login |

A hét dumája dumái

2017. 04. 18. 16:46 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: a hét dumája,

Van két The Walking Dead-es dumám, mert valamiért a sorozat készítői mindig jókat mondanak.

We are trying to do twenty years. The comic has certainly done it, and I look forward to every issue.
/Scott M. Gimple, a The Walking Dead showrunnerje/

Nem lenne semmi, és negatívkodások ide vagy oda, szerintem a nézők többsége most azonnal aláírná a 20 szezonnyi TWD-t.

I think it’s one of the best scripts that we’ve ever produced, just in terms of pure character arc. And it really sums up the trajectory of the second half of the season perfectly. A lot of the questions, and a lot of the things that we spent time cultivating over the first half of the season and the second half of the season, definitely come to a head.
/Greg Nicotero, a The Walking Dead maszkmesterből lett házi rendezője a 7×16 forgatókönyvéről/

Itt viszont komolyan érdekelne, hogy a finálét kedvelők úgy érezték-e, hogy a 7×16 szkriptje valóban az egyik legjobb volt?

11 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2017. 04. 18. 17:56

a finálé olyan jó volt, hogy egy héttel később vártam az új részt, mert úgy rémlett, hogy még nem láttam a finálét.

ayren - 2017. 04. 18. 18:08

Haha, vicces ember ez a maszkmester!

someword - 2017. 04. 18. 18:25

Ha már x évadot, jelen esetben 7-et megnéztem egy adott sorozatból, már azért sem kaszálom. Ha már ennyit láttam, érdekel mi lesz a vége.
De 20 évad? Ez az elszólás elég volt, hogy most kaszáljam el. Túl drága az én időm arra, hogy a sorozatok aranykorában, ahol van Leftovers, Westworld vagy House of Cards egy ilyen sz*rra pazaroljam az időmet. Az első évad remek volt, a második szörnyű, a harmadik-negyedikben voltak jó pillanatok, de ami azóta megy, kritikán aluli. És ez az egyik legnézettebb sorozat odakint, hát besz*rok…

Silas - 2017. 04. 18. 18:31

Jó volt? Haha. Hét vicce

Gavroche - 2017. 04. 18. 18:45

Lehet, hogy papíron még nagyjából jól nézett ki az az évadzáró, de Nicotero van annyira csapnivalóan pocsék rendező, hogy a megvalósítás a totális káosz felé közelítsen. Érzésem szerint kifejezetten jót tenne a sorozatnak, ha csak azért, mert az eredeti szakmájában kiváló és egyébként nagy tisztelet övezi, nem engednék át a rendezői széket olyasvalakinek, akinek szemmel láthatóan semmi tehetsége a dirigáláshoz és helyette legalább a fontosnak szánt epizódokat profikra bíznák.

pRick - 2017. 04. 18. 19:35

Persze hogy szeretnének 20 évadot a TWD-ből, mert kb 0 ráfordított energiával kaszálnak a reklámbevételekből, ami egyre jobban meg is látszik a sorozat “minőségén”.
Remélem, hogy még jobban bezuhan a nézettsége ennek a zs kategóriás tákolmánynak.

winnie - 2017. 04. 18. 21:32

gavroche kommentjerol eszembe jutott, hogy annak ellenere, hogy a rendezok a teveben csak fogaskerekek, foleg a kabeles sorozatoknal igenis sokat jelentenek. es mig mashol nagyon jo rendezok valtjak egymast, ma mar a twd-re nem jellemzo a nag nevek behozasa. lehet, hogy a mostaniak is tehetsegesek (minusz nicotero), de a korabbi szezonokban olyan rendezok jegyeztek twd-reszeket, mint michelle mclaren, jeremy podeswa vagy lesli linka glatter.

_Peter - 2017. 04. 18. 21:49

A legtöbb TWD készítői szöveg olyan öntelt dumaként jön le nekem. Ez sem kivétel. A 20. évadot talán már a takarító fogja rendezi. 20-ból csak két évadot ezek a kóklerek legalább visszaadhatnának Darabontnak. :)Sztori gyenge cél nélkül elnyújtva, megvalósítás gyenge, néző hülyének nézése, csak Lincoln (és még pár ember) alakít jól, mit lépnek ha ő megunja? A 6. és 7. évad (előtte se volt jó) már tényleg nagy szenvedés volt nekem, pedig én még a Dextert is becsülettel végignéztem. Csak a kibeszélőkben a röhögés szórakoztatott igazán. Semmi értelme így folytatni ezekkel az írókkal. Egyszerűbb lesz nekiállok képregényben elolvasom és kész.

bauxit - 2017. 04. 19. 08:33

Nicoterot megertem, mert lassan mar az utolso zombi is elrohad, neki meg kellett a penz.

a finaleban a harc jelenetekre illet volna egy akciorendezot felfogadni.
Nyilvan nem varok el egy Tronok Harca szinvonalat, de ugyanazon a csatornan ott az Into the Badlands, amiben nem csak a harcmuveszeti, hanem a csoportos harcjelenetek is messze verik a TWDt.

zolkó - 2017. 04. 19. 13:25

Az ilyen dumáknak, meg a múltkori “az első négy résztől eldurran az agyatok” szövegnek a definíciója a PARASZTVAKÍTÁS, amik inkább a laikus, de elvakult rajongóknak szólnak, mintsem a tv-ipart ismerő/figyelő, kicsit is “szakértő” arcoknak. Az egy dolog, hogy ők próbálnak húsz évadot csinálni, a lényegesebb része az lesz, hogy lesz e rá igény, nézettség. Asszem ha ilyen részeket villantanak mint az évadzáró, akkor a régi fanok is egyre inkább lemorzsolódnak majd. Persze jönnek mindig újak, tudom. De ők jó eséllyel annyival hamarabb le is kopnak majd, ha olyant látnak sok részen keresztül, ami nem tetszik nekik.

randomguy23 - 2017. 04. 19. 23:52

Mindeközben azon a létsíkon, melyen többségünk él a 7-ik évad fináléja “csak” 11,31 milliós nézettséget hozott (18-49-es rating: 5.4). Ami még mindig csinos adat, csak éppen mióta 16 részes évadok vannak (S03) a legkevesebb.

Ráadásul nem is kicsivel: bő egy millióval marad el az eddigi leggyengébb, és majd’ 4 és fél millióval (!) a legsikeresebb finálétól. Őszintén remélem, hogy jövőre beesik (a mostani 11,35-ről) tíz millió alá az átlag, hátha kicsit irányba áll a készítők realitásérzéke.

Addigra talán azt is megérjük, hogy Gimple neje vagy Nicotero 14 éves unokaöccse is oszlopos tagja lesz a stábnak. Bár az idei CGI-k minőségét elnézve (Shiva-t kivéve) lehet, hogy már azt is ők csinálgatták szabadidejükben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz