login |

Gotham: kezdett a 4. évad

2017. 09. 25. 20:05 - Írta: superpityu

25 hozzászólás | kategória: kritika,

Három hónapnyi időugrás, egy önmagát visszaépíteni próbáló város, egy kezdő Batman, egy kezdő Macskanő, egy egyre jelentéktelenebb GCPD és egy piaci rést megtaláló Pingvin, miközben megszületik az egy újabb ikonikusabb Batman gonosz is Scarecrow személyében. Ezzel tért vissza a nyári szünetről a Gotham.

Kicsit furcsa évadnyitóval lepett meg minket a Gotham, hiszen nem lehetett rajta érezni a rengeteg kötelező kört, annyira, hogy jó pár állandó szereplő meg sem jelent a kezdésben. Cserébe felvezették, hogy mi is várható idén, vagyis azt, hogy miből kezd el építkezni az évad. A tovább mögött folytatom minimális spoilerrel.

Az évadzáró után Pingvin újra átvette az alvilág vezetését és egy érdekes módszerrel próbál nyereséget termelni és jó színben feltüntetni magát. Nagyon sok esetben morálisan megkérdőjelezhetőek a tettei, de azért bennem, mint nézőben is felmerült, hogy annyira nem is rossz, amit tett most a várossal. Persze tarthatatlan ez az állapot és máris akadnak lázadók.

Jim persze ismét az árral szemben evezett, meg is lett az eredménye. Viszont az eddigi megkérdőjelezhető döntései után itt teljesen logikusan cselekszik és valahol nem hiszem, hogy meg kellett volna lepődni a többi rendőr viselkedésén, de akkor is durva, hogy mennyire Pingvin kezében van az egész GCPD.

Viszont nem csak Jim próbál rendet tenni, de Bruce is rálépett a Batmanné válás útjára. Mondjuk tavaly azért David Mazouz párszor elhitette velem, hogy lehet ő még a Denevérember, de ez a pehelysúlyú igazságosztó igencsak furcsának hat a képernyőn.

Cserébe Selina remek. Bár neki eddig is megvoltak ezek a jellegzetes vonásai amivel mindig jelezték, hogy ő lesz majd a Macskanő. Az már csak külön öröm, hogy Tabitha tökéletes mentornak tűnik. 

Nagyobb szálat a Pingvin hatalmát megdönteni akaró csoport kapott, akik sorsa egy percig nem volt kérdéses, de miután Jonathan Crane is a kezükre került egészen érdekes irányt vett a történet. Korábban már találkoztunk ezzel a karakterrel, de a Madárijesztő karaktere még most fog igazán kiteljesedni.

Igazából spoileresen nem nagyon lehet beszélni az epizódról, mert nem volt semmi nagy hűha pillanat, de teljesen korrekt 40 percet hoztak össze a készítők. Mondjuk az kérdéses, hogy mit is akarnak majd kezdeni R’as Al Ghul karakterével, vagy éppen Ivy szerepe miként fog alakulni, hogy ismét nem állandó karakter. Meglátjuk, hogy mit hoz a folytatás, mindenesetre eddig biztatónak tűnik a felállás. 

25 hozzászólás Ne habozz!

nempolitizalok - 2017. 09. 25. 20:45

Szerintem nagyon nagyon jó rész volt, ez az engedélyezett bűnözés mekkora ötlet… Fog ez a sorozat még mutatni egy-két dolgot, az az érzésem. Egyedül azt nem tudom, hogy ezzel a Batman vonallal mit fognak kezdeni hosszútávon, hogy ilyen korán elkezdték és szerintem 2-3 évadot még terveznek a sorozatba, ráadásul a színész is nagyon fiatal, de csak tudják, hogy mit csinálnak…

madchild - 2017. 09. 25. 21:32

Én személy szerint támogatnám az igazi “szervezett” bűnözés bevezetését, Gordon csak attól fél, hogy ilyen kevés bűnöző mellett unalmas lesz a sorozat. :D

Chiplecsap - 2017. 09. 25. 21:52

Fantasztikus rész volt, legaláb 4 szer megnéztem, és valszeg ujra megnézem XD. Várom a következő részt,legyen már csütörtök XD

BulvÁron - 2017. 09. 25. 23:40

Elképesztően könnyed és jó évadkezdés volt. Tényleg sehol nem voltak a szokásos kötelező körök. Így kell folytatni egy sorozatot!

LaCRossE - 2017. 09. 25. 23:45

Tetszett.

Nem lehet sok mindent mondani a részről. Nem okozott csalódást, remélhetőleg ez az évad is jó lesz.

heidfeld - 2017. 09. 26. 08:02

Gördülékeny kezdés volt. Engedélyezett bűnözés tényleg nagy ötlet.
Egyetlen gondom, hogy túl sok a szereplő, így egyszerűen kevés idő jut érdekes karaktereknek. Talán itt lenne az ideje egy külön sorozatnak.
Bruce még túl fiatal a Batman vonalhoz.

Tamás - 2017. 09. 26. 08:11

Én még mindig korainak gondolom, hogy Bruce elkezdi az álarcos tevékenységét. Hiába játszik egyre jobban a srác, hiába kap jól megkoreografált bunyó jeleneteket, hiába jó a forgatókönyv, egyszerűen még mindig túl fiatal Batman álarcához. Persze valószínű csak én látom így. Ti hogy gondoljátok?

Gerusz - 2017. 09. 26. 11:46

Az, ahogy Bruce eltűnt, miközben Jim elfordult egy fél pillanatra nagyon ütött.

BulvÁron - 2017. 09. 26. 14:40

Gerusz az a jelenet nekem is nagyon adta :)

Én szerettem a Batman of the future sztorit, és abban is mintha egy ilyen tini (16 éves) lett volna a srác nem a sztori szerint?

Más kérdés hogy David Mazouznak még pont kb két év kéne hogy el is higgyem lever itt mindenkit a sikátorba

mSO - 2017. 09. 26. 19:36

BulvÁron: ő már ma zúz, nem két év múlva :D

DarkEagle - 2017. 09. 26. 20:57

Remek kezdés, rengeteg jó kis easter eggel. Szerintem egyáltalán nem korai ez a béta Batman. Volt hasonló már képregényekben is. Szerintem jó ideig nem fogják még őt Batmannek nevezni. Végül is a Smallvilleben is tevékenykedett Clark persze ott már alapból 17 volt kb na meg Tom ugye tripla ekkora volt már az 1. évadban is de szerintem David jól hozza a szerepet és tényleg úgy komolyodott és érett be ahogy maga a szerepe is. Szerintem nem lesz itt időugrás a sorozat végén vele fogjuk látni Batmant.

Selena bunyója nagyon adta, ahogy Bruce eltűnése is, no meg a Bruce-Selena jelenet is szép kis kikacsintás volt.

LaCRossE - 2017. 09. 29. 12:35

4×02
Barbara visszatért… és a karaktere megint érdekes irányt vett. Kíváncsi vagyok, hogy ki áll mögötte… és arra is, hogy vajon megvan-e még a zakkantsága, mert most sokkal józanabbnak és megfontoltabbnak tűnik.

Mr. Fox, imádom a palit. Egy olyan ruhát én is elfogadnék, persze szigorúan falmászáshoz.

Gordon most is hozta a szokásos formáját. Ez egyszerűen ő, lehet szeretni, vagy sem, én inkább úgy mondanám, hogy elfogadtam a karakterét, de nem tudom sem szeretni, sem utálni őt a karaktervonásai miatt.

Bruce hallgatna jobban Alfredra, eléggé önfejű kölyök. De jó úton halad.

Jövő héten jön Falcone, és valószínű a lánya is. Kíváncsi leszek, mit fog Crystal Reed alakítani.

Lesz itt még girlpower ebben az évadban.

Fasza kis rész volt.

Edrick - 2017. 09. 29. 15:00

Azért ezzel a nesze semmi, fogd meg jól magyarázattal Barbara “halálát” illetően nem vagyok kibékülve, bármennyire is igaz lenne amúgy a sorozatra, hogy “This is Gotham. Check for a pulse next time.” De már most 70%-ig biztos vagyok benne, hogy Ra’s áll mögötte, és hogy nincs ez még feloldva teljesen. Ha meg mégis, akkor nagyon erősen fogok próbálkozni, hogy szemet hunyjak efölött.

Scarecrow nekem most nem adta annyira, mármint vizuálisa jól van megoldva, csak Crane még annyira nem működik. De nyilván les ő még jobb is.
Ivy is beindul, aminek örülök, Lucius rögtön vette a lapot, a sziklamászós jelenet nagyon jó volt :D
De mondjuk az, hogy Alfred lent áll a kocsi mellett, egy mikrofonba beszél, és a tetőt bámulja, kicsit sem feltűnő, persze :D

Nem volt rossz, de még mindig azon a véleményen vagyok, hogy Pingvinnek kéne egy kis szünet. Konkrétan azt érzem, hogy már megint ugyanaz az a kör indult el, ami a második évadtól kezdve: évad elején fent, a közepére majdnem elbukik, a végére megint fent. És ez ismétlődik. Na, most vagy ki kéne szedni a karaktert ebből a körforgásból, vagy tényleg elküldeni egy kicsit pihenni. Hiába Robin Lord Taylor, a karaktert megfáradtnak érzem, még akkor is, ha a legális bűnözés most egy okos húzása, nem tudom, meddig fog kitartani ez az új lendület.

De tényleg nem volt rossz rész, várjuk a következőt.

Enzo - 2017. 10. 04. 22:30

4×01
MEKKORA RICKROLL volt már az elején :D (vesztettem :D)

Szóval:
Micsoda formabontó ötlet volt ez Püngitől, hogy engedélyezi a bűnözést, és így csökkenti – mondjuk érthető, hogy Jimet azért ez piszkálja rendesen (most komolyan ő az egyetlen normális rendőr ott?)
Victor Zsasz nagyobb szerepe (remélem) eddig abszolút bejön, hatalmas show-t nyomott le az elején (még akkor is, ha tök egyértelmű volt hogy jönnek az engedéllyel rendelkezők a 2.körben) meg a csajokkal is. Mégmégmég!

Crane sztori mikor is volt a sorozatban? Nekem csak halványan rémlik, de Jim legalább rögtön emlékezett rá. Wayward Pines-os Ben gyerek, azaz ifjabb Crane szála remek lesz, maga a félelemspriccelés azért király, mert mindenkiből custom haluzásokat hoz ki, és így nem unalmas. Meg mondjuk a sorozat horrorfaktorát is megdobja rendesen. A rész vége ütött!

Nagyon bekezdett tehát a sorozat, néhány szál túlságosan is gyorsan pörög talán, gondolok itt főleg Bruce engedély-ellenes hadjáratára: Penn-től máris megszerezte a listát? :O

Darabkák:
– Látszik hogy Selina zsoldos, annyira egyértelmű volt, hogy jó macskához hűen oda áll, ahonnan enni kap.
– Arkham diri mekkora fazon már ezzel a fura beszéddel, adom :D
– Püngvin mekkorát kamuzott már Nygmáról és a “betegségéről”, zseniális :D
– Tetszett Bruce válasza az engedélyhez való hozzáállásról (hogy a szülei ma is élnének), egy pillanatra elhittem, hogy őszintén gondolta.
– Selina csini volt a bulin, de azért amikor Tabs melléállt, látszott, hogy melyikük A Nő, és melyikük a lány.
– Ivy ahogy átverte Pingvint, na ezen meglepődtem.

#hétidézetei:
“-Who was that?
-A, uh, dung beetle.” :D

“Honestly, you two. Why can’t you just go to the cinema like normal teenagers?” :DDD (ez nyert, Alfred)

nzoli17 - 2017. 10. 05. 09:46

“Crane sztori mikor is volt a sorozatban? Nekem csak halványan rémlik, de Jim legalább rögtön emlékezett rá.”

Még az első évad második felében ha jól emlékszem.

Chiplecsap - 2017. 10. 06. 06:40

4×03 ismétlem a 3. rész !

Hát ez valami nagyon Fun epizod volt, amit Bruce lerendezett a “Gazdag pöcs” -ként nicsn rá jobb szó, “Spoiled Brat ” az marhan nagy volt az aukcion XD. Megjegyzem okos is volt , hogy mint mondta mást is kell venni, felelötlenül szorta a pénzt hogy ne keltsen gyanut. Jah meg az elején amikor, vegyük át a tervet mondja Alfred, mire Bruce, el megyek az aukciora és megveszem a Tört, nem lehet nehéz, milliárdos vagyok. XD – aztán ezután ahogy Alfred kiokítja arrol hogy játszon szerepet, tényleg jo volt. ” játszd a szerepet amibe beleszülettél ” – és végül is igaz

Aztán, Ahogy szívta Barbara vérét az valami haláli volt, és végül az a nagyon pofátlan beszolás a végén, wow miss Kean ez sok pénz, olyas valkinek mint maga ” és rá licitál 2 milliot az 500ezerre XD – pöcs XD

Jo oké az hogy ezzel spec pont Ra’s al Ghul
kezére játszik az más kérdés, amugy igy hogy barbi sex partnere is Ra’s al-nak, már egyre kevésbé tetszik a feltámasztása a libának, eddig sem repestem amugy töle.

Nygma meg azért komolyan rábaszott, érdekes lessz innen a visszatérése, most hogy némi agy károsodása van, és nem tud ugy gondolkodni mint régen, oda az intelektusa uyg mond. Jok voltak za ő jelnetei

Meglátjuk Crystal reed mit mutat késöbb most nem votl rossz bár , kissé gyorsnak és eröltetetnek éreztem a dolgot vele, de kell majd egy felirat, hogy jobban megértsem, a végén mintha kiderült volna hogy ő már számított Jimre hogy majd jön. Viszont Crystal Reed nagyon baba, szal meglátjuk, és az fix hogy már most jobban kedvelem mint lee-t XD

Jim, meg nem semmi története van a gengszter családdal, korábban együtt müködött Falcon-evel amikor szügsége votl rá , késöbb megölte a fiát, és most valószínüleg megdugja a lányát hamaroszt XD

LaCRossE - 2017. 10. 06. 13:13

4×03
ATYAÚRISTEN!

– Persze sejtettem, hogy Barbara feltámadása mögött Ra’s Al Ghul állhat, de meglepő volt, hogy ezt ilyen hamar megerősítették. És még kufircolnak is, behalok :D
– Crystal Reed egyelőre engem meggyőzött, mint Sofia Falcone. Érdekes lesz látni, hogy mit alakít a városban, alig várom, hogy ő és Pingvin beszélgessenek egy picit.
– Carmine-t is jó volt viszontlátni.
– Bruce Wayne, mint az elkényeztetett gazdag kölyök egyszerűen zseniális volt, percekig röhögtem. Az pedig csak rátett egy lapáttal, hogy mennyire nyilvánvalóan túljátszotta a dolgot.
– Ridlette, no comment :D
– Kíváncsi vagyok, hogy a Riddler mikor lesz újbóli önmaga. Nem számoltam azzal, hogy ilyen hamar kijut. Már így is sok a karakter.
– Harvey :D

Szóval számomra egyértelműen Bruce volt a rész csúcspontja, mint… hogy is írta Chiplecsap előttem? Ó igen, mint egy gazdag pöcs :D

Edrick - 2017. 10. 06. 14:47

A Barbara-Ra’s tipp bejött, de én sem gondoltam arra, hogy ilyen gyorsan megmondják a választ. Cserébe viszont nem kell ezzel már szórakázni :) Ahogy Ed kiolvasztásával sem, kíváncsi vagyok, mi lesz vele. Jó lesz újra látni a játékát.

De a prímet nálam is David Mazouz vitte: hatalmas pacsi a készítőknek egyrészt azért, hogy most mennyi lehetőséget hagytak neki a kibontakozásra ennyi különböző szereppel, másrészt pedig hogy nemcsak Alfred-Selina (esetleg Jim) terében mozoghat, hanem pár mondat erejéig beszél Pingvinnel, vagy éppen Barbarával. Utóbbival szerintem 3 évad alatt 2 mondata lehetett összesen (de majd valaki javítson ki, ha mégsem:), így most különösen jól esett ez a kis párharc. Remélem, a jövőben is számíthatunk hasonlóakra. És igen, az elkényeztetett milliomos kölyök tényleg nagyon adta :D

A Falcone-lányról egyelőre nem tudok nagyon mit mondani. De ha Carmine halálát így belengették, esélyes, hogy az évad végére meg is hal :(

Dark Energy - 2017. 10. 06. 19:46

4×03, na ez odab@szott!
Zseniális rész volt. Ennyi.

DarkEagle - 2017. 10. 06. 21:40

Zseniális volt ez a 3. rész. Ahogy többen is írták David nagyon belenőtt Bruce szerepébe. Sírva röhögős jelenet volt az aukció. Barbarának tuti elszakadt pár agyi ere. :D A beta verziós nyomozás Alfreddel is remek elég sok kikacsintással.

Nygma esete nem meglepő elvégre fél évig fagyi volt, elég béna húzás lett volna ha egyből régi önmaga lenne. Ridlette-en meg meghaltam de várható volt hogy nem marad sokáig túl idegesítő karakter volt.

Barbara és Ra’s körülötti dolgok nem meglepőek, igazából az sem hogy kufircolnak. Húzni meg hülyeség lett volna mert egyértelmű volt. Barbi továbbra is az egyik legjobb karakter.

Sofia Falcone és jó karakternek tűnik így első blikkre és atya úr isten, Crystal Reed milyen jó nő. Majdnem elfolytam a képernyő előtt. Hát nem lennék most Morena Baccarin helyében az tuti. :D Pedig ő is nagyon jó nőci. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a sorozatban is Hóhérrá válik-e majd Sofia.

Enzo - 2017. 10. 09. 00:30

4×02
Hát ez elég építkezős rész volt, plusz a horrorfaktor megmaradt, főleg az arkhames diri által látott bohóc volt most pont aktuális a nagy It-láz miatt. Jim Lee-t haluzza, ez sejthető volt (meg eyecandy), viszont Pingvin csak úgy meggyógyult? Azt hittem, lesz valami folytatása annak, hogy őt lespriccelték.
Ivy hatalomra törése és Falcone újrabehozatala is érdekesnek ígérkezik…

heidfeld - 2017. 10. 09. 09:58

Gotham egyik kedvenc sorozatom, de ilyen apróságok, hogy lassan Jim minden nőt megdug, aki útjába kerül, illetve beveszel egy aszpirint, és feltámadsz..
Egyszerűen kezelhetetlen megfelelő szinten ennyi szereplő. Legyen még egy sorozat,és mi, nézők járnánk a legjobban. 7.5/10 a 3. rész.

DarkEagle - 2017. 10. 13. 21:42

Nagyon ott volt a szeren ez a 4. rész. Anubisen nagyon jót röhögtem. :D Viszont most nagyon várom a jövőheti részt mert eléggé adja. Nem mondom el, hogy ki jön mert erős spoiler de nagyon kíváncsi leszek rá. Akit érdekel nézze meg az előzetest. :D

Pingvinnek közben nem tűnik fel hogy Falcone lánya úgy játszik vele mint más a hegedűn, csúnya buktája lesz. Amit nem szeretek, hogy miért kavar Jimmel. Feltétlen szükséges ez? Oké Jim helyében én is ezt tenném na de kérem szépen. :D

Silver-sama - 2017. 10. 14. 22:15

Ma megnéztem a kezdést – korábban csak a 2.évad első 2 részét, illetve az 1.évad 1.részét láttam.
A “previously” nagyon ütős volt, meghozta a kedvem az egészhez. Kár, hogy maga a rész már csak egy “egynek elment” kategória :/. Még mindig nem fogom nézni a sorozatot…

nzoli17 - 2017. 10. 16. 08:58

Nagyon tetszett a 4.rész (is). És nagyon örülök,hogy tényleg megvalósítják a batmanes világot,és hangulatot. Ha dráma van akkor dráma van. Pl egy percig nem hittem, hogy SPOILEEEERRR 4×04 : alex nyakát tényleg elvágják..azért az ,hogy egy gyerek nyakát elvágják egy szuperhősös sorozatban ahhoz kellenek ám tökök a rendezőktől. És ez nagyon jó. Ez valami hatalmas törést okozhat most brucenak, ami még tovább segíti őt a karakterfejlődésében. Ahogy Rhas is mondta neki, most kiderül mennyire erős. Pacsi a készítőknek tényleg. Évről évre komolyabb a sorozat. A színészekkel együtt, a rendezők is emelik a szintet mindig. Sokáig csak néztem a sorozatot mert csak úgfy tetszett,meg kíváncsi voltam,de most tényleg nagyon várom a következő részt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz