login |

A hét kérdése(i)

2017. 07. 26. 21:53 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, standup

Időről-időre eszembe jut a standup műfaja, de most már egyre jobban érik az, hogy egyszer-kétszer komolyabban is foglalkozzunk vele, mondjuk havi vagy negyedévi visszatérő jelleggel. Mivel épp írtam a The Standups című Netflix-sorozat első szezonjáról, ezért két szondázós kérdésem lenne – az egyik a kedvencekkel, a másik az újakkal foglalkozik, hiszen új kedvenceket mindig jó találni.

  1. Melyik volt a legjobb aktuális standup, amit láttál? (Mármint tavalyi vagy idei special.) (Itt egy lista a 2017-es anyagokról, főleg Netflix, HBO, Showtime, Seeso.)
  2. Ki volt a legutóbbi nagy standupos felfedezetted? (Nem kell friss arcnak lennie, lehet régi veterán, akiről hallottatok sokat, de csak most láttatok először.)

17 hozzászólás Ne habozz!

Natale - 2017. 07. 26. 22:01

Jim Jefferies – A Bare mar megvan par eves (az a legjobb), de a FreeDumb azt hiszem tavaly jott ki.

Krapulax - 2017. 07. 26. 22:08

Mike Birbiglia volt a legjobb, Vir Das kellemesen meglepett igazából, illetve Jerrod Carmichael, napok elteltével is eszembe jutott egy két poén

jenga - 2017. 07. 26. 22:22

az ideiek kozul csak chris d’elia men on fire-jet lattam. jo volt.
tole meg csak iden lattam eloszor stand upot(Incorrigible), igy a 2. kerdesre a valaszom is chris

gyusz - 2017. 07. 26. 22:26

Aktuálisból Hasan Minhaj – Homecoming King

Veterán akit először láttam: Joe Rogan – Triggered (ez mondjuk pont egy tavalyi, és eléggé bejött, szóval lehetne ez is az 1. pont)

CyClotroniC - 2017. 07. 26. 22:38

Pont most akarok majd toplistát írni az első félévről.

Nálam kérdés nélkül ez a két legerősebb:

– Chris Gethard: Career Suicide
– Jerrod Carmichael: 8 (Bo Burnham rendezés)

Mindkettő bekerült az all time legjobbak közé nálam. Az első másfél órás anyag a depresszióról meg az öngyilkosságról szól, de ne parázzon senki, egyáltalán nem darkos, viszont Gethard kiönti a szívét a nézőnek.

Carmichael előadásában nagyon sok érdes, új megoldás van, nagyon egyedi a helyszín, az in medias res kezdés és lezárás és vallomás jelleggel van megpiszkálva jó pár aktuális vagy általánosabb, egzisztencialista téma.

Ezeken kívül Mike Birbiglia, Hasan Minhal, Neal Brennan, Sarah Silverman volt a legjobb, de részletesebben majd tényleg a listában.

Enzo - 2017. 07. 26. 22:43

Nem sok standupot nézek, úgyhogy érdemben kevésbé tudok válaszolni, de azért a második kérdésre csak így idebököm Danny Bhoy nevét – sírva röhögtem egy-két szkeccsén :D

LoGi - 2017. 07. 26. 22:43

Damn, láttam a The Standup kritikát, és oda elkezdtem összeírni, nem látva a hét kérdését :D Majd átcopyzom akár ide is azt, ha a voidból visszatér (elnyelt komment), de a két kérdésre a válasz:

1) Hasan Minhaj: Homecoming King
2) Russel Peters

LoGi - 2017. 07. 26. 22:45

Ahogy ígértem, itt a copy onnan :D

“Netflix standupok amik nagyon bejöttek:
Hasan Minhaj: Homecoming King
Sarah Silverman: Speck of Dust
Russel Peters: Notorious, Almost Famous (most fel is vettem még 2 másikat tőle a listámra)
Trevor Noah: Afraid of the Dark

Amiket végig néztem, de azért közelében se voltak a fentieknek:
Amy Dust: Leather Special
Aziz Ansair MGS-ben lévő előadása

Nem néztem végig:
Jim Jefferies: Freedumb
Louise CK 2017, amiben öngyilkossággal poénkodik az első 20 percben kb csak
Aly Wong: Baby Cobra

De biztos sok van még, amit kihagyok.”

human - 2017. 07. 26. 23:12

Homecoming King!

de az új Ari Shaffi annyira cinikus, hogy végig lekötött simán.

zhaoman - 2017. 07. 26. 23:56

2) Russel Peters

emeric - 2017. 07. 27. 07:20

Érdekes ez a műfaj, mert vagy rákattanok 5és végignevetem a műsort, vagy nem, és akkor 5 perc után kuka. Csak netflixen nézek standupot, sok jó van, de néhány tragikusan gyenge. Jó pl. Louis ck, silverman, jezelnik, jimmy carr, a kanadai csaj, a sápadt fickó, chapelle.

Érdekes pl. hogy a nagy sztárok közül sztem kevin hart és ansari borzasztó gyenge, ahogy amy schumer vagy chris tucker is.

spooky - 2017. 07. 27. 09:19

Legjobbnak Donald Glover Weirdo-t mondanám, valószinüleg ez nem ilyen univerzális legjobb, de valamiért nagyon klappolt nálam.
Felfedezettem pedig Bill Burr, teljesen véletlenül csak ugrálgattam youtube videók között pár éve és azóta mindent falok tőle

spooky - 2017. 07. 27. 09:21

Hopp, látom aktuális kell, ezesetben a homecoming king

szerintem - 2017. 07. 27. 10:05

iden legjobban ricky gervais humanity cimu standupja jott be. illetve, abbol, amit az idei felhozatalbol neztem, csak az tetszett. valoszinuleg nem az en mufajom a standup, de a legtobb probalkozasom a netflixen/hbo-n kasza 10 perc utan, a legtobbet faj nezni. vagy csak nincs szerencsem es a legrosszabbakba futok bele.
kettot neztem vegig, sarah silvermant, akit nem is birok egyebkent, ez a show-ja sem tetszett, es louis ck-t, akit viszont nagyon szeretek, de nagy csalodas volt a legutobbi netflixes esteje, ugy volt keseru es depressziv, hogy kozben nem volt vicces, nagyon szokatlan es kellemetlen elmeny volt.

2. erre nincs valaszom, nem fedeztem fel senkit, aki tetszett volna, sajnos. majd szemezgetek a tobbi kommentbol, bar a humor ugye nagyon egyedi, nehany fentebb meltatott standupost ismerek, sot, van, akit korabbi temaba vago kommentek alapjan neztem meg (mike birbiglia, bo burnham) es nagyot csalodtam.

gromit - 2017. 07. 27. 18:02

Hm, látszik, hogy nekem mennyire más a merítésem (forrásom), a Brit-szigeteken aktívkodókat ismerem inkább, illetve közülük valamennyit, mert nyilván rengetegen vannak. Gyűjtőműsorként a “Live at the Apollo“-ba szoktam néha belenézni, de sose tudom (nem figyelem), hogy mikori felvételek, amibe épp beleakadok. Ott elég nagy a változatosság, és ha vki nem jön be, könnyű átugrani, nem hosszúak.

A legnagyobb kedvencem még mindig az ír Dara Ó Briain, de úgy nézem, már pont nem fér bele az 1-es kérdésbe, aszongya, még 2015 végén megjelent a DVD a legutóbbi anyagából, amit én csak tavaly láttam (élőben, és a BBC-n volt belőle önálló special tavaly karácsony körül)

A 2. kérdés viszont nem írja bele a “special” szót, szóval… Bill Bailey, élőben :) persze régóta ismerem (Black Books!), de korábban csak panel show-kban láttam komédiázni, tavaly viszont átruccant Európába is.

gromit - 2017. 07. 27. 18:09

(márminthogy a kontinensre, angolok szemszögéből nézve…)

nade - 2017. 07. 29. 16:45

újranézve pár fellépését felfedeztem hogy George Carlin mennyire egy túlértékelt arrogáns hippi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz