login |

Fargo: kezdett a 3. évad

2017. 04. 25. 21:20 - Írta: winnie

65 hozzászólás | kategória: kritika,

Á, szóval ezért volt bélyeges a plakát!

Basszus, de durva, hogy majd másfél éve annak, hogy utoljára Fargo-t néztünk (oké, hazudok, mert remélem, nem csak én néztem meg az 1997-es pilotot Edie Falco-val És mégis, ahogy elkezdődött a 3×01, abszolút úgy éreztem, mintha tegnap lett volna, annyira ismerős volt benne minden. Pedig antológiáról van szó, szóval teljesen új a helyszín, az időpont, a történet és újak a szereplők is. (Ergó bárki elkezdheti akár most is a sorozatot.)

– Ray, there’s a man in my bathroom.
– Let’s not jump to any conclusions.

És akkor megint hadd helyesbítsek, mert azért a 3×01 kezdése felért egy WTF-kal, hiszen nem számítottam arra, hogy az első pár perc az 1988-as NDK-ban játszódik. Utána persze helyre állt a rend, megérkeztünk Minnesota-ba, ahol tombol a tél, minden havas. És 2010-et írunk.

Alapsztori kapcsán kapunk pár nagy fargós jelenetet felvezetésnek, de nagyjából ennek a szezonnak is az lesz a lényege (vagy legalábbis a kiinduló pontja), hogy egy szerencsétlen balfácán gyilkosságot követ el, pár kétbalkezes karakter elkezd kavarni, a rend joviális őre pedig (a The Leftovers-nézők dupla dózis Carrie Coon-t élvezhetnek hetente) elkezdi felgöngyölíteni az esetet.

A több szálon futó történet egyébként egy testvérpár (Ewan McGregor*2) körül forog, az egyik menő vállalkozó, aki nemrég jelentős kölcsönt vett fel, aminek visszafizetése körül elég meglepő bonyodalmak támadnak (David Thewlis), a másik pedig egy csóró felügyelő tiszt, aki nem először patronáltjai közül választ mátkajelöltet (Mary Elizabeth Winstead), de nincs pénze jegygyűrűt venni, így egy B-tervhez folyamodik két bridzsverseny között.

Mondanom sem kell, hogy a Fargo-nak továbbra is elég jellegzetes a stílusa és sajátságos a hangulata.

Vizuális tekintetben persze nem annyira elszállt, mint Noah Hawley másik sorozata, a Legion, de így is nagyon élvezetes nézni, egyébként pedig a havas táj, a jellegzetes vidék és annak épületei, szokásai, valamint lakói, na meg persze a zene teljesen elvarázsoltak akkor is, amikor éppen nem sok minden történt a képernyőn. (Arra mondjuk nem emlékeztem, hogy korábban is ennyi dal volt a sorozatban, elég eklektikus a hanganyag.)

Jól kezdett a Fargo, nyilván ez volt az elvárás, de persze egyelőre csak alapozás volt a több, mint 1 órás epizód javarészében – ez az évados antológiák átka. Vagy éppen előnye, mert jó poén látni ezeknek az általában fura, pár hülye tikkel megáldott karaktereknek a felpakolását a sakktáblára, majd pedig a gépezetet mozgásba hozását. Azért a rész végére a fekete humorral átitatott vérengzés is megérkezett.

Igazából egyébként csak az első rész alapján az ismerősség lehetne az, ami a Fargo szemére vethető, hiszen látszólag ugyanazt kapjuk, mint mondjuk az első évadban, csak pepitában, de egyrészt ezért (is) szeretjük a sorozatot, másrészt pedig nyilván a folytatásban, amikor kibomlik a történet, akkor már csak a helyszínt és némelyik karakter archetípust fogjuk ismerősnek találni.

65 hozzászólás Ne habozz!

P Ewing - 2017. 04. 25. 21:48

Épp most írtam ezt az idézetet az idézetes poszt alá, csak nem akar megjelenni. Na mindegy.

Én azért úgy érzem, sokkal kevésbé csaptunk a lecsó közepébe, mint a második évadban. Úgy értem, ott az első epizód után még sok minden nem volt tiszta, most pedig azért kaptunk egy elég alapos felvezetést, sokkal kevésbé volt in medias res jellegű az évadnyitó.

A színészek jók lesznek, különösen McGregor, Carrie Coon, de Winstead is hozzátette a magáét. Plusz a pilotban vendégként ott volt Scoot McNairy.

(Ja, és akárki akármit mond, _abban_ a jelenetben testdublőrt használtak.)

Tr7 - 2017. 04. 25. 21:50

Na pont ez jo az antalogiakban, eddig nem neztem Fargot, csak most neztem bele a 3×01-be es ez valami elkepezto.
9/10
Amugy nagyon bena vagyok, mert fel sem tunt, hogy ugyanaz a szinesz alakitja a ket testvert!

Tr7 - 2017. 04. 25. 21:56

Amugy Mary Elizabeth Winstead mennyire jol nyomja!

Hardy - 2017. 04. 25. 21:59

Akárki akármit mond, Winstead kisasszony a twitterén megerôsítette h az ô hátsója látható meztelenül.;)

denee - 2017. 04. 25. 22:07

Tr7: szerintem akkor hagyd az első évadot utoljára, mert az valami elképesztően zseniális.

goretity - 2017. 04. 25. 22:16

a kezdőjelenet premisszája és a folyamatosan dualitás egyébként valami elképesztően zseniálisan meg volt jelenítve ebben az epizódban, kíváncsi vagyok nagyon mit hoznak ki belőle

pytta - 2017. 04. 25. 22:20

Nekem pont az volt a bajom vele (ami a kritika végén is megjelenik), hogy olyan “ismerős” volt benne kb minden. Végig azt éreztem: én ezt már láttam. Persze nem, de mégis. És emiatt nekem abszolút semmit nem adott ez a pilot, sajnos a szereplők sem keltették fel az érdeklődésemet – és valahogy eddig még szimpatizálni sem tudok senkivel -, a sztori sem, szóval eddig nekem most ez nagyon félresiklott.
A hangulat megvan, de most pl sokkal szívesebben nézném újra az első évadot, minthogy ezt folytassam. Persze fogom, és remélem ér még kellemes csalódás, de én valami egész mást vártam…

tobias88 - 2017. 04. 25. 22:34

Remélem még sok hasonló évad lesz, mert ez minőséget képvisel és nem is csökken…

Engem annyira nem érdekel kinek a hátsója volt, de kifejezetten szép volt :D

Balumedve - 2017. 04. 25. 22:34

Erős kezdés!
Valahogy elkerülte a figyelmem a hír, hogy Mary Elizabeth Winsteadet is castingolták, ami nagyon kellemes meglepetés volt. Akár övé volt az a hatsó, akár nem, nálam biztos helye lesz az év végi eyecandyben.
Amit egy kicsit hiányolok, azok az élénkebb színek. Igaz, a Fargo eddig is hajlamos volt beszürkülni, de legalább a kontrasztos öltözékekkel feldobták a sorozat színvilágát.

adamlyon - 2017. 04. 25. 22:54

igen, sok minden ismerős volt, de én ezt is vártam a film és két évad után. ha lesz több évad, az is ugyanilyen ismerős lesz.
de az elején az NDK-ban elmondták, hogy a történet a lényeg. én is azért ülök le, hogy az utat lássam, mit találtak ki ebben az évadban milyen új hülye karakterekkel. a végében semmi kétségem sincs: a rossz elnyeri büntetését, a rendőr megoldja az ügyet, persze közben lesznek áldozatok. de ez egyáltalán nem zavar.
és egy évad, amiben carrie coon meg mary elizabeth winstead is van? mi ez ha nem peak tv? :)

és vajon nikki honnan tudta, hogy mennyi ideje van a légkondi kidobására? mintha már gondolkodott volna rajta és másnak szánta volna…(naiv ray)

Bagosz - 2017. 04. 26. 08:18

Ó,mire leesett,hogy a Halt and catch Fire-ös fazon a gyilkos majd áldozat.
Ezek az igényes,pontosan kidolgozott,mégse unalmas,sőt látványos sorozatok azok főleg,amik miatt a mozifilmek többségét egyre gyengébbnek, összecsapottnak tartom.
Mégha ennek is mozifilm volt az őse. :-D

lostfanka - 2017. 04. 26. 09:23

Elso evadot kaszaltam de most a szineszek miatt bele kezdek megint. Ha jol tudom nincs osszefugges az evadok kozott, szoval batran belekezdhetek?

winnie - 2017. 04. 26. 09:37

lostfanka: ld. az első bekezdést, mindenképpen ki akartam emelni, hogy abszolút semmi összefüggés nincs. ha lesz is később valami, akkor is csak apró, utalásszintű, kikacsintás.

Yooha - 2017. 04. 26. 10:09

Azt nem értem, hogy miért Ewan McGregor játsza mndkét testvért? Persze ötletes, meg brillírozhat meg minden, de akkor is. Nem emlékszem hogy ikrek lennének, cask tesvérek. Esetleg az egyik majd kiadja magát a másiknak?

u.i.: Eddig nem hallottam Mary Elizabeth Winstead-ről, de most _megjegyeztem_..

winnie - 2017. 04. 26. 11:07

Yooha: érdemes pótolni, mert a tavalyi év egyik legjobb sorozatában és egyik legjobb mozifilmjében is főszereplő volt:)

sepörd - 2017. 04. 29. 01:07

abszolút ezt már láttam érzés, ennél több kell.

FrNo - 2017. 04. 29. 12:39

Imádom a Fargo hangulatát. :)

Néma Harcsa - 2017. 04. 29. 13:51

Csak nekem gyanús, hogy V.M. Varga magyar származású? Nem merek ráguglizni. :)

adathor - 2017. 04. 29. 18:26

Nem tudom ti mit néztetek de ez volt a leggyengébb rész!
Én kajak untam.
Remélem “beindul”
Egyik nagy kedvencem a sorozat és természetesen a film is.

Raynes - 2017. 04. 29. 23:43

@Néma Harcsa: http://www.vmvarga.com/

Peterdi - 2017. 04. 29. 23:50

Néma Harcsa: igen, valahogy én is pontosan ilyennek képzelnék egy klasszikus, amerikás magyar maffiózót. Röhejes hanghordozás, nem túl megnyerő vonások, intellektuális paráztatás, meg némi modorosság. :) Persze a színész brit, de attól még a karakter nagyon el van találva, úgy látszik.

Brynden Rivers - 2017. 04. 30. 01:52

Yooha:

Mary Elizabeth Winstead-től a Braindead remek, meg főszereplő volt a polgárháborús Mercy Street-ben

Thrasher - 2017. 04. 30. 21:51

@Yooha:
A Coen-filmek egyik alap ismertetőjegye a sok apró, szokatlan dolog, a sorozat eddigi egyetlen (de a szememben elég nagy) hibája számomra az ebbe való túlzott kapaszkodás.
Valahogy úgy képzelem, hogy direk gyűjtik a minden kontextus nélküli, öncélúan fura ötleteket két évad megírás közt, ennek az eredmény lehet pl. a tavalyi UFO, meg ez a mostani 2 karakteres megoldás is.

A különbség az, hogy ez működik, McGregor nagyon jó mindkét szerepben, és tényleg ad egy kis debil Coen-varázst a dolgonak az, hogy közben folyton az jár az eszedben, hogy mekkora idétlenség volt 2 karaktert adni neki.
Meg úgy egyébként is ez szerintem eddig a legerősebb színészgárdájú évad.

Odin - 2017. 05. 01. 08:43

Király volt a 2. rész is. A tamponos jelenet nagyon beteg volt.:D VM Varga karaktere meg nagyon bejön.

nade - 2017. 05. 01. 16:14

“annyira ismerős volt benne minden”
hát igen, sajnos tényleg átlátszó lett már mostanra a formula, és lassan unalmas is … de hátha lesz új dolog is a további részekben.

* Irreálisan sikeres gonosztevő (Malvo, Millian/Hanzo, Varga)
* Naív, esetlen szereplők akik a bűn útjára lépnek (Freeman, FatMethDamon és Kristen Durst, MEW és ősz McGregor)
* Szimpatikus bűnüldözők (a zsaru családok)
* Verőlegénypáros fura kötődéssel egymáshoz (Wrench és Numbers, az ikrek, az orosz és az ázsiai)

Thrasher - 2017. 05. 01. 20:44

@nade:
erre is jó válasz az, amit korábban írtam, fognak jellemző Coen-elemeket, és foggal-körömmel ragaszkodnak hozázjuk :)

tényleg az idei casting az, ami nálam megmenti az érdektelenségtől.

herceg - 2017. 05. 03. 19:06

nekem a második évad első része inkább tűnt a fargo paródiájának, mint igazi, komolyan vett 2. évadnak. nem is akartam elhinni, hogy a készítő is maradt a régi. remélem ez be fog jönni.

nade - 2017. 05. 04. 12:32

nah a 3. rész jobban tetszett, mégha mellőztek is minden más szálat. Az ufószerű lány (honnan szednek manapság ilyen sok ilyet?) mint kiderült Clint Eastwood lánya! Sunny Philadelphiából Mac is kapott szerepet, meg az öreg a Twin Peaksből. Cameo túladagolás!

wondorog - 2017. 05. 04. 13:18

Fú ez a robotos kis minitörténet mennyire zseniális volt már, kicsit már érződött a Legionos hatás is rajta.

nade - 2017. 05. 04. 18:05

^jaja. milyen már hogy gyakorlatilag írtak egy sci-fi kerettörténetet ahhoz a mihaszna önkikapcsoló dobozhoz?!
És hogy illik Gloriára is. Az ha be van kapcsolva, mégis ki van; ő pedig pl elvált, de mégse; rendőrfőnök, de mégse; az apja után nyomoz, de mégse az apja csak mostoha; az elektromos ajtó előt áll, de mégse érzékeli; okosabb lett a mostohaapját illetően, de mégse jutott előrébb a nyomozással…

sebien - 2017. 05. 05. 20:24

nade – 2017.05.04 12:32

a fiatal Vivient Francesca Eastwood, míg az idősebb Vivient (pincérnő) Frances Fisher játsza. a két színésznő a való életben anya és lánya.

Raynes - 2017. 05. 06. 20:22

@sebien: akkor azért hasonlítottak egymásra. Azt hittem, hogy csak véletlen. Filler rész volt, de tetszett. A sci-fi kerettörténetet nem egészen értettem, az a könyvből volt, amit a nyomozónő olvasott?

Ghostface - 2017. 05. 07. 22:49

Ez a harmadik rész….. Nagyon nem stimmelt, teljes érdektelenség. A robotos részek nagyon lehúzták a részt. De a rajzos robotos könyves részek nélkül is nagyon unalmas rész volt. Azért egy fargo nem engedhetne meg magának ilyet. A másik dolog amin nagyon fura volt és közben vicces is hogy ugye a leftoversben is ő szerepel, és samikor
Nem érzékelte az ajtó, egy pillanatra azt hittem hogy a leftoverst nézem. Mert ott ugye meg Nórának nem működik semmilyen elektronikus készülek.

Peterdi - 2017. 05. 07. 22:53

Valami nagyon nem kerek nekem. Az az Ennis, akit megöltek Eden Valleyban, 82 éves volt, tehát 1928-ban született. Viszont az a Thaddeus, akit 1975-ben látunk, egy fiatal ember, és enyhén szólva sem 47 évesnek néz ki. Szerintem a kérdéses sci-fi író az öregnek a fia volt.
Ezek után pedig bele se merek gondolni, hogy hol lesz az a pont, ahol a 3. évad cselekménye kapcsolódni fog a 2. évadéhoz, mint ahogy be lett ígérve, hogy lesz ilyen. Az öreg 1980-ban került Minnesotába, a 2. évad pedig 1979-ben játszódott – már alig várom, hogy kiderüljön az összefüggés.

De legalább most már tudjuk, hogy a Stussy fivérek apja (vagy nagyapja?) a vécécsésze-gyártásból gazdagodott meg. :D Annyira tipikus Fargo!

trader - 2017. 05. 08. 05:29

Ennek a robotos rajzfilmnek mi értelme volt?
Dög unalmas volt.

hbal - 2017. 05. 08. 13:58

Nem is tudom mit mondjak erről az évadról eddig. Nem rossz, de korántsem olyan jó, mint az előző kettő – akkor már a harmadik résznél nagyon bejött szinte minden, itt viszont még mindig kicsit unom a részeket. Persze a rendezés, képi világ, színészek abszolút rendben vannak, de azért a Fargo-tól és Noah Hawley-tól többet várok. Ha pontozni kéne, olyan 7-8 körül mozogna ez az évad a három rész alapján.
@sebien: basszus le se esett hogy idősebb Vivian tényleg Francesca Eastwood anyja, ez nagy :D

Néma Harcsa - 2017. 05. 10. 20:47

@Raynes, igen, a rajzfilm az a mogorva öreg Stussy (Stasi – az egykori ún. “keletnémet” titkosrendőrség), valójában Thaddeus Mobley fő művének kivonata (The Planet Wyh, a Connie Coon által kikért forgatókönyv címlapján már The Planet Why, kis fricska Hollywoodnak). A díjazott regény megfilmesítésében szerepelt volna Lilian, meg ugye Robert Redford, höhöhöhöööö, de csak a párocska lehúzta szegény Tad előlegét, amit egy másik könyvért kapott.
Egyébként ez is baromi jó évad, csak másképp kiszámíthatatlanul ismerős. (A 2. viszi a prímet eddig, ám ennek még messze a vége, és a közepe is.)
Egy olyan Sziszifusz-mítoszos önkikapcsoló robotkar pedig KELL nekem! Ne kérdezztétek miért. Elképesztő agy, aki kitalálta.

rapguruz - 2017. 05. 10. 22:15

Hát a fényképezés zseniális de ez nagyon kevés.. Ez Nem Fargo színvonal, hanem annál sokkal gyengébb…Ez a robotos rajzfilm, megy a nagy kavarás, még egy ilyen rész és kaszalom!

Lacisx - 2017. 05. 10. 23:52

Egyszerűen remek volt a harmadik rész, hihetetlenül hangulatosra sikerült. A szereposztás pedig tökéletes.

des - 2017. 05. 11. 22:17

Az első 2 évad nekem is jobban tetszett. De alakul ez is. Bár picit olyan fura még nekem.

nade - 2017. 05. 15. 13:27

hát igen, nem túl meggyőző ez az évad, a nagyobb nevek miatt pláne jobbra számítottam…

zolkó - 2017. 05. 15. 14:53

4 rész után sem átütő az évad nekem. Történnek dolgok, de csak percekre érdekes az egész, amúgy csak csordogál az egész. Nyilván végignézem, mert még mindig inkább ez, mint valami CW-s szuperhős bugyutaság, de közel nem lelkesedem annyira, mint az első évadért mondjuk. Amúgy nálam a sorrend:
1. évad >>>>>>>>> 2. évad > 3. évad.

Rupaszov Rurik - 2017. 05. 15. 15:15

Vajon V.M. Varga miért okádkat mindent kifelé?

rapguruz - 2017. 05. 15. 20:10

Az a WC-s menstrualos jelenet nagyon komoly volt!!! :D

TomekKowal - 2017. 05. 15. 21:57

Nekem bejön ez az évad is,bár itt tényleg kicsit lassabb a tempó. De a karakterek nagyon jók lettek.
Kíváncsi leszek, hogy kik fognak elhullani….ja és persze vajon ki fog felbukkanni az előző évadból?

Rupaszov Rurik:
Gondolom azért, mert befelé nem tud hányni:)

take me to the womit - 2017. 05. 15. 22:39

csak jelezném, hogy a fassse érdekli, hogy kaszálod-e a sorozatot vagy nem :-)

Néma Harcsa - 2017. 05. 16. 18:25

Nagyon jó még mindig (külön pacsi a Péter és a farkas beleszövéséhez az egyéb orosz szállal együtt), Varga pedig ismét remek (ezúttal 2010-es, de inkább aktuális) antagonista. (Amúgy nem értek egyet, az első évadban egyértelmű volt a pilottól, hogy ki a gyarlókat büntető/kísértő, “szinte túlvilági” gonosz, a másodikban a szervezett bűnözésben nyakig lévő szereplők miatt csak lassan derült ki a fő szarkavaró terminátor személye, és tök másmilyen is volt a karakter, ez pedig ismét egy 3. típus.)
Varga bulímiája itt szerintem nem a manökenek bulímiája, hanem metaforikus – egy mohó állat, és ha bekebelezett valamit, az már az övé, onnantól mindegy, hogy a pöcegödörben landol a cucc. De lehet, kapunk tőle még monológot e tárgyban.
Egyébként mostmár érezhető: the real shitstorm is coming.

nade - 2017. 05. 18. 12:06

na durvul az évad, legalábbis az 5. rész. Stussynál lassan elszakad a cérna … remélem és Hanzee/Malvo stílusba csapnak (illetve csak mint Nygaard)

Zoli221 - 2017. 05. 18. 15:53

Az Adam Sandleres részeket kihagyhatnak belőle (menstrualas,hányás), nekem még metaforikusan is sok. Kiváncsi vagyok idén is túlzásba esnek-e majd mint tavaly az UFÓ-val, bár a Google-nek biztos megvan erről a véleménye :D

Zoli221 - 2017. 05. 18. 15:54

Plusz Ennis Stussy kora,amit fentebb is ecseteltek,nekem még mindig nem világos, nem hiszem,hogy ekkora logikai bakit elkövetnének.

Brascotto - 2017. 05. 21. 15:26

Az 5. rész a legszebb Fargos hagyományokra hajaz… már kezdtem aggódni, erre ez a rész überkirály!! Az ember csak nézi, és azt veszi észre…hogy bárgyú vigyor ül ki az arcára :-)

Bituz - 2017. 05. 21. 16:23

Sajnos be kell hogy valljuk, hogy eddig ez a leggyengébb évad. Nem értem miért kell 10 részt csinálni, ha az első négy részben csak kettőre való élmény van. Én nem haragudtam volna meg, ha csak 6 részes az évad. Így ez hetiben elég unalmas, vontatott. Az apró poénkák pedig az unalomba vesznek. Ewan McGregor-ban sincs valahogy kraft… :(

doki - 2017. 05. 21. 17:26

Az 5. már tényleg a Fargo volt.

Raynes - 2017. 05. 21. 23:46

Tény, hogy az utóbbi 2 részre eléggé belassult a történet. Bár az a Varga fazon nem gyenge, az egész marad olyan érdekes, hogy még pont élvezhető legyen. Majd meglátjuk hol csapnak össze a szereplők. Szerintem a rendőrnő vagy Ray fogja megölni ezt a brit fószert és a bandáját, és a legutolsó részig ki fogják nyújtani, hogy nagyobbat üssön. A karakterek nem rosszak, de az 1-2. évad jobban tetszett. Ez is igényes, de laposabb.

TomekKowal - 2017. 05. 21. 23:59

Én arra tippelek, hogy Varga nem fog meghalni. A 2.évadban MikeMilligan is megúszta és Hanzee is.

Titan - 2017. 05. 22. 09:15

Kellett ez az 5. rész, szépen összeállt ezzel az évad.

Rupaszov Rurik - 2017. 05. 22. 12:05

Bituz – 2017. 05. 21. 16:23

Egyetértek veled.

Nikki Swango pedig milyen sérüléseket szerzett? Szerintem eltörték a lábait.

dzsoker76 - 2017. 05. 23. 07:36

Ezért az évadért kellett egy év szünetet tartaniuk?
Inkább tartottak volna 2 év szünetet,hátha akkor jobban átgondolták volna a dolgokat.
A színészek most is nagyon jól lettek kiválasztva,de hogy nincs egy karakter sem akiért lehetne izgulni.
Gondolom a két rendőrnőért kellene izgulni,de ők inkább baromi idegesítőek és azt várom csak,hogy mikor kerülnek ki végre a képből. :(

winnie - 2017. 05. 23. 07:40

nem szünetet tartottak, csak nem tudtak volna télen forgatni tavaly. de cserébe addig a készítő megcsinálta a legiont.

Powermaster - 2017. 05. 23. 19:46

Legjobb sorozat most ami létezik ! Szökéstől többet vártam , de ez viszi a prímet, bár mondjuk nem is 1 kategória :)

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 12:17

Ide a bökőt, hogy az özvegy Fargo-i, és nem fél erőszakot alkalmazni (minden évadban meg kell ugye valahogy jelennie a címadó városnak).
Ray részéről is várható a bekattanás, szóval lassan lehet készíteni a hullaszámlálót, ha valakinek a vérengzés hiányzott (a 2. évad bodycountját már nyilván lehetetlen behozni).

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 19:09

@Rupaszov Rurik: sztem nem láb, az oldala és a hasa félig-meddig láthatóan szét volt verve ostorvéggel (avagy ostorgumóval, értsd: nem megkorbácsolta a kozák, hanem megverte a korbács markolatának végével), az elég komoly következményekkel jár nőknél és férfiaknál egyaránt, pl. járni nem igazán lehet csak úgy lazán rögtön a verés után. De kiderül majd, gondolom, valami érdekes megfogalmazásban, mint pl. a női higiéniai eszközzel való visszaélés.

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 19:11

Vese-, lép- és máj-panaszok, plusz ki tudja mi a méhvel.

nade - 2017. 05. 25. 14:13

(6. rész spoiler) hát.. ez a kacsa nem egybe lett lenyelve, mint a mesében, szóval nem t’om hogy lesz a folytatás. vagy Gloria még megmenti .. bár így órákkal később odaérve elég valószínűtlen… vagy Emmit adja ki magát Raynek … de azt meg miért tenné.

Néma Harcsa - 2017. 05. 26. 15:41

@nade: (spolier) szerintem ennyi volt az a karakter, a további események gerjesztésében bőven megvolt már a szerepe (pl. nélküle nincs a rendőrség egyeslőre szűk látókörében Varga). meg a “ne húzd ki!” versus reflexek. Szerintem priceless. Az is vicces, hogy ha nem felejti el a pénzt, akkor feltehetően Nikkivel mindketten meghaltak volna, így meg csak ő. Tipikus Fargo.
Egyébként még mindig nem érzem, hogy ez gyengébb évad az elsőnél, a másodiknál nyilván, de az ritka bravúr volt szerintem, mint a Legion (a retro-vonal előtanulmány is volt egyben az utóbbihoz).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz