login |

Hírvasárnap – Killjoys 4-5. évad! Dark Matter-kasza! Killjoys-kasza!

2017. 09. 03. 09:03 - Írta: winnie

41 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: A kalandor és a lady 1. évad, Einstein rejtélyei 1. évad, Magyarország, szeretlek! 8. évad
 • Premier: The X Factor UK S14 (vendégblogger?), CFB on FOX S7, Saturday Night College Football S12, Deadly Women S11, The Ultimate Fighter S26, The Jonathan Ross Show S12, American Made Inventors S1, Cannonball S1, Saturday Morning with James Martin S1, Sex Map Of Britain S1 + Finálé: Killjoys S3 (vendégblogger?), LEGO Nexo Knights S4, Wild West S1
 • Új a magyar Netflix-en: Queen of The South S1, Lucifer S1, Once Upon a Time S1-S6, Trapped S1, Toast of London S1-S3, Maggie and Bianca: Fashion Friends + a norvég Maniac S1 + Keep The Marriage As Jade, All About Love, Love Through a Millennium, House of Blocks, A Boy Name Flora A (kínai)
 • Új a magyar Amazon-on: Deutschland 83, Silver and Gold, Doctor X Surgeon Michiko Daimon S1-S4 + felkerült 3 ifjúsági próba pilot: A Kid Called Mayonnaise, Will vs. The Future, Skyward
 • Magyar premier – HBO GO: 09.04 Viktória (Victoria) 2. évad
 • Magyar premier – NatGeo: 09.10 Az Állam (The State) 1. évad
 • A Hooten & The Lady szinkronhangjai.
 • A FOX a legutóbbi 24-spinoff után újabbat tervez, azonban CTU és terroristák nélkül, új helyszínen, a ketyegő óra megtartásával. A korai fázisban lévő projekt valószínűleg antológia lenne, és amellett, hogy tök jó meg minden, a FOX-os főnök azt nyilatkozta, hogy a készítők álltak elő az új ötlettel, szóval gondolom, ők maradnának…
 • Az American Crime Story 3. évadja (ami most már a 2.), ami Gianni Versace megöléséről szól, visszafele fogja elmesélni a történéseket, így az első részben lesz a gyilkosság, és azt követően fejtik vissza az eseményeket.
 • Chris Chibnall, a Broadchurch készítője amellett, hogy nincs több sztorija a sorozat világána, hogy a hármon túl nem akarja ismételni magát, úgy fogalmazott, hogy “valószínűleg” örökre búcsút mond a sorozatnak, hogy nem biztos abban, hogy ez változni fog valaha.
 • Indiában 4 embert letartóztattak a Game of Thrones – 7×05 kiszivárgása miatt.
 • 27 év után kirúgták a The Simpsons zeneszerzőjét, Alf Clausen-t. Állítólag a sorozat másféle zenét akar majd. Azt beszélték egyébként, hogy a költségeket akarták csökkenteni, ugyanis a zeneszerző mindegyik rész zenéjét 35 tagú zenekarral vette fel.
 • Shay Mitchell színészi és produceri szerződést írt alá a Warner Bros. Television-höz.
 • Új sorozat: The Eddy – Netflix, 8 rész, készítő: Jack Thorne, pilotrendező: Damien Chazelle, zenés dráma a multikult Párizs egy klubjáról, annak tulajáról és a házi együttesről. No meg a kaotikus városról, ami körülveszi őket. Az eredeti zenéket Glen Ballard fogja szállítani.
 • A Syfy elkaszálta a Dark Matter-t.
 • A Syfy berendelte a Killjoys 4. és 5. évadját, és ezzel el is kaszálta a sorozatot. A berendelés 2*10 részt jelent.
 • Jeff Dunham: Relative Disaster címmel új Jeff DUnham-standup est érkezik a Netflix-re 09.12-én.
 • Aaron Korsh, a Suits készítője beszél a 100. részről. Itt is. Itt pedig Rick Hoffman (Louis) mond ezt-azt. És Sarah Rafferty (Donna) is beszélt. És a készítő és a színészek.
 • A Big Brother US legutóbbi kiesője nyilatkozik. Itt is és itt is. És persze Julie Chen, a műsorvezető is mondott pár érdekes dolgot.
 • Állandó szerep: Cara Delevingne – Carnival Row (Amazon), Brenton Thwaites – Titans (DC Digital Services, mint Dick Grayson),
 • A Dear White People 2. évadjára állandó szereplőnek lett kiemelve Marquee Richardson (Reggie).
 • Pilotszerep: Hamish Linklater – Deadlier Than the Male (TNT), Susan Park – Snowpiercer (TNT),
 • Interjú: Jeff Probst (a Survivor műsorvezetője), Joanna Johnson (a The Fosters executive producere), a Bachelor in Paradise S4 szereplőgárdája, Shantel Van Santen (Julie – Shooter), Charles Esten (Deacon – Nashville), Brendan Gleeson (Hodges – Mr. Mercedes),
 • A Survivor jól indult az RTL Klub-on, de utána visszaesett a nézettsége, így a csatorna soron kívül ma megismétli az eddigi epizódokat.
 • Geoffrey Wright tévésorozatot készít klasszikus filmjéből, az ausztrál Romper Stomper-ből – illetve ekként gondolja újra a sztorit. A 6 részes sorozatra visszatérne Jacqueline Mackenzie és Dan Wyllie is, újoncként pedig David Wenham, Lachy Hulme és Toby Wallace csatlakozik. A magas tétekkel bíró bűn- és politikai dráma az ember szélsőségekhez való hozzáállását vizsgálja, a középpontban a jobboldali aktivisták és antifasiszták, valamint az ország sok nemzetiségből álló szövete, ami feszt hasad. További írók: James Napier Robertson, Omar Musa és Malcolm Knox. rendező: Geoffrey Wright, Daina Reid és James Napier Robertson.
 • A Nielsen becslése szerint Amerikában 119,6M háztartás fog tévékészülékkel rendelkezni, ami plusz 1,2M az előző szezonhoz képest, és a háztartások 96,5%-át jelenteni.
 • Az HBO NOW mobilalkalkalmazás 19M dollár bevételt generált Amerikában a Game of Thrones 2 hónapos sugárzása alatt.
 • A múlt heti nézettségek alapján az NBC 6, a CBS 5, a USA 4, a Bravo 2, az HBO 2, a VH1 2, a FOX, az MTV és a Starz 1 sorozattal van jelen a heti top20-as nézettségi listán. Az átlagnézettségek toplistája: 1. NBC 5.6M, 2. CBS 4.2M, 3. ABC 3.7M, 4. Fox News 2.1M, 5. MSNBC 2.0M, 6. FOX 1.7M, 7. USA 1.5M, 8. HGTM 1.4M, 9. TBS/CNN 1.3M
 • A The Ultimate Fighter 26. évadjában légsúlyos versenyzők lesznek, az edzők pedig Eddie Alvarez és Justin Gaethje.
 • Az AXS TV berendelte a Rock and Roll Road Trip with Sammy Hagar 3. évadját.
 • Az Amazon mostani 3 ifjúsági pilotja (szeretem a műfajt és szeretek pilotot nézni, szóval ezek is érdekelnek, ahogy a korábbiak, mint a Gortimer Gibbon’s Life on Normal Street vagy a The Kicks.
  • Will vs. The Future: komikus scifi-akció sorozat egy iskolás srácról, akit meglátogat egy időutazó lázadó harcoslány, és közli vele, hogy a fiú el felnőttként el fogja pusztítani a világot. Barátai segítségével elkezd tehát dolgozni azon, hogy megmentse a jövőt. Készítő: Tim McKeon és Kevin Seccia, szereplők: Teo Briones, Lexi Underwood, Ashlyn Faith Williams, Thomas F. Wilson.
  • Skyward: természetfölötti kaland komédia három tiniről (egy hívő, egy szkeptikus és egy feltaláló), akik egy titkos, földalatti podcastet vezetnek, ami kisvárosuk ufó és földönkívüli észleléseiről szól. Amellett, hogy próbálják bizonyítani az idegenek létezését, a hozzájuk betelefonálók életének részeivé is válnak. Készítő: Greg Coolidge és Kirk Ward, szereplők: Mia Sinclair Jenness, Caleel Harris,Griffin Kunitz,
  • A Kid Called Mayonnaise: egy befele forduló 11 éves srácról, aki anyjával él együtt egy motelben, mely tele van álmodozókkal és a társadalom peremén lézengőkkel. A fiú itt megismerkedik egy rejtélyes lánnyal, és vele, valamint egy szomszéd nővel elkezdi feltérképezni a környéket, hogy vele egyívású barátokra leljen. Készítő: Will McRobb, szereplők: Elliott Smith, Beth Lacke, Brooke Markham,

41 hozzászólás Ne habozz!

Exigo - 2017. 09. 03. 09:17

A Killjoys kaszája elég rossz hír, de legalább még két évad biztos. Így letudják zárni normálisan. Még jobb is mintha minden előzmény nélkül befejezetlenül nyírnák ki.

GYV - 2017. 09. 03. 09:23

Magyar premier:

Batman (The Batman) – új sorozat, 1. évad, szeptember 25, RTL Spike

– a sorozat első 6 része korábban DVD-n jelent meg itthon, tévében még nem volt látható.

http://www.gyerek-vilag.tk/2017/08/ujabb-batman-sorozat-az-rtl-spike-on.html

LoGi - 2017. 09. 03. 09:24

Én azt hittem volna, hogy inkább csökkenő tendenciát mutatna a TV-k száma/háztartás az USA-ban, hiszen manapság már simán meg lehet lenni tartalomból/hírekből/sport eseményekből az interneten keresztül is. Még fogalom is van már rá, cord cutters.

Szaby59 - 2017. 09. 03. 09:35

Nehéz lett volna egy záró Dark Matter évadot is berendelni. Tipikus Syfy…

shadowhawk - 2017. 09. 03. 09:41

Nem igaz, hogy nem tudtak adni a Dark Matter-nek legalább egy évadot, hogy tisztességesen lezárják. Sőt, amennyi labdát most feldobtak, vagy 3 évadra elég muníció volt még benne.

A Killjoys-nak örülök hogy kapott még 2 évadot, bár a jelenlegi történetszál bőven kibontható és befejezhető 10 rész alatt, újat meg nem hiszem hogy elindítanának.

murder1 - 2017. 09. 03. 09:42

A The Ultimate Fighter 26-ban magyar versenyző is van (Fábián Melinda).

Sámán - 2017. 09. 03. 09:42

Ha esetleg sikerül összehoznom a The Ultimate Fighter S26-ról egy évadnyitó kritikát akkor fogadtok vendégírást? Van benne magyar érdekeltség is, szóval jó lenne megemlíteni, hátha többen kedvet kapnának hozzá.

Illetve a tegnapi Ganxsta Zolee Roast-ról esetleg valami? Bár arról nem sok pozitívum jut eszembe.

cherockee - 2017. 09. 03. 09:43

Killjoys-t tippeltem volna pedig kisebb nézettségűnek, lehet az is volt. Az mindenképp jó, hogy nem egy, hanem 2 évadot kap, és hogy előre tervezhető, de meglep, hogy a Dark Matter most, hogy feldobtak egy rakás jövőbeli kérdést, így, nyissz, vége, ennyi.

winnie - 2017. 09. 03. 09:45

Sámán: naná – a magyar érdekeltségről nem is tudtam. (régen írtunk olykor a sorozatról, most visszakeresve a 3., 10. és 12. évadnyitóról is volt írás.)

ja, és a roast is mindenképp olyan, amiről szívesen kirakunk írást, mert elég tanulságos lehetett.

winnie - 2017. 09. 03. 09:47

cherockee: hasonlóak voltak, lehet, hogy vagy-vagy kérdése volt a dolog.

winnie - 2017. 09. 03. 09:50

Nehéz lett volna egy záró Dark Matter évadot is berendelni. Tipikus Syfy…

inkább azt mondanám, hogy tipikus tévé.

az tény, hogy manapság egyre több a zárószezonos berendelés, és sajnálatos is a dolog emiatt, de azért ez még mindig műfaji sajátosság, hogy ritka a lezárás. mondhatni némiképp készítői döntés lett, hogy valaki cliffre futtatja ki a sorozatát, vagy szezonos sztorikat készít, így minden évadot lezár valamennyire. a cliffre futtatás persze éppen ezért készítői taktika is annak érdekében, hogy a csatorna berendelje a folytatást.

egyébként tényleg érdekes lenne tudni, hogy mi áll az egész hátterében, mert nyilván tárgyalások után született ez a döntés. és ilyenkor, ha valami nem éri meg nekik, akkor nincs esély arra sem, hogy csak úgy még csináljanak belőle részeket.

Tyberius06 - 2017. 09. 03. 09:53

Killjoysnak örülök, hogy még kapott 2 évadot és le lehet zárni. Dark Mattert kaszáltam a 2-dik rész után, de sajnálom, hogy az meg nem kapott lehetőséget a lezárásra. Nemtudom mekkora költségvetéssel dolgoztak a sorozatok, de elképzelhető, hogy Killjoys olcsóbb volt és ezért jobban belefért…

24 Spin-off: már most látom a vérbeli rajongók sírását, hogy nemhogy Kiefer nélkül, de még terroristák nélküli 24-et terveznek… jah tudom ez már nem 24, mert Kiefer a 24… :D :D
Én örülök a váltásnak az antológia se hangzik rosszul, a maradó készítőknek már nem örülök. Ők ehhez bizonyítottan kevesek már. Legacy, S09, S06…
Egyébként továbbra is a formátumban baromi sok a lehetőség és hogy antológia lenne az meg csak fokozza ezt. Pl. a készülő Purge sorozat is átvehette volna a formulát, hiszen az eleve 12 órás eseményről szól.

winnie - 2017. 09. 03. 09:53

itt vannak egyébként a Syfy-os nézettségek:

A Dark Matter/Killjoys témában a legutóbbi részek nézettségei:

Dark Matter – 686e; 18-49: 0.15
Killjoys – 628e; 18-49: 0.16

További nyári Syfy-sorozatok:

Wynonna Earp – 439e; 18-49: 0.08
Blood Drive – 377e; 18-49: 0.09

További, még futó Syfy-sorozatok utoljára adott részeinek nézettsége:

Z Nation – 874e; 18-49: 0.25
The Magicians – 667e; 18-49: 0.27
The Expanse – 581e; 18-49: 0.18
Van Helsing – 561e; 18-49: 0.12
Channel Zero – 421e; 18-49: 0.14
12 Monkeys – 246e; 18-49: 0.05

Az én szívfájdalmam mondjuk az Incorporated volt, ami ilyen fináléval kapott kaszát

Incorporated – 406e; 18-49: 0.15

A többi mostani Syfy-kasza:

Hunters – 310e; 18-49: 0.07
Aftermath – 701e; 18-49: 0.16

winnie - 2017. 09. 03. 09:55

egyébként mindenkinek ajánlom ezt a posztot: http://www.sorozatjunkie.hu/2015/10/16/a-syfy-es-a-kaszaszint/

ebben csodálkoztunk rá arra, hogy a Syfy milyen rutinosan elkaszált a legnézettebb 4 sorozatából 3-at. Ami elég fura volt. (Az Ascension-t máig nem értem.)

m76 - 2017. 09. 03. 10:08

Én első évad óta nem követtem Dark Matter-t, akkor ezek szerint ez is cliffhangerrel ér véget?

shadowhawk - 2017. 09. 03. 10:09

Hát igen, a Syfy korábbi kaszái közül fájdalmas és nehezen érthető volt mind az Incorporated, mind az Ascension.

winnie - 2017. 09. 03. 10:16

m76: persze, a DM korábban is ilyen volt. bár gondolom, megint elértek egy fejezet végére.

lesz majd nemsokára kritika róla.

Silver-sama - 2017. 09. 03. 10:28

“Indiában 4 embert letartóztattak a Game of Thrones – 7×05 kiszivárgása miatt.”

Milyen durva már, hogy manapság ilyen dolgok vannak :D.

Megkérdezik a sitten, miért ültettek le. (…Közben egyesek már a női erőszakért ugrani készülnek…)
– Feltoltam a netre 1 GoT részt.
– Dude, seriously?

energy - 2017. 09. 03. 10:29

Dark Matter/Killjoys
Mindkettőt abbahagytam, pedig az alapötlet tetszett.

Sigismundus - 2017. 09. 03. 10:51

Dark MAttert sajnálom….:-( Harmadik évad még nincs megnézve, de megnézem az biztos….

yuing - 2017. 09. 03. 11:07

Tudjátok, hogy a Preacher mikor kezd itthon szinkronosan? Már nem győzöm kivárni… :)

Franky - 2017. 09. 03. 11:24

Új a magyar Netflix-en : Once Upon a Time S1-S6
Ez mit jelent?
Feliratos vagy szinkronos ?
Ha jól emlékszem most kezdett a 6. évad az M2 -n!

z - 2017. 09. 03. 11:34

Hát remélem, hogy legalább képregényben folytatják a Dark Mattert, ha már anno mikor még házaltak és nem tűnt úgy, hogy vennék az ötletet az adott formátumhoz fordultak…

winnie - 2017. 09. 03. 11:35

Franky: a netflixen nincs szinkronos tartalom. vagyis azon a két sorozaton kívül, ami már az induláskor is megvolt.

winnie - 2017. 09. 03. 11:35

yuing: tényleg, az mostanra ígérték, de nem tudok róla, hogy szeptemberben érkezne szinkronnal.

elektro - 2017. 09. 03. 11:38

Nincs rá esély, hogy még változtatni fognak visszajelzések alapján? Esetleg átvariálják egy-egy évadra?
A Killjoys-t akár ebben az évadban lezárhatták volna, még a Dark Matter-ben az eddigi lezáratlan szálak mellé bedobtak egy teljesen új az előzőeknél sokkal nagyobbat.

winnie - 2017. 09. 03. 11:40

dark matter ügyben egyébként érdemes csekkolni a készítő blogját: https://josephmallozzi.wordpress.com/

írja, hogy valószínűleg anyagi okai voltak a kaszának, hogy a syfy még egy 6 részes minit sem vállalt be lezárásnak, illetve, hogy mindent megpróbálnak azért, hogy valahogy tovább vigyék máshol.

Zhordie - 2017. 09. 03. 12:01

hát remélem valahogy sikerül összehozni DM-nek egy utolsó évadot, elég jól sikerült ez a harmadik. utolsó részt megnézve fogtam a fejem, hogy most akkor várni kell minimum fél évet a folytatásra.
azt lenne jó tudni, hogy az úgymond “ár-érték” arány mennyi a sorozatoknál, lehet az alapján kaszálgatnak még magasabb nézőszám mellett is ( a magasabb nézettségű sorozat lehet 4x-5x annyiba kerül mint egy alacsonyabb nézettségű, és ezért szórnak ki olyan sorozatokat, mint az ascension vagy most a DM, és tartanak meg olyanokat mint a 12 monkey vagy a wynonna earp)

DarkEagle - 2017. 09. 03. 12:50

@Winnie: A Viktriát nem írtad? Nem az 1. évad kerül fel HBO GO-ra, vagy most akkor egyben felteszik az első 2 évadot? Csak mert a 2. évad nem rég kezdett Amerikában.

DarkEagle - 2017. 09. 03. 12:55

Ja amúgy hamarosan felkerül HBO GO-ra a GOT 7 részes kulisszák mögött cuccos is. Legalábbis ott a listában.

heidfeld - 2017. 09. 03. 13:03

Syfy kaszái kapcsán megint eszembe jutott, mennyire hiányzik a Defiace, főleg Yewil doki..
Nagyon kíváncsi leszek erre a “Berlin Babylon” sorozatra. 45 millió euró nem kis pénz. Előzetese nagyon tetszett.

winnie - 2017. 09. 03. 13:13

DarkEagle: elvileg felkerül viktória 2×01, illetve talán a 2×02 és hetiben megy, de amerikában még nem kezdett, csak angliában.

Dark Energy - 2017. 09. 03. 13:36

A Dark Matter kaszája durva.

DarkEagle - 2017. 09. 03. 14:32

Jogos nem Amerikát, Angliát akartam írni. :D
Mindenesetre akkor örvendetes mert egy helyen letudom majd a sorozatot.

gromit - 2017. 09. 03. 15:35

Péntek este volt Comedy Playhouse, a BBC szerint s18
Ez az, amiben leadnak pár comedy pilotot, aztán vmelyikből talán sorozat is lesz.
Az idei első darab: Tim Vine Travels in Time. Hát, én alapból bírom a szójátékokat, de ez így eléggé erőltetettnek hatott.

nade - 2017. 09. 03. 17:12

A Killjoys tűnt nagyobb költségvetésűnek, ránézésre, noha 1-2 rész után kaszáltam, annyira unszimpatikusak a főszereplők.

A blog szerint még 6 részes lezáró minisorozatért is alkudozott az író/showrunner, de a (…) syfy-t nem érdekelte.

Kommentek közt megy az akció hogy a netflixnek beajánlják, illetve petíció a syfyhez. (úgy tudom valamelyik sorozatnál eredményes volt, 3 nap után megváltoztatták a döntésüket)

https://www.change.org/p/syfy-renew-dark-matter-for-season-4

https://help.netflix.com/en/titlerequest

https://twitter.com/hashtag/SaveDarkMatter?src=hash

Lotikacsa - 2017. 09. 03. 17:50

http://www.glamour.hu/divathirek/a-tronok-harca-ket-sztarja-szerepel-a-dolcegabbana-uj-kampanyaban-25918

Itt egy nagyon vicces cikk valakitől, aki nyilvánvalóan egyetlen részt sem látott a Trónok Harcábol. :)

winnie - 2017. 09. 03. 20:07

Lotikacsa: LOL:))

Ace - 2017. 09. 04. 09:23

uhh a syfy nem szarozik nem lett volna inkább értelemsebb az 1-1 éved? Ennél a csatornánál mindíg fogom a fejem miket csinálnak…

Nagyon aggódok az Expanse miatt csak azt le ne lőjék mert nincs még csak hasonló kategoriájú űr scifi sem a láthatáron ráadásul nagyon jó csak hát a nézetség…

schray - 2017. 09. 11. 18:43

Én ezt nem értem… néztem a Killjoyst és a Dark Mattert is a kezdetek óta, de amíg a Dark Matter egyre jobb lett, addig a Killjoys úgy lett egyre elviselhetetlenebb. Ez az utolsó évad nagyon gáz volt… Erre ezt berendelik, a Dark Matter meg kasza. Most már csak az Expanse-t kell lelőni és mehetnek vissza pankráció-csatornának. Cápankráció!

fiesta14 - 2017. 10. 05. 22:43

Dark Matter nézettsége nem indokolja hogy elkaszálták. nem értem. hisz ugy volt hogy folytatják

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz