login |

Pilot: The Sinner

2017. 08. 04. 21:50 - Írta: human

20 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Jessica Biel újra tévében. Ja, hogy a USA új évados antológia sorozatában nem ez lenne a szenzáció, hanem az, ahogy felkeltik a kíváncsiságunkat – már akiét sikerül.

A történet középpontjában egy teljesen átlagos családanya áll, őt alakítja Biel, aki a strandon egyszer csak megöl valakit. Természetesen beviszik a zsaruk, a nő mindent beismer, várja a sorsát, viszont az ügyre osztott öreg róka nyomozót nagyon elkezdi érdekelni, hogy miért tette.

Ez lenne a kampó, ami a nézőbe is beleakad(hat). Egy átlagos ember miért öl meg hirtelen valakit, akit látszólag nem is ismer? Nyilván már az első részben is vannak tippjeink, ezt ki is használják az írók, és bedobnak olyasmit, ami bonyolítja a kérdést. Természetesen ködösen fogalmazok, mivel a részben konkrétan csak ez érdekes.

Teljesen érthető számomra, hogy miért alapozgattak ennyit, hiszen ezen múlik a sorozat sorsa, de… engem sajnos nem találtak el. Nem unatkoztam, vagy tartom borzasztónak a pilotot, mivel elég jól volt fényképezve, és a maga tempójához képest szépen haladt előre… viszont nem érdekel, hogy miért tette, és ez itt nem jó. Mármint annyira nem érdekel, hogy letoljam az évadot, de annyit azért elértek, hogy a végén majd elolvasom a spoilereket.

Az biztos, hogy jó szereplőgárdát hoztak össze. Egyrészt Biel is akar húzni egy McConaughey-t, komoly a szerep, és egész jól el is bírt egyelőre vele. Mellette pedig az öreg tapasztalt nyomozót Bill Pullman alakítja. Mondjuk rajtuk kívül egyelőre zsengécske a mezőny, de a többiek nem is kaptak olyan sok időt.

Amúgy a The Sinner tipikusan olyan sorozat, amit 7 éve még nyugodtan letoltam volna. Érdekes koncepció, kivitelezésben tényleg olyan 7/10, viszont most valahogy mégis azt érzem, hogy sajnálom rá az időt. Ahogy a Gypsy, ez is jól van megcsinálva, de valahogy mégis kevés a PeakTV időszakában.

20 hozzászólás Ne habozz!

-T - 2017. 08. 04. 22:14

Minden leírt szóval egyetértek. Amikor még csak olvastam a sorozatról, arra gondoltam, hogy na, ez jó lesz egy Big Little Lies pótléknak. Aztán megnéztem a részt, és a gyilkossági, illetve az utolsó jeleneteket kivéve ugyancsak azt éreztem, hogy erre én sajnálom az időmet. Még 1-2 résznyi esélyt adok neki, viszont lehet, hogy én is majd az utolsó részre térek csak vissza.

a_n_d_r_e_w - 2017. 08. 04. 22:23

Biel miatt nezos, amugy is szerintem fantasztikusat alakit, el tudja vinni a hatan a dolgot. Pullman viszont olyan semmilyen szerintem, kellett egy szerep es kesz alapon csinalja. Aki viszont csapnivalo, az a ferj, egyszeruen a kozepetol kezdve nem tudtam elviselni a kepernyon, azt a motyogast, amit a szinesz szineszet neven muvel…

A story elmenne szerintem… egy 1.5-2 oras filmben, de nem tudom, hogy fognak lekotni 3 resznel tovabb. Majd meglatjuk, egyelore maradok, az atmoszfera jo.

Deny - 2017. 08. 04. 22:55

Nekem kicsit vontatott volt, de egy-két rész esélyt még adok neki, mert kíváncsivá tettek. Ha nem lesz kicsit tempósabb a következő részekben, akkor lehet, hogy inkább elolvasom majd a könyvet, ami alapján készült.

Geza Kovacs - 2017. 08. 05. 01:33

Nem tom, milyen lesz, de jellegét, felépítését tekintve így kéne sorozatokat kezdeni.

Zizi - 2017. 08. 05. 14:10

Ide mehet a kibeszélő is, vagy lesz külön nyitva?

Mármint kiváncsi lennék, hogy ti egy rész után mire gondoltok, miért tette?

winnie - 2017. 08. 05. 14:48

zizi: abszolút jöhet ide minden. szerintem csak finálés írás lesz ezután, mert én egyben fogom nézni.

_Peter - 2017. 08. 05. 14:53

Egy kis The Affair utánérzés mit bontanak ki a titokból. Egy kis Night Of utánérzés csak ki tette helyett miért tette. Hangulatában jól volt felépítve ahogy eldurrant az agya, így 40 fokban át is érzi az ember. :)
Nekem is az bajom, ami a posztnak: egy rész alapján nem érdekel miért tette, mi a titok az áldozattal.
A szadomazo detektív is klisé, miért nem elég csak detektívnek megírni, nekem felesleges a magánélete.

“Mármint kiváncsi lennék, hogy ti egy rész után mire gondoltok, miért tette?”

Hát egy rész alapján, depis Biel suttogta a csajnak hogy “megmentette” az áldozattól. Láttuk elege van a papucs férjéből és telepedő anyóstól, láttuk a tóban elege van az életből aztán eszébe jut a fia, lehet ők is régen egy ilyen szabadon önfeledten szórakozó pár voltak aztán a szürke hétköznapokba bedilizett, magukat látta a párban és jövőjüket. Kitört belőle az évek alatt felhalmozott frusztráltság.
Viszont a végén arra is utaltak mégis ismerték egymást, ezzel valami más indíték is lehet sima indulatból elkövetett tett helyett.

_Peter - 2017. 08. 05. 14:58

Lemaradt, hogy volt furcsa gyerekkori flashback is, volt otthon az a jelenet hogy vonakodott szexelni. Valami trauma érhette, bármi lehet ebből még lehet megerőszakolták és ahogy látta a strandon a srác markolássza a csaj fenekét, ő a saját traumáját látta bele ezért mondta “megmentette” a csajt.

Zizi - 2017. 08. 05. 15:32

Tényleg csak találgatni lehet:

Először én is arra gondoltam, hogy gyerek vagy felnőtt korában szexuálisan bántalmazták, és előtörtek az emlékek.
De most inkább valamiféle agymosásra vagy szektás dologra (betegesen hívő anya) gondolnék.

A srác mikor meglátta, hogy ki támadta meg, akkor elengedte a kezét, esetleg kikorukban ismerték egymást és átprogramozták az agyukat, hogy egyszer majd ennek így kell történnie, neki meg hagynia kell… vagy ez már túl misztikus? :D

A tippem:
Szerintem az anyjának tuti köze lesz hozzá, pár percre mutatták, de elég borultnak tűnt, és a kis Cora sem akarta, hogy az anyja is hazajöjjön a kórházból… plusz mondta a férjének, hogy nem gondolta, hogy normális élete lehet…

Deny - 2017. 08. 05. 15:42

Zizi: Én is valami betegesen vallásos szülő-dologra tippelek. Már a cím is erre enged következtetni. Ráadásul többször is mutatták, hogy gyerekkorában imádkozott. De lehet, hogy utána történtek még traumák az életében, amelyek mind közrejátszottak.

Stefan - 2017. 08. 06. 16:42

Szerintem is beteges vallásos gyerekkori traumárol van szó, nem hiába félt kb az anyjától. Nekem tetszett a kezdés lekötött végig na meg Biel eléggé jól hozza a szerepet.

Tiger27 - 2017. 08. 08. 10:59

Nagyon tetszett a pilot, Biel remek volt a főszerepben. Várom a folytatást!

jenga - 2017. 08. 08. 18:21

A dobos megeroszakolta vagy csinalt valamit a hugaval.

jenga - 2017. 08. 08. 18:21

Marmint a hugat eroszakolta meg.

_Peter - 2017. 08. 10. 19:58

2. rész után úgy tűnik rosszul tippelgettünk pilot után, nem vallási fanatizmus VAGY erőszak trauma, hanem ÉS a pontosabb, mindkettő egyben az ok. Gyerekkori flashback alapján elég beteges őrült az anyja. Most már kezd érdekelni a sztori, most már lehet drukkolni Bielért.

Snoopyzit30 - 2017. 08. 14. 18:45

Pilotot láttam még csak, de kicsit szkeptikus vagyok. A nyomozó magánélete az totál érdektelen és nem vagyok benne biztos, hogy tudni akarom mi vezet valakit odáig, hogy egy strandon előjöjjön belőle a pszicho és ott mindenki előtt legyilkoljon valakit. Jessica Biel nonstop orrtörölgetése pedig nekem inkább idegesítő, mint hiteles.
Most néztem meg nemrégiben a Rectify-t és gyanítom ez a sorozat nem fog olyan magasságokba emelkedni, szóval még 1 rész esélyt kap, de ha nem ránt be a következő rész, akkor én kaszálom.

Snoopyzit30 - 2017. 08. 16. 20:38

1×2

Kicsit jobban bejött, mint a pilot, de továbbra sem tudom eldönteni, hogy ez a sorozat kell-e nekem vagy sem. A rész 70%-át untam, de valami érdekes mégis van benne, mert végignéztem. Egyenlőre maradok, meglátjuk mit hoznak ki belőle.

Thomas - 2017. 08. 16. 21:39

Hm, érdekes fordulat. Persze, hogy adja magát, hogy az anyja miatt defektes, meg hogy a húgával történt valami, de ki programozta bele, hogy azt a dalt meghallva gyilkoljon? Lesznek itt még meglepetések:)

Geza Kovacs - 2017. 08. 18. 00:02

Még a végén valami illuminati sztori lesz itt a háttérben :-)

Stefan - 2017. 08. 18. 13:50

Ez egyre izgalmasabb, abban a maszkban szerintem az a JD van. Bill Pullman fétise viszont még mindig érthetetlen.. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz