login |

The Originals: kezdett a 4. évad – írta infinity

2017. 03. 28. 18:50 - Írta: vendegblogger

31 hozzászólás | kategória: kritika,

Mint tudjuk, a The Vampire Diaries a sorozatzárójával átadta a stafétát a spinoffjának, így péntekenként már a TO szórakoztatja a nézőket a CW-n. Mivel midseason lett a széria, ezért idén kevesebb részre számíthatunk, viszont ezzel megvan az esély arra, hogy egy felettébb izgalmasnak ígérkező évadot lássunk.

A The Originals valamiért sosem rendelkezett akkora rajongótáborral, mint a TVD pedig megérdemli az elismerést, mert színvonalasabb, mint az anyasorozat volt, eddig is sokkal kreatívabb és érdekesebb epizódokat szállított.

Azt persze nem mondanám, hogy az idei első résszel erős kezdést könyvelhetett el magának, viszont egy egészen kellemes hangvételű nyitányt láthattunk, amiben megmutatták, hogy New Orleans-ban béke van és az 5 éves időugrást követően, hogy telnek szereplőink napjai. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szerencsére az idilli hangulatot követően sor került egy kis vérengzésre és rejtélyességre is, ami elengedhetetlen eleme egy misztikus sorozatnak, és mindez egyértelműen felhúzta a már leadott két részt.

Néhány pontban röviden összeszedtem a számomra legfontosabb pozitív és negatív dolgokat a már leadott két résszel kapcsolatban. Pozitívum volt, hogy

  • visszatértek az ősi vámpírcsalád tagjai: most is összetartottak és főként Hayley segítségével családjuk újra egyesült. A második rész elején a nagy mészárlás nemcsak jó volt, de még megfűszerezték egy kis humorral is, így lett ez az egyik favorit.
  • Klaus beszélgetése Cami-vel: igaz, hogy csak az ősi hibrid elméjében történt meg, hogy könnyebben elviselje a kínt, de attól még jó jelenetek voltak.
  • Hayley badass: elképesztő kitartásával és erőfeszítésével, senkit sem kímélt, aki az útjába akart állni és a cél érdekében még egy kis vérfürdőt is rendezett.
  • valamilyen rejtélyes sötét erő fenyegeti az egész várost

Azonban nem nagyon tetszett

  • Alistair könnyed elintézése, illetve a látogatóba érkező vámpírok megfélemlítése és meggyőzése, ld. Marcel a hatalmas
  • Marcel teljes lénye: bár nem sokat láttunk a városvezetési módjából, a karaktere nem túl hiteles
  • a béke: már szinte unalmassá vált, ahogy megmutatták, hogy szinte senki sem csinál semmit. Még szerencse, hogy gyorsan beszerveztek pár jó akciódús jelenetet

Összességében szépen felépített két részt láthattunk, ami drámai hatásban, jó kis harcjelenetekben, humorban és izgalmakban egyaránt bővelkedett. Nekem az 5×02 jobban tetszett, így ennek alapján remélhetőleg hasonló vagy jobb részeket kapunk, hogy igazán beindulhasson az évad.

Igaz, még nem lehet tudni, hogy lesznek-e további szezonok, de ennyi alapján az biztosnak tűnik, hogy erre az évadra is kitartok a sorozat mellett, és kíváncsian várom, mi történik a következő részekben. Röviden ennyit akartam írni, és ezzel át is adom a lehetőséget a részletesebb kibeszélőre.

31 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2017. 03. 28. 20:09

A farkába harapott kígyó szimbólum csak szerintem utal Drakulára? Akár sárkány is lehet jobban nézve, ami az ő egyik jelképe volt.

LaCRossE - 2017. 03. 28. 20:18

Ha a Sárkány Lovagrendre és az Uroboroszra gondolsz…

Érdekes teória. Nem tudom, mit szólnék egy ilyen fejleményhez. :D

Denis - 2017. 03. 28. 20:20

én egy olyan cikket olvastam, ahol azt írták, hogy ez a kígyószimbólum hasonlít arra, ami Elena koporsóján rajta volt és így lehet, hogy a TVD-vel összefüggésben lesz (még ha kicsit is)

LaCRossE - 2017. 03. 28. 20:23
majsz - 2017. 03. 28. 20:43

Marcel feltuningolt karaktere nagyon nem jött be, tudván hogy Klaus meg a Origik sokkal rosszabbak voltak a múltban, mégis őt vágnám pofán. Ha jól sejtem Cole meg Rebeka csak egy pár epizód erejéig ugrott be, pedig a belső ellentétek jót tesznek a dinamikának.
Ez az új “erő” vagy mi vélhetőleg Marcellust is sarokba szorítja és csak össze kell fognia Mikaelsonékkal aztán kezdődhet megint a sakkjátszma.

DarkEagle - 2017. 03. 28. 21:04

Első két rész alapján eddig pofás évadnak nézünk elébe, ráadásul azóta megjelent egy 3 perces évad előzetes ami baromi spoilres és nagyon brutális. Szóval bizakodó vagyok az évaddal kapcsolatban.

Ami Elena koporsóját illeti a jel totál más. Oké ott is van valami tekergőző sárkány vagy mi de az a végtelenség jele ami ugye az átokra utal amit kapott. Itt viszont a farkába harapó sárkány vagy kígyó egyértelműen a körforgást jelenti szerintem, ergo semmi nem vész el csak átalakul. Az pedig hogy a drága varázs csókánkhoz van köze elvileg nem sok jót ígér mert remélem nem jön be a sejtésem és a gonosz felesége tér vissza a pokolból vagy tudja frász honnan.

Mindenesetre egyelőre úgy fest a család egyben van és valóban kénytelenek lesznek összefogni Marcellel akit még mindig nem csípek. Hope pedig kérdéses továbbra is hiszen ő is rajzolgatja szép sorban a jelképet és a hosszú előzetesben nagyon durva dolgok történnek körülötte.

Igazából ha nem is kapnánk új évadot én elégedett lennék mert ha sokáig húzzák arra a sorsra jut mint a TVD azt pedig nem szeretném megérni. Drakulát egyébként én kizárnám elvégre minden mítoszban ő a vámpírok ősapja itt meg ugye azok már megvannak.

Iceman - 2017. 03. 28. 21:24

Jó lenne az idei főgonoszt egy karakteres színész alakítaná, igazán ráférne a sorozatra. Egyébként a misztikus jel nem Mikaelson család logója? Annyiszor mutogatták és olyan hasonlónak tűnt.

Amúgy ez a Drakula szál érdekesen hangzik bár nem hiszem hogy bármi jelentősége lévén hogy fiatalabbnak kell lennie Klauséknál. Sőt mintha valamikor Klaus viccelt is volna vele, bár lehet ezt csak behaluzom:D

majsz - 2017. 03. 28. 21:36

@DarkEagle érdekes ez a Drakula dolog, mert kb csak azokban a sorozatokban/filmekben jelenik meg amik róla szólnak vagy közvetlen hozzá köthetőek, minden másban nagyívben kerülik. Valószínűleg itt is.

wondorog - 2017. 03. 28. 21:36

LaCrossE: Igen a Sárkány Lovagrendre gondoltam, csak nem ugrott be, milyen vonatkozás volt már.

Iceman: Igen ez a viccelődés nekem is rémlik, csak nem tudom, hogy még a TVD-ben vagy már a TO-ban volt.

hummel - 2017. 03. 28. 21:48

„visszatértek az ősi vámpírcsalád tagjai: most is összetartottak”
Ez úgy hangzik, mintha ez lenne a megszokott állapot, pedig inkább az ellenkezője.

„You see, when it comes to my family’s safety, I don’t negotiate.” Freya továbbra is nagy kedvenc. Persze gondolom ebből még lesz fennakadás Freya és Hayley között.

Szerintem a szimbólum mögött rejtőző erő egy boszorkány lesz. Az pedig, hogy gyerekekre fáj a foga és Vincent-hez is köze van, Eva St. Claire-t idézi fel. Ő már nincs, de a módszer, amit alkalmazott úgy tűnik tovább él.

Marcel továbbra is hipokrata. Ki van akadva Klaus-ra és a többiekre, azért amit vele, Davina-val, meg úgy általában tettek? Mintha ő jobb lenne. A sorozat elején tiszta terorr volt, amit a boszorkányokkal, a vérfarkasokkal, na meg az engedetlen vámpírokkal művelt.

Amit nem értek, hogy adott volt 3 ősi vámpír, létrehozhattak volna seperc alatt egy vámpír sereget, akik az irányításuk alatt lettek volna és úgy mehettek volna NO-ba. Akár a harcban, akár elterelésben remek hasznát vették volna nekik. Erre miért nem gondolt egyik sem?

DarkEagle - 2017. 03. 28. 22:19

Sokra nem mentek volna az újonnan teremtett vámpírokkal lévén minél öregebb egy vámpír annál erősebb szóval igazából még figyelemelterelésnek is kevesek lettek volna. Igazából ha végre csinál több gyógyírt Freya Marcel harapására akkor onnantól a csávó ki is esett.

hummel - 2017. 03. 28. 22:54

„Sokra nem mentek volna az újonnan teremtett vámpírokkal”
Egy harcban ahol hátrányban vagy bármilyen segítség jól jöhet. Pár tucat friss vámpír is szét tudja szedni a várost, nem beszélve arról, hogy Marcel, illetve Sofya embereit is kiiktathatták volna. Az ő esetükben csak a támadók számát kellett volna helyesen megválasztani. Marcel már más kérdés, de az ő esetében az időnyerés lett volna a kulcs, egy-két perc is sokat számíthat.

Amire kiváncsi lennék, hogy Kol és Freya, mint a bűvigék nagy szakértői, nem ötlött-e ki valamit az 5 éves kényszerpihenő alatt a Marcel féle problémára.

Hatis - 2017. 03. 29. 12:19

Szerintem Marcel kimondottan badass.

Az egyik legjobban kidolgozott karakternek tartom a sorozatból – már az übervámpírrá válása előtt is komoly hatalmi tényezőnek számított, voltak motivációi, céljai – eleven, hihető figura, aki képes komplex gondolkodásra is.

Ninaa - 2017. 03. 29. 12:42

Én úgy olvastam, hogy az a sárkány/kígyó félefajta szimbólum, Vincent ex feleségéhez fog tartozni. Viszont az Elenás gondolatok érdekesek, úgy láttam IMDB – n, hogy a 4×03 – ban szerepelni fog, bár lehet csak megemlítik..

Marcel énjével egyáltalán nem vagyok kibékülve. Eddig sem szerettem túlságosan, de most… egyre rosszabb a karaktere. Remélem a Mikaelsonok hamarosan jól el….zák.

És az Ősiek? Rebekaht még mindig imádom. Elvileg a sorozat felében benne lesz. Kol és Elijah “beszélgetése” a 4×02 elején, akkorát röhögtem. Imádom. Freya még mindig a családjáért él, és ezt nagyon tisztelem benne, akármit is tesz. Kedvenc boszorkányom ♥ Hayley és Hope szerepeit nagyon jól megcsinálták, az anya-lánya kapcsolat isteni. Kíváncsi leszek, hogy Klaus hogy fog megbirkózni az apa-lánya kapcsolat kialakításával.

Shed - 2017. 03. 29. 14:56

Valamiről lemaradtam. Elviekben minden vámpír az ősi vámpírokhoz volt kötve. Aki teremtette, ha meghalt, akkor meghalt az egész vérvonala. Mondták is, hogy Kol vérvonala kihalt, neki nincsenek gyermekei. Klaust elszakították a vérvonalától. De mi a helyzet Elijahval és Rebeccával? Azt mondták hogy ELijah vérvonala nem halt ki, de Rebeccáé igen? Továbbá akkor most minden még élő vámpír lényegében Klaus leszármazottja?

Egyébként ami nem tetszik nekem, hogy kicsit gyengék az ősi vámpírok. Rebeccát is annyiszor eltángálták már, hogy számolni sem tudom. Nyillal lelőni is vicces volt. Valahogy az első évadban sokkal jobban látszott hogy ők a legerősebbek. Most Marcus erősebb mint ők, de minden más vámpír szívét akár tucatjával is ki kellene tudniuk tépni. Haley viszont nagyon összekapta magát. Az első részben mennyi vámpírt ölt meg egymaga? Tízet-húszat?

Kicsit stabilabbá alakítanák az erőiket az ősieknek és nem hullámoznának a képességeik a forgatókönyvben, az nagyon boldoggá tenne.

Denis - 2017. 03. 29. 16:06

Rebekah-nak nem halt ki a vonala, ezt nem mondtak sehol (szerintem)

hummel - 2017. 03. 29. 17:15

Shed: Rebekah-nak nem volt veszélyben a vérvonala. Ő, ellentétben a testvéreivel nem azért került a koporsóba mert haldoklott, hanem a Strix féle átok miatt. Mondjuk Freya-hoz nem ártana egy útmutató. Korában láttuk meghalni és feltámadni, a megváltozott helyzet Dahlia-hoz köthető vajon? Freya kiesett a ciklusból és halandó lett? Vagy csupán meggyengült annyira, hogy végezni lehet vele?

LaCRossE - 2017. 04. 01. 14:32

A 4×03 alapján úgy vélem, a The Originals eddigi legjobb évadját fogjuk kapni. Nagyon érdekel, mire fognak kifutni a szálak, nem csodálnám, ha Vincentből válna az évad gonosza. Szerintem nem fog tudni megmenekülni attól a dologtól, ami a háttérben áll.

Shed - 2017. 04. 03. 11:32

Jól el lettek kergetve Klausék. Mennyi időre is? Egy délelőttre? Kis túlzással a vacsorát már New Orleansban költik el.

Mondjuk az tetszik, hogy elég sötét évad képét festették le így 3 rész alatt.

Azért örültem volna, ha Elijah tettének kicsit nagyobb súlya lenne, bár öt év eltelt, talán Marcus is lehiggadt. Én a kislányon és az anyján kívül mást nem engedtem volna haza. Mindenki sejtheti hogy mi lesz ebből a hazatérésből. Ami viszont kimondottan rossz ötlet, a tudományt belekeverni a misztikumba. A vérfarkas átok megtörhető gyógyszerekkel….talán más gyógyszerekkel meg mindenki örökké élhet, nem igaz? Basszus, átváltozik farkassá az egyik, a másik meg varázsol. A harmadik meg vért iszik és szénné ég a napon. Erre tudomány:) ajaj.

katyvaszlipp - 2017. 04. 03. 23:53

Shed: Marcell, és nem Marcus. Többször írtad így.

Klaus nem engedte volna, hogy Haley egyedül menjen Hope-al. Azért ketten odamennek, elég necces, nyilván tudta Marcell is, hogy nem ketten fognak csak menni.

Iceman - 2017. 04. 07. 15:11

Már a TVD-ben se sült el túl jól a tudomány belekeverése nem értem itt miért erőltetik.

LaCRossE - 2017. 04. 08. 14:28

Ismételni fogom magam, de ez az évad eddig jó úton halad, hogy a legjobb legyen. Szóval a főgonosz egy Hollow nevű… erő? Pontosan még nem tudni, de úgy látszik, megszerezte magának Klaust és Marcelt.

hummel - 2017. 04. 08. 16:57

A fanatikusok csoportjában egyaránt volt boszorkány, vérfarkas, ember. Ez a Hollow nevű lény szépen bepalizta őket. Silas anno hasonlóan verte át professzor Shane-t, aki szintén csak ugródeszka volt egy ősi lény visszatéréséhez.

Annak örültem, hogy végre valaki Marcel képébe vágta, hogy nem az ővé a város. Kezdődött az évad és a békéről papoltak, most Marcel és Vincent láthatják, hogy amit elértek csak illuzió volt. A viszály magjai továbbra is ott voltak, és minden egyes csoport érintett volt benne.

DarkEagle - 2017. 04. 08. 23:30

Úgy látszik, hogy amíg nem kapunk Charmed rebootot addig az Originals szállítja nekünk Sivárt. :D Meg kell hagyni rohadtul hangulatos ez az évad. Egyébként ahogy én látom Sivár barátunk Hope-ot nem tudja irányítani csak ha le van korlátozva a lány ereje hiszen amint levette Klaus a karperecet egyből jobban lett. Utána már csak a Sivár ereje érzetétől esett ki kb. Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak kezdeni vele, az tuti hogy jó szoros évad lesz mivel ez is csak 13 rész lesz ha jól rémlik.

Mondjuk félő hogy ha lenyomják a Sivárt nem tudnak majd új ellenséget behozni mert eléggé ő a fő-fő Jani ugye. Mármint ha abból indulok ki amit anno Charmedben láttam meg itt elmondott róla Vince papa. Klaus eddig se volt házi kedvenc de az ő irányítása alatt nagyon brutális lehet majd. :D

Shed - 2017. 04. 10. 10:01

Ezidáig 4 rész után azt mondom, a legjobb évad lesz. Mondjuk kellett az első három felvezetésnek. Most, hogy normálisan megismertük a karaktereket, a motivációikat, az egymáshoz való viszonyukat is felépítették, jöhet egy igazi ínyenc évad :)

Kb. 1 szereplőért nem kell csak izgulni: Hope. Őt biztos nem ölik meg, de mindenki máson rajta a haláljel :D

Mondjuk ha megölik Haleyt, akkor garantáltan Hope lesz Klaus legrosszabb verziója. Egy gonosz-gyilkos-szadista-senkinek meg nem bocsátó-paranoiás-minden vélt vagy valós fenyegetést és sérelmet végletekben megtorló….. vérfarkas-boszi kislány :P

Mert ha jól értem, akkor Hope minimum vérfarkas-boszi. Mind a két felmenője vérfarkas+Klaus hibridsége folytán még mágikus ereje is van.

hummel - 2017. 04. 11. 21:53

„vérfarkas-boszi”
Ebből vajon miért nincs több? Ugye a TVD valamelyik évadában megmagyárázták miért nem lehet valaki vámpír-boszorkány, aztán kreáltak egy kiskaput és mégis lett belőlük egy féltucat hirtelen. Ehhez képest nem látni ésszerű akadályát miért ne lehetne keveredés a boszorkányok és a vérfarkasok között, és mégsem ez a helyzet.

LaCRossE - 2017. 04. 12. 11:56

Ki tudja. Valószínű hanyagság a részükről.

Bár meg lehetne magyarázni. Például, hogy a vérfarkas gén annyira domináns, hogy teljesen elnyomja a másikat, így csak vérfarkas lehet az illető, boszorkány nem. És vice-versa.

hiuz - 2017. 04. 15. 22:29

De kár a végéért. Jó rész volt majdnem végig, erre a Húsvétot megtisztelve behozták ezt a töviskes marhaságot. Mi lesz most, fúvócsővel fognak vadászni az ősökre?

LaCRossE - 2017. 04. 19. 17:29

Ez a tövises dolog akkor marhaság, hogy ilyet még nem láttam a sorozatban.

DarkEagle - 2017. 04. 20. 21:34

Na ezt most hagyják abba de nagyon gyorsan. Tényleg nagyon jó rész volt végig erre megint ez a két bájgúnár akik megint bosszút akarnak állni. Na nem mintha meglepne, most őszintén ki hitte el a csajnak hogy oda van Marcellért? :D De örülnék ha nem arról szólna minden évad hogy valaki bosszút akar állni a családon. Bár szerintem ők nem húzzák sokáig. Lehet nekik újra fegyverük az ősiek ellen csukott szemmel hátrakötött kézzel is elintézik ezeket. És épp ezért nem kellett volna ezt beleerőltetni mert a Sivár önmagában is baromi badass és erős.

Freya és a kis farkas úgy tűnik hamarosan vízszintbe kerül. Mikor az ágyon ültek már fogtam a fejem. Bár ha nő lennék akkor is rámozdulnék Freyára ez tény. :D

Ami a Sivárt illeti érdekes “külsőt” kapott viszont az a sikítás nagyon fura volt, mintha valami gyerek sikítás lett volna, pont mint Hope-é.

hiuz - 2017. 04. 30. 23:29

Klaus, Vincent és talán még Elijah is nagyot játszott.
A pengés csavar tetszett, viszont a szívkitépett feltámadása már nem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz