login |

Délelőtti videó 4.: Tömény történelem 2. évad

2017. 09. 21. 11:55 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: hazai termék, video,

Nem hittem volna, hogy várni fogom a premiert, de basszus, nekem minden, ami Badár Sándor, az kötelező. Igaz, hogy részegen nem tudom, hogy milyen, de amikor józan, nem tudom röhögés nélkül hallgatni. Mondhat bármit, az előadásmódja nagyon bejön.

A lényeg, hogy már nincs sok a magyar Drunk History (a formátumról bővebben már írtam) 2. évados kezdéséig, a tovább mögött ott a hivatalos előzetes, utána a Badáros rész promója (lehaltam), majd egy kis Papp Szabis mesélés, és további random videók, teaser, fotózás, werk.

12 hozzászólás Ne habozz!

wellwellwell - 2017. 09. 21. 12:21

ennek a papp szabinak kurva jó menedzsere lehet…
a badáros tényleg jó :D

Vattacukor - 2017. 09. 21. 13:07

Hát gyerekek, nekem ez a műsor nagyon bejön, nyilván nem sikerült minden rész egyformán jóra, de pl. a Ganxta meg a Lakatos Márk két sztorija az előző évadban szerintem nagyon vicces volt. Scherer Péteren is szétröhögtem magam. Ami nem tetszett, az a Csenki (őt amúgy sem szeretem), az Indexes csóka meg az a srác, aki állítólag stand-upos, de még az életben nem láttam sehol, valamilyen Balázs.
Az is nagyon jó, hogy igényes az aláfestés, jó színészek vannak benne, pl. Ónodi Eszter mint Báthory Erzsébet, nekem csillagos ötös volt. Vagy Rezes Judit mint Szent Margit, kééész, örömmel látom, hogy ebben az évadban is ott lesz. Az a részlet, ahol a Petőfi két sráccal vonul, az már most tetszik, az egyik amúgy a barátok köztös Matyi :-D

winnie - 2017. 09. 21. 13:40

az a bajom (nem tudom, más hogy van vele), hogy akit valamennyire ismerek, attól sokkal jobban bejön, amit kapok, mint valami ismeretlentől, míg amerikában ez nincs így, az ottaniban sokszor egy vadidegen csóka is simán eladja a mesét.

Papi - 2017. 09. 21. 15:48

szerintem ez a sorozat nagyon gaz nem beszelve arrol hogy alkohol ivasra biztatja a nezoket

winnie - 2017. 09. 21. 17:19

alkoholivásra biztatja? azzal, hogy megmutatja, hogy mi a hatása? vagy miért? még ha azt is mondják benne, hogy “igyatok!”, attól még kivágva azt a mondatot lehet jó a végeredményM

nyilván lehet jó vagy nem jó, de nem hiszem, hogy túl kellene ezt gondolkodni. alkoholos befolyásoltság van benne, de…, nem tudom. nincs “de”. nekem meg sem fordult a fejemben, hogy alkoholt igyak emiatt. eddig sem ittam, ettől a műsortól sem fogok.

Qedrák - 2017. 09. 21. 17:51

Én erősen gondolkodtam rajta, hogy írok kritikát a második évadról, mivel nálam kevésbé talált be ez a formátum (beleértve egyébként nemcsak a magyar, hanem a külföldi verziót is). Ebben biztos kitértem volna az alkoholizálás megítélésére gyakorolt hatásra is, de mivel amúgy sem feltétlenül én vagyok a célközönség, hiszen mégiscsak történelemmel foglalkozom, ezért inkább írjon róla olyan, akinek ez bejött. :)

Viszont, ha már az alkoholizálás szóba került, kommentben azért én feltétlenül reagálnék rá:
Alkoholfogyasztásra ez a műsor nem buzdít. Nem fogunk találni egyetlen olyan embert sem az országban, aki azért ragadná meg a butykosüveg nyakát, mert látott egyetlen percet is a Tömény történelemből.
Az viszont nagyon is igaz, hogy az alkoholfogyasztás társadalmi megítélését igenis pozitív irányba befolyásolja. (Szerintem ugyanez a hatása Tibi atya FB-oldalának is). Vagyis a piálás ebben a kontextusban egy bájos és szeretnivaló emberi gyengeség lesz, no és mellesleg milyen remek történeteket kapunk mellé. Ez a becsomagolt üzenet, ami mondjuk nem különbözik egy sima termékreklámtól (pl. menő és férfias dolog cigit szívni, mint a Malboro man, ugye ezt üzente a klasszikus hirdetés). Szerintem jogos kérdésfelvetés, hogy a nyolcszázezer alkoholfüggő országában milyen műsorok jelennek meg az alkoholfogyasztásról.
Mindezt mondom annak ellenére, hogy én is szoktam inni, és nem vagyok az Antialkoholista Liga lángpallosú arkangyala.

Vote Crowley - 2017. 09. 21. 18:12

Szerintem szuper a sorozat. Kicsit ismeri kell a magyar történelmet, hogy igazán leessenek a poénok és szerintem ezért nem értik/szeretik páran.
Az is hihetetlen, hogy jobban néz ki mint a Kincsem, pedig tuti nem volt rá 3 milliárdjuk!

Samott - 2017. 09. 21. 20:23

Zsenialis, varom nagyon. Az elozo evadban a Lakatos Mark fele Marie Antoinette sirvarohogos volt. Es persze kovetelem Varga Líviust a meselok koze: https://www.youtube.com/watch?v=ugvRGPr5lpQ

horka - 2017. 09. 22. 15:04

Qedrák/alkohol: +1

…Amúgy jellemző az emberiségre, hogy egy jó része (csak/leginkább) akkor érdemesíti a figyelmére a saját történelmét, ha annak köze van az állatias bebaszáshoz, és „lehet rajta röhögni”.

goodjohnwin - 2017. 09. 22. 18:56

Az alkoholivás kapcsán: ott a Cougar Town, amiben VEDELNEK, és sokkal sunyibb módon megy át annak az üzenete, hogy “nem kívántál meg te is egy-két pohár bort? legközelebb már azzal a kezedben ülj le a tévé elé, amikor minket nézel!”

És ez még csak a legkirívóbb példa.. az elmúlt években a borivás elég erősen elterjedt a szitkomkarakterek között, biztos sok producernek van birtoka a Napa völgyben… szóval a Tömény történelem ehhez képest legalább őszinte és van az elején figyelmeztetés az ivászat káros mivoltára + ott van az, amit látsz, mint hatás.

Vattacukor - 2017. 09. 24. 17:59

@goodjohnwin Teljesen igazad van,de nem csak a sitcomoknál van ez, ott van pl.Olivia a Scandal-ből, vagy Alicia a The good wife-ból,vagy anno mondjuk a Dallas (oké,ők nem boroztak).

winnie - 2017. 09. 24. 18:06

“és sokkal sunyibb módon megy át annak az üzenete, ”

én ezt a gondolkodásmódot nem is tudom, hova tenni. ilyen erőltetett alapon én is beleláthatnék bármiben “üzenetet”, ami számomra több, mint röhejesen hangzik.

amit vattacukor említ, azokban az esetekben az ital karakterizál, karaktert teremt, a karaktert többek között a visszatérő elemei teszik valóságossá. az pedig, hogy a cougar townban italozgattak, az a barátságukat jelképezte, a közös pontot, azt, hogy egyívásúak (haha). jó apropó volt. meg karakterizált is.

de oké, legyen “üzenet”. akkor nem szabad megállni és minden hasonló visszatérő elemet ekképp kéne felcímkézni. és nem arra célzok, hogy cigi meg drog (bár nesze neked, egy drogos sorozatban mit kellene gondolnom, ha drogozást látok, vagy house gyógyszerfüggősége milyen üzenet?), hanem más szokások.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz