login |

Dark Matter: kezdett a 3. évad (kamukibeszélő)

2017. 06. 12. 18:15 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Annak idején a Syfy űrhajós scifi-sorozata, amelyet a Stargate-es  Joseph Mallozzi jegyez saját képregénye alapján, azzal az egyszerű koncepcióval indított, hogy hat ember magához tér egy űrhajó fedélzetén, és egyik sem tudja magáról, hogy kicsoda. A némiképp epizodikus, problémamegoldós koncepció mostanra már tipikusan átívelős, nagyvállalatokat szembeállítós, összháborús förgeteggé változott.

Én már az 1. évad végére elvesztettem a lelkesedésemet, és a második szezonos “Prison Break az űrben”-kezdés sem mozgatott meg – nem volt rossz, csak nem éreztem elegendőnek, hogy kitartsak. Szóval konkrét kritika csak akkor lesz a kezdésről, ha kapunk valakitől, de azért itt egy kibeszélő, hátha.

Az S2 kezdése óta is sok minden megváltozott, új kiemelt szereplők érkeztek, a régiek közül volt, aki meghalt (úgy igazándiból, ami elég nagy WTF volt), más pedig színeket váltott, ami, ha valahol, ebben a sorozatban az amnéziás aspektus miatt érthető is. (Sőt, ez lehet a legérdekesebb, s az a tényező is, ami megnehezítheti a karakterek kezelését, hiszen mindenki másképp reagál az új infókra, valamint az, hogy minden figura folyton újabb és újabb rétegeket kap.)

A 3. évados nyitány első felében kiderült, hogy a cliffhanger-t kik élték túl, és a csapat megint szétszéledt, de szerencsére nem kellett sokat várni az összehozásukra, majd pedig némi akciózás kíséretében beindították az idei sztorikat, amik egy része természetesen a blink drive körül foroghat, más részük pedig a főhősökről szól majd, ld. Five számára máris adott egy küldetés, miután kiderült a múltjáról valamit. És persze ott a talán legellentmondásosabb szál a császárral, hiszen még mindig nem tiszta, hogy hova akarják kifuttatni, hogy van-e számára visszaút.

A kezdeti egyszerű scifi limonádé mostanra eléggé terebélyes és kifejezetten komplex lett, most már nem elég csak fél szemmel figyelni rá. A kérdés csak az, hogy a komplexitás mögött van-e, lesz-e megfelelő tartalom, illetve érdekes sztori.

11 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 06. 12. 18:52

Szerintem a börtönszökés az évad egyik legjobb része volt. Az évad elején a halál meg tényleg WTF.

Harmadik évad eddig jó, de remélem évad végére kiírják Ryo-t.

Claire8310 - 2017. 06. 12. 19:50

Én is valahogy a sorozattal ragadtam. Arra emlékszem, hogy kb. 4 rész után abbahagytam, de nem is tudom miért, aztán eszembe jutott hogy jé, ez is volt, és ledaráltam a maradékot az 1. évadból. Akkorra már nem volt kérdés, hogy megszerettem.
Igazából amennyire némely rész egyértelmű és tényleg limonádé, annyira máskor olyanokat húznak, amire nem számítok. Az említett WTF is. Mostanra már abszolút hozzám nőttek a karakterek (főleg Three és az Android),tényleg mindig árnyalják őket, és hát a zene meg továbbra is Mass Effectes, szóval ott is nyer egy picit.

Akkor a kezdés. Tetszett a 1,5 órás nyitány. Kicsit bele kellett rázódni a részbe, körvonalazódnak a dolgok, és szokás szerint továbbra sem fekete-fehér minden itt sem. Maradok hetibe, természetesen. Hajrá Dark Matter.

korum - 2017. 06. 12. 22:00

Az előző évadot már nem néztem végig, most az kezdést igen, és visszajöttem… megyek az előző évadot is bepótolni :)

hummel - 2017. 06. 12. 22:55

Továbbra is a sorozattal. Nekem bejön. Egy-két gondolat:
– Six már terelné a társaságot a Ferrous ellen, ami rendben is van, viszont másrészről Zairon-t és Ryo-t békén hagyná?
– Amikor Teku arról kérdezte a gyerek Ryo-t vajon mit gondol az Ishida ház több mint 400 éves töretlen uralkodásáról összehasonlításképp a nagyvilágban tovatünőkkel, és a gyerek nem figyelt, az olyan volt, mint egy rossz ómen a jövőre nézve.
– Érdekesnek tűnik a Sarah féle szál. Vajon a nőnek megvan az összes emléke? Five a nő halála után ’töltötte le’, persze ha őt letöltette, akkor Nyx-nél is tehetett valamit. Ez csak találgatás, majd meglátjuk.
– Az Android hozta a megszokott humorfaktort: „The secret ingredient is basil. And love. But mostly basil.”
– Nem ártana némi óvintézkedés a hajón. Nemcsak Ryo miatt, de ott vannak még a másik dimenzióból áthozott potyautasok is.

Túl sok szál lóg a levegőben a nagyvállalatok konfrontációja és a Zairon kontra Pyr háború mellett is. Ki bérelte fel Corso-t, Devon meghalt-e, a Seers a vezetői halála után felbomlott, vagy újjászerveződött, Rook és titokzatos főnöke, a fent említett potyautasok, az androidok önfelszabadítása, a Procyon nevű terrorszervezet …. és persze a hajón mindenkinek, beleértve az Android-ot is emlékezetvesztése van, szóval ezzel is lehet még játszani.

Pocok - 2017. 06. 12. 23:35

Szerintem Devon meghalt, nekem úgy tűnt.

hummel - 2017. 06. 13. 07:49

Pocok: Valószínűleg meghalt Devon, de gyanús, hogy semmilyen információ nem volt utána róla és háttértörténet szempontjából is hiányérzetem maradt. One esetén is ott a kérdőjel. A GA miért állt le a nyomozással?

Desmond Wallace - 2017. 06. 17. 08:20

A dupla évadnyitó első feléből mintha hiányzott volna egy-két perc.

Az egyik jelenetben még a kisebbik hajón haldoklik Portia, a következőben már a Razán beszélgetnek.

Hozta a 6/10-es szintet. Továbbra is érdekel.

nade - 2017. 06. 17. 15:37

3×3
“A kevesebb néha több” mondást elkezdhetnék alkalmazni.
-Sok árulás, megint.
-“Meghalt mindenki!?”, megint
-karizmatikus gonoszOK bemutatása, aztán 5 perc múlva kinyírása, megint.
-lázadó áldozat bányász bolygó, megint
-régi csapattag megy, újak jönnek, megint

A sok random ötlettel, karakterekkel duzzasztják rendesen az univerzumukat, de lehetne valami fő csapásvonal már, meg kevesebb klisé

de azért maradok

LBClairefield - 2017. 06. 17. 20:49

Akármennyire klisés, meg erős átívelő szálat se látok még, nem bírom levenni a listámról ezt a sorozatot. A karakterek még elég érdekesek meg viccesek, a zenéjét meg nem tudom megunni, nagyon passzol a látottakhoz.
Ilyenkor nyáron szerintem nem is lehetne jobb egy könnyed szórakozáshoz.

Claire8310 - 2017. 06. 24. 12:01

A 4. jó kis rész volt. Nem tudom hányszor láttam már nap ismétlődős részt sorozatokban, de valahogy még mindig szórakoztat. Ráadásul jól volt megoldva. Hogy Three nem tudja megjegyezni tudományosul, amit akart, de megtanul franciául :D
Elhintettek nem kevés dolgot előre, kíváncsi leszek mennyit látunk majd.

nade - 2017. 06. 24. 12:30

nnna, a 3×4 az előzővel ellentétben k….jó volt!
Mondjuk az ilyen loop-osak többnyire mind az. Plusz az ismerős arcú fejvadász (Breaking Bad/BCS-os digó) is jó casting volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz