login |

2017/18 – A FOX újoncai (3.) – The Resident

2017. 05. 15. 21:20 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: 2017/18,

THE RESIDENT

Készítő: Amy Holden Jones (Black Box), Hayley Schore, Roshan Sethi (pilotrendező: Philip Noyce)
Szereplők: Emily VanCamp (Revenge, Brothers & Sisters, Everwood), Matt Czuchry (The Good Wife, Gilmore Girls), Manish Dayal, Bruce Greenwood (The River), Shaunette Renee Wilson, Valerie Cruz (Off The Map, Dresden Files)
Várható indulás: 2018. midseason

Sztori: három, karrierje különböző szakaszában járó orvosról és egy elkötelezett, fiatal nővérről szóló provokatív dráma, mely megmutatja, hogy valójában mi is folyik (jó és rossz egyaránt) a kórházak “színfalai” mögött. Középpontban egy arrogáns, de sármos, harmadéves rezidens, valamint egy idealista, elsőéves rezidens, akinek előbbi felnyitja a szemét annak kapcsán, hogy az orvoslás is csak üzlet, mint bármi más, és hogy a betegek nem angyalok, mint ahogy az orvosok sem istenek.

winnie szerint látatlanban: a korábbi leírások spoileresebbek és főként érdekesebbek voltak, meg olyan frázisokkal dobálóztak, mint “a kórházas sorozatok Shield-je”, szóval lehet miért várni a sorozatot, de csak azért, mert kórházas, vagy mert megmutat dolgokat, még nem indulok be, így maradok 60%-nál és az előzetes várásánál. De mindenképp érdekel.

human szerint látatlanban: az a helyzet, hogy a kórházas sorozatokat nem túlzottan kedvelem, valahogy nem fekszik a stílus, de a leírás alapján kábelen lehet belenéznék. Országoson viszont 20%.

10 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 05. 15. 21:38

A pilotba azért lehet belenézek, majd az előzetes eldönti ezt.

Alcrow - 2017. 05. 15. 21:43

Emily VanCamp? Tuti, hogy belenézek.

Saszta - 2017. 05. 15. 21:44

Nem igen szeretem az orvosos sorikat, de ez így leírás alapján nem hangzik rosszul. A trailer fogja eldönteni, mi lesz a sorsa.

heidfeld - 2017. 05. 15. 21:45

Nem rajongok a kórházas sorozatokért, de annyi a számomra szimpatikus színész, hogy kap tőlem pár rész esélyt. Meg kíváncsi vagyok, hogy tudnak-e újat mutatni a témában?

Thomas - 2017. 05. 16. 01:45

Régen hogy vártam a kórházas sorozatokat mindig, és most sem lenne ellenemre egy nézős darab, de mindig rá kell jönnöm, hogy ez a műfaj számomra a rengeteg orvosi kifejezés miatt angol felirattal nem igazán élvezhető, márpedig gondolom hasonló okokból felirat sem készül ezekhez. Szóval maradok annál, hogy ez így 45%, ha akkora durranás lesz, hogy mégis fordítja valaki, az átbillentené nálam a nézős tartományba, így viszont ennyi erővel nézhetném a Chicago Medet, a The Night Shiftet vagy a Code Blacket is, mindegyik érdekelne ennyire.

dragon1986 - 2017. 05. 16. 09:46

Jöhet :) en eddig is tudtam hogy betegek nem angyalok. XD

Lalolib - 2017. 05. 16. 11:00

Én sem kedvelem a kórházas sorozatokat, de Emily VanCamp miatt belenézek. :)

plushbird - 2017. 06. 12. 08:54

A két főszereplő és kórházas téma már megvett, remélem nem rontják el.

Zizi - 2017. 07. 18. 01:26

Érdekes, hogy mindenki azt kommenteli utálja, nem szereti a kórházas sorozatokat, mégis sikerszéria volt a Vészhelyzet a ’90-es években, míg az utóbbi években mindenki rajongott a Dr. House-ért és a Grace klinikáért. :D De mindegy. Valamint ez egy dráma lesz, nem Dr. House 2.0, tehát itt nem az orvostudományi szakkifejezésekre, diagnózisokra, betegségekre, hanem a drámára lesz fektetve a hangsúly. Az meg szintén szemet szúr nekem, hogy az idegen orvosi kifejezések miatt angol felirattal nem élvezhető. Ezzel a kijelentéssel egyedül az a problémám, hogy mivel az orvosi szaknyelv a latinra épül, teljesen mindegy, hogy magyar vagy angol mondatba foglalják mondjuk a tachycardia (magas pulzusszám) szót, így se, úgy se fogod érteni. Véleményem szerint az utóbbi években nem volt egyetlen nézhető kórházas sorozat sem, így nem ártana, ha újabban lenne egy a palettán. :)

winnie - 2017. 07. 18. 09:05

sokan nem szeretik az epizodikus krimiket sem, és mégis az a legsikeresebb műfaj – igazából még azt sem kell mondanom, hogy ha valamit 100 millióan szeretnek, akkor is ott van pár milliárd ember, akik lehet, hogy nem, de itt csak maximum 8 ember írhatta, hogy nem szereti a műfajt, ergó nincs értelme összevetni azzal, hogy volt sok, aki szerette azokat a sorozatokat.

“Véleményem szerint az utóbbi években nem volt egyetlen nézhető kórházas sorozat sem,”

azért vannak, voltak elég jók.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz