login |

Twin Peaks itt, Twin Peaks ott

2017. 05. 22. 18:29 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: a hét dumája, ajánló, video,

The pilot is the only thing I am particularly, extremely proud of. There were great moments along the way. The second season sucked.

Ez egy David Lynch-idézet, de nemsokára itt a kritika, este pedig premier, addig visszatarthatjátok a véleményeteket.

Viszont addig is, hogy teljesen az idő, a tovább mögött megnézhető az új szezon főcíme, egy 3 részes doku, amit a Showtime készített Twin Peaks: The Phenomenon címmel, egy korábbi Twin Peaks-doku, egy IGN-es, idővonalas felzárkóztató videó a 3. évadhoz, valamint egy a sok ezer YouTube-os, “Mi olyan jó a Twin Peaks-ben?”-elmélkedés.

De szerintem felzárkózásnak a legjobb a Psych – 5×12. Viccen kívül, Twin Peaks-rajongók nézzék meg ezt a részt, és lehet, hogy meg is lesz az egyik nyári darájuk.

9 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2017. 05. 22. 18:46

Van még egy magyar videó is. Kovács Gellért remekül összefoglalja a lényeget.
https://youtu.be/8hc3hYGGuuk

Macsi - 2017. 05. 22. 19:24

Akkor lehet tudni,h az új sorozat csak a régi rajongóknak készült?. Két részt szenvedtem ki az újból,egy nagy katyvasz az egész, számomra,amikor nem zavaros,akkor meg lassú, vontatott. HBO go feldobta az első négy részt,de nem hiszem,h tovább nézem. Az már egy jel volt,h az első évadot sem bírtam végignézni. Biztos velem van a baj. :(

Snoopyzit30 - 2017. 05. 22. 19:39

Az elmúlt 2 hétben daráltam le (eredeti nyelven, magyar felirattal) és nagyon örülök, hogy végignéztem. Igaz a 2×07 után (ekkor a nézőknek már leeshetett, hogy ki ölte meg L.P.-t, de a 2×10-ben egyértelműen kiderül) kicsit – nem is olyan kicsit – leült a cselekmény, már nem volt olyan izgalmas, de amit a 2×07-ig lenyomnak, na az valami fantasztikus!

Azt hiszem a ma esti program meg is van és már ugrok is neki az új részeknek. Mivel most nagyon frissek az emlékeim, így szerintem nagyon érdekes lesz nézni, akárhogy is sikerült.

winnie - 2017. 05. 22. 20:01

macsi: senkivel sincs baj:)

“Akkor lehet tudni,h az új sorozat csak a régi rajongóknak készült?.

mondták, hogy nem, meg minden, de ezt nagyon nehéz annak élveznie, aki nem tudja, hogy mire számítson. aki tudja, annak sem lesz egyszerű, ld. az első 15 percet, de utána már könnyebb, mert jönnek ismert arcok. (én, ha nem tudom, hogy mi ez, az egy 1 perces tolatós beparkolásnál szívesen kinyomtam volna. nem vagyok róla meggyőződve, hogy x percet ne lehetne anélkül kivágni belőle, hogy ne csorbulna az élmény, sőt.

de aki nem tudja, hogy ki kicsoda, annak még az infómorzsákkal is (csepegtetik, való igaz) iszonyat sok új arc lesz, akiket nem tud hová tenni. de ha valaki úgy megy neki, hogy egy monstre lynch-filmet néz, akkor lehet, hogy direkt tetszeni fog neki az, hogy nem tudja, hogy mi van.

de meg nem mondom, hogy az újonc, aki feladja, a totális összevisszaságnak tűnés, vagy a sok ismeretlen dolog miatt adja fel.

Macsi - 2017. 05. 22. 20:38

Winnie,igen,kb senkiről sem tudom kicsoda, de az üvegdobozos jelenet nem hagy nyugodni,meg az idősebb manus se,aki előzetesbe került. :) Még lehet adok neki egy esélyt.

gonzales7 - 2017. 05. 22. 22:28

Én láttam a Twin Peaks-t teljes valójában amikor először vetítették nálunk. Suliban igazi kibeszélőket tartottunk kisgyerekként belőle. Azóta láttam már vagy 10-szer az első és második évadot. És mindkét évadot megvettem eredeti díszdobozos kiadásban DVD-én.
Csak azért írom ezt hogy képben vagyok ezzel a sorozattal és szeretem is.
De háááá megnéztem az első 4 epizódot ebből a 2017-es Twin Peaksből és azt kell mondjam ennek nem sok köze van az általam ismert és kedvelt Twin Peakshez. Ez teljesen olyan mint a Tűz jöjj velem Twin Peaks film ami nekem már szintén messze áll attól a Twin Peaks-től amit szeretek. Abban is ilyen teljesen elnyújtott jelenetek vannak és a karakterek is szinte az önmaguk paródiái lettek itt ugyanezt érzem. Az eredeti sorozatnak volt egy íve volt egy nyomozás volt egy misztikus háttér sztori és volt egy közösség akik ugyan furák voltak de mindenkit megismert a néző és a nyugodtnak tünő kisvárosnak ahogy haladt előre a történet egyre sötétebb titkai kerültek elő. De amitől működött nálam a Twin Peaks azok a karakterek ebben a 2017-es Twin Peaksben nah karakterek azok nincsenek csak komplett idióták. Az sem elhanyagolható dolog hogy az első két évadban Lynch mindössze 6 epizódot rendezett a többit más rendezők dirigálták.Arról nem is beszélve hogy Mark Frost valószínűleg rövidebb pórázon tartotta Lynchet társ íróként a korábbi évadoknál. Itt viszont Lynch teljesen szabadkezet kapott a Showtime-tól és ez meg is látszik az eredményen eddig. Bevallom erős késztetés érzek hogy kaszáljam ezt a Lynch agymenést de Twin Peaks rajongóként asszem megpróbálom végig nézni de nem látom sok értelmét. Lynch teljesen tojik az elvárásaimra lényeg hogy ő az “életművét” belesűrítse 17 órába. Mert van itt minden Kék bársony, Veszett világ,Lost Highway, Mullholland Drive szinte az összes művét megidézi de Twin Peaks nem sok van itt…jaa igen Dale Cooper az van …akkor az már Twin Peaks. Jahh ha már Twin Peaks 4 rész alatt jó ha 5 percet volt a történet Twin Peaks-ben az összes többi Lynch moteljeiben meg országútjain csillogó villogó városaiban játszódott. Szóval asszem nem vagyok eddig elragadtatva a 2017-es Twin Peakstől de ez csak saját véleményem.

winnie - 2017. 05. 23. 07:37

“.Arról nem is beszélve hogy Mark Frost valószínűleg rövidebb pórázon tartotta Lynchet társ íróként a korábbi évadoknál. ”

olyannyira, hogy lynch nem is nagyon vett részt a munkálatokban, a showrunner talán robert engels volt, csak ugye tévesen sokan lynch-nek tulajdonítják az egészet.

gonzales7 - 2017. 05. 24. 22:34

Igen így van asszem az első évadnak volt a Showrunnere Robert Engels. Meg aztán a Twin Peaks egyértelműen Mark Frost “gyermeke”. De nyílván Lynch-nek is nagy szerepe van abban hogy a Twin Peaks az lett ami. Ez nem is lehet vita tárgya. De Lynch-et nem szabad elengedni mert akkor ez lesz a vége mint most! :D Emlékszem amikor először néztem meg a sorozat után a Tűz jöjj velem című Twin Peaks filmet az szintén akkora gyomros volt a sorozat után hogy így néztem hogy mi a jó franc ez??? :D Éveknek kellett eltelni hogy megtanuljam valamennyire értékelni azt a filmet mert sem hangulatában sem látványvilágában nem sok köze volt az eredeti Twin Peaks-hez. És ez az új sorozat ugyanilyen egy nagyon zavaros Twin Peaks ami inkább Lynch Peaks…. és bizony még engem is a korábbi évadok nagy rajongóját rögtön bedobja a mélyvízbe és azóta is próbálok kievickélni belőle. :D
Én egyébként úgy gondolom hogy sokan túlmisztifikálták a Twin Peaks-et meg úgy általában belemagyaráztak mindenféle hülyeséget. És túlzottan is felmagasztalták amit Lynch nagyon kihasznál a saját kis beteges céljaira.:D Számomra egy jó féle fura kisvárosi krimi volt a Twin Peaks. Ami tele volt fura és érdekes város lakókkal kis piszkos mocsokságokkal a felszín alatt. Aztán ugye volt egy karizmatikus nyomozó páros Cooper/Truman és mindezt még kiegészítették egy természetfeletti misztikummal ami olykor adott okot a borzongásra is. És mindezek mellett jóérzékű humora és legendás zenéje volt a sorozatnak. És mindezt jókor jó időben dobták be a nézőknek a televizíóba.
Én kiegyeztem volna valami hasonlóval most is mert ez a Lynch “élvezkedés”ami most egyenlőre megy ez még további 13 részen keresztül nagyon megterhelő lesz! :D Én bele sem merek gondolni mit érezhetett az aki újoncként kezdett bele ebbe a sorozatba! :D Mert én is aki szereti a régi sorozatot én 20 perc után kiakartam kapcsolni a francba az egészet! :D

Thomas - 2017. 05. 26. 20:06

Megnéztem ezt a Psych-et, ez a sorozat egy katasztrófa:) Nem is bírtam sokáig, a 15. perctől már csak tekergettem. Jól telenyomták utalásokkal, az biztos, párszor elmosolyodtam, de annyi. Hogy megöregedett mindenki, pedig ott még 20 év sem telt el, Sheryl Lee-t mégis fel sem ismertem volna, vagy a Lanát játszó csajt. Érdekes lesz látni az új részeket ezután:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz