login |

Hírkedd – FOX-upfronts

2017. 05. 16. 09:05 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: hírek

 • Magyar premier: Vikingek 4. évad (folytatás), Castle 8. évad
 • Premier: El Ministerio del Tiempo S3, Ninjago: Master of Spinjitzu S7, Year Million S1, Inside The Freemasons S1, Masterpiece with Alan Titchmarsh S2, Yorkshire Wolds Way S1, Close Calls on Camera S5 + Finálé: Quantico S2, Man with a Plan S1, Scorpion S3,
 • A 20th Century Fox TV (a gyártó stúdió) szívesen visszahozná/folytatná a How I Met Your Mother-t, reménykednek benne, hogy ez összejön.
 • A Scream Queens kaszája kapcsán a FOX (természetesen) nem emleget kaszát, csak annyit, hogy nem tervezik visszahozni a sorozatot (egyelőre?), meg egyébként is antológia sorozat, és Ryan Murphy úgy érzi, hogy elmesélte két évad alatt a történetet, illetve, hogy az így egész. A lényeg, hogy kasza lett.
 • A Shots Fired-ről nem esett szó, de a készítője (vagy direkt, vagy véletlenül) series finale-ként hivatkozott a mostani évadzáróra Twitter-en.
 • A FOX kreatív szempontból nagyon elégedett a 24: Legacy-vel, de ősszel biztos nem tér vissza a sorozat, mert Corey Hawkins színházazik. Később lehet, hogy kap berendelést. Jelenleg csak van esélye, “very much in the mix”. (Nemsokára leülnek Howard Gordon-nal, hogy ő miképp látja a jövőt.)
 • A Prison Break esetében ugyanez a helyzet. Ahogy arra számítani lehetett, ha lesz is döntés, nem most. Csak annyi biztos, hogy ősszel nem folytatódik a sorozat (nyilván a színészek nem is érnének rá), de a FOX-vezetők elmondták, hogy kaphat folytatást a széria, és hogy készítői oldalról is megvan erre a nyitottság, már filóznak is azon az írók, hogy milyen irányba vihetnék tovább a sztorit. (“We would definitely consider doing more episodes, I know the producers are thinking about it.”)
 • Ha már Prison Break: a FOX azt akarja, hogy különleges legyen a sorozat, szóval, ha folytatódik, akkor nem feltétlenül minden évadban jelentkezik.
 • A New Girl utolsó szezon 8 részes lesz. A sorozat esetében egy ideig biztosra vették a 13 részes zárószezont, aminek idővel több minden bekavart, így a kasza tűnt biztosnak, de az utolsó utáni pillanatban a készítő, Liz Meriwether előállt egy 8 részes pitch-csel, ami egy 3 éves időugrást tartalmazott, és több jelentős mérföldkövet a karakterek életében, s ettől a FOX is beindult.
 • A FOX szerint elhamarkodott az American Idol rebootja, ők 2020-ban szerették volna, és nem is esik jól nekik, hogy miután annyit költöttek az utolsó évadra, szinte rögtön feltámasztják a reality-t.
 • Ahogy olvasom, a Gotham-ben Firefly karakterét már nem Michelle Veintimilla alakítja, hanem Camila Perez.
 • Zenei szinten kicsit megpróbálja a csatorna összemosni az Empire-t és a Star-t, így alakítva ki a két sorozat között kapcsolódási pontokat.
 • A FOX korábban nyárra tolta a The Passage című vámpíros pilotjának forgatását, és most berendelt hozzá egy második szkriptet is.
 • A Ghosted-ban lecserélik Edi Patterson-t, és a karaktert is átalakítják.
 • A FOX sem vacakolt sokat, kidobálta azokat a pilotokat, amiket más stúdió vitt nekik, és elvileg kizárólag csak a 20th Century Fox Television által gyártottak közül rendelt be.
 • A Fox Networks jó pár török sorozatra csapott le pár hete, és küldetésének nyilvánította, hogy világszerte mindenhol bemutassák őket, főleg Latin-Amerikában és Közép-Európában. Többek között a következő drámákról van szó: Wings Of Love (Bana Sevmeyı Anlat), Cherry Season (Kıraz Mevsımı) és That Is My Life (O Hayat Benım). Bemutatás előtt állnak: Lodestar (Çoban Yıldızı) és Warriors (Savaşçı).
 • A jó pár érdekes FOX-komédiapilot közül csak a Lauren Graham-es Linda From HR-ra írták, hogy még nem halott, de a többiről sem kaptunk konkrét infót, hogy elhaltak-e. A lényeg, hogy a Linda From HR elég rosszul sikerülhetett, ha nem kapott berendelést.
 • A drámapilotok közül a Behind Enemy Lines kapcsán olvastam, hogy még nem feltétlenül halott, lehet, hogy ismét neki futnak.
 • A So You Think You Can Dance új szezonjában Vanessa Hudgens vendégzsűritag lesz.
 • A FOX a következő évadban élő Rent musical-lel készül, valamint egy A Christmas Story-musicallel.
 • A Gordon Ramsay-féle Culinary Genius elég hamar átért Angliából Amerikába: a FOX csatornái nyáron 3 hétig minden hátköznap fogják adni a délutáni főzős műsort, amiben egy séf 5 amatőr szakácsnak megmutatja, hogy mit kell készíteniük, hogy azok eldöntsék egymás között, ki a napi győztes.
 • Tony Gonzalez a FOX NFL-es stábjának tagja lesz, a stúdióban fog elemezni, és a focimeccsek előtti felvezető műsorban is részt vesz.

13 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2017. 05. 16. 10:00

New Girl 5 részét láttam, kettőt csak Katie Walder miatt…
Gondolom a pilot sorozat berendelése előtt van a szereplőknek lehetősége, hogy távozzanak. Az elég sokszor fordul elő, hogy a megrendelők valamiért színészeket cseréljenek le.

len90 - 2017. 05. 16. 10:03

Érdekes hogy a FOX így felszólalt az American Idol ügyében, valamint tényleg fura hogy ha tényleg annyit költöttek az utolsó szezonra ilyen rövid időn belül feltámasztható, nem tudom pontosan melyik cég gyártotta a csatornának, de nem kötnek velük ilyenkor valami szerződést, hogy x ideig a licensz nem adható el újra?

Szintén a How I Met Your Mother folytatás kapcsán (ami szerintem teljesen felesleges lenne, főleg ennyire hamar, mert így még egy limited series “Mi történt velük?-nek sem lenne meg a maga varázsa) gondolkodtam el rajta, hogy valószínűleg nem a CBS-en kötne ki, de ha mondjuk eleve egy gyártó stúdió (FOX) áll elő a folytatás ötletével, akkor ők csak úgy szabadon házalhatnak vele, eladhatják akinek akarják? Tudom hogy elvileg a jogokat ők birtokolják, de akkor is a csatornának ami sikerre vitte az eredetit 9 év (!!!) alatt nem lenne legalább egy elővásárlási joga rá?

winnie - 2017. 05. 16. 10:04

“Gondolom a pilot sorozat berendelése előtt van a szereplőknek lehetősége, hogy távozzanak”

nem nagyon, mert leszerződnek, de nem is igazán szokott előfordulni – ha valaki pilotot vállal, akkor azt a fix fizetésért teszi, és ez egy tévés színésznek a legfontosabb dolog, innen nem igazán visszakoznak.

a színészcsere országos szinten valóban a stúdió vagy a csatorna részéről történik inkább: idén talán 4-5 volt a forgatások előtt, az olvasópróba után, és nagyjából ugyanennyi szokott lenni a berendelések után is, ha valamelyik színész nem kap jó tesztpontszámot a fókuszcsoporttól.

kiskiraly - 2017. 05. 16. 10:31

Kijött a GLOW (Netflix) előzetese.

https://www.youtube.com/watch?v=AZqDO6cTYVY

VanillaSky - 2017. 05. 16. 11:38

Örülök a New Girlnek. Valahogy nálam nem szokott működni, ha egy sitcomban a baráti társaság férfi-nő tagjai “révbe” érnek. Itt is ez volt a gondom, Schmidtből teljesen, de Nickből is lassacskán kiölték az állatot, így lenyugodva meg unalmassá váltak. A 8 rész elég lesz, hogy kapjanak egy szép búcsút.

LaCRossE - 2017. 05. 16. 11:46

Ezek a bullshit kifogások a 24: Legacy, Prison Break és Scream Queens-szel kapcsolatban annyira fájdalmasak. :D

Tudom, hogy ezt így kell kommunikálni, de akkor is…

Thomas - 2017. 05. 16. 12:52

Epizódszámokról nem volt szó? Főleg a Star és az Exorcist érdekelne, hogy váltzott-e.

Az American Idolos dolgot én sem értem. Ha a FOX is vissza akarta hozni 2020-ban, ezt miért felejtette el közölni a jogtulajokkal? Akár köthettek volna egy szerződést is, hogy akkor visszahozzák, cserébe nem árulják a formátumot. Jól elbarmolta ezt az egészet a FOX, aztán persze mindent megtettek volna, hogy visszacsinálják (ahogy megtették a bejelentést a kaszáról, rögtön írtam, hogy ezt még nagyon meg fogják bánni). Addig meg, míg nem láttam, hogy milyen lesz az Idol az ABC-n, mennyien nézik, nem tudom, hogy jobban jártam-e velük.

Eleve nem értem, mire jó 4 év szünet. Volt már olyan reality, amit hosszabb szünet után sikeresen (nem 1-2 évadra) élesztettek fel? A Fear Factor ugrik be, meg nyilván a BattleBots, pedig biztos volt még sok. A game show-k azért más, amiket mostanában az ABC többet is sikerrel hozott vissza. Egyáltalán volt olyan bármilyen visszahozott sorozat, amit többen néztek volna, mint a kasza pillanatában? Kétlem, mert közben folyamatosan csökkentek a nézettségek. Ezek a feltámasztott dolgok már sosem ugyanazok, inkább csak egy kis nosztalgia a régi nézőknek, amire gyorsan ráunnak.

Jó, több helyen olvasom, hogy kellett, mert a zsűri meg Ryan fizetése miatt úgy elszaladtak a költségek, hogy nem érte már meg… De ha csak ezen múlott, tavaly is kereshettek volna új zsűrit. És ahogy állnak most a FOX számai, könnyen lehet, hogy a következő szezonban újra csatornaelső lett volna az Idol (persze akkor még nem tudhatták, hogy az Empire így visszaesik, de akkor is kockázatos dolog 1 újoncra építeni a csatorna jövőjét).

kiskiraly - 2017. 05. 16. 13:01
winnie - 2017. 05. 16. 13:08

tényleg viccesen néz ki, de persze a láthatatlan apróbetű megmondja a lényeget a 4+-ról és a 18-49-ről. cserébe viszont az olvasó, akinek erről nincs fogalma, csak néz majd maga elé.

Anonymus - 2017. 05. 16. 13:50

Látom az Így jártam anyátokkal-t is meg akarják erőszakolni…

Thomas - 2017. 05. 16. 14:34

Végül is egyik sem hazudott, csak nem írták, hogy miben #1-ok:)

abba - 2017. 05. 16. 19:59

HIMYM-et minek? Így is botrányosan sikerült az utolsó kb. 3 évad, most kezdünk belenyugodni, hogy nincsen. Kár bolygatni.

kiskiraly - 2017. 05. 16. 21:22

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz