login |

Veep: kezdett a 6. évad

2017. 04. 18. 18:25 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

You want me to call a Japanese porn shoot, see if I can get you a real job sponging up bukkake parties?

Tavaly úgy döntöttem, hogy inkább nem esek túlzásokba, és a Veep-et az 5. évadjával nem minden idők egyik legjobb komédiájává nyilvánítom, hanem rögtön minden idők egyik legjobb sorozatává.

A gond csak az, hogy a szezonzáróban eléggé sarokba írták magukat a készítők, és a folytatás is ennek szellemében készült el, és a franc tudja, hogy egy komédiának jól áll-e, ha ennyire töredezett. Oké, a Veep-et a karaktereiért szeretem főleg (és azok megmaradtak, kivéve egyelőre Sue-t), de azért a története is jó volt. Most viszont öt külön szálon zajlik minden, hiszen szétszéledt a nép, és nincs sztori.

Oké, már az előző szezonban, illetve szezonokban is elkezdett valamennyire szétesni a csapat, és gondolom, hogy idővel egybe fognak érni a szálak (a 6×02-re az ötből négy lesz), de ettől még a mostani szezonkezdés közel sem jött be annyira, mint az azt megelőző részek. És nem csak “még így is zseniális, csak Veep-szinten gyenge 8/10”-ről van szó, hanem számomra a nyitány tényleg csak a korrekt szintet ütötte meg.

It’s Mike McLintock.

Ennek a fő oka tényleg a töredezettség volt, de a poénok egy részén is azt éreztem, hogy túlságosan a sértegetések és alázások szintjén ragadtak. Nyilván ezeken is remekül szórakozok, és a Veep igen magas szinten műveli a műfajt, de ettől még csalódás volt.

A Selina szálán beúsztatott felvetés elég merész volt, és ha komolyan gondolják a sztorit, akkor máris belógatja az elkövetkező szezonokra tervezett vonalat, azonban simán lehet, hogy csak poénkodás szintjén marad a dolog.

– That’s why I spent two months jamming them into that school lunch bill like what, Will?
– Like me jamming anonymous trucker cock in my mouth at a public restroom well known for that purpose.

Szerencsére a karakterek cseppet sem változtak, szinte mindenki ugyanolyan zseniális, mint eddig. Selina a régi, Mike a régi, Jonah az első 3 részben még több villogási lehetőséget kap (elkezdtem sajnálni) – egyedül Kent szorul háttérbe. Mínuszként nálam egyértelműen Andrew szerepel, de legalább annyi haszna van, hogy kihozza Gary-ből (the world’s bitchiest mime!) az állatot. Oké, valamit valamiért, Tony Hale zseniális.

Értelemszerűen a szezonban a politika szerepe is nagyon erősen visszaesett, ami ismét csak nagy mínusz a szememben. Nyilván más irányból közelítik meg a dolgokat, de valahol sajnálnám, ha hosszabb távon alapítványokkal meg könyvtárakkal kellene foglalkozniuk, és eltűnne az aktualitás és az azt görbe tükör elé állító szatíra.

Mindenképp merész kreatív döntést hoztak a készítők, tetszik, hogy bevállalósak, és azt is el kell ismernem, hogy nem követik a sablont, frissen tartják a sorozatot, szóval bízok benne, hogy rá fogok hangolódni erre a hatodik évados hullámhosszra is.

(Az HBO jóvoltából láthattuk a szezon első három részét, és ha a kezdés 6/10 volt, akkor a folytatás 7/10 és 9/10 – utóbbi nem véletlen, mert egyrészt összehozzák a csapat nagyját (mondom, nekem így működik a sorozat), másrészt pedig politikáról szólt. Ja, és bónuszként megint külföldön játszódik az epizód: Grúziában.)

8 hozzászólás Ne habozz!

Yooha - 2017. 04. 18. 20:16

Én a Jonah interjún pl. szakadtam, Gary pedig továbbra is zsenialis. A legjóindulatúbb ember a világon, mégis péklapáttal tudnám ütni, hogy lehet ilyenre megírni valakit?
Sue-ra évek óta nem emlékszem hogy bármi szerepe lenne, nekem nem hiányzik.
Várom a folytatást, kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből.

wellwellwell - 2017. 04. 18. 20:37

nekem bejött ez a formátum is, egyáltalán nem éreztem töredezettnek, annak ellenére, hogy tényleg szétszéledt a stáb. ez is azt bizonyítja, milyen frankón belém sujkolták 5 év alatt, hogy ők mind összetartoznak. most is úgy tűnt, mintha együtt lennének.

mindenkit bírok valamiért, szerintem az a görény Andrew is tök jó, én kifejezetten bírom, hogy gátlástalanul smúzol, Gary pedig valóban zseniális.
egyedül Selina lányát (és annak csaját) nem kedvelem, de ez kezdettől fogva így volt.

winnie - 2017. 04. 18. 20:59

Yooha: én is, én is:) jonah végig 10/10-es, konstansan, gary pedig nagyon él ezekben az első részekben, olykor a háttérben olyan dolgokat művek, amiket harmadjára lehet csak észrevenni.

winnie - 2017. 04. 18. 21:03

wellwellwell: én azt sajnáltam, hogy így kilőttek egy csomó poénlehetőséget, x és y, vagy x és z közti interakciókat. jonah – selina. dan – amy. ben – selina, stb.

szerencsére odafigyelnek erre, így mindre sor kerül idővel, de tényleg a 6×03-ban éreztem, hogy mennyire sokkal jobb a sorozat, ha egyrészt együtt vannak, másrészt, ha megint politikai a téma. (nyilván utóbbi egyéni preferencia.)

andrew-nak nálam tök jó volt az entréja, de idővel azt vettem észre, hogy túlzottan egypoénos, mindig ugyanolyan. persze lehet, hogy a többiek is, de ők, nem tudom, változatosabban, vagy kreatívabban. de ha bejön a figura, akkor nagyon be fog jönni neked a 6×02:)

Néma Harcsa - 2017. 04. 19. 08:05

Kissé gyenge kezdés szerintem is (Jonah-on persze röhögtem). Nekem ez a sorozat elsősorban kegyetlen politikai szatíra kájó karakterekkel, az előbbi viszont valóban hiányzott ebből az első epizódból egyelőre.

Réka - 2017. 04. 19. 10:11

egyetértek a kritikával, bármennyire is szeretem a sorozatot, nagyon finálé érzetű volt az előző évad utolsó része, az, hogy Selina megbukott. Mert kvázi az egész sorozat az elnökválasztás felé ívelt, hogy idén mi lesz, az kiderül :) azért drukkolok nekik, szó se róla :)

Running - 2017. 04. 19. 10:23

Szerintem is jó volt, nagyon erősek a karakterek, Jonah egy igazi hülye. :)))
A sztori viszont erősen kérdőjeles, mert ez a megint indulunk az elnökségért dolog elég érdekes annak fényében, hogy tényleg semmi esélye. Eddig érdekes volt, ahogy eljutott oda, de most hogy lesz?!
Ha viszont, csak egy vicc volt, akkor mi lesz a sztori, mikor egy politikai közegről szól a sorozat. El nem tudom képzelni, ebből mit fognak kihozni.

Benjy - 2017. 04. 27. 23:47

A 2.rész sokkal jobban bejött már. Tony Hale pedig ismét eszméletlen volt, nálam az ő megnyilvánulásai vitték a héten a prímet. Persze csak Jonah randijai után.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz