login |

Pilot: Blood Drive

2017. 06. 15. 21:30 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– These cars run on human blood?
– Bingo.

Ez az a sorozat, aminek már az egysoros leírásában is minden benne van. Tényleg, a stílus és nagyjából a kidolgozás is levonható az alapok ismerete után.

A Blood Drive egy olyan jövőbeli, többnapos autóversenyről szól, ahol a kocsik vérrel mennek benzin helyett, mivel utóbbi hiánycikk, ahogy a víz is, amiért komoly harcok folynak. Tenni kellett volna a globális felmelegedés ellen, társadalomkritika ebben a Grindhouse-sorozatban?

Hands up, turn around, drop the leg!

Mivel a pilótáknak kell felhajtani az áldozatokat, így természetesen megizzadtak az írók, hogy valahogy kedvelhető maradjon az őrült versenyben résztvevő főszereplő páros: egyikük a húgának akar segíteni a nyereményből, a másik pedig az egyetlen őszinte zsaru a korrupt világban, aki csak belekeveredett az egészbe, és végül le akarja majd buktatni a szervezőket.

Mindezt nagyon feszes tempóra fűzték rá a pilotban, mivel a nap végén az utolsó mindig meghal, szóval folyamatosan erős késztetés van a haladásra, és a sebességre. Persze a pilóták igyekeznek egymásnak is keresztbe tenni. Plusz ott a fő összeesküvés, ami az évadnak szolgáltat alapanyagot.

Nem meglepő, hogy mindez a Syfy-on érkezik, többek között a Sharknado, a Killjoys és a The Expanse (WTF??) csatornáján. Az utolsó csak azért tettem be, hogy jelezzem: azért igyekeznek igazi sci-fit is csinálni, de közben a trash-ben is otthon vannak. A Blood Drive nyilván oda való, a szemétbe. Valamennyire.

Nem tudom, hogy sok részen át mennyire lesz jó, de basszus, a pilot alapján most eltaláltak szinte mindent. A digitális kamera kicsit zavart, inkább 8 vagy 16mm-rel kellett volna nekiesniük, de a gagyi trükkök olyan ötletekkel lettek megtöltve, hogy ez a 44 perc iszonyat könnyen lecsúszott.

Nyugi, nem úgy gagyi, mint az Aftermath, hanem egyelőre okosan.

Pontozni nem tudom, még a kategóriájában sem, hiszen nem sok grindhouse-filmet láttam az eddigi életem során. Az biztos, hogy a “modernek” közül ez inkább Planet Terror, mint Death Proof. A lényeg, hogy baromi jól szórakoztam és jöhet a folytatás, pár részt még tuti kap. Ha nem lesz benne sok időhúzás, akkor meg örülni fogunk.

14 hozzászólás Ne habozz!

Tr7 - 2017. 06. 15. 21:59

Ftw.

DarkEagle - 2017. 06. 16. 03:46

Vérrel benzin helyett? :D
Na ez érdeke spinoff lehetne a Halálos Iram szériának. :D

Zsófi - 2017. 06. 16. 08:10

Az alapötlet a vérrel üzemelő autóról Jozef Nesvadba cseh író “A vámpír” című szenzációs novellájából származik.
Magyarul a novelláskötet 1966-ba jelent meg a Tatran kiadónál.
Szenzációs sci fi novellák vannak a könyvben Nesvadbától.

Insane - 2017. 06. 16. 16:23

Nekem nagyon bejött. Imádom az ilyen sorozatokat. Nem csalódtam.

Tatala - 2017. 06. 16. 20:04

Azért én jókat mosolyogtam, mikor a “szexjeleneteket” fekete kockával kitakarták, bezzeg, mikor a bájos szöszi csapatot elkapták… :) Vagy ez a kitakarás szándékos volt?

winnie - 2017. 06. 16. 21:05

hahahh! tényleg?:) ez tipikusan hetvenes évekre valló dolog, szóval remélem szándékos.

P Ewing - 2017. 06. 16. 21:09

1999-ben hol volt Prius 3 meg Evo 8? Ja, és ha a csávókám egy ilyen verseny után leállítja az Evo motorját, nem lesz valami hosszú életű a turbója. :-)

FrankLuck - 2017. 06. 17. 22:23

Ó, a kitakarás szerintem szándékos volt, legalábbis nekem úgy jött le. Meglepetésemre bejött, pedig ez aztán tényleg nem a stílusom. Kicsit alapozott a pilot (ki gondolná), a második rész biztosan jobban belövi, hogy mire kell számítani (a race meg Arthur nyomozgatása érdekel, a korrupt (alien)zsaruk kevésbé).

ubul - 2017. 06. 18. 14:03

“1999-ben hol volt Prius 3 meg Evo 8?”
fiktív történet? :)

ezeket felhozni egy ilyen sztorijú sorozatnak elég merész :D
(amúgy persze jogos)

Pácsó Ármándó - 2017. 06. 18. 18:16

Jó pörgős volt, nem sokat szaroztak :-)

Mark Bolt - 2017. 06. 18. 20:35

Nem érdemes megkritizálni, ez olyan mintha egy zsékategóriás filmet kezdenénk boncolgatni. :D

Egyetlen dolog idegesít lényegében, az a főszereplő rendőrsrác karaktere. Választhattak volna egy Han Solo jellegű humoros figurát is, de ők inkább a szép, erős, becsületes, naiv ostoba humortalan amerikai hőstípushoz nyúltak, és szerintem félig agyoncsapták a sorit. A nőci karaktere annyiban idegesít, hogy sokat nyalókázik. A főgonosz viszont nagyon jó. Hát…még 1-2 rész biztos lecsúszik, aztán meglátjuk.

Thomas - 2017. 06. 18. 21:56

Haha, hát én még ennél nagyobb guilty pleasure sorozatot sosem néztem:) Egy percig nem lehet komolyan venni, de mégis baromi szórakoztató az egész. Már csak azért szurkolok, hogy tartsák ezt a színvonalat, mert ez az iszonyatosan hiánypótló szerintem. Nem is csak a stílus miatt, hanem eleve az autóversenyes téma miatt, ilyeneket inkább filmben szoktak megcsinálni, pl. a Death Race filmek, amik a legközelebb állnak ehhez:) A Drive óta volt egyáltalán autóversenyzős sorozat? Most semmi sem ugrik be, pedig szerintem nem hagytam volna ki.

Thomas - 2017. 06. 18. 22:01

És amúgy egy ilyennek nem drágább a forgatása? Mert nem sok állandó díszlettel dolgozhatnak, ha az utakon veszik fel az egészet. Talán a rendőrségen lesz egy, de azért remélem, inkább a verseny lesz a középpontban, nem a nyomozás. Látom, hogy Dél-Afrikában forgatták, ott biztos nem olyan nehéz egy-egy ilyen kihalt utat lezárni, de akkor is.

Hulp - 2017. 06. 20. 10:16

Na, akkor lehet majd várni a kitakarástól mentes verziót. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz