login |

Masterchef Australia: kezdett a 9. évad – írta LaCRossE

2017. 05. 10. 16:25 - Írta: vendegblogger

54 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, reality,

Újra eljött az az idő, amit egyszerre szoktam izgalommal és némi félelemmel várni: elkezdődött az ausztrál Masterchef 9. évadja.

Az izgalom annak szokott szólni, hogy számomra ez a versenyreality a legjobb azok közül, amiket nézek (nem mintha sokat néznék), így semmi esetre sem hagynám ki az új szezont. A félelem viszont a már korábbi tapasztalataimra alapoz: mivel a Masterchef: Australia heti 5(!) résszel jön, amik közül nem ritkák a 70 percnél hosszabb epizódok, nagyon nehéz magam szinten tartani vele.

Az első részben látottak alapján a műsor szerkezete nagy egetrengető változásokat nem fog elszenvedni – talán egy picit grandiózusabb lesz, mint tavaly, hiszen az egyik héten majd Japánba is elmennek.

Aki még nem ismerné, hogyan épül fel egy hét a Masterchef: Australia konyhájában, annak ajánlom az előző évados írást, akik pedig a zsűriről szeretne olvasni, azokat szintén az előbb említett kibeszélő felé irányítanám. És aki egy hosszabb ajánlót szeretne elolvasni… nos, tudjátok már melyik linkre kattintsatok. A tovább mögött folytatom az idei részekkel, spoilerek nélkül.

Ezúttal is gyorsan összeszedték a legjobb 24 versenyzőt – a válogató összesen egy rész volt, amíg a második és harmadik epizódban a maradék helyekre csaphattak le azok, akik bár nem kaptak egyöntetű igent a válogatón, de a zsűri valamelyik tagja látott bennük fantáziát.

A 9×03 végére össze állt a csapat, és most is elmondhatom, hogy tele van rengeteg ígéretes és már most is olyan szinten álló hobbiszakáccsal, akiket csak csodálva fogok nézni.

Kedvencet egyelőre még nem tudok mondani, de általában minden évadban a saját korosztályomhoz közeli személyeknek szurkoltam, illetve a legfiatalabb versenyzőknek. Van egy srác, aki még csak 18 éves, de már most olyanokat művel, amivel biztosra veszem, hogy be fog jutni legalább a legjobb nyolc közé. Plusz, a molekuláris gasztronómia mindig is nagy kedvencem volt.

Az első kieső személye pedig megmutatta azt, amiért ennyire szeretem ezt a műsort: nem is tudom, hol látni olyat, hogy a vesztes őszintén örül a nyertesnek. Talán a Masterchef: Australia versenyzői voltak mindig is a legemberibbek számomra, hiszen a többséggel elég sok időt töltünk el, és megismerjük őket. Nagyon ritka az olyan, hogy valakit ellenszenvesnek találjak, és ezzel szerintem a többi rajongó társam is egyetért.

Emellett pedig tényleg a tanulásról és a fejlődésről szól a reality. Öröm nézni, ahogy az egyes versenyzők egyre többet tanulnak, és nemcsak a feladatokból, hanem mert a zsűri és a vendégséf mindig ott vannak, és ha valaki lelkileg épp el van veszve, akkor felsegítik őt, tanácsokkal látják el és motivációt adnak neki. Számomra ez a “sose add fel” mentalitás húzta közel a szívemhez a műsort.

Összességében el tudom mondani, hogy erre az évadra sem lesz panasz. És mivel kifogytam a sorokból, az előző év példájára megint csak álljon a tovább mögött néhány csodálatos étel. Amit amatőr szakácsok csinálnak. Az első hetükön.

54 hozzászólás Ne habozz!

eszemix - 2017. 05. 10. 16:51

Akkor hajra, sracok! Lottek a szabadidonek most 3 honapra. :D

A legelso csajszinal mar leesett az allam, egesz a nemletezo golden ballomig. Kis fruska, es milyen gyonyoruseget tesz le az asztalra! En mondjuk az igazi otthoni, jofajta oszinte kajakat jobban birom, mint a molekularis gasztronomiat, meg a tul szep, hogy megegyem desszerteket. Ez nagyon durva szinvonalon megy mar, rogton a valogatoban. Mi lesz itt meg?!

FrankLuck - 2017. 05. 10. 19:30

—-semmi komoly spoiler—

Jajj, de vártam már, nálam az év tévés eseménye, ha csak egy dolgot nézhetnék, az biztosan a Masterchef Australia lenne (az amerikait kaszáltam, a most bepróbált kanadait is kaszálni fogom az évad végén).

Majd valahogy okosan jelöljük a ‘ki-miről-beszél-t’ idén is, mert szinte tuti, hogy egy idő után nem fogom bírni a tempót (még jó vagyok, az immunity challenge már megvolt). Ami meg fogja nehezíteni a helyzetünket, az a részek számozása, mert pl. az Online TV Database a május 4-i részt duplának vette, a ‘kis médiatárunk’ viszont nem, így a számozás máris csúszik… de majd megegyezünk.

Nálam éppen 22-en vannak, a két kiesővel nem volt gondom, remélem a kedvenceim (akik még nincsenek) nem kezdenek el hullani féltávnál, mint tavaly. Az immunitys hölgyet (ez nem túl nagy spoiler remélem) kifejezetten csípem, szerintem ő tökjó lesz, úgy tűnik nagyon képben van azzal, amit csinál. Amúgy tényleg sokan vannak, akikből még bármi lehet, nagyon erős a mezőny, de még elválik, hogy ki a 1 trick pony, meg ki nem bírja a feladatok nyomását (pl. a mostani pressure test nagyjából a rémálmom, nézni azért fun). Már most tippelgetem magamban, hogy kik azok vajon, akikből a 28. részig nem látunk semmit, ők általában sokáig húzzák (kivéve, akik nem).

eszemix - 2017. 05. 10. 20:12

Valamelyik részben elhangzott a “crunchy element” :D

Megvolt az első team challenge is.
Konkrétan folyt a nyálam (már elnézést az őszinte vallomásért).

Egy-két versenyzőre már felfigyeltem, bár nincs olyan instant kedvenc, mint tavaly Matt. Az immunity-s csajt én is bírom eddig egyébként. Az első két kiesővel oké vagyok én is.

dragon1986 - 2017. 05. 10. 22:29

Na végre :D

Idén igyekszem minden részről írni, és a finálé környékén nem tűnök el innen :D

Tényleg különkiadást ki nézte? :D Eddigi nyertesekről és runner up-okról volt bene szó, hogy mi van velük mióta részt vettek a műsorban

Épp a s09e07 immunity challenget nézem ebben a pillanatban. :D

s09e01-02

elég durva, hogy már első részben 20-an megkapták a köpenyt. Régen voltak 4 részes auditionok knife skill és egyéb tesztekkel is. Tavaly és idén csak főzés volt :)

s09e03-04

szegény csávó legfontosabb alapanyagot utolsó pillanatban leejtette, onnantól már fejben nem volt ott várható volt hogy kiesik.

s09e06

mindig szerettem a “keep up with the kardas… aham a chef-fel challenge”-ket

én szerintem már a csirke “szétszedésnél” lemaradtam volna :D

SKIP AD in 5 4 3 2 1

Amúgy pont ma futottam bele hasonló turmix gépbe ahol szintén van egy lyuk a tetején és műanyagbottal le lehet nyomni és meg lehet keverni az alapanyagokat, hogy biztos mindent felaprítsanak a kések :D 40-60 ezer forintért szerintem nem vészes főleg hogy 2.5 l tartálya van és 5 fokozata. REKLÁM VÉGE :P

s09e07

Gáz hogy 2 fontos alapanyagot nem hozott el ergo pápá immunity pin

Ez a homecook hét bejött, bezárt konyhai eszközökkel mondjuk pont felrúgták az egészet a pressure tesztben :D

Kösz a spoilerért FrankLuck nem izgulhatok Sarah-ért. :PPPP gondoltam miután elolvastam amit írtál aztán meglepődtem, hogy nem nyert csak azért írhattad hogy lehet spoiler “immunitys hölgy” mert hölgy és nem férfi indult I.C-ért. :D

dragon1986 - 2017. 05. 10. 23:36

s09e08 vagy s09e09 egyes release szerint
a lényeg hogy immunity challenge utáni rész :D

Első csapat verseny :)

“Egyszerűség, kiegyensúlyozott ízek, jól kivitelezett ételek” – mondja az olasz

Én gondolom magamban, ja mint a többi összes. Ki akar olyat, hogy valami túlságosan sós vagy csípős, minden konyha egyensúlyra törekszik, jó kivitelezés detto.

Egyszerűség talán nem minden népre igaz, de ugyanúgy van egyszerűen elkészíthető étel mindenűt mint 10-15 lépesből elkészíthető is.

Lehet túl sok Survivort néztem mostanában de school yard pick-nek jobban örültem volna, szeretem hallani az érvelésüket és reakciókat is hogy mé utolsók közt választottak engem :D

Tiramisu – micsoda véletlen Lidl-ben vettem tiramisut és azt ettem még a rész elején erre a 46. percben megjelenik a masterchef verziója :)) Szerencsére jobban nézet kint amilyen finom volt valójában ezért nem irigykedtem :D

Épp hogy legépeltem ezt, erre megjelenik a “deconstructed tiramisu” erre irigykedhettem :D

Kedvencek nekem sincsenek eddig ezért mindegy kinyert, meg kedvenc is ha vesztes csapatba kerül alacsony az esélye hogy pont ők essenek ki mert sokan vannak még :D

LaCRossE - 2017. 05. 11. 00:48

Az írásba már nem fért bele, de ebben az évadban nem fog szerepelni Marco Pierre White.

dragon1986 - 2017. 05. 11. 10:50

Winnie légyszíves tedd ki az oldalsávba. Köszi

eszemix - 2017. 05. 11. 12:42

Nem lesz Marco? :(

LaCRossE - 2017. 05. 11. 22:09

eszemix: sajnos nem.

Marco eléggé összekapott Matt Prestonnal, mivel ez utóbbi egy interjú során beszélt Marco Pierre White fiáról (Celebrity Big Brother UK), bár hozzá kell tenni, ő csak válaszolt, amikor megkérdezték.

http://www.news.com.au/entertainment/tv/reality-tv/celeb-chef-marco-pierre-whites-angry-feud-with-matt-preston-i-will-never-forgive-him/news-story/872a213c6f703c1570e6b59a64e0ebb2

Emiatt Marco át is cuccolt a Hell’s Kitchen Australiaba.

Én is sajnálom, hogy nem lesz Marco Week, de ebben a vitában ő iszonyat ostobán viselkedik.

eszemix - 2017. 05. 12. 00:55

Nem hiába mondják, hogy a szakácsok primadonnák…
Kár érte, de majd valaki más betölti a helyét akkor.

10. epizód is lement a legújabb kiesővel. Érdekes feladat volt, nem is tudom mihez kezdenék ilyen helyzetben.

És az első masterclass! Igen Gary, kérem a spatulát!

dragon1986 - 2017. 05. 12. 10:26

MPW mindig nagy egoju primadonna volt.

dragon1986 - 2017. 05. 12. 10:31

Na nezhetem a HK Aust is hehe
Friss részeket meg nem lattam azokrol este irok majd

dragon1986 - 2017. 05. 12. 22:58

HK Australia-ba belenézek majd, de szerintem kaszálni fogom utána néztem hülye celebes verzió lesz, pont a lényeg fog elveszni, azért szenvedik végig a poklot mert a végén saját éttermet nyernek megváltozhat az életük stb.

Celebeknek nem lesz semmi motiváció,csak so Z listás idióta fog ökörködni. :D

S09e10 a FQM verzió Olasz Team Challenge utáni elimination

Matt leírásából kitaláltam, hogy mi lesz az alapanyag az ételek hőse :D

Én személy szerint nem lettem volna judge, a harmadik után már nem tudnék enni egy újat szinte ugyanaz az állag X-szer az túl sok nekem hiába van szósz. Olyan mintha mekiset, burger king-eset vagy kfc-eset eszek sok különbség nincs köztük :D

Bottom 4-ból kár ő érte olyan aranyos :) simán mehetne MC Junior-ba is hehe

A levest kipróbálnám hiába maradt az alapanyag, de így már más a állaga és íze.

Nevekkel még bajban vagyok de a kissé tomboy-os nő
– talán Jess-nek hívják – desszertje is tetszett, nem gondoltam hogy ecettel működőkepés lesz az étele :)

Kiesettet nem sajnáltam várható volt, rizottó után talán a második dead dish-t készítette. merész húzás.

eszemix - 2017. 05. 13. 00:37

Igen, az alapanyag elég ALAP. De mennyi változatban! Nekem lövésem sincs, hogy mihez melyik fajta a jó… de a szottyos végeredményt nem szívesen fogyasztom.

Jess-t én is kiszemeltem már a válogatóban. Szimpatikus volt.

*** SPOILER lehet, ha valaki még nem látta az első Team Challenge részt

A csapat desszertjét ő cseszte el elég konkrétan, aztán mintha nem sok felelősséget vállalt volna magára valahogy. Ezzel kicsit csökkent a népszerűsége nálam.

FrankLuck - 2017. 05. 13. 19:32

Nem lesz Marco? Yesss… ezek szerint csak én rühellem, nálam az mindig nagyon szenvedős hét.

A 9×10-es kieső engem sem kavart fel, érdekes, hogy a tavalyi évadhoz hasonlóan most is a fiúk kezdenek el kizúgni + úgy gondolom még páran követni fogják őket hamarosan (Benjamin és Ray /nevekből továbbra sem vagyok jó/ is épphogy megúszta a kiesést, egyikük sem túl erős).

eszemix - 2017. 05. 15. 19:32

9×12 újabb elimination
A “feladvány” igen jól nézett ki.

dragon1986 - 2017. 05. 15. 21:35

szűkszavúak vagyunk emberek :D

Btw Rbgabor89 várunk vissza :))

S09E11 ettv release tipikus mystery box volt twist nélkül

carpaccio-t megkóstolnám szép vörös színe volt :)

quandong-ot csak én értettem mindig kondomnak? :) Perv detected.

Ilyen sem fordult elő velem eddig, hogy pár versenyzőt mintha először láttam volna, a válogatóból sem emlékeztem rájuk pl. Trent és Sam

Már várom azt az időt amin meg lehet rendelni a Tv-ben látott terméket, kajákat anélkül, hogy utánuk kelljen nézni hol kaphatóak, csak klikk és már jön házhoz a kaja

A kengurus tatárt rögtön jöhetne elém úgy 10 adagnyi :D

FrankLuck

Na meg lettél cáfolva :D Aztán…

Nem irigylem azokat akik a kajákról close up-okat csinálnak nekem végig korogna a gyomrom :)

Invention Test

végre a kertről is láthattunk valamit, kéne nekem ilyen itthonra

eszemix - 2017. 05. 15. 22:33

Ja tényleg, a mystery box! Mekkora királyság volt már, hogy szerencsétlen Trentnek halványlila gőze se volt egyik elemről sem! Itt pánikoltam a laptop előtt, szurkoltam nagyon neki!

A roo maga jól néz ki, mint husi, viszont nem tudom elképzelni, hogy Kangát meg Zsebibabát egyek… talán még a strucchúst megkóstolnám esetleg.

Úgy látszik Sarah-nak jól megy a főzőcske, és a személyisége is rendben van. Eloise is aranyos, meg a hosszúhajú Samuel csávóban is látok valamit… bármi lehet még, annyira az elején vagyunk.

LaCRossE - 2017. 05. 16. 21:01

Helyreállt a számozás, én pedig felhoztam végre magamat, SZÓVAL 9X13 SPOILEREK IS VANNAK A HOZZÁSZÓLÁSBAN!

A Mystery box tetszett, és én is mindig kondomnak értem azt a quandongot. Örültem, hogy Sam bejutott a három legjobb közé, mert megkedveltem a srácot, szóval ő már az egyik, akinek szurkolok.

A Rita Cake brutális volt. És az árát is megnéztem, hát csak bámultam a képernyőre egy ideig. Azon gondolkodtam, hogy már a korábbi évadokban is szinte rögtön 4,5 órás Pressure Testekkel kezdték? Ha jól emlékszem, az előző heti sem volt éppen rövid.

Az Immunity Challange rész annyira nem nyerte el a tetszésemet. Imádom a gofrit, de nem elég, hogy nem Sam jutott tovább, de engem ez a whiskey csaj is kezd egyre jobban idegesíteni. Állandóan azt nyomatja mindenbe, és ezzel kezdi nálam elveszteni a kezdeti lelkesedést iránta. Arról már nem is beszélve, hogy megnyerte a pint. Még ha tényleg jobbat is alkotott a profi séfnél, akkor sem örülök neki annyira.

Na ez van.

dragon1986 - 2017. 05. 16. 21:38

9×12 eztv
Pressure Test

jó lenne nem édesség pressure test, inkább elnéznék egy bonyolultabb főétel elkészítését :)

Kivételesen háttárzaj volt most ez az epizód ezért még csak annyit, a végeredmény csak boldoggá tett :D
A kieső személyt még nem tudtam megkedvelni ezért nem fog hiányozni :)

eszemix - 2017. 05. 16. 22:58

Melóban szoktam mesélni mi volt a MA-ban, és a Great British Bake-off fanatikus kolleginám megkérdezte ma, hogy ezek mindig desszertet csinálnak?! Pressure test-ből tényleg nem is tudok felidézni olyat, ami nem az volt.

Nyilván rengeteg technika van bennük, meg gyönyörűek, és a fél karom adnám érte, ha megkóstolhatnám őket (mennyi maradék volt a mostani 3 tortából, pont arra gondoltam, tuti a karzatos bagázs ráront felvétel után a tortamaradékokra) de én is örülnék, ha több savoury dish lenne.

dragon1986 - 2017. 05. 17. 08:48

Igen én mindig azt feltetelezem hogy az összes főző műsorban a versenyzők és a stáb megeszi ami még ehető. Eleget dobunk ki mi civilek.

Kis off vox youtube csatornanak van egy jo kis videoja mennyi kajat dobunk ki es miert ( nagyobb huto nagyobb tal tobb felesleg) amit human ki is tett a yummie blogjaba.

eszemix - 2017. 05. 17. 10:51

Valoban, az elkeszult kajak az meg a kisebb pazarlas. A pantry tele van mindenfele friss hallal, hussal, herkentyukkel. Az immunity challengeben peldaul gyonyoru tonhal, rak, elenk szinu zoldsegek, gyumolcsok, nem is tudom mik voltak meg kiteve az egeszseges oldalon. Es hozza sem nyultak.

Bezzeg az indulgence oldalon kb minden elall, nem sok romlando volt. Kiabrandito belegondolni, hogy jomagam is ezeket a kajakat reszesitem elonyben… Plane mikozben a Masterchef Australiat nezem otthon. :D

LaCRossE - 2017. 05. 18. 23:34

9×14
Relay Challange

Imádom a Relay Challanget, és még volt egy egész jó kis csavar benne. :D A kis csaj jól elcseszte a kaját, úgy látszik, hogy ő csak egy one trick pony.
A sárga csapatnak örültem, messze ott volt a legtöbb szimpatikus tag/kedvenc számomra.

A kiesők megérdemelték, de a probléma, hogy az egész alapötlet elcseszett volt, így mondhatnánk, hogy már Benitán bukott a dolog. De persze a többieknek sem volt annyi eszük, hogy megpróbáljanak eltérni. Bezzeg azt majd mindegyik elmondta, hogy aggódik, nem lesz benne elég juharszirup íz, és hogy a kombináció alapból szerintük működőképtelen. De, hogy tegyenek is valamit ellene, azon kívül, hogy adagolják bele a juharszirupot, mint a hülye, nem tudtak.
Szóval a csapat összességét (jó, az utolsó és utolsó előtti már keveset tudott volna tenni) felelőssé lehet tenni.

eszemix - 2017. 05. 19. 12:43

9×14
Relay Challenge csavarral
Jo izgi volt ezzel a megoldassal, mondjuk amugy sem unalmas. :D

Sosem ettem rakot (crab), de bakker, mindig van egy versenyzo, akinek a kedvence (foleg a 40-es, 50-es korosztaly holgy tagjainak elso valasztasa az elmult evek soran, ha emlekeztek Rachael-re a 2014-es szezonbol. Mindig ment rogton a rakos kosarhoz :D Ot jobban birtam, mint Benita-t)
A sok rakozastol (I got beautiful crabs – lapostetu lol) szinte kedvet kaptam a kiprobalasahoz. A juharszirup nelkul.

dragon1986 - 2017. 05. 19. 21:50

9×15

én inkább előbb erről írnék :D

Kicsit talán SPOILER-es leszek

Megint idő volt a valuta, imádom az ilyet csak eltértek a szokványostól, de így rohadtul nem volt értelme.

Eddig ugye volt X perced ebben az esetben 90 perc. Amennyit elköltesz hozzávalókkal annyit vonnak le a főzési időből. Ilyen árverés szinten működött. Úgyhogy ha jó vagy és szerencsés egy percet sem költesz, mert az előtted lévőek licitáltak és magkapták amit akartak és neked a maradék jutott, ami amúgy is akartál.

Erre most kést húztak, hogy eldöntsék ki milyen sorrendben választhat. volt 20 perces, 10 és 5 perces értékű alapanyagok. Végén levonták attól függően miket választottál. Eddig rendben is van. DE a késhúzásnak mi értelme volt?!, ha az utánad lévő szintén választhatta amit te ergo sorrend tökmindegy, talán minél később választhattál annál több időd volt végig gondolni a dolgot még előnyödre is vált :))))

És így már nem volt izgi nézőként, hogy nem lehetett felül licitálni a másikat, hogy elcsend előle amit akarsz vagy direkt úgy teszel hogy neked kell hogy a másik “drágábban” kapja meg. Nem volt stratégia.

Nicole az intro videóban mennyire gyönyörű, versenyközben kevésbe vonzó szerintem, még mindig csinos, lehet hogy a köpeny teszi :D

Ben étele csigázott fel a legjobba, mondjuk én nagy hal és tengeri herkentyű fogyasztó vagyok, ezért amiben az van jöhet. És a pali is szimpatikus.

Pete ez az akcentus tökjó, engem nem zavar, mindig megmosolyogtat. Torta nem kéne, átadom eszemix-nek :D

Benita 45 fercet elkölteni :O legutóbbi teljesítménye után train wreck-et sorsolok :)) Épp hogy leírtam megbizonyosodott hogy igazam lett :)))))

dragon1986 - 2017. 05. 19. 21:51

eszemix
még nem ettél még garnéla rákot? :D Gyorsan menj a metroba és vegyél de ne fagyasztottat :D

dragon1986 - 2017. 05. 19. 21:53

9×15

először néztem meg mi lesz a következő héten részt.

Valaki nagyon fog örülni közületek :D

eszemix - 2017. 05. 20. 10:34

Nem is tudom kire célzol, dragon1986 :D
Úha, a jövő hétre nyilván be kellene szereznem egy kényszerzubbonyt meg egy fogorvosi nyálelszívót.

9×15
Ben: nem tudom miért, de nem érzem, hogy őt a top 10-ben szeretném látni. Nicole-lal szintén így vagyok.
Pete-et bírom, szegénynek hogy lefagyott az arca amikor Matt rákérdezett, hogy miért tortát csinált bárány helyett. Ő sokban emlékeztet a hatodik évados Brent-re, bár kötve hiszem, hogy a fináléig eljut.

LaCRossE - 2017. 05. 21. 17:23

Engem ez a Brian kiakaszt.

LaCRossE - 2017. 05. 21. 18:43

9×16
Sweet Week Mystery Box/Invention Test

Ez a hét igazi sztárparádé lesz, úgy tűnik. Már akkor csorgott a nyálam, amikor még el sem kezdtem a részt, ez az öt rész kész kínzás lesz.

A csoki Mystery Box nagyon aranyos volt, egy olyan kell nekem is. Az alatta lévő dolgok már nem is voltak olyan izgalmasak.

Ahogy említettem, engem ez a Bryan nagyon kiakaszt, úgy viselkedik, mint valami kislány, és ezt a viselkedést egyáltalán nem bírom.

Az invention test alatt Sam miatt nagyon aggódtam, erre ő rakta le az egyik legjobb desszertet. A srác nagyon hamar a kedvencem lett, így remélem, sokáig bent fog maradni. Azért az beszédes, hogy zsinórban másodszor fog harcolni azért a bizonyos immunity pin-ért. :) Én szurkolok neki.

A három kiesőjelölt közül remélem, Bryan esik ki, de amúgy nem tartom valószínűnek.

eszemix - 2017. 05. 21. 22:24

9×16
Csoki mystery box! De jó meglepi volt! :)

Csodák csodájára, a kezdeti “édességes” versenyzők nem nagyon alkotnak kiemelkedőt, pedig itt a remek alkalom…

Bryan tényleg nagyon irritáló volt, nem lennék meglepve, ha holnap összeroppanna a nyomás alatt és kiborulna. Remélem a másik két csávó felköti a gatyáját, és jobbat alkot nála.

Amúgy a “virág fal” tényleg baró volt, meg minden, de MINEK??? Felvétel után leszedték és annyi…

LaCRossE - 2017. 05. 21. 22:37

Na igen, a virág fal, ha csak később nem látogatható bárki által, mint egy múzeumban, eléggé overkill :D

LaCRossE - 2017. 05. 22. 18:12

9×17
Sweet Week Pressure Test (a lebegő akármicsoda)

Jesszusom, mégis mit gondolt az, aki szerint ez a desszert fair kihívás ezen a ponton? :D Nagyon izgatott lettem a lebegő fagyi láttán. Egyszer még azt meg fogom kóstolni. :)

És Bryan esett ki, ezaz! Hihetetlen, mennyire “megutáltam” ilyen rövid idő alatt, de ez van, a srácban majdnem az összes olyan tulajdonság megvan, amit nagyon nem tudok elviselni egy emberben.

A következő rész is ígéretesnek tűnik.

eszemix - 2017. 05. 22. 22:00

9×17
Azt a mindenit!
Hihetetlen milyen ütemben fejlődnek a kihívások ebben a sorozatban!

Hülye fejjel idenéztem mielőtt megnéztem volna a részt, úgyhogy sikeresen elspoilereztem magamnak a kiesőt. De hát úgy lett minden, ahogy kívántam, úgyhogy nem is bánom kivételesen.

Samuel szinte végig remekül összpontosított, aminek igazán örültem. És milyen rendes volt, ahogy fogadta Bryan kiesését. <3

Trent szegény szerintem a szálláson eldőlt az első vízszintes felületen és tudatvesztéses állapotba került. Nagyon látszott rajta, hogy az összes energiáját leszívta ez a Pressure Test. Well done.

A holnapi Immunity Challenge ismét rendkívül izgalmasnak kínálkozik, úgyhogy távol is maradok a kommentektől míg nem végeztem. :D

dragon1986 - 2017. 05. 22. 22:46

9×16 Sweet Week Mystery Box/Invention Test

virágfallal nincs gondom jobban mutatna egy női testen főleg ha az ember nem használhatja a kezét :D

LaCRossE és eszemix veletek sem vesznék össze az édességek miatt, max ti ketten harcolnátok érte ha 3-an lennénk egy lakatlan szigeten és 99%-ban csak desszert lenne, bármi is a maradék 1% valószínűleg azt választanám és közben nézem ahogy harcoltok egy édességért :))))

A másik fiatal Callan nem one trick pony hogy LaCRossE szavaival éljek :)

Csak szerintem csinos a chefné? ;))

Én bajban lennék hogy mit milyen sorrendben egyek, ugye érdemes olyan kaját előre hozni mint a fagylalt vagy az a desszert ami megemelkedik de pár másodperc után össze megy, nem ugrik be a neve – mert ha nem elolvad/összemegy stb. és akkor nem lenne fair pontozni és rá lehetne fogni hogy amikor letelt az idő stabilan állt és nem azért olyan amilyen mert eltelt X idő míg sorra került. Csak mi van ha mindenki fagyit csinál :))) Amíg John sorra kerül elolvad a kajája mint sivatagban a hóember.

És engem zavarna ha desszertet kell ennem főétel előtt. Igaz itt most az nem játszik, de máskor előfordulhat.

Desszertek amiket kóstolnék: Pete, Sarah

Nem vagyok nagy epres, ezért Diana-ét másnak adnám főleg a jó kritikák miatt :D

Eloise kivételesen nem volt benne alkohol :)))))

Sam-é mi volt? Elfelejtettem :D Engem inkább bacon rózsasziromra emlékeztetett :))

Vendég judge-ok mind olyan kedvesek, kéne Gordon Ramsay féle ( nem a hells kitchenes, a jó fej masterchef-es) :D Aki megmondja a magáét nem csak sugar coating (ha már desszertekről van szó)

eszemix - 2017. 05. 22. 23:36

Én csokis vagyok, szóval a kizárólag gyümölcsös meg vaníliás desszertek nem igazán hoznak lázba. Kivéve mondjuk egy jófajta apple pie-t. A zselatinos cuccok meg egyáltalán nem vonzanak. Szóval hátha nem kell vérre menő küzdelmet folytatnunk azon a szigeten. Ne készítsd még a popcornt, Dragon1986 :D

A one trick pony-n én Michelle-t értettem egyébként, akinek a vihogása is kicsit sok néha. Neki még rutint kell szereznie, meg érni egy picit, aztán jöjjön vissza pár év múlva. Szerintem.

Sam desszertje emlékeim szerint cékla alapú volt (hála az általános iskolai menzának, ezt az alapanyagot kilométerekre elkerülöm, akárcsak a finomfőzeléket és társait. Finom… ki szerint?!) A MA-ban amúgy előszeretettel használják a céklát akár sweet akár savoury kajákhoz.

A “leginkább” Gordon Ramsay-s vendég judge amúgy számomra Marco volt. Tőle elég sokan paráztak, meg a team challenge-ekben is odaszólogatott ő azért.

dragon1986 - 2017. 05. 23. 07:10

LaCRossE írta a one trick pony-t a lányra, én azt írtam hogy Callan nem az annak ellenére hogy szintén nagyon fiatal. :)

Céklával nincs bajom én is főzelékfóbiás vagyok :)) minden aminek babaétel állaga van kivétel az édes dolgok mint jogurt, puding és társaik.

Sajnos Marco nem lesz és ha tovább játssza a sértődőtett jövőre sem lesz.

LaCRossE - 2017. 05. 23. 12:51

Még ha nem is játszaná a sértődöttet, Marco leszerződött a Hell’s Kitchen AUS-ra, ami konkurens csatornán van, így aligha hiszem, hogy egy békülés után is visszatérhetne.

Callanről egyelőre nem tudom, mit gondoljak, mert túl keveset mutatták ahhoz, hogy normális véleményt tudjak róla formálni. Talán majd ma.

Én imádom a céklát. Mondjuk amikor Sam mondta, hogy céklát nem szoktak nagyon desszerthez használni, ott kicsit fogtam a fejem… “Nézted te egyáltalán az előző évadokat?”

LaCRossE - 2017. 05. 23. 19:26

9×18
Sweet Week Triple Immunity Challange

Kezdjük azzal, hogy ez a rész több ponton is felidegesített/csalódást okozott.

Imádtam, hogy mind Sam, Diana és Callan is főznek, és az ellenfeleik… Reynolds visszatért, de nem is csoda, ritka tehetséges srác. Szerintem anno még ő maga sem gondolta volna, hogy egyszer egy Immunity Challange-nél a másik oldalon lesz.
Angelique-t egyszerűen imádtam. Rendkívül édes csajszi, kicsit bohókás is, de amit letett az asztalra (jó, nem ő, hanem a “pincérek”), az tényleg tökéletes desszert volt. Kicsit féltékeny is vagyok, hogy azt az extra negyedet Gary kapta meg, nem pedig én.

Viszont rendkívül csalódtam Callanben és Dianában. Ilyen lehetőséget csak úgy eljátszani ilyen, bocsánat, de rendkívül béna desszertekkel művészet. Labdába sem rúghattak az ellenfeleik ellen.

Sam… Sam, olyan, mint egy csibész kiskölyök. :D Szerintem simán megérdemelte volna a pint, nagyon mérges lettem, amikor tíz pontot kapott az ellene küzdő csaj – talán Garytől. Persze, biztos jó volt, de itt az első reakcióm egy “BUNDA!” felkiáltás volt. Na de mindegy, muszáj leszek túljutni a csalódottságomon.

LaCRossE - 2017. 05. 23. 19:33

Ami még igazságtalanabbá teszi a dolgokat, hogy Lauren desszertje kábé évek óta a csajszi signature dish-e. Évek óta begyakorolt és elismert dologgal kábé lehetetlen megmérkőzni. Ez így nettó kibäszás.

A francba, dühös vagyok, na.

eszemix - 2017. 05. 23. 20:21

9×18 Immunity challenge x 3

Hmmm. Mai lecke: a túl nagy szabadság megöli a kreativitást. Tényleg annyira “béna” ötlettel álltak elő többen is, hogy be se jutottak volna az alapján a versenybe, még évekkel ezelőtt sem. Jó, nyilván félrement ez meg az, de Callan meg Diana valóban alulmúlták a várakozásokat.

Amikor megláttam Reynold arcát (ez a csávó semmit se változott!), rögtön arra gondoltam, hogy nem akarom, hogy elverje egy amatőr! A francia csajszi tényleg elég bohém volt, feldobta a hangulatot. Na meg az a desszert is igen jól nézett ki, amit a káoszból kreált a végén. :D

Sam… harmadjára hátha sikerül neki! Szerintem is tök igazságtalan volt ez így. Azért kíváncsi lennék, hogy ha például Reynold vagy Angelique desszertje mellett kellett volna értékelniük, akkor mennyi pontot adnak a törökméz fagyival kombóra… Mert szerintem baromira nem egy kategória

LaCRossE - 2017. 05. 23. 21:41

“Ami még igazságtalanabbá teszi a dolgokat, hogy Lauren desszertje kábé évek óta a csajszi signature dish-e. Évek óta begyakorolt és elismert dologgal kábé lehetetlen megmérkőzni. Ez így nettó kibäszás.”

Annyit még elfelejtettem, hogy kizárt dolognak tartom, hogy a zsűri ezt nem tudta, és nem ismerte fel rögtön.

dragon1986 - 2017. 05. 23. 21:58

Ti hogy nézétek a 9×18 amikor én kalózöbölben nem találom és az négy betűs sorozat oldalon sincs még fent. 21:21 órakor még nem volt.

9×17

hehe ez jó, de a tálca hogy lebegett ? A fagyit a lufi tartotta a levegőben :D Ja én hülye persze hogy mágnes :))))

A 22-23. percben azt hittem plusz időt ad nekik :) mivel azt mondta hogy ha nem szedik össze magukat akkor nem fogják tudni befejezni.

Bryan semifredo-t és a tempered csokit is elcseszte innentől már game over, csak akkor lenne esélye, ha többi mind tökételes, és a többiek többet és/vagy nagyobbat hibáznak

Trent helyében hagytam volna fenébe a pörgetőt és egyik kézzel felraktam volna a másikkal forgatom a tálcát, így saját sebességemnek megfelelően tudom felrakni.

Samuel mért nem rakta előbb a blast chiller-be a csokit pár percre hogy lehűljön de ne fagyom meg és akkor be tudja önteni a piros csoki tölcsérbe probléma nélkül

Saját szerencsémet ismerve a többiek szurkolása és kiabálása ” don’t knock it down, be gentl beeee geeeentleeee” döntötte volna el a felső gömböt az alsókról =)))

Az jó és fair dolog, hogy a léggömböt utólag kellett elkészíteni és nem a fő édességgel együtt a nagy káoszban csak utána amikor kicsit fellélegezhettek. :)

Samuel lufija hamar leeresztett, a profié elég sokéig bírta ki is birta Matt monológját is aztán még tovább is fenn volt :D

Trent“I start to feel really deflated” nice pun man hehe
addig fogdosta amig kezére nem ragadt, szegényke

Bryan-re rájárt a lúd, 3 nagy hibát vétet a végén a lufi sem jött össze neki.

LaCRossE - 2017. 05. 23. 22:05

Dragon, én a Kodi Exodus add-onját használom, az gond nélkül megtalálta.

dragon1986 - 2017. 05. 24. 07:39

9×18

Callan wow tényeg elcseszte a dolgot
KOI-ba ment mindenki kedvence Bryan :))

Diana oh why oh why???????

Matt magasabb pontot ad mint Garyék? :D Ilyen is alig van :D

dragon1986 - 2017. 05. 24. 16:37

9×19 Warehouse Team Challenge

Vajon a versenyzők közül nézet végig legalább egy évadot, kutatás miatt mások hibájából jobb tanulni mint a sajátunkból :)

A piros csapat szerintem nem tanult ha láttak részeket
Senki sem szólalt fel, hogy ilyen monoton időigényes dolgot elkészíteni ami 3 embert elvesz ahelyett hogy fontosabb elemekre tudnának koncentrálni. Az nem gáz hogy uncsi hanem szinte 3 tag csak azt az egy dolgot tudja csinálni (800 darab “epervirág”) nem lehet közben multitasking-olni ez a baj. Aztán jön hozzá a szárítás, ami szintén csomó időt elves. Én csapatkapitányként már az elején mondtam volna hogy elméletben jó, de való életben csak akkor kivitelezhető ha van 800 minion akik egy tál banánért megcsinálják az eper szeletelést :))

Sajnos George a középen elfelezős dolgot alkalmazta és nem késhúzós vagy egyéb csapaválasztós dolgot.

Sokan megjelentek így biztosra tudom hogy semmi sem vész kárba mindent fel fognak falni :))))

eszemix - 2017. 05. 24. 23:13

9×19
Már megint honeycomb… nem szeretem a mézet. Meg a tegnapi immunity challenge után nem is túl eredeti. Szerintem.

Nem úgy nézett ki, hogy a piros csapat bármit is tesz abba az üvegházba. Komolyan látszott a pánik Sarah ábrázatán. Elpazarolni egy csomó időt valamire, ami ráadásul nem is ehető. MINEK???

Sajnáltam a kékeket, mert magát az alapötletet tök jól végrehajtották (karton sütiforma wtf?). Vegyes a csapat, nagyon kíváncsi vagyok ki lesz a három versenyző, akinek holnap a maradásért kell főzni. Én Eloise helyében nem használnám a pint. De nyilván nem én döntök. :)

LaCRossE - 2017. 05. 24. 23:59

9×19
Sweet Week Team Challange (Edible Art Installation)

Nem tudom, mikor izgultam ennyire MS alatt, mert tényleg úgy tűnt, hogy a pirosak semmit sem fognak tudni kiállítani. És náluk sokkal több szimpatikus emberke van, a kékeknél meg az eléggé haszontalan Michelle, Ray, aki még szerintem Benitánál is ezerszer rosszabb, meg Eloise…

Apropó, Eloise, azt tudtátok, hogy a csaj egy whiskey és desszert bárt akar nyitni, ami egyesíti a két szenvedélyét a whiskey-t és a desszerteket? :) Ebben a részben nem hangzott el, úgyhogy jónak láttam emlékeztetni mindenkit, nehogy elfelejtsük :)

Remélem, nagyon taktikusan nem akarja majd használni a pint, és ebbe bele is bukik. :)

eszemix - 2017. 05. 25. 00:02

LaCRossE: jól érzékelem, hogy nem kedveled Eloise-t? :D

LaCRossE - 2017. 05. 25. 00:11

Jól érzékeled. :D

LaCRossE - 2017. 05. 25. 19:13

9×20
Sweet Week Blind Tasting Elimination Challange

Ez egy elég gyenge részre sikeredett, a Sweet Week nem sokat tett hozzá a dologhoz. Sajnálom, hogy Benjamin esett ki, eléggé szimpatikus volt, bezzeg Ray bent maradt, akiről még mindig azt tartom, hogy teljesen használhatatlan.
Többet aligha írhatnék, viszont még a mai napon átküldök winnie-nek egy képekben megemlékezős posztot erről a hétről egy kis szöveg kíséretében ^^

dragon1986 - 2017. 05. 25. 22:35

9×20 SPOILERES gyakorlatilag leírtam kik lettek a bottom 3 :P

Ezt imádom a Hell’s Kitchen-ben is :)) Zseniális hogy golyócskákat kapnak ezért az alakúkból nem lehet következtetni hogy valójában mi az :)

Ray: rég láttam ennyire béna versenyzőt :))

Michelle: Ázsiaiként a gyömbérre azt mondani hogy undorító és kiköpködni, nagy bűn és még jó hogy kitalálta mi az, mert lehetetlenség összekeverni mással, csípős de nem úgy mint a torma vagy retek :)

Bejamin: banán rém egyszerűnek tűnik, de megértem hogy így nehéz :D Ray “Fruits are hard” –> dragon1986 says Nyugtasd csak magadat :D

Tamara: uborka, ő szerinte is rock melon azaz sárgadinnye, elkövette azt a nagy hibát hogy azt feltételezte, hogy X nem lehet egy édes hozzávaló :) Mai világban csirke is lehet desszert alapanyag :D

LaCRossE alig várom a postot hogy csorogjon a non-masterchef junkie nyála :))))

Ray engem TBBT-s Raj-ra emlékeztet annyira szerencsétlen :))

LaCRossE - 2017. 05. 25. 22:56

Szerintem csak holnapra hagyom, mert még nem frissült a galéria a Ten honlapján, a Best of Week 4-ral. Ott sokkal jobb minőségű képek lesznek, mint amit én szedek ki a részekből, szóval bevárom. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz