login |

Archer: kezdett a 8. évad, azaz a Dreamland

2017. 04. 08. 20:00 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Aki látta az Archer 8. évadjának az előzetesét, vagy plakátját, az az előző finálé után simán belőtte, hogy miképp fog elhelyezkedni a történetben a Dreamland.

Nem hiszem, hogy spoiler, de egy olyan jelenetnél hagytuk abba tavaly, ahol Archer fejjel lefelé lebegett egy medencében. Most pedig egy temetésen kezdünk… Woodhouse-én. Kedvenc “ügynökünk” pedig kómában fekszik a kórházban, és az álomvilágában igyekszik megoldani inasa gyilkosságának az ügyét.

A plusz mindenképp a film noirral való poénkodás. Hiszen Archer simán egy Humphrey Bogart-filmbe képzelni magát. Az összes klisé előjön, és nem csak a végzet asszonyát értem ez alatt, hanem még a képi világot is, hiszen rengetegszer használják az árnyékokat, ahogy azt kell.

– I thought you had guts.
– And I’d like to keep them in their current location.

A szezonpremierben a poénok többségét az szolgáltatta, hogy a már ismert karakterek ebben a világban milyen szerepben tűnnek fel. Nyilván nem olyan, mintha valami új sorozatot néznénk, de vicces volt látni őket. Na meg pár olyan egysoros is elsült, hogy leborultam a székről. Konkrétan két ilyen is volt, az egyik egy bizonyos segglyukhoz köthető.

Nyilván frissességet jelent a háború utáni amerikai környezet, és a keménykalapos Archer, szóval maga a kezdés erős volt. Hogy a többi évadhoz képest mi lesz a végeredmény arra egyelőre tippelni sem tudnék.

10 hozzászólás Ne habozz!

chipesz - 2017. 04. 08. 21:03

Épp most néztem meg, gondoltam megnézem van-e már hozzá kritika és tessék. :)

Engem egyébként annyira nem nyűgözött le ez a rész, részemről 6/10, pedig eléggé vártam, mert a jelenleg futó legjobb animációs sorozatnak tartom. Kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle, remélem változni fog a véleményem.

Puppa - 2017. 04. 08. 22:41

Én szerettem, hozta azt amit vártam,sőt. :)

Dave - 2017. 04. 09. 13:11

Én sokkal jobbra számítottam. Még nem engedték szabadjára magukat a készítők?

Yamagato - 2017. 04. 10. 22:52

Az évadnyitók annyira sosem rántottak be az Archernél és most is ez a helyzet áll fenn. Viszont az előző évad annyira gyenge volt, hogy nem tudom a maximalizmusom elég lesz-e arra, hogy erre az évadonkénti pár részre is bent tartson, mert részenként 2 mosolyért nem éri meg nézni, bármennyire is zseniális volt régen. De azért bízom benne, hogy tartogatnak a készítők egy-két elszállt ötletet, ami feldobja a dreamlandet.

Ripazha - 2017. 04. 13. 20:33

Noir+Archer=instant win

Zseniális volt, most tökéletesen jól esett egy archer rész, és a noir dologgal való nyakonöntés, hibátlan volt :D Nem tudom, hogy nézem e majd hetibe, de most elgszivesebben felszippantottam volna az egész évadot együltömben :D

everest456 - 2017. 04. 13. 21:19

8×02
Én örülök, hogy most viszonylag kevesebb “prosztó” humor van és sötétebb/összefüggőbb az évad, de az a minden részt cliff-el zárunk séma miatt szerintem egyben fogom végignézni.

pytta - 2017. 04. 13. 23:52

Pont ezt akartam írni, hogy ez most az eddigiek alapján egy olyan évad lesz, amit talán egyben érdemes letolni, mert nagyon összefüggőre csinálták a részeket…

Yamagato - 2017. 04. 15. 12:11

A 8×02 szuper lett, a Cheryl-Archer-Bernice trió mindent vitt, minden mondatuk egy kincs volt, régóta a legjobb rész.

Vazul - 2017. 04. 27. 08:21

Na ez a negyedik rész volt az, amire azt mondom, hogy abszolút hozta a régiek minőségét. Nekem nem volt bajom a korábbi évadokkal sem (bár a Vice annyira nem jött át), de régen röhögtem annyit 20 perc alatt, mint a 8×04-en.

everest456 - 2017. 04. 27. 21:57

8×04
wow, igen kevés sorozatban lehet hallani normális németre emlékeztető szöveget, fura hogy ilyen “apróságokra” is figyelnek a készítők.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz