login |

Emlékeztető: Exek az Édenben 1. évad

2017. 04. 18. 20:10 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: hazai termék, reality, video,

Ma. VIASAT3. 21:35. Ex on The Beach HUN – 1×01 (promók)

Az elmúlt évek egyik legmeglepőbb hazai reality-s bukása (vagy csalódása?) mindenképp az Éden Hotelé volt, hiszen minden adott volt benne, hogy egy kábelcsatornán nagy sikert arasson, de eléggé elmaradt anno a VIASAT3 elvárásaitól – az végképp nem csoda, hogy a TV2 által elcsaklizott formátum 3. évadja országoson sem volt siker.

Most azonban már nincsenek akkora elvárások, és ki tudja, talán a 4. évad azokat már hozni fogja. Oké. Ennek más a címe és a formátuma (Ex on The Beach), de a lényeg hasonló: együttélés és párkeresés egzotikus, trópusi körülmények között, kiszavazásokkal, és a végén egy pár nyer 10 millió forintot. A csavar: a bentlakókhoz azok korábbi exei érkeznek játszani. És aztán talán az ő exeik.

Mivel képtelen vagyok heti sok részes hazai reality formátumokat követni, ezért az eddigiek kimaradtak nekem, de ennek a Viasat jóvoltából láthattam a pilotját, és eskü, tök jól szórakoztam rajta. Ami történik, az teljesen tipikus, a karakterek is teljesen tipikusak, de kifejezetten vicces volt, és simán nézném tovább, még ha tudom is, hogy esélytelen vagyok, le fogok maradni.

Mondjuk ez a formátum így interpretálva nekem túl szappanos, én a felére vágtam volna, sokkal feszesebbre, és az is igaz, hogy némelyik kezdő játékos nem túl alkalmas beszélő fejnek, de őket elég jól kompenzálják azok, akik jó karakterek, illetve jó beszélőkéjük van – ld. Tamás vagy Franciska narrátornak remek, utóbbi például jellegzetes stílusa miatt. (Kár, hogy az első rész nem csúcsponttal, hanem egy cliff-fel ér véget.)

A tovább mögött a kezdőjátékosok (3 fiú és 3 lány) bemutatkozó videója.

12 hozzászólás Ne habozz!

Danee - 2017. 04. 18. 20:30

Emlékeim szerint pont, hogy sikeres volt a műsor a Viasaton.

http://sorozatwiki.hu/news.php?readmore=87766

ez alapján nem igen érzem jogosnak, hogy nem jött be a Viasatnak.

winnie - 2017. 04. 18. 20:44

danee: ez nem érzés, hanem számok kérdése – szerintem visszakereshetőek nálunk is a nézettségei. de erről szól a linkelt írás: a viasat3-nak annyira nem jött be a reality, hogy nem folytatták. ha siker lett volna, akkor folytatják, kerüljön bármibe is. az, hogy aki írta a fentieket nem ért hozzá (ld. “sikeres” volt), az egy dolog, de abban neki is igaza van, hogy a legsikeresebb saját gyártású műsor volt. csak azért, mert a viasat3-on minden saját gyártású reality kvázi megbukott. marha jókat csináltak, ott volt a lúzerek, meg az a sofőrös, de itthon még a topmodell sem lett siker. még kordáék világkörüli útja sem… egyik sem kapott második évadot. azt hiszem.

tény, az éden hotel mindet lazán lepipálta, és a premierje is nagyon erős volt (talán 10%, de lehet, hogy rosszul emlékszem), de utána beállt 5 vagy 7 körülre (az egyik, a másik szám talán a második évadé), ami ettől a műsortól nem ennyit vártak, ezért sem folytatták. és ha valami kábelen zakózik, akkor azt nem értem, hogy miért akart a tv2.

lehet, hogy rosszul interpretálok valamit, de számomra nem lenne hihető, hogy nagy siker esetén a viasat3-on már ne az 5. évad fusson belőle.

Sulo - 2017. 04. 18. 21:49

Oké, én nem vagyok baív tv néző úgyhogy ez az egész exek casting nem kerek… persze, bemegyek egy párkeresős válogató valamire majd persze épp véletlen a szuperszexi exem is előszedik a szerkesztők aki majd feltűnik ugyan abban a műsorban és persze ő sem zárkózik el a szerepléstől etc… Lehetne tovább görgetni a gondolatmenetet de minek ;)

winnie - 2017. 04. 19. 05:17

Sulo: itt inkább direkt casting volt (nem tudom, hogy hirdették-e, de nehéz lenne meglepni valakit, ha a műsor címével castingolnak), szórakozóhelyeken szólítottak le embereket. gondolom, olyanokat, akiknek a múltjában találnak olyanokat, akiket be tudnak fűzni. az exek nem tudom, hogy kerülnek be, de gondolom, egyet abból a körből csak ki tudnak vinni.

egyébként bármilyen is a casting, a játék a lényeg:)

Narxis - 2017. 04. 19. 07:40

Hát ez valami tragédia. Dögunalmas emberek dögunalmas élete, egyedül a helyszín lehet érdekes de azt nélkülük is meg tudom nézni. Ha baromira unatkoznék és nem lenne semmi más nézni valóm talán de csak talán akkor nézném. Ilyen szerencsére nem lesz.

winnie - 2017. 04. 19. 07:56

narxis: az unalmas is. ha valamiért érdemes lehet nézni, az a játék és a taktika, a stratégia, a hátbaszúrások, hogy ki mit tesz meg azért, hogy ő maradjon a végére. minden más érdektelen. pár karakter ideig-óriág szórakoztathatja az embert, de akkor is csak szappan. (más kérdés, hogy itthon a játék lényege a legtöbb ilyen realityben elvész.)

ilyen helyszínt bármelyik katalógusban láthatsz, és bár tudom, hogy sokakat a szappan érdekel (mármint a nézőket), vagyis az emberek élete, szerintem ezekben a realitykben az a legkevésbé érdekes. ezért is írtam, hogy számomra 60 perc, heti négyszer rémisztő időrablás csak szappanért.

Eddard - 2017. 04. 19. 14:11

Ha fizetnének se néznék ilyen szemetet. Már a promója is gyenge. Aki nézi annak jó szórakozást és kitartást!

kenedi - 2017. 04. 19. 14:44

Egyszerű gondolkodásra vall, hogy nem nézed, nem tudod, hogy milyen, és mégis szemétnek tartod. Mégis mi lehet abban szemét, ha mutatnak pár fiatalt, akik egy rohadt jó helyen laknak, és úszkálnak meg buliznak? Lehet, hogy valaki antiszoc, vagy van annyira besavanyodott, hogy sosem bulizik, vagy nem tud úszni, de egyébként? Vagy az gusztustalan, hogy próbálnak pár keresni? Istenem, ez a játékszabály, de persze amíg fiatal az ember, addig nyilván benne van a párkeresős ösztön. Vagy a szex iránti vágy. Azt még elhiszem, hogy valaki irtózik a szextől, de ebben még szó sem volt arról, csak egy ágyban aludt egy férfi meg egy nő. Vagyis 3-szor 1 meg 1.

Nem volt egy nagy eresztés ez a premier, egy jó karakter volt benne, de szerintem neked (és még sokaknak) nem esik le, hogy ez egy játék. Vagy verseny. Elnevezés kérdése.

Tényleg nem értem, hogy mi lehet ebben szemét? Az, hogy a promóban kiabál két ember? Naná, hiszen 10 millió forint a tét.

winnie - 2017. 04. 19. 15:05

szerintem érdekesebb kérdés, hogy mikor nem lenne “szemét” egy ilyen reality, ha az? mert ez nem trash. (nyilván vannak trash realityk, de azok nagy része dokus, mint a bad girls vegy a geordie shore, bár szerintem a “párkereső” rock of love is erősen trash-jellegű volt, ami persze nem zárta ki, hogy zseniálisan jó legyen, talán az egyik legjobb a műfajban.)

blade78 - 2017. 04. 20. 09:50

Az a csúf igazság hogy HA sikeres lesz a műsor akkor a magyar nézőközönség üzekedő idiótákat akar majd látni a tévében. De szerintem nem lesz.

winnie - 2017. 04. 20. 10:15

blade78: ha siker lesz, az azt jelenti, hogy nézik talán 200 ezren, vagy kicsivel többen, ez nem igazán a magyar nézőközönség lefedése.

de nem tudom, aki ilyesmire kíváncsi, annak biztos, hogy egy tévéműsor kell? egyrészt nem üzekednek (egyelőre), ha meg is tennék, akkor sem mutatnák igazán, harmadrészt, ha történik ilyen téren valami, akkor másnap ott lesz a neten, negyedrészt eleve ott a net, amin az ember azt néz meg, amit csak nem szégyell. valahol nem tűnik logikusnak, hogy aki ezt nézi, az ilyesmi miatt nézze. az inkább csak afféle payoff annak, aki élvezi a szappant, vagy pedig a játékot.

steweio - 2017. 04. 22. 02:11

Egész tűrhető ez a műsor. Eddig Dia és Tomi a kedvenc karakterek. Andinak nagyon idegesítő egy feje van, bár lehet direkt emiatt rakták be. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz