login |

Baby Daddy: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 06. 08. 20:10 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Emlékszem, hogy a Baby Daddy is azon nagyon kevés többkamerás sorozat közé tartozott, amik egy teljes szezonon át megmaradt nézősnek. A második évad elején persze dobbantottam, mert úgy éreztem, hogy a kisbabás kvázi családi komédiából minden kezdeti báj és frissesség odaveszett, márpedig csak a középszerű humora nem volt elegendő ahhoz, hogy megtartson.

Most, kvázi a semmiből, nem tervezetten, cserébe pont a 100. rész után lesújtott rá a kaszás, én pedig, ahogy minden évben egyszer vagy kétszer, visszanéztem a Freeform komédiájára, hogy történt-e változás. S gondoltam, hogy azért egy búcsúposztot megérdemel a sorozat.

A Baby Daddy-nek továbbra is az aranyosság maradt az erőssége, ráadásul ahogy felcseperedett Emma, úgy nőtt a cukiság faktor is – a Modern Family készítői példát vehetnének a sorozatról, hogy nem csak irritáló kisgyerekeket lehet castingolni és írni.

Sajnos a romantikus szálak előrehaladásával más aranyosabb kapcsolatok eltűntek vagy átalakultak, aminek köszönhetően tényleg csak nyomulós Anyu és kőfejű Danny maradt meg állandó, de egyszólamú poénforrásnak, Ben és Riley elszürkült, őket így átívelő történetszálakkal kellett “életben tartani” – több-kevesebb sikerrel ez össze is jött, és ez a finálé is az ő sztorijaikat gördítette elég komolyan előre.

A zárás annyiban pozitív volt, hogy az említett átívelő sztorik előre léptek, sőt, Riley-éra pont is került, az viszont kifejezetten csalódás volt, hogy teljesen érdektelen, szokás szerint a karaktereket rajzfilm figurákká egyszerűsítő B-sztorival ment el legalább a játékidő fele – tippre, ha a készítők tudják, hogy ez lesz a sorozatzáró, akkor nem idióta ajándékhajkurászás lett volna benne, hanem mondjuk több érzelem.

Már a Melissa & Joey-ra is jellemző volt, hogy az érzelmesség kiemelt szerepet kapott, és itt is, legyen szó akár barátságról, családról vagy romantikáról, ebben nem szenvedett hiányt a sorozat, és nem árt, ha egy-két efféle, pozitívabb szemléletű szitkom is bekerül a nézősök közé.

Az biztos, hogy a Baby Daddy-t annyiban elismerés illeti, hogy nem vált irritálóvá, lehetett szeretni még akkor is, ha nem röhögte szénné magát rajta az ember. Megbízható maradt. Azt pedig valahol sajnálom, hogy sosem derül ki, hogy mi történt volna a 6. évad tervezett második felében, hiszen elég komolyan megváltozott a status quo. Olyannyira, hogy akár egy spinoffot is lehetne építeni rá, nem? Baby Mommy, anyone?

5 hozzászólás Ne habozz!

Hhugi - 2017. 06. 09. 09:51

Kár érte,nem a legjobb,de szórakoztató,amit kellett adnia,azt tudta.

Mom - 2017. 06. 09. 20:22

Én végig követtem, nem bántam meg. A cukifaktor meg volt benne, a karakterek és a poénok is egy kiszámítható szintet hoztak. Szitkomnál nem biztos, hogy ez a legjobb jelző, de számomra tényleg kellemesen volt egyhangú.

És bár ez nem feltétlenül szempont a többségnek, de nyelvgyakorláshoz kiváló, szinte minden dialógus jól érthető angol felirat nélkül is (nyilván annak, aki amúgy rászorul, mint én is) :)

winnie - 2017. 06. 09. 20:37

nagyon, nagyon nagy igazság. az ilyen sorozatok valóban sokat segítenek.

elliot - 2017. 06. 16. 14:58

Elkezdtem nézni, a 2. évadnál kiszálltam, mert elmúlt a bája nálam is. Őszintén szólva most vettem csak észre, hogy még mindig létezik a sorozat.:( Pedig jó lett volna, ha cuki marad, mint a Raising Hope.

sámson - 2018. 05. 20. 21:46

Néha nagyon unalmasan bárgyú, de, néha fel lehet

ismerni az ÉLET bonyolultságát….

A Dannyt alakító színész frankón hozza a

sportembert, viszont vannak gondolatai, amik

igazán felemelő érzésekről árulkodnak….

Az anya szerepét szerintem túljátszatta az

író….vagy az amerikai elvált nők mind

ilyenek ????

Én nem sokat tudok angolul, de, a fordítás

lehet, hogy nem mindig jön át….

Szerintem kissé misztifikálják a nagy Ő keresését,

bár mindenkinek jól esne, ha rátalálna ,

de meg is kell tudni tartani…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz