login |

Masterchef Australia: kezdett a 9. évad – írta LaCRossE

2017. 05. 10. 16:25 - Írta: vendegblogger

132 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, reality,

Újra eljött az az idő, amit egyszerre szoktam izgalommal és némi félelemmel várni: elkezdődött az ausztrál Masterchef 9. évadja.

Az izgalom annak szokott szólni, hogy számomra ez a versenyreality a legjobb azok közül, amiket nézek (nem mintha sokat néznék), így semmi esetre sem hagynám ki az új szezont. A félelem viszont a már korábbi tapasztalataimra alapoz: mivel a Masterchef: Australia heti 5(!) résszel jön, amik közül nem ritkák a 70 percnél hosszabb epizódok, nagyon nehéz magam szinten tartani vele.

Az első részben látottak alapján a műsor szerkezete nagy egetrengető változásokat nem fog elszenvedni – talán egy picit grandiózusabb lesz, mint tavaly, hiszen az egyik héten majd Japánba is elmennek.

Aki még nem ismerné, hogyan épül fel egy hét a Masterchef: Australia konyhájában, annak ajánlom az előző évados írást, akik pedig a zsűriről szeretne olvasni, azokat szintén az előbb említett kibeszélő felé irányítanám. És aki egy hosszabb ajánlót szeretne elolvasni… nos, tudjátok már melyik linkre kattintsatok. A tovább mögött folytatom az idei részekkel, spoilerek nélkül.

Ezúttal is gyorsan összeszedték a legjobb 24 versenyzőt – a válogató összesen egy rész volt, amíg a második és harmadik epizódban a maradék helyekre csaphattak le azok, akik bár nem kaptak egyöntetű igent a válogatón, de a zsűri valamelyik tagja látott bennük fantáziát.

A 9×03 végére össze állt a csapat, és most is elmondhatom, hogy tele van rengeteg ígéretes és már most is olyan szinten álló hobbiszakáccsal, akiket csak csodálva fogok nézni.

Kedvencet egyelőre még nem tudok mondani, de általában minden évadban a saját korosztályomhoz közeli személyeknek szurkoltam, illetve a legfiatalabb versenyzőknek. Van egy srác, aki még csak 18 éves, de már most olyanokat művel, amivel biztosra veszem, hogy be fog jutni legalább a legjobb nyolc közé. Plusz, a molekuláris gasztronómia mindig is nagy kedvencem volt.

Az első kieső személye pedig megmutatta azt, amiért ennyire szeretem ezt a műsort: nem is tudom, hol látni olyat, hogy a vesztes őszintén örül a nyertesnek. Talán a Masterchef: Australia versenyzői voltak mindig is a legemberibbek számomra, hiszen a többséggel elég sok időt töltünk el, és megismerjük őket. Nagyon ritka az olyan, hogy valakit ellenszenvesnek találjak, és ezzel szerintem a többi rajongó társam is egyetért.

Emellett pedig tényleg a tanulásról és a fejlődésről szól a reality. Öröm nézni, ahogy az egyes versenyzők egyre többet tanulnak, és nemcsak a feladatokból, hanem mert a zsűri és a vendégséf mindig ott vannak, és ha valaki lelkileg épp el van veszve, akkor felsegítik őt, tanácsokkal látják el és motivációt adnak neki. Számomra ez a “sose add fel” mentalitás húzta közel a szívemhez a műsort.

Összességében el tudom mondani, hogy erre az évadra sem lesz panasz. És mivel kifogytam a sorokból, az előző év példájára megint csak álljon a tovább mögött néhány csodálatos étel. Amit amatőr szakácsok csinálnak. Az első hetükön.

132 hozzászólás Ne habozz!

eszemix - 2017. 05. 10. 16:51

Akkor hajra, sracok! Lottek a szabadidonek most 3 honapra. :D

A legelso csajszinal mar leesett az allam, egesz a nemletezo golden ballomig. Kis fruska, es milyen gyonyoruseget tesz le az asztalra! En mondjuk az igazi otthoni, jofajta oszinte kajakat jobban birom, mint a molekularis gasztronomiat, meg a tul szep, hogy megegyem desszerteket. Ez nagyon durva szinvonalon megy mar, rogton a valogatoban. Mi lesz itt meg?!

FrankLuck - 2017. 05. 10. 19:30

—-semmi komoly spoiler—

Jajj, de vártam már, nálam az év tévés eseménye, ha csak egy dolgot nézhetnék, az biztosan a Masterchef Australia lenne (az amerikait kaszáltam, a most bepróbált kanadait is kaszálni fogom az évad végén).

Majd valahogy okosan jelöljük a ‘ki-miről-beszél-t’ idén is, mert szinte tuti, hogy egy idő után nem fogom bírni a tempót (még jó vagyok, az immunity challenge már megvolt). Ami meg fogja nehezíteni a helyzetünket, az a részek számozása, mert pl. az Online TV Database a május 4-i részt duplának vette, a ‘kis médiatárunk’ viszont nem, így a számozás máris csúszik… de majd megegyezünk.

Nálam éppen 22-en vannak, a két kiesővel nem volt gondom, remélem a kedvenceim (akik még nincsenek) nem kezdenek el hullani féltávnál, mint tavaly. Az immunitys hölgyet (ez nem túl nagy spoiler remélem) kifejezetten csípem, szerintem ő tökjó lesz, úgy tűnik nagyon képben van azzal, amit csinál. Amúgy tényleg sokan vannak, akikből még bármi lehet, nagyon erős a mezőny, de még elválik, hogy ki a 1 trick pony, meg ki nem bírja a feladatok nyomását (pl. a mostani pressure test nagyjából a rémálmom, nézni azért fun). Már most tippelgetem magamban, hogy kik azok vajon, akikből a 28. részig nem látunk semmit, ők általában sokáig húzzák (kivéve, akik nem).

eszemix - 2017. 05. 10. 20:12

Valamelyik részben elhangzott a “crunchy element” :D

Megvolt az első team challenge is.
Konkrétan folyt a nyálam (már elnézést az őszinte vallomásért).

Egy-két versenyzőre már felfigyeltem, bár nincs olyan instant kedvenc, mint tavaly Matt. Az immunity-s csajt én is bírom eddig egyébként. Az első két kiesővel oké vagyok én is.

dragon1986 - 2017. 05. 10. 22:29

Na végre :D

Idén igyekszem minden részről írni, és a finálé környékén nem tűnök el innen :D

Tényleg különkiadást ki nézte? :D Eddigi nyertesekről és runner up-okról volt bene szó, hogy mi van velük mióta részt vettek a műsorban

Épp a s09e07 immunity challenget nézem ebben a pillanatban. :D

s09e01-02

elég durva, hogy már első részben 20-an megkapták a köpenyt. Régen voltak 4 részes auditionok knife skill és egyéb tesztekkel is. Tavaly és idén csak főzés volt :)

s09e03-04

szegény csávó legfontosabb alapanyagot utolsó pillanatban leejtette, onnantól már fejben nem volt ott várható volt hogy kiesik.

s09e06

mindig szerettem a “keep up with the kardas… aham a chef-fel challenge”-ket

én szerintem már a csirke “szétszedésnél” lemaradtam volna :D

SKIP AD in 5 4 3 2 1

Amúgy pont ma futottam bele hasonló turmix gépbe ahol szintén van egy lyuk a tetején és műanyagbottal le lehet nyomni és meg lehet keverni az alapanyagokat, hogy biztos mindent felaprítsanak a kések :D 40-60 ezer forintért szerintem nem vészes főleg hogy 2.5 l tartálya van és 5 fokozata. REKLÁM VÉGE :P

s09e07

Gáz hogy 2 fontos alapanyagot nem hozott el ergo pápá immunity pin

Ez a homecook hét bejött, bezárt konyhai eszközökkel mondjuk pont felrúgták az egészet a pressure tesztben :D

Kösz a spoilerért FrankLuck nem izgulhatok Sarah-ért. :PPPP gondoltam miután elolvastam amit írtál aztán meglepődtem, hogy nem nyert csak azért írhattad hogy lehet spoiler “immunitys hölgy” mert hölgy és nem férfi indult I.C-ért. :D

dragon1986 - 2017. 05. 10. 23:36

s09e08 vagy s09e09 egyes release szerint
a lényeg hogy immunity challenge utáni rész :D

Első csapat verseny :)

“Egyszerűség, kiegyensúlyozott ízek, jól kivitelezett ételek” – mondja az olasz

Én gondolom magamban, ja mint a többi összes. Ki akar olyat, hogy valami túlságosan sós vagy csípős, minden konyha egyensúlyra törekszik, jó kivitelezés detto.

Egyszerűség talán nem minden népre igaz, de ugyanúgy van egyszerűen elkészíthető étel mindenűt mint 10-15 lépesből elkészíthető is.

Lehet túl sok Survivort néztem mostanában de school yard pick-nek jobban örültem volna, szeretem hallani az érvelésüket és reakciókat is hogy mé utolsók közt választottak engem :D

Tiramisu – micsoda véletlen Lidl-ben vettem tiramisut és azt ettem még a rész elején erre a 46. percben megjelenik a masterchef verziója :)) Szerencsére jobban nézet kint amilyen finom volt valójában ezért nem irigykedtem :D

Épp hogy legépeltem ezt, erre megjelenik a “deconstructed tiramisu” erre irigykedhettem :D

Kedvencek nekem sincsenek eddig ezért mindegy kinyert, meg kedvenc is ha vesztes csapatba kerül alacsony az esélye hogy pont ők essenek ki mert sokan vannak még :D

LaCRossE - 2017. 05. 11. 00:48

Az írásba már nem fért bele, de ebben az évadban nem fog szerepelni Marco Pierre White.

dragon1986 - 2017. 05. 11. 10:50

Winnie légyszíves tedd ki az oldalsávba. Köszi

eszemix - 2017. 05. 11. 12:42

Nem lesz Marco? :(

LaCRossE - 2017. 05. 11. 22:09

eszemix: sajnos nem.

Marco eléggé összekapott Matt Prestonnal, mivel ez utóbbi egy interjú során beszélt Marco Pierre White fiáról (Celebrity Big Brother UK), bár hozzá kell tenni, ő csak válaszolt, amikor megkérdezték.

http://www.news.com.au/entertainment/tv/reality-tv/celeb-chef-marco-pierre-whites-angry-feud-with-matt-preston-i-will-never-forgive-him/news-story/872a213c6f703c1570e6b59a64e0ebb2

Emiatt Marco át is cuccolt a Hell’s Kitchen Australiaba.

Én is sajnálom, hogy nem lesz Marco Week, de ebben a vitában ő iszonyat ostobán viselkedik.

eszemix - 2017. 05. 12. 00:55

Nem hiába mondják, hogy a szakácsok primadonnák…
Kár érte, de majd valaki más betölti a helyét akkor.

10. epizód is lement a legújabb kiesővel. Érdekes feladat volt, nem is tudom mihez kezdenék ilyen helyzetben.

És az első masterclass! Igen Gary, kérem a spatulát!

dragon1986 - 2017. 05. 12. 10:26

MPW mindig nagy egoju primadonna volt.

dragon1986 - 2017. 05. 12. 10:31

Na nezhetem a HK Aust is hehe
Friss részeket meg nem lattam azokrol este irok majd

dragon1986 - 2017. 05. 12. 22:58

HK Australia-ba belenézek majd, de szerintem kaszálni fogom utána néztem hülye celebes verzió lesz, pont a lényeg fog elveszni, azért szenvedik végig a poklot mert a végén saját éttermet nyernek megváltozhat az életük stb.

Celebeknek nem lesz semmi motiváció,csak so Z listás idióta fog ökörködni. :D

S09e10 a FQM verzió Olasz Team Challenge utáni elimination

Matt leírásából kitaláltam, hogy mi lesz az alapanyag az ételek hőse :D

Én személy szerint nem lettem volna judge, a harmadik után már nem tudnék enni egy újat szinte ugyanaz az állag X-szer az túl sok nekem hiába van szósz. Olyan mintha mekiset, burger king-eset vagy kfc-eset eszek sok különbség nincs köztük :D

Bottom 4-ból kár ő érte olyan aranyos :) simán mehetne MC Junior-ba is hehe

A levest kipróbálnám hiába maradt az alapanyag, de így már más a állaga és íze.

Nevekkel még bajban vagyok de a kissé tomboy-os nő
– talán Jess-nek hívják – desszertje is tetszett, nem gondoltam hogy ecettel működőkepés lesz az étele :)

Kiesettet nem sajnáltam várható volt, rizottó után talán a második dead dish-t készítette. merész húzás.

eszemix - 2017. 05. 13. 00:37

Igen, az alapanyag elég ALAP. De mennyi változatban! Nekem lövésem sincs, hogy mihez melyik fajta a jó… de a szottyos végeredményt nem szívesen fogyasztom.

Jess-t én is kiszemeltem már a válogatóban. Szimpatikus volt.

*** SPOILER lehet, ha valaki még nem látta az első Team Challenge részt

A csapat desszertjét ő cseszte el elég konkrétan, aztán mintha nem sok felelősséget vállalt volna magára valahogy. Ezzel kicsit csökkent a népszerűsége nálam.

FrankLuck - 2017. 05. 13. 19:32

Nem lesz Marco? Yesss… ezek szerint csak én rühellem, nálam az mindig nagyon szenvedős hét.

A 9×10-es kieső engem sem kavart fel, érdekes, hogy a tavalyi évadhoz hasonlóan most is a fiúk kezdenek el kizúgni + úgy gondolom még páran követni fogják őket hamarosan (Benjamin és Ray /nevekből továbbra sem vagyok jó/ is épphogy megúszta a kiesést, egyikük sem túl erős).

eszemix - 2017. 05. 15. 19:32

9×12 újabb elimination
A “feladvány” igen jól nézett ki.

dragon1986 - 2017. 05. 15. 21:35

szűkszavúak vagyunk emberek :D

Btw Rbgabor89 várunk vissza :))

S09E11 ettv release tipikus mystery box volt twist nélkül

carpaccio-t megkóstolnám szép vörös színe volt :)

quandong-ot csak én értettem mindig kondomnak? :) Perv detected.

Ilyen sem fordult elő velem eddig, hogy pár versenyzőt mintha először láttam volna, a válogatóból sem emlékeztem rájuk pl. Trent és Sam

Már várom azt az időt amin meg lehet rendelni a Tv-ben látott terméket, kajákat anélkül, hogy utánuk kelljen nézni hol kaphatóak, csak klikk és már jön házhoz a kaja

A kengurus tatárt rögtön jöhetne elém úgy 10 adagnyi :D

FrankLuck

Na meg lettél cáfolva :D Aztán…

Nem irigylem azokat akik a kajákról close up-okat csinálnak nekem végig korogna a gyomrom :)

Invention Test

végre a kertről is láthattunk valamit, kéne nekem ilyen itthonra

eszemix - 2017. 05. 15. 22:33

Ja tényleg, a mystery box! Mekkora királyság volt már, hogy szerencsétlen Trentnek halványlila gőze se volt egyik elemről sem! Itt pánikoltam a laptop előtt, szurkoltam nagyon neki!

A roo maga jól néz ki, mint husi, viszont nem tudom elképzelni, hogy Kangát meg Zsebibabát egyek… talán még a strucchúst megkóstolnám esetleg.

Úgy látszik Sarah-nak jól megy a főzőcske, és a személyisége is rendben van. Eloise is aranyos, meg a hosszúhajú Samuel csávóban is látok valamit… bármi lehet még, annyira az elején vagyunk.

LaCRossE - 2017. 05. 16. 21:01

Helyreállt a számozás, én pedig felhoztam végre magamat, SZÓVAL 9X13 SPOILEREK IS VANNAK A HOZZÁSZÓLÁSBAN!

A Mystery box tetszett, és én is mindig kondomnak értem azt a quandongot. Örültem, hogy Sam bejutott a három legjobb közé, mert megkedveltem a srácot, szóval ő már az egyik, akinek szurkolok.

A Rita Cake brutális volt. És az árát is megnéztem, hát csak bámultam a képernyőre egy ideig. Azon gondolkodtam, hogy már a korábbi évadokban is szinte rögtön 4,5 órás Pressure Testekkel kezdték? Ha jól emlékszem, az előző heti sem volt éppen rövid.

Az Immunity Challange rész annyira nem nyerte el a tetszésemet. Imádom a gofrit, de nem elég, hogy nem Sam jutott tovább, de engem ez a whiskey csaj is kezd egyre jobban idegesíteni. Állandóan azt nyomatja mindenbe, és ezzel kezdi nálam elveszteni a kezdeti lelkesedést iránta. Arról már nem is beszélve, hogy megnyerte a pint. Még ha tényleg jobbat is alkotott a profi séfnél, akkor sem örülök neki annyira.

Na ez van.

dragon1986 - 2017. 05. 16. 21:38

9×12 eztv
Pressure Test

jó lenne nem édesség pressure test, inkább elnéznék egy bonyolultabb főétel elkészítését :)

Kivételesen háttárzaj volt most ez az epizód ezért még csak annyit, a végeredmény csak boldoggá tett :D
A kieső személyt még nem tudtam megkedvelni ezért nem fog hiányozni :)

eszemix - 2017. 05. 16. 22:58

Melóban szoktam mesélni mi volt a MA-ban, és a Great British Bake-off fanatikus kolleginám megkérdezte ma, hogy ezek mindig desszertet csinálnak?! Pressure test-ből tényleg nem is tudok felidézni olyat, ami nem az volt.

Nyilván rengeteg technika van bennük, meg gyönyörűek, és a fél karom adnám érte, ha megkóstolhatnám őket (mennyi maradék volt a mostani 3 tortából, pont arra gondoltam, tuti a karzatos bagázs ráront felvétel után a tortamaradékokra) de én is örülnék, ha több savoury dish lenne.

dragon1986 - 2017. 05. 17. 08:48

Igen én mindig azt feltetelezem hogy az összes főző műsorban a versenyzők és a stáb megeszi ami még ehető. Eleget dobunk ki mi civilek.

Kis off vox youtube csatornanak van egy jo kis videoja mennyi kajat dobunk ki es miert ( nagyobb huto nagyobb tal tobb felesleg) amit human ki is tett a yummie blogjaba.

eszemix - 2017. 05. 17. 10:51

Valoban, az elkeszult kajak az meg a kisebb pazarlas. A pantry tele van mindenfele friss hallal, hussal, herkentyukkel. Az immunity challengeben peldaul gyonyoru tonhal, rak, elenk szinu zoldsegek, gyumolcsok, nem is tudom mik voltak meg kiteve az egeszseges oldalon. Es hozza sem nyultak.

Bezzeg az indulgence oldalon kb minden elall, nem sok romlando volt. Kiabrandito belegondolni, hogy jomagam is ezeket a kajakat reszesitem elonyben… Plane mikozben a Masterchef Australiat nezem otthon. :D

LaCRossE - 2017. 05. 18. 23:34

9×14
Relay Challange

Imádom a Relay Challanget, és még volt egy egész jó kis csavar benne. :D A kis csaj jól elcseszte a kaját, úgy látszik, hogy ő csak egy one trick pony.
A sárga csapatnak örültem, messze ott volt a legtöbb szimpatikus tag/kedvenc számomra.

A kiesők megérdemelték, de a probléma, hogy az egész alapötlet elcseszett volt, így mondhatnánk, hogy már Benitán bukott a dolog. De persze a többieknek sem volt annyi eszük, hogy megpróbáljanak eltérni. Bezzeg azt majd mindegyik elmondta, hogy aggódik, nem lesz benne elég juharszirup íz, és hogy a kombináció alapból szerintük működőképtelen. De, hogy tegyenek is valamit ellene, azon kívül, hogy adagolják bele a juharszirupot, mint a hülye, nem tudtak.
Szóval a csapat összességét (jó, az utolsó és utolsó előtti már keveset tudott volna tenni) felelőssé lehet tenni.

eszemix - 2017. 05. 19. 12:43

9×14
Relay Challenge csavarral
Jo izgi volt ezzel a megoldassal, mondjuk amugy sem unalmas. :D

Sosem ettem rakot (crab), de bakker, mindig van egy versenyzo, akinek a kedvence (foleg a 40-es, 50-es korosztaly holgy tagjainak elso valasztasa az elmult evek soran, ha emlekeztek Rachael-re a 2014-es szezonbol. Mindig ment rogton a rakos kosarhoz :D Ot jobban birtam, mint Benita-t)
A sok rakozastol (I got beautiful crabs – lapostetu lol) szinte kedvet kaptam a kiprobalasahoz. A juharszirup nelkul.

dragon1986 - 2017. 05. 19. 21:50

9×15

én inkább előbb erről írnék :D

Kicsit talán SPOILER-es leszek

Megint idő volt a valuta, imádom az ilyet csak eltértek a szokványostól, de így rohadtul nem volt értelme.

Eddig ugye volt X perced ebben az esetben 90 perc. Amennyit elköltesz hozzávalókkal annyit vonnak le a főzési időből. Ilyen árverés szinten működött. Úgyhogy ha jó vagy és szerencsés egy percet sem költesz, mert az előtted lévőek licitáltak és magkapták amit akartak és neked a maradék jutott, ami amúgy is akartál.

Erre most kést húztak, hogy eldöntsék ki milyen sorrendben választhat. volt 20 perces, 10 és 5 perces értékű alapanyagok. Végén levonták attól függően miket választottál. Eddig rendben is van. DE a késhúzásnak mi értelme volt?!, ha az utánad lévő szintén választhatta amit te ergo sorrend tökmindegy, talán minél később választhattál annál több időd volt végig gondolni a dolgot még előnyödre is vált :))))

És így már nem volt izgi nézőként, hogy nem lehetett felül licitálni a másikat, hogy elcsend előle amit akarsz vagy direkt úgy teszel hogy neked kell hogy a másik “drágábban” kapja meg. Nem volt stratégia.

Nicole az intro videóban mennyire gyönyörű, versenyközben kevésbe vonzó szerintem, még mindig csinos, lehet hogy a köpeny teszi :D

Ben étele csigázott fel a legjobba, mondjuk én nagy hal és tengeri herkentyű fogyasztó vagyok, ezért amiben az van jöhet. És a pali is szimpatikus.

Pete ez az akcentus tökjó, engem nem zavar, mindig megmosolyogtat. Torta nem kéne, átadom eszemix-nek :D

Benita 45 fercet elkölteni :O legutóbbi teljesítménye után train wreck-et sorsolok :)) Épp hogy leírtam megbizonyosodott hogy igazam lett :)))))

dragon1986 - 2017. 05. 19. 21:51

eszemix
még nem ettél még garnéla rákot? :D Gyorsan menj a metroba és vegyél de ne fagyasztottat :D

dragon1986 - 2017. 05. 19. 21:53

9×15

először néztem meg mi lesz a következő héten részt.

Valaki nagyon fog örülni közületek :D

eszemix - 2017. 05. 20. 10:34

Nem is tudom kire célzol, dragon1986 :D
Úha, a jövő hétre nyilván be kellene szereznem egy kényszerzubbonyt meg egy fogorvosi nyálelszívót.

9×15
Ben: nem tudom miért, de nem érzem, hogy őt a top 10-ben szeretném látni. Nicole-lal szintén így vagyok.
Pete-et bírom, szegénynek hogy lefagyott az arca amikor Matt rákérdezett, hogy miért tortát csinált bárány helyett. Ő sokban emlékeztet a hatodik évados Brent-re, bár kötve hiszem, hogy a fináléig eljut.

LaCRossE - 2017. 05. 21. 17:23

Engem ez a Brian kiakaszt.

LaCRossE - 2017. 05. 21. 18:43

9×16
Sweet Week Mystery Box/Invention Test

Ez a hét igazi sztárparádé lesz, úgy tűnik. Már akkor csorgott a nyálam, amikor még el sem kezdtem a részt, ez az öt rész kész kínzás lesz.

A csoki Mystery Box nagyon aranyos volt, egy olyan kell nekem is. Az alatta lévő dolgok már nem is voltak olyan izgalmasak.

Ahogy említettem, engem ez a Bryan nagyon kiakaszt, úgy viselkedik, mint valami kislány, és ezt a viselkedést egyáltalán nem bírom.

Az invention test alatt Sam miatt nagyon aggódtam, erre ő rakta le az egyik legjobb desszertet. A srác nagyon hamar a kedvencem lett, így remélem, sokáig bent fog maradni. Azért az beszédes, hogy zsinórban másodszor fog harcolni azért a bizonyos immunity pin-ért. :) Én szurkolok neki.

A három kiesőjelölt közül remélem, Bryan esik ki, de amúgy nem tartom valószínűnek.

eszemix - 2017. 05. 21. 22:24

9×16
Csoki mystery box! De jó meglepi volt! :)

Csodák csodájára, a kezdeti “édességes” versenyzők nem nagyon alkotnak kiemelkedőt, pedig itt a remek alkalom…

Bryan tényleg nagyon irritáló volt, nem lennék meglepve, ha holnap összeroppanna a nyomás alatt és kiborulna. Remélem a másik két csávó felköti a gatyáját, és jobbat alkot nála.

Amúgy a “virág fal” tényleg baró volt, meg minden, de MINEK??? Felvétel után leszedték és annyi…

LaCRossE - 2017. 05. 21. 22:37

Na igen, a virág fal, ha csak később nem látogatható bárki által, mint egy múzeumban, eléggé overkill :D

LaCRossE - 2017. 05. 22. 18:12

9×17
Sweet Week Pressure Test (a lebegő akármicsoda)

Jesszusom, mégis mit gondolt az, aki szerint ez a desszert fair kihívás ezen a ponton? :D Nagyon izgatott lettem a lebegő fagyi láttán. Egyszer még azt meg fogom kóstolni. :)

És Bryan esett ki, ezaz! Hihetetlen, mennyire “megutáltam” ilyen rövid idő alatt, de ez van, a srácban majdnem az összes olyan tulajdonság megvan, amit nagyon nem tudok elviselni egy emberben.

A következő rész is ígéretesnek tűnik.

eszemix - 2017. 05. 22. 22:00

9×17
Azt a mindenit!
Hihetetlen milyen ütemben fejlődnek a kihívások ebben a sorozatban!

Hülye fejjel idenéztem mielőtt megnéztem volna a részt, úgyhogy sikeresen elspoilereztem magamnak a kiesőt. De hát úgy lett minden, ahogy kívántam, úgyhogy nem is bánom kivételesen.

Samuel szinte végig remekül összpontosított, aminek igazán örültem. És milyen rendes volt, ahogy fogadta Bryan kiesését. <3

Trent szegény szerintem a szálláson eldőlt az első vízszintes felületen és tudatvesztéses állapotba került. Nagyon látszott rajta, hogy az összes energiáját leszívta ez a Pressure Test. Well done.

A holnapi Immunity Challenge ismét rendkívül izgalmasnak kínálkozik, úgyhogy távol is maradok a kommentektől míg nem végeztem. :D

dragon1986 - 2017. 05. 22. 22:46

9×16 Sweet Week Mystery Box/Invention Test

virágfallal nincs gondom jobban mutatna egy női testen főleg ha az ember nem használhatja a kezét :D

LaCRossE és eszemix veletek sem vesznék össze az édességek miatt, max ti ketten harcolnátok érte ha 3-an lennénk egy lakatlan szigeten és 99%-ban csak desszert lenne, bármi is a maradék 1% valószínűleg azt választanám és közben nézem ahogy harcoltok egy édességért :))))

A másik fiatal Callan nem one trick pony hogy LaCRossE szavaival éljek :)

Csak szerintem csinos a chefné? ;))

Én bajban lennék hogy mit milyen sorrendben egyek, ugye érdemes olyan kaját előre hozni mint a fagylalt vagy az a desszert ami megemelkedik de pár másodperc után össze megy, nem ugrik be a neve – mert ha nem elolvad/összemegy stb. és akkor nem lenne fair pontozni és rá lehetne fogni hogy amikor letelt az idő stabilan állt és nem azért olyan amilyen mert eltelt X idő míg sorra került. Csak mi van ha mindenki fagyit csinál :))) Amíg John sorra kerül elolvad a kajája mint sivatagban a hóember.

És engem zavarna ha desszertet kell ennem főétel előtt. Igaz itt most az nem játszik, de máskor előfordulhat.

Desszertek amiket kóstolnék: Pete, Sarah

Nem vagyok nagy epres, ezért Diana-ét másnak adnám főleg a jó kritikák miatt :D

Eloise kivételesen nem volt benne alkohol :)))))

Sam-é mi volt? Elfelejtettem :D Engem inkább bacon rózsasziromra emlékeztetett :))

Vendég judge-ok mind olyan kedvesek, kéne Gordon Ramsay féle ( nem a hells kitchenes, a jó fej masterchef-es) :D Aki megmondja a magáét nem csak sugar coating (ha már desszertekről van szó)

eszemix - 2017. 05. 22. 23:36

Én csokis vagyok, szóval a kizárólag gyümölcsös meg vaníliás desszertek nem igazán hoznak lázba. Kivéve mondjuk egy jófajta apple pie-t. A zselatinos cuccok meg egyáltalán nem vonzanak. Szóval hátha nem kell vérre menő küzdelmet folytatnunk azon a szigeten. Ne készítsd még a popcornt, Dragon1986 :D

A one trick pony-n én Michelle-t értettem egyébként, akinek a vihogása is kicsit sok néha. Neki még rutint kell szereznie, meg érni egy picit, aztán jöjjön vissza pár év múlva. Szerintem.

Sam desszertje emlékeim szerint cékla alapú volt (hála az általános iskolai menzának, ezt az alapanyagot kilométerekre elkerülöm, akárcsak a finomfőzeléket és társait. Finom… ki szerint?!) A MA-ban amúgy előszeretettel használják a céklát akár sweet akár savoury kajákhoz.

A “leginkább” Gordon Ramsay-s vendég judge amúgy számomra Marco volt. Tőle elég sokan paráztak, meg a team challenge-ekben is odaszólogatott ő azért.

dragon1986 - 2017. 05. 23. 07:10

LaCRossE írta a one trick pony-t a lányra, én azt írtam hogy Callan nem az annak ellenére hogy szintén nagyon fiatal. :)

Céklával nincs bajom én is főzelékfóbiás vagyok :)) minden aminek babaétel állaga van kivétel az édes dolgok mint jogurt, puding és társaik.

Sajnos Marco nem lesz és ha tovább játssza a sértődőtett jövőre sem lesz.

LaCRossE - 2017. 05. 23. 12:51

Még ha nem is játszaná a sértődöttet, Marco leszerződött a Hell’s Kitchen AUS-ra, ami konkurens csatornán van, így aligha hiszem, hogy egy békülés után is visszatérhetne.

Callanről egyelőre nem tudom, mit gondoljak, mert túl keveset mutatták ahhoz, hogy normális véleményt tudjak róla formálni. Talán majd ma.

Én imádom a céklát. Mondjuk amikor Sam mondta, hogy céklát nem szoktak nagyon desszerthez használni, ott kicsit fogtam a fejem… “Nézted te egyáltalán az előző évadokat?”

LaCRossE - 2017. 05. 23. 19:26

9×18
Sweet Week Triple Immunity Challange

Kezdjük azzal, hogy ez a rész több ponton is felidegesített/csalódást okozott.

Imádtam, hogy mind Sam, Diana és Callan is főznek, és az ellenfeleik… Reynolds visszatért, de nem is csoda, ritka tehetséges srác. Szerintem anno még ő maga sem gondolta volna, hogy egyszer egy Immunity Challange-nél a másik oldalon lesz.
Angelique-t egyszerűen imádtam. Rendkívül édes csajszi, kicsit bohókás is, de amit letett az asztalra (jó, nem ő, hanem a “pincérek”), az tényleg tökéletes desszert volt. Kicsit féltékeny is vagyok, hogy azt az extra negyedet Gary kapta meg, nem pedig én.

Viszont rendkívül csalódtam Callanben és Dianában. Ilyen lehetőséget csak úgy eljátszani ilyen, bocsánat, de rendkívül béna desszertekkel művészet. Labdába sem rúghattak az ellenfeleik ellen.

Sam… Sam, olyan, mint egy csibész kiskölyök. :D Szerintem simán megérdemelte volna a pint, nagyon mérges lettem, amikor tíz pontot kapott az ellene küzdő csaj – talán Garytől. Persze, biztos jó volt, de itt az első reakcióm egy “BUNDA!” felkiáltás volt. Na de mindegy, muszáj leszek túljutni a csalódottságomon.

LaCRossE - 2017. 05. 23. 19:33

Ami még igazságtalanabbá teszi a dolgokat, hogy Lauren desszertje kábé évek óta a csajszi signature dish-e. Évek óta begyakorolt és elismert dologgal kábé lehetetlen megmérkőzni. Ez így nettó kibäszás.

A francba, dühös vagyok, na.

eszemix - 2017. 05. 23. 20:21

9×18 Immunity challenge x 3

Hmmm. Mai lecke: a túl nagy szabadság megöli a kreativitást. Tényleg annyira “béna” ötlettel álltak elő többen is, hogy be se jutottak volna az alapján a versenybe, még évekkel ezelőtt sem. Jó, nyilván félrement ez meg az, de Callan meg Diana valóban alulmúlták a várakozásokat.

Amikor megláttam Reynold arcát (ez a csávó semmit se változott!), rögtön arra gondoltam, hogy nem akarom, hogy elverje egy amatőr! A francia csajszi tényleg elég bohém volt, feldobta a hangulatot. Na meg az a desszert is igen jól nézett ki, amit a káoszból kreált a végén. :D

Sam… harmadjára hátha sikerül neki! Szerintem is tök igazságtalan volt ez így. Azért kíváncsi lennék, hogy ha például Reynold vagy Angelique desszertje mellett kellett volna értékelniük, akkor mennyi pontot adnak a törökméz fagyival kombóra… Mert szerintem baromira nem egy kategória

LaCRossE - 2017. 05. 23. 21:41

“Ami még igazságtalanabbá teszi a dolgokat, hogy Lauren desszertje kábé évek óta a csajszi signature dish-e. Évek óta begyakorolt és elismert dologgal kábé lehetetlen megmérkőzni. Ez így nettó kibäszás.”

Annyit még elfelejtettem, hogy kizárt dolognak tartom, hogy a zsűri ezt nem tudta, és nem ismerte fel rögtön.

dragon1986 - 2017. 05. 23. 21:58

Ti hogy nézétek a 9×18 amikor én kalózöbölben nem találom és az négy betűs sorozat oldalon sincs még fent. 21:21 órakor még nem volt.

9×17

hehe ez jó, de a tálca hogy lebegett ? A fagyit a lufi tartotta a levegőben :D Ja én hülye persze hogy mágnes :))))

A 22-23. percben azt hittem plusz időt ad nekik :) mivel azt mondta hogy ha nem szedik össze magukat akkor nem fogják tudni befejezni.

Bryan semifredo-t és a tempered csokit is elcseszte innentől már game over, csak akkor lenne esélye, ha többi mind tökételes, és a többiek többet és/vagy nagyobbat hibáznak

Trent helyében hagytam volna fenébe a pörgetőt és egyik kézzel felraktam volna a másikkal forgatom a tálcát, így saját sebességemnek megfelelően tudom felrakni.

Samuel mért nem rakta előbb a blast chiller-be a csokit pár percre hogy lehűljön de ne fagyom meg és akkor be tudja önteni a piros csoki tölcsérbe probléma nélkül

Saját szerencsémet ismerve a többiek szurkolása és kiabálása ” don’t knock it down, be gentl beeee geeeentleeee” döntötte volna el a felső gömböt az alsókról =)))

Az jó és fair dolog, hogy a léggömböt utólag kellett elkészíteni és nem a fő édességgel együtt a nagy káoszban csak utána amikor kicsit fellélegezhettek. :)

Samuel lufija hamar leeresztett, a profié elég sokéig bírta ki is birta Matt monológját is aztán még tovább is fenn volt :D

Trent“I start to feel really deflated” nice pun man hehe
addig fogdosta amig kezére nem ragadt, szegényke

Bryan-re rájárt a lúd, 3 nagy hibát vétet a végén a lufi sem jött össze neki.

LaCRossE - 2017. 05. 23. 22:05

Dragon, én a Kodi Exodus add-onját használom, az gond nélkül megtalálta.

dragon1986 - 2017. 05. 24. 07:39

9×18

Callan wow tényeg elcseszte a dolgot
KOI-ba ment mindenki kedvence Bryan :))

Diana oh why oh why???????

Matt magasabb pontot ad mint Garyék? :D Ilyen is alig van :D

dragon1986 - 2017. 05. 24. 16:37

9×19 Warehouse Team Challenge

Vajon a versenyzők közül nézet végig legalább egy évadot, kutatás miatt mások hibájából jobb tanulni mint a sajátunkból :)

A piros csapat szerintem nem tanult ha láttak részeket
Senki sem szólalt fel, hogy ilyen monoton időigényes dolgot elkészíteni ami 3 embert elvesz ahelyett hogy fontosabb elemekre tudnának koncentrálni. Az nem gáz hogy uncsi hanem szinte 3 tag csak azt az egy dolgot tudja csinálni (800 darab “epervirág”) nem lehet közben multitasking-olni ez a baj. Aztán jön hozzá a szárítás, ami szintén csomó időt elves. Én csapatkapitányként már az elején mondtam volna hogy elméletben jó, de való életben csak akkor kivitelezhető ha van 800 minion akik egy tál banánért megcsinálják az eper szeletelést :))

Sajnos George a középen elfelezős dolgot alkalmazta és nem késhúzós vagy egyéb csapaválasztós dolgot.

Sokan megjelentek így biztosra tudom hogy semmi sem vész kárba mindent fel fognak falni :))))

eszemix - 2017. 05. 24. 23:13

9×19
Már megint honeycomb… nem szeretem a mézet. Meg a tegnapi immunity challenge után nem is túl eredeti. Szerintem.

Nem úgy nézett ki, hogy a piros csapat bármit is tesz abba az üvegházba. Komolyan látszott a pánik Sarah ábrázatán. Elpazarolni egy csomó időt valamire, ami ráadásul nem is ehető. MINEK???

Sajnáltam a kékeket, mert magát az alapötletet tök jól végrehajtották (karton sütiforma wtf?). Vegyes a csapat, nagyon kíváncsi vagyok ki lesz a három versenyző, akinek holnap a maradásért kell főzni. Én Eloise helyében nem használnám a pint. De nyilván nem én döntök. :)

LaCRossE - 2017. 05. 24. 23:59

9×19
Sweet Week Team Challange (Edible Art Installation)

Nem tudom, mikor izgultam ennyire MS alatt, mert tényleg úgy tűnt, hogy a pirosak semmit sem fognak tudni kiállítani. És náluk sokkal több szimpatikus emberke van, a kékeknél meg az eléggé haszontalan Michelle, Ray, aki még szerintem Benitánál is ezerszer rosszabb, meg Eloise…

Apropó, Eloise, azt tudtátok, hogy a csaj egy whiskey és desszert bárt akar nyitni, ami egyesíti a két szenvedélyét a whiskey-t és a desszerteket? :) Ebben a részben nem hangzott el, úgyhogy jónak láttam emlékeztetni mindenkit, nehogy elfelejtsük :)

Remélem, nagyon taktikusan nem akarja majd használni a pint, és ebbe bele is bukik. :)

eszemix - 2017. 05. 25. 00:02

LaCRossE: jól érzékelem, hogy nem kedveled Eloise-t? :D

LaCRossE - 2017. 05. 25. 00:11

Jól érzékeled. :D

LaCRossE - 2017. 05. 25. 19:13

9×20
Sweet Week Blind Tasting Elimination Challange

Ez egy elég gyenge részre sikeredett, a Sweet Week nem sokat tett hozzá a dologhoz. Sajnálom, hogy Benjamin esett ki, eléggé szimpatikus volt, bezzeg Ray bent maradt, akiről még mindig azt tartom, hogy teljesen használhatatlan.
Többet aligha írhatnék, viszont még a mai napon átküldök winnie-nek egy képekben megemlékezős posztot erről a hétről egy kis szöveg kíséretében ^^

dragon1986 - 2017. 05. 25. 22:35

9×20 SPOILERES gyakorlatilag leírtam kik lettek a bottom 3 :P

Ezt imádom a Hell’s Kitchen-ben is :)) Zseniális hogy golyócskákat kapnak ezért az alakúkból nem lehet következtetni hogy valójában mi az :)

Ray: rég láttam ennyire béna versenyzőt :))

Michelle: Ázsiaiként a gyömbérre azt mondani hogy undorító és kiköpködni, nagy bűn és még jó hogy kitalálta mi az, mert lehetetlenség összekeverni mással, csípős de nem úgy mint a torma vagy retek :)

Bejamin: banán rém egyszerűnek tűnik, de megértem hogy így nehéz :D Ray “Fruits are hard” –> dragon1986 says Nyugtasd csak magadat :D

Tamara: uborka, ő szerinte is rock melon azaz sárgadinnye, elkövette azt a nagy hibát hogy azt feltételezte, hogy X nem lehet egy édes hozzávaló :) Mai világban csirke is lehet desszert alapanyag :D

LaCRossE alig várom a postot hogy csorogjon a non-masterchef junkie nyála :))))

Ray engem TBBT-s Raj-ra emlékeztet annyira szerencsétlen :))

LaCRossE - 2017. 05. 25. 22:56

Szerintem csak holnapra hagyom, mert még nem frissült a galéria a Ten honlapján, a Best of Week 4-ral. Ott sokkal jobb minőségű képek lesznek, mint amit én szedek ki a részekből, szóval bevárom. :)

FrankLuck - 2017. 05. 27. 11:10

Hú, teljesen elqrvultam kommentügyileg, pedig még csak le sem vagyok maradva… azért majd igyekszem visszatérni.
Yay, sweet week, jó móka volt. Még a kommenteket nem olvastam vissza (be fogom pótolni még a hétvégén), de meglepett, hogy Michelle egyáltalán nem került előtérbe, ezek szerint az édességei sem annyira kiemelkedőek, savory-ben meg kifejezetten gyenge – azt hittem ő szuper lesz, de egyértelmű 1-trick pony az (amúgy tényleg gyönyörűséges) aranygömbjével.
A 9×19 (Team Challenge) valami csoda volt, elég intenzív élmény lehetett, de ez tényleg olyan dolog, amit Masterchefen kívül nem nagyon csinál az ember.
9×20 is jó volt, egyszer szívesen kipróbálnék ilyesmit. Ray megúszta, de meg fog ő még botlani, Benjamin meg jóarc volt, de nem túl meglepő a távozása.

(még mindig csak egy picit olvastam vissza) Én bírom Eloise-t és tolnám az összes whiskeys cuccot, amit csinál (mondjuk nekem egyik all-time kedvencem Colin 2014-ből (S6), aki borászként még a kiskutya faxába is öntött egy kis vörösbort – csípem, ha van valami signature ingredientjük.

dragon1986 - 2017. 05. 28. 21:54

welcome back :D

9×20-hoz még annyit, hányszor mondta Tamara hogy uborka? :D és mások is mondták, alkohol mérgezést lehet kapni ha ívós játék lenne :D

eszemix - 2017. 05. 29. 16:04

No, bepotoltam en is a 9×20-at

A blind tastingben mindig vannak meglepetesek. Normal korulmenyek kozott mennyire egyertelmu peldaul a banan vagy szolo vagy uborka, amibe itt beletorik a bicskajuk bekotott szemmel.

Meglepodtem a vegen, mivel a harom alapanyag kozul ketto eleg nagy kihivas volt szerintem, a harmadik meg adja magat mindenfele edes desszerthez, amit kvazi nem lehet elrontani. Es megis! :D

Jo figura volt Benjamin, bar egyertelmuen sereghajto volt a kezdetektol. Hiaba voltam ugy az elejen, hogy Ray menjen, vegul amit utobbi a zsuri ele tett, az sokkal vonzobb latvany volt, mint Benjamin tanyerja. Meg a kihivas is joval jelentosebb…

Viszont Michelle… a vihogasa mar nagyon irrital. Ritkan szoktam valaki ellen drukkolni, de nagyon nem bannam, ha elhuzna.

LaCRossE - 2017. 05. 29. 16:52

9×21
Mystery Box Challange

Kicsit untam a részt, be kell valljam.
Nem örülök annak, hogy Sam benne volt a bottom 3-ben, de az alapján a kaja után sajnos nem csoda. Látszott rajta, hogy kicsit rosszul érintette az első rossz kritikája, de ezen mindenkinek át kell esni. Remélem, hogy győztesen jön ki a Pressure Test-ből, mert szerintem benne van a srácban egy top5. ^^

FrankLuck - 2017. 05. 29. 20:48

9×21
Uhh, most azért tényleg sokaknak sikerült látványosat alakítani, bár nem nagyon volt megkötve a kezük, így azért könnyebb. Michelle-től kerülget az agyérgörcs, lassan jó lenne sírni láni + érdekes, hogy Callan még nem villantott igazán komolyat, azt hittem ő valami child prodigy lesz, de csak simán középmezőny (a stressztűrő képességétől függően persze még simán végezhet az élmezőnyben).

9×22

Kezd kicsit S8-érzésem lenni – minden kieső után csak bólogatok (bár Ray még benn van), aztán nemsokára elfogy a gyengébbje és jöhet a random szórás, én meg majd fogom a fejem. Őszintén szólva komoly kedvenceim (még) nincsenek, de messze a vége. Trent nem nagyon húzta volna sokáig, Jesst nem bírom, de gondoltam, hogy még nem jött el az ideje, Sam meg szerintem is jó eséllyel lehet top 5, ahhoz azért jónak kell lenni, hogy ilyen nagy hátrányt ledolgozz.

LaCRossE - 2017. 05. 29. 21:59

Én egyelőre még legalább három személy távozását várom előre.

– Michelle valami elviselhetetlen, és még csak nem is igazán tehetséges
– Ray még mindig használhatatlan
– Szeretném, ha “az az álmom, hogy egy desszert és whiskey bárt nyithassak, mert a desszertek és a whiskey a két legnagyobb szenvedélyem” Eloise is távozna már végre

LaCRossE - 2017. 05. 29. 22:27

9×22
Pressure Test

Kicsit igazságtalannak érzem, hogy Trent esett ki, mivel én a nézettek alapján inkább Jesst ejtettem volna ki – de úgy tűnik, csak el kell bőgni magadat a nagyi pannacottája miatt, és máris nem fognak kiejteni. :D
Az elején nagyon izgultam Sam miatt, folyton szuggeráltam képernyőn keresztül, hogy kicsit siessen, de aztán fordult a kocka :D Aww, és amikor a jó hír hallatán picit elpityeregte magát, az nagyon megható volt. Látszott rajta, hogy az egész szituáció mennyire megrengette az önmagában való hitet, de ez remélem, hogy visszaadja neki a löketet, ami benne van. :D

El kéne ítélni azt az illetőt, aki megríkatja Samet emberiség elleni bűntettért, mert ez olyan, mintha belerúgnánk egy kölyökkutyába. :D

eszemix - 2017. 05. 29. 23:44

9×21
Lám-lám, a sok választási lehetőség ismét gondot okozott néhány versenyzőnek.
Trentnek ez most nem jött be úgy, mint az ismeretlen hozzávalók challenge két hete. Jess is ráfázott az újító hajlamú ízkombinációira, de leginkább Sam miatt sajnálkoztam. Nagyon rossz napja volt szegénynek.

9×22
Végre nem desszertet kellett készíteniük a Pressure Test alatt! Persze ettől még vígan oltári bonyolultnak tűnt a cucc. Emu meg cékla. Hmmm.
Az elején totál úgy tűnt, hogy szegény Sam-nek reszeltek, aztán meg úgy, hogy Jess fog integetni a végén. Dehát úgy látszik, hogy a crunchy element életet ment. (Meg egy jól időzített sob story is…)
Oké, elismerem, hogy Trent Benjaminhoz hasonlóan nem volt egy aduász a konyhában, de én itt igazságtalannak éreztem kicsit a zsűri döntését. Az megkönnyebbülés volt viszont ahogy Sam szárnyakat kapott, és remélem, hogy a pozitív visszajelzések helyére zökkentik az önbizalmát is most már.

Michelle: most már hárman kívánjuk mielőbbi távozását.

LaCRossE - 2017. 05. 30. 11:22

De tényleg, mi volt az, amit leművelt a 9×21-ben.

“I see a wok… HEHUHEHUHEHUHEHU… so it’s Asian today… HEHUHEHUHEHUHEHU… and I am Asian! HEHUHEHUHEHUHEHU!”

Komolyan, ez a csaj az agyamra megy, és még csak nem is látszik semmi javulás a teljesítményében. A középszer túlzó jelző lenne rá.

FrankLuck - 2017. 05. 30. 12:52

Még mindig 9×21-22

Öhh, igen, meg volt valami ‘I’m the happiest girl in the world’-téma is, amitől kissé behánytam (amikor top 5-be került).

Én azért ennyire nem vagyok Sam-fan, bár a kutyákat szeretem, szóval lehet, hogy majd megszokom őt is.

Jess alapvetően jobb, mint Trent, de jogosnak érzem, hogy kapott még egy esélyt, pedig engem azért durván irritál az ‘újító hajlamú ízkombinációival’.

FrankLuck - 2017. 05. 30. 12:55

Nah, föladom, nem találtam meg a csúnya szót a kommentemben :D Még mindig 9×21-22 volt, semmi kihagyhatatlan.

eszemix - 2017. 05. 30. 13:19

FrankLuck: nekem is csak ma reggel jelent meg a kommentem, pedig este haromszor is probalkoztam. Hatha elokerul a tied is.

LaCRossE - 2017. 05. 30. 18:05

9×23
Immunity Challange

A Mac & Cheese részhez szégyenszemre sokat nem tudok hozzászólni, mivel még soha életemben nem ettem. :D De Samuel-ét megkóstoltam volna

(aproró, ez már harmadik hét zsinórban, hogy (egy) Sam indul az immunitásért ^^ Hajrá Sam és Samuel!)

Tamara elképesztően visszatetsző volt nekem, nagyon megdöbbentem a viselkedésén. Először nem hallgat Shannonra, hogy kezdje el hamarabb a broth-ot, meg, hogy nem mondta meg Clintonnak, mit csinál… hát komolyan, ilyet még senki sem művelt le. Ráadásul nekem úgy tűnt, mintha az egész kaját arra hegyezte volna ki, ami Garynak, Mattnek és George-nak a kedvence.

Csalódtam a csajban, és örülök, hogy nem nyert.

eszemix - 2017. 05. 30. 20:40

9×23

De jó, most sem édesség volt!
Mindenhol más a Mac & Cheese. Részemről egy jófajta trappista sajtos-tejfölös tészta mindig jöhetne (ha lenne trappista sajt, meg normális tejföl errefelé). Amúgy szerencsére pont spagettit csináltam ma vacsira, úgyhogy rögtön csillapítani is tudtam az első percek láttán feltörő tészta-éhségemet. :D

Ben kajája is guszta volt, csak tényleg inkább volt az Carbonara, mint Mac & Cheese.

Amit Tamaraval kapcsolatban mondtál, azzal teljesen egyetértek. Eddig viszonylag szimpatikus volt, de a héten szerintem fejébe szállt a siker. Nem tudtam volna őszintén örülni, ha nyer. És ez a Clinton is igen helyes volt, szóval így még jobb érzés, hogy nem kapta meg a pin-t Tamara.

Következő részben megint team challenge, ami ismét izgalmasnak néz ki az előzetes alapján.

LaCRossE - 2017. 05. 30. 22:57

Nálam az immunity challange kezdi elveszteni a “kellemes” jellegét. Mostanában már csak kötelező megnézendőnek tartom. Vagy nem kapja meg az, aki megérdemelné (a Laurenes 9, 9, 10 egyszerűen a nevetséges kategória figyelembe véve, hogy amit csinált, a csaj specialitása, és kizárt, hogy ezt a zsűri ne tudta volna előre), amíg például Eloise abszolút nem érdemelte meg.

Ahogy itt meg Tamara nem érdemelte meg, hogy az első fordulóban továbbnyomják.

Kicsit olyan érzésem van, mintha a zsűri favorizálna.

eszemix - 2017. 06. 01. 11:17

9X24 Team Challenge

Gondolom LaCRossE a zold csapatot rogton kuldted volna a chopping blockra. :D
Michelle (proud of my team, jaja, de nem igazan kapitanykodtal, szivi!) es Tamara eszmeletlenul irrital most mar. Ideje lenne menniuk (bar kotve hiszem, hogy Tamaratol konnyen megszabadulunk…)

Maga a feladat jopofa volt igy, hogy “eating method” is meg volt hatarozva. Egyik csapat sem ugy nezett ki, hogy elkeszul idoben, de jol osszekaptak magukat.

Kivancsian varom ki esik ki a 8 kozul, meg milyen feladat lesz. Van realis (bologatos) jeloltem is, meg olyan is akiert kulon drukkolok.

FrankLuck - 2017. 06. 01. 13:52

9×23 – 9×24

Az immunity challenge nálam is a hét ‘alja’, általában ha elakadok, az egy immunity challenge-nél van (átugrani meg nem akarom). Tamara nekem sem nagy kedvenc, de azért nincs benne a ‘takarodj haza’ top 3-ban. A kajája jól nézett ki, de immunityt azért nem érdemelt.

Tetszett a team challenge, jókat csináltak, bár hogy őszinte legyek, nekem ez az ‘egyél kézzel’-téma nem adja. Nem vagyok az a típus, akik késsel eszi a vajas kenyeret, de ami sticky, azt fogja meg a hóhér, én csak kanállal/villával/bármivel. Azért megjegyezném, hogy Jess megint hozzásegített a black apron-höz a kis lekvárjával…

Figyelitek, hogy Ray milyen ügyeske lett? Még csak nem is mutatják a héten!

eszemix: Te merre jársz, ahol még tejföl se terem?

eszemix - 2017. 06. 01. 16:11

Jess-t tenyleg meg akartam emliteni kulon. Anno nehezmenyeztem, hogy nem vallalta fel, hogy elrontotta a tiramisut, erre most elojott az az eset.
Jah, a lekvar nem jott be neki.

En a salataleveles cuccot probaltam volna ki inkabb, nem a pancake-eset. :D

FrankLuck: Irorszag. Van sour cream meg crème fraîche, de nem sok koze van a tejfolhoz. Na meg az ir konyha… hat szoval joggal ismeretlen vilagszerte. XD

LaCRossE - 2017. 06. 01. 23:11

7×24
Team Challange
Nagyon tetszett ez a kihívás. Az elején nem voltam lenyűgözve attól, hogy két fajta módon jut tovább a két csapat (legjobb íz, legtöbb pénz), de aztán elfogadtam, na meg tudtam, hogy egyik csapat sem fog szarni a sok-sok emberre és csak azzal foglalkozni, hogy a legjobb kajájuk legyen.
Jess már megint egy trainwreck volt. Ez a csaj a team challange-ek átka, esküszöm, mindig elront valami tök egyszerű dolgot, ami általában desszerthez kapcsolható. Ráadásul figyelembe véve a csodálatos meghallgatásos kajáját (a Tea ceremony volt az abszolút kedvencem) ez különösen fájdalmas.
A kék csapatnak szurkoltam természetesen (már csak Sam miatt is), de az valami elképesztő durva, hogy Ray ezen a héten szinte mintha ott sem lett volna. Kábé, ha néhány szót adtak neki a vágók és producerek ebben ezen a héten.

7×25
Elimination Challange
Én is imádom ezt a több fordulós, limitált hozzávaló témát. Örültem, hogy Jess esett ki, mert itt már megint olyan hibákat csinált, hogy csak a fejemet fogtam meg néztem, kábé, mint Sam.
http://i.imgur.com/n4dgdTI.gifv
Callan sem brillírozott most, de benne még több van, mint Jessben, szóval egyelőre még maradhat.

Jövő héten essen ki Ray (hogy kicsoda?) és Michelle. Vagy Eloise.

Hét idézete:
Jess: It means the world to me to be here… (starts crying)
(awkward silence)
Gary: Shall we taste?

eszemix - 2017. 06. 02. 11:41

7X25 – Elimination

Ez is jo kis feladat volt a fel tucat tojassal! Nemelyik igen jol nezett ki! (Ben, Nicole, Karli – ide veluk)

Sajnos Michelle ment a gantry-re elso korben, az o kiesesere meg varni kell. Cseppet sem lett elviselhetobb, bar egesz guszta volt, amit osszerittyentett. Samuel szepen osszeszedte magat, az a tonhalas cucc is irto guszta volt! Fellelegeztem. Callan popcornos-malnas-baranyos kajaja nekem elegge WTF volt. :D
A kezenfekvo kieso szegeny Pete lett volna, de o tovabbra is comPETE. hehe
Es a vege: Yessss, Jesss!

eszemix - 2017. 06. 02. 12:07

Picit off:
tegnap megneztem a Masterchef-et (a Gordon Ramsey-felet)
Nekem nem jott be. Nem birom elviselni az amcsikat. Se a gospelt, se a rednecket, se a modell bajgunart, se a ballettos bajgunart, borzalom borzalom. Meg a zsuri is olyan meh…

Szoval ami engem illet: Masterchef Australia FTW

FrankLuck - 2017. 06. 02. 13:16

9×25 Elimination Challenge

Yeeeees! :D Picit aggódtam, de aztán csak összejött ez! Volt egy-két jobb kaja (Ben meg Samuel rémlik), de azért elég basic dolgokkal is tovább lehetett jutni. Nyilván a stresszfaktort sem lehet elhanyagolni, de azért a tojás nem egy super special ingredient.

Amúgy igen, a Masterchef US elmenne az Izaura TV-n is, az a dráma, visongás, köpködés… és láss csodát, az AU megmutatja, hogy a versenyzők uszítása nélkül is lehet érdekes Masterchefet csinálni (sőt). A Canadát idén próbáltam be – a zsűri annyira tán nem drama queen, de a versenyzők egy fokkal sem jobbak az US mezőnyénél. Még ezt az évadot befejezem, aztán kasza lesz (at US-t tán 2 éve kaszáltam, förmedvény).

eszemix: hehe, igen, hirtelen nem tudnám felsorolni az ír konyha remekeit… de gondolom mindenhol whiskey- és desszertbár van :D

eszemix - 2017. 06. 02. 21:26

FrankLuck: Bar az van, de csak whiskey kaphato, desszert nem. :D

dragon1986 - 2017. 06. 04. 17:52

9 napos nyaralásból jöttem meg pontlom a lemaradást 9×21-25 xD

LaCRossE - 2017. 06. 04. 18:38

A nyitócímen mindig szakadok, Benita, mint valami ébredő troll :D

eszemix - 2017. 06. 04. 18:50

LaCrossE: Ébredő Troll! Ez jó! :D
Úgy rémlik, egy idő után kurtítják a főcímet, és kiveszik a kiesett versenyzőket.

dragon1986: üdv újra “itthon”

9×26 – Mystery box
Egész hetes vendégzsűri. Nem ismerem, és a közép-keleti kajáról sem tudok sokat sajnos, pedig korábbi évadokban volt néhány fogás, amit szívesen kipróbáltam volna. Nagyon szeretem a petrezselymet, meg a padlizsánt.

Ben jó formában van, Sarah is meg páran a csajok közül. Sam is magára talált, hál’ Istennek. Nem kell érte aggódni. A bottom 3… szerintem itt mind úgy vagyunk vele, hogy egyikőjükért sem fájna a szívünk. Ha nem most, akkor a következő alkalommal mehetnek.

LaCRossE - 2017. 06. 04. 21:22

9×26
Ottolenghi Week Mystery Box/Invention Test

Bocsánat, de regény következik.

Én ismerem Ottolengi-t és örülök nagyon, hogy ha már Marco nincs, akkor rá szánnak egy egész hetet. Nagyon jó szakácsnak tartom, meg is van tőle a Jeruzsálem című szakácskönyve. Kár, hogy sokszor nem tudtam használni, mert egyes hozzávalókat nagyon nehéz itthon megtalálni.
Ráadásul még 2011 nyarán ettem is a Nopi-ban, ami az ő étterme :) Szóval nagyon megörültem, amikor láttam pár napja a trakt.tv-n a leírásban a nevét ^^

A Mystery Box pedig nem okozott csalódást, tele volt olyan alapanyaggal, amiket már régóta vadászok :) Érdekes szerzemények voltak, és szerintem a nyerésért járt előny fantasztikus volt, de – és ez egy nagy de – ezt az előnyt már az egymás követő második héten vetik be, ami kicsit zavaró.

Eszemix, amikor írtad, hogy örülsz Sam magára találásának (sajnos beleolvastam a kommentbe, mielőtt felfogtam volna, hogy még meg sem néztem a részt), akkor boldog voltam, yay, top3-ban van, de nem… :P Nálam a magára találás az a top3 lesz majd, de amíg nincs a bottom 3-ban, legalább nem aggódom érte.

Egyébként kár, hogy nem ma van a szülinapom (és még fél évig nem is lesz), mert akkor több dolog is biztosan megtörtént volna, mert megérdemlem:
1. Sam legjobb háromban van.
2. Michelle is a kiesők között van.
3. Eloise kajájánál megjelenik a semmiből egy vöröslő képű Gordon Ramsay, felkapja puszta kézzel azt a nyamvadt paradicsomot és Eloise képébe vágja egy “THIS IS FUCK*NG RAW!” csatakiáltással. (de a másik kettő is ugyanezt a bánásmódot érdemelte volna)
3.b: Ki is esik azonnal a nyers töltelék miatt.

De nem leszek telhetetlen, nagyon örülök annak, hogy Eloise a bottom 3-ban van. :P
Kár, hogy a csaj valószínű nem fog kiesni, mert most már tényleg itt van Ray (kicsoda?) ideje. Apropó, Ray, már akkor tudtam, hogy a kiesőjelöltek között lesz, amikor elkezdték picikét többet mutatni. Szinte már sajnálom. Szinte.

Bár örülnék, ha Ray csótány taktikája megint beválna és valahogy nyertesen jönne ki ebből a Pressure Test-ből is, ha ez Eloise végét jelentené.

Holnap majd azok kedvéért, akik eddig nem tudták (hiszen biztos rengeteg ilyen néző van), Eloise majd elmondhatja, mennyire szeretne egy desszert és whiskey bárt nyitni, ami egyesíti a két szenvedélyét, a whiskey-t és a desszerteket. Valószínű többször is.

A top3-ról annyira nem tudok nyilatkozni, mert egyik versenyző sem hoz nagyon lázba.

Egyébként érdekes módon most alig van olyan versenyző, akinek nagyon szorítanék. Kábé csak Samet tudnám mondani. (Benita, hüpp)

Holnapi rész: öt kaja 60 perc alatt. Yotam egy állat :D

#stopwiththeicecreamsalready #callansfucknggranitas

dragon1986 - 2017. 06. 04. 23:16

9×21

Michelle tényleg idegesítő most már én is belátom, nem tudom én sem védeni már. Mondjuk a 16 éves dragon elvitte volna a 19 éves Michelle-t xD

A Wok-os amit LaCrossE is beidézett húzta ki a gyufát.

Bottom 3 tényleg látható volt, nem nagyon kehet ellenkezni.

A nyertesnek örülök, tényleg mondjuk fura a kínai ausztrál akcentussal =))

9×22

juhééé nem cukorbomba challenge :)))) Bár amikor először megláttam azt hittem hogy desszert red velvet valami :)

Emut kóstolnék, minden jöhet ami nem szokványos :D

Szegény Trent amikor rájött 11 perce maradt. “What?!”

FrankLuck - 2017. 06. 05. 14:12

dragon1986: Jéj, üdv újra itt :)

9×26 (Mystery Box + Invention Test)

Ööö, azért jelentkeznék, én ugye bírom Eloise + Pete-et is, így remélem Ray fog hazamenni. Sajna Pete-en sem lepődnék meg, de hátha van még hátra pár köre.
Azért Ray tökjó volt: rárakja a full nyers húst a tányérra, majd hozzáteszi: “fingers crossed that it’s good enough” :D
Ellenben a top 3 már bajos: Karlie és Diana eléggé irritál, Tamara határeset. Most sajnos tényleg nem vagyunk elárasztva szimpatikus versenyzőkkel, tán Sarah az, akinek úgy igazán tudok szurkolni + még van néhány, aki elmegy, de zavaróan sok van, akit nehezen tolerálok (és nagy részük sokáig fogja húzni).

dragon1986 - 2017. 06. 05. 17:58

9×23

George arca/reakciója amikor BEN berakta a tojást a zacskóba :LOL

Szinte ugyanazt csinálta T amit az első részben így tuti tudták hogy melyik volt az ő tála :)

9×24 Market Team Challenge

valamiért tudtam hogy Michelle lesz a C token-es :)))

szalvétás csapatban nem lennék, elsőre csak hot dog és hamburger jutott az eszembe :D

Sam miről beszél ?! nem akar csapattársak ellen főzni ha vesztene :O Ray és a két hölgy túlzással max middle of the pack :))

Sárga Team

hány gramm egy kilogramm dilemma :))

YEAH Ray nem húzta le a mélybe a csapatot

KÍVÁNCSI VAGYOK a következő részre, ti tudom ki ellen szurkoltok :))

KÉRDÉSEK

Tényleg hogy nem kerül ki videó vagy kép anyag még az adások előtt forgatás közben vagy másnapján? :))

Vajon ilyet szabad-e? Tuti nem :D
Nekem lenne érdekes árazásom
X termék $ de ha veszel egyszerre 10-et akkor jár egy puszi :D Vagy X termék puszival $+$$$
Tuti lenne sok fanatikus aki örülne egy ölelésnek egy arcra puszinak és örömmel fizetne is érte extrát:))

Lehet én vagyok a figyelmetlen? Miért nincs menü vagy kombó az étlapon? Egyszerre el lehetne adni egy vevőnek több terméket és ha picivel olcsóbb tuti megvennék akkor is ha az egyik kaja úgyse kell nekik, odaadja a havernak vagy ha nincs kinek azt is megeszi:D

Mekiben is menüt veszek mert olcsóbb sültkrimplit vagy piát odaadom másnak :)

Vevőként én minden sorba beállnék és mindent kipróbálnék :D

LaCRossE - 2017. 06. 05. 22:14

Reméljük, ezt a hozzászólást nem fogja bekövéríteni, mert dragon1986 kollega nem zárta le a kódot rendesen ^^ De azért biztos, ami biztos.

9×27
Ottolenghi Week Pressure Test

Mint mondtam, ez brutális volt. Szerintem egy ilyen kihívás, ahol kevés az idő és sokat kell tenni, még ha ezek technikailag ezerszer egyszerűbbek is, sokkal rohadékabb. Szóval nem irigylem a feketében lévőket.

Eloise törés-zúzására jól rájátszottak, de már akkor tudtam, hogy semmi komoly nem tört össze, amikor nem mutatták. Ez picit idegesítő volt, nagyon olcsó dráma.

Megmondom, mi volt ez a kiesés. Bullshit!

Ray kajájában sokkal több hiba volt, ki nem sz*rja le a prezentációt? Annyira azért nem volt gáz, hogy indokolja a kiesést. Ray meg megint előadta, már nem is tudom hányszázadik alkalommal, hogy van két lánya, meg értük főz, igazi sob story volt.

Felk*rt ez a rész.

A holnapit meg csak olyan kötelező, ezért letudom módon nézem meg.

dragon1986 - 2017. 06. 05. 22:15

9×25

Yesss, hess Mess Jess :D

Én is szeretem az ilyen több körös kiesés, amikor stratégiázni kell

Jess mert az elején túlságosan magabiztos volt :))

Ha már szóba hoztátok a MC US-t én még mindig nézem. Masterchef for life. :D

A brit verzió kivételével a többi angol nyelvűt láttam végig hátha titeket is érdekel felsorolom

MC New Zealand volt olyan évad amikor párokban versenyeztek végig, anya-lánya, barát-barátnő, nővér-hugi stb.

MC Canadab – türhetőbb dráma az US-hoz képes, idén a szőke csaj túl sokat bőgött, de előző évadban nem nagyon volt iylen :))

MC Ireland – elrontották mert átvették a brit formulát, amikor foci liga szerkezetű lett

A fenti miatt nem szeretem a brit verziót, de azt is láttam talán 75%-ban :)) mondjuk tetszik amikor ételkritikusoknak kell főzniük három fogásos ebédet/vacsorát :D

LaCRossE

a 3. pontodon jót röhögtem :D

eszemix - 2017. 06. 05. 23:31

Azért a tavalyi évad mennyivel jobb volt! Idén tényleg nehezen találni szimpatikus versenyzőt.

9×27 – Pressure Test
Eloise: mekkora olcsó húzás volt tényleg ez a “leesett egy dish” feszültség. Pedig úgy reméltem, hogy legalább a húsos fogás az. Tudom, szemét vagyok.

Pete: tudtuk, hogy ő azért eléggé sok kihívással küzd. De szerettem megkönnyebbülni, amikor megúszta a kiesést.

Ray: tudjátok min filózok? Én rohadtul nem szeretném, ha ő lenne az orvosom. Akkora balf@sz, már elnézést. Nem talpraesett, lassú, mit ne mondjak, nem sugárzik róla az önbizalom. Meg ez a nyers húsos eset is. Engem ne műtsön senki, aki úgy áll hozzá, hogy “fingers crossed” bameg. :D
A gyerekei (ahogy Eloise es társai nonnája sem) baromira nem hatnak meg. Nem színvonal, amit hoz. A szőlős challenge-dzsel mákja volt, homlokon csókolta a múzsa (a káoszé, minden bizonnyal). De ez, hogy a ki… golyóra formázott oliva bogyók mentsék meg a durva melléfogásait. Hát hol volt Pete “hiányossága” az övéihez képest?! Ehh

Höhh, úgy látszik engem is felk*rt ez a rész.

LaCRossE - 2017. 06. 06. 00:27

Ray olyan, mint valami robot, nulla érzelmet és szenvedélyt látok tőle, még amikor a gyerekeiről beszél, akkor is úgy tűnik, mint valami pszichopata.

És igen, aki úgy van vele, hogy nyers a hús, de “hátha az ízekben az egyensúly rendben van, fingers crossed”, na az elmehet a p*csába :D

Az ormótlan olivabogyókhoz hadd mutassak egy képet Yotam honlapjáról.

http://www.ottolenghi.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/t/stuffed-olives_1300x1300.jpg

Na ezek után mondja valaki, hogy a zsűri nem kivételezik. Én nem fogom azt mondani, hogy előre le van vajazva minden, szerintem inkább csak vannak “kis kedvencek”, akikkel elnézőbben. A mechanikus, érzelemmentes, “van két lányom otthon” Ray úgy látszik megvette magának a zsűrit.

FrankLuck - 2017. 06. 06. 09:55

9×27 – Pressure Test

Ehh, komolyan… no mindegy, Pete túl sokáig már nem nagyon jutott volna, Ray meg olyan, mint Rose volt az S7-ben, ezerszer ki kellett volna esnie, de mindig megússza – még a végén ő is top 10-es lesz? :p

eszemix - 2017. 06. 06. 10:36

FrankLuck: nem fogod elhinni, de en is pont Rose-ra gondoltam tegnap mikor neztem a Pressure Test reszt!

eszemix - 2017. 06. 06. 20:58

9×28 – Immunity challenge

Nem is emlékeztem ki volt a top 3. Nahát aztán mikor megláttam Tamarát, rögtön volt ki ellen drukkolni. Mwhahaha. Ha nem lenne ennyire túláradó a mosolya, meg ahogy az állát előretolja miközben osztja az okosságokat. Volt valami gerinc sérülése tán azért ilyen fura ahogy a fejét tartja?

Az a bibi, hogy idén mindegyik immunityre hívott hivatásos SOKKAL szimpatikusabb a versenyzőknél, szóval valahogy nem is akarom, hogy elnyerjék a pin-t. Na jó, Samtől meg Samueltől lehet nem sajnálnám.

Magáról a részről, az ilyen első kör is szokott tetszeni, mint ami itt volt, a hozzávaló-tippelde. Diana, hát szerintem csoda volna, ha sokáig húzná, bár tévedtem már nagyobbat… Tamara úgy néz ki, hogy beássa magát alaposan, Karlie meg nem is tudom, szeretnék neki szurkolni, meg vannak jó ötletei, de ő meg valahogy zárkózott még vagy nem tudom jobban megnevezni miért vannak vele szemben fenntartásaim. Bármi lehet.

A második kör alapanyagaival én nem nagyon tudtam volna mit kezdeni, fahéjat az almás desszertekben használok leginkább, a hozzávalók zömével nincs közelebbi tapasztalatom. Kicsit mintha a vendég szakács meg a versenyző is nehezen talált volna ihletet. Viszont mindkettőt tutira megettem volna. :D

Remélem a holnapi team challenge felkavarja kicsit az állóvizet.

LaCRossE - 2017. 06. 06. 22:05

9×28
Delonghi Week Immunity Challange

Hát ez a rész szörnyen unalmas volt. Tamara még unszimpatikusabb (antipatikusabb) lett a szememben, amikor Karlie jól eltalálta a sót (hehe), és a többiek tapsoltak, ő meg kábé leintette őket. Asszem most már inkább ő essen ki, mint Michelle vagy Ray.

Karlie olyan semmilyen egyelőre.

dragon1986 - 2017. 06. 07. 22:48

9×26

Örülök Karlie kétszeres győzelmének :)
Trum végre megint előtérbe került, Ray is de nem jó értelemben :D

Pete-et sajnálom, mert szimpatikus :)

9×27

jó kis pressure test :)

Engem jobban idegesít Ray gyerekek említése mint Eloise és a Whiskey :))

Én mondjuk örülök, amikor nem csak versenyjelenetek vannak mint a többi Masterchefben hanem apartmanban a jelenetek és a kocsikázás. Kell egy kis felvezetés és nem durr bele :D

Pete

találása gáz volt főleg a vörös belefolyt a krémjébe rossz látvány mint a steak ami nem “pihent” ezért ömlik belőle a vér

Ray

szokásos formáját hozta

Eloise

Tálalás alapján LaCRossE és eszemix kívánsága nem most fog teljesülni :))

Igaz amit LaCRossE mondott Ray-re csótány módra eddig mindent túlélt :))

LaCRossE - 2017. 06. 07. 23:07

Azzal sajnos tisztában vagyok, hogy Eloise jó :)

dragon1986 - 2017. 06. 07. 23:23

csak most olvastam amit írtatok :)) Látom nektek is uncsi a “lányaim miatt vagyok itt” monológ :))

eszemix - 2017. 06. 08. 21:30

oké, akkor 9×29 – Team challenge
Ray… katasztrófa a csávó.

9×30 – Elimination
Nem vagyok boldog.

FrankLuck - 2017. 06. 09. 10:43

9×30 – Elimination Challenge

Igazság szerint ez egy olyan hármas volt, akiket top 6-8-ba képzeltem, nem lepne meg, ha Samuelnek sikerülne visszajutni. Azért ezen a héten elkezdték kiszórni azokat, akiket úgy-ahogy csípek. Ray meg répát párol és tör előre. Wow.
Amúgy tetszett a hét, bár nem vagyok nagy zöldséges.

eszemix - 2017. 06. 10. 18:08

A búcsúfilmen nem volt, hogy Samuel hol van gyakorlaton, ezért én is úgy gondolom, hogy talán látjuk még… fingers crossed (hogy Ray barátunk szavajárásával éljek)
Amúgy a masterclass alatt pont arra gondoltam, hogy pont neki mennyire illett a profiljába ez a local produce környezet.

LaCRossE - 2017. 06. 12. 13:37

9×30
Elimination Challange

Samuel az első, akinek a kiesését őszintén sajnálom, nagyon szimpatikus srác volt. Azonban beszédes, hogy tényleg nem írták ki, mi lesz vele, és a héten jön (valószínű holnap) az, hogy egy ember visszafőzheti magát a versenybe.

9×31
Mystery Box/Invention Test ft. Curtis Stone

Curtis Stone-nak mindig örülök, nagyon szimpatikus séf. Sam megnyerte a Mystery Boxot, aminek nagyon örültem, de ah, nem lehet igaz, hogy a MB átok most is dolgozik. Tökre sajnáltam, hogy ezt elcseszte.

Ez a Power Pin elég unalmas dolog, úgyis el lesz használva egész hamar, szóval annyira nem izgat. Karlie nálam még mindig a meh kategória, szóval nem igazán villanyozott fel a dolog.

Ray már megint bent van a Pressure Test-ben, esküszöm, ha megint bent marad, visítani fogok. A lényeg, hogy Sam ne essen ki.

eszemix - 2017. 06. 12. 15:42

9×31 – Mystery Box

Ez a Curtis rogbijatekosnak is elmenne siman. Minden evadban egyre nagyobb a csavo. Annyira rohogok mindig a csajok reakciojan amikor o megjelenik. :D

Most is eleg sok kaja volt, ami jol nezett ki, bar a legtobbet igy is a hal nelkul kostoltam volna meg. Noodles, imadom. Michelle most kevesbe volt bicskanyitogato szerencsere. Diana chicken jus-s cucca lattan is megindult rendesen a nyaltermelesem.

Bakker, mikor meglattam, hogy Ray meg Sam hasonlo kajat csinal, es top haromba kerult Ray a Mystery Box challenge alatt, akkor enyhen lehidaltam. Samnek orultem en is, de az atok sajnos nem kimelte ot sem a masodik korben. :(

Raynek most tenyleg MUSZAJ mennie, hiaba nem birom Tamarat. Mar kb. negyedjere volt, hogy meg se kostolta mit fozott. Annyira balfek, hogy faj nezni. Arum is hol ilyen, hol olyan teljesitmenyt nyujt, de a szemelyisege nem igazan tort meg felszinre.

eszemix - 2017. 06. 12. 15:43

Juhuuu! 100. komment :)

LaCRossE - 2017. 06. 12. 20:25

Amúgy a tegnapi rész sok dolog miatt nagyon szokatlan volt.

1. Ray ott volt a top3-ban a Mystery Box kihívásnál.
2. Michelle egyre kevésbé idegesítő, már-már szimpatikus (bár egyelőre csak a semleges jelzőt érdemelte ki nálam)
3. Sam a legrosszabb négyben volt az Invention Testnél :( (bár a Mystery Box átok már annyira nem szokatlan)
4. A zsűri végre megemlítette Eloise whiskey mániáját, mert persze, hogy megint azt használt. Egy kis kritika, megszólás már nem ártott neki ez ügyben.

9×32
Pressure Test ft. Deniz Karaca

“You will not be missed, Tamara. Good riddance” – lehetne a hét idézete, ha benne lett volna a részben :D

A desszert eszméletlenül jól nézett ki, és én nem bánom, hogy főleg azok vannak, mert azért elég édesszájú vagyok. Plusz, vágom, hogy inkább a desszerteknél vannak a fifikásabb, sokkal bonyolultabb technikák, amik igencsak kihívást jelenthetnek.
Hát nem hiszem el ezt a Rayt :D
Sam miatt aggódtam, de tudtam Tamara olyanokat hibázott, hogy egy kissé folyósabb cremeux nem fogja Sam végét jelenteni :) Az a majdnem-pofára esés meg tipikusan olyan volt, mintha én főztem volna, talán ezért is szimpatizálok vele, mert egy csomó olyat csinál, amit én is (megeszi a kajája felét, miközben főz).
Arum nagyon jó volt, szinte meg is lepett. Lehet, hogy érdemes lenne rá egy kicsit jobban figyelnem.

Ahh, Tamara kiesett, milyen megkönnyebbülés. Még Ray bent maradását sem bánom. Tamarával az a baj, hogy annyira “fake”, annyira nem tudom a személyiségét elhinni, mintha csak színészkedne, szóval talán ezért is akartam, hogy menjen.

Tamaránál sem mutatták, mi lesz vele, de szerintem csak a “feszültség” kedvéért, meg amúgy is, ki nem sz*rja le :D

Következő rész, Benita visszafőzi magát a versenybe :D

eszemix - 2017. 06. 12. 22:23

9×32 – Pressure Test

Wáááááá, mi volt már ez a rész! A fejemet fogtam, kiabáltam, elakadt a lélegzetem, sírtam-nevettem. Nekem is egy rollercoaster volt kábé, mint a versenyzőknek.

Ray: hogy lehet így főzni bameg, hogy NEM KÓSTOL MEG SEMMIT??! A dumáján jót röhögtem magamban, mikor ecsetelte a magabiztos orvos kritériumait. :D

Sam: ó, aranyos pici Sam. Ahogy tolta be a csokit főzés közben, egyem a szívét. :D Rohadtul izgultam érte. Mikor nyilvánvalóvá vált, hogy közte és Tamara között dől el, majdnem kitéptem a hajam.

Arum: na innen szép győzni! Az első fél órában teljesen úgy nézett ki, hogy kocsiba száll a rész végén, de le a kalappal a kitartása és acél idegzete előtt.

Tamara: van Isten! Azt sem bánom, hogy Ray maradt. Rögtön az elején amikor Gary szólt neki a sütő/dehidratáló miatt, akkor duzzogtam, hogy a srácoknak tuti nem szólnának. Meg ahogy tutujgatták mogyoró karamellizálás közben. Na menjenek a fenébe! Ő meg hogy “észrevettem és megmentettem” vagy mittudomén hogy mondta, mintha nem úgy szóltak volna neki. Úh, nehogy visszajöjjön holnap, mert rosszul leszek! (persze mikor Bryant megláttam, akkor is levert a hideg veríték banyek.)

Holnap rohanok haza melóból, az tuti!

LaCrossE: Benita (az ébredő troll) visszafőzi magát kommenten szakadtam :D

És igen, a rész igazi hőse, a Passion for Caramel Tart… ómájgád! pár perces néma áhítattal adózom ez előtt a gyönyörű desszert előtt. (speciel banán nélkül jobban tetszene, de hű, milyen szép volt!)

dragon1986 - 2017. 06. 12. 22:55

9×28-29-30 lógni fogok láttam mindent lusta voltam menet közben írni, arany hal memóriám miatt utólag nehéz írni :D

9×31
Mystery Box ft. Curtis Stone – amúgy az egyik kedvenc séfem :) Mindenhol nagyon szimpatikus :)

Ray és Sam egy kategóriában :))))

Diana végre többet látni, nem azért mert csinos hanem jó hogy Ázsiai ember is élen van, Ray nem számít, élen van a legbénábbak közt :P

Szegényke megégette magát, sajnáltam szegény, amúgy nekem otthon olyan edényeim vannak aminek a nyele/füle nem forrósodik fel max kicsit meleg lesz nehogy MC-nek ne teljen ilyenre :O

Invention Test

Power Pin-ről jutt eszembe várom a power aprin hetet az izgi szokott lenni, főleg ha fejükbe száll az illetőknek a hatalom :))

Tamara
mondhatok bármit, ha vietnami főz akárki is rögtön szimpatikus lesz nekem :D kár hogy jól elcseszte

Michelle végre újabb pozitívum vele kapcsolatban remélem marad ilyen így már is jobb Ray-nél az utóbbi a one trick pony :D

Karlie on the roll :)

Bottom 3
Tamara ne essen ki :D

LaCRossE - 2017. 06. 13. 01:12

Szóval, úgy tűnik, az első részben lévő kis “mi lesz az évadban” előzetes ellövi, ki tér vissza holnap (ma).
Amikor a versenyzők leszállnak a buszról a Heston héten.

Nem 100%, ugyanis eszem ágában sincs visszanézni, azonban ha valaki nagyon türelmetlen/izgul, akkor csekkolhatja.

Rész után majd megnézem.

eszemix - 2017. 06. 13. 12:33

LaCRossE, na most bogarat ultettel a fulembe!
Ki kell birnom a mai resz vegeig. Eros leszek.

LaCRossE - 2017. 06. 13. 18:27

9×33
Second Chance

Először is, pont ugyanolyan szójaszószt használok, mint a versenyzők a Masterchefben, eddig miért nem tűnt fel? :)
Meh, Bryant még mindig nem bírom, egyszerűen nagyon idegesítő. De aki még nála is rosszabb, az Jess, neki még az arcát sem bírom nézni.

(szerencsétlen Benita, meg sem mutatták, hogy a zsűri megkóstolja a kajáját, pedig úgy szurkoltam neki)

Samuel meglepően keveset szerepelt az első fordulóban. De legalább továbbjutott a második fordulóba. Én még egy kicsit Rashedulnak is szurkoltam, őt még jó lett volna látni többet is.

Nem kaptuk meg a Piát a második fordulóra…

Az tetszett, hogy taktikázni kellett a hozzávaló kiválasztásával.

Kicsit már kezd az agyamon kifolyni a sok fagyi, kicsit visszavehetnének már ezzel, és ez nem csak Bryannek szól…

Jess már megint bőgött, ki nem szärja le?

Tamara jutott vissza, hát lehidalok…

LaCRossE - 2017. 06. 13. 18:47

És igen, az első részben ellőtték a dolgot, Tamara szállt le elsőként a Heston-buszról.

eszemix - 2017. 06. 13. 23:47

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

eszemix - 2017. 06. 14. 12:09

Aludtam egyet a sokkra, es meg mindig ott tartok, hogy neeeeeeeeeee

9×33 – Second chance

Mielott a 6 masodik korbe jutott jatekos kivitte a desszertjet, mar tudni lehetett melyik harom nevet fogjak mondani Gary-ek. Elneztem ezt a triot, es lekonyultam teljesen, mivel egyik lehetoseg sem volt kedvemre valo. (Amugy itt is segitettek tippekkel Tamaranak, szoval puncsos a csaj a zsurinel…)

Teljesen paff vagyok. Csak az tartja bennem a lelket, hogy team challenge lesz es jon tavalyikedvenc Matt. <3

LaCRossE - 2017. 06. 14. 12:27

Egyébként kis megjegyzés, megint a pénzügyi csőd szélén áll a Network Ten. :/

http://www.theaustralian.com.au/business/media/broadcast/crisis-for-network-ten-as-financial-backers-say-no/news-story/aa980fafc11ecf606bb2b3c278adc756

Ha a legrosszabb megtörténne, és a Ten kimúlna, akkor sem biztos, hogy a Masterchef Australia végét jelentené. Ez a csatorna egyik legnézettebb realityje (nem véletlenül nyomatják heti öt alkalommal, sokszor 2 timeslotot is odaadva neki), így nem irreális gondolat, hogy egy másik csatornának eladják.

Az már más kérdés, hogy ez milyen változásokat hozna be, mert nem feltétlenül maradna ilyen formában a show. Több dráma, kevesebb rész, más zsűri, minden elképzelhető…

Persze a Network Ten már nem először áll az összeomlás szélén, és eddig mindig megmentette valaki.

eszemix - 2017. 06. 15. 12:54

9×34 – Team Challenge

Mindig extra izgalom faktor szokott lenni amikor nem a Masterchef konyhaban zajlik a team challenge. Most sem volt ez maskepp. Radasul szivem csucske Matt volt a segito a reszben, szoval igazan nem panaszkodom. :)

Egyertelmuen a piros csapatnak szurkoltam.
Sarah iszonyu jonak tunik savoury dishekben. Mikor mozsarazik mar tudni lehet kb, hogy Garyek elalelnak kostolas kozben. :D

Ray eleg komotosan allt hozza az elokeszuletekhez, ahogy az mar lenni szokott. Viszont javara legyen mondva, hogy nem hagyta felig nyersen kimenni a mega-garnelakat. Errol jut eszembe, hogy nem volt igazan semmi bunti azert, mert nem lettek kesz idoben.

Michelle-t most kicsit sajnaltam azert, hisz erezte o, hogy a sargabarack santit…

Apropo sargabarack: tudom a rosszmajusag beszel belolem, de Tamara annyira “fake”, hogy meg azt sem tudja eldonteni eprikotnak vagy éprikotnak ejtse.

Figyelmetlen kommentolvasoknak SPOILER LEHET:

Es ezzel el is jutottam a banatomig: az egy dolog, hogy a second chance mar lezajlott, de mivel a kezdo resz nem maradt meg bennem, amire utaltal LaCRossE, a harommal ezelotti komment elspoilerezte, hogy addig az adasig biztosan tovabb jut a “kedvencem”. Es igy nem ugy allok neki az elimination reszeknek mar. :(

LaCRossE - 2017. 06. 15. 13:54

eszemix: ó, bocsi, erre nem is gondoltam anno. Bár mondjuk elég valószínűtlen lett volna így is, hogy Tamara rögtön kiesik, amint visszajut.

És jövő héten Heston Week, szóval szerencsére nem kell sokat várni rá.

LaCRossE - 2017. 06. 15. 13:57

Sőt, mi több, ahogy nézem, a következő hét totálisan meg lesz kavarva szerkezetileg, szóval lehet, hogy már vasárnap megesik a buszos dolog.

De még egyszer, bocsi, ez tényleg nem jutott eszembe a tegnapi részig, amikor a kék csapat vesztett.

LaCRossE - 2017. 06. 15. 18:06

9×34
Pop Up Restaurant Team Challenge

Először is, örülök Matt jelenlétének, de vagy nem segített valami sokat (ami, ha már mentornak mondják, elég gáz), vagy a vágást oldották meg nagyon bénán. Sajnos keveset volt a képernyőn, és alig-alig mentorkodott. Persze Shannon sem sokat mentorkodik az Immunity Challenge-eknél, szóval ez inkább Masterchef sajátosság, hogy nem igazán vannak tisztában a mentorkodás definíciójával.

Tetszett, hogy külön tengeri herkentyű/hús részekre osztották őket, és úgy tudtam, hogy Eloise fog mentesülni a feladat alól.

Sajnos sejtettem, hogy a kék csapat fog veszíteni, már csak a csapatösszeállítás miatt (de erről majd a 9×35-nél részletesebben).

9×35
Elimination Challenge

Nagyon érdekes, és szerintem az egyik legnehezebb Elimination Challenge-et kaptuk eddig. Nagyon megfogott a koncepció, mondhatni, Mystery Bench volt.

Vegyük sorba a résztvevőket, szigorúan nem a legjobbtól a legrosszabbig:

1. Michelle: oka van, amiért őt rakom előre. Részről-részre egyre szimpatikusabb a lány, kezdi levetkőzni az idegesítő szokásait, plusz az előző részben még sajnáltam is, szegényre kábé senki sem hallgatott a desszertes kérdésénél.

2. Sam: ajjaj, Sam, nem lesz ez így jó… fáj a szívem érte, mert az egyik legnagyobb kedvencem, de mostanában nagyon gyengélkedik. A mostani kajája is inkább a jó és az elfogadható szint között van, ami ebbe a versenybe kevés, remélem, hogy magára talál.

3. Arum: nagyon gonoszul történt a rész megszerkesztése, és már a végén elkönyveltem, hogy Ray megint megmenekül. Szegénynek minden összejött a végére, így eléggé lehetett aggódni miatta. Szerencsére nem esett ki, de neki sem ártana egy kis javulás.

4. Tamara: rá kár is szót pazarolnom. Engem még mindig idegesít, hogy itt van, szóval a puszta jelenlététől frászt kapok.

5. Ben: a helyzet az, hogy a team challenge-es bukásért nagyrészt őt tettem felelőssé, nem volt nagyon toppon kapitányként. Rossz döntéseket hoztak. Itt szerintem letett egy teljesen jó kaját az asztalra, nekem talán az övé jött be a legjobban Michelle-én kívül, nagyon guszta volt.

6. Ray: aaah, na végre. És már megint a lányaival jött, komolyan unalmas volt már. A kajája katasztrófa volt, de már akkor tudtam, hogy sok esélye nem lesz, amikor kimondta, hogy fish & chipset fog csinálni. Azért ennél már egy picivel (nagyon) több kell.

Jövő héten Heston hét! Ahogy látom, alaposan megkavarják a menetrendet, szerintem Immunity Challenge sem lesz (nem bánom, sosem tartottam valami jó dolognak), talán több Team Challenge? Én remélném, hogy most többször mérkőznek meg a versenyzők soloban.

eszemix - 2017. 06. 15. 23:13

9×35 – Elimination Challenge

Tulajdonképpen csak ismételném, amit előttem írtak (igen, még Michelle-lel kapcsolatban is!).
Jó izgi rész volt ez is, bár a feladat természetéből adódóan lutri volt, hogy melyik versenyző mennyire testhezálló bench-nél kötött ki. Raynek ez most végre nem jött be.
Sam meg szedje össze magát, mert baj lesz!

Láttam a következő rész előzetesét. Callan ajtónyitása LoL.

FrankLuck - 2017. 06. 16. 19:11

Enyhén le vagyok maradva…

9×33 – Second Chance

Ezt most live-kommentelem, bár megy egy ideje.
– Wow, Jesst túl sokat mutatják, biztosan bekerül a 6ba… könyörgöm-könyörgöm ne kerüljön vissza…
-Tamara nem értem miért xarik a dumpling battle-től, hatan jutnak tovább… lényegében mindenki, aki nm moslékot főzött
-Rashidul le tudta szedni a pressure cooker tetejét, well done
-jól néz ki Pete báránykája, tolnám, pedig nem vagyok oda a bárányért
-kicsit reméltem, hogy Tamara dumplingja phos lesz, just for the lolz, de nyilvánvaló volt, hogy jó lesz
-istenem, de gyűlölöm Jesst (ezt még néhányszor leírhatnám)
-top 6: reális esélye itt csak Jessnek és Tamarának van, esetleg Bryannek. Ezerszer inkább Tamara, mint Jess (pedig ő is halál idegesítő), de minden megoldás érdekel, egyszerűen viszketek tőle, szörnyű.
– nah, Tamara mindent teleqrt chilivel, marad Jess és Bryan (jah, én nem utálom Bryant, gondolom ezzel egyedül vagyok)
– 1 minute to go… hú, izzadok, mint qrva a templomban… the pressure is real
– és Jess még sír is… komolyan, esély nincs rá, hogy ne ő jusson vissza
– mondtam már mennyire gyűlölöm Jesst?? Properly szurkolok még Tamarának is
– azért a legtöbb desszert nagyon jól nézett ki, kóstolgattam volna őket vidáman
-oh, Tamara, I don’t mind, még úgyse szoktam meg, hogy kiesett
Gondolom senki nem volt különösebben boldog :D

eszemix - 2017. 06. 16. 21:56

FrankLuck: a többit is live-blogold szerintem. Jót elrötyögtem magamban ahogy olvastam :D

dragon1986 - 2017. 06. 16. 21:58

Ígérem a kimaradt részekről is fogok írni, majd újra nézem őket évad végén :D Utólag leírom a gondolataimat :D + 09×32

09×33 Amúgy én mindig live kommentelek, amúgy nem emlékeznék mi volt :)) ezért is maradt ki pár rész megnéztem és elfejetettem jegyzetelni :D

Második esély

Amikor Bryan ételét ették azt gondoltam, Tamara you are screwed but not the way you wanted to be :D

Aztán övét kritizálták, akkor meg azt gondoltam bye bye Bryan, nem gondoltam hogy mindkettőjük top 6-os lesz csak egy dumpling maradhat :D

Desszertek közül most mindet megkóstáltam volna :D

Én örülök Tamarának de most értem amit írtál LaCRossE tényleg van egy kis fakeness a csajban :D

dragon1986 - 2017. 06. 18. 14:13

Nem olvastam kommenteket nem spoilerezem magamnak :D

9×33 Pop Up Coffee

A tavalyi év sorozatjunkie kedvenc visszatért :D

Gary in da houzzz :D Mégegyszer leírom imádom a házban lévő jeleneteket :D

Szegény Michelle-t felébresztette az álmából :P

SPOILER ha nem tűnt fel nektek az első részekből

remélem Michelle eljut Japánig

“Japan is in Asia, I am Asian hihihi” _Michelle

Tamara várható hogy a whiskey súgógépet választotta :)

Kékcsapatban több az általunk ellenszenvesnek tartott versenyző ha ők veszítenek Ray vagy Michelle lehet távozik, Tamara ugye lesz Heston héten :)

Én Ray-re nem bíztam volna a főétel alapanyagát a garnéla rákot. :D Thumbs up for Fast and Furious xD
De meg lett dicsérve a munkája :) Kicsit büszke is vagyok rá :)

Tunás ételt nagyon nem szerette Gary, én azért megkóstoltam volna, szilva szósz ide vagy oda :D

Remélem kiderül, hogy az őszibarack használata elrontja az ételt, csak azért hogy Michelle-nek legyen igaza, mondjuk akkor gáz hogy Sam nem értett vele egyet.

Oh yeah mind 3 judge azt mondja nem való oda az őszibarack :D

Piros csapat-ben több a kedvencem

Én a saláta mint “tányér” és alapanyag típusú ételeket nem nagyon szeretem enni csak azért mert béna vagyok és több köt ki a padlón mint a gyomromban, amúgy meg nagyon finomak a vietnami konyhában van csomó olyan amiben egy nagy levelű zöldségbe tekerik a dolgokat.

Pork belly yummie :)

csülökben is szeretem amikor jó ropogós :D

Fentiek tudatában kizárt, hogy ne a piros csapat nyerjen :D

Amikor megláttam Eloise egyedül állni, milyen jó csavar lenni, hogy mivel nem kellett főznie, a vesztes csapattal mehet pressure testre :’))))

FrankLuck - 2017. 06. 19. 20:41

Szerencsétlen Eloiset mit össze nem bántjátok, kicsit erős lett volna az instant pressure test :D (bár őszintén szólva egy US verzióban simán benne van az ilyesmi, itt szerencsére azért nem)

Hehe, azért lusta vagyok ám én ahhoz, hogy mindent live-ban toljak + már nem fenyeget a Jess-veszély, aminek még a gondolata is teljesen kikészített. Azért a következő részt live-kommentelem, just for fun, de addig is…

9×36 Mystery Box + Invention Test

A mystery boxos kaják nem voltak olyan szuperek, de a második adagban volt néhány nagyon látványos – még Mishé is, akinek ugye már hetek óta csak a tévében kéne néznie ezt az egészet. Ben kajái egyre jobban bejönnek, kb. ő képviseli azt az egészséges vonalat, amit még megennék gond nélkül. Sam tányérkája is jóféle volt. Lassan kialakul az élmezőny, de már nincs nagyon alja, nagyjából bárki kieshet bármikor. A bottom 2 Sarah és Diana elég erős páros, őket például továbbra is előre várom (Dianát nem csípem, így tőlem akár ki is eshet gyorsan, de Sarahnak nem örülnék).

dragon1986 - 2017. 06. 19. 21:19

9×35

Tetszik ez mindenkinek más alapanyaga van és eszköze van a főzéshez és lehet hogy pont valami fontos hiányzik ilyenkor kell a kreativitás és “thinking on your feet” képesség :)

Michelle-nek szurkolok, tényleg nem az a hihi hehe már érettebben viselkedik :)

Ray-nek megint kell plan B lassan azzal kéne kezdenie
Meginj előjöttek a gyerekei :D Szerencsére utoljára ;)

eszemix - 2017. 06. 19. 21:28

9×36 – Heston Hét Mystery Box/Invention Test

Amit Callan leművelt… hát nem a “férfias” az első jelző, ami eszembe jutott. :D
Nekem nem nagy szám Heston, a kémiát is rohadtul utáltam, a kajámat is úgy szeretem, ha az, aminek kinéz. Mindenesetre a versenyzőket lázba hozza ez a hét, és az mindenképp pozitívum.

Ráadásul úgy néz ki, hogy egész héten külső helyszínen lesznek, ami ugye az elemeknek köszönhetően tartogathat némi kihívást. (Kialudt láng, stb. Nem egyszer volt már példa rá.)

Első helyszín, folyópart. Hmmm. Inspiráció a héten a 4 fő elem, kezdve a vízzel. Szakadt is róluk rendesen! :D Milyen kis cukkerok voltak a kis sapijukban.

A box engem most nem hozott lázba, a kaják is elég vegyesek lettek, bár Diana cucca okés volt azért tényleg. Viszont a Mystery box átok most is lecsapott. A bottom two másik tagját, Saraht mondjuk sajnáltam. Rohadtul drukkoltam, hogy Tamara legyen a másik, de sajnos megúszta.

Michelle, ha nem vihog, akkor mostanában sokkal elviselhetőbb, és úgy néz ki, hogy azért tényleg van egy, s más a tarsolyában. Karlie-nak jól megy továbbra is a főzőcske.

FrankLuck - 2017. 06. 19. 21:38

9×37 Team Challenge

(Amúgy csípem ezt a hetet, meg általában Hestont is, so yay)

-Callan nem tudja mi lesz ma, gondolom ő is áttekeri az előzetest
-itt ha párban lesznek, akkor azért marha sokat számít, hogy ki a másik – szerintem ha Mish-sel lennék, akkor neki se állnék a prepnek, csak fölvennék egy fekete kötényt és szólnék a sofőrnek, hogy gurulhatunk tovább
-ú, gondolom egyikőtök se cheerelt vadul a zöld csapatnak :D
– kicsit úgy érzem Callan és Sam lesz veszélyben, Callannak gyakran vannak vaddisznó ötletei, de ritkán sülnek el jól… esetleg Arum és Ben, ha nem sül meg a bárányka (bár arra max azt mondják, hogy rare, lényeg, hogy a gyapja ne legyen rajta)
-Nicole még soha nem kapott ennyi screen time-ot… fúj a szél. Interesting stuff.
-Sam whiskeyt használ a desszerthez, biztosan szeretne pincér lenni Eloise bárjában, muszáj valamit villantani még időben
-Karlie megcsinálja Nicole fogását is, mert ugye fúj a szél és ez Nicole-t teljesen kikészíti
-ó, még egy kis csokit abba a szószba, you’re so bottom 2
-háát, kissé hullanak a fiúk… Sam + Ben azért elég peches, hogy jó kaja mellett is bottom 2 csapat
-well, az eredmény nem volt túl meglepő, a négyből tán Callannak van a legnagyobb esélye a hazaútra, de még úgyse ez a teljes létszám

eszemix - 2017. 06. 19. 22:30

9×37 – Team challenge

Jé, rövidített előzetes van. Úgy érzem Eliza nemsokára nyom egy Elenát, és kitör a háttérből.

Tamara, fogd már be bakker! Uhh, ez a csaj!
Ez a Matt nem fél a színektől, ez mindig úgy meghökkent egy pillanatra. Kalapjuk is van, nézzétek! :D Eloise mit rak a sérójára? Áll, mint a cövek, közben Michelle copfja meg lobog, mint a vágtázó lósörény.

Aha, szóval legyen a “concept” a föld. OKé. Meg egy kis szélvihar, ahogy elnézem.

Két fős csapatok. Ez azért elég szívás, mert hiába egy jó dish, ha a másik rossz, akkor mindkettő akaszthatja a nyakába a fekete kötényt. Hmmm, Arum meg Callan elég lutrik szerintem. Egyikkel se főznék szívesen. Michelle jó passzban van, Tamara… “I pull out my token, and it’s RED”. Wááááá
Szegény Sarah-t olyan rossz nézni. :(

Na nézzük mit alkotnak a párok.
Arum még el se kezdte, de már pánik ül az arcán. Purple team… hm meglátjuk. Callan, Callan… elég whacko idea. Remélem nem löki bottom 2-ba Samet a hülye ötletével. Tamara, annyira herótom van már, hogy a zsűri állandóan segít neki!!! Eloise meg Michelle, kacsa meg csoki-kavics és csokiföld: megvettek kilóra, velük nem lesz gond szerintem. Ben kávé fagyija is érdekel. Na, a zsűri is nagyot nézett Callan ötletét hallva.

Szóval qrva nagy szél van, meg legyek.


Hát igen… a csoki desszertbe való, nem főételbe. Szegény Sam.

eszemix - 2017. 06. 19. 22:34

Hoppá, nem ment át a kommentem

dragon1986 - 2017. 06. 19. 22:50

9×36

Egyetemi éveimre emlékeztetett az első jelenet, amikor a haverokkal összeültünk és együtt tanultunk vagy készültünk egy nagyobb esszé vagy riport írására :D Mégegyszer és nem utoljára leírom imádom a nem masterchef konyhában vagy verseny helyszínen lévő képsorokat :D

És a legjobb , hogy az nyitott ajtót aki legközelebb áll stílusban a vendégchefhez és az ő reakciója priceless. :)) aztán jöttek a fangirlök is nagyon édes volt mindenki :D

Egyik kedvenc chefem is in the house

Tetszik a helyszín annyira ha én ott lennék előbb készítenék fotókat és a főzésről biztos megfeledkeznék :)

Calltan a vendégchef úgymond singnature dish-ét készíti el elég rizikós húzás :D

Diana újra toppon :) én imádom a csigát, kicsit ropogósabb mint egy kagyló állaga hasonló :)

Hehe újra itt a kispadra ültetés, ha béna vagy egész héten nem főzhetsz csak elimination-nél :gonoszkacaj:

Michelle végre teljesít és előállt valami jóval remélem ez a trend folytatódik :D

Sam hozta a szokásos formáját, ő miatta sem kell aggódni :)

Diana átoktól ő sem mentes :( a két koktél imádom kár hoyg nem jött össze neki, a legszomorúbb volt neki Heston mint mentor és nem használta ki. Alkohol az Eloise azstala neki kellett volna piás főételt készítenie

Eloise alkohol mentes kaja tőle :O jól nézett ki kár hogy se hús se hal se tengeri :D

Sarah talán megmenti Diana-t :)

OH wtf mindketten eliminationra mentek ergo egy darabig egyikük sem fog most főzni :(

eszemix - 2017. 06. 21. 20:23

3×38 – Team Challenge – Levegő

Töredelmesen bevallom, nem találtam túl érdekesnek ezt a részt. A helyszín látványos volt (Michelle pillanatra felvillantotta az irritáló énjét “honnan jön a só?, de szerencsére nem tartott sokáig. A végén még őt szántam leginkább.)
Viszont, ha legközelebb valahol látok pork belly-t az étlapon, most már tuti kipróbálom.

3×39 – Egyéni kétfordulós challenge – Tűz

Első fordulóban 60 perc áll rendelkezésre egy tűz által ihletett savoury dish elkészítésére.

Eliza: krumpli krumplival. Meglátjuk
Ben: cékla-karfiol kombó. Meglátjuk
Arum: háááát, kicsit egyszerűnek tűnik a terve, bár tény, hogy azt enném legszívesebben (főleg, ha bacon is lenne hozzá)
Eloise: vannak finom részei, mmmm bacon

Hú, Eliza még sosem volt Pressure Testen. Nahát ez érdekes lehet még, ha esetleg oda jut, könnyen megtörhet a nyomás alatt.

Második kör: 75 perc alatt tüzes desszert. Na, ha ismernék a Gundel palacsintát, akkor most lehetne villogni. :D
Embert készít mindkettő :D Nekem így első hallásra egyik ötlet sem jön be. Sem a barack, sem a rebarbara nem hoz lázba.
Ú, panna cotta. Meglátjuk elég wobbly lesz-e :D

Na azért Eliza tányérja eléggé jól nézett ki. Jól eltalálta a szenes tojáshabot. Rohadtjól nézett ki na. Ebből nem lesz fekete kötény most sem.

eszemix - 2017. 06. 22. 18:58

9×40 – Elimination (Deception)

Nézzük mivel áll szembe ma a kilenc feketeövesünk, illetve kötényesünk. 9 közül bárki kieshet, és hacsak nem vét valamelyikük valami bődületes hibát, abszolút részrehajló lehet a zsűri döntése.

Szinte számítottam erre a feladatra, pláne a Heston hét alatt: a fogás legyen más, mint aminek kinéz. Callan biztos bepisilt örömében :D

Uhh, de fura látvány, hogy hárman árválkodnak csak a gantry-n. A többség édességet készít, nem meglepő módon. Népszerű választás a gömbforma.

Michelle vaj-gömbjére kíváncsi leszek. Nem fog az elolvadni véletlenül, ha kisüti?! Meg ez a tömény vaj. Ughh, nem venném a számba. Ahogy Heston és George egyesével érdeklődnek, a legtöbb versenyző arcára láthatóan kiül a pánik. Samnek is újra kell gondolni az ötletét potom 40 perc alatt. Jajj, féltem a gyereket! Nicole szerintem nem nagyon vágja a feladat lényegét: a popcorn az popcorn, nem egy nagy vaszizdasz.

Tamara megint osztja az észt és chilizik. Eloise vajon használ-e whiskey-t? Költői kérdés természetesen.
.
.
.
A kiesőn nem lepődtem meg, és habár se nem örülök, se nem bánkódok a távozása miatt, szerintem akár az is hazamehetett volna, aki a balján állt.

LaCRossE - 2017. 06. 22. 22:44

Majd később egyben írok az összes részről részletesebben, de el kell mondanom, ez a Heston hét rémesen csalódást keltő volt.

Heston a legtöbbször teljesen unottnak és érdektelennek látszott, nem volt olyan, mint az előző években. Ráadásul még a feladatok is olyan “meh” feladatok voltak nekem.

Ennél még az is jobb lett volna, ha egy ordítozós Gordon Ramsayt kaptunk volna. Semmi szenvedélyt nem láttunk tőle ezen a héten.

Tényleg redditen írták jól, tiszta Xanax-fest.

eszemix - 2017. 06. 25. 10:45

9×40 – Masterclass

Na, a Masterclassról meg majdnem megfeledkeztem. Pedig mekkora hiba lett volna kihagyni Matt ice cream bread és self-saucing chocolate pudding receptjét!

Heston rántottát, főt tojást és buggyantott tojást csinált. Meh.

De azt a csokisat hűdekipróbálom!

FrankLuck - 2017. 06. 26. 20:37

Húú, megmondom őszintén, kicsit fáradok. Bár lehet, hogy csak az előző hét miatt… igen, jön Heston és rántottát csinál… wtf?? Még ha liquid nitroval csinálja, azt mondom oké, de így azért mértékkel kötött le. Szóval tényleg nem volt nagy szám a múlt hét – na de majd ez!

9×41 – Mystery Box + Invention Test

No, ez például bejött, szeretem, amikor olyan dolgok vannak a doboz alatt, amiket meg kell gugliznom. Érdekes lehet az abalone, szívesen megkóstolnám, de volt még ott 1-2 érdekesnek tűnő cucc.
Őszintén szólva ennyike tán elég is lenne Tamarából, reméljük sokáig már nem húzza – a kajája azért jól nézett ki.
Kivételesen várom az immunity challenge-et, talán a három kedvencem volt a top 3 – Eliza nagyon jön föl a semmiből, remélem igaza lesz eszemixnek – csak Elena masszív snoozefest volt, Eliza egy kicsit érdekesebb személyiség. Bottom 3… nos, egyikükért sem fogom lerágni a körmöm, igazság szerint egyikük kiesése sem lenne shocking, szerintem az elkövetkező 4-5 kiesőben benne lesz mind a 3.

Ti amúgy kiket tippeltek az elejére (mondjuk top 5)? Tavaly nagyon besültem a tippjeimmel, meglátjuk idén mennyire érzek rá: nálam a top 5 Ben, Sarah, Karlie, Eliza és talán Eloise, bár őt csak azért írtam már, mert nem volt jobb tippem, Diana vagy Tamara se lepne meg helyette (mondjuk Diana mostanában sokat hibázik, Tamara meg egyszer már kiesett, szóval egyikük se túl meggyőző).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz