login |

A The Middle és a kaszás

2017. 08. 02. 21:19 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: hírek,

Az ABC elkaszálta a The Middle-t, ami azt jelenti, hogy a már berendelt 9. évad lesz az utolsó. Tudjátok, A semmi közepén. Vagyis a Családom és egyéb emberfajták. Illetve az Anyám, borogass! – nem sok tévésorozat rendelkezik három magyar címmel.

Az embernek már-már az volt az érzése, hogy erre sosem fog sor kerülni, hogy az ABC családi komédiája tizensok évadon át képernyőn fog maradni. Ami nem lett volna semmi. Na, nem azért, mert a The Middle akkora nézettségi alapvetés lett volna, hanem éppen azért, mert a sorozat sosem volt kiemelkedő nézettségű, a kritikusok sosem írtak róla (tudjátok, hogy megy náluk, ha az elején leírnak valamit, akkor nagyon ritka, hogy visszanézzenek), nagyobb díjakat sem kapott. Oké, a 3. évad smink egykamerás sorozatban kategóriában egyszer kapott egy Emmy-jelölést. De ennyi.

És mégis, a The Middle-nek hatalmas szerepe volt abban, hogy az ABC felfuttatta magánál a családi komédia műfaját, hiszen betonbiztos, korrekt nézettségével hosszú éveken át jó indítópontja volt a szerdai napnak, ami, ugye, a Modern Family-ben csúcsosodott ki. Szóval nem arról van szó, mint az According To Jim esetében, ami ugyancsak 8 évadon át vegetált úgy, hogy közepesnél gyengébb számokat hozott, miközben senki nem nézte, de mindig akadtak sikertelenebb szériák.

Mindegy, nem is ez a fontos, hanem az, hogy számomra is ez volt az egyik legmegbízhatóbb komédia – nem csak az beszédes, hogy a Hank (ha-ha), amivel párban indult, ma már mindenkinek az agyából törlődött, hanem hogy ez a sorozat sokkal tovább bírta nálam, mint a Modern Family, ami 4 évadot követően kikopott a nézőseim közül. Pedig nem biztos, hogy a The Middle a viccesebb. De itt például sokkal jobban kezelték a gyerekek felnövését. És képesek voltak megújulni.

Szerettem, na, a kasza egy pillanatig nem fordult meg a fejemben. Kár, hogy az ABC-nek igen, már a 7. évad után is volt egy neccesebb időszak, amikor Charlie McDermott (Axl) leszerződött egy pilothoz (amit nem rendeltek be), de most lesújtott a kaszás. Szerencsére egy utolsó, lezáró szezont kapott még a sorozat.

Azt azért valahol sajnálom, hogy itthon nem nagyon fedezték fel a junkie-k (bár a három szinkronos premiernek köszönhetően azért lassan nőtt a tábor), de megértem, tényleg nem volt csilivili, mindössze egy viszonylag csóró családról szól, akik Amerika középső részén élik mindennapjaikat. Aki véletlenül mégis belekezdene, az legyen türelemmel, a zavaró tényező Chris Kattan-t idővel kiírják.

Mementóul íme az írásaink a sorozatról: 2009-es pilotkritika: winniehuman (vége) – 2. évad (vége) – 3. évad (vége) – 4. évad (vége) – 5. évad6. évad7. évad (vége) – 8. évad (vége)

És tudjátok, hogy mi a legjobb? Hogy nekem nem csak a 9. évad van hátra, hanem még majdnem a teljes 5. is, mert akkor egy nagyon nehéz évem volt, egy csomó szitkomszezonnal lemaradtam, szóval messze még az a vég.

28 hozzászólás Ne habozz!

Zs - 2017. 08. 02. 21:34

Basszák meg!

mark - 2017. 08. 02. 21:38

Egyfelől sajnálom, hogy vége lesz, mert nagyon szerethető sorozat (bár én is le vagyok vele maradva a 6. évadnál), másfelől viszont nyilván a sorozatok elenyésző része ér csak meg 9 évadot, szóval bravó neki. (Bár nekem ez nem kasza, egyszerűen csak vége lesz a 9. évaddal.)

Royale Bluff - 2017. 08. 02. 21:39

Megszakad a szívem. Nehéz hetem van és Jimmy Chance-ék mellett ők voltak a másik borzasztó szerethető kisembercsalád és bár szeretem, ha final seasonként tudnak megírni egy évadot (mondjuk az első pár rész már biztos kész van), de tök rossz lesz minden részt úgy nézni, hogy eggyel közelebb jutunk a végéhez.

ALDO - 2017. 08. 02. 21:48

Annak ellenére, hogy a pilotot láttam eredeti nyelven és két szinkronnal – akkor ezek szerint van egy harmadik is – és nagyon tetszett, sose jutottam tovább. Azért 9 évadot nehéz lesz bepótolni.

Dharman - 2017. 08. 02. 21:52

Nagy kedvenc volt. Sajnálom, hogy vége lesz.

Wall-E - 2017. 08. 02. 21:52

Ennek a sorozatnak van szíve és hangulata, hiányozni fog. Szeretetre méltó az egész, tényleg, érdemes megpróbálkozni vele.

Irgum76 - 2017. 08. 02. 21:55

nagy kedvenc
néha-néha berakok egy random részt vagy ha olyan napom van évad maratont tartok
és még mindig tudok rajta nevetni
(ellentétben a humortalan Modern családdal amin sosem sikerült egy félmosolynál több)
viszont én nem sajnálom annyira, hogy vége
múltkor gondolkoztam mi tarthatná tovább életben a sorozatot
hiszen a gyerekek mind kirepültek
max egy bébi, egy 4. gyerek vagy egy unoka de az már olyan erőltetett lenne
szerintem

ldavid - 2017. 08. 02. 21:57

azt hittem ez is örökké fog menni.

amúgy össze kéne egyszer szedni az ilyen sokcímeseket.
van még: Békét bíró / Békétlen békítő / Peren kívül

Jemima - 2017. 08. 02. 22:05

Én pont most kezdtem rákattanni. Csak TVben követem, de most volt az az évad, amikor Sue végez a gimiben és tényleg annyi szív volt benne, hogy leültetett és pár rész után már rendesen vártam a következőt. Remélem tartják a színvonalat az utolsó évadban is és egy remek lezárást kapunk.

eNBé - 2017. 08. 02. 22:10

Sajnálom nagyon. Attól függetlenül, hogy néha ezt a csóró vonalat túlzásba vitték sokkal emberközelibb volt, mint a Modern Family. Hiányozni fog baromira.

Ghost - 2017. 08. 02. 22:21

Én is pont most kezdtem rá felfigyelni tv-ben. Az azért már most feltűnt, hogy olyan nagy megújulások nem lehettek a sorozatban: véget ért a 6. évad, majd elkezdték a legelejétől és kb. ugyanazokat szálakat mozgatják az összes karakternél.

Mindenesetre megtetszett a sorozat és habár az egészet nincs kedvem pótolni, a 7. évadtól folytatom eredeti nyelven (nincs bajom a magyar szinkronnal mivel eddig csak így láttam, de kitudja mikor folytatják).

zoreen - 2017. 08. 02. 22:22

Neee :( Az egyetlen sitcom, ami mellett kitartottam.
Nagyon sajnálom!

yuuki - 2017. 08. 02. 22:23

A comedy-n egyébként minden áldott éjjel hajnal 2-től háromnegyed háromig leadnak két részt (szinkronnal). Épp most kezdték ismételni, asszem a második évad vége után (Sue végez a gimiben, itt hagytuk abba) elkezdték megint elölről. Egyébként az utóbbi két évben a Dokik ismétlése sztenderd módon hajnal fél 1-től 2-ig megy rogyásig, épp most érünk végig negyedjére a 8 évadán, azt mondjuk már kezdem unni. A Middle egyébként aranyos, szerethető sitcom, kifejezetten érdekelt a gyerekek felnőtté válása, pedig alapból a gyerekes sorozatokat annyira nem kajálom. (Brick a legnagyobb ász :))
És ebből most kb kiderült, hogy egy évek óta hajnal 3-ig comedy-t bámuló valaki vagyok, aki ezért már x+1-szer végignézte a Dokikat és ma már tényleg csak szenved vele és kiborul a gyerekes sitcomoktól. (kivéve Middle pl.) Viszont azt is aláírom, hogy inkább nézem ezeket rogyásig, mint a Modern Family-t, vagy Hanket és még sorolhatnám. :)

Edrick - 2017. 08. 02. 22:45

Én is csak most kezdtem rákapni, kár érte :(

Flanker - 2017. 08. 02. 22:59

Sajnálom de örülök hogy kap egy lezáró évadot, hála égnek ez ma már szinte szabvány a hosszabb ideje futó sorozatoknál.

Zizi - 2017. 08. 02. 23:01

hát én tökre kiakadtam!

A TV-ben kezdtem nézni, aztán mikor 4x láttam ugyanazt a részt a CC-on, akkor belekezdtem a darába. Az elmúlt pár hét alatt ledaráltam 5 évadot, és beleszerettem… imádom a karaktereket, főleg Brick-et, és komolyan hiányozni fognak.

szóval, b+ ABC…

Deny - 2017. 08. 02. 23:32

Zizi: A közlemény alapján készítői döntés volt, nem a csatorna akarta így.

ritus - 2017. 08. 02. 23:38

Pont a héten döbbentem rá, hogy ennek a sorozatnak “In the middle” a címe. úgy megdöbbentem:D:D Mert korábban csak úgy gondoltam rá, hogy “az a sorozat, ami olyan mint a Malcolm in the middle”. Erre még a címe is. Azt nagyon de nagyon szerettem, és ennél egyből feltűnt, mennyire hasonlóak a karakterek. Nagy bánatom, hogy Malcolmot nem adják már a CC-n, és néha meg-megnézek ebből egy részt, és egészen megszerettem. Szerintem aki szerette ezt és bánja hogy vége, és nem nézte még Malcolm-ot, akkor … : )

ngbr - 2017. 08. 03. 00:43

ritus: “The Middle” a címe. A “Malcolmot” én is nézném éjfél után a Scrubs helyett a CC-n!

Casey Novak - 2017. 08. 03. 07:29

Szomorú. Egyszer sem csalódtam benne, és nem csak megszokásból követtem, mint a MF-t.

winnie - 2017. 08. 03. 07:44

deny: ” A közlemény alapján készítői döntés volt, nem a csatorna akarta így.”

ez szerintem közleményes udvariaskodásnak, diplomatikusságnak tűnik nekem, mást nem nagyon mondhatnának, de igazából csak annyiról van szó, hogy elmondták előre a szereplőknek, hogy vége lesz – tippre ebben egyeztek meg berendeléskor az abc-vel. de nem lehet véletlen, hogy hozzáteszik: “We could keep going for 10 more years with new relationships,”

de az jópofa, hogy “Plus, we wanted to go out before too many people knew we were on the air.” :)

Katey - 2017. 08. 03. 08:59

Sosem értettem, hogy ha a the middlet értékeltétek eddig, mindig leszóltátok a modern familyt. Ugyanis imádom az utóbbi sorozatot és bár feltűnik a színvonal romlás, már annyira a szívemhez nőtt, hogy nem érdekel.

Ennél a sorozatnál nem ez a helyzet. Sosem nézek tv-t, de ha igen akkor csak a Comedy-t, íg esett, hogy kb. Fél éve felfedeztem rajta, hogy nekem igenis tetszik a the middle még szinkronnal is, de mivel csak angolul nézek online sorozatokat ezért elkezdtem nézni és annyira a szívemhez nőtt, hogy az utolsó évadot 2szer is megnéztem.

Nagyon megszerettem és rettentően sajnálom, hogy Heckékből csak ennyi jutott :(

bv528 - 2017. 08. 03. 09:33

Pont most daráltam le múlt héten a 8. évad 15 részét egyben, mert le voltam maradva. De abszolút nézős, kacagós még most is, kár, hogy vége lesz, de legalább tervezett a zárás.
Szerintem nagyon jó, hogy nem dobták az alapkoncepciót x évad után, ami nagyon sok másik hasonló sorozatnál zavaró.

Zizi - 2017. 08. 03. 09:43

@Katey
szerintem azért is hasonlítják a MF-hez, mert egyszerre indultak, egy csatornán, és ugyanúgy mindkettő családi sitcom

Hor1 - 2017. 08. 03. 12:24

Kezdetben bepróbáltam, illetve Comedyn sok részbe belefutottam, de nekem nézhetetlen.
Anyuka kikerget a világból is.

noodles - 2017. 08. 03. 13:37

cc-n nézem néha de sue meg axl elviselhetetlen. brick viszont telitalálat meg a fater is. hanyadik évadnál tart most tv-ben?

gazso75 - 2017. 08. 03. 13:48

Sajnálom, imádta az egész család.

winnie - 2017. 08. 03. 14:07

“hanyadik évadnál tart most tv-ben?”

a nyolcadik évad ment le.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz