login |

Mennyire reálisak azok a lakások, amikben a sorozatszereplők élnek?

2017. 04. 19. 16:25 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: fun

Ez most nem csak egy sima alaprajz a The Big Bang Theory vagy a Friends lakhatási helyzetéről, hanem a Washington Post mélyebben belement a témába. Előkerül, hogy ki mennyit kereshet, hol lakik a történet szerint, mekkora az a lakás.

Itt a térkép azokról a sorozatokról amiket kielemeznek, rákattintva pedig a cikk is élvezhető.

8 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2017. 04. 19. 17:48

Anno a Sex and the city-ben van is olyan jelenet, amikor Carrie el akar költözni és elkezd albérleteket keresni és kiderül, hogy egy fele olyan jó lakás, mint amiben most lakik is kétszer annyiba kerül. Akkor Carrie csodálkozik is, hogy hogy lehet ez és akkor mondja neki az ingatlanos, hogy örüljön, hogy kötött lakbéres házban lakik (merthogy már ezer éve ugyanannyi a bérleti díja).
Ilyen ismerősöm egyébként nekem is van Pesten, aki olyan albérletben lakik, ahol a tulaj kb. 8 éve nem emelt lakbért, pedig az ingatlanok árának növekedése alapján simán emelhetett volna. 80 ezerért bérel egy olyan garzont, amelyet jelenleg olyan 140 ezerért bérelhetne ki. Szerencsés, de tudja is ezt magáról.

Azon sem lepődtem meg, hogy a cikk még a Jóbarátokat emelte ki. Ott Monicáék lakása tényleg baromi nagy. Biztos nem Rachel fizette a pincérnői fizetéséből.

Alexander - 2017. 04. 19. 18:01

Jóbarátok lakása. Oké Az első évadokra nézve tényleg irreális.

No de a sorozat közepétől Monica főszakás egy menő nagyon drága étteremben.
Rachel feslő beosztásban van valami dovatcégnél irodai munka, titkárja is van.

Mondhatni két vezető beosztású ember…nehogymár irreális legyen kifizetni nekik a lakást.

Az első évadokban nem mondom, amíg Rachel pincérnő Monica-nak is vacak állásai vannak.

A fiúk lakása, igaz Joey nem keres semmit, de Chandler gazdag, jól keres, igazán magas beosztásban van. Tudjuk sok a spórolt pénze is

Amikor Monica-val él, az is elhihető hogy mind a ketten jól keresnek, tudják fizetni.

Ha már sorozat…a Bundy család egyetlen keresetből, úgy hpgy Peggy csak szórja a pénzt, na ők hogy tartanak fenn egy házat, hogy Al szinte semmit se keres?

idioty - 2017. 04. 19. 21:01

Ez azért vicces, hogy nem jó a link. Vagyis a link az jó, csak az oldal egyáltalán nem jön be.

idioty - 2017. 04. 19. 21:02

Hehh, alig hogy leírtam, utána be is jött az oldal. Pedig pár percig kerestem, hogy mi a hiba. :)

Hádész - 2017. 04. 19. 22:15

Én a lakások alaprajzain lepődök meg mindig, jó pár elég lehetetlenül néz ki, csak a jó kameraállások miatt alakítják ki így őket, de a valóságban valószínűleg nem találnák egyet sem, ami ilyen :D

mmalna - 2017. 04. 19. 22:21

A Jóbarátokban is említik (szerintem többször is) magyarázatként, hogy rent-controlled a lakás.. Az más kérdés, vajon mennyire reális egy ilyenben lakni, mert állítólag ezek nagyon ritkák.

johnny336 - 2017. 04. 20. 13:43

Jóbarátokban mondják többször, hogy a lease Nana nevén volt/van, és azért vannak ott a lányok – tehát simán lehet, hogy ’52-ben kötötte a szerződést az akkori IKV-val (tököm tudja van-e ilyen, és így hívják-e arrafelé), és azóta úgy maradt minden.

Al Bundyék pedig Chicago vagy Detroit külsőn laknak, amik sose voltak egy Svábhegy.

wirth - 2017. 04. 20. 17:20

Én Bundyék házán azért csodálkoztam, mert egyedüli keresőként, ráadásul mint alulfizetett cipőboltos tartott fenn egy gyakorlatilag ugyan olyan házat, mint a bankár házaspár a szomszédjukban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz