login |

Junkie stábbővítés?

2017. 08. 12. 16:10 - Írta: winnie

53 hozzászólás | kategória: szolgálati közlemény

Az elmúlt években mondhatni hagyománnyá vált, hogy évente bővítjük a Junkie stábját egy fővel, és most is erre szeretnénk sort keríteni. Hátha valakit érdekel a lehetőség.

(Valahol durva, hogy miközben mi is egyre többet foglalkozunk a bloggal és egyre több sorozatot nézünk, utóbbiak rohamosan növekvő száma miatt egyre kisebb hányadukat tudjuk lefedni. Szerencsére ebben nagyon sokat segítenek a vendégírások, de ha valaki rendszeresen “publikál” nálunk, az még nagyobb és előre tervezhetőbb segítség.)

Anno hárman (+ Snake) kezdtük a blogot, de folyamatosan bővültünk, és bele sem akarok gondolni, hogy hol tartanánk, ha nem szállt volna be közénk előbb Bruzsy, majd Hooligan, Desmond Wallace, CyClotroniC, Neoprimitiv, superpityu, Casey Novak, Thomas, Shannon, dzsiaj, DennyKeh vagy Deny. Nekik nagy köszönet utólag is.

Sokáig úgy bővültünk, hogy egyes rendszeres vendégíróinkat megkérdeztem, hogy lenne-e kedvük saját név alatt közzé tenni írásaikat közvetlenül a blogra, kikerülve a többlépcsős, mail-en keresztüli kritikaírást, beszerkesztgetést, ami nekik is, nekem is kevesebb macera. Mivel azonban legutóbb bevált, most is nyilvánosan meghirdetnék egy lehetőséget a csatlakozásra egy, esetleg két fő részére.

Miről is van szó? Nos, valójában az egész nem különbözik sokban a vendégbloggerkedéstől, csak rugalmasabb és “hivatalosabb” annál.

Úgy “működünk”, hogy ha valaki írni akar valamiről, akkor megírja a blog felületén, és idővel (általában elég hamar) az írás kikerül a blogra. Mivel ez nem munkahely, csak hobbi, így attól, aki beszáll közénk, a világon semmit nem várunk el, sem több írást, sem rendszerességet, nincs kvótánk, nem sürgetünk vagy rúgunk ki senkit, csak örülünk, ha tud segíteni. Annak pedig még jobban, ha többször és színvonalasan teszi azt, no meg, ha olyan sorozatokról ír, amikről a többiek nem, vagy nem szívesen.

Javarészt kritikaírásról lenne szó, hiszen az olvasókat a sorozatok érdeklik leginkább – pilotírások, finálékritikát, évadértékelő posztok vagy random epizódokról szólók, ti is látjátok, hogy miket szoktunk kirakni. De ez nem kizárólagos dolog. Ha a ki akar rakni egy videót, képet, előzetest, moment of beauty-t, akármit, akkor nyugodtan megteheti, hiszen minden poszt segítséget jelent.

A lényeg tehát, hogy olyan junkie-k jelentkezését várjuk, akikben van valami írói véna, de ha valaki átvenne egy rovatot, vagy indítana egy újat egy általa preferált témában, kategóriában, akkor természetesen még kritikaírói képességre sincs szükség – ld. van, aki közülünk szinte csak a nézettséges vagy díjátadós posztokkal foglalkozik.

Mindezért cserébe pedig annyit tudunk felajánlani, hogy a nekünk szóló ajánlatokat megosztjuk a stábtagokkal. Ezek lehetnek meghívások (premier előtti film- és sorozatvetítések, sajtótájékoztatók, interjúkészítési lehetőségek, sorozatforgatás-látogatások), egyéb kedvezmények (streamszolgáltatásokhoz való hozzáférések), screenerek, sorozatos ajándékok, stb.

És, talán az sem elhanyagolható, hogy mivel (nektek köszönhetően) egyre többen veszik észre és ismerik el a Junkie-t, így akár ugródeszkának, szárnypróbálgató platformnak is lehet használni, ha valaki később karrierszerűen is írásra adná a fejét. (Ez általában rossz duma a szívességi alapon végzett melóknál, de már többször előfordult, hogy valaki profitált belőlünk, ezért merem leírni.) Azt pedig mondanom sem kell, hogy bármiben segítünk, ha van rá lehetőségünk, esetleg a kapcsolatainkra lenne szükség.

A fenti ajánlat talán inkább azoknak szól, akiknek már jelentek meg írásai nálunk, hiszen őket “ismerjük”, tudjuk, hogy minőség tekintetében nem találnánk esetében sok kivetnivalót, de semmi nincs kőbe vésve természetesen, az is jelentkezhet, aki eddig sosem írt, csak írjátok meg az elképzeléseiteket, hogy miben tudnátok/szeretnétek segíteni.

A lényeg, hogy akinek fűlne ilyesmihez a foga kommentben vagy levélben jelezzen. A többit megbeszéljük.

53 hozzászólás Ne habozz!

fireblade "pistike" - 2017. 08. 12. 16:50

:)))
Tetszene a dolog, és érdekelne is, de sokat kellene tanulnom ehhez, és sokkal hm…színvonalasabban kéne néznem, és gondolkodnom, de főleg írnom..
és semlegesen
Rengeteget olvastam itt írásaitokat, szinte mindent de nekem más a stílusom, és az nem illik tán ide.
De klassz hogy ilyen lehetőségek adódnak..Elismerésem nektek, és az oldalnak..Ha nem lenne, sokkal szegényebb lenne a sorozatos világ hazánkban. Hiánypótló az oldal.

pETE - 2017. 08. 12. 17:36

Kicsit más,de kb 1 éve kérdeztem töletek,hogy applikácio telefonra várhato-e töletek,akkor azt a választ kaptam,hogy tervbe van véve csak nem nagyon jut rá idő. Esetleg ha azt is emghirdetnétek hátha valaki olcson bevállalná nektek az app megcsinálását?

Kissur - 2017. 08. 12. 18:15

Én a Supernaturalról és a közeledő Strike Backről szívesen írnék, ha nem lesz más. A többi sorozatot nem tudom, úgyhogy csak ezt a kettőt emelném ki.

BotondB - 2017. 08. 12. 18:43

Hűha ennek hihetetlenül örülnék és szívesen be is szállnék. Természetesen nem tartom magamat profi kritikaírónak, de az elmúlt években kb 30 írásom meg jelent meg nálatok és úgy érzem azért sikerült fejlődnöm. A lényeg hogy szívesen vállalnám, remélem tudnék hozzá tenni az oldalhoz érdemben is.

Scat - 2017. 08. 12. 18:53

Anime részt szívesen vinném. Viszonylag rendszertelenül nézek ilyesmit, van amikor egyszerre többet is, van amikor hosszú ideig egyet sem, de mivel a rendszeresség nem követelmény, örömmel beszállnék a stábba.

Többek közt azokról úgysem nagyon szoktatok írni – az írásaim minőségét pedig leelleneörizhetitek a már megjelentek alapján -, plusz, végre átjavíthatnám a Psycho-Pass írásomnál a nevemet :)

Kopasz - 2017. 08. 12. 19:02

Winnie, ha ez csak hobbi, akkor mit dolgozol? Már, ha nem hadititok :)

BotondB - 2017. 08. 12. 19:24

Most lárom hogy le kéne írni ki miben gondolkodna. Nos én azt hiszem a legutóbb általam vitt sorozatokat (House of Cards, Peaky Blinders, Outlander, You’re the worst, Mr.Robot…) a továbbiakban is folytatnàm. Emellett kábeles komédiák, Netflixes dokumentumfilmek, illetve régi klasszikusok pótlását tervezem a jövőben, ha esetleg felvennétek akkor ezekről de szinte bármi másról is szívesen írnék a jövőben.

Slushyberry - 2017. 08. 12. 19:27

Snake írásait nagyon hiányolom. :'(

Rileey - 2017. 08. 12. 19:30

Engem is érdekelne a lehetőség. :) Azért most már van egy-két sorozat, amit évek óta én viszek, és szeretnék még a jövőben is, de szívesen bevállalok mást is, animéket is nézek időnként. No meg a különböző rovatokban való részvétel is jól hangzik (most így hirtelen a könyves jutott eszembe, amiben elég érdekelt vagyok, de minden csak agyalás kérdése).

nargli - 2017. 08. 12. 19:37

Én a Poldarkot szívesenn vinném.:) Mármint nemcsak az évadkritikákat, hanem a sorozathoz kapcsolódó többi hírt is, előzeteseket, a színészekkel kapcsolatos híreket, más sorozatokat. Ha ez kezdetnek jó.:)

Egyébként, winnie a 3. évadról szóló írást tegnap elküldtem, remélem, jó lesz.:)

Qedrák - 2017. 08. 12. 19:42

E-mailben jelentkeztem.

Pamats - 2017. 08. 12. 20:05

Engem is szivesen érdekelne :)

Stanlee - 2017. 08. 12. 21:24

pETE -hez csatlakozva valaminek en is orulnek, ami a junkie fogyasztasat mobilon elosegitene.

Delilah - 2017. 08. 12. 21:55

Jó rég nem írtam már vendégként, de azért idén is lelkesen jelentkezek hátha:D (kezdetben olyanokról írnék, mint a Blood Drive, Shooter, Killjoys, APB, Salvation, Night Shift)

Necridus - 2017. 08. 12. 21:59

E-mailben jelentkeztem :)

Zem - 2017. 08. 12. 23:16

Jelölni is lehet? :D Eloise-nak nagyon sok és remek ajánlója jelent már meg, mehetne a vip junkie-igazolvány. :D

kicsike - 2017. 08. 12. 23:36

Sziasztok!

Engem ez érdekel! Az baj, ha amúgy vezetek blogot? Inkább közéleti, de tévével, vagy sorozatokkal is foglalkozom olykor! :)

Flanker - 2017. 08. 13. 08:16

Tök menőn hangzik hogy junkie stábstag, és hogy nincs “kvóta”, és úgyis növelni akarom a sorozatozós időt, pótolni 1-2 lemaradást ide, úgyhogy jelentkezem :)

lostfanka - 2017. 08. 13. 10:12

En mint nagyon regi olvaso, nem lennek manapsag az irok helyeben. Annyi sorozat van hogy gyakorlatilag kovetethetelen, viszont nagyon keves kiemelkedo van. Regen azert nem igy volt, volt 24, Szokes, Lost, Wire, Shield, Sopranos. Most meg ha kult sorozatot kene mondanom amit tomegek neznek akkor az a GoT.

En peldaul most keresek nezni valot magamnak de egyszeruen nem talalok semmit ami megfogna. Alig van a piacon egy jo drama, vagy egy jo feelgood. Ha jon egy jo drama legyen az kingdom vagy ray donovan alig nezik.

winnie - 2017. 08. 13. 10:26

lostfanka: ez most OFF, szóval szerinte ne vigyük el a topikot, de azért vagyunk, hogy a követhetetlenül sokból párról írjunk naponta. viszont van szerintem egy hatalmas tévhit, mégpedig ez.

“iszont nagyon keves kiemelkedo van. Regen azert nem igy volt, volt 24, Szokes, Lost, Wire, Shield, Sopranos. Most meg ha kult sorozatot kene mondanom amit tomegek neznek akkor az a GoT.”

tudom, hogy sokan meg vannak győződve erről, hiszen olvasok kommenteket, de ez az, ami kapcsán egy ideje azt mondom, hogy én többet nem tudok tenni annak érdekében, hogy jelezzem, hogy ez nagyon nem igaz. egy dolog, hogy az általad említett 6 sorozat 6 évet fed le. manapság pedig egy év, vagy még kisebb időintervallum alatt érkezik ugyanennyi remekbe szabott sorozat. nyilván örök klasszikus kevesebb lesz (és ahhoz meg kell várni a sorozat végét), de azért a 24 vagy a szökés nem ez a kategória. vagy ha igen, akkor manapság is bőven van hasonló. de azt aláírom, hogy sokan valóban nem tudnak sok sorozatról. mások pedig élvezik, hogy ahová nyúlnak, ott aranyra lelnek.

“Alig van a piacon egy jo drama, vagy egy jo feelgood. ”

erre én mindig vissza szoktam kérdezni, hogy ezt hány pilot bepróbálása után mondják?

de viccen kívül erre is azt mondom, hogy nem igaz, vagy, hogy inkább úgy mondanám, hogy “Alig van a piacon egy jo drama, vagy egy jo feelgood, amiről tudok” (és ez nem csak rád vonatkozik, hanem bárkire igaz lehet. nyilván évente több száz új sorozat jön, én a felét bepróbálom, még így is kimarad 200 – sokról én sem tudok, és erre akkor döbbenek rá, amikor évek múlva csekkolom őket. a lényeg, hogy a bepróbált sorozatok egy részéről írunk is.)

a sorozatnézők többsége ugyanis a reklámok és a hype alapján dönt, és így általában képesek elég jó döntéseket hozni. a junkie-knak egy kisebb része azonban kihasználja azt, hogy a sorozatos modell pont elősegíti azt, hogy mindenki informált döntést hozzon azzal, hogy megnézi a pilotot, a történet első 20 vagy 40 percét. és, ha megszereti, elkezdi nézni.

(aki pedig nem akar pilotokat nézni, annak mindig azt ajánlom, hogy csekkolja azokat a sorozatokat, amik nem népszerűek, de beszélnek róluk, vagy ajánlják őket, sok kincsre lehet így szert tenni.)

arról, amit írsz. nyilván nem fog minden ajánlás bejönni, de például a feelgood olyan dolog, amit mindig kiemelünk a kritikában. és szerintem mindig lehet olyan sorozatot találni, amiben megvan. csak az elmúlt hetek kritikáiból véve ott a glow, ott a master of none, ott a good karma hospital, de mindig lehetőség olyan régebbi sorozatokat bepróbálni, mint a wedding band vagy a how to make it in america.

és a dráma? megint csak azt tudom mondani, hogy az elmúlt hetekben nagyszerű darabokat lehetett látni. ott a broken. a little boy blue. elég erős volt a born to kill. vagy a man in an orange shirt.

winnie - 2017. 08. 13. 10:29

de, hogy konkrétumot mondjak, csak az elmúlt két napban vagy 6-7 új sorozatot próbáltam be, és olyan, azonnali év végi toplistás sorozatra találtam, mint az atypical (ami valahol feelgood is) – és persze a várt sorozatok közül voltak instant kaszák is, mint a Bellevue. próbálok majd mindről írni, de mindig nagyon élvezem azokat a napokat, amikor újdonságokat nézek.

és persze, amikor olvasom, hogy nincs elég jó sorozatot, mindig ránézek arra, hogy milyen kötelezően nézős cuccokat fedeztem fel az első héten, és elszomorodok, mert tudom, hogy azok egy részét sem fogom tudni nézni, mert túl sok jóság van.

(egyébként szerintem sokakban nincs meg a nyitottság a sorozatok irányában. sokan leintenek egyes sorozatokat már a sztorijuk alapján, hogy ez őket nem érdekelné, pedig ahogy változunk, az ízlésünk is változhat. felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi nagy kedvencre leltem olyan sorozatokban, amik első olvasatra nem is érdekeltek. Az első 2-3 ilyen találat után határoztam el, hogy nem fogok előzeteseket nézni, hanem inkább pilotok alapján döntök.)

winnie - 2017. 08. 13. 10:30

mindjárt elkezdek a többieknek is válaszolni, csak megírom a mai napot:)

köszi mindenkinek a visszajelzést.

lostfank - 2017. 08. 13. 11:00

winnie reszben igazad van. En beprobalok pilotokat amennyit az idom enged de eleg sokszor elkeseredem. Ram radasul kulonosen igaz hogy azokat a sorozatokat nezem amik korul nincs nagy hype. Mostanaban a hypolt sorozatok nekem mind mind csalodas volt. Peldaul most fejeztem be a Westworldot es a sorozat kozepe fele vettem eszre hogy bizonyos tortenet szalakat siman atporgetek. De a Fargo sem fogott meg, Orange is the new black sem, American Gods sem. Valoban sokkal tobb sorozat van,es lehet hogy a minoseguk is jo, de siman lehet hogy az a baj hogy az ember mar hozzaszokott a sok jo minosegi sorozathoz, es mindig valami mast vagy ujat var. Koszonom az ajanlasokat rajuk nezek!

Eloise - 2017. 08. 13. 11:03

Zem: Nagyon aranyos vagy! Nagyon köszi.Teljesen meghatódtam. :) Ami megjelenik az oldalon az általában nem teljesen ugyanaz, mint amit én elküldök. Sajnos még mindig vannak pontatlanságaim, amit winnienek javítani kell. De igyekszem fejlődni, próbálkozni, és ki tudja mi lesz! Nagyon jó tudni, hogy van, aki olvassa, amit írok. Mostanában főleg kevésbé ismert és/vagy régebbi sorozatokat nézek, így azokról írok, és már megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy nem is érdemes róluk írni. Köszi még egyszer!

dochollywood - 2017. 08. 13. 11:30

lostfanka

Picit meglepődve olvasom soraid, hogy nem találsz szinte semmi minőségit mostanában, holott ki tudja hanyadik reneszánszát éli a “sorozat-világ”.

Kis túlzással persze, de gyakorlatilag a mozikból kikopott a “nagy betűs minőség”.
Szerencsénkre a tehetség egy másik platformon utat tört, és amíg olyan alkotások érkeznek, mint a Fleabag, Lovesick, Mozart in the Jungle, Sneaky Pete, stb… addig én nem igazán tudom felfogni miért keseregnek az emberek a sorozatos piac láttán.

dochollywood - 2017. 08. 13. 11:48

*lostfank

bocs az elütés miatt :)

Silver-sama - 2017. 08. 13. 11:49

(Lostfanka, először azt állítottad, nagyon kevés kiemelkedő van. Most pedig:
“Valoban sokkal tobb sorozat van,es lehet hogy a minoseguk is jo, de siman lehet hogy az a baj hogy az ember mar hozzaszokott a sok jo minosegi sorozathoz, es mindig valami mast vagy ujat var.”

Ezzel azt akarod mondani, hogy manapság minden sorozat minőségi, így egyik sem kiemelkedő?)

Én csak helyesírás-ellenőrzőnek mernék jelentkezni. Cikkírást hiába vállalnék be, tudom, hogy nem tudnék egy rendszeres szintet tartani.

winnie - 2017. 08. 13. 12:41

fireblade “pistike”: pedig olykor valami szakmai elemzés egy rész bizonyos aspektusainak hátteréről érdekes lehetne. (nem kritikaira gondolok.)

winnie - 2017. 08. 13. 12:43

pETE: nem vagyok benne biztos, de talán azért került parkolópályára a dolog, mert a hirdetések megjelenítése akkor neccesebb lenne, márpedig azoknak elvileg maradniuk kéne. de nem értek hozzá, bevallom.

a lényeg, hogy nincs elvetve.

winnie - 2017. 08. 13. 12:44

Kissur: ezt simán vendégbloggerként érdemes, szerintem. egyszer küldj egy supnat írást, bármelyik részről az új szezonban.

winnie - 2017. 08. 13. 12:44

botondb: vettem, jelezni fogok!

winnie - 2017. 08. 13. 12:45

scat: köszi, és javítottam a neved:)

winnie - 2017. 08. 13. 12:45

Slushyberry: én is! idén még nem kérdeztem rá nála, de az elmúlt években mindig megtettem, és nem sikerült írást kicsikarnom belőle.

winnie - 2017. 08. 13. 12:47

kopasz: a poén az, hogy nem tudom körbeírni egyetlen szóval, mert nagyon sok mindent. a fő hadszíntér a média (rádió, tévé, írott és netes sajtó) és sorozatok (itt is minden, ami nem írás, vagyis tanítás, fordítás, lektorálás, tervezés, marketing).

winnie - 2017. 08. 13. 12:47

rileey: köszi, jelezni fogok. a könyves dolgokat mindig szeretném nyomni, mert folyton beleütközök ebbe-abba.

winnie - 2017. 08. 13. 12:48

nargli: köszi, ma vagy holnap elvileg kikerül.

winnie - 2017. 08. 13. 12:50

qedrák, pamats, delilah, Flanker, necridus: köszi, jelezni fogok.

winnie - 2017. 08. 13. 12:51

kicsike: nem baj, köszi

winnie - 2017. 08. 13. 12:51

eloise: ” már megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy nem is érdemes róluk írni. ”

ne, éppen olyanokról érdemes írni. csak saját példa: de nem egyet én is előrevettem az írásaid alapján:)

winnie - 2017. 08. 13. 12:52

Silver-sama: arra elég a komment, részemről sokszor alig van átfutási idő a megírás és a kikerülés között, így esélytelen előtte másnak javítani.

fireblade "pistike" - 2017. 08. 13. 13:43

Azt hiszem értem mire gondolsz. De az jó lenne ha jeleznéd konkrétan mikor mit szeretnétek..
Értem ez alatt, hogy melyik sorozat melyik részénél kellene esetleg, és akkor szólni.
Megtiszteltetés lenne.

Mersby - 2017. 08. 13. 15:07

Nagyon jók vagytok srácok, nektek köszönhetően váltam függővé, amit egyáltalán nem bánok. :D Köszönöm a rengeteg infot, mind felkérést keringőre mind az elrettentést.

Zem - 2017. 08. 13. 16:24

Eloise: már több kritikádnál akartam ezt írni, főleg a Les Revenantsnál, csak sokszor 3-4 napos lemaradással olvasom az oldalt és akkor már nincs kedvem kommentelni. Meg engem eléggé elragadott a cult of the new, így a régebbiekhez nem akarom oda írni, hogy “hú tök jól hangzik, el is kezdem” mert úgyse fogom mostanában :D de többet is felírtam az örökké bővülő listára. Szóval még egyszer is köszi, és fel ne add! :)

Jack Bauer - 2017. 08. 13. 16:32

Legjobb sori blog itthon a junkie, kösz a kontentért.

kicsike - 2017. 08. 13. 16:38

És akkor hova is küldhetek anyagot? bocsi nem tudom most elolvasni rendesen a posztot.

winnie - 2017. 08. 13. 17:06

kicsike: a sorozatjunkie@gmail.com cím a legegyszerűbb

Cyrill - 2017. 08. 13. 17:59

Ha még nem túl késő én is szeretnék jelentkezni, de ha mégis az volna, akkor ha nem baj itt jelezném, hogy szeretnék írni pár gondolatot a Clevermanről. Tegnap sikerült befejeznem a második évadot :)

winnie - 2017. 08. 13. 19:07

Cyrill: oké, és köszi.

kovg1987 - 2017. 08. 13. 20:32

tök jó a kezdeményezés, és nagyon sajnálom, hogy nem fér bele az időmbe sem több sorozat megnézése, sem a több írás, pedig amúgy szeretek ide írni. :) éppen ezért – ha ilyen ‘főállásban’ nem valószínű hogy tudnám csinálni, de azért jelzem, hogy – vendégíróként szívesen irogatok a továbbiakban is ezt-azt (bár most már viszonylag rég tettem sajnos), illetve ha nem találtok senkit aki olyan nagyon sokat tud tenni az oldalért (kommenteket nem böngésztem végig, bocsi), akkor alkalomszerűen szívesen besegítek a szerkesztésbe, cikkek felrakásába, ilyesmibe is, ha kell és épp nagyon el vagytok havazva :)

winnie - 2017. 08. 15. 06:53

kovg1987: köszi. az írásokat várjuk, amikor majd ráérsz, a “favágóbb” munkát, mint a felrakás meg efféle, végképp nem akarom másra ráhúzni, az nem lenne fair.

gromit - 2017. 08. 15. 11:35

Részemről “vagy levélben” :)
Meg ment még egy levél, mert Európa is létezik, ugye :)

Riggins - 2017. 08. 15. 12:11

Sok sikert az újoncoknak!

fireblade "pistike" - 2017. 08. 16. 22:26

Nem mintha tolongani akarnék, de jó lenne tudni az az “olykor” mikor is lesz? :) Kritika mentesen..mert azt a hozzászólásokhoz szokott menni :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz