login |

iZombie: kezdett a 3. évad

2017. 04. 05. 21:20 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Nagyon jó lenne, ha több minden eszembe jutna a premierről, de mint a Prison Break a héten, úgy ez a rész is főleg az évad felvezetéséről szólt. Ami jó is, mivel már nem sok mindenre emlékeztem az előző szezonból.

És akkor ennyi a poszt.

Na jó, még nem, de sajnos a sok magyarázás és felvezetés közben semmi olyasmi nem került bemutatásra, ami már most érdekes lenne. Még úgy sem, hogy az összes emlékeztetést az éjszakai harcról, vagy Liv tetteiről nem sorolom a negatívumok közé.

Később persze rohadt jó lesz a most bemutatott zombiszervezet, ebben 99%-ig biztos vagyok. Ahogy a járványügyis is, vagy a nagyobb nyomozás Clive szálán. De most ez csak egy rakat expozíció, információ volt, nem pedig egy folyékony történet. Egyszerűen lehelyezték a sakkbábukat a táblára.

Az előbbieknek megfelelően nem tudom azt mondani, hogy aki eddig szerette, az most is ellesz a sorozattal, hiszen inkább csak korábban megszolgált bizalmat hitelezünk. Ennek megfelelően nem is pontoznám, de lehet, hogy nem csak évad végén lesz írás legközelebb, hanem pár rész után is, hogy jó irányba haladunk-e. Főleg, hogy a sorozat léte a tét.

10 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 04. 05. 21:29

Én az első két évadot netflixen daráltam. Megnéztem az első részt most és azt hiszem a többit kihagyom. Nem igazán tetszik a történet, amerre halad, plusz untam magam.

winnie - 2017. 04. 05. 21:31

OFF

tényleg, ez egy jó kérdés lesz holnapra: nekem mindig nehezemre esik epizodikusat, főleg epizodikus nyomozósat darálni, mert mindig olyan letudósnak érzem, és még anno, amikor nagyiparban nyomtam a without a trace-t, nem tudtam átérezni. nem volt bajom vele, a kiemelkedő részt is megsüvegeltem, de ami csak szimplán jó volt, az örökre elfelejtődött. hetiben viszont megmaradt máskor.

Narxis - 2017. 04. 05. 21:45

Nagyon jó sorozat ez, rendesen kavarják a szálakat évad közben és tetszik, hogy több főgonosz is van, sőt több karakter is olyan aki jónak indult majd igen csak durva dolgokat tett. Ez egy elég komplex sorozat és imádom benne a színészeket is.

human - 2017. 04. 05. 23:25

winnie: egy heti ügyet nem mutattak most, meglátjuk mi lesz a folytatásban.

Mom - 2017. 04. 06. 08:20

Nekem is valami ilyesmi fogalmazódott meg a fejemben, amit a kritikában írtál. Hogy ez a rész sem hozzáadni, sem elvenni nem tudott a már meglévő érdeklődésemből. Eddig szerettem, ez a rész elég korrekt volt, hogy továbbra is szeressem, de ha most néztem volna bele, szerintem semmi nem marasztalt volna. És ezt azért sajnálom, mert nagyon jó lenne, ha javítana a nézettségén. Jól írtam fel magamnak, hogy csak 13 részes lesz ez az évad?

Én mindenképpen kíváncsian várom a második részt, egyedül a Peyton-Blaine viszony kibontakoztatásától ódzkodom, de még ebben is hagyom magam meggyőzni, ha jól csinálják :)

Wall-E - 2017. 04. 06. 20:40

Sajnos nem keltette fel az érdeklődésemet a rész, ettől még az évad sikerülhet nagyon jóra, de így kezdésnek valahogy örültem volna, ha megfognak valamivel.

heidfeld - 2017. 04. 09. 19:49

Teljesen korrekt volt a 3×01. Amikor Blaine énekelgetett jót nevettem… Egyből megvolt a hangulata: Nagyon kellemes, kicsit beteges, jó poénokkal. Az angol-indiai doki is nagy arc.
Új karakterek jók lehetnek, majd kiderül hamarosan.

Enzo - 2017. 04. 28. 01:51

3×01
Na visszatért a sorozat, aminek a sírvaröhögősidézet/rész arányát talán csak a Sherlock múlja felül :D A főcím még mindig hatalmas kedvenc, az új szálak viszont egyelőre csak mérsékelten érdekesek (habár némelyik eléggé újszerű). Az elején egész hasznos volt Liv narrálásával a kis “previously” rész, bár én átpörgettem az s2-ről írt kommentjeimet is gyorsan.

– “Zombies straight outta closet”-szál: Liv nem látta az X-Men filmeket? Tényleg ez történne, ha nyilvánosságra kerülne a dolog… mint ahogy a végén egy kis ízelítőt láthattunk is (szegény Wally) :/
– A biztiőr szivárogtatása jó húzás volt, ő tényleg ki lett hagyva a számolgatásból.
– Don-E és Blaineapu szála ígéretes, habár egész régen volt apuci lefagyasztása, a franc emlékszik, hogy is volt pontosan…
– Ó Ravi, ha tudnád, mit hagytál ki Peyton üzenetének meg nem hallgatásával…
– Először aszittem erre a CDC-s Kupps nevű nőre, hogy Vivian Stoll, annyira hasonlítanak. Így meg kaptunk egy tipikus “a főhősök az ügyön dolgoznak, amiben titokban masszívan érintettek” esetet.
– Major meg beállt az F&G-hez, érdekes lesz…

#hétidézetei:
“Is it too late to say that I kind of liked being out of the loop on some of this?” (Clive)

“-She told that me that Seattle was going to be the capital of a zombie homeland.
-A zombie…
-People weren’t going to want to see that happen.
-Yeah, I could see a few close-minded people objecting.” :D

Az abszolút nyertes viszont ez az egész beszélgetés Ravi és Liv között, aminek 3 részletét külön is felírtam volna, de annyira egymás után volt, hogy inkább így:
“-And I have this movie in my head of the object of my affection, my precious, dear, sweet, smart Peyton in the throes of passion with oily, teen-murdering Blaine.
-Get over it.
-You’re not an ideal shoulder to lean on when rolling on soldier brain.
-You called her ‘my precious’. You don’t plan on throwing her in Mount Doom, do you?” felsírtam :DDD

Enzo - 2017. 05. 08. 01:47

3×02
A heti bűntény mérsékelten érdekes volt, Clive flashbackjei aranyosak (Game of Thrones, lol), és végül szépen lezárták a Wally-ügy nagy részét (kivéve a gyilkos kilétét). Ami viszont a hátán vitte a részt, az az agyak hatása. A készítők jól kitalálták, hogy most Major is zombi legyen, mert így ugye dupla agynál duplázódik a jellemvonások átvétele, amiből remek dinamikákat lehet kihozni. Erre élő példa a mostani rész, naná hogy fordítva ették meg az agyakat, mint ahogy az várható lett volna :D Major, mint tinicsajszi, zse-ni-á-lis alakítást hozott! :D Az öltözős jelenet sokkal kínosabb lett volna, ha a többi katona nem zombi, nem tudta volna megmagyarázni… A tubusos agyaknak meg tuti lesz még szerepe.

Darabkák:
-Ahogy megláttam a főcím utáni jelenetindító képregényes-effektes szöveget (“Shot through the head and who’s to blame”), egyből beugrott, hogy ez a poén volt már a sorozatban, utánakerestem, és tényleg: a 2×05-ben :)
-Fill more graves, jééézusom, most esik le, hogy a cég neve egy szóvicc…
-Clive most nézett először végig egy agyas kajaelkészítést, hahaha, szegény :D Ja és kajakészítő montázs iz bekk, juhééé!
-Ez az IT guy milyen figura már, LOL :D remélem visszatér még.

#hétidézetei, ó te jó ég, sose volt ennyi, és most komolyan a “Suck it up, Lilywhite”-ot írta mindenki anno a rovatba? Egy csomó jobb volt annál :D Szóval:

“-Stan was driving Cindy to ice skating practice around 4:00AM…
-Ouch.
-…when someone T-boned their car.
-That’s when I should’ve said ‘ouch’.” :D (Clive & Ravi)

“You should eat the daughter. Words I never thought I’d hear myself say.” :DD (Clive)

“Look at us. All working together to solve mysteries. We should get a van and a dog.” :DD (Ravi)

“If they wanna eat brain mash, let them eat brain mash. But in this house, we eat whole brains and we solve murders.” (Liv)

Meg amikor a zombi kisgyerekekről volt szó, hogy félnek: “They want to know when the humans are coming to get them.” hát ez mennyire fordított kifigurázás már :D

Enzo - 2017. 05. 15. 17:49

3×03
Nagy előrelépések történtek a központi szálakon: Blaine-t megértem, hogy nem akart a korábbi énjére emlékezni, aztán jött Ravi nagyjelenete, és meggondolta magát, kíváncsi leszek. Ravi meg klasszikusan elcseszte az egészet, leissza magát ezzel a Kupps nővel és pont akkor jön Peyton, akit megcsókol…

(Agy-)Darabkák:
¤ Eh, rövid főcím megint…
¤ Érdekes, a korábbi évadokban nem mutatták ennyiszer a heti gyilkosságot, csak Ravi bejelentette, hogy kinek az agya, jobb esetben kimentek helyszínelni.
¤ A Buddha-szoborral fejbeverés mennyire Aranyélet utánérzés már ;)
¤ Vicces, bár kilométerekről kiszámítható volt az italok majdnem összecserélése. Egyébként bejátszhatnák egyszer, hogy Ravi issza meg/eszi meg véletlenül az agyas cuccot, és mondjuk úgy viselkedik, mintha ő is hallucinálna. (Apropó, nem is volt haluzás a részben :O)
¤ Ja hogy Blaine nem ismerte fel az apját, mert nem emlékszik rá, persze… elsőre nem esett le, hogy mi van, nem látta a hozzá érkező emberek arcát?
¤ Knepper jól nyomta a részben, érdekesnek ígérkezik ez a klubnyitós szál (hogy oltotta már Don-E ötleteit :DD)
¤ Major feka haverját kezdik szépen felvezetni, biztos lesz még szerepe :)
¤ A gyilkos kitalálására kicsit hirtelen ugrottunk át, persze nem bonyolult az eset, de így is olyan érzés, mintha kivágtak volna egy jelenetet, mert nem fért bele.

#hétidézete:
“-Zen guru beaten to death with a Buddha statue. Feels personal.
-Or a tragic misunderstanding of ‘Open your mind.'” :DDD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz