login |

Teen Wolf: folytatódott a 6. évad

2017. 09. 01. 14:53 - Írta: superpityu

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Beacon Hills históriája az utolsó felvonásához érkezett, amit gyanítom, hogy a legtöbb néző elég szkeptikusan fogadott. Konkrétan a szezon első fele olyan zárást kapott, hogy sokak szerint (szerintem is) kár folytatni a sorozatot. Viszont mégis egy elég nagy fanfavoritról van szó, ami nem egyszer támadt fel a hamvaiból, így nem volt kérdéses a maradás.

Maga az etap már a felénél jár, és volt itt már minden. Konkrétan 2 rossz, 2 jó és egy közepes epizóddal örvendeztettek meg minket a készítők eddig, de mégis inkább mondom azt a szezonra, hogy tetszik, mintsem semlegesnek tartsam. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Az az igazság, hogy a Scott-Lydia-Malia trió beleírása a sztoriba iszonyatosan nyögvenyelősen indult. Viszont jól áll nekik, hogy nem diákokként kell már helyt állniuk. Ettől függetlenül a gimi még mindig állandó helyszín, hiszen a falka másik fele még mindig ott éli az életét. Szinte szó szerint.

Az évad eleje kimondottan gagyi és unalmas volt, de ahogy a 3. epizódban elkezdtek összeérni a szálak, akkor beindult végre a sorozat. Dübörög a történet, miközben az egyértelműen előkerülő kártyák mellett szépen adagolják a nagyobb ellenséget, amit egyelőre nem tudni, miként sikerülhet majd megfékezni.

Viszont szerintem jó húzás volt a vadászok visszahozása a zárásra. Mindig is ők voltak a legnagyobb ellenfelek a történetben, sőt talán pont miattuk tartom a 2. szezont összességében jobbnak mint a többit. Ráadásul egy új vadász behozása még érdekesebbé tette a sztorit. Nem mondom, hogy az új karakterek érdekesek, de mindenkit próbálnak egy-egy jelenet alapján azzá tenni. Az pedig külön tetszik az új vadász eredete össze lett kötve korábbi eseményekkel, amelyekben rengeteg ember meghalt.

Talán a fiatalabb szereplők szerencsétlenkedése zavar a legjobban idén. Liam még mindig bénázik, és nem tudja kordában tartani az erejét, ami elég sok gondot okoz. Ráadásul Mason és Corey sem túl érdekfeszítő figurák, amikor az idősebbek melléjük vannak pakolva, akkor sem túl meggyőzőek.

Viszont ami nagyon működik idén az Scott és Malia kémiája, Lydia szintén tetszik, bár azért hiányzik mellőle egy Stiles kaliberű karakter. Szerencsére ez a 3 karakter remekül kovácsolódott össze az évadok során, szóval nem nagy meglepetés, hogy azok a legjobb pillanatok az évadban, amikor velük foglalkoznak.

Szóval az első 3 epizód kimondottan unalmas, néhol kifejezetten idegesítően volt megírva, hogy olyan felelőtlen dolgok történtek, amelyekkel lehetett feszültséget generálni. mindezt csak azért, mert kellett. Viszont az utóbbi két rész, ahol visszatért a sorozat régi hangulata és sikerült kicsit háttérbe szorítani a fiatalabb bagázst, a felnőtteket és Scottékat tették középpontba.

Ismét volt a sorozatban feszültség, haladt a történet, kiderültek fontosabb dolgok. Ráadásul még pár csavar is jutott a történetbe. A rendőrségen játszódó jelenetek pedig végre tényleg eszembe juttatták miért is volt annak idején nagy kedvencem a sorozat.

Amiért szintén jár a pacsi, azok a cold openek. Nem talál be mindegyik, de például a Theo-s szavak nélkül tett szimpatikussá egy elég ellenszenves figurát. Quinn behozására szintén egy remek jelenetben került sor a negyedik rész elején. Komolyan nemcsak badass volt az egész, hanem szurkoltam egy olyan karakternek, akit előtte sehol sem láttam.

Amit pedig csak érdekességként jeleznék, hogy a rendezésben vannak nagyon szokatlan húzások. Nem rémlik, hogy volt-e összesen annyi nagytotál a sorozatban, mint az utóbbi epizódokban. Vagy csak én emlékszem rosszul?

Összességében nem rossz ez az utolsó felvonás, ha nem erőltetnek bele több felesleges húzást, amitől hülyének tűnnek a szereplők akkor elégedett is leszek a zárással. Így pedig, hogy végébe fordul a sorozat még több lesz a fanservice, azt már tudjuk, hogy visszatér Derek és Stiles is, akiknek még a premierben egy külön szálat is írtak a készítők.

Meglátjuk, hogy végül a vadászok vagy a “félelem” lesz a nagyobb ellenség a végén. 

12 hozzászólás Ne habozz!

yzznai - 2017. 09. 01. 17:04

nem rossz ez a malia-scott dolog, de basszus, ahogy malia-t meg stiles-t szetvalasztottak a rendezok, az botrany
egyutt vannak, aztan stiles-t viszik a llovasok, aztan malia kefel egyet a kinai taggal, mikor stiles meg visszajon, olyan mintha nem is jartak volna sose?
scott kira detto..mintha elfelejtettek volna azt, hogy kira meg letezik, csak elvonult a csajokkal kicsit…
ha ezeket a szalakat elvarrjak, akkor sokkal jobban elfogadna az ember a malia-scott es a stiles-lydia(talan) dolgot

Natália - 2017. 09. 01. 22:22

Stiles és Malia hamarabb szakítottak egymással, minthogy a lovasok elvitték Silest. Malia és Siles kapcsolata amúgy sem volt az a nagy hűhő kapcsolat, se veled se nélküled kapcsolat volt. Kira meg nem fog visszatérni, mert a készítők kiírták a sorozatból, de kitudja.

yzznai - 2017. 09. 02. 14:59

mikor szakitottak?
de amugy mikor a kinaival dugott, utana probalt ugy osszebujni vele, ahogy stiles-szal, csak nem tudta hova tenni a dolgot, szoval nem szakitottak sztem

maszatoid - 2017. 09. 03. 20:54

Malia mérges volt Stiles-ra mert valamit eltitkolt előle, már nem emékszem és akkor egy ideig nem beszéltek, vagy legalábbis jegelték a járnak témát aztán ennyiben is maradt az egész, soha nem hangzott el, hogy ők nem egy pár többé és valamelyikük is szakítani akarna.

Nekem ez rémlik.

yzznai - 2017. 09. 04. 14:49

az meg a negyedik evad volt, mikor malia megtudta h peter az apja es stiles titkolta
az otodik evadban tavolodtak el valamiert, de ott se mondtak h szakitottak

denila - 2017. 09. 11. 07:28

Eleg feluletesen nezem, de ki az a ‘kinai tag’?
Ugy remlik, Malia es Stiles valamilyen kocsiban szakitottak a Donovan-ugy utan, azaz beszelgettek, hogy nem mukodik, mert nagyon masok, de konkretan nem mondtak ki, hogy akkor vege.
Nekem nem tetszik Scott es Malia, de Stiles-szal sem szerettem, aminek minden bizonnyal koze van ahhoz,hogy Maliat megjelenese ota nem birom.

Ayrons - 2017. 09. 11. 14:14

Maila és Stiles az 5/A-ban szakítottak mert Donovan megölését Stiles eltitkolta. Ami amúgy önvédelem volt csak ugye Scott akkor is nyomatta ,hogy senkit se ölünk meg dumát ezért Stiles ráparázott a dolgokra. És Maila ezt észre vette de folyamatosan hazudott neki és emiatt szétmentek.

Mimi - 2017. 09. 14. 12:17

De utána meg Malia tizkolózott az anyja miatt és ennek is köze volt ahhoz hogy nem maradtak együtt.
Nekem ez a Maila + Stott dolog olyan erőltettnek tűnik. Nem éppen természetes. Stilessal az volt.
Viszont aki most nagyon irritál az az új vadász csaj meg a két kis csicskája. Nagyob képen tudnám törölni őket.

Ayrons - 2017. 09. 14. 14:50

Malia részéről érthető , hiszen amikor Stiles eltűnt akkor Scott lett a biztospont számára meg ő volt az aki visszahozta a farkasalakból. Scott részéről vélhetőleg a színész miatt is olyan suta az egész. Holott jó pár mert Malia legalább a tökösebb fele Scott nyámnyila természetének így.
Én a tanácsadó megértem valahol, Scott töketlen és pacifista hozzáállása miatt több kár keletkezett néha mint haszon. A két gyökér meg megszívják mondjuk a női is vagy Gerard lévén vagy az Arctalan fogja őket megölni ,bár a magasabbik már sejti ,hogy nem Scott és bandája a gond itt hanem valami más.
Amúgy Nolanéknk simán felajánlanám a harapást nm is értem ,miért játsszák ki ezt. Német farkas idén jobb lett volna még 3.játékosnak mint tavaly elpazarolni.
Amire számítok:
Scott megöli Gerardot.
Valamelyik szülő meghal.
Peter újra alfa lesz szerintem a pacifista “Démonfarkast” öli meg.
Vadászcsaj nagyon megszívja
Derek és Stiles Katievel végeznek bár egy Katie-Gerard találkát megnéznék
Jacksonék túlélik
Theo meghal
Vagy Liam vagy Gerard lest Anuknak a másik része.

Denisa - 2017. 09. 17. 19:28

Sziasztok!

Öööö… azt hiszem valahol nagyon eltévedtem a sorozat nézése közben. Jackson és az iker?! Mikor a srác lelécelt, akkor Dannyvel járt. Aztán Danny eltűnt a süllyesztőben, és jött Mason. Most meg előkerül az iker és Jacksonnal? WTF?!
Rosszul tudom, hogy Jackson csajozott az első egynehány évadban?
Help me please…

Reagálva sorira is. A Scott-Malia szál számomra is erőltetett. Igaz, a Lydia-Stiles is az volt. Valahogy Scott Kirával alkotott jó párt, míg Stilest Derekkel tudnám elképzelni.

Azért viszont nagyon drukkolok, hogy Gerardot végre teljesen megöljék…

Aszusz - 2017. 09. 17. 21:32

A Lydia-Stiles az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy hacsak nem találnak ki valami nagyon újat, vagy valamelyik színésztől meg kell válni, akkor ez lesz részükről a vége. Scott Allisonnal volt jó, Kirával is aranyosak voltak, de ott a csaj eléggé semmilyen volt, legalábbis azóta sem hiányzott nekem, hogy lelépett. A Scott-Malia pároson elsőre meglepődtem, de végülis nem rossz páros, Maliát legalább bírom, jót tesz Scottnak.

A Stiles-Dereket sosem értettem. Jók voltak a közös jeleneteik, de kapcsolat? Nehogymá.
Derekhez amúgy jól illett az a vadász -vagy milyen – csaj, Braeden talán?

Jackson Ethannal viszont… ehh. Gondolom vissza akarták hozni Jacksont is, aztán ez lett a kreatív (?) ötlet.

Mimi - 2017. 09. 19. 20:07

A Jacksont alakító színész bevalottan meleg. Lehet ezért hozták vissza így, mert az elmúlt 1 évben vállalta fel.
Én már azt várom hogy Stiles és Derek is megjelenjen. Habár a múlt heti részben Peter felbukkanása is felüdülés volt.

Gerardal nekem nincs bajom. Úgy értem persze ne ő nyerhen de amit meg ahogy csinálja az azért hatásos. Szerintem félelmetesebb mint bármekyik természetfeketti. Nem semmi ahogy nanipulál.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz