login |

Pilot-mustra: Twin Peaks – 3×01-02

2017. 05. 22. 22:47 - Írta: winnie

210 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

The game begins.

HA-HA-HA! Még hogy  az újoncoknak is van esélye! HA-HA-HA!

Oké, nyilván, aki ismeri a Twin Peaks-et, azt sem fogja nagyon átlátni ezt a dupla premiert, de újonc szemmel nem semmi lehetett, hiszen amellett, hogy egy rakás új karakter mutatkozott be, elég sokan visszatértek az eredeti sorozatból zömében egy-egy jelenetre, így aki nem ismerte őket, annak jóval több arcot kellett megjegyeznie mindenféle kontextus nélkül.

TWIN PEAKS – 3×01 – 7/10
TWIN PEAKS – 3×02 – 6,5/10

Úgy akartam kezdeni ezt a posztot, hogy ki lesz az, aki rosszat mer mondani a szent tehénről, vagyis annak folytatásáról, de valójában szó sincs arról, hogy a Twin Peaks szent tehén lenne, hiszen kulturális jelentőség ide, sorozattörténeti sarokpontság oda, azért a sorozat bőven kapott hideget és meleget is (melyik a jó és a rossz?), főleg a 2. évad második fele.

I am the arm.

A kérdés pedig azért fogalmazódott meg benne, mert a “pilot” egyáltalán nem úgy indult, hogy tetszeni fog nekem – az első 15 perc (benne egy 1 perces tolatós parkolással) kábé fizikai fájdalom volt, kínzóan lassúra sikeredett, és csak néztem, hogy minek az egyik jelenet, illetve, hogy mi történik a másikban. (A harmadik pedig Cooper és az óriás beszélgetése volt, látszólag nem sok füllel és farokkal.)

De szerencsére utána azért beindult a rész, egy fokkal világosabbá váltak a dolgok, plusz egyrészt hirtelen történet keletkezett a vákuumban, másrészt pedig elkezdtek feltűnni az ismert arcok. Igaz, az volt az érzésem, hogy mindezt kötelező jelleggel teszik, mert a többségük nem tett sokat hozzá a fő sztorihoz. Ez persze nem volt nagy művészet, hiszen nem nagyon volt (eddig) fő sztori.

A történet (ha lehet annak nevezni) több szálon fut. Kapunk egy dél-dakotai gyilkossági ügyet, egy furcsa és titkos munkát végző srácot New York-ban, Cooper-t a vörös függönyök között, és egy titokzatos ismerőst, aki körül hullanak az emberek, és aki egy fontos információ után kutat. Hogy mit nem kapunk? Nos, Twin Peaks-et. Mármint a várost. Abból túl sokat nem kaptunk, csal pár snittet. Sajnos, és ez egy elég nagy mínusz pont. De majd a folytatásban.

Mint írtam, nehezen hiszem, hogy egy újonc el tudna merülni a kezdő 110 percben, de végülis kezelhető az egész egy nagy David Lynch-filmként (vagy háromként), aminek az elején (és a közepén meg a végén) nem értünk sokat, de nem is zavar minket. Bár, ha így áll hozzá az ember, akkor is elég furcsa lesz neki elsőre a Twin Peaks-es stílus, amiről az ember nem tudja eldönteni, hogy nagyon gáz dolgot lát, vagy csak twinpeaks-eset. (Ez jó védőháló, mindenre rásüthető, hogy direkt gagyi.)

Főleg arra kell felkészülni jövevényként, hogy olykor a semmiből természetfölötti dolgok is fakadhatnak, mert csak, és hogy a folytatásban csak még több fura figura fog érkezni, s az is biztos, hogy a 18. rész végén nem egy minden igényt kielégítő, minden felmerülő kérdésre választ adó finálénak fogunk tapsolni. Ha ugyan fogunk tapsolni.

Amikor viszont működött, akkor nagyon működött. Hiszen egyébként, hogy a második rész összességében jobb volt, csak engem a piros függönyös rohangálás nem nagyon kötött már le (pedig az volt a kezdésben a leginkább twinpeaks-es, ha már nem volt fűrészmalom), meg egyébként is, a Legion után ezek a szürreális jelenetek nem nagyon rúghattak labdába. (Néhány snitt ugyan jópofa volt, de nem több. De Lynch ne csak jópofa legyen.)

A kezdéstől eltekintve nekem mindenképp bejött az első két epizód, nézem is szerintem tovább a folytatást (itthon tévében csak jövő héten jön a 3-4. rész, de az HBO GO-n már fent van), de adja magát a kérdés, hogy nem lenne-e jobb az összhatás, ha Lynch képes lenne jobban megvágni azt, amit forgat? Részenként elég sok percet lehetne nyerni anélkül, hogy a hangulati tényezők oda lennének.

Ugyanis az egyik legnagyobb különbség a mostani és a régi sorozat között, hogy míg az eredeti szériától eléggé eltávolodott David Lynch (nem ő volt a showrunner, nem rendezett sok részt, akár azt is mondhatjuk, hogy inkább Mark Frost sorozata volt), addig ezúttal végig a kezében volt a gyeplő, minden epizódot ő írt Frost-tal, és ő is rendezett. És nagyon remélem, hogy a Showtime azért tudta őt terelgetni, nem kapott teljesen szabad kezet, mert az nem mindig sül el jól.

Ja, és annak ellenére, hogy az első két részben nem nagyon volt meg a másik fajta Twin Peaks-es hangulat (nem a szürreálisra gondolok), és Angelo Badalementi sem sokat melódiázott, az azért csak jelent valamit, hogy a fenti sorok írása közben végig az 1×02-t záró performansz ment a fülemben a Chromatics-tól.

210 hozzászólás Ne habozz!

Asszem - 2017. 05. 22. 22:51

Nekem csalódás. 4/10. Unalmas.

steelwolf88 - 2017. 05. 22. 22:53

Nagyon kötelező az az 1.-2. évad?

winnie - 2017. 05. 22. 22:57

steelwolf88: ld. amit írtam. bár tény, hogy én nem tudom úgy nézni, hogy nincs előtudásom, szóval lehet, hogy én is beleesek ebbe a csapdába, hogy azt hiszem, pedig nem is. hátha ír valaki, aki újként nézte.

egyébként szerintem egyrészt az okozhat nehézséget, hogy az ember nincs felkészülve arra, hogy mire számíthat (pl. a szürreális és röhejesebb dolgokra), másrészt, mint írtam fent, van egy csomó szereplő, de míg a régi nézőnek csak 15 új nevet és arcot kell megjegyezni, addig az újnak 30-at vagy 40-et, tehát a visszatérő szereplőket is. ráadásul nem mindenkinek hangzik el a neve sem, hogy ki is ő. utalnak rájuk, és idővel ki fog bontakozni a háttér, de ember legyen a talpán, akiben mindenki megmarad egyetlen jelenet után

Quantumleap - 2017. 05. 22. 23:01

Fú, hát vegyes érzelmek kavarognak. Néha fel kellett tennem a kérdést, hogy egyáltalán Twin Peaks-et nézek-e, nem lehet-e, hogy emlékezetkiesésem van, és közben átváltottam valami másra a lejátszóban. :O Ekkora hangulatváltásra a régi sorozathoz képest azért nem voltam elkészülve. Ez valahogy az Útvesztőben-Mulholland Drive-Inland Empire által kitaposott ösvény volt. De remélem, hogy nem végig ez a hangulat és stílus fog menni, ahogy a főcím is változhatna.
Egyben néztem a kettőt, olyan 6,5/10-et adok rá.

gugujere - 2017. 05. 22. 23:10

A dupla évadnyitó után még nem tudtam eldönteni, hogy milyen is ez a mostani Twin Peaks. A harmadik rész elejénél szerintem tuti sokan kiszállnak, az valóban nagyon Lynch hangulat. Ami azonban utána jön, az már igen, lehet csettinteni! Kyle MacLachlan zseniális jutalomjátéka olyan mellékszereplői beugrásokkal, amit ritkán látni. Remek, jöhet a többi!

A Chromatics szám a második végén valóban telitalálat!

AJ - 2017. 05. 22. 23:10

Ez a Chromatics dal annyira ismerős, mondom is magamban, tisztára mintha a Drive filmből lenne egy betétdal. Google. Felismerés. A Chromatics is benne volt a Drive soundtrack-jében. Köszi winnie!

Hahakocka - 2017. 05. 22. 23:23

A 3.rész a 20-25. perctől elég vicces.

Az eleje tényleg durva kaotika. :D

A 4.-et még nem láttam de állítólag az jobb.

Hahakocka - 2017. 05. 22. 23:25

Nézettségre még kiváncsi leszek. Azért néhol elborult megint Lynch. :D Remélem azért sikeres lesz!

NatoLocator - 2017. 05. 22. 23:41

A Pilot inkább a Fire Walk With Me-re hajaozott, semmint a sorozatra.

Bikuci - 2017. 05. 22. 23:55

Ezt muszáj úgy nézni, hogy régen láttad az eredetit. Az a 25 év… Leírhatatlan. Kíváncsi leszek, hogy a könyvhöz, hogyan fog kapcsolódni.

Edrick - 2017. 05. 23. 00:05

Bevallom, Twin Peaks mint a város nekem is hiányzott (na meg a fűrészmalom, és picit idegen volt maga a főcím is), de amúgy adta. Én is remélem, hogy azért nem borul el teljesen Lynch; bízom benne, hogy tudja, mit csinál. De amíg ez kiderül, csak nézem, és élvezem :)

Vektor - 2017. 05. 23. 01:24

Még csak az első részt láttam, de eddig ez pontosan olyan, amire számítani lehetett, amikor bejelentették, hogy Lynch visszatér 11 év után, és teljes szabadságot kap.

Ez már nem az a Lynch, aki az eredeti sorozatot készítette, az első epizód stílusa a Mulholland Drive-ra, és legfőképpen az Inland Empire-re emlékeztetett. Kár, hogy ebből a késői Lynchből nem láttunk sokat a filmvásznon.

Akármi lesz ennek az őrületlen a vége, azért azt jó látni, hogy az amerikai filmgyártás egyik legnagyobb rendezőjének volt egy utolsó(?) alkalma arra, hogy valamit alkothasson mindenféle megkötés nélkül.

bvr - 2017. 05. 23. 02:02

hat ebbe tuti bele fogok kezdeni, csak előbb még be szeretném pótolni az eredetit. Pedig akkor már “nagy” voltam amikor a tv-ben ment, akkor kezdtem a gimnáziumot, néztem is belőle pár részt de nem jött be. Azóta párszor gondoltam rá hogy csak be kéne ezt pótolni, hiszen már egészen másként nézek sorozatot, szóval asszem most itt az ideje. Most még annyi plusz “nyereségem” is lesz hogy mire az ős-sorozattal végzek (plusz más sorozatok, plusz NHL és NBA rájátszás) addigra valószínűleg össze is gyűlik ez a friss évad és darálni tudom majd (amúgy is egyre nagyobb híve vagyok a netflix-modellnek :))

lostfanka - 2017. 05. 23. 06:41

Ahogy olvasom az elso ket evad nelkul nem sok eselyem van ugyhogy majd ledaralom mindet.

bélabá - 2017. 05. 23. 08:04

Az első két évadban azért jókora többségben voltak a normális történetvezetéshez közel álló jelenetek. Azok közé beékelten néhány piros függönyös elszállás növelte az őrült hangulatot, de normális mederben tartotta a sorozatot.

Lynch későbbi filmjei sokkal elszálltabbak voltak, gyakran a teljes történeti káosz szintjéig. Kicsit félek, hogy ezen a vonalon tervezte az egész évadot megvalósítani, és nem a “hagyományos” történet vonalán.

Bikuci - 2017. 05. 23. 08:20

Beszéljünk majd magáról a lényegről, hogy mi a pitymallatot láttunk.
Üvegdoboz: Nekem olyan érzésem van, hogy a dobozban sűrűsödik össze a város. Ha emlékeztek nagy totálról indulunk egy nagyon erős városi zajjal, és szép lassan behúzunk a dobozba a városi zaj esszenciájával. Másik valószínűbb lehetőség, hogy a gazdag ember konkrétan csapdát állított a másik oldalról érkezőknek, valamiért tudja, hogy mindig odaesnek, és felveszi őket. Csakhogy Cooper után jött valami gonosz is… Cooper kicsit elveszve érzi magát a városban.:)

daniba - 2017. 05. 23. 08:58

Nagyon jó volt. Nyilván a nosztalgia tesz hozzá, de akkor sincs még egy ilyen sori

winnie - 2017. 05. 23. 09:11

daniba: de hát azóta eltelt sok-sok év, bőven akadnak hasonló sorozatok. mármint a régi twin peakshez hasonlók, és ehhez hasonlók, mert nyilván ez nem olyan, mint a régi twin peaks.

Nina - 2017. 05. 23. 09:35

Annyira beette magát a lelkembe, hogy nem tudom elmondani. Szenzációs. PONT.

daniba - 2017. 05. 23. 09:55

Nyilván vizuálisan nem lehet párba állítani sok mai sorozattal, de én már nagyon unom a sok agyonvágott szart.
Ez végih olyan volt mintha a régis sorit összegyúrták volna a szenzációs Mullholland Drive-al.

Nem akartam elfogult lenni de nekem sokkal többet adott az új sori mint gondoltam

nade - 2017. 05. 23. 10:03

HELLOO-O-O!
A Twin Peaks mint város emlékezetem szerint nem állt sokkal többől, mint amit láttunk most is (hotel, kocsma, seriff iroda). Vágva meg eléggé meglett… főleg az intro (szerencsére). Szerintem kellően “twinpeaks”-es lett most is. Mondjuk főleg a régi szereplők jeleneteinél talán túlzottan is, az a nagyon statikus (vagy minek hívjam) színészkedés, kitartott időzítésű, erőltetettnek ható párbeszédek. De azért okés. A szürreális para dolgok jóval korábban előkerültek mint az eredeti sorozatban. Mondjuk a 3-4. rész jobban tetszett, talán pont emiatt hogy ott kevesebb volt az erőltetett jelenet.

Sancho Pansa - 2017. 05. 23. 10:05

daniba: Szerintem csak az első pár rész adott többet. Ha a korábbiakból indulunk ki, akkor lehet, hogy a 10. résznél búcsút intesz a sorozatnak.

Felőlem lehet egyébként olyan idiótaság is benne, mint a 3. részben a hányáspalooza, de ha alig van benne Twin Peaks, akkor miért Twin Peaks a címe? Oké, Cooper szerepelt benne (egyelőre még csak fogyatékosan, meg a doppelgangerek), de például a 3. részben Dr. Jacoby ásókat festett és Lucyék nyuszikról beszélgettek. Minden más valami Lynches agymenés volt.

Kezdem azt érezni, hogy írtak egy 4-5 részes Twin Peaks-sztorit, aminek a jeleneteit elszórták 18 részre, és beleírtak mindenféle mást.

winnie - 2017. 05. 23. 10:07

nade: azért twin peaks 50 ezres város, elég sok mindenből áll. iskola, a várost eltartó nagyobb gyárak, külön alapítvány a sok idős ember étkeztetésére, az átutazókra épített infrastruktúra, ami kell.

DeadFabricia - 2017. 05. 23. 10:08

Nekem egyazegyben a Tarkovsky-fèle Stalker ugrott be. Egy snittben nèztük vègig a 4 rèszt.

Bikuci - 2017. 05. 23. 10:24

3-4. részben már rengeteg az utalás a könyvre. SanchoPanza: “Kezdem azt érezni, hogy írtak egy 4-5 részes Twin Peaks-sztorit, aminek a jeleneteit elszórták 18 részre, és beleírtak mindenféle mást.” Ne aggódj emiatt, ez kizárt. Én eddig nem láttam olyan jelenetet, ami ne tett volna hozzá a történethez. Egyébként naná, hogy Lynches agymenés, azért nézzük.:)

Oldern - 2017. 05. 23. 10:27

Zseniálisan jó volt szerintem.

És Winnie írására reflektálva: lets agree to disagree. Lynchet eleget menedzselték eddig, NE vágja most senki ezt a 18 órát. És az első 4 óra alapján világos is, hogy nincs vágva, ez bizony Lynch a maximumra pörgetve.

Nem nagyon tudok semmit mondani, hogy mi nem tetszett, mert ez így értelmezhetetlen egy Twin Peaksnél. Nem cél, hogy tetsszen. Ez egy olyan hullámvasút, ahol nem mi döntjük el, hogy mit akarunk, mindig is az volt.

fv - 2017. 05. 23. 10:29

Mondjuk már ki, hogy szar volt!

Két öregember nosztalgiázni akart, de azt sem tudták, mit csinálnak.

winnie - 2017. 05. 23. 10:36

Oldern: minden vágva van, egy évig vágták ezt a 18 részt:) de persze nem ez a lényeg, hanem, hogy a showtime ettől még beleszól(hat) sok mindenbe, ahogy minden csatorna mindenbe beleszól, hiszen hozzájuk készül – más kérdés, hogy ez az, amit mi nem látunk. (és persze nem az utómunkába szólnak bele, hanem a fejlesztés során dobálják a készítőt note-okkal.) de az sem volt véletlen, hogy volt féltávon, a berendelés után az a haragszomrád a két fél között.

Oldern - 2017. 05. 23. 10:40

@Winnie: természetesen vágva van, úgy értem hogy nincs megzabolázva, hogy ezt és ezt ne. (Ami amúgy látszik is, rengeteg olyan jelenet van a részekben ami az eredeti Twin Peaksben nem lett volna leadva, míg Lynch-filmekben simán.

Én a féltávos “haragszom rád” részt úgy értelmeztem (nyilván ez spekuláció), hogy több büdzsé kellett, és nem akarták megadni, így viszont Lynch bedobta a “then Ill walk” kártyát, amire lehetősége volt ekkora rajongói bázissal – és nyert.

winnie - 2017. 05. 23. 10:42

majd szerintem írok a 3-4. részről, de a 3×03 abból kiindulva, hogy az első fele milyen ótvar volt (tudom, tudom…, ez most nem talált be, hit or miss, akkor inkább a félkarú és a kar-fa az első két részből), max 5/10 lehetne, ha a második fele szuper lett volna, de nem volt az. szóval inkább 4-es.

a 3. rész elején tisztára olyan érzésem volt, hogy “de cuki”, ahogy lynch lyncheskedik azért, hogy lyncheskedjen. arról nem is beszélve, hogy az egész megvalósítása inkább a gagyiba hajlott és maszturbációnak tűnt. oké, ez lehetett szándékos is, de nem éreztem azt, hogy ne lenne muszáj átugranom pár percet az 5. és a 8. között. és át is ugrottam. majd kiderül majd, hogy mennyire befolyásolja a végső értékelésemet.

nade - 2017. 05. 23. 11:00

Az új szereplők közül meg Michael Cera (Willy) karaktere,
az FBI nő ő az utódja a Tűzz, jöjj velem-es piros ruhás nőnek? asszem az is ügynök volt), meg a kötözködő szakállas zsaru karakter (mint a megtestesítője a TP korábbi részeit még nem látó közönségnek) hatalmas volt.

CGI - 2017. 05. 23. 11:32

Winnie:
A könyvből kiderül, hogy az 51201 lakos felirat egy elírás, igazából 5120 a valós. Viszont a csatorna kérte még a legelején, hogy írják át nagyobbra, szóval ez vehető egy retconnak. :D

nade:
Az új ügynökcsaj szintén a könyvből van, kvázi az ő jegyzeteit olvashatjuk egy másik szereplő jegyzeteihez.

Bikuci - 2017. 05. 23. 11:48

Amúgy végre egy sorozat, ami enged gondolkozni a filmnézése közben is, és nem tereli el folyton a figyelmem mindenféle látványos néznivalóval. Például miközben a Doki festegeti a lapátjait számtalan értelmezési lehetőség megfordul a fejünkben kezdve azzal, hogy miért jobb az aranyra festett lapát, egész odáig, hogy mennyire fölösleges olyan gépeket csinálni, amik lassan már lassítják a munkát, csakhogy kényelmesebb legyen.

clegane - 2017. 05. 23. 12:35

én arra lennék kíváncsi, látta-e valaki úgy, hogy a régi sorozatot nem ismerte.
beírhatná ide egy ilyen személy a benyomásait!

(amúgy szerintem nagyon rendben volt az első két rész)

Macsi - 2017. 05. 23. 13:04

Én újonc vagyok,sosem láttam a régi évadot,a vélemény? őszintén? Ez egy katasztrófa,4 rész után is, semmi bemutatás,semmilyen összefüggő dolog, próbálom összerakni,de esélytelen. Ez inkább tűnik parodianak,mint komoly sorozatnak. Ezen nevetni kéne? Mi az hogy kibújik vki egy konnektorból és nincs magyarázat. Kik ezek a buta emberek az őrsön. Ha valaki talál a részekhez leírást,ami elmeséli miről van szó linkelje be,mert szeretném megérteni,de tényleg.

Bagosz - 2017. 05. 23. 13:18

Nem láttam az eredetit,mindig későn vetítették. :-D
nem tudom,ha elkezdenék nézni egy 25 évvel ezelőtti sorozatot,ami alapból se pörgős,hanem az elvont,rejtélyes kategória,mennyire lesz poros,uncsi,lassú,kevésbé látványos.

Liii - 2017. 05. 23. 13:25

Életemben nem hallottam eddig erről a sorozatról és három rész után azt kell mondanom, hogy köszönöm elég volt. Azt teljesen megértem ha egy sorozat kicsit elvontabb DE EZ… nem értem mi történik, nem értem ki- kicsoda, most daráltam le a három részt, de egy kezemen meg tudom számolni hány jelenetet, történést tudok felsorolni. Ennek így semmi értelme, 17 részen keresztül nézni a semmit hogy aztán a 18.ban összeálljon a kép olyan dolgokból amire nem is emlékszek. Ez a sorozat iszonyat kirekesztő, csak az elvont, meg nem értett, abszurd sorozatfüggőknek való. Nekem mint könnyed sorozatosnak ez már túl sok.

clegane - 2017. 05. 23. 13:29

Bagosz: hát kezdd el, aztán kiderül XD

Macsi: talán tényleg nem árt azért annyi háttérinfó legalább hozzá, hogy a régi soriban a függönyös helyre zárt Cooper ügynök nyomozott egy gyilkosság miatt, amit (spoiler vagy mi) mint kiderül, végső soron egy Bob nevű démon követett el vki más bőrében, de az is lehet, hogy ez a Bob csak egy két lábon járó szimbóluma az emberben lakó állati ösztönöknek vagy ilyesmi. Nem sokra rá szegény Cooper ügynök azon vette észre magát, hogy a Bob őt szemelte ki következőnek, átvette a teste felett az irányítást, ő meg ennek a szürreális függönyös helynek a fogságába esett, és itt volt vége a sorinak. az elmúlt 25 évben szegény itt üldögélt, miközben a hasonmása hosszú hajat növesztett és garázdálkodott, és most vissza kéne adnia Coopernek a testét, de nem fűlik ehhez a foga.

az idősebb színészek régi szereplők, akiknek korábbi tetteinek sok jelentősége mostanra nem nagyon van, vagy ha lesz, majd biztos elmagyarázzák (az oroszlánokat néző nő pl a meggyilkolt lány anyja, aki anno eléggé megkattant), vagy régebben is pont ilyen rejtélyesek voltak (mint pl a fatuskós nő).

amik történnek és nincs rájuk magyarázat, hát azok alighanem ilyen szimbolikus dolgok, mint Lynch filmjeiben általában, amiket nem megfejteni kell, hanem azt vizsgálni, hogy milyen érzéseket keltenek benned, és a racionalitást elengedve megmártózni a szürrealitásban.

winnie - 2017. 05. 23. 13:34

“17 részen keresztül nézni a semmit hogy aztán a 18.ban összeálljon ”

szerintem nem fog összeállni úgy, ahogy azt várnád.

winnie - 2017. 05. 23. 13:40

bikuci: “Amúgy végre egy sorozat, ami enged gondolkozni a filmnézése közben is”

rengeteg olyan sorozat van szerencsére manapság, ami enged gondolkozni. csak vigyázni kell, hogy a gondolkozást ne keverje össze az ember azzal, hogy gondolkozik, hogy miért nézi ezt, vagy hogy fogalma sincs arról, hogy mi történik.

ezt általánosságban mondom, mert simán kiválthatja a két véglet reakciót a twin peaks. viszont egy valami nagyon fontos:

“mindenféle látványos néznivalóval. Például miközben a Doki festegeti a lapátjait számtalan értelmezési lehetőség megfordul a fejünkben”

az, hogy ne essünk át a ló túloldalára és lássunk bele minden snittbe értelmezést. mert ezt szokták kihasználni egyes művészek, köztük rendezők: csinálnak valami random trollkodást, majd hátra dőlnek és várják, hogy valaki megmagyarázza a semmit. ez ismét csak általánosság, lehet bármi a jelenet célja, nemes vagy kevésbé nemes, de de erről jutott eszembe. (mondjuk az is, hogy mennyit adott a nézőnek az, hogy 100 másodpercig nézte, azzal szemben, ha csak 50 másodpercig nézte volna a festést. egyébként meg kár, hogy lapátok voltak, pedig már építettem fel az arany ásós bekezdésemet:)

Macsi - 2017. 05. 23. 13:40

Clegane:köszi a magyarázatot, én jobban szeretem a “tiszta”, érthető dolgokat,a szimbolizmus a halálom :) valószínű ezért se fogom tovább nézni. Az esélyt megadtam neki, de ez van.

clegane - 2017. 05. 23. 13:48

Macsi: hát 4 rész biztos elég rá hogy megítéld, tetszik-e ez neked :) sőt, ha nem, akkor le a kalappal hogy 4et is bírtál belőle!

nade - 2017. 05. 23. 14:03

Bagosz, Liii
nem hinném hogy lassabb, mint egy Better Call Saul, az meg hogy senkit nem ismersz, semmit nem értesz, ugyanez lenne bármivel ha a 3. évad az első amit látsz belőle

Bikuci - 2017. 05. 23. 14:26

Én annó a groteszk, abszurd drámákból írtam a szakdolimat, lehet ezért a nagy érdeklődés. A régi misztérium drámákat idézi (azért nem egészen) a forgatókönyv, és valóban imádom a szimbólumokat is. Azért a posztmodern művészet egyik jellemzője, hogy az ilyen-olyan művekből összevágott alkotás (eredeti TP egy az egybe) mindenkinek mást jelent. Kinek mit vérmérséklete szerint. Persze az írónak is van célja. Amit mondasz Winnie az igaz, vannak akik ezzel visszaélnek (utálom a fekete körben piros kocka festményeket), de ez a TP-re nem igaz. Az író, rendező jelen esetben minden kis hanggal, jelzéssel üzenni akar, de ezek az infók direkt félrevihetnek, vagy rá is vezethetnek a megoldásra. A TP úgy adja az igazi mélységet, ha ’90-ben láttad az előzményt. El telt 27 év mindenkinek az életéből, színésznek, rendezőnek, nézőnek egyaránt, van aki annyi idős mint James, van aki annyi mint Cooper, van aki már nincs köztünk, van aki akkor született. Ez egy olyan alaphelyzet, amit az újonnan bekapcsolódók nem kapnak meg, ez biztos hogy eltávolíthat egyeseket.

Macsi - 2017. 05. 23. 14:41

Clegane:nem tetszett és tényleg baromi nehéz volt végignézni,de vártam a csodát:)))

Vektor - 2017. 05. 23. 14:52

winnie: “szerintem nem fog összeállni úgy, ahogy azt várnád.”

Pontosabban semmi se fog összeállni. David Lynchről beszélünk, tőle az se lenne meglepő, ha 17 epizódnyi őrültség után az évadzáró egy random rövidfilm lenne, aminek semmi köze se lenne a sorozathoz.

chros69 - 2017. 05. 23. 14:56

Ahogy tobben is irtak, ez nem a regi TP stilus: ez mar a ujhullamos (kb 15 eves) Lynch.

Egy biztos, a kepminoseg osszehasonlithatatlan a regi Tp-vel :)

4thelasttime - 2017. 05. 23. 15:00

“azért twin peaks 50 ezres város”

Twin Peaks soem volt 50 ezres város. Már rég kiderült, hogy az a tábla el lett rontva, de poénból úgy hagyták.

winnie - 2017. 05. 23. 15:01

4thelasttime: el kell fogadni, oda van írva. twin peaks 50 ezres, hiszen a tévésorozatról van szó. hiába a kiegészítő tudás, hogy mi van a könyvben, illetve, hogy mi volt lynchék terve. az abc megmondta, hogy ekkora várost akar, így az is lett. az, hogy miképp mutatják, vagy hogy magyarázzák a táblát, más kérdés. a nagy többség, hogy tudja, hogy mekkora, a rajongók pedig tudják, hogy valójában mekkora.

clegane - 2017. 05. 23. 15:02

Vektor: azért ez túlzás, a filmjei amúgy tök kerek, értelmezhető alkotások, csak meg kell bírkózni velük.

Rubber Duck - 2017. 05. 23. 15:19

Madeline Zima jelenete nem semmi, meg az sem, ahogy kinéz (ha tényleg ő volt és nem testdublőr). A Darya nevű lány is valami elképesztően csinos.
Jane Adams meg régi ismerősöm a Relativity c. sorozatból, ahol Kimberley Williams is játszott.
Matthew Lillard meg hogy megöregedett…valamelyik tinihorrorban játszott ő, ha jól emlékszem, talán a Sikolyban.

bandido - 2017. 05. 23. 15:26

“Oké, nyilván, aki ismeri a Twin Peaks-et, azt sem fogja nagyon átlátni ezt a dupla premiert, de újonc szemmel nem semmi lehetett, hiszen amellett, hogy egy rakás új karakter mutatkozott be, elég sokan visszatértek az eredeti sorozatból.”

Nem láttam az eredeti szériát de ez így (agy éppen ezért)
egy élvezhetetlen, végtelenül unalmas sz*r volt. 35 percig bírtam.

Sawyer - 2017. 05. 23. 15:47

Az elmúlt egy évben háromszor (!) álltam neki az első évadnak, hogy “bepótoljam” a folytatás miatt, de a legtovább a 9. részig bírtam a második nekifutáskor. Úgy látszik, ez nem az én sorozatom, de a negatív kritikákat illetően, asszem le is teszek róla, hogy valaha is végignézzem.

FrankLuck - 2017. 05. 23. 15:48

Oké, köszi, az azért elég meggyőző, hogy az eredeti szériát/David Lynch munkásságát nem ismerők 100%-a utálta, akkor tán megspórolom azt a pár órát.

marsters - 2017. 05. 23. 15:57

Winnie! Twin Peaksről mit lehet tudni fix 1 évadra hozták vissza (mintha ilyesmit olvastam volna egyszer régen) vagy siker esetén több évadosra tervezték?

Toma - 2017. 05. 23. 16:40

@marsters

Lynch és Kyle azt nyilatkozta hogy a showtime nem zárkózott a folytatás lehetőségétől persze ez még a nézettségi adatok elött volt.

ayren - 2017. 05. 23. 17:26

Az az érzésem, hogy bármennyire is szerettem anno a Twin Peakset, erre az etapra már nem vagyok kíváncsi. A The X-files is baromi nagy csalódás volt.
Nem lehet hozni ugyanazt a fílinget ennyi év után. Mindenki megváltozott: a rendező, a színészek, a befogadó (adott esetben én), a világról nem is beszélve.
Különféle, széttartó irányba mozogtak a komponensek, így úgysem lesz ugyanaz az élmény.

Simone - 2017. 05. 23. 21:40

Bennem ott volt a félelem, hogy a modern technika szétzúzza Twin Peaks kávé-és meggyespite-illatát, és egyáltalán, hogy fér bele az okostelefon, a lapmonitor a kisváros Isten háta mögötti feelingjébe. Azonban pont ezt lovagolta meg Lynch és Frost, de oly módon, hogy az első két évad hangulata se vesszen el a bitek sűrű erdejében. És mi történt Cooperrel, Annie-vel, Windom Earle-lel? Ahhoz képest, hogy a második évad jókora cliffhangerrel zárult, érdekes képsorokkal, nem ott folytatták a sztorit. Ezt elsőre hiányoltam, de ki tudja, lehet lesz egy óriási csavar, hiszen Lynch útjai kifürkészhetetlenek. :D

Aztán ott van a tény, hogy egy csomó érdekes karaktert (Pete Martell, Hayward doki, BOB, Tuskó Lady, Albert) életre keltő, zseniális színész már meghalt. Ők nagyon hiányoznak majd az új szériából. Az új színészek eléggé unszimpatikusak így elsőre, aztán ki tudja, lehet nagy kedvenceimmé válnak.

De összességében tetszett. Betegebb mint az első kettő, remélem, nem laposodik el a végére, mint jó pár sorozat, amelyet újraélesztettek.

Woodman - 2017. 05. 23. 21:56

Zima tuti h nem hasznal testdublort. En mar a Califnication elso reszeben bele szerettem. Magas, “ordas”… gyonyoru! :)
Anno a regi 30 reszt masodjara spanglikkal neztem vegig. Sok mindenre valaszt tudtam kapni. Vagy legalabbis azt hittem
Teny h ez nekem is sok volt, a harmadik resz elso 10 perce utan kellett egy kis szunet…

wice - 2017. 05. 23. 22:44

Így két rész után, hatalmas Lynch-rajongóként is úgy érzem, hogy nagyon hiányzik ebből az eredeti Twin Peaks szellemisége. Az pont attól volt olyan zseniális, hogy egyszerre volt szappanopera, melodráma, krimi és komédia, és amikor időnként befigyelt (az akkor még, de talán azóta is) kevesek által ismert lynches horror és szürrealizmus, az pont ezért annál nagyobbat ütött. Ja, és mindig szólt a zene.

Ehhez képest ez a harmadik szezon 100% Lynch — még ha helyenként próbálnak is becsempészni némi humort, több-kevesebb sikerrel –, ami önmagában nem lenne baj, ha nem Twin Peaksként próbálnák eladni. Arról nem beszélve, hogy egyelőre túl sok a régi sorozatból reciklált elem: a második szezon végének Black Lodge-beli emlékezetes, és minden túlzás nélkül klasszikus, jelenetei gyakorlatilag képről képre, mondatról mondatra köszönnek vissza a második részben, és pont ezért végtelenül unalmasak, hogy a megmagyarázhatatlan módon beleerőltetett, felesleges és béna számítógép-animációkat már ne is említsem. Az, hogy ráadásul szinte semmilyen zene sincs jelenetek alatt (a Lynchtől megszokott ipari zúgástól most tekintsünk el) nyilván rendezői koncepció, de itt fura és zavaró.

Ettől függetlenül persze nézni fogom, mert nincs az az isten, hogy kihagyjam, de remélem, miután visszajön Cooper (talán csak nem arról fog szólni mind a 18 rész, hogy a túlvilágon tipródik, ugye nem?), az eredeti hangulatból is visszahoznak valamit.

Snoopyzit30 - 2017. 05. 23. 22:45

Így az első 2 rész után tényleg ki lehet jelenteni, hogy ez a Twin Peaks már nem az a Twin Peaks. Hiányzik a humor, a kretén karakterek, az idilli kisváros, de a legjobban a sorozat bája hiányzik. Merthogy számos pillanat volt benne, amitől egyszerűen bájos volt ez a sorozat. Főleg Cooper agymenései, dumái, lelkesedése, nyomozási technikái és mindaz, ahogy a környezete ezt lereagálta. Még talán megkockáztatom, hogy a szappan is hiányzik kicsit.
Nagy erőssége volt a sorozatnak, hogy nagyon sok karaktert mozgatott, még a hotelban vagy a bárokban, a pitézőben feltűnő karakterek is érdekesek voltak.
Sajnos az apró őrültségeket most felváltották a horror elemek, amik elég elborultnak tűnnek, de szerintem nem a jó értelemben. A régi misztikusság jobban állt ennek a sorozatnak.
Az meg hogy Cooper “gonosz énje” mit művel az 2 rész után abszolút nem érdekel. Ja és Truman seriff nagyon hiányzik :-(
Az új nézőknek én abszolút nem ajánlanám. Ha már mindenképpen nézni akarják, akkor nézzék az elejéről, az 100x nagyobb élmény lesz, mint ezen agyalni, hogy mit is akar a költő (azaz Lynch).

A kezdés tényleg nem több 6,5/10-nél.

Rubber Duck - 2017. 05. 23. 22:56

Érdekes, nekem épp a 3×02 közepe, vége táján fogott el a Twin Peaks hangulat, miután megjelent James és Shelly és volt zene. Nekem nagyon tetszett az első két rész.

winnie - 2017. 05. 24. 06:20

Rubber Duck: szerintem is az járt hozzá a legközelebb. egyébként. ha valaki folytatólagosan nézte, akkor elég éles volt a váltás a zenés 3×02-es befejezés (azt még néztem volna egy ideig) és a lynch-es 3×03-as kezdés között.

Quantumleap - 2017. 05. 24. 07:15

Simone: A Tuskó Lady, ha jól tudom, valóban csak ezt az egy részt szerepelte. Miguel Ferrer és Warren Frost viszont csak idén hunytak el, tehát velük végig fel tudták venni a jeleneteket, bár kérdés, hogy utóbbinak mekkora szerepe lesz, Albertnek viszont az eddig látottak alapján jelentősebb.

dexike3 - 2017. 05. 24. 08:01

aki látott már david linch mozit az tudja, hogy kb. mindegyik egy maraton gátfutással kombinálva. mivel azt nyilatkozta, hogy a harmadik évad igazából egy 18 órás monstre david lynch mozi, így ez is inkább ultramaraton. nem hiszem, hogy a nézők kegyit keresi, inkább a kitartóakat jutalmazza, a többi nézőt pedig elkapcsolásra készteti szerintem. 100%-os válaszok sosem lesznek, csak metaforák metaforái “szagos” karakterekkel, ilyen egy david lynch film.

Quantumleap - 2017. 05. 24. 09:09

dexike3: Csak kérdés, hogy ez a dolog, ami filmeknél remekül működött, mennyire mutat jól sorozat formában. Nekem nincs vele gondom, de ha végig az első négy rész stílusa és atmoszférája marad, az nagyjából úgy az évad fele tájékára (8.rész) komoly bukás- és kaszaveszélyt hozhat, mert akkor csak a hardcore Lynch-fanatikusok maradnának, ahogy ezt valaki nagyon jól leírta egy másik fórumban.

kris.sk - 2017. 05. 24. 09:15

1. Én nagyon úgy érzem, hogy a lényegi sztorira választ fog adni a sorozat, meg ha nem is fogunk minden egyes apró részletet megérteni. Mondom ezt úgy, hogy én nem David Lynch, hanem kifejezetten TP rajongó vagyok.
2. Ne álltassuk magunkat, ez a film a rajongóknak készült. Aki látta az eredeti sorozatot az meg fogja érteni, aki olvasta a könyvet annak többet fog adni, és aki ismeri a teljes Lynch életművet az még többet fog megérteni belőle. És ez nem tetszés kérdése, ez egy művészfilmes rendezőnek a szerelemprojektje, nem várhatunk kommersz nosztalgia folytatást.
3. Szakadjunk már le erről a gagyi a látvány dologról. A vörös szoba egy szürreális világ, eredetileg is így nézett ki a klasszik sorozatban, ha most más lenne, mondjuk valami cgi szenvedés, az hülyén venné ki magát. Pont olyan amilyennek lennie kell. Persze ettől még nem kell, hogy tetszen az embereknek, csak ne ezt kérjük rajta számon, mert DIREKT ilyen, ez 100%.

Baby Napoleon - 2017. 05. 24. 10:10

Az újoncoktól csak annyi kérdésem lenne, hogy szerintük mennyit értettek volna a Game of Thrones-ból, ha a 3. évadnál csatlakoznak be? Persze, a Twin Peaks sokkal elvontabb, de nem egy olyan dolog van az új évadban, ami egy most kezdőnek érthetetlen, de azoknak, akik látták a korábbi két évadot teljesen világos.

kris.sk - 2017. 05. 24. 10:26

Igen, ez az “újak is megértik” csak egy marketing fogás. Amúgy meg miből áll ledarálni egy 30×45 perces sorozatot annak akit tényleg érdekel? Ha meg az nem tetszik valakinek akkor ez se fog :D

Bikuci - 2017. 05. 24. 10:37

A redditen írják: Egy hangmérnök kikutatta, hogy a gramofonból jövő hang (első rész eleje, felhívják a figyelmet, hogy ez a hang fontos) a félkarú rabló szerencsejátékgép hangja.:)

Quantumleap - 2017. 05. 24. 11:56

kris.sk: Nekem soha eszembe nem jutna úgy elkezdeni nézni egy sorozat feltámadás-folytatását, hogy nem láttam az eredetit.

winnie - 2017. 05. 24. 12:22

kris.sk: ebben nincs semmi marketing, mert az csak frusztráltságot szül, ha mégsem. ők mindent megtesznek azért, hogy új nézőket hozzanak, többek között ezért is így közelítették meg a témát.

egyébként sem értem, hogy miért írod, amit, hiszen minimális előtudással el lehet igazodni az eddigi részeken. azért, mert kábé alig van kapcsolódási pont. a szálak közül néhánynak eleve semmi köze az eredeti sorozathoz, cooperhez és a doppelgangerekhez sem kell szinte semmi.

ahogy fent is írtam, a gondot az fogja jelenteni, hogy számon kell tartani a szereplőket. akinek van érzéke ehhez, annak jó. de még az is gondban lesz azzal, ha meglátja james-t vagy shelley-t, mert nem tudja, hogy kik ők, annak ellenére, hogy mondanak egyikről-másikról valamit, éppen azért, hogy valamennyire helyükre tegyék őket. de ahhoz nem kell ismerni tuskó ladyt, hogy az ember értelmezze a jeleneteit. hawkot sem kell ismerni. andyt és lucyt sem kell, mert elég hamar lejön a személyiségük, amit tudni kell róluk, az pedig elhangzik dialógban.

simán nézheti egy újonc, ha odafigyel. egyelőre nem sok előtudás kell.

“. Amúgy meg miből áll ledarálni egy 30×45 perces sorozatot annak akit tényleg érdekel?”

oké, ezen nagyot röhögtem, de persze van benne valami. más kérdés, hogy engem elég sok sorozat érdekel, de van, hogy még a pilotjukat sem tudom megnézni. de azért nem érdemes olyasmivel dobálózni, hogy “kinek nincs ideje 3 évadot lenyomni?”, mert sok nem látott, de kötelező sorozat kevés évadja nagyon sok évadot jelent.

az, hogy felmerül ez a kérdés pontosan azt mutatja, hogy nagyon sokaknak nincs ideje ilyesmire, és annak ellenére, hogy nem látták az első kettőt, nagyon szívesen részesei lennének ennek.

winnie - 2017. 05. 24. 12:24

Baby Napoleon: “Az újoncoktól csak annyi kérdésem lenne, hogy szerintük mennyit értettek volna a Game of Thrones-ból, ha a 3. évadnál csatlakoznak be?”

egyrészt teljesen más egy folytatólagos sorozat, másrészt egy sorozat nem atomrakéta. nem olyan hihetetlenül bonyolult becsatlakozni egy sorozatba. és az emberre út közben elég sok minden ráragad. eleve alapdefiníció, hogy az írók úgy próbálják írni a sorozatot, hogy az újonnan érkezőket is megfogja, bár való igaz, hogy a mai streames világban egyre kevesebb szükség van erre.

Lilian - 2017. 05. 24. 12:34

winnie: Említetted, hogy sok olyan sorozat van, ami hasonló a régi Twin Peakshez. Ajánlanál ilyet? Én semmi hozzáfoghatót nem találtam soha.

mar - 2017. 05. 24. 12:52

Szerettem az őssorozatot, de az piszok régen volt. Most se azt nem tudom nézni, mert röhejes, vontatott, random, meg nem értett zseni komplexusból született rakás szarnak tűnik, és ugyanezért az újat sem tudom nézni. Pár százezer rajongó tuti nagyon örül neki, de eleve durván rétegműfaj, plusz el is járt felette az idő, de durván.
20 percig bírtam, erőn felüli volt ez is. :)

dexike3 - 2017. 05. 24. 13:36

Bikuci: ez azért erős spoiler aki csak az intrót látta

(off: köszi az infót)

Bikuci - 2017. 05. 24. 13:46

Mivel nem akarnék spoilerezni, ezért csak berakom ide azt fórum linket, ahol ezerrel gyártják a Twin Peaks teóriákat: http://www.dugpa.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=3400 Itt aztán el lehet merülni, de rendesen.:)

Snoopyzit30 - 2017. 05. 24. 13:46

@winnie: “nagyon sokaknak nincs ideje ilyesmire, és annak ellenére, hogy nem látták az első kettőt, nagyon szívesen részesei lennének ennek.”

Több más oldalon is olvasok ilyen kommenteket újoncoktól, hogy ők annyira, de annyira néznék, DE…
Komolyan nem értem ezt. Ha annyira, de annyira néznék, akkor kezdjék el az elejétől! Egyszerűen nem látom a problémát. Ha valami jó és érdekel és részese akarok lenni, meg minimális szinten érteni, akkor elkezdem az elejéről. Aztán haladok, ahogy haladok. Azért szeptember még messze van, jön a nyár (sokaknak szabi, diákoknak szünet), azért le lehet nyomni azt a 30×45 percet. Mondom annak, akit érdekel. Én is úgy nyomtam le, hogy egyrészt minden nap sokáig fent maradtam, másrészt kispadra ültettem másik 5-10 sorozat heti nézését. Ha meg nincs ideje valakinek vagy más kedvenceket néz inkább, akkor ne írják, hogy annyira, de annyira akarják, akkor mégsem akarják annyira. A korlátokkal meg tisztában kell lenni, nem lehet mindent, az képtelenség.
Én jó pár sorozatot úgy daráltam le, hogy már vége volt a sorozatnak, de nagyon érdekelt és nulláról nyomtam le. Többek között a Breaking Badet (62 rész), Sons of Anarchy-t (92 rész), Wire-t (60 rész), anno a Prison Breaket (kb.80 rész) , Damagest (59 rész).
Szóval le lehet nyomni a 30 részt simán!

mar - 2017. 05. 24. 14:03

@ Bikuci: ajaj, értelmező olvasásból deficit van… véleményt írtam (most már nekem gagyinak tűnik), nem tényállást, főleg nem benchmarkoltam magamhoz – minek, baszki, közgazdász vagyok, nem filmes. :) :)
Neked zseni, nekem meg egy önmagán túllépni képtelen valaha-volt újító. Az élet megy tovább.

Bikuci - 2017. 05. 24. 14:33

mar: Felőlem bárhová benchmarkolhatod, de az a “véleményed”, hogy meg nem értett zseni, még saját “olvasatodban” is hülyeség, hisz magad írod, hogy újító volt. A művei érthetőek, és nem kell filmesnek lenni hozzá, elég ha érdekel. Ha nem érdekel, az más tészta, akkor marad a trollkodás.

winnie - 2017. 05. 24. 14:34

Lilian: nem konkrétan gondoltam, ami minden jellemzőjét lefedi, de ugye a kisvárosi átívelős krimiket szokták twin peaksesnek mondani, mondhatni rengeteg klón jött után – legutóbb a riverdale-re mondták, mi is annak vártuk, de látva elég abszurd összehasonlítás, pedig volt, aki kommentben is a tp-t emlegette. (nekem mindig az első, ami eszembe jutott, az push, nevada volt, de az ma már nem hiszem, hogy nagyon hozzáférhető, de az olyanok, mint a happy town nemcsak az átívelős krimit hozták, hanem a fura figura lakókat is.)

a másik aspektus ez a szürreális látásmód, amire megint ott vannak jó kis példák, mint például anno az hbo-s john from cincinnati, de szerintem most a legion nagyon jól csinálja ezt a “más féle világban” való mászkálást.

szóval mindenki érzi, hogy neki mi igazából a twin peaks (nekem leginkább kisvárosi krimi volt), és arra az egy vagy két jellemzőre lehet jó analógiákat találni. (például hangulatra is akadnak hasonlóak, de most hirtelen nem jut eszembe cím, de talán említünk párat a blogon.)

winnie - 2017. 05. 24. 14:37

mar: “20 percig bírtam, erőn felüli volt ez is. :)”

nem szokásom ilyet írni, de erre céloztam én is fent – érdemes tovább nézni még legalább 20 percet, mert az első 15 perc után (ami 3 jelenet, nem?) elkezdődik a sorozat. ami lehet, hogy ugyanúgy nem fog bejönni, de negyedóra után én is minden további nélkül kinyomtam volna, hiszen annyira nem lehetett megfogni azt, ami történik.

winnie - 2017. 05. 24. 14:39

Snoopyzit30: le lehet nyomni, de indulj ki abból, hogy sokaknak van kábé napi egy-két óra szabadidejük, amit magukra fordíthatnak. és azt nem biztos, hogy régi sorozatokra fogják. de azzal egyetértek, hogy aki sorozatnéző és sok sorozatot néz, az, ha akarja, tud időt szakítani rá. főleg, ha igazán érdekli. egyébként már csak azért is érdemes, mert szerintem elég nagy az esélye annak, hogy pár résznél tovább nem jut, hiszen mai szemmel elég fura a sorozat.

Snoopyzit30 - 2017. 05. 24. 15:06

@winnie:

Aki ráér arról kommentelni napközben, hogy ő mennyire, de mennyire akarja nézni az újat, de nem érti, annak lenne ideje. Másnak is csak 1-2 órája van magára. Na abból a 2 órából kell 45 percet rászánni és 1 hónap alatt ledarálta. A sorozat szeptember elején fog véget érni és közben is be lehet csatlakozni.
Szerintem itt sok helyen inkább az a gond, hogy azt hitték emberek (lehet azért, mert elhitették velük), hogy ez most valami nagyon új lesz és lehet nézni előtudás nélkül is. Hát nem lehet…

mar - 2017. 05. 24. 15:18

@ Bikuci: a nem szűnő szövegértési deficit okán jelzem, hogy én a TP-ről beszélgetek, nem arról, hogy ki az intelligencsebb kettőnk közül. belelovaltad magad, de nem abba, amiről szó van.

@ Winnie: valamikor belenéztem a régibe is, már az is inkább kínosnak tűnt, mint zseniálisnak, pedig akkoriban ütött rendesen. Nekem eljárt az idő az eszközök felett, amivel akkor operált, de kíváncsi voltam, DL világa hogyan alakult huszonpár év alatt, most megint frissen szól-e. Igazából én is 15 percnél lőttem volna ki, amit írtál, amiatt maradtam még 5-6 percet, hátha. :) De nem – pedig tényleg ritkán írsz ilyet.

Bikuci - 2017. 05. 24. 15:43

winnie: “szóval mindenki érzi, hogy neki mi igazából a twin peaks (nekem leginkább kisvárosi krimi volt), és arra az egy vagy két jellemzőre lehet jó analógiákat találni.” Itt írod a tutit, és szerintem meg is fogtad az ellenérzések lényegét. Valószínűleg az fogja maradéktalanul élvezni, akinek pont az tetszett a régi TP-ben, amit most fogunk látni. Új nézőket úgy fog szerezni a sorozat, hogy sokaknak fog tetszeni maga a műfaj, és ezért utánanéznek az eseményeknek, könyveknek. Nagyon megosztó sorozat, de nem mondanám marhoz hasonlóan durván rétegsorozatnak.

Jut eszembe: októberben újabb TP könyv jön Frost tollából, amiben az elmúlt 25-27 év eseményeiről fog írni.

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 15:48

Ez négy epizód után tényleg egy David Lynch-film a TP apropóján, még inkább, mint a Fire walk with me. Ha valaki látta az előző két évadot és a filmet, néha elhiheti, hogy racionálisan értelmezhetőbb számára a cucc.
A legjobban az jellemzi, hogy miközben egy régi karakter sírva fakadt a feltoluló emlékek okán, én hangosan röhögtem. (Szerintem az a jelenet trolling lvl. 9999 Lynchtől, persze épp az a lényeg, hogy mindegy.)
Szerintem fárasztóan szórakoztató évad, ellenben az igaz, hogy jelenleg sorozatformátumban vannak erősebb proddutumok az aktuális évadnál, ez régi Lynch-kedvelőként érdekesebb, mint régi TP-rajongóként.

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 16:16

A humor hiánylását nem teljesen értem, épp hogy túlteng benne az abszurd fajta (nem a szappanos, az tény).

Rubber Duck - 2017. 05. 24. 16:40

Nekem az a véleményem, hogy akinek a 3×01 ill. a 3×02 nem jött be, nyugodtan nézze meg a 3. és 4. részt, mert -eltekintve a 3×03 első 15 percétől a fullynches, egészen más a hangulata, atmoszférája, a felütése. Már már parodisztikusan vidám, tele van poénokkal(“Donut Disturb”) és “fogyaszthatóbb” tartalommal. Lynch, Miguel Ferrer és Chrysta Bell jeleneteiben szerintem nyomokban van csak lila művészkedés. Ráadásul Chrysta Bell fantasztikusan szép, nem is tudom, hogy van energiája Lynchnek összeszedni ennyi elképesztően vonzó nőt….

Macsi - 2017. 05. 24. 18:18

Sniopyzit: Család,gyerek mellett nem,nem fér bele TP első két évad dara,hidd el,max napi egy sorozat részre van idő, energia,amit nem fog a többség arra pazarolni,h hátha 50 rész után kijön valami értelem a végén. Én is szűröm a sorozatokat, csak azt nézem,amiről biztos tudom,h nagyon tuti. Trónok harca,westworld,anno Dexter stb.

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 18:44

@Macsi: az első évadot ettől az újtól függetlenül is érdemes, ha érdekel a “amcsi kisváros, ahol semmi sem az, aminek látszik, minden rohad a felszín alatt” sorozattípus forrása, és a másodikat is kb. a 8. epizódig. (Ha nem sorozatban érdekel, akkor a “Twin Peaks-előtanulmány” Kék bársony mozifilm szintén erősen ajánlott Lynch-től.) Az újat max. akkor ajánlom, ha láttad a 2. évad és a sorozat akkori zárását, valamint a Tűz, jöjj velem TP–filmet, és mindkettő tetszett. Ám még úgy necces, ez az évad tényleg olyan, mintha Lars von Trier 6764842 film elteltével most kapna zöld utat a 3. Birodalom/Riget évadhoz, tehát tök más.
Röviden: az eredeti Twin Peaks a saját jogán pótolandó.

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 18:52

Komolyan, nekem tetszik ez az évad (és szerintem unikum, nincs ilyen gárdával hasonlóan elborult és szürreális sorozat, a Legion is sokkal racionálisabb ennél -höhöhöhööö-, a tempója és a képi világa pedig pláne trendi ehhez képest.)
Ellenben az első két évad nagyrészt fogyaszthatóbb, és kultúrtörténelig pótolandó, aztán a kiegészítő mozifilmmel megfejelve (az már színtiszta Lynch) eldönthető, érdemes-e ezt is. A régi mindenképp megér egy próbát, inkább, mint a feltámasztás (bár nekem tetszik, mint írtam).

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 18:58

A új könyv kimaradt (a klasszik naplók megvoltak), ám van egy olyan érzésem, hogy Lynch (hangsúlyozottan nem Frost, őt 4 rész után picit meg is sajnáltam, hogy mit harcolhatott a mesterrel) kérlelhetetlenül szétk*rt forgatókönyvét akarták vele utólag kicsit ún. “érhetővé” tenni.

Snoopyzit30 - 2017. 05. 24. 19:22

@Néma Harcsa: “A humor hiánylását nem teljesen értem.”

Sokan csak az 1-2. részt látták, abban azért még nincs sok humor.

A 4. rész már kifejezetten tetszett nekem is. Meglátjuk hova haladnak tovább.

Bikuci - 2017. 05. 24. 19:25

Harcsa: Ha tudod, mindenképp pótold az új könyvet, nagyon sok utalás van rá a filmben, és szerintem a teljes élményhez szükséges.:)

Snoopyzit30 - 2017. 05. 24. 19:28

@Macsi: “amit nem fog a többség arra pazarolni.”

Hát ez az! Nem bízol annyira a sorozatban, hogy tetszeni fog, hogy van értelme egy klasszikus sorozatot ledarálni, de mégis az újat meg néznéd, annak adnál esélyt, miközben azt sem tudod miről van szó.
Ha én most azt mondom neked, hogy az 1-2. évad tuti jó, akkor elkezdenéd nézni?
Nekem mondták sokan, hogy a Trónok harca a minden, de már a pilotot se bírtam végignézni. De ezek után nem kommentelek a Trónok harca 3. évadához, hogy én nézném, de nem értek semmit.
Továbbra is azt mondom, hogy kezdd el nézni az 1. évadot az csak 8 rész, az 1 hét az életedből, ha minden nap 1 db 45 perces részt tudsz csak megnézni. Aztán a 8. rész végére (de szerintem már előbb) kiderül, hogy kell-e neked erőltetni ezt az egész Twin Peaks dolgot vagy nem. Gondolom, hogy érdekel, mert különben nem olvasnád a kommenteket meg nem írnál be ide.

pehnemer - 2017. 05. 24. 20:27

Húú, mennyi komment :) Bocsi de nem olvastam végig mindent így gyors leszek.
Mint régi motoros tetszett a dupla rész, várom a folytatást nagyon! Nem zavart a lassúsága, jó volt megint “belelassulni” az eseményekbe, Matthew Lillard jó választás :)
Eléggé megosztó lesz ez a sorozat szerintem, nem a komment-generáció cucca az tuti…ma megnézem az 2-3-at :)

mandria - 2017. 05. 25. 04:56

Sziasztok!
Régi TP-s vagyok. Többször végignéztem a sorozatot, könyvekkel és utófilmekkel együtt.
Nekem nagyon tetszett az első rész, de nagyon megviselt, mert végig mellkasi nyomásom volt.Ahogy a további részekben folytatódot a Lynch-i őrület, bevallom lefárasztott…végre a negyedik végére megtörtént a nagy visszatérés…..várom a többit.
Felkavaró, nehezen emészthető, megviseli a testet, lelket….olyan tényleg mint egy szürreális kép…az is hasonlókat vált ki az emberből…de itt töményen jön…

A régi lényegesen több teret adott a gondolkodásnak, mi, miért történik…..ezt igy többször meg kell nézni….akkor se biztos, hogy rájössz mit akar Lynch….

Macsi - 2017. 05. 25. 06:00

Snoopyzit: anno bizony elkezdtem,nem tudtam végignézni az első évad felèt sem. A Trónok harcát ehhez hasonlítani meg vicc :) az élvezetes,izgalmas,akárhol kapcsolódsz be.

Snoopyzit30 - 2017. 05. 25. 06:52

@Macsi

Akkor határozottan javaslom, hogy felejtsd el az egész Twin Peaks-t úgy ahogy van, mert nem neked való. Annyi jó sorozat van, nézz mást! Csak azért, mert hype van, nem szabad erőltetni. Én ugyanígy vagyok a Trónok harcával, ami nem megy, azt ne erőltessük. Ez így van jól :)

Conorr - 2017. 05. 25. 07:30

Hát eddig az van amitől féltem, David Lynch túltolva így 4 rész alapján. Ami nem lenne rossz mert szeretem a filmjeit de a Twin Peaksnek nekem mindig volt egy kis bugyuta bája, ahogy a szapan opera keveredet a thriller. A karakterek is nagyon szerethetően voltak ábrázolva és bemutatva, egy kis zárt közöség ahol egy halál eset miatt is felbojdul az egész város. És ide érkezik meg Cooper ügynök aki nem a hétköznapi hozzá állásával és hatalmas pozitiv lelkesedésével nyomoz az ügyben.

Az új évadban az hogy nincsenek zenék valahogy nagyon nyomasztová teszi az egészet, illetve hogy ide oda csapongunk a karakterek közt és még nincs konkrét történetszál az se segit a dolgon. A vörös szobás jelenetek és a természet fölöti is túl van tolva eddig olyan Lynch modján. Itt úgy értem hogy más sorozatban pl: Leftover S2 EP8-ban is szüreális dolgok történek de az oda szegezet a székhez, néző barátabban volt ábrázolva a káosz, addig a Twin Peaks S3 EP3 első 20 perce már embert probáló volt nézőként.

Mint Lynch film müködik a maga modján, de mint Twin Peaks nem feltétlen számomra.

Újoncoknak meg egyáltalán nem kedvez a sorozat így a semmiből becsatlakozni rossz lehet és nem azért mert nem érti mi történik, hanem azért mert ezek a karakterek már meg lettek kedveltetve az elöző évadokban, itt pedig nincs senki úgy bemutatva csak meg-meg jelenek ebbe a Lynch vizióba, nincs kiért izgulni és nincs kivel szimpatizálni még, mert ide oda csapongunk (4 rész után azért na).

Remélem azér Twin Peaksesebb lesz majd, mert cím alapján azt vártam, de egy 10+ órás Lynch maratonnal sincs bajom, csak akkor lett volna az a címe hogy Lynch Peak. :D

jama speciál - 2017. 05. 25. 08:44

Már az 1. évad is egy nagy blöff volt (mint ahogy Lynch komplett munkássága). Volt az a jelenet, mikor Kyle MacLachlan úgy nyomoz, hogy sörösüvegeket dobál, és amelyiket eltalálja az az elkövető. Na ennyire vehető komolyan minden, amihez Lynch nyúl. Az a jelenet különben egy az egyben reprezentálja Lynch alkotói metódusát, hisz bevallottan improvizálva, gyakran kész forgatókönyv nélkül dolgozik, amire az enyhe kifejezés a komolytalan, a valóságot jobban lefedő pedig a szélhámosság.

Bikuci - 2017. 05. 25. 08:55

Fontos mondatnak tűnik: “Ez most a múlt, vagy a jövő?” (a vörös szobában mondogatják Coopnak)

noodles - 2017. 05. 25. 09:18

1-2. részen vagyok túl. Olyan lett mint vártam, igazából még attól is jobb. Számomra ez a nagy betűs sorozat, kb.9 évesen láttam először, azóta jó párszor megnéztem az 1-2évadot, a filmet pedig (nehogy szinkronosan nézd!) közvetlen az új évad előtt frissítettem.

Az biztos, hogy baromi nehezen befogadható, de ha elkap ez a szürreális művészet akkor egy egyedülálló élményben lesz részed. El kell merülni Lynch világában, megnézni a filmjeit, elolvasni a TP könyveket. Nagyon réteg rendező, nem véletlenül nem csinál már filmeket manapság. Kíváncsi vagyok milyen lett volna a Jedi visszatér ha végül ő rendezi :D

Számomra nem volt annyira katyvasz a kezdés mint ahogy írtak róla, de megértem akinek ez már túl sok. Teljesen rendben van, hogy nem olyan mint 25 éve volt. Az X-aktákkal sokaknak az volt a problémája, hogy manapság már kevés az ami a 90-es években még ütős volt.

Snoopyzit30 - 2017. 05. 25. 09:24

@jama special: “Már az 1. évad is egy nagy blöff volt (mint ahogy Lynch komplett munkássága). Volt az a jelenet, mikor Kyle MacLachlan úgy nyomoz, hogy sörösüvegeket dobál, és amelyiket eltalálja az az elkövető. Na ennyire vehető komolyan minden, amihez Lynch nyúl.”

A tibeti deduktív technikára gondolsz? Az egy zseniális jelenet volt, abszolút szórakoztató és az ilyen jelenetek adták a sorozat báját. Nem is értem miért akarja ezt bárki komolyan venni?
Egyébként Cooper ügynök őrültségei a legszerethetőbb dolgok voltak a sorozatban.

bonimaci - 2017. 05. 25. 09:26

Az 1-2 dupla rész nagyon tetszett, már kétszer megnéztem. A 3. rész álomjelenete (az űrben lebegő szobában) szerintem zseniális volt, és ha egyszer eljutok Las Vegasba, mindenképp elsütöm a “Hellóóóóó” poént. A 4. rész azonban kissé erőltetettnek tűnt, néhol időhúzásnak. A régi szereplők visszahozása pedig eddig fölösleges volt, bár a Tuskó Lady kedves volt. Persze kiderülhet, hogy némelyiküknek lesz szerepe a későbbi történésekben. Kicsit sok a 18 karikás vérengzés szerintem.
Ha az eddigi szintet hozza a sorozat a maradék részekre, akkor számomra megéri végignézni.
Rengeteg sorozat van, mindenki azt nézi, amelyik neki tetszik. Jó ómen, hogy eddig nem nagyon tekertem bele (kivéve a 4. részbe kicsit), miközben a Trónok harca “békésebb” jeleneteit rendre átpörgetem. Ettől még az is tetszik, ha már mindenképp azzal kell párhuzamot vonni.
Az eredeti sorozatot mai szemmel tényleg nehéz újranézni, nagyon sok a szappanoperás, tini love story-s vagy csak szimplán kínos jelenet, ami egyszer esetleg ült, de újranézve már nem. Viszont jó pár klasszikus kép vagy poén örökre beleivódik az emberbe, ami miatt mégis ajánlom azoknak, akik sosem látták.

jama speciál - 2017. 05. 25. 09:45

Snoopyzit30

Igen a tibeti deduktív technikára gondolok. Engem az ilyen jelenetek teljesen kizökkentettek.

“Nem is értem miért akarja ezt bárki komolyan venni?”

Ha már gyilkossági ügyben nyomoznak, talán elvárható lenne némi komolyság.
Lehet hogy a ’90-es évek elején ez még elment – bár a képi megvalósítás már akkor is idejétmúltnak számított, leginkább egy ’80-as évekbeli családi vígjátéksorozatra emlékeztet az egész -, de mai szemmel ez elég karcsú. A misztikus részek azért rendben voltak, ahhoz Lynch mindig értett, ezért is érdemesebb lett volna horror filmeket rendeznie, persze előre megírt és nem imprózott forgatókönyvből.

abba - 2017. 05. 25. 10:34

@jama speciál
Én értem, amit mondasz, de ez a sorozat mindig is parodisztikus volt, nyálasan szipogott Donna és Laura Palmer anyja, miközben ugyanaz a Badalamenti-betét szólt 20 percen át. Sosem vette magát komolyan a Twin Peaks, mindig is valami furcsa akart lenni. A nyolcvanas évekbeli családi sorozat-külső pedig szerintem abszolút tudatos volt. A műfaj kifordítását igyekezték elérni akkor.

(Csak most épp valamit mást jelent már, ha az ember különcködni akar a tévében, ahol megy 200 sorozat. Lynch ráment a szürrealizmusra, ami nagyon réteg.)

Snoopyzit30 - 2017. 05. 25. 10:43

@jama special: “Ha már gyilkossági ügyben nyomoznak, talán elvárható lenne némi komolyság.”

Szerintem nekem azért tetszett annyira, mert kb. a 2. résztől tudtam, hogy ezt nem lehet komolyan venni. Abban volt egy jelenet, ahol Bobby apja – mielőtt indulnak L.P. temetésére – véresen komolyan elmondja a fiának, hogy milyen jelentőségteljes dolog egy temetés stb., majd apa-fia beszélgetése közben, belép a szobába anyu egy “Mehetünk?” felkiáltással, miközben a ruháján meg ott egy bazi nagy smiley-s kitűző. Na ezen hangosan felröhögtem és innentől már tudtam, hogy ezt nem kell, nem is lehet komolyan venni.

Bikuci - 2017. 05. 25. 12:20

Így van, sohasem a konkrét történet volt a lényeg. Természetesen a felszínen, ahogy az életünknek is van egy cselekménye, de vannak megmagyarázhatatlan dolgok, olyanok, amiket nem értünk, vagy a média terelése miatt elmegyünk mellette. Erről is szól, és még egy csomó mindenről, amit belelátunk. Szerintem ettől is olyan izgalmas. Anno ebben a sorozatban és az aztán készült filmben szembesültem először az emberi gonoszság elemi erejével és tragédiájával. Remélem, hogy most már nem fog annyira kiakasztani. Most azt várom, hogy gondolatilag tovább visz, és mélyebben beleláthatunk a kollektív tudattalanba. A téma, amit szerintem a felszínen körül fog járni (van már utalás, és a könyvben is kiemelt téma) az a népírtás, és annak következménye, illetve a titkosszolgálatok és az okkultizmus kapcsolata, de persze nem biztos, majd kiderül.

winnie - 2017. 05. 25. 12:37

“sohasem a konkrét történet volt a lényeg. ”

ez igaz – a készítőknek. de tegyük hozzá, hogy olyannyira a konkrét történet volt a lényeg a többségnek, szinte mindenkinek, hogy a csatorna a fő történeti sarokpontot tette meg jeligévé, hogy később ebből popkult váljon, hogy azért lett kasza a sorozat, mert a nézők olyannyira választ akartak kapni a történet katalizátorára, stb.

jó eséllyel, ha a történet akkora arányban kapott volna helyet, mint az azt követő lynch-filmekben vagy a mostani évadban, akkor nem lett volna akkora nézettségi siker. mondogathatja magának az ember, hogy 5-10-20 évesen nem is érdekelte egy epizód 75%-a, ami plot driven volt, hogy ő már akkor is a szürreális elemekért rajongott, simán el is hiszem, de nem hiszem, hogy szélsőséges irányba el kéne menni, azt mondani, hogy sohasem az volt a lényeg. akkor nem találták volna ki laura palmert vagy windom earlt. ráadásul az efféle hozzáállás akaratlanul is lenézi azt, aki azt mondja, hogy őt rohadtul nem érdekelte a táncoló törpe, vagy a mosolygós cooper hüvelykujja, s mindezt csak jópofa hangulati elemnek vélte.

szerintem éppen azért volt siker és ennyire jól fogadott sorozat, mert a történet és minden más jól megfért egymás mellett, kiemelt figyelmet kapott az összes tényező, egyik sem volt túlsúlyban.

winnie - 2017. 05. 25. 12:46

jama speciál: “Már az 1. évad is egy nagy blöff volt (mint ahogy Lynch komplett munkássága).Már az 1. évad is egy nagy blöff volt (mint ahogy Lynch komplett munkássága).”

továbbra sem tudok mást mondani erre, amellett, hogy nyilván van, aki blöffnek érezte, vagy aki átverve érzi magát, hogy a sorozatot nem lynch írta. nem ő volt a showrunner vagy ilyesmi, nem volt benne a részek nagy részében az írószobában, stb.

nyilván vele azonosítják a sorozatot, de ahhoz sokkal több köze volt mark frostnak, és még több köze. robert engelsnek és harley peytonnak. persze ők is blöffölhettek, csak kár párhuzamot vonni a lynch-életmű és a sorozat között csak azért, mert utóbbi lynch.

Bikuci - 2017. 05. 25. 13:23

Winnie: Teljesen egyetértek vele, hogy a sikerhez, és nyilván az anyagi sikerhez is szükség van a történethez, most is lesz, van történet, amolyan nyomozós puzzle kirakós. A fogyasztást megkönnyíti, enélkül én se rajonganék érte. Kenneth Anger filmjeit például már nem tudom végignézni pedig csak félórás, de a Sátántangó 9 órája is kifogott rajtam. Senkit nem nézek le, mert az hogy nem tetszik valakinek a TP, az róla semmit nem árul el, ahogy rólam se az, hogy szeretem. Példa: Ketten nézünk egy képet: Azt mondom, hogy ez szép kép, jók a színek, te meg elkezdesz magyarázni dolgokat, amiket én nem látok mögötte. Átmegyünk egy másik képhez, ott pedig fordítva történik. Abban biztos egyetértünk, hogy a TP nem egy ponyvasorozat.

Thun - 2017. 05. 25. 13:36

Nagyon jó mind a 4 rész!!
Lynch a Lost Highway-ben kezdte el a szürreális 2.0-át. Azaz mikor nem (csak) a képi világ szürreális, hanem maga a történet is. Nagyon jó. Letesz egy fonalat, amin haladsz, és nem tudhatod, hogy a végén lesz belőle egy pulcsi, vagy csak egy befejezetlen valami lesz, vagy csak hirtelen elszakad a fonál.
Egy jó tanács kezdő Lynch fanoknak: ha nem érted, akkor épp az a lényeg. Ha érted, akkor befejezte a szálat.
Ez az Inland Empire-ben csúcsosodott ki, amit Lynch úgy jellemzett, hogy nem tudja, mit hoz a következő perc, nincs forgatókönyv. Így rendez. Meglát egy kulcslyukat, belemászik, és a következő 5 perc, vagy 3 epizód arról fog szólni.

Bikuci - 2017. 05. 25. 13:48

Winnie: Szerintem van, amiben egyetértünk.:)

speciál: “Ha már gyilkossági ügyben nyomoznak, talán elvárható lenne némi komolyság.” Maga a nyomozás elég komoly volt, a tétje pedig még komolyabb… Ja, hogy az eszközei nem a megszokottak voltak?

jama speciál - 2017. 05. 25. 14:21

winnie

Mindegy ki írja, Lynchet a forgatókönyvi kötöttségek kevéssé érdeklik. Kapásból a kulcsszereplő, Bob sem szerepelt a forgatókönyvben. Amennyire emlékszem egy díszletpakoló munkás volt, aki véletlenül maradt a felvételen. Ha nincs láb alatt nem is szerepel, tán misztikus szál sincs. És mindez rögtön a pilotban, ennyire kimunált koncepció volt már a kezdet kezdetétől.

Rubber Duck - 2017. 05. 25. 15:59

Az megvan, hogy a nő, aki a kaszinóban vödörben szállítja a pénzt Coopernek a 30 megajackpot miatt, nem más, mint a sorozat executive producere, Sabrina S. Sutherland?

http://www.imdb.com/name/nm0622301/?ref_=nv_sr_1

Szerintem ez óriási poén, valami olyasmi, hogy a “Showtime vödörben viszi a pénzt Lynchnek”. Lehet, hogy a fickó, aki azt mondja, hogy “végem van” és fogja a nyakát, az is valami producerféleség? És akkor ez azt jelenti, hogy Lynch elviszi a Showtime összes pénzét?

Bikuci - 2017. 05. 25. 16:41

Duck: Még nem hallottam, óriási.:))

clegane - 2017. 05. 25. 16:57

Duck, ne hülyéskedj, a Végem van arc ő volt, remek komikus

http://www.imdb.com/name/nm1443368/?ref_=ttfc_fc_cl_t8

meg ugyanebben a részben szerepelt Randy is a My Name Is Earlből, tiszta tvsorozat-komikustalálkozó volt az epizód!

winnie - 2017. 05. 25. 18:01

” tiszta tvsorozat-komikustalálkozó volt az epizód!”

ha azt nézzük, hogy mostanság milyen szerepben volt látható ethan suplee (ld. a chance drabális állata), akkor elég messze áll a komikustól:) de hát láttuk a 273-as listát, hogy mennyi ismert arc jön egy jelenetre.

Lilian - 2017. 05. 25. 18:20

Köszi, winnie! Ezek közül a Happy town volt csak meg (az úgy is volt beharangozva, mint “új Twin Peaks”, de nekem nem tetszett. A többiből, amit említettél, majd válogatok! :-)

Quantumleap - 2017. 05. 25. 19:25

Még mindig itt a kérdés: Meg fog-e jelenni Bob valamiképp a jelenben? (múltbeli pillanatflashbacket már kaptunk)

Bikuci - 2017. 05. 25. 20:27

Ql: Valamilyen formában, szerintem igen. Legalábbis félek tőle, de remélem is, hogy igen.:)

Bikuci - 2017. 05. 25. 20:34

SPOILER (részlet teória): Van ez a jelenet a 2. rész végén, amikor Palmerné nézi a tv-ben a marhát evő oroszlánokat. Megint hozza azt az őrült fejet, amikor a marha szemében kihuny a fény. Konkrétan zöld fénnyel világít a szeme, talán mert pont a kamerába néz, illetve a reflektorba, de a nőt ez a pillant akasztotta ki. A halál pontos beállta. Már másodszor nézem a részeket.

Rubber Duck - 2017. 05. 25. 20:34

clegane

ok, neki nem néztem utána. De azért így is poén:-)))

pearl - 2017. 05. 26. 06:40

Teljesen megvett ez a négy rész. Az a T.P-es hangulat újra elkapott. Leginkább a 4. résznél. Addig kicsit hiányoltam a humort, a zenét. Jó újra látni a régieket. Biztos lesz azért szerepük, szerintem. Dale zseniális, igazi jutalomjáték neki. De remélem hamar helyrehozzák. Most szomorú vagyok, mert több mint 1 hét várakozás a következő részre. Azt hiszem ma megnézem a filmet, és előveszem Dale Cooper naplóját is. Rejtélyek, kávé, pite. Mi kell még? Helló….

winnie - 2017. 05. 26. 08:13

“Az a T.P-es hangulat újra elkapott. Leginkább a 4. résznél. ”

szerintem igazából a 4. résznél kaphatta el az embert, mert az szólt cooperről és twin peaksről. az új szálakat, ha az ember random látta volna, nem nagyon gondolt volna a twin peaksre.

clegane - 2017. 05. 26. 10:30

winnie: oh, a Chance sajnos kimaradt :(

Néma Harcsa - 2017. 05. 26. 16:06

Jaja, Lynch jó ideje a meditációi alatt felmerülő képsorokra építi(építette) a filmjeit, tulajdonképpen projektív felületeket hoz létre a nézőknek. tényleg bátran nevezhető blöffölőnek és szürrealistának egyaránt, nézőpont kérdése. Részemről az inland empire már kevésbé volt érdekes, jobban szeretem, amikor a tudatalattijának működését vegyíti azzal az érzettel, hogy valamiképpen mégiscsak megfejthető rejtvényt adott fel, a lost highwaynál és a mulholland drive-nál még megvolt ez a feeling, az inlandnál szerintem nem, ott elég hamar elveszített.
Ha jól sejtem, az új TP-nél Frostnak kellett volna visszafognia Lynchet, nos, ööö, szerintem nem igazán sikerült eddig, de nem baj, szeretem a humorukat, és a szürreális jelenetek is kellően zavarbaejtőek. Hogy történet legyen, azt rég elengedtem. (A első két évadban azért inkább volt, azt kár tagadni, bár a zárásnál sokan anyáztak, ahogy emlékszem, hogy ménemlettmindenmegmagyrázva.)

Mikilós - 2017. 05. 26. 19:00

Meglepően tetszet, amit láttam. Pedig az eredetit annyira már nem értettem, nem tetszet a végefele. Jó az utolsó rész az király volt. Talán megérte annó elkaszálni a sorozatot, és kellett neki az idő. Amit az eredetiben még soknak találtam az az, hogy ÁLLANDÓAN szolt a zene. Itt meg már hiányoltam. A napokban Laura Palmer zenéje volt a fejemben és vártam, hogy mikor fog megszólalni, de sajna semmi.
A színészek meg, nagyon megöregedtek. Jó tudom 26 év, nem kevés. Egy egész élet. Csak azért durva. Az aki most fogja elkezdeni a legelején, mire végez a 2dikal, és elkezdi a 3dikat rendesen megfog lepődni.

A részt énis néha lassúnak éreztem. Főleg az elején, mikor a gyerek bámulja azt az üvegdobozt. A szürrealista részeket viszont kedveltem. Olyan jól megtudták csinálni, hogy mindenki fordítva mozogjon.
Twin Peaksből mutathattak, volna többet is, de mindegy.

Amúgy, ha siker lesz tervbe van véve egy 4. évad/csak ez egyszeri alkalom évad lesz.

tabblori - 2017. 05. 26. 21:02

Senkinek nem tűnt fel Mulder ügynök:))??

tomex - 2017. 05. 26. 21:58

tabblori: szerintem mindenkinek feltűnt… A régiben is szerepelt.

Viszont én nagyon vártam a 3. évadot de olyan érzésem van h nagyon túl van húzva. Itt legjobban a kaszinós részre gondolok ami már olyan szinten túl volt nyújtva h azt hittem sosem lesz vége és mellé még idegesítő is volt. de több ilyen jelenet is volt már..

Silas - 2017. 05. 27. 17:00

megnéztem mind a négy részt. zseniális. szürreális az egész meg bizarr meg fura, de iszonyat jó. Kyle-nek meg valami díjat. könyörgöm!! amit művel..

Thomas - 2017. 05. 27. 21:43

Nem merek kommenteket olvasni, mert még csak az első kettőt néztem meg, és ahogy látom, már a 3-4-ről is írogatnak sokan. Lehetett volna annak egy külön poszt. De ugye lesz heti kibeszélő? Ezen aztán lenne mit:)

Te jó ég, mi volt ez? Agyam eldobtam percenként, aztán meg kellett mindig keresni:) Valahogy Lynch művei olyan hatással vannak rám, egyszerűen minden másnál jobban telibe talál a stílusa. Ahogy levezényel egészen egyszerű jeleneteket, mondjuk a nyomozós résznél (bár messze nem ez volt az első 2 részt), ahogy feszültséget kelt minimalista hanghatásokkal, ahogy a misztikus, szürreális dolgok megjelennek egy történetben… nem tehetek róla, megadom magam, odaszögez a képernyő elé szájtátva és végem van:) És nekem a tempó is hihetetlenül bejön, annyira élvezem ezt a kényelmes mesélési formát, nincsen össze-vissza vágva az egész, szép, hosszú jelenetek, van idő elgondolkodni dolgokon:)

Nem tudom, mikor adtam utoljára 10/10-et sorozatrészre, vagy akár filmre, nem emlékszem, de ez az volt. Mind a kettő! Na jó, legyen az első csak 9,5/10, mert a 2. tényleg jobb volt, de akkor is!

És azért élveztem jobban ezeket bármelyik régebbi résznél (a nyilvánvalón kívül, hogy a technika azóta annyit fejlődött, hogy szinte össze sem lehet hasonlítani), mert én sosem Twin Peaks-rajongó voltam elsősorban, hanem Lynch rajongó, a filmjeit (főleg az újabbakat: Mulholland Drive, Lost Highway, Inland Empire + Fire Walk with Me, Wild at Heart, de még az Eraserhead-et is imádom!) mindig többre tartottam a sorozatnál. Persze, remek sorozatnak tartom, még ma is hatásos, és jó volt újranézni, de tényleg leginkább csak az általa rendezett részeknél jön ki kicsit jobban a stílusa. Itt viszont tényleg látszik, hogy szabad kezet kapott, nem kell egy országos csatornának megfelelni, bármit megtehet, és ugyanúgy a zsenialitása átjárja a kész mű minden másodpercét.

A sztori nem is tudom, kár, hogy nem tudok most még elméleteket olvasni, mert elég zavaros. Cooper jó énje talán kiszabadult a Fekete Barlangból, átkerült az üvegkockába, aztán ki tudja, hova repült onnan. Az is érdekes kérdés, hogy utána ki vagy mi került az üvegkockába, aki megölte a párocskát. “Gonosz Cooper” szála is marha érdekes volt, mennyire jól mutatott már Kyle MacLachlan azzal a szétcsúszott fejjel!:) Sajnáltam, hogy megölte Daryát, elég eyecandy volt. És összekapcsolták a nyomozós szállal is, mert lelőtte az igazgató feleségét valamiért, majd biztos ez is értelmet nyer valamikor:)

A többi szereplő tényleg nem sokat kapott. Benjamin és Jerry beszélgetése vicces volt, ott igazából azon lepődtem meg, hogy Jerry idősebbnek nézett ki a bátyjánál, pedig a valóságban 13 évvel fiatalabb. Lucy nem sokat változott, csak pár szarkaláb a szemei körül, Andy és Hawk viszont megöregedtek:) Érdekes, hogy a régi-új seriff nem tűt fel, ha jól értettem van Trumannek egy fia, aki készül átvenni a helyét? Dr. Jacoby lapátokat kapott, Sarah Palber nézi a National Geographic-ot, legalábbis úgy láttam, hogy ő volt:) És akkor a zseniális záró jelenet Julee Cruise helyett (pedig ő is visszatér majd, úgy emlékszem) egy másik angyali hangú énekesnővel, Shelly-vel, (aki úgy tűnt, hogy már nincs együtt Bobby-val, vagy csak bebeszélem?) és James-szel (Donna nagyon hiányzott innen, annyira sajnálom, hogy Lara Flynn Boyle nem vállalta:(

Thomas - 2017. 05. 28. 00:27

Most már azért kezdem összeszedni magam, a tömény, 2 órányi élmény okozta sokk után:) A kedvencemet, a Log Lady-t ki is hagytam! Látszik, hogy szegény Catherine E. Coulson már nagyon beteg volt, tényleg minden tiszteletem és hálám, hogy vállalta a szerepet, és remélem, hogy ennél még többet is tudtak vele forgatni!

Aztán, amiről még nem írtam, a vörös szobában Cooper és Laura beszélgetése valami hátborzongató:) Iszonyú jó lett, én ebből egy másodpercet sem vágnék ki. És utána “a kar”, vagyis ez lett a “törpéből”, Michael J. Anderson karakteréből. Azért én jobban örültem volna, ha ő is feltűnik.

Érdekes, hogy Phillip Jeffries-t emlegeti Ray a felvételen, aztán elvileg vele beszél Cooper, akit David Bowie játszott a Fire Walk with Me-ben. Mert vele tudtommal nem tudtak forgatni a halála előtt, szóval nagyon kíváncsi leszek, milyen szerepe lesz. De elolvasnám a kommenteket, tutira kibeszéltétek már ezeket:)

Arra rájöttem, hogy valamit benéztem, nem Bobby volt az, akire Shelly rámosolygott a végén, hanem az Balthazar Getty karaktere, aki még fogalmam sincs, hogy ki. De ég a pofám, hogy egy Aliasos színészt nem ismeretem fel elsőre:)

Bikuci - 2017. 05. 28. 08:38

Thomas: Nyugodtan elolvashatod, a beszélgetés nem lépett még túl a jó ez vagy nem jó alapkérdésen.:)

Bikuci - 2017. 05. 28. 08:40

Amúgy ajánlom a dugpa.com -ot teóriák olvasásához. Vannak ezrével.

Rubber Duck - 2017. 05. 28. 13:01

Sok twin peakses fórumot elolvasva úgy vélem, hogy az újak nem igazán tudják a 3. évaddal elkezdeni, ugyanis sok olyan apró momentum van, amit én, aki többször láttam az első két évadot is, nem ismertem föl, csak a kommentek hatására kezdtem el gondolkodni és értelmezni. Írok néhányat:

1. Miért van 3 Cooper? A 2. évad végén Briggs őrnagy kap egy jelet, amin az áll, hogy ” Cooper! Cooper! Cooper!” Talán ezért van 3 Cooper a 3. évadban? Vagy csak azért, mert ez a TP HARMADIK évada?

2. Tuskó Lady felhívja Sólyom helyettest, hogy meg kell keresnie valamit, ami kapcsolatba hozható Cooperrel. Nos, az 01×04-ben van egy jelenet, amiben Cooper és Sólyom beszélget és Cooper azt mondja, örülne, ha Sólyom indulna a keresésére, ha egyszer eltűnne.

Rubber Duck - 2017. 05. 28. 13:23

A 3. valahogy lemaradt. Szóval a “Dougie” név a Douglas becézett változata és a TP könyvből kiderül, hogy Douglas Milford a Légierő Jel Projektjében dolgozott különleges ügynökként és ő volt Dwayne Milford TP polgármesterének öccse, akinek már a húszas években is voltak furcsa “találkozásai”.

Diana - 2017. 05. 28. 19:04

Valaki meg tudná mondani mikor várható új rész, most hogy kijött az első 4 is? Nagyon várom már hogy folytathassam:D

Bikuci - 2017. 05. 28. 19:48

Azt hiszem még egy hét, és utána hetente.

Thomas - 2017. 05. 29. 00:35

Ma megy le a 3-4. a Showtime-on, aztán jövő hétfő hajnalban az 5. és így tovább. Ezért nem érdemes elkapkodni, én majd úgy kedd magasságában nézem meg a 3. részt és a hét vége felé a 4-et, és akkor nem kell egy csomót várnom. Ráadásul még bőven feldolgozás alatt van a 2 órányi tömény élmény, amit tegnap kaptam:)

Diana - 2017. 05. 29. 13:08

Köszi az infókat!:)

Bikuci - 2017. 05. 29. 13:52

Külföldön kijött az 5. rész. Nálunk nézte valaki, hogy megjelent-e? Állítólag valamelyik ország műsorszórója elbénázott valamit.:)

Bikuci - 2017. 05. 29. 13:57

SPOILER: Rancho Rosa ugyebár a film gyártója (főcím), de ugyanezen cég logója van annál a városnál, ahová jó Cooper beérkezik. Ez szerintem nem valódi világ.

Bikuci - 2017. 05. 29. 21:44

Idegesítő, hogy a 4. rész végén Albert azt, mondja blue rose, itt meg úgy fordítják lila gőzöm sincs…

kieten - 2017. 05. 30. 02:04

Szerintem sem kell feltétlen megnézni az első két évadot, mivel úgy se lesz olyan mintha 25 évvel ezelőtt nézted volna.

Zefyr93 - 2017. 05. 30. 15:33

Az új Twin Peaks sokkal inkább az avantgárd filmes hagyományokra épít, mintsem az elme narratív logikájára, de ettől még nem érthetetlen, hanem éppen ellenkezőleg, zsigeri audiovizuális élmény. A megnyilvánított pszichoanalitika. Teszi ezt, mivel az új Twin Peaks a tudat bardoiban “játszódik”, az átmenetiség tibeti metafizikája, szubjektum-képe, kozmogóniája szerint.
Amennyiben pedig az új Twin Peaks szüzséjéről beszélünk, az a tudat különféle formációi, mintázatai között vonaglik, melynek (az a bizonyos Twin Peaksiként behatárolt)anyagi, (film)történeti, narratív-szeriális “valóság” csupán a tükröződése. Ahogyan a “jó” Cooper ügynök mint a tudat legmélyére száműzött állóhullám is egy konnektoron keresztül materializálódik, töltődik újra, szorul ismét ismert kontúrjai közé, úgy Doppelgängere, a Bob által “megszállt” gonosz Coopert egy szivargyújtó-féreglyuk igyekszik a Fekete Barlang függönyei mögé visszaszívni, saját nyomaiból eltüntetni.
A néző pedig csak bámul voyeur-ösztöneinél nyakon csípve és megvezetve a résnyire nyitott Möbius-dobozba. Pontosan úgy, ahogyan az első epizódban az ismeretlen pár teszi ugyanezt az üresnek, értelmetlennek tűnő üvegkalitkával. Az a jelenet maga a tökéletes lynchi ars-poétika.
Mindezek mentén az új Twin Peaks nagyon is könnyedén, élvezetesen fedi fel önmagát.
Az új Twin peaks David Lynch jutalomjátéka, ahogyan egy barátom mondta,Sixtus-kápolnája, Magna Opusa. 10/10, ha már 11 nem lehet.

fv - 2017. 05. 30. 15:37

Bikuci: Tényleg azt mondja, hogy “Blue rose!” Annyira gagyi volt az a párbeszéd, hogy észre se vettem. Akkor, ha jól értem, a következő történik: Van egy Mark Frost UFO-koncepció, ami csak hellyel-közzel veszi figyelembe a régi sorozat tényeit; ezt elfogyasztotta, és visszabüfögte Lynch, aki viszont valamikor tíz éve elvesztette a humorérzékét, nem akarja a régi hangulatot, hanem egy Fellini-Cronemberg klón torszülöttet szabadít ránk, aminek ha van is koncepciója, gyanús, hogy elveszik a kamera előtt hagyott, magukkal kezdeni semmit sem tudó szereplőkben; és ezt fejeli meg az HBO szakértőgárdája olyan fordítókkal, akik viszont nem látták a Twin Peaks korábbi részeit, így valószínűleg semmilyen utalást nem értenek, és lustaságból félre is fordítanak. :-D

winnie - 2017. 05. 30. 17:05

zefyr93: max pont, vagyis azt mondod, hogy ennél jobb nem is lehetne az új tp, hogy ha szerepelnének is benne a régi karakterek, vagy tényleg twin peaksben játszódna, akkor rosszabb lenne?:)

caeiro - 2017. 05. 30. 18:19

Hát ez nem volt semmi, a 3. rész első 20 percében csak néztem…míg az első 2 rész szürrealitását tudtam élvezni, most egyszerűen elveszettnek éreztem magam,pl.: kicsoda a vak lány és miért lesz “öngyi” ki az anyja aki rá akarja törni az ajtót. Ez valami tudatalatti cucc, és akkor mit akar jelenteni?
Úgy éreztem magam, mint aki valami kortárs, nagyon modern, abszurd festményt néz, amiről azt sem tudja mit akartak rajta ábrázolni (de az biztos, hogy az alkotója szétszívta az agyát a munka közben).
Voltak ezen kívül is kínosan túlhúzott jelenetek bőven: Cooper szerencsétlenkedése a kaszinóban, majd otthon a feleségével, vagy a Brennen fiú látogatása Truman sheriffnél és azok a fennkölt szövegek amiket a szájába adtak (tisztára, mintha az őrnagy reinkalnálódott volna).

39lépcsőfok - 2017. 05. 30. 18:52

Csak egy kérdésem van.

A kávétól ugye rögtön rendbejön Cooper?

Thomas - 2017. 05. 30. 21:20

3×03: A kezdő jelenet, legalábbis addig, amíg kimásztak a tetőre, valami zseniális volt, azzal az oda-visszajátszott technikával, ilyet én még mozgóképen nem láttam, csak tátottam a számat! Legalább a következő “hét jelenete” rovatba is lesz munícióm. Aztán végül az egész rész arról szólt csak, hogy Cooper kijött a barlangból, de hogy mi történt vele? Én is remélem, hogy egy kávé meg egy meggyes pite az RR-ben helyrebillenti:)

Nem mondom, hogy egy percig is unalmas lett volna, pedig nem sok minden történt. És tényleg leállok a 10/10-ezéssel, ha csak ennyit fognak szerepelni a régi szereplők, na! Ez csak 9/10 volt:) Andy, Lucy, Hawk és az eltűnt csokinyuszi esete azért ütött és a végén jó volt Gordon és Albert feltűnése, most aztán pláne várom a következő részt, de még mazochista módon kínzom vele magam pár napig, amíg megnézem, be kell osztani:)

Az jutott közben eszembe, hogy milyen jó lett volna, ha valami streames oldalra kerül, és nem köti Lynch-et az 1 órás játékidő részenként, akkor tudott volna igazán elszabadulni. Ezt a részt 2 órásra is meg lehetett volna csinálni vagy akár… nem is folytatom:) De már az is határozottan pozitívum, hogy nem kell reklámszünetek miatt kis blokkokban gondolkodnia, gondolom nem véletlenül került prémium kábelre, ő is nagyon utálta a megszakításokat.

terika - 2017. 05. 31. 15:19

Az első 4 rész alapján minket megosztott a sorozat itthon. A férjem nem nézi tovább, az első két rész után azt mondta őt bizony nem érdekli. Az igazság az, hogy számomra is kínszenvedés, viszont marha kíváncsi vagyok, hogy mi ez az egész, mit mivel magyaráznak stb,stb. Biztos lesznek kérdések, amikre választ kapunk, meg lesz egy csomó új, amire a büdös életbe nem fogunk rájönni. :D
Azt tudnám elmondani, hogy – számomra – nagyon elvont Lynch stílusa. Bizonyos részek egyszerűen zseniálisak, bizonyos részek meg egyszerűen kikészítik az embert idegileg és eközött vannak azok a részek, amelyek mondjuk a lemenő Napról vagy a fütyörésző madarakról szólnak. :D
Ami ezeket leszámítva már tényleg kifejezetten irritál és zavar is az a Lucy-Andy duó. Utálom őket ebben az évadban.
Az első dupla részben a percenkénti “ez meg mégis mit akar, meg mi ez és mi történik itt?” kérdések száma igen sok volt számomra egyébként, ami ugyan a történet előrehaladtával kicsit normalizálódott 5-10 perces ciklusokra.
Őszintén remélem nem csak rakás zagyvaságot fogunk kapni.

Szerintem inkább a második évad újranézése ajánlott, mivel nagyon sok utalás van visszafelé. Szerintem.

Miért van 3 Cooper? Lényegében azért, hogy az az egy, amelyik megszökött, továbbra is kinn maradhasson. Mintha ez a 25 év valamilyen “szavatossági” idő lett volna, eddig lehetett és nem tovább. De ha csalsz, akkor tovább is lehet. most úgy gondolom Bob munkája Dougie – de lehet nem így van – mivel Bob tisztában van ezzel a 25 éves “szabállyal”.

A posztban is linkelt képen lévő agyas fa mi a halál? Milyen lény ez? Mik/kik ezek valójában? A könyv választ ad erre a kérdésre például? Amúgy is tervezgettem, hogy elolvasom, de így meg abszolút aktuális.

Quantumleap - 2017. 06. 01. 09:10

terika: A fa a törpe. Furcsállom, hogy nem esett le. Pedig mondja is, hogy “Én vagyok a kar.”

terika - 2017. 06. 01. 10:38

Quantumleap – na, ezért kell újranézni az előző szériát. :D

Quantumleap - 2017. 06. 02. 00:42

terika: Meg a FWWM-et. Ez a mondat abban is elhangzik. :)

Rubber Duck - 2017. 06. 02. 01:12

terika: talán azért, mert a 2. évad végén Briggs őrnagy kap egy jelet, amiben az áll: “Cooper, Cooper, Cooper”.

wondorog - 2017. 06. 05. 20:27

Az 5. rész alapján végre kezdenek kissé összerendeződni a szálak, és jó néhány random jelenetre kaptunk választ.
Egyébként én egyre bizonyosabb vagyok benne, hogy Briggs őrnagy Cooper eltűnése és a halála között járt a Black Lodge-ban, márpedig azért

INNENTŐL KÖNYVES SPOILER

ugye a megjelent Mark Frost általi könyv az konkrétan Briggs által összeszedett dokumentumok, melyeket Tamara Preston ügynök rendezett össze és kommentált. Most láttunk Tammy kezében Cooperről egy fotót, ahol a háttérben ott volt a vörös függöny, tehát a BL-ban készült, és valószínűnek tartom, hogy a fénykép is Briggs jegyzetei közül való.

SPOILER VÉGE

Egyébként a Morley cigis kikacsintáson jót nevettem, ugyanilyet szívott az X-Files-ban a Cigarette Smoking Man.

Bikuci - 2017. 06. 06. 21:19

Másodszor nézve az 5. rész már óriási. Richard Horne megvan?

csernakakos - 2017. 06. 13. 21:35

Engem az eredeti Twin Peaks elvarazsolt.
De ez…

Miert aldozzak 1 orat a napombol 5 percnyi ertekelheto mozzanatert?

Ez igy szamomra vallalhatatlan es nezhetetlen.

Nehany muveszt talan jobb, ha fog a studio kicsit.

terika - 2017. 06. 13. 21:44

Cooper és a kávé között mi az összefüggés?

polovcev - 2017. 06. 13. 23:09

Szerintem feladom. Ha még 5 percig kell bámuljam a bamba Coopert felkapok egy jégcsákányt és kimegyek vadászni :)

Mellesleg mi szükség van az epizódokat lezáró szükségtelenül jellegtelen zenére?

Thomas - 2017. 06. 13. 23:22

Én baromi jól szórakozok a bamba Cooperen is, de azért az se lenne rossz, ha végre magához térne:)
A zenék meg nagyon ülnek, a mostani különösen bejött. Bár még jobb lenne, ha inkább a részek közepén lenne, nem a legvégén, de így legalább a végefőcím lesz extra hangulatos.

Előkerült Diane és Laura Dern játssza, yay! Kultikus szerep egy kultikus színésznőnek? Remélem, lesz ideje kezdeni vele valamit. De most még Balthazar Getty-t fogom beírni hét alakításának, egy jelenetben is emlékezetesen lefektette egy jó kis Twin Peaksesen kattant figura alapjait:) És feltűnt a jó öreg Harry Dean Stanton is, jó volt látni, hogy 90 évesen is így tartja magát! Gondolom neki ennyi volt, a filmben is csak egy fura mellékszereplő volt.

Quantumleap - 2017. 06. 14. 09:12

Thomas: Nem feltétlenül. A könyvben azért elég jelentősen leírják a sztoriját.

noodles - 2017. 06. 14. 10:08

hét idézete: “Fuck Gene Kelly you motherfucker”

clegane - 2017. 06. 14. 12:54

az előző részben elegem volt BambaCooperből, de most jól használták szerintem.
konkrétan amivel jobb volt:
1. volt a jelenetei alatt hangulatos zene
2. beleláttam némi átvitt értelmet abba, hogy mennyire “lényegtelennek” tűnik a kispolgári családi élet az ő szemén keresztül
3. végre felvetették, hogy meg kéne nézetni orvossal, ennek hiánya baromi zavaró volt eddig
4. a vörös szobából a kiszólás feléje valahogy megható volt (don’t die, don’t die)
5. nagyon vicces volt ahogy a firkát komolyan vette a főnök és végül mennyire megörült neki
(+1: a felesége sem csak lemondóan “ugh!” sóhajtozott, hanem volt egy cool jelenete)

noodles - 2017. 06. 14. 13:22

Dougie főnöke látott valamit abban a firkálmányban? mert amikor Dougie rajzolta akkor a vörös szoba jelölte neki, hogy hova rajzoljon.

clegane - 2017. 06. 14. 13:29

gondolom valami összefüggéseket jelölt meg amiből összeáll vmi sumákság a háttérben az avatott szem számára, dehát mittudomén!

tomex - 2017. 06. 14. 18:04

NA jó ez egy vicc! Az első két évadot imádtam, 2 éve néztem meg. Ez teljes káosz és eddig értelmetlen. Értem én h majd egyszer lehet elkezdenek öszeállni a szálak, de emberek már 6 órát néztem és azt sem tudom mi a picsa van! Sejtésem sincs h most mire megy ki ez az egész!! 6 óra után! Értem h tele lsd-vel ezek rohadt nagyot mondónak tűntek és nagyon ültek, ismerem az érzést amikor úgy hatalmasnak érzi a baromságait. Szóval az eredeti Twin Peaks nem ilyen….. NAgyon nem… Ott tudtad h merre megy a történet h mi a cselekmény h mi értelme a dolgoknak. Itt elnyújtott 10 perces semmit mondó jelenetek, 3 perces semmibe nézések, értelmetlen monológok. És elképzelem ahogy Lynch a nyelve alá rakja történet írás közben a bélyeget és azt mondja magában h de kurva jól kitaláltam ezt az egészet.

Tamkir - 2017. 06. 14. 19:02

Torokszorító volt a baleset, bármennyire vetítették előre az eseményt. Én a 3. résznél éreztem, hogy feladom, de azóta valamiért élvezem a Twin Peakst. Bejön, hogy nem egy szálon fut a cselekmény, hogy néha felbukkannak új szereplők, új sztorik, mert tudom, hogy történik majd valami érdekes. Jó látni a meglepetés szereplőket (Michael Cera, Jim Belushi, stb.) Nekem tetszik a zene, a váratlanul érkező döbbenetes jelenetek, a humor, a rejtély…és még Dougie Jones is érdekel. Kíváncsian várom a heti részeket. Akkor is tetszeni fog, ha nem fog minden “összeállni”. Gyanítom, hogy még egyszer végig akarom majd nézni, hogy megértsek minden jóslatot és hogy melyik jelenetnek mi volt a jelentősége.

Rubber Duck - 2017. 06. 14. 19:47

Egyre inkább az az érzésem, hogy Lynch tulajdonképp nem a Twin Peaks sorozatot, hanem a Tűzz jöjj velem c. filmet folytatta, mert az volt teljesen az övé a sorozat 2. évadát pedig állítólag nem is nézte végig. Pl. Dougie bal keze elkezd zsibbadni mielőtt eltávozik a sötét barlanga -pont, mint Teresa Banks esetében, neki is a bal keze zsibbadt, mielőtt meghalt volna.
Aztán a gyerek elütése: a helyszín az, ahol Mike ráordít Lelandre, amikor Laurával mennek hazafelé. Ott a hatos szám a faoszlopon. Egyébként amikor a maga teljességében mutatták az oszlopot az elektromos vezetékekkel, nekem egyből a sötét barlangbeli “kar” ugrott be.

Sancho Pansa - 2017. 06. 14. 20:26

Igazából mindegy is, hogy mit akart folytatni, a végeredmény így is, úgy is, mondhatni objektíven is elég gyenge. Az biztos, hogy lehet élvezni, ha úgy áll hozzá az ember, ezt nem vitatom (én nem fogom, ez még közepes élmény sincs, egy junkie-nak nincs annyi ideje, hogy ilyen színvonalat nézzen), de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy ezt sosem fogják klasszikusként vagy minőségi darabként emlegetni vagy az év legjobbjai között. Nyilván ez Lynchet nem fogja zavarni, sőt. De ezen a sorozaton látszik, hogy ahelyett, hogy egy nagy pályaösszegző durranás lett volna, inkább egy olyan filmest mutat be, aki fölött már elszállt az idő.

Asszem - 2017. 06. 15. 07:42

Nekem a Hóbortos hétvége ugrott be annál a jelenetnél, amikor a főnök észreveszi, hogy valaki sikkaszt a cégnél. Szinte vártam, hogy meghívja Dougie-t hétvégére a nyaralóba :)

tüske - 2017. 06. 16. 22:50

Én ötpercenként változtatom a véleményem (áh, ez hülyének néz minket – hú, ez de jó volt), de mindig átsegít a hullámvölgyön, ha emlékeztetem magam rá:

Ember, ez a Twin Peaks nem az a Twin Peaks! Tényleg nem, fogd már fel! Igen, nincs benne annyi szerethető karakter és humor. Ez sokkal inkább a Mulholland Drive világa, tessék elfogadni. Viszont van benne hidegrázás, wtf, lassan adagolt mozaikdarabok.

Még valami: azt hiszem, Mark Frost nyilatkozta pár hónapja, hogy egy dolgot megtanultak az első két évadból: ma már nem lehet össze-vissza, ad-hoc írogatni, anélkül, hogy lenne koncepció és történet. Ez tartja bennem a lelket, én hiszek benne, hogy ez összeáll a végére, és akkor de, fogjuk még ezt klasszikusként emlegetni, egy olyan bátor sorozatként, amit ritkán vállal be egy csatorna.

Addig meg olyan, mintha egy képtárban sétálnék, ahol sok különböző, mégis egy téma mentén egymás mellé rakott képet nézegetnék.

Quantumleap - 2017. 06. 17. 12:00

tüske: Az első két évaddal nekem leginkább az a problémám, hogy egyes dolgok irreálisan rövid idő alatt zajlanak le, ahhoz képest, hogy a két szezon együtt kb. másfél hónap alatt játszódik. Pl. az nem hihető, hogy Leót ilyen rövid idő után kiengedjék a kórházból és Shelley gondjaira bízzák. A seriff is elég gyorsan túlteszi magát Josie-n. És még jutna eszembe. Az új szezonban gondolom nem fognak ebbe a hibába esni.

Bikuci - 2017. 06. 19. 10:02

Az elégedetlenkedők egyik érve a lassúság. Valóban lassan zajlik a cselekmény, legalábbis lassabban a megszokottnál, viszont bizonyos orosz drámákhoz képest gyorsabban. Próbáljatok lelassulni, és akkor több időtök lesz gondolkodni. Ne féljetek a gondolatoktól. Tudom, hogy ha a Pókember lassabb lenne, igencsak csúnya gondolataitok támadna, de ez itt nem a Pókember, nem egy pörgős nyomozós akciófilm, még csak nem is a Westworld (bár még ahhoz áll a legközelebb), ez kérem szépen visszatérés Twin Peaksbe. Lassan történik, de annál tartósabb élményt fog elérni. Mondom még egyszer, használjátok ki az időt gondolkodásra…

winnie - 2017. 06. 19. 10:35

ez most olyan, mintha valaki, akinek nem tetszik elkezdené megmagyarázni annak, akinek tetszik, hogy valójában nem is jó, amit lát – elég abszurd lenne:) nem hiszem, hogy a profi sorozatnézőket, vagy esetleg a twin peaks-rajongókat ilyesmiről kéne kioktatni, mindenki pontosan tudja, hogy mit várhat el, nem ez az első sorozatuk, néznek elég sokat, lassúakat is. és nyilván, ha valami lassú, de jó, akkor nem fogja az a “vád” érni, hogy lassú. ha a lassú negatív jelzőként jön elő, akkor az elég beszédes.

(ha engem kérdezel, nem a tempó a gond, eddig inkább úgy lassú a sorozat, hogy nem halad előre igazán, és folyamatosan ismétli önmagát. de ha lenne megfelelő hangulat, ami kompenzálná a tempót, akkor a többség biztos, hogy nem említené a lassúságot.)

szerintem, ha valakinek nem jön be a sorozat, attól még simán tisztában lesz azzal, hogy másoknak bejön, amit látnak. és ha valahol, akkor ennél a sorozatnál az, akinek bejön az eddigi pár rész, abszolút meg kell értenie, látnia kell azt is, hogy ez nagyon sokaknak nem fog bejönni. és nem csak azért, mert lassú, számtalan ok volt felsorolva a fentiekben (ahogy írod, az “egyik”). sajnos az már most látszik, hogy ez az évad nem lesz nagyon elismert, nem fognak sokáig beszélni róla – a kérdés csak az, hogy a 10. vagy a 18. rész után a maradók csettinteni fognak, hogy milyen príma kis szezon kerekedett belőle, vagy éppenséggel néznek maguk elé, hogy kár volt időt áldozniuk rá, áltatni magukat azzal, hogy majd csak kerekedik belőle valami.

clegane - 2017. 06. 19. 11:13

az új epizód teljesen kommersz tempójú volt már-már! alig akadt benne olyan jelenet amikor pl percekig sepregetnek. az egyik legjobb rész volt eddig!
amúgy nemtom, szerintem van jó hangulata, ami ellensúlyozza a lassúságot, persze néha én sem vagyok jó passzban hozzá.
az szerintem is simán érthető, ha sokaknak nem jön be, nem kell ezen emberkedni.

Bikuci - 2017. 06. 19. 11:28

A 7. részből még csak 20 percet láttam, de valóban “gyorsult”.:) Bajom igazából azzal van, amikor egy nem átlagos sorozatot (vagy bármi mást) azonos szempontból elemeznek, kritizálnak, mint egy átlagos szórakoztatásra szánt, művészi koncepció nélküli, az agy rágógumijának szánt “művet”.

Sorozatgyilkos - 2017. 06. 19. 14:07

6 részt láttam, viszonylag darálva, nekem egyelőre bejön, egyszer sem néztem a számlálóra, hogy mennyi van hátra, szépen van fényképezve, mindegyik epizódvégi zene tetszett. De félek tőle, hogy ha mostantól hetiben nézem, akkor sok szálra nem fogok emlékezni, újranézni meg nem akarom.

wondorog - 2017. 06. 19. 14:20

Én is észrevettem, hogy részről-részre egyre jobban visszatér a TP hangulat, és kevésbé lesz “tipikus” Lynch alkotás, az első 4 rész valóban inkább a Fire Walk with Me hangulatot hozta, de szépen lassan végre a történetre is kezd fókuszálni a dolog.

Geri - 2017. 06. 19. 14:20

A 7. rész nagyon jó volt, jöttek az infók, végig lekötött. Aki már nehezen bírta követni, az mindenképp nézze meg :D

Quantumleap - 2017. 06. 19. 21:29

7×07

Ez a naplós dolog eléggé bakis. Amikor Laura Annievel álmodott az már az után volt, hogy Haroldnak adta a naplót. Tehát nem írhatta le az Annie által az álomban elmondottakat abba a naplóba, pláne nem a kitépett lapokra. Legfeljebb a másik naplójába írhatta bele, de akkor ott ez szembeötlött volna Coopéknak, és nem utaltak semmi olyanra, hogy abból is hiányoztak volna lapok. Vagy én nem gondolkodom elég erősen, és átsiklok valami felett?

clegane - 2017. 06. 19. 21:40

miért ne álmodhatott volna róla korábban is?

Quantumleap - 2017. 06. 20. 02:01

clegane: Elég erőltetett magyarázat lenne. Eleve mostanáig abban a hitben voltunk, hogy nem írta le sehova a dolgot.

Winkie - 2017. 06. 20. 02:48

Quantumleap: a Fire Walk with Me-ben van erről egy jelenet, de már nem emlékszem, hogy ott lett volna utalás Harold-ra.

Quantumleap - 2017. 06. 20. 03:43

winkie: Elég régen láthattad. Benne van, ahogy elviszi Haroldhoz.

NB - 2017. 06. 20. 08:34

Quantumleap: Jogosnak tűnik a naplós észrevételed.
Az is egy (kis) hiba, hogy a Fire Walk with Me-ben a látszik, hogy a kitépett lapokból maradtak bent kis fecnik a naplóban, itt meg ha jól láttam teljesen épek voltak a lapok.
De ez persze csak szőrszálhasogatás.

noodles - 2017. 06. 20. 10:31

igen én is úgy emlékszek, hogy a Fire Walk with Me-ben adja oda Haroldnak a naplót miután Annievel álmodott.
nagyon jó volt a 7.rész, jöttek az infók, eddig ez volt a legpörgősebb rész. Lynch biztos túltolta a kávét.

Quantumleap - 2017. 06. 20. 10:40

NB: És az a gond, hogy a naplós észrevételem nem kis baki, hanem egyenesen szarvashiba. Lynch csak felületesen nézte újra a filmet a forgatás előtt vagy mi? Mert oké, esetleg ki lehetne magyarázni avval, hogy Annie többször is álmodtatta magát Laurával. De akkor, miután Laura beleírta a naplójába az elmondottakat, miért álmodtatta újra magát? Jó, erre is lehet magyarázat: Mert addigra azok a lapok ki lettek tépve a naplóból, és így Laurának újra le kellett volna írnia, de ezt már nem tette meg. Csak ez így már igencsak erőltetett magyarázás.

Bikuci - 2017. 06. 20. 12:12

Ez nem a kockák sorozata.

clegane - 2017. 06. 20. 12:20

szerintem a baglyok készítettek ektoplazmából reprodukciót a hiányzó lapokról és rejtették el a vécéajtóban. miért is ne?

NB - 2017. 06. 20. 13:09

Quantumleap:
Szerintem túlgondolod, sima hiba.
Nem hiszem, hogy a eredetileg foglalkoztak vele vagy gondoltak arra, hogy mi volt a napló lapjain. Ezt csak utólag tették meg, és kreáltak hozzá valami történetet. Azt, hogy ez nem illeszkedik az eddigiekhez, vagy nem vették észre, vagy nem foglalkoztak vele.
ugye láttunk már olyat, hogy valamit másként írtak le a könyvben, mint ahogy a sorozatban szerepelt (Nadine szeme).

NB - 2017. 06. 20. 13:12

Vagy pl. egy angol honlapon olvastam, hogy Mark Frost a könyv népszerűsítő rendezvényein többször kijelentette, hogy nem Annie, hanem Lana nyerte a szépségversenyt.

zombi444 - 2017. 06. 20. 16:15

Na most megkapta mindenki amit akart. Aki Lynch filmjeit szerette az élvezkedhetett az első 4-5 részen. Aki a TP-t az majd most örülhet. A hatodikban még csak kapizsgálták, a hetedik részben már teljesen azt a stílust kaptuk vissza. Ez így van jól. Ha mostantól ezek keverednek akkor mindenki örülhet. Én szerencsére mindkét táborhoz tartozom :) Amikor Cooper leszerelte a kis germót azért az ütött egyet. Visszanéztem háromszor is. Kezd már észhez térni a tag. :) Amásik jelenet amikor elcsapják a kisfiút az is komoly. Ott van minden abban az öt percbe. Amit H. Dean Stanton mutat az arcjátékával az sem semmi. Igazából aki rajongó az minden egyes percét élvezi. Aki meg nem az, hát az meg így járt. Ez nem a henripotter. Nem a nagyátlagnak íródott, hanem nekünk. Azt hiszem élvezzük is ha más nem érti, miért is vagyunk oda mi ezért a “katyvaszért”. Egyszerűen olyan hangulata van ami odaver a kanapéhoz és hetekig gondolkodóba ejt. Aztán ha gyerekkorodban láttad a régi részeket még az életedet is meghatározta valamilyen formában. Na mindegy. Most újranézem az asszonnyal a héten az első 7 részt aztán már jöhet is a nyócadik.:)

Sancho Pansa - 2017. 06. 20. 16:32

zombi444: Maximum azt kapta meg, aki a sorozattal maradt, akik sajnos a kisebbséget jelentik, de azzal komolyan vitába szállnék, hogy az eddigieknek bármi hangulata is lett volna. Épp a sterilitása (még a képi világa is mentes volt a melegségtől javarészt) volt a gáz az első részeknek. Nyilván Las Vegas nem is lehetett más, de akkor is, a hangulat nagyon hiányzott – hol van a sorozatból Angelo Badalamenti? Alig volt szerzett zene az első részekben.

“hetekig gondolkodóba ejt”

Az az igazság, hogy bárki tud összefüggéstelenül filmezni, vagy random dolgokat a képernyőre hányni, hogy aztán hátra dőljön és jót röhögjön azon, amit összetrollkodott. Ha megfelelő a címke a produktumon (ld. rendezte: D. Lynch), akkor sokszor az ember bemeséli magának azt, hogy van min gondolkozni. Ha Pistike csinálná ugyanazt, akkor elintézné azzal, hogy marhaság.

clegane - 2017. 06. 20. 16:44

szerintem tökre nem az a cél, hogy “gondolkodóba ejtsen”, nincs ezen mit gondolkodni.
inkább az, hogy a “hatása alá kerülj”, az meg nekem simán be szokott válni, persze ez nyilván nem kérhető számon senkin, hogy kinek miért és kinek miért nem.
én mindenesete unottan legyintem el a legtöbb horrorfilmet, de egy-egy epizód után azért sokáig motoszkál a fejemben a nyugtalan érzés, amit keltenek. nekem meg ez jó mert én erre vagyok junkie, hogy olyan érzéseket keltsenek bennem filmek, amik maguktól nem kelnek.

A. - 2017. 06. 20. 19:34

Az első pár rész teljes döbbenete után (ez.még.mi) azt vettem észre h beszippantott a hangulat. Most újranézve az eddigi részeket, elég kerek is a sztori, legalábbis az első benyomáshoz képest. És ami a lényeg, Dougie- Coop-nak úgy drukkolok ahogy nagyon kevés karakternek eddig, és ez jó. Lynchnek is drukkolok, hogy még gurítson egy nagyot, olyat ami felveszi a versenyt a “fiatalokkal” (legion, the leftovers).

zombi444 - 2017. 06. 20. 19:43

Bocs, a gondolkodóba ejtet pontosan úgy értettem ahogy clegane leírta. Igazából leegyszerűsítve annyi hogy sokat gondolok rá és marhára várom hogy nézhessem a következő részt.

zombi444 - 2017. 06. 20. 19:52

Beszállok én is abba a vitába hogy kell-e látni az előzményeket. Bár elég langyos a véleményem. Igaza van mindkét félnek, viszont aki nem látta/olvasta az előzményeket az olyan mint egy félkarú óriás. Vagy mondok más példát. Lehet pisztrángot enni étteremben úgy hogy elédhozzák és megeszed. Vagy tetszik az íze vagy nem. A másik eset hogy felkelsz hajnalban, megiszol egy kávét kicammogsz a tóra élvezed a csendet, a természet ébredését, fogsz két pisztrángot, otthon két sör mellett megpucolod, tüzet raksz, megsütöd őket és befalod. Itt is lehetséges a két eset(szar vagy jó az íze), de van egy óriási különbség: mégpedig az, hogy átélted az egészet az elejétől a végéig és minden porcikádban benne van.

Rubber Duck - 2017. 06. 20. 23:02

A TP hozta eddig a legtöbb kommentet, úgy látom, összesen több, mint 300-at. Ha csak a pilotposztot veszem, az is 200, annál csak az AmGods hozott több kommentet.

winnie - 2017. 06. 21. 05:06

Rubber Duck: az természetes volt, hogy sokat fog hozni, hiszen egy kedvelt sorozat felélesztése – bár a prison break többet hozott, de az is egy kedvelt sorozat felélesztése. bár ez még epizodikus kritikákat is kapott. más kérdés, hogy ez annyira sokat nem jelent, hiszen sem nézettségben, sem letöltésben nem túl népszerű. mondanám azt, hogy azért sok, mert van mit kibeszélni rajta, kérdések, miegymás, de a pb valahol csontegyenes sorozat, ami nyilván nem azért pörgött fel, amiért a tp:)

mondjuk ilyenkor mindig azt érdekes nézni, hogy miképp alakulnak a kommentek, konstansan sok van, vagy csökken a számuk. az előző rész után nem sok volt például, most megint van. (nyilván még több lenne, ha írnék róla részenként, de a pb esetében is elhatároztam, hogy ezt fogom tenni, és mindkét sorozatot kaszáltam pár rész után, szóval a tervemnek annyi lett, így már csak vendégírási lehetőség maradt.)

winnie - 2017. 06. 21. 05:06

clegane: nálad a pont. ezen is múlik jó eséllyel a tetszés. ha elkap, akkor nyert ügy.

Kata - 2017. 06. 21. 09:58

Quantumleap: Tegnap csekkoltam, igazad van, előbb adja oda Haroldnak a naplót és utána álmodik Annie-vel, ez olyan rossz, mert tényleg szarvashiba, remélem lesz rá valami magyarázat.

Az első 2 résznél úgy éreztem, hogy az egész ilyen Lynch-es agymenés lesz, aztán újranéztem a filmet először, majd az első két évadot végül a missing pieces-t, utána daráltam a 6. részig, majd a 7. részt kétszer is megnéztem.
Nagyon jó lett az új évad. A hangulat, a cselekmény, még az elnyújtott jelenetek is bejönnek(a 7. részben a söprögetés XD).
Walter Olkewicz-t már kiszúrtam a második rész végén.
Nagyon tetszik, hogy kisebb szerepekben is ismert színészek tűnnek fel.
Rossz, hogy várni kell az új részekre.

Bikuci - 2017. 06. 21. 10:03

Valahol azt írják, hogy a másik naplóból is hiányoztak lapok. Erre utal csoki nyuszi is. Az első részben csoki nyuszival együtt találja meg a naplót Coop. Nem biztos az infó, nem néztem meg, de hátha megnyugtatólag hat. Nekem nem fontosak ezek a “hibák”, ha azok egyáltalán.

Bikuci - 2017. 06. 21. 10:16

Mások arra hivatkoznak, hogy többször is lehet álmodni ugyanazt, illetve a sorozatban csak a halála előtti nap adja oda Haroldnak, így a sorozat cselekménysorába beleillik.

“Maybe that was the second time she had that dream- I have had repeat dreams before. And in the series, Laura does not give Harold the diary until the day before she dies, so finding those pages is consistent with the series’ timeline.” -dugpa-

zombi444 - 2017. 06. 21. 12:40

Újranéztem és pár dolog most esett le. Pl amikor Cooper azt a bőröndszámítógépet bizgerálja a börtön biztonsági rendszerének terveit tölti le magának a ???magnetofonjára??? ahol majd megcsinálja azt a kalamajkát. Vagy a másik hogy aki rákacsint Shellyre a bárban az a karatés tag aki beijeszti a helyi faszagyereketmajd. Amúgy elsőre is nagyon bejött de másodjára mégjobban megerősített abban hogy ez minimum az a szint amit régen szerettünk. És ami majd jobbá teszi az az hogy jobban átgondolták mint anno a régit. Pedig már az is a maga volt a best.

zombi444 - 2017. 06. 21. 12:44

A hibához annyit hozzátennék, hogy aki bölcsen gondolkodik az nem szól bele a munkába a közepén hanem kivárja a végét. Ha addigra is megmarad a hiba, azaz nem lesz megmagyarázva, csak akkor lesz értelme rágódni rajta. Addig teljesen felesleges. Én még nem csekkoltam le azt a dolgot de látatlanba simán belefér hiszen keverednek dolgok időben és térben is. Na de majd meglátjuk.

zombi444 - 2017. 06. 21. 12:46

Mé gegy eszembe jutott. A szobor aki eltűnik a börtömbe mikor a tag a haját tépi az lehet a fehér szobor (ami a barlangba van)doppelgangere. Szerintetek?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz