login |

Doctor Who: kezdett a 10. évad

2017. 04. 18. 21:19 - Írta: dzsiaj

39 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Time! Time doesn’t pass. The passage of time is an illusion, and life is the magician. Because life only lets you see one day at a time. You remember being alive yesterday, you hope you’re going to be alive tomorrow. So it feels like you’re travelling from one to the other. But nobody’s moving anywhere.

Majdnem másfél évet kellett várnunk (a karácsonyi különkiadásokat leszámítva) a Doctor visszatérésére, és ez nem csak egy volt az évadokat elválasztó szünetek közül, sőt: több oka is volt annak, hogy kiemelt figyelem irányuljon az új etapra.

Először is ez lesz Steven Moffat, a készítő utolsó évadja.

Moffat az újkori kezdetek óta ott volt a sorozattal íróként, és évről évre szállította a kiváló epizódokat (oké, a második szériás „The Girl in the Fireplace” nálam sosem lesz kedvenc, de azon kívül toronymagasan kiemelkedett az írói gárdából). Majd Russell T. Davies távozásával ő lett a sorozatfőnök, és bár a váltásnál még mindenki örömködött, már a hatodik szezonnál elkezdtek megjelenni a negatív vélemények a munkásságát illetően, azóta pedig egyáltalán nem lett jobb a helyzet.

Szintén távozik majd a jelenlegi Doctor, Peter Capaldi.

Ennek nem feltétlenül örülök, az újkori inkarnációk közül nekem ugyanis ő a kedvencem (nektek ki?): az apró finomságokra érzéketlen, a „cél szentesíti az eszközt”-típusú főhős, aki ugyanakkor mégis bohókás tud maradni, nekem jobban bejön, mint az eddig látott dokik, de ebben biztos, hogy sokan nem fogtok egyetérteni velem.

És végül ugyancsak idén mutatkozott be az új companion, Bill Potts (Pearl Mackie) is.

Rá kifejezetten kíváncsi voltam, mert a sorozatra eddig inkább az eyecandy útitársak voltak jellemzők (Piper, Agyeman, Gillan, Coleman). Ehhez képest most szellemiségében talán leginkább Donna Noble-re (Catherine Tate) hasonlító társat kaptunk, amit én csak üdvözölni tudok. Bill üde színfolt, humoros, nincs elszállva a dokitól, pláne nem szerelmes belé. Bár a Capaldi-Coleman páros se volt rossz, ez a felállás talán még jobb lehetőségeket rejt magában.

Ennél már csak annak örültem volna jobban, ha egy történetileg is erős nyitást kapunk, de az nem nagyon jött össze.

Az epizód sokkal inkább a karakterek összecsiszolódásáról, (újra)bemutatásáról szólt, ezért vélelmezem, hogy a showrunner nem most akarta ellőni a legjobb minőségű puskaporát. Nem arról van szó, hogy a freak-of-the-week érdektelen lett volna, inkább csak középszerű.

Az epizód címe „The Pilot” volt, és nyilván nem véletlenül. Egyrészt a sztori is egy átvitt értelemben vett pilótáról szólt, másrészt a sorozatok nyitórészei is pilotok ugye, az új szezonról pedig azt nyilatkozta Moffat, hogy egyfajta reboot lesz, ami azt jelenti, hogy az új nézőket is megpróbálják bekapcsolni a sorozatba.

Ennek köszönhetően érdekes lavírozásra adta fejét az író, hiszen a régi rajongók igényeit is szerette volna kielégíteni, és ha hihetünk a számtalan, ezzel foglalkozó portálnak, talán soha ennyi rejtett, vagy kevésbé rejtett utalással nem találkozhattunk még. Ami nem feltétlenül rossz dolog, de a kikacsintás lényege szerintem az lenne, hogy az új nézőnek fel se tűnik, hogy itt most utalás történt valami korábbi dologra, ehhez képest ez nem mindenhol jött össze.

És innentől, a tovább mögött már kénytelen leszek kicsit spoileres lenni.

Elsősorban az íróasztalon tartott fényképekre gondolok: River Songot többször mutatták, de kitüntetett figyelmet kapott a legelső doki egyik útitársa, Susan Foreman is, akit az a Carole Ann Ford játszik, aki még ma is köztünk van, sőt, találkozókra is eljár, és persze nagyon szívesen megismételné szerepét. Vajon az, hogy ennyire az arcunkba tolták azt a fotót, és hogy látszólag beszél a Doctorhoz, vajon azt vetíti előre, hogy a fináléban visszatér?

De ezek mellett is számtalan utalás volt, például a tartóban látható szonikus csavarhúzók, amelyek a 4., 5., 9. és 10. doktor tulajdonát képezik (oké, ezeket puskáztam én is), vagy a zseniális „Mad man with a box” zenei téma előhúzása. Aki mindre kíváncsi, annak megéri guglizni, mert az igazán vájtszeműek egy csomó egyéb nyalánkságot is kiszúrtak, tényleg kábé az összes volt dokihoz van elrejtve valami nyom.

És ezekkel nem azt akarom mondani, hogy az esetleges új nézők számára érthetetlen lett volna a rész, dehogy. Viszont szerintem „szűz” szemmel és minimális előtudással is kiszúrható volt, hogy azért a reboot mellett megy itt ezerrel a tisztelgés meg a főhajtás a korábbi évadok előtt, ami nyilván nem baj, sőt.

Ami kicsit negatívum számomra, az tényleg a sztori: az eleje még csak-csak elmegy a furcsa íriszű lánnyal, de utána az a mindenhová követés… Egyfelől egyből beugrott az Itt Follows című horrorfilm, másfelől meg annyira bénán voltak megoldva a menekülések. A rendező húzná a feszültséget, a freak hirtelen ráveti magát hősünkre, vágás, aztán már azt látjuk, hogy simán elfutott előle.

Nem volt ez rendesen kibontva, idő se volt rá, mert hát mindez csak asszisztált ahhoz, hogy az újonnan érkezők megtudják, hogy mire képes a TARDIS meg a Doctor, megismerjék az ősellenséget, stb., szóval gyorstalpaló volt a “pilot” a javából.

Nardole karakterét sem igen tudom hová tenni. Bírom én Matt Lucas-t, de teljesen funkciótlan, semmi szükség sincs rá- legalábbis egyelőre. Humorforrásként hasznosítják leginkább, de pont a humor az, ami nem feltétlenül jött ki jól mindenhol.

A hangulat viszont mindenért kárpótolt, ez az, amit a Doctor Who-n kívül nem sok sorozat tud manapság: hiába a rosszabb, béna epizódok, akkor is azonnali, kötelező néznivaló a széria, mert leülsz elé, és el vagy varázsolva.

Ebben pedig hiba nem akad továbbra sem, és csak remélni merem, hogy Moffat és Capaldi tényleg szépen, valami ütőssel búcsúznak. Erre minden esély megvan: jönnek még a cyberman-ek idén, plusz visszatér Michelle Gomez és John Simm is, szóval lehet azokat az öveket becsatolni rendesen.

39 hozzászólás Ne habozz!

Silas - 2017. 04. 18. 21:48

Én imádtam a részt.. Billt meg pláne.

Daniel - 2017. 04. 18. 21:53

Az előző évad után nem voltak túl nagy elvárásaim sőt nekem a karácsonyi rész sem jött be. Ellenben ez most eléggé hangulatosra sikeredett és az új companion valamint Nardole sem idegesített annyira mint amire számítottam. Mindenképp maradok a folytatásra.

LaCRossE - 2017. 04. 18. 22:21

Ahhoz képest, hogy az első videó után mennyire húztam a számat Bill miatt, annyira meglepett, hogy az új companion nekem csont nélkül bejött. Az utalások szórakoztatóak voltak, Capaldi gitározását nem lehet megunni. A sztori kicsit kidolgozatlan volt, de a hangulat kárpótolt érte.

Nagyon fog hiányozni Capaldi, aki számomra is az eddigi legjobb Doctor. A rész után azonban hatalmas mosollyal kapcsoltam be az öveket, és reménykedve várom azt, hogy az idén távozók szép búcsút kapjanak és szép búcsút adjanak. :)

Edrick - 2017. 04. 18. 22:28

Tényleg eléggé új néző-kompatibilisre csinálták, de egész jó volt. A hangulat adta, Bill belépője pedig működött. Maga a történet tényleg nem annyira, viszont cserébe ezt a ‘mutassuk be az új companion-t’ dolgot jól csinálták – vagy csak már elszoktam ettől, elvégre nagyon régen volt már ilyen, de -, megvoltak azok az ismerős, megmosolyogtató pillanatok, amelyekkel ez a helyzet jár. És ennek nagyon örültem. Talán ez adta az a jó hangulatot is. Csakhogy a történet mellett van még egy “de”. És az Nardole.

Ugyan Bill egyelőre kellemes csalódás, de Nardole.. valóban a humorra próbálják építeni, és ez egyetlen egyszer működött is, viszont én azt érzem, amit már karácsonykor is: hogy a szív jobban áll/megy neki, mint a humor. Csak az a kérdés, hogy egy (fél) mondatnyi érzelemért mennyire éri meg majdnem folyamatosan képernyőn tartani a Doktorék mellett, ha humorban semennyire sem kiemelkedő, mégis többnyire érezhetően arra akarják használni. Szóval ő valahogy kilóg.

De a rész egy erős 7-8/10, és a folytatás különösen várós.

nedewya - 2017. 04. 18. 22:33

Szerintem nagyon jót fog tenni a vérfrissítés. Ez a fajta DW kifulladt. Az 5. évad óta követhetjük Moffat agymenéseit, és bár pont az ötödik a kedvenc évadom, és a 6. sem volt teljesen rossz, de ami azóta jött abban nem volt sok köszönet. Még mindig képes 10/10-es részeket szállítani, de a sorozat brutálisan félresiklott a vezetése alatt.

LaCRossE - 2017. 04. 18. 22:39

Nardole tényleg rohadt felesleges.

pytta - 2017. 04. 18. 22:43

Első fél óra abszolút magába szippantott (tényleg nagy volt a kihagyás biztos); az új companion teljesen jó; a második fele meg olyan volt amilyen, de ezen könnyen túltettem magam, sok elvárásom már nincs ezzel a sorozattal kapcsolatban, elég ha van részenként két-három olyan igazi doctor who-s pillanata – és ez meg is volt, szóval… jöhet a többi rész.

emese - 2017. 04. 18. 23:20

Peter Capaldi számomra is a legnagyobb király a Doctorok között, minden pillanata a képernyőn arany…és még a legközépszerűbb script-ből is ki tudja hozni a maximumot. Csak több gitárt kérek!

De… igen, a DW elfáradt, viszont szerintem erről nem csak Moffat tehet. Egy 10 éves receptet húznak elő újra és újra, ami a mai peak-tv korszakban nem feltétlenül elég.
Persze Moffatnak is van ebben sara bőven. Nekem is az 5. a kedvenc évadom, aztán a 9. – mert az frenetikus lett – közte viszont iszonyatos mélységeket láttunk. A 8. évad fájt, tologattam, húzogattam a részeket, mire végignéztem.

Egyébként szerintem ez az epizód sem öregszik jól az emlékezetben: amíg néztem, addig egy-egy pillanat iszonyatosan elkapott, de két nap múlva már inkább a középszerű történetet fájlalom.

Midnenesetre erre az évadra maradok, szurkolok, hogy Capaldi Doctora méltó befejezést kapjon. Aztán bizakodóan várom majd, hogy jól felrázzák, akár szerializálják pl. a formulát – lásd Old Who-nál megvannak ennek a gyökerei, és egyébként is most divat az event-jellegű tv-zés, azt is el tudom kézelni, hogy egy évben 3X4 részt kihoznának, ami kifejezetten egy történetet mesél el, az nekem jobban bejönne. Más volna, új volna, jobban ki lehjetne dolgozni a karaktereket, akár nagyobb neveket is le lehetne egy-egyszerepre szerződni. De ha majd csak megpróbálják majd lekopizni a korábbi sikerrecepteket (Ten-Rose párost pl.) és érdemben csak újrahasznosítják majd a régi ötleteket, akkor nem biztos hogy bizalmat szavazok majd az új csapatnak.
De egyelőre, lássuk azt, ami előttünk van!

emese - 2017. 04. 18. 23:24

Hú de sok ‘majd’ került bele… sorry, késői óra.

Stiles - 2017. 04. 18. 23:41

annak, hogy Moffat megy, örülök. Annak, hogy Capaldi megy, nagyon nem örülök. Őszintén szólva az első évadában nehezemre esett kedvelni, de azóta minden résszel egyre szimpatikusabb. Azért Tennant 10ese örök kedvenc marad. :)
Az új companion nekem nem nagyon jött be, és egyébként, lehet hogy azért, mert tényleg kicsit Donnára hajaz. Na őt nagyon nem kedveltem. Clarát nem múlja alul, azt nehéz lenne, de nem volt a szívem csücske ő se. Nardolelal nincs gondom, csak néha kicsit indokolatlan a jelenléte :D

mSO - 2017. 04. 18. 23:58

Nardole-t már a legelső felbukkanásában sem tudtam hová tenni. Együgyü és semmi haszna nincs, mintha egy beszélő ruhafogas lenne. :) Na de hátha lesz valami később vele, ami kárpótol – vagy nem.

Mondjuk a humort illetően azon nagyot röhögtem, amikor a Doki és companion között ki (nem) bontakozó pergő párbeszédnél Nardole beszólt, hogy akkor most te jössz. Claraval ez nagyon ment – de nem kell hogy elvárás legyen az új compival. :D

Bill jónak tűnik, nem egy észlény, de megvan a magához való esze és a scifi rajongásai miatt végre nem futunk felesleges köröket bizonyos koncepciókban. :)

A sok apró utalás különösen tetszett, jó volt végre ezt a szemléletet is látni. Nem hiába 50+ éves ez a sorozat.

Zaphod - 2017. 04. 19. 01:39

Véresen szubjektív, szóval véresen szubjektívan kijelenthetem, ha végre eltűnik Peter Capaldi a sorozatból, akkor kinyitok egy magas alkoholtartalmú löttyöt, és berúgok!

Mivel a filmtörténelem legmeghatározóbb filmkockái Tennant – Piper páros búcsújelenetéhez kapcsolódnak, ezért Tennantra szavaztam volna, ha észreveszem, lehet szavazni. Amúgy Smith, mert nála kölykösebben a világra csodálkozni még senki sem tudott. Fantasztikus, hogy mi művelt azzal a karakterrel a pasi…

Narxis - 2017. 04. 19. 07:37

Én bírom az új csajt de sztori gyengécske volt. Viszont ettől még továbbra is nézős a sorozat.

Wisp - 2017. 04. 19. 09:43

Nekem bejött ez a lasabb felvezetés, bár a Doktor reszortja elvileg a világmentés, szerintem jobban kihozza a karakter erejét, ha csak egyvalakiért, vagy pár emberért küzd, akinek a sorsa fölött időutazóként át is léphetne.
Nardolnak szerintem nagyon is van funkciója, a Doktor vele olyasmit is megoszt, amit Billel ebben a korai stádiumban még nem, így kaptunk pár érdekes utalást. Én speciel már három napja agyalok azon, hogy mi lehet abban a trezorban :)

abba - 2017. 04. 19. 15:21

Nagyon kellemes meglepetés volt az évadkezdés, a sztori közel sem világmegváltó, de kedves volt, és tényleg inkább a karakter felvezetésére mentek rá, ami jól is jött ki, mert Bill abszolút szimpatikus és vicces, pedig az előzetes alapján azt hittem, rémálom lesz.

Külön tetszik, hogy ismerik már egymást a Doktorral még azelőtt, hogy útitárs lett volna, a tanár-diák viszony kedves húzás.

Brynden Rivers - 2017. 04. 19. 16:07

Lehet jó tenne a Doctor Whonak ha Netflixen menne.

Látszik hogy vannak jó ötletek, de mintha fel lenne vizezve (pun intended) mert nincs elég idő/pénz a rendes megvalósításra.

poohtheone - 2017. 04. 19. 17:59

Nardole-t én sem tudom hová tenni, abszolút felesleges. ahogy a túltolt PC is az új companionnal kapcsolatban…

Dark Energy - 2017. 04. 19. 19:08

A kezdés tök jó volt, Bill, az új companion nekem abszolút bejött.
Sajnálom, hogy az évad végén Capaldi el, mert én már akkor vigyorogtam mint a tejbetök, amikor bejelentették, hogy ő lesz az új Doctor. Ennek ellenére természetesen nincs csak egy kedvenc Doctor karakterem, nekem hármas megosztásban, közösen képviselik ezt a pozíciót, Baker, Tennant és Capaldi.

vilmos.nagy - 2017. 04. 19. 21:58

hát, ez egy eléggé fogjuk rá kezdés volt.

bejött Nardole (bár az elején az a robothangos-hülyülés minek kellett), Bill teljesen korrekt szerintem (csak ne csináljanak belőle egy Donna-szerű hisztis picsát), Capaldi doktora zseniális.

valahogy mégsem állt össze egy egésszé. nem tudom, olyan hiányérzetem volt.

de bizakodó vagyok, a trailer megfogott eléggé – meg Doctor Who, no, ott az ember mindig bizakodó :-D

a regeneráció a trailerben mi volt? Még karácsony előtt megkapjuk az új Doctort vajon, s a karácsonyi részt már ő viszi? Vagy ez valami Tennant-os húzás? Ejj. (btw, a karácsonyi részt még Moffat írja?)

tldr: Capaldit sajnálom, hogy lelép. Moffatot kevésbé. Az átívelő szál érdekesnek néz ki.

Wisp - 2017. 04. 20. 00:04

A regenerációt én is néztem, de szinte biztosan beetetés, mert ha lesz is regeneráció karácsony előtt (nem valószínű), akkor azt pont hogy nem lőnék el. Vagy nem a Doktor fog regenerálódni*, vagy csak megcsapolja megint a regenerációit, anélkül, hogy használná, mint a 9×2-ben.

*SPOILER
(Vagyis nem tudom, mennyire az, de menjünk biztosra :D)
Egy évadplakáton, amit láttam, szerepel a Tábornok is, a The Day of the Doctorból, aki a 9×12-ben regenerálódott nővé, meg ugye Missy is lesz, úgyhogy viszonylag bővében vagyunk most időlordoknak.

emese - 2017. 04. 20. 00:17

@Wisp, de a rész után leadott évadpromóban elég egyértelműen a Doctor regenerálódik úgy 24 mp-nél.

mondjuk pont ez a furcsa, hogy annyira fullos, keze, feje minden, ahogy kell… remélem, nem lövik el tényyleg egy évadpromóban az elvileg legmegrázóbb pillanatot. És ha meg nem karácsonykor, hanem előbb, és eddig sikerült titokban tartani, akkor ide miért kellett betenni? Fejem fogom…

Wisp - 2017. 04. 20. 01:44

@emese Biztos igazad van, nekem abból a tényleg kb. egy mp-ből nem volt egyértelmű, hogy az Capaldi, ezért meg nem tekertem vissza.
Mondjuk az 1×11 végi előzetesben képesek voltak ellőni a következő rész nagy poénját, de azóta már csak nem ilyen lámák csinálják ezeket a montázsokat :D Ha viszont mégis, akkor meg már inkább olyat lőjenek el, amiről amúgy is tudjuk, hogy bekövetkezik, az szerintem kb. mindegy kategória, hogy évazáróban búcsúzunk, vagy karácsonykor. Sőt, az évadzáró talán még jobb is, nekem nem jönnek be a depis karácsonyi részek.
Ezzel együtt még mindig valószínűbbnek tartom, hogy nem ez lesz a valódi regeneráció.

emese - 2017. 04. 20. 01:50

@Wisp, vol arra ember, aki kockánként végigelemezze. :)
Akkor meg miért lőtték el, hogy Simm Master-e visszajön. Ezt a forgatás alatt sikerült titkolni. Persze, emelni akarják a nézettséget. De engem akkor is zavar, hogy túl spoileresek a trailerek.

Wisp - 2017. 04. 20. 02:24

Ezt mondjuk megértem, bár nekem pl. az is új hír volt, hogy lesz Simm, pedig elvileg minden trailert láttam. Szóval ha az ember kerüli a sorozattal kapcsolatos híreket, akkor talán azzal a pár előzetessel, amit a részek végén nyomnak, nem szúrunk el magunknak sok poént, az se véletlen, hogy én minden trailert csak egyszer néztem meg.
Na jó, most kiváncsiságból kerestem a neten képet a traileres regenerációról, de ettől nekem csak gyanúsabb lett a háttérben látható fegyveresek miatt. Eddig minden Doktor kapott lehetőséget a rendes búcsúra, nem hiszem, hogy Capalditól ezt megvonnák, viszont egy akciójelenet közepén nehéz lenne kivitelezni. Meg amúgy máskor a Doktor ruhája nem világít, csak ami “kilóg” belőle, de ez már tényleg szőrszálhasogatás. :)
Ami még durva lenne, hogy egy kicsit spekuláljak is, ha mondjuk a Doktornak lenne egy félresikerült regenerációja, és ennek eredményeként születne meg a Valeyard. Nem tudom, hogy oldanák meg a legyőzését, meg utána a folytatást, de epic lenne :)

Yooha - 2017. 04. 20. 06:40

nekem tetszett az új companion, Clara-ból valahogy egy képkockára sem emlékszem, a mostani emlékezetesebb.
Egy személyes megjegyzés: A csillagszemű lány gyönyörűszép – még vízizombiként is – kár hogy valószínűleg soha többé nem látjuk.

Brynden Rivers - 2017. 04. 20. 11:48

Ha nem írta volna a kibeszélő fel se tűnik hogy jön Simm

– kevesebb spoilert kérnék a jövőben, ha lehet :)

humorpalanta - 2017. 04. 20. 12:19

Hát nem volt egy túl jó rész. 4/10 max, de az is csak az utalások miatt. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy valaha visszanézzem, mert lyukas volt az egész, kifolyt a történet. (:D)
A csaj nagyon gyenge, a leszbis rész és felvezetés még borzasztóbb volt. (Sajnos olyan időt élünk, hogy ki kell emelnem, nem az a baj, hogy leszbikus a csaj, hanem, ahogy megírták. Borzasztó volt. Mondjuk a másik csajt bármikor és bárhol elnézném, pont az esetem.)
Rettentő lyukas és illogikus volt a rész története…

Nardole szerintem abszolút pozitív, tökéletesen meg van a helye és a szerepe. Kár lenne érte. Leginkább Handels-re emlékeztet, vagy Mickey-re, mikor rájön, hogy ő a fém kutya. :D
Volt látvány, ezzel fedték el a történet hiányosságait. Pont ellentéte a korai részeknek, mikor a sztori jó volt, de nem volt pénz látványra.

Amúgy most vettem csak észre, hogy a szonikusok mellett a kis üvegbúrában mi van. A Doctor életútja a sírjából.

emese - 2017. 04. 20. 17:13

A Valeyard, na azt én sem bánnám, ha visszahoznák, de ne most és ne így, mert szerintem elsikkadna. A Valeyard megérne egy évad(ok)on átívelő szálat is.

Nebojsa - 2017. 04. 20. 22:49

Valaki megirná, hogy Nardole ki/mi? Annyira nem maradt meg bennem az előző évad, hogy elfelejtettem. Ez van. :)

humorpalanta - 2017. 04. 20. 22:54

Tavaly karácsonyi részben volt benne. River férjének a szolgája volt, majd megölte a férj “robotja”, s eltette a fejét emlékül. Szóval Nardole most a fej köré épített robot valószínűleg, legalábbis a mostani karácsonyi epizódban valami ilyesmiről volt szó.

Nebojsa - 2017. 04. 21. 23:17

Köszi!

Edrick - 2017. 04. 22. 23:33

Nem gondoltam volna, hogy Billnek mint új companion-nek sikerül ennyire frissítően hatnia. A régebbi részekre emlékeztetett, még a tennantes időkből. Mondjuk a végét egy picit talán túlcsavarták ahhoz, hogy elégedett legyek utána egy hirtelen lezárással. Ez valahogy nem adta. De ezt leszámítva minden más működött, még Nardole is csak a rész elején szerepelt, de ennek valahogy örültem, most kifejezetten ellenszenves volt.

Plusz pont, hogy nincs annyiban hagyva az a széf, sőt megkockáztatom, hogy talán ez lesz a nagyobb átívelő szál, meg hogy ki mondta neki, hogy amiatt ott kell maradnia. Ezekre kíváncsi leszek.

Laza 8/10. És a következő rész is már most felcsigázott:)

vilmos.nagy - 2017. 04. 23. 17:20

Egészen menő rész volt – kicsit erőltetettnek éreztem a “emojiban beszélő” robotot, de összességében tényleg üdítő volt látni.

Örülnék, ha a következő 1-2 részben csepegen valami az átívelő szálból, azért most eléggé kevés hangzott el róla.

Yamagato - 2017. 04. 23. 18:24

Ennél jóval rosszabb részre számítottam, olyan faék egyszerűnek tűnt az alapsztori (emberek ellen fordult robotok), de csavartak rajta eleget ahhoz, hogy eredeti és ízig-vérig DW-s legyen. Ami viszont nagyon összecsapott volt, az a “reset”-es feloldás, érezhetően még vagy +10 perc játékidő kellett volna. Bill eddig nagyon jó választásnak tűnik, működik a dinamika közte és a Doctor között.

emese - 2017. 04. 24. 20:37

10X02 Smile!
De jó kis rész volt ez! Hozta a régebbi, Davis-éra hangulatát. Na ez történik, ha végre kapunk egy companiont, aki nem enigma, nem egy rejtély feloldása, nem valami csodanő, csak egy csaj, aki tágra nyílt szemmel és némi józan parasztésszel rácsodálkozik az univerzum csodájára. Friss levegő a megfáradt sorozatban! Szeretem Billt! (Persze hogy egy közkedvelt kompanion kap össz-vissz egy évadot…)

A történet is kapott elég csavart, hogy ne legyen unalmas, a Doktor futószalagon szállította az egysorosokat, tetszett az új, alien világ bemutatása az elején. A vége kicsit összecsapott volt, de gondolom a játékidő miatt. Simán 8/10, és ezt jó lesz évek múlva is visszanézni, mert nem hozott emészthetetlenül nehéz témát.

Lassan lehet elmélkedni az átívelő szálon is, az éb fejemben az van, hogy a Doktor újabb földi “számázetése”, a vault, Nardole jelenléte és a regeneráció szorosan összefügg.

“Who needs loos?
There’s probably an app for that.”

“Between here and my office, before the kettle boils, is everything that ever happened or ever will!”

humorpalanta - 2017. 04. 25. 12:30

Hát, ez a második rész tölteléknek elmegy, de ezt sem fogja az ember visszanézni. A történet tűrhető volt, bár kicsit logikátlan. (Az előző részben még mindennél fontosabb volt a széf, most meg otthagyjuk csak úgy? Stb.)

Volt egy-két jó dolog benne, de 6/10-nél semmiképp sem jobb. A csaj tűrhető volt, de nagyon nem szimpatikus.

A széfre pedig elkezdtek utalgatni. Sanszos, hogy a Mesterhez van köze.

Wisp - 2017. 04. 25. 16:54

A második rész vége nagyon Classic Who-s volt :D

Jolly - 2017. 04. 25. 18:13

10X02 Smile – nagyon bejött, bár néhány történést ki tudtam következtetni, igaz a végén azt vártam, hogy csak simán nem rakják fel a sárga izét és akkor nem tudja érzékelni a robot az érzelmet.

Bill tényleg frissként hat, hogy nincs nagy rejtély köré rakva, kedvelem a karaktert, és a hozzáállását. Nardole még egy kérdőjel a szememben.

Várom nagyon a következőt!

Edrick - 2017. 04. 30. 00:30

A mostani történet nekem erősen a The Beast Below-ra hajazott (5×02), de nem volt rossz, viszont Billnél valami mégsem működött. A dráma súlyát éreztem, hogy először lát gyilkosságot, meg kérdőre vonja a Doktort, de picit mintha furán lett volna megcsinálva. Éreztem, hogy ez itt most fontos (vagy legalábbis annak kellene lennie), de közben az is ott volt, hogy “hát, öm, oké”. Valami nem volt itt jó, de nem tudom rendesen leírni. Egyébiránt Bill számomra valami Martha (pillangós párbeszédet vesd össze a 3×02 elején lévő hasonló szöveggel :)) és Donna keverék, amit abszolút adok, de valami itt most nem volt kerek.
De azért megjegyzem azt is, hogy Capaldi meg valahogy kezd nálam szépen lassan a legszeretetreméltóbb Doktorrá válni.

A széf pedig egyre jobban érdekel. A következő rész címét akkor az alapján is lehet értelmezni, amire gondolok? :) Nagyon nyomják ahhoz, hogy az évad végéig ilyen kis adagokkal kibírjam. Legalábbis nem könnyen. De addig is jövő héten jön David Suchet :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz