login |

A hét jelenete

2017. 07. 09. 21:11 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, video

(Múlt heti kedvencek.) Sokan (nem csak itthon) úgy vélték, hogy a Twin Peaks – 3×08 a sorozattörténelem legjobb epizódja volt, így nem meglepő, ha múlt héten több jelenetet is említettetek belőle – az atomrobbanás kapta a legtöbb voksot, betettem a tovább mögé, hogy mindenki lássa, és eldönthesse, hogy valóban zseniális, amit David Lynch csinált, vagy azoknak van igaza, akik szerint a rész kukába való volt?

És akkor most váltsunk. Ezen a héten is láttatok könnyezős, hidegrázós vagy eszméletlen feelgood jeleneteket? Elő velük!

Múlt héten melyik sorozat hozott számodra nagyon emlékezetes jelenetet?
(Spoiler nélkül, ha lehet)

9 hozzászólás Ne habozz!

pearl - 2017. 07. 09. 22:10

Nem volt Twin Peaks, úgyhogy nem. (csak a 3×08 ismétlését. Tehát nálam maradt ez a jelenet. 2-szorra is zseniális.

Jerico - 2017. 07. 10. 11:37

Ebben mi volt a zseniális?
Nagy a baj a sorozatokkal ha ez a jelenet a hét legjobbja.

winnie - 2017. 07. 10. 14:20

te nem látod benne a zsenialitást. más meg látja. ennyi. éppen ezért jeleztem, hogy van, aki szerint rettenet volt a rész, mások szerint pedig sorozattörténelem, és az eddigi legjobb sorozatepizód. a youtube-kommentekben (de a kibeszélőben is) olvashatsz indoklást, de nem hiszem, hogy hirtelen meg fog tetszeni a jelenet, vagy rád is olyan hatással lesz, mint másokra. nem mindenki ugyanolyan, de attól, hogy különbözünk, még nincs és nem is lesz a sorozatokkal semmi baj.

clegane - 2017. 07. 10. 14:39

azt hogy csinálja vajon a Peaks, hogy a számok alapján alig nézi valaki, de simán megnyeri a “hét jelenetét” is meg a “hét csalódását” is, mintha mindenki nézné?

winnie - 2017. 07. 10. 15:17

(még mielőtt a kommentem valami magaslovas, “nem érted, fiam” megjegyzésnek tűnne: nem láttam a részt, kiszálltam a sorozatból, és van egy olyan érzésem, hogy nem érteném én sem a dolgot, de lehet, hogy megnézem a részt és mégis bejön. ez van annyira emlegetett, hogy sorozatos alapműveltség lehet.)

Rubber Duck - 2017. 07. 10. 15:24

clegane: szerintem úgy, hogy sokan nem a tvben nézik, hanem a neten vagy más formátumban.

Rubber Duck - 2017. 07. 10. 15:25

winnie: szerintem is egyben kell megnézni, vagyis rá fogok szánni 18 órát, ha véget ér. Persze, addig is nézem részenként is…

Néma Harcsa - 2017. 07. 10. 22:29

Ez talán hülyén fog hangzani, de: valóban nem tetszhet mindenkinek egy alapvetően szürrealista/absztrakt festőként/fényképészként indult ember sorozatából egy ilyen jelenet, kb. mintha Jackson Pollockról kérdeznéd egy sorozatjunkie véleményét – (degradálás nélkül, miért lenne az neki feltétlenül érdekes?). Mert itt valóban azt látod: ez az egykori(?)festő fényképsorozatot csinált 75757565 festményéről, és végül mozgó fényképeket rakott össze belőle.(Értsd: mozgóképet.) Leegyszerűsítve két lehetőség van: az ún. egyszeri néző vagy utálni fogja, mert festményként sem érdekelné, vagy épp ellenkezőleg: épp ebben a mozgókép formában lesz számára érdekes bármi hasonló.
Részemről bármikor befizetek ennek a jelenetnek a moziváltozatára (ennek fényében pláne vicces, hogy tévében ment le), és leszrom azt is, ha Lynchnek régi álma volt egy atomrobbanás filmformában, csak épp most kapott rá pénzt.

Serrin - 2017. 07. 11. 13:45

Szerintem is a TP 3×08 és abban is biztos vagyok, hogy megosztó a rész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz