login |

2017/18 – A FOX újoncai (1.) – The Gifted

2017. 05. 15. 20:40 - Írta: human

23 hozzászólás | kategória: 2017/18,

THE GIFTED

Készítő: Matt Nix (Complications, The Good Guys, Burn Notice) (pilotrendező: Bryan Singer)
Szereplők: Amy Acker (Person of Interest, Happy Town, Angel), Stephen Moyer (Shots Fired, The Bastard Executioner, True Blood), Natalie Alyn Lind, Percy Hynes White, Blair Redford (Satisfaction, The Lying Game), Jamie Chung (Samurai Girl), Sean Teale (Incorporated, Reign), Coby Bell (Burn Notice, The Game, Third Watch), Emma Dumont (Aquarius, Bunheads)
Várható indulás: 2017. ősz, hétfő 21:00

Sztori: a Marvel-es képregényes univerzumban játszódó dráma egy kertvárosi párról szól, akik mindennapi életüket érik, de egy iskolai baleset kapcsán ráébrednek, hogy a gyermekeik mutáns képességekkel rendelkeznek. A szülők mindent megtesznek, hogy megóvják őket, így menekülésre kényszerülnek otthonukból és életükből, mivel egy mutánsokra vadászó kormányügynökség ered a nyomukba. Kétségbeesésükben egy földalatti “mozgalomhoz” csatlakoznak, melynek négy tagja (Eclipse, Blink, Polaris, Thunderbird) mutánsokon segít a számukra egyre sötétebbnek tűnő jövőben. De persze megvannak a saját problémáik is.

winnie szerint látatlanban: ásítós koncepciós Heroes-reboot azzal az emberrel a kormánynál, aki egy irtó unalmas és két zseniális sorozatot is összehozott, a rendező pedig ugye minden idők legjobb filmjét készítette el (és azóta sem…). Csak ennyi alapján ezt nem nekem készítik, de innen szép nyerni. 30%.

human szerint látatlanban: sajnos az, hogy Singer már megint X-Menhez kapcsolódó dologban van, nekem már nem pozitívum az Apocalypse után. Jó, ott más hangulatú filmektől vette át a stafétát az új trilógiában, ennek meg ő fekteti le az alapjait. Amúgy pedig simán várós, nyilván a Heroes első évadja ugrik be valamiért. 70%.

23 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2017. 05. 15. 20:52

Nem állítom, hogy ez lenne a legvárósabb az új Marvel-sorozatok közül, úgyhogy még nem biztos, hogy bepróbálom. Kicsit tényleg Heroes-feeling, Natalie Alyn Lind meg a Gothamből ismerős lehet sokaknak, nagyon baba :)
(A rendes trailert meg asszem csak facebookra raktátok ki, posztba nem.)

Batistuta - 2017. 05. 15. 20:53

X-Men és Amy Acker? Kötelező :)

heidfeld - 2017. 05. 15. 21:03

Amy Acker, Jamie Chung, Bryan Singer? Nekem kötelező lesz néznem.

LaCRossE - 2017. 05. 15. 21:03

Ehh, adok neki 3 rész esélyt, de van egy olyan érzésem, hogy ez nem fogja egy évadnál tovább húzni, a Marveles/X-menes háttér ellenére sem.

Neoprimitiv - 2017. 05. 15. 21:07

Nyilván erős Heroes áthallások vannak, bár itt azért szerintem más lesz a felállás. De ahogy humannak is, a Heroes első évada nekem is elég jó emlék ahhoz, hogy ez ne legyen gond. (Az nem tudom, mennyire volt véletlen, hogy Natalie Alyn Lind még kifejezetten hasonlít is a tíz évvel ezelőtti Hayden Panettiere-re.)

Singer filmes munkássága nekem nem oszt, nem szoroz, az X-men úgy ahogy van, kimaradt az életemből. Sorozatban azért az már kiderült, hogy tud jó karaktereket alkotni, nem mellesleg az agyonajnározott Légióban is exec producer volt. (Tudom, másik nyolc emberrel együtt, de akkor is, valamiért fontosnak tartották, hogy bevegyék.) Matt Nix szintén tisztességesen vitte végig a Burn Notice-t.

Azóta van már egyébként egy hosszú, két perces előzetes is, azt nem rakjátok be a posztba?
https://www.youtube.com/watch?v=YJncmCp4KG8&t=11s

Benjy - 2017. 05. 15. 21:11

A Burn Notice unalmas? Hát nem tudom, szerintem az első néhány évad elég szórakoztató volt.

Amúgy Amy Acvker rengeteg plusz pont. :)

Neoprimitiv - 2017. 05. 15. 21:15

Egyébként mindenhol Singer-t emelik ki, pedig ha már, akkor Jeph Loeb, aki a Netflix Marvel sorozatait és az Agents of SHIELD-et is csinálta szerintem többet számít műfajilag.

winnie - 2017. 05. 15. 21:15

neo: nem akartunk spoilerezni, mármint nem spoilerezni, csak túl sok infót adni, így is bőven írtunk, elég lett volna 3 sor, de valamiért ki akartam bővíteni:)

az előzeteseket majd holnap rakjuk.

Neoprimitiv - 2017. 05. 15. 21:20

winnie: bocs, ezt nem gondoltam spoilernek, mert a trailer első húsz másodpercében elmondják.

winnie - 2017. 05. 15. 21:26

hát, ez az – ami trailer, az már spoiler:)

Saszta - 2017. 05. 15. 21:47

Nem a legvárósabb újonc, de a trailere megfogott, szóval kap 3 rész esélyt szuperhősös mivolta ellenére is. :)

Lantaar - 2017. 05. 15. 22:20

Neoprimitiv: Loeb a tévés részleg feje, ezért kerül bele minden sorozatba a neve egyébként meg… hogy is mondjam, Marvellel kapcsolatban, legalábbis képregényes szinten inkább hírhedt, mint híres. Ráadásul nem lehet pontosan tudni, hogy ha beleszól egy adott sorozat készítésébe, mint vezető, akkor az saját kűtfőből megy, vagy esetleg Perlmutter nyomására…

Egyébkénet meg már az előzetes alapján ezzel a sorozattal ugyanaz lesz a bajom, mint az X-Men filmekkel (kivéve Deadpool) és a Legionnel is: a karakterek (már amelyiknek van képregényes alapja) szinte csak névben fognak hasonlítani az eredetire, így adaptációként lehetetlenség komolyan venni. Ez is inkább tűnik egy generic high concept mutánsos koppintássnak, csak azzal a különbséggel, hogy itt rá tudják húzni az X-Men licencet, hogy eladhatóbb legyen. 10%

human - 2017. 05. 15. 22:49

“Azóta van már egyébként egy hosszú, két perces előzetes is, azt nem rakjátok be a posztba?”

délelőtt megy ki holnap, ahogy minden upfronts előzetes minden évben.

Geza Kovacs - 2017. 05. 15. 23:24

https://en.wikipedia.org/wiki/No_Ordinary_Family

2010-ben ment, 1 évadot ért meg, pont megszerettem, mire kinyírták. Ez egy az egyben ugyanaz lesz. Eléggé pofátlan koppincs.

Neoprimitiv - 2017. 05. 15. 23:43

Lantaar: az a nagy helyzet, hogy engem képregény szűzként viszont tévénézőként nagy ívben nem izgat, hogy a képregény nerdek agyvérzést kapnak attól, hogy miért nem balról jobbra megy a cikkcakk valamelyik nyolcadrangú figura ruháján, pedig a 3259. szám limitált kiadásában úgy volt.

Ha Loeb felelős azért, hogy milyen tévés produkciók születnek a művekből, akkor jól csinálja, mert ezek nézhetők, szórakoztatók, azoknak is, akiknek egyébként a totálisan ismeretlen, huszadrangú, csak az abszolút rajongók által ismert karakterek semmit sem mondanának.

“a karakterek (már amelyiknek van képregényes alapja) szinte csak névben fognak hasonlítani az eredetire”
Ahogy elnéztem, a fő karakterek nem meglévő képregény alakok. Úgy látszik, a FOX tanult az ABC hibájából, amelyik elásta a SHIELDS-et azzal, hogy hozzádrótozta a filmekhez, miközben az első évad után már semmilyen közösséget nem vállalt velük.

Innen kezdve ha vannak – tegyük fel, hogy lesznek – jó karakterek és jó sztori egy meglévő univerzumban, akkor az miért szar? Ha meg ótvar lesz a sztori és a forgatókönyv, akkor mennyiben lenne jobb, ha egyébként az utolsó vonásig megfelelne valamelyik tök ismeretlen mellékmutánsnak?

ALDO - 2017. 05. 15. 23:59

Geza Kovacs:

Milyen koppintás? Tudomáson szerint a NOF-ban a szülőknek is volt képessége és nem vadászott rájuk semmilyen szupertitkos kormányügynökség. Ráadásul inkább a szülők képessége volt szuper, a gyerekeké kicsit földhözragadtabb.

Lantaar - 2017. 05. 16. 01:14

Neoprimitiv: Már ne haragudj, de itt többről van szó, mint “hogy miért nem balról jobbra megy a cikkcakk valamelyik nyolcadrangú figura ruháján” (az ilyen szőrszálhasogató baromságokat én sem viselem el egyébként). Itt sokkal inkább arról van szó, hogy adaptációként nem lehet ezeket komolyan venni, amikor jóformán csak egy adott karakter neve passzol az eredetihez. Minden más, a jellemvonásaik, a motivációik, vagy akárcsak az, hogy miként működnek a képességeik, teljesen szembe megy az eredetivel.

Na most nyilván van helye az adaptációk között az olyan alkotásoknak is, amik régi anyagok új interpretációiként jelentkeznek, de ennek első körös adaptációban nincs helye. Sőt értelme! Egy modern korba helyezett Sherlock Holmes azért tud működni, mert a klasszikus, az eredetihez sokkal hűebb adaptációkat már annyira lerágták, hogy már csont is alig maradt.

Egyébként meg ne mondd nekem, hogy ha a te kedvenc könyvedből, novelládból, akármiből szorozatot vagy filmet készítenétek és szinte alig lenne köze az eredetihez, akkor nem lenne benned a szálka, akármennyire jóra sikerült az adaptáció. Én például pont így voltam idén a Legionnel: tök jó, baromi hangulatos és látványos, a történetben van egy jó adag szórakoztató mindfuck is, de mint képregénydaptáció teljesen mellé ment. Jó ha 5%-ban van köze az eredetihez. Az, hogy az X-Men-hez kapcsolódik, az maximum egy ócska marketingfogással ér fel, mert a forrásanyagot szinte teljesen figyelmen kívül hagyták. Csak sajnos a mai piacon könyebb eladni egy sorozatot, filmet, ha valahogy lehet kapcsolni egy már létező IP-hez.

Loeb szerepét a Netflix sorozatoknál meg szerintem eléggé túlértékeled. Nyilván van beleszólása és hatása a dolgokra, illetve, hogy milyen terveket közvetítsenek a Netflix felé, de az az executive producer (ami egyébként közel sem olyan nagy presztizsű pozíció, mint azt sokan gondolják) cím abból ered, hogy ő a feje a TV részlegnek. Akkor is ott van a neve a stáblistában, ha az adott sorozattal kapcsolatban maximum annyit csinált, hogy aláírt egy papírt amivel jóváhagyta a készítést, aztán 10 hónapon keresztül meg csak ült az irodájában és malmozott.

Az AoS-t egyébként nem azzal ásta el az ABC, hogy a filmes világhoz lett kapcsolva (ami egyébként több ponton is kapcsolódott a sorozathoz az első évad után is), hanem azzal, hogy egy olyan koncepcióra akartek egy sorozatot építeni, amit konkrétan az első évad 2/3-ánál egy az egyben leromboltak a filmekben. Emiatt gyakorlatilag teljesen meg lett kötve a keze az íróknak, kénytelenek voltak egy rakat heti ügyes részt írni és az átívelésről sem lehetett látni, hogy merre fog vezetni. Egyébként meg pont ez a filmes kapcsolat volt az, ami minőségileg teljesen megújította a sorozatot és egy jóval nagyobb kreatív szabadságot engedélyezett az íróknak a Winter Soldier után. Az már más kérdés, hogy ilyen téren a reklámkampánnyal is eléggé mellémentek, mert annyira az MCU-s kötödésre fókuszáltak, hogy nem merték másra helyezni a hangsúly és amiatt eléggé pofára estek a nézők és mire minőségileg elkezdett emelkedni, addigra a nézők nagy része már elszivárgott.

Thomas - 2017. 05. 16. 01:22

Már túl vagyok azon, hogy minden képregényes cucc automatikusan várós legyen, de ez kimondottan érdekesnek hangzik, szóval az esélyt meg fogja kapni. Indítónak egy borzalmasan magas 70%-ot adok, mert nem a CW-n lesz, és mert jónak tűnnek a szereplők is:)

winnie - 2017. 05. 16. 05:04

“Geza Kovacs:

Milyen koppintás? ”

túllépve azon, hogy valaki, aki még egy részt sem látott a sorozatból, ezt írja, ezt én sem értettem. mindkettőben vannak képességek és ennyi. (meg aztán, valahol fura egy xmenes sorozatot koppincsnak nevezni egy xmen-klón ellenében:)

winnie - 2017. 05. 16. 05:07

“Loeb szerepét a Netflix sorozatoknál meg szerintem eléggé túlértékeled.”

igen, jeph loeb kábé a tévés kevin feige lehet, de kíváncsi lennék, hogy neki tényleg milyen kontrollja van a dolgok felett, ami ma már vagy 8-10 futó, 4-5 készítés alatt lévő, és egy csomó fejlesztés alatt lévő projektet jelent.

Neoprimitiv - 2017. 05. 16. 09:33

Lantaar:
“Itt sokkal inkább arról van szó, hogy adaptációként nem lehet ezeket komolyan venni, amikor jóformán csak egy adott karakter neve passzol az eredetihez.”

na de itt éppen arról van szó, hogy úgy néz ki, NINCS eredetijük a karaktereknek. Új figurák. Azt azért ne mondja nekem senki, hogy egy olyan univerzumban, amelyikben már annyian vannak, mint egy katolikus nyúltenyészet (hogy egy adaptáció klasszikust idézzek) nem adhatnak hozzá a készítők még egy párat, akiknél ráadásul maguk irányíthatják a történetet.

“akkor nem lenne benned a szálka, akármennyire jóra sikerült az adaptáció”
nem lenne, eddig sem volt. Más közönségnek kell szólnia. Martin könyvei valamennyire klasszikusnak számítottak a fantasy olvasók körében, de ha a GoT csak őket akarta volna kiszolgálni, akkor már az első évadban megbukott volna.

“Csak sajnos a mai piacon könyebb eladni egy sorozatot, filmet, ha valahogy lehet kapcsolni egy már létező IP-hez”
mennyivel jobb lenne, ha el sem lehetne adni, ugye? A Légió pl. hatalmas kritikai és viszonylag szolid közönségsiker lett, de így is garantáltan többen nézték meg, mint ahányan a képregényről előtte egyáltalán hallottak.

A SHIELD-nél pedig éppen leírtad, hogy mennyire elszúrta a sorozat esélyeit előbb az, hogy a filmhez kapcsolódás miatt döglött üresjáratok voltak benne, az első évad után pedig teljesen kiszállt mögüle a MCU, nem voltak cameók, crossoverek, semmi. Én onnan kezdve, hogy az első évad végén újra bekapcsolódtam azt mondtam, hogy ez egy tök jó sorozat saját magában, a benne lévő karakterek miatt, de elég visszanézni a kommenteket, hogy hányan csalódtak azért, mert semmit nem kaptak az elvileg kapcsolódó közös világból.

Loebnél lehet, hogy tévedek, nem mentem bele annyira a háttérinfókba ezeknél a sorozatoknál. Mondjuk Loeb azért maga is író, képregény szerző volt korábban, nem is kispályás. Bár a pozíciója hasonló Feigéhez, nem venném egy kalap alá vele, aki világéletében kizárólag az üzleti oldalán állt a filmkészítésnek, de ettől még könnyen lehet, hogy igazatok van.

winnie - 2017. 05. 16. 09:38

jaja, pozícióra gondoltam feige kapcsán, itt ő a nagy védőháló, de valóban, ő kultikus képregényes kreatív, igaz inkább a DC-s oldalról, és tévés író is volt, szóval mindenképp másféleképpen tud hozzátenni.

GodBadka - 2017. 05. 16. 11:33

Amy Acker miatt, akkor is megnézem ha szar lesz. Legalább is egy darabig :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz