login |

A hét dumája

2017. 06. 27. 16:30 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: a hét dumája,

Maybe someday. No plans right now. Maybe someday, but we have a lot of characters in the MCU, and one of the things that is so special about those characters on the Netflix shows is their dynamic together.
/Kevin Feige, a Marvel Studios főnöke arról, hogy a Defenders tagjai találkozhatnak-e valamikor az Avengers csapattal/

Szóval a Marvel továbbra sem pártolja a filmes és tévés univerzumok összemosását, nem crossover-párti. Anthony Mackie, aki Falcon-t alakítja, még sarkosabban fogalmazott, bár ő nyilván nincs döntési helyzetben.

Different universes, different worlds, different companies, different designs. Kevin Feige is very specific about how he wants the Marvel Universe to be seen in the film world. It wouldn’t work. It wouldn’t work at all.

Vélemény?

14 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 06. 27. 16:45

Szerintem a nézők szempontjából jó lenne, nyilván a nagy cégeknek más a prioritásuk. Én szeretném.

winnie - 2017. 06. 27. 16:48

szerintem a nagy cégeknek a nézők, vagyis a fogyasztók számítanak prioritásnak.

Peter_Wiggin - 2017. 06. 27. 17:09

Ezzel a different universe-zel csak az a baj, hogy a SHIELD konkrétan ugyanabban az univerzumban van, a Netflix-es sorozatokban pedig minden évadban van konkrét utalás a New York-i támadásra.

Mondják azt, hogy a karakterek más léptékben működnek, azt megérteném (legyünk őszinték Daredevil pl. nem partner mondjuk Thor-nak), de ez a kategorikus “It wouldn’t work at all” eléggé kiábrándító (főleg egy olyan színésztől, akinek sztem nem volt 30 perc önálló screen-time-ja összesen eddig az MCU-mozikban).

z - 2017. 06. 27. 17:11

A színészek nem egyszer bizonyították már, hogy kevesebbet tudnak esetenként, mint egyes portálok így Mackie szavai finoman szólva is alig érnek valamit…

vbalazs91 - 2017. 06. 27. 17:31

Hát ha Falcon működik, akkor kb. bármelyik szuperhős működik, amekkora karakter…

goodjohnwin - 2017. 06. 27. 17:32

Éppen a nézők nagy tömegei miatt felesleges ezzel foglalkozniuk.
Van egy “maroknyi” geek, aki egyrészt tájékozott a Marvel-es univerzumban, vagy egyáltalán érdekli ez. Még ezen a bázison belül is változik, ki mennyire van otthon a témában (ami amúgy lassan már külön végzettséget igényel, annyira bonyolulttá kezd válni).
Átlagnéző megnézi a filmet, belenéz a sorozatba, de tuti, hogy nem fog azon agyalni, hogy melyik karakter hogy jelent meg a tavalyi filmben vagy a múltkori sorozatepizódban. Eleve a többszörös mozis reboot-ok (szegény Hulk…) is már totál összezavarnak mindenkit, most pedig még a tévét és a streamszolgáltatókat is figyelembe kellene venni? Tök érdektelen.
Legyen jó a kontent és kész, az összefüggéseken agyalást pedig hagyjuk meg azoknak, akiknek végtelen idejük van ilyesmivel foglalkozni.

KingThanos - 2017. 06. 27. 18:03

Számomra a MCU-ban a ‘C’ továbbra is a ‘Cinematic’-ot jelenti, nekem a filmek az első számú prioritás, szóval annyira nem hiányoznak a sorozatos karakterek. Nálam nem jelentene nagyobb hype-ot egy film, ha Coulson benne lenne megint.

z - 2017. 06. 27. 18:46

KingThanos az tény, hogy Coulson a legtöbb screentime-val rendelkező MCU karakter, de azért ott van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, Quake, Ghost Rider, Deathlok stb is ráadásul érkezik a Runaways, Punisher, Inhumans, Cloak & Dagger, New Warriors stb… egyszer biztos ott fogunk tartani, hogy egy-két crossover elkerülhetetlen lesz, de egyelőre bőven elég a mostani egy világ, de épp a világ másik végén vannak status quo :D

wirth6 - 2017. 06. 27. 21:42

Nekem nem hiányzik a crossover, így is lesznek elegen ha összefésülik a mozis szereplőket: az bosszúállókat, doctor Stranget, a galaxis őrzőit, és akkor jön még wasp is, meg ki tudja még ki.

Llew - 2017. 06. 27. 23:48

Hát ez így gáz. Egyrészt mert ha jól emlékszem a SHIELD indulásánál pont az volt a hangsúly, hogy ez annyira, de annyira egy univerzum, hogy mindenki leteszi majd a haját. Aztán ott tart a SHIELD, hogy egy mozifilm premier környékén van két mondat utalás. A Netflixesek meg még lazábban, mert bár aranyos, ahogy minden sorozatban utaltak az Avengersre, de amikor már sokjára nem nevezték meg az “eseményt” vagy csak körülírták a szereplőket a nevük helyett, az inkább kezdett átcsapni erőltetettbe.

Értem én, hogy technikailag nagyon nehezen lenne kivitelezhető a sorozat és a film forgatás eltérése miatt a komoly oda-vissza utalás, esetleg átjárás, de akkor eleve nem a mozifilmekre kellett volna ráépíteni a sorozatokat, hanem külön kezelni. Nem kellett volna feltámasztani Coulsont, nem szórakozni a SHIELD sokadik felbomlásával-összeállásával, a NY-i hősök is lehettek volna egy külön brancs.

Ghost - 2017. 06. 28. 07:34

Itt szerintem egyedül a nézettség a kulcskérdés: nem vagyok jártas benne, de megmerem kockáztatni hogy a filmek nézettsége többszöre a sorozatokénak. Na most ha egyszer csak bedobálnák a sorozatos karaktereket, akkor az egyszerű mozinézőnek fogalma sem lenne, hogy honnan jönnek, kik ők, mi a történetük. Így pedig vagy marad a szájtátatás vagy béna expozíció.
Itt van máris Coulson példája: hogyan vezetnék vissza a filmek világába? Az ő visszatérése azért egy hosszabb halandzsa, aminek egy gyors összefoglalása bénán hatna, hosszabb bemutatása (esetleg flashback-el) pedig a sorozatos nézők felé lenne fityisz, mondván le van sz*rva, hogy már láttuk az egészet.
Én maximum csak valami narrálós montázs jelenetet tudnék elképzelni, mikor mondjuk egy Infinity War keretében a hősökről adnak egy hegyibeszédet és közben 1-1 pillanatra látjuk a Defenders tagjait vagy ilyesmi.

Malachi - 2017. 06. 28. 08:31

Llew – a SHIELD teljesen jól kezeli a témát, volt már MCU-s szereplő is a sorozatban. nem kell ennél több. Coulson egyszer még szívesen látnám vásznon, ennyi.

winnie - 2017. 06. 28. 08:55

én ezt nem mondanám, mert kábé sehogy nem kezeli tudtommal. promóciós célból az elején próbálkoztak, de amikor látták, hogy mit sem ér, meg sem erőltették magukat.

zolkó - 2017. 06. 28. 11:44

Én azt gondolom, hogy itt a pénz a mozgatórugó. Ha összevonnák a filmes és tévés univerzumukat, akkor esetleg a tévés színészeik kezdenének el nagyobb gázsikat kérni előbb-utóbb. Az eleve jó gázsikat kapó mozis színészek beugrásai a tévébe pedig megint csak odapirítanának egy-egy sorozat költségvetésének. De lehet hogy hülyeség, csak egy tipp.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz