login |

Gotham: kezdett a 4. évad

2017. 09. 25. 20:05 - Írta: superpityu

70 hozzászólás | kategória: kritika,

Három hónapnyi időugrás, egy önmagát visszaépíteni próbáló város, egy kezdő Batman, egy kezdő Macskanő, egy egyre jelentéktelenebb GCPD és egy piaci rést megtaláló Pingvin, miközben megszületik az egy újabb ikonikusabb Batman gonosz is Scarecrow személyében. Ezzel tért vissza a nyári szünetről a Gotham.

Kicsit furcsa évadnyitóval lepett meg minket a Gotham, hiszen nem lehetett rajta érezni a rengeteg kötelező kört, annyira, hogy jó pár állandó szereplő meg sem jelent a kezdésben. Cserébe felvezették, hogy mi is várható idén, vagyis azt, hogy miből kezd el építkezni az évad. A tovább mögött folytatom minimális spoilerrel.

Az évadzáró után Pingvin újra átvette az alvilág vezetését és egy érdekes módszerrel próbál nyereséget termelni és jó színben feltüntetni magát. Nagyon sok esetben morálisan megkérdőjelezhetőek a tettei, de azért bennem, mint nézőben is felmerült, hogy annyira nem is rossz, amit tett most a várossal. Persze tarthatatlan ez az állapot és máris akadnak lázadók.

Jim persze ismét az árral szemben evezett, meg is lett az eredménye. Viszont az eddigi megkérdőjelezhető döntései után itt teljesen logikusan cselekszik és valahol nem hiszem, hogy meg kellett volna lepődni a többi rendőr viselkedésén, de akkor is durva, hogy mennyire Pingvin kezében van az egész GCPD.

Viszont nem csak Jim próbál rendet tenni, de Bruce is rálépett a Batmanné válás útjára. Mondjuk tavaly azért David Mazouz párszor elhitette velem, hogy lehet ő még a Denevérember, de ez a pehelysúlyú igazságosztó igencsak furcsának hat a képernyőn.

Cserébe Selina remek. Bár neki eddig is megvoltak ezek a jellegzetes vonásai amivel mindig jelezték, hogy ő lesz majd a Macskanő. Az már csak külön öröm, hogy Tabitha tökéletes mentornak tűnik. 

Nagyobb szálat a Pingvin hatalmát megdönteni akaró csoport kapott, akik sorsa egy percig nem volt kérdéses, de miután Jonathan Crane is a kezükre került egészen érdekes irányt vett a történet. Korábban már találkoztunk ezzel a karakterrel, de a Madárijesztő karaktere még most fog igazán kiteljesedni.

Igazából spoileresen nem nagyon lehet beszélni az epizódról, mert nem volt semmi nagy hűha pillanat, de teljesen korrekt 40 percet hoztak össze a készítők. Mondjuk az kérdéses, hogy mit is akarnak majd kezdeni R’as Al Ghul karakterével, vagy éppen Ivy szerepe miként fog alakulni, hogy ismét nem állandó karakter. Meglátjuk, hogy mit hoz a folytatás, mindenesetre eddig biztatónak tűnik a felállás. 

70 hozzászólás Ne habozz!

nempolitizalok - 2017. 09. 25. 20:45

Szerintem nagyon nagyon jó rész volt, ez az engedélyezett bűnözés mekkora ötlet… Fog ez a sorozat még mutatni egy-két dolgot, az az érzésem. Egyedül azt nem tudom, hogy ezzel a Batman vonallal mit fognak kezdeni hosszútávon, hogy ilyen korán elkezdték és szerintem 2-3 évadot még terveznek a sorozatba, ráadásul a színész is nagyon fiatal, de csak tudják, hogy mit csinálnak…

madchild - 2017. 09. 25. 21:32

Én személy szerint támogatnám az igazi “szervezett” bűnözés bevezetését, Gordon csak attól fél, hogy ilyen kevés bűnöző mellett unalmas lesz a sorozat. :D

Chiplecsap - 2017. 09. 25. 21:52

Fantasztikus rész volt, legaláb 4 szer megnéztem, és valszeg ujra megnézem XD. Várom a következő részt,legyen már csütörtök XD

BulvÁron - 2017. 09. 25. 23:40

Elképesztően könnyed és jó évadkezdés volt. Tényleg sehol nem voltak a szokásos kötelező körök. Így kell folytatni egy sorozatot!

LaCRossE - 2017. 09. 25. 23:45

Tetszett.

Nem lehet sok mindent mondani a részről. Nem okozott csalódást, remélhetőleg ez az évad is jó lesz.

heidfeld - 2017. 09. 26. 08:02

Gördülékeny kezdés volt. Engedélyezett bűnözés tényleg nagy ötlet.
Egyetlen gondom, hogy túl sok a szereplő, így egyszerűen kevés idő jut érdekes karaktereknek. Talán itt lenne az ideje egy külön sorozatnak.
Bruce még túl fiatal a Batman vonalhoz.

Tamás - 2017. 09. 26. 08:11

Én még mindig korainak gondolom, hogy Bruce elkezdi az álarcos tevékenységét. Hiába játszik egyre jobban a srác, hiába kap jól megkoreografált bunyó jeleneteket, hiába jó a forgatókönyv, egyszerűen még mindig túl fiatal Batman álarcához. Persze valószínű csak én látom így. Ti hogy gondoljátok?

Gerusz - 2017. 09. 26. 11:46

Az, ahogy Bruce eltűnt, miközben Jim elfordult egy fél pillanatra nagyon ütött.

BulvÁron - 2017. 09. 26. 14:40

Gerusz az a jelenet nekem is nagyon adta :)

Én szerettem a Batman of the future sztorit, és abban is mintha egy ilyen tini (16 éves) lett volna a srác nem a sztori szerint?

Más kérdés hogy David Mazouznak még pont kb két év kéne hogy el is higgyem lever itt mindenkit a sikátorba

mSO - 2017. 09. 26. 19:36

BulvÁron: ő már ma zúz, nem két év múlva :D

DarkEagle - 2017. 09. 26. 20:57

Remek kezdés, rengeteg jó kis easter eggel. Szerintem egyáltalán nem korai ez a béta Batman. Volt hasonló már képregényekben is. Szerintem jó ideig nem fogják még őt Batmannek nevezni. Végül is a Smallvilleben is tevékenykedett Clark persze ott már alapból 17 volt kb na meg Tom ugye tripla ekkora volt már az 1. évadban is de szerintem David jól hozza a szerepet és tényleg úgy komolyodott és érett be ahogy maga a szerepe is. Szerintem nem lesz itt időugrás a sorozat végén vele fogjuk látni Batmant.

Selena bunyója nagyon adta, ahogy Bruce eltűnése is, no meg a Bruce-Selena jelenet is szép kis kikacsintás volt.

LaCRossE - 2017. 09. 29. 12:35

4×02
Barbara visszatért… és a karaktere megint érdekes irányt vett. Kíváncsi vagyok, hogy ki áll mögötte… és arra is, hogy vajon megvan-e még a zakkantsága, mert most sokkal józanabbnak és megfontoltabbnak tűnik.

Mr. Fox, imádom a palit. Egy olyan ruhát én is elfogadnék, persze szigorúan falmászáshoz.

Gordon most is hozta a szokásos formáját. Ez egyszerűen ő, lehet szeretni, vagy sem, én inkább úgy mondanám, hogy elfogadtam a karakterét, de nem tudom sem szeretni, sem utálni őt a karaktervonásai miatt.

Bruce hallgatna jobban Alfredra, eléggé önfejű kölyök. De jó úton halad.

Jövő héten jön Falcone, és valószínű a lánya is. Kíváncsi leszek, mit fog Crystal Reed alakítani.

Lesz itt még girlpower ebben az évadban.

Fasza kis rész volt.

Edrick - 2017. 09. 29. 15:00

Azért ezzel a nesze semmi, fogd meg jól magyarázattal Barbara “halálát” illetően nem vagyok kibékülve, bármennyire is igaz lenne amúgy a sorozatra, hogy “This is Gotham. Check for a pulse next time.” De már most 70%-ig biztos vagyok benne, hogy Ra’s áll mögötte, és hogy nincs ez még feloldva teljesen. Ha meg mégis, akkor nagyon erősen fogok próbálkozni, hogy szemet hunyjak efölött.

Scarecrow nekem most nem adta annyira, mármint vizuálisa jól van megoldva, csak Crane még annyira nem működik. De nyilván les ő még jobb is.
Ivy is beindul, aminek örülök, Lucius rögtön vette a lapot, a sziklamászós jelenet nagyon jó volt :D
De mondjuk az, hogy Alfred lent áll a kocsi mellett, egy mikrofonba beszél, és a tetőt bámulja, kicsit sem feltűnő, persze :D

Nem volt rossz, de még mindig azon a véleményen vagyok, hogy Pingvinnek kéne egy kis szünet. Konkrétan azt érzem, hogy már megint ugyanaz az a kör indult el, ami a második évadtól kezdve: évad elején fent, a közepére majdnem elbukik, a végére megint fent. És ez ismétlődik. Na, most vagy ki kéne szedni a karaktert ebből a körforgásból, vagy tényleg elküldeni egy kicsit pihenni. Hiába Robin Lord Taylor, a karaktert megfáradtnak érzem, még akkor is, ha a legális bűnözés most egy okos húzása, nem tudom, meddig fog kitartani ez az új lendület.

De tényleg nem volt rossz rész, várjuk a következőt.

Enzo - 2017. 10. 04. 22:30

4×01
MEKKORA RICKROLL volt már az elején :D (vesztettem :D)

Szóval:
Micsoda formabontó ötlet volt ez Püngitől, hogy engedélyezi a bűnözést, és így csökkenti – mondjuk érthető, hogy Jimet azért ez piszkálja rendesen (most komolyan ő az egyetlen normális rendőr ott?)
Victor Zsasz nagyobb szerepe (remélem) eddig abszolút bejön, hatalmas show-t nyomott le az elején (még akkor is, ha tök egyértelmű volt hogy jönnek az engedéllyel rendelkezők a 2.körben) meg a csajokkal is. Mégmégmég!

Crane sztori mikor is volt a sorozatban? Nekem csak halványan rémlik, de Jim legalább rögtön emlékezett rá. Wayward Pines-os Ben gyerek, azaz ifjabb Crane szála remek lesz, maga a félelemspriccelés azért király, mert mindenkiből custom haluzásokat hoz ki, és így nem unalmas. Meg mondjuk a sorozat horrorfaktorát is megdobja rendesen. A rész vége ütött!

Nagyon bekezdett tehát a sorozat, néhány szál túlságosan is gyorsan pörög talán, gondolok itt főleg Bruce engedély-ellenes hadjáratára: Penn-től máris megszerezte a listát? :O

Darabkák:
– Látszik hogy Selina zsoldos, annyira egyértelmű volt, hogy jó macskához hűen oda áll, ahonnan enni kap.
– Arkham diri mekkora fazon már ezzel a fura beszéddel, adom :D
– Püngvin mekkorát kamuzott már Nygmáról és a “betegségéről”, zseniális :D
– Tetszett Bruce válasza az engedélyhez való hozzáállásról (hogy a szülei ma is élnének), egy pillanatra elhittem, hogy őszintén gondolta.
– Selina csini volt a bulin, de azért amikor Tabs melléállt, látszott, hogy melyikük A Nő, és melyikük a lány.
– Ivy ahogy átverte Pingvint, na ezen meglepődtem.

#hétidézetei:
“-Who was that?
-A, uh, dung beetle.” :D

“Honestly, you two. Why can’t you just go to the cinema like normal teenagers?” :DDD (ez nyert, Alfred)

nzoli17 - 2017. 10. 05. 09:46

“Crane sztori mikor is volt a sorozatban? Nekem csak halványan rémlik, de Jim legalább rögtön emlékezett rá.”

Még az első évad második felében ha jól emlékszem.

Chiplecsap - 2017. 10. 06. 06:40

4×03 ismétlem a 3. rész !

Hát ez valami nagyon Fun epizod volt, amit Bruce lerendezett a “Gazdag pöcs” -ként nicsn rá jobb szó, “Spoiled Brat ” az marhan nagy volt az aukcion XD. Megjegyzem okos is volt , hogy mint mondta mást is kell venni, felelötlenül szorta a pénzt hogy ne keltsen gyanut. Jah meg az elején amikor, vegyük át a tervet mondja Alfred, mire Bruce, el megyek az aukciora és megveszem a Tört, nem lehet nehéz, milliárdos vagyok. XD – aztán ezután ahogy Alfred kiokítja arrol hogy játszon szerepet, tényleg jo volt. ” játszd a szerepet amibe beleszülettél ” – és végül is igaz

Aztán, Ahogy szívta Barbara vérét az valami haláli volt, és végül az a nagyon pofátlan beszolás a végén, wow miss Kean ez sok pénz, olyas valkinek mint maga ” és rá licitál 2 milliot az 500ezerre XD – pöcs XD

Jo oké az hogy ezzel spec pont Ra’s al Ghul
kezére játszik az más kérdés, amugy igy hogy barbi sex partnere is Ra’s al-nak, már egyre kevésbé tetszik a feltámasztása a libának, eddig sem repestem amugy töle.

Nygma meg azért komolyan rábaszott, érdekes lessz innen a visszatérése, most hogy némi agy károsodása van, és nem tud ugy gondolkodni mint régen, oda az intelektusa uyg mond. Jok voltak za ő jelnetei

Meglátjuk Crystal reed mit mutat késöbb most nem votl rossz bár , kissé gyorsnak és eröltetetnek éreztem a dolgot vele, de kell majd egy felirat, hogy jobban megértsem, a végén mintha kiderült volna hogy ő már számított Jimre hogy majd jön. Viszont Crystal Reed nagyon baba, szal meglátjuk, és az fix hogy már most jobban kedvelem mint lee-t XD

Jim, meg nem semmi története van a gengszter családdal, korábban együtt müködött Falcon-evel amikor szügsége votl rá , késöbb megölte a fiát, és most valószínüleg megdugja a lányát hamaroszt XD

LaCRossE - 2017. 10. 06. 13:13

4×03
ATYAÚRISTEN!

– Persze sejtettem, hogy Barbara feltámadása mögött Ra’s Al Ghul állhat, de meglepő volt, hogy ezt ilyen hamar megerősítették. És még kufircolnak is, behalok :D
– Crystal Reed egyelőre engem meggyőzött, mint Sofia Falcone. Érdekes lesz látni, hogy mit alakít a városban, alig várom, hogy ő és Pingvin beszélgessenek egy picit.
– Carmine-t is jó volt viszontlátni.
– Bruce Wayne, mint az elkényeztetett gazdag kölyök egyszerűen zseniális volt, percekig röhögtem. Az pedig csak rátett egy lapáttal, hogy mennyire nyilvánvalóan túljátszotta a dolgot.
– Ridlette, no comment :D
– Kíváncsi vagyok, hogy a Riddler mikor lesz újbóli önmaga. Nem számoltam azzal, hogy ilyen hamar kijut. Már így is sok a karakter.
– Harvey :D

Szóval számomra egyértelműen Bruce volt a rész csúcspontja, mint… hogy is írta Chiplecsap előttem? Ó igen, mint egy gazdag pöcs :D

Edrick - 2017. 10. 06. 14:47

A Barbara-Ra’s tipp bejött, de én sem gondoltam arra, hogy ilyen gyorsan megmondják a választ. Cserébe viszont nem kell ezzel már szórakázni :) Ahogy Ed kiolvasztásával sem, kíváncsi vagyok, mi lesz vele. Jó lesz újra látni a játékát.

De a prímet nálam is David Mazouz vitte: hatalmas pacsi a készítőknek egyrészt azért, hogy most mennyi lehetőséget hagytak neki a kibontakozásra ennyi különböző szereppel, másrészt pedig hogy nemcsak Alfred-Selina (esetleg Jim) terében mozoghat, hanem pár mondat erejéig beszél Pingvinnel, vagy éppen Barbarával. Utóbbival szerintem 3 évad alatt 2 mondata lehetett összesen (de majd valaki javítson ki, ha mégsem:), így most különösen jól esett ez a kis párharc. Remélem, a jövőben is számíthatunk hasonlóakra. És igen, az elkényeztetett milliomos kölyök tényleg nagyon adta :D

A Falcone-lányról egyelőre nem tudok nagyon mit mondani. De ha Carmine halálát így belengették, esélyes, hogy az évad végére meg is hal :(

Dark Energy - 2017. 10. 06. 19:46

4×03, na ez odab@szott!
Zseniális rész volt. Ennyi.

DarkEagle - 2017. 10. 06. 21:40

Zseniális volt ez a 3. rész. Ahogy többen is írták David nagyon belenőtt Bruce szerepébe. Sírva röhögős jelenet volt az aukció. Barbarának tuti elszakadt pár agyi ere. :D A beta verziós nyomozás Alfreddel is remek elég sok kikacsintással.

Nygma esete nem meglepő elvégre fél évig fagyi volt, elég béna húzás lett volna ha egyből régi önmaga lenne. Ridlette-en meg meghaltam de várható volt hogy nem marad sokáig túl idegesítő karakter volt.

Barbara és Ra’s körülötti dolgok nem meglepőek, igazából az sem hogy kufircolnak. Húzni meg hülyeség lett volna mert egyértelmű volt. Barbi továbbra is az egyik legjobb karakter.

Sofia Falcone és jó karakternek tűnik így első blikkre és atya úr isten, Crystal Reed milyen jó nő. Majdnem elfolytam a képernyő előtt. Hát nem lennék most Morena Baccarin helyében az tuti. :D Pedig ő is nagyon jó nőci. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a sorozatban is Hóhérrá válik-e majd Sofia.

Enzo - 2017. 10. 09. 00:30

4×02
Hát ez elég építkezős rész volt, plusz a horrorfaktor megmaradt, főleg az arkhames diri által látott bohóc volt most pont aktuális a nagy It-láz miatt. Jim Lee-t haluzza, ez sejthető volt (meg eyecandy), viszont Pingvin csak úgy meggyógyult? Azt hittem, lesz valami folytatása annak, hogy őt lespriccelték.
Ivy hatalomra törése és Falcone újrabehozatala is érdekesnek ígérkezik…

heidfeld - 2017. 10. 09. 09:58

Gotham egyik kedvenc sorozatom, de ilyen apróságok, hogy lassan Jim minden nőt megdug, aki útjába kerül, illetve beveszel egy aszpirint, és feltámadsz..
Egyszerűen kezelhetetlen megfelelő szinten ennyi szereplő. Legyen még egy sorozat,és mi, nézők járnánk a legjobban. 7.5/10 a 3. rész.

DarkEagle - 2017. 10. 13. 21:42

Nagyon ott volt a szeren ez a 4. rész. Anubisen nagyon jót röhögtem. :D Viszont most nagyon várom a jövőheti részt mert eléggé adja. Nem mondom el, hogy ki jön mert erős spoiler de nagyon kíváncsi leszek rá. Akit érdekel nézze meg az előzetest. :D

Pingvinnek közben nem tűnik fel hogy Falcone lánya úgy játszik vele mint más a hegedűn, csúnya buktája lesz. Amit nem szeretek, hogy miért kavar Jimmel. Feltétlen szükséges ez? Oké Jim helyében én is ezt tenném na de kérem szépen. :D

Silver-sama - 2017. 10. 14. 22:15

Ma megnéztem a kezdést – korábban csak a 2.évad első 2 részét, illetve az 1.évad 1.részét láttam.
A “previously” nagyon ütős volt, meghozta a kedvem az egészhez. Kár, hogy maga a rész már csak egy “egynek elment” kategória :/. Még mindig nem fogom nézni a sorozatot…

nzoli17 - 2017. 10. 16. 08:58

Nagyon tetszett a 4.rész (is). És nagyon örülök,hogy tényleg megvalósítják a batmanes világot,és hangulatot. Ha dráma van akkor dráma van. Pl egy percig nem hittem, hogy SPOILEEEERRR 4×04 : alex nyakát tényleg elvágják..azért az ,hogy egy gyerek nyakát elvágják egy szuperhősös sorozatban ahhoz kellenek ám tökök a rendezőktől. És ez nagyon jó. Ez valami hatalmas törést okozhat most brucenak, ami még tovább segíti őt a karakterfejlődésében. Ahogy Rhas is mondta neki, most kiderül mennyire erős. Pacsi a készítőknek tényleg. Évről évre komolyabb a sorozat. A színészekkel együtt, a rendezők is emelik a szintet mindig. Sokáig csak néztem a sorozatot mert csak úgfy tetszett,meg kíváncsi voltam,de most tényleg nagyon várom a következő részt.

Edrick - 2017. 10. 20. 14:49

4×05: Amikor megszólalt a versike az elején, nagyon örültem. Aztán az egész rész csak még jobb lett. És most ott tartunk, hogy úgy hozták vissza Lee-t, hogy még érdekel is. Ez egy kegyetlenül jó rész volt.

Edrick - 2017. 10. 20. 14:50

Ja, és a Szabó család étterme Jánossal az élen, miközben vacsora közben a Keresztapa zenéje szólt.. egyszerűen priceless.

wondorog - 2017. 10. 20. 17:38

Mondjuk a gulyásnak kicsit utánanézhettek volna, elég pörköltös kinézete volt, de ezen kívül tényleg ismét nagyon jó rész volt, főleg a magyar jelenlétekkel.

Dark Energy - 2017. 10. 20. 19:42

Megint kurvajó rész volt. Ennyi.

heidfeld - 2017. 10. 21. 22:25

Ismét egy nagyszerű rész. Nagyon profi készítők, jó írás, színészek sem rosszak.
Mondjuk a gulyás nem így néz ki, de ennyi baj legyen. Amúgy sem a kedvencem:D

Kati néni - 2017. 10. 22. 08:15

Én eddig majdnem minden epizódot lattam a 2. és a 3. évadból, de az mikor derült ki, hogy Pingvin anyja magyar?

Edrick - 2017. 10. 22. 11:39

@Kati néni: Most? :D Amúgy engem is nagyon meglepett, de ha korábban is mondták volna, emellett nem mentünk volna el szó nélkül, nem? Vagy mégis? Azt, hogy szakács volt, is csak onnan tudjuk először, hogy Pingvin apjának főzött szolgálóként. De ott sem említették, hogy magyar lett volna (de javítsatok ki, ha tévedek:)

Kati néni - 2017. 10. 22. 13:07

Edrick :)
Még azon röhögtem, hogy “300 éves családi recept”, amikor a gulyásleves meg a paprikás és a pörkölt kb. 160-170 éve vált el egymástól és a 19. században kezdett el ez a 3 féle étel bepaprikásodni, mert azelőtt nem nagyon került bele pirospaprika.

deku82 - 2017. 10. 22. 16:21

Eddig kb. annyit lehetett tudni, hogy Pingvin anyja szegény bevándorló családból származott. Most megtudtuk, hogy magyar, és Budapestről hozta a szuper receptet.
Külföldön amúgy ez általános, hogy a gulyást pörköltszerű ételnek gondolják, nagyon sokan itt lepődnek meg, hogy miért levest kapnak ezen a néven. :D
Hogy van magyar étterem Gothamben, elég menő, még a Lánchídról is lógott egy kép a falon. :)

Jimydog - 2017. 10. 23. 05:15

Azért, az azt se volt rossz hallani, hogy nem “Janosz” meg nem “Budapeszt”eztek. Szép volt a kiejtésük. Már azt vártam mikor kezdenek el magyarul beszélni.
De azt a héber zenét nem tudtam mire venni az első jelenetben.

egypuputeve - 2017. 10. 23. 13:39

Szégyen, hogy nem tűnt fel pingvin mama akcentusa, pedig láttam párszor a sorozatot. Most viszont nekimentem megint, és lám, tényleg hunglish-al beszél Mrs. Cobblepot. Igaz érezni, hogy jó pár éve kint él :)
Amikor meglátogatja őt Martinez és társa (1×02, vagy 03), és megszólítják káblpát-ként, kijavítja őket kapolpUt-ra :D

Nekem pingvin a kedvencem, fantasztikus.

A gulyáshoz annyit, ha nem öntöd fel vízzel, vagy csak keveset raksz bele, akkor gulyás ízű pörköltet kapsz. Itt van egy recept, de ebben a kontextusban a kép az érdekes.
http://www.nosalty.hu/recept/suru-marhagulyas

LaCRossE - 2017. 10. 23. 19:13

4×05
Nagyszerű rész volt megint. A magyar jelenléteken jól derültem. A gulyáshoz: igen, ez külföldön inkább egy pörkölt szerű dolog, szóval itt egy pontot levontam tőlük, amiért nem a magyar gulyást mutatták :D Sofia pedig szépen eljátszadozik Oswald-dal.

Grundyt jó volt látni, már azon is meglepődtem, hogy összetették őt Eddel, hát még hogy meglepődtem, hogy a rész végén Lee is feltűnt :) Őszintén érdekel, hová futott ki a harmadik évad vége óta a karaktere.

Gordonnak valamennyire igaza van, picit laza gyeplőn fogja kis Bruce-t.

Ra’s beztos, hogy nem marad halott. És az újbóli feltámadásához valószínű köze lesz annak, amit Barbarának adott.

Enzo - 2017. 10. 24. 21:05

4×03
Falcone-tól némileg hűvösebb fogadtatásra számítottam. A lánya finom kis szépség, érdekes lesz a szerepe, a tengerpartos jelenetek pedig egészen szürreális kontrasztban álltak a városbéli snittekkel.

Ez a Nygma-rajongós szál tetszett, üde színfolt volt egy ilyen. Mondjuk a “Nobody stays dead”, ahogy Püngi is megjegyezte, egy idő után kezd idegesítő feature lenni, már anno a Heroes-ban is így volt.

Bruce-on a hajós jelenetében is röhögtem (még mintha egy kis akcentust is csempészett volna a beszédébe), de az elkényeztetett ficsúrosdi az nagyon viccesre sikerült :D Ahogy szívatta Barbarát, meg Alfred szívrohammal felérő arckifejezése a 2 milliós ajánlatra (nézzétek vissza)… :D

Szóval érdekesek az új szereplők (Harper nevű rendőrcsajjal is lesz vmi, gondolom), meg az új szálak is eddig, és a zárásként bemutatott Barb-Ra’s viszony is jól sikerült.

Enzo - 2017. 10. 29. 20:03

4×04
Beteg egy rész volt ez, és közben szépen alakulnak a szálak is.
Amin sírva röhögtem kb, az egyrészt az Anubisz-kutyaember (és ahogy Jim kivonta a forgalomból a csonttal, WTF :D), másrészt Nygmától a gagyi rébuszait elrappelő (és szájdoboló) csövesek, rohadt szürreális volt az egész :DDD Pláne ahogy Zsasz is elkezdett bólogatni az ütemre :D

Ra’s álcája ügyes volt egy darabig, aztán a túszdráma is meglepően alakult, én se hittem volna, hogy elég tökös lesz a sorozat kinyírni egy gyereket… a Bruce-ra tett hatás szempontjából biztos hogy még nagy kihatása lesz ennek az évadra. Halhatatlan emberünk meg biztos, hogy nem fog sokáig a Blackgate-ben maradni.

Kaptunk egy újabb Pingvin vs Nygma faceoff-ot… Püngvin jól megindokolta, hogy Ed miért ne lője le őt, de vicces, hogy Ed is ugyanezt az indokot használta a befagyasztása ellen… így kicsit patthelyzet alakult ki kettőjük között. Olyanok ők, mint a yin és yang, nem létezhetnek egymás nélkül, és a harcuk is céltalan, ha egyikük nem igazán önmaga.

Darabkák:
– Végre valaki megkérdezni, hogyan kell írni egy nevet. Ra’s Al-Ghulnál mondjuk ez hatványozottan nem egyértelmű, de amúgyis hiteltelennek tartom, mikor emberek 1 db telefonos lediktálás után betűhelyesen írnak le mindenféle neveket.
– Na, végre egy jelenet erejéig voltak megint olasz maffiózók, visszahozta egy kicsit az első évados Falcone-Maroni hangulatot :D

Edrick - 2017. 10. 30. 15:43

4×06: Professor Pyg-et szerintem egész jól eltalálták, talán majd többet is kapunk belőle

Chiplecsap - 2017. 11. 02. 20:52

Ugh baszki, meglépték az első hibát, Peyton List -re cserélni Poison Ivy-t ezt msot minek ?! uggh, MEH

wondorog - 2017. 11. 03. 09:09

Mikor Manhunter-t szembelőtték, egyből az volt bennem, hogy kaptunk egy Deadshot-ot, de aztán ezt elég gyorsan le is zavarták, kár, pedig érdekes karakternek tűnt.

Enzo - 2017. 11. 03. 13:55

4×05 (csüt.)
1. A kockásterítős abroszos magyar éttermes vonal tényleg jó volt, fentebb úgy látom részletesen ki lett beszélve. Ja és valóban pluszpont, hogy Püngvin jól ejtette ki Budapest nevét.
2. Alfred fegyverkipakolása a Blackgate-ben nagyon klasszikus, de mindig vicces jelenet :D
3. Siddiq remekül alakította Ra’s-t, csavaros és fontos szál volt ez az egész a tőrrel, főleg Bruce életére nézve.
4. Mennyi batmanes utalás volt már a részben: “stop playing the white knight”, “the hero Gotham needs” :)
5. Nygma mellé elkélt “frissítésnek” Grundy, vidám kis szál.
6. Lee-n meglepődtem a végén, a harcterem-vezető csaj meg elmehetne valami punkzenekar frontemberének simán ezzel a kinézettel (meg kicsit Pásztor Anna-beütése is van :D)
7. Az jó kérdés, hogy Ra’s vajon milyen ajándékot adott Barbarának…

#hétidézete:
“-Mr.Penn, item number four on my to-do list.
-Kill Sofia Falcone.
-Add a question mark, will you?” :D

Dober - 2017. 11. 11. 11:38

az elmúlt részekben ez az egész történet egyre jobban elment teljesen irreális következmények nélküli irányba.
A rendőrség támogatja a bűnözést? Szemet huny dolgok felett. Bűnözőkkel együtt mennek akciózni? Bahh..
na majd most talán Gordon rendet rak

Enzo - 2017. 11. 12. 20:12

4×06
Na jó, a malacálarcoktól a Fűrész óta kiráz a hideg, úgyhogy nem ez lesz a kedvenc részem :D Egyébként ironikus volt, hogy pont a Pingvin-féle licenszrendeszer segített Jimnek, pedig hogy utálja. Illetve ilyet is ritkán látunk, hogy a rendőrt egy rajongója rabolja el, és nem akarja megölni. Harvey-val kapcsolatban egy pillanatra felmerült bennem, hogy elveszítjük, de azért ekkorát nem húzna a sorozat.

Sofia ügyesen mesterkedik, tetszett az árvaházas csavar, tényleg jó lenne látni a tervét. A Lee-Nygma-Grundy vonalon maximum az érdemel említést, amikor Nygma nem tudott előállni egy mesteri zsarolással, érdekes ilyen butának látni :D

#hétidézete:
“-Just so we’re clear…is this a chat-chat or a shovel-in-the-trunk kind of chat?
-Get the shovel.” :D

nzoli17 - 2017. 11. 13. 09:06

Továbbra is jó részeket hoz a gotham, mondjuk megint az van,hogy sok karakter sok ideig háttérben szorul,bár engem ez különösebben sosem zavart, van évi 20-23 rész, belefér nagyjából midnenki pont úgy ,hogy ne legyen unalmas, meg önismétlő.
Akit hiányolok az Bruce. Múltheti részben jól elkezdték bemutatni,hogy milyen lelki hatásai vannak nála a gyilkosságnak, nem tudja levezetni a dühét,és az egésszel nem tud mit kezdeni,és elkezdett utána éjszakai életet élni, és ezt új részben nem mutatták egyáltalán,na majd a köviben talán. Tetszik idén,ahogy őt kezelik. Elkezdték a batman útját járatni vele,de még tényleg annyira kezdetlegesen ,hogy annyiba is hagyta pár rész után. Nagyon jól építenek mindent.

A másik pozitív meglepetés, az a Falcone leányzó, és Pingvin közelgő háborúja. Féltem,hogy egy új sima maffia háború önismétlő és unalmas lesz, de nagyon tetszett az a jelenet, ahogy pingvinnek leesett ,amit a kissrácnak tanított. Mondjuk érezhető volt a rész alatt végig ,hogy ide fognak kilyukadni,hogy amit tanít a srácnak arról,hogy nincs olyan hogy megbízható barát, és pont ő az aki maga mellé engedte a kiscsajt. De a végén nagyon jól leesett neki. Nem is kellett mondani semmit. Lehetett látni az arcán, hogy bevillant neki,hogy azóta vannak negatív dolgok a birodalmában,mióta új legjobb barija lett.

Gordon-Harvey kapcsolat is érdekes lesz így, meg alapból Gordon ,hogy fog ezzel megbírkózni, hogy kb tudtán kívül adósa lett megint egy maffia családnak,ha még ő ezt nem is akarja elfogadni.

A többiek is nagyon jók. Ők is szervezkednek szépen együtt. Bár már követni se tudom,hogy ki kivel szövetkezett már az elmúlt években. Tényleg volt mindenféle felállás már. És most Lee is becsatlatkozik úgymond a rosszfiúkhoz.

Tényleg nagyon jó az idei évad is ,és úgy az egész sorozat tényleg kinőtte magát egy nagyon minőségi darabbá. Remélem amíg megy hozza ezt a szintet, és a nézettség engedi,hogy a rendezők megcsinálják végig azt amit szeretnének. Brucet alakító színész is már 18 körül van, a gonoszok nagyrésze már megjött, simán lehetne elvinni az egészet a batman konkrét megjelenéséig.

heidfeld - 2017. 11. 13. 21:11

Nagyon jó rész volt ez a 4×08
Tetszett Pingvin kis tanítványa. Bőven meglesz a bűnözők utánpótlása, ha Jim és Bruce végezne a szép számú bűnözővel.
Zseniális volt, ahogy Pingvin végre rájött Falcone mesterkedéséire. Jó is ez, mert Ostwald akkor a legjobb, ha nagyon el akar valakit intézni.
A szigeten is pörögtek az események. Lee-Barbara között ez egy gyönyörű barátság kezdete lehet:D Ed meg kiválóan játszotta el a gyűlölt uralkodót.
Epizód csúcsa ez a Jim-Harvey beszélgetés volt.
Merek állítani, hogy az egyik legjobban építgető sorozat a Gotham, remek színészekkel.

heidfeld - 2017. 11. 13. 21:14

“Merek” helyett Merem állítani, természetesen. Bocs, elütöttem.

Kati néni - 2017. 11. 13. 22:31

Én nagyon bírnám, ha Pingvin pártfogoltja Falcone kisasszony bábja lenne :P

Edrick - 2017. 11. 17. 15:04

4×09: hát ennyi, Professor Pyg-nek részemről ott a helye a sorozat legjobban megalkotott gonoszai közt.
Jövő héten hálaadás, úgyhogy egy hét szünet, utána viszont.. :) kíváncsi vagyok, mi marad még a következő két részre, de eddig nem panaszkodom az évadra.

Kati néni - 2017. 11. 21. 00:20

Nagyon tuti rész volt, kár, hogy a feltöltős oldalon valami gikszer lehet a végével, mert az utolsó tíz percet nem tölti be :S

Professor Pyg végre kiteljesedett! ahh, baromira bejött.

Árpád - 2017. 11. 22. 22:26

Nagyon jó ez a sorozat. Barbara is kiderült miért támadt fel és nem csak azért, mert Tabitha elfelejtette megnézni a pulzusát. A kedvencem a gonosz Tabitha most egy kicsit szelídebb, már olyan gyilkos, mint a 2. évadban.
Pingvin hozza a formáját, de a kardos sztori is jó. Bruce, mint igazságosztó? Nem rossz ötlet, de még igen fiatal.
A komornyik továbbra is nagy arc.
Bruce újjászületésének is örülök, bár korábbi énjére nem nagyon emlékszik.
Ja még annyit Barbaráról egy kicsit visszavett nagy arcából és ez nekem tetszik. Az kicsit fáját, hogy Tabitha olyan gyorsan megbocsátott neki, azért ennél Tabithától többet vártam.
Selina Tabithától akar tanulni, de azért nem a legjobb, mert Tabitha – bár én őt bírom a legjobban- egy igazi bűnöző, bár Selina is lop, de alapvetően nem gyilkos, bár már kilökött embert az ablakon. Tabitha nagyon rossz irányba viheti Selinát, mert bár megtanítja megvédeni magát, de jó volna, ha nem válna tömeggyilkossá, mint Tabitha.

Enzo - 2017. 11. 23. 02:35

4×07
Na, Prof Pyg tényleg segített Jim “ügyének”, hirtelen megtértek a rendőrök, és lehet fókuszálni a Pax Penguina megszüntetésére. Amúgy a főszálban éreztem némi Fűrész/The Dark Knight beütést, előbbit a zseniális “kamu Fisoli = Pyg” csavar miatt (az nagyon odavágott), utóbbit pedig a már kiszámíthatóbb “kamu Pyg = Patel” csavarnál.

Bruce szerintem egy kicsit ki akart mozdulni a megszokott életéből, hogy elfelejtse ezt az egész Ra’s-ügyet, ezért ment át partyállatba. A kis hülyegyereket jól kivágta a bandából, a napszemüveges pezsgőlocsolós énjében meg mintha az aukcióról ismert ficsúr-Bruce köszönne vissza közkívánatra. Az új csaj mondjuk csini…Selina vajon féltékeny lenne rá?

Darabkák:
– Mikor is volt ez a csávó, akit megvert Bruce? Tök nem rémlik…
– Michael Cerveris játszotta Professor Pyg-et, aki amúgy a Fringe-ben az Observereket is. Nagyon jó választás ilyen creepy szerepekre!
– Erős a párhuzam a Walking Deaddel, ott Rick és Daryl között volt ugyanilyen ellentét, mint itt Jim és Harvey közt, még az oldalak is stimmelnek.
– Mr.Headhunter jó kis karakter volt. De miért ölte meg Pingvin? Ez így értelmetlennek tűnt.
– Jó volt a kis emlékeztető, hogy téényleg, Bruce iskolás korú gyerek, és ez mégis mennyire nincs jelen az életében.
– A 3 csaj biznisze újraindult, érzem hogy tetszeni fog ez a szál, nagyon badass volt az elsétálás a motorosoktól.

#hétidézete:
“-Did you guys order Thai?
-No.
-Good, ’cause I don’t have any. *BANG*” :D

Chiplecsap - 2017. 11. 23. 09:12

Enzo
“Mikor is volt ez a csávó, akit megvert Bruce? Tök nem rémlik…”

Még a legeslő évadban, amikor Bruce az apja orájával verte be a pofáját a kölöknek XD.

ebbena részben tetszet ahogy Bruce szépen megvette a klubot, ez olyan tipikus Bruce wayne-volt.

én msot néztem illetve fejeztem be a 6,7,8,9. részt igy egymás után, 4 rész igy zsinorban nagyon jol esett :)
és hihetetlen de Lee-nem irritál, Barbara nem irritál, és Crystal Reed is igen ügyes, amellet marha szép nő lett, nagyon tuti az évad eddig.

Edrick - 2017. 12. 01. 13:15

4×10: a végletekig kitolták ezt az átverős játékot, és a végén már én sem tudtam, ki a macska, és ki az egér. Talán még jövő héten is kapunk belőle :D Szépen felvezették a zárást, csak győzzük kivárni.
Kíváncsi vagyok, hogy most is lesz-e majd januárban 3 rész “special”, vagy azt belefűzik az évad teljes második felére

nzoli17 - 2017. 12. 03. 21:54

4×10 eleje mennyire hannibalos volt te joeg :Dddd

Edrick - 2017. 12. 08. 14:37

4×11: ez elég erős zárása volt egy szintén erős évadnak. Meghajlok előttük, nem semmi dolgokat raktak le idén, és nagyon szépen variáltak a szálak arányával. Az egyetlen szépséghiba, hogy bár feltételeztem valami kapcsolatot Lazlo és Sofia között, örültem volna, ha az nem derül ki, hogy Lazlo csak színész. Nekem kicsit csorbított Pyg “mítoszán”, reméltem volna, hogy látjuk majd még később, de ezzel a fejlövéssel talán egyszer és mindenkorra lezárták ezt a szálat, és így Pyg jobban Pyg-ként marad meg a fejemben, mint egy színészként. /Bár ugye Gothamben nem szoktak sokáig halottak maradni az emberek, a készítők szerint mindenkinek van 3-4 élete, és csak azután nem kelnek fel többet, szóval akár még vissza is hozhatják, de ha így lesz, remélem, Pygként teszik./
Alfred távozását kis híján megkönnyeztem, durva Bruce-t így látni, de milyen jó lesz azt nézni, ahogy felkel a padlóról, és megy igazságosztósat játszani.
Jerome-nak örülök, de remélem, most nemcsak három részre rakják be, hanem szervesebb részévé teszik a következő etap eseményeinek. A bizalmat részemről megkapják, egy ilyen félévad után mindenképp.

Nagyon szép, Gotham. Nagyon szép. Csak így tovább tavasszal is!

DarkEagle - 2017. 12. 08. 16:45

Brutális jó Féltáv volt. Sofia meglepően okos. Igazából ennyit nem néztem ki belőle. Mármint oké nyilván nem Jim két szép szeméért jött vissza de azért brutális, hogy a saját apját is megölte csak hogy bosszút állhasson Jimen. :D Harveynak igaza volt, semmi nincs ingyen.

Ed úgy tűnik kezd észhez térni és Buch is mintha már önmaga lenne de szerintem megtartják mindkét énjét majd.

Bruce vs Alfred brutál volt és erőteljes. mintha csak a Nolanes Batmant láttam volna.

És igen, Joker visszatért! Már nagyon vártam. És az hogy összeáll Pingvinnel nem sok jót ígér Gotham városnak. :D

A következő rész nem tudni mikor jön de az előzetes alapján brutális második menetnek nézünk elébe.

LaC - 2017. 12. 08. 23:13

Aztaleborult, micsoda félévadzáró volt ez!
Így kell téli pihenőre küldeni egy amugy piszok szórakoztató évadot.

nzoli17 - 2017. 12. 09. 22:43

Jeromenak en is nagyon orulok, de nem veletlen szerintem, hoogy evi 3-4 resznel tobbet nem kapott eddig, mivel Cameron Monaghan a shamelessben az egyik foszereplo, szoval a legtobb ideje gondolom arra megy ra. Bar nem tudom a ket sorozat forgatasa mennyire utkozik, de szerintem az irok joval tobbet szerepeltettek volna, ha a szinesz jobban raer. Mindesetre a keves szerep is nsgyszeru, mert filmes szinten hozza a jokert.

heidfeld - 2017. 12. 10. 12:23

Jó volt ez, nagyon. Ideje volt, hogy Pingvin elveszítse a hatalmat. Sokkal jobb, ha hajtja valami, nem kényelmesedik el a trónon.
Sofia zseniálisan csinálta a dolgot. Lazlo meg csak egy báb volt? No, le a kalappal. Szépen takarítottak az új királynő útjából.
Jerome feltűnése nagyszerű hír. Remélem többet lesz! 5-6 rész csak jut neki.
Nagyszerű szezon, eddig. Egy kicsi csalódás Barbara józanabb énje/meg előnytelen frizurája/, illetve nem Jim köré kéne építeni az univerzumot. Ilyen elképesztően egysíkú karakter nem sok sorozatban van. Hirtelen csak az I Zombie nyomozója ugrik be. Legyen 8/10

Kati néni - 2017. 12. 11. 22:14

Hú, marha jó volt. Én titkon azt reméltem, hogy Carmine nem halt meg és az lesz a cliffhanger a rész végén, hogy összemosolyognak a lányával (megrendezett színjáték volt az egész). Disznóért is kár. :(

Enzo - 2017. 12. 12. 21:24

4×08 (pótlás péntekről)

A Nygma show (Püngvin-utánzás) tetszett ; Morena Baccarin nem kicsit volt eyecandy ebben a ruhában ; Püngvin gyereknevelésén is jót röhögtem.
Komoly volt a Firefly-PásztorAnnaCherry-Lee showdown, a középsőnek RIP (én még elnéztem volna egy darabig)… szóval hát fontos rész lesz ez minden szál szempontjából: Püngvin is rájött Sofia turpisságára (remélem a csaj is időben rájön), a Jim és Harvey közti jelenet pedig a végén elég erősre sikerült – valami érezhetően eltört közöttük.

#hétidézetei:
“-Guess who.
-Psycho-killer stalker?
-Got it in one.” :D /Barbz&Lee/

“-Where do I start? I don’t know.
-Just make ’em happy, give ’em something to cheer for.
-Drinks on the house.
*tömeg goes yaaaay*
-Good move.” :D /Lee&Nygma/

Ayrons - 2017. 12. 14. 21:34

Gothamnek akkor kasza vagy valaki átveszi ? így hogy a Disneyé lett a Fox.

winnie - 2017. 12. 14. 22:43

kasza? átveszi? miért?:)

ez eleve nem így működne, de a fox csatorna nem lett a disney-é. pontosan kell olvasni a hírt.

Enzo - 2017. 12. 16. 17:47

4×09
Hmm, fura volt ebéd közben nézni ezt a részt. :D
Pyg igazán stílusos gonosztevő volt, és külön tetszett, ahogy az epizód két szála egy helyszínen kulminálódott.

Sofia eyecandybb mint valaha (és azok a kiskutyaszemek *-* ezért nem hiszi el senki róla, hogy gengszter…), Harper “nagyobb” szerepének örülök, és a kézitusa Gordon és Pyg között a végén is tetszett, pláne hogy belekötötték a Püngvin által fejbeszúrt fickót is.

A Bruce házibulit elnéztem volna még, hova lett a múltkori kis barátnője? Alfred-nek rendesen gatyába kéne rázni a kölköt, de végülis David Mazouz jól hozza ezt az irritáló szerepet.

LambSkewers - 2017. 12. 17. 19:54

Azta, betegség miatt sok a szabadidőm, így sikerült másfél hét alatt megnéznem az összes évadot és azt kell mondjam, hogy iszonyatosan szórakoztató volt. Azt hittem nagy naivan, hogy megnézek pár részt, aztán úgyis megunom, mint általában a legtöbb sorozatot, erre itt vagyok. Szuper lenne, ha egy kicsit több Bruce lenne a részekben, Gordon kezd kiégni, nem annyira kötnek le a jelenetei. Bruce nagyon fontos helyen tart az életében, ami ezerszer érdekesebb számomra, mint például Gordon szerelmi élete. Örülnék, ha az évad második felében Master B és Alfred minden részben szerepelnének.

Fentebb beszéltétek, hogy vajon említették-e, hogy Oswald anyukája magyar. Nem említették,de utaltak rá mégpedig egy mostoha anyukás vs Oswald jelenetben, amikor a nőci felhozta Oswald mama gulyáslevesét. Volt még egy olyan jelenet, amikor a felszolgálónő próbált volna beszélni gondolom magyarul -ami baromira nem hangzott magyarnak- és mondta, hogy “ja”, mire Oswald azt válaszolta, hogy habár nem beszéli a nyelvet az anyja megtanította, hogy ez igent jelent.

Csak nekem tűnt fel, hogy mennyire rosszak a sminkek ebben az évadban? A rúzsok szörnyen néznek ki a lányokon, valaki nagyon nude mániás lehet, amit meg is értenék, ha a tónusukhoz legalább passzoló árnyalatot választottak volna, de nem sikerült. Barbara hajszíne valami szörnyű, a platina egyáltalán nem áll jól neki.

Mindent egybevetve eddig tetszik a 4. évad, végre Lee is kapott valami érdekes szálat, csak Nygma ne lenne belé szerelmes. Aww Pingvin talált egy igaz barátot, akinek az érdekét ezúttal képes volt maga elé helyezni és elengedni, hogy az biztonságban élhessen. A Cat-Babs-Tabs hármas érdekes lehetne, voltak jó jeleneteik, de eddig semmi kiemelkedő. Bruce bulizik A++ volt, egyik kedvencem ebben az évadban + még megemlíteném, amikor Gordon-nal beszélget a rendőrségen, ám mire Jimbo megfordul, ő eltűnik. Kíváncsian várom az évad második felét.

Enzo - 2017. 12. 29. 21:18

4×10 (pótlás tegnapról)

Hú, mennyi csavart raktak ebbe a részbe, remek volt nézni a hatalmi harcokat, mind Sofia, mind Lee szálán – rengeteg előrelátó biztosíték és ügyes húzás!

1. Meglepett, hogy Pyg szálán is még ennyi sztori van, sőt lesz is…(meg hogy magyar)
2. Hm, jókor jut eszembe, de Michael Cerverist jelölni kellett volna vmire JAws-on…
3. Oké, ez a Dentist nevű figura durván creepy…
4. Érdekes volt, hogy Barbék benézték Sofia és Pingvin kapcsolatát, de így is volt értelme a “túszejtésnek”… és még a Bechdel-tesztnek is megfelelt a rész a rengeteg női jelenettel.
4. Az először nem tetszett, hogy megint Martin gyerek a túsz, de Pingvin megoldotta a problémát… csak pislogtam, hogy azért az elég erős kinyírni a kissrácot, de még egy csavar jött, és kiderült, hogy mégsem.
5. Pyg milyen gagyin szökött meg, jézusom, a legátlátszóbb trükk amivel becsalogatta az arkham-es őrt :D

Enzo - 2018. 01. 08. 00:31

4×11 (pótlás keddről)

Remek kis félévadfinálé volt, csavaros… Pingvin megint egy lépéssel előbbre járt, aztán Sofia mutatta meg a sötétebbik oldalát, meglepő árulást is meghúztak (Victor Zsasz), volt itt minden.
Igazából eléggé mélypontra érkezett a legtöbb szereplőnek az élete: Jim elvesztette Harvey-t, Bruce kirúgta Alfred-ot (mennyire erős jelenet volt már)…

Darabkák:
– Falcone halálára számítottam, de azért nem ilyen körülmények között…
– Bruce marha idegesítő. Mármint kiválóan játszik egy idegesítő karaktert. Valami kizökkenthetné ebből a fázisból lassan…
– Pingvin besétálása a rendőrségre erős loyalty test volt Jim felé, de átmentek rajta a kollégák, bizonyították hűségüket. Utána a motivációs beszéd/suit up/lövöldözés montázs eléggé adta.
– Tabby kis magánszála Grundyval kellett, örülök, hogy foglalkoztak ezzel is.
– Rendesen elképedtem azon is, hogy már Pyg is Sofia műve volt, nemhogy még amikor kiderült, hogy az apját is ő ölette meg, majd még ki is nyírta Lazlot.
– A cliffhangerről a végén: hát, eh… mármint, örülök, mert Cameron Monaghan király, de egyszerűbb lenne Jerome-ot életben hagyni/a történetben hagyni, mint huszonhatodszor is nagy csinnadrattával visszahozni. De legalább Pingvinnel jó páros lesznek.

“-Tell me how sleeping with Jim Gordon, the man who killed your brother, helped reclaim Gotham.
-I’m sorry, what?” :D /Carmine&Barbz/

nzoli17 - 2018. 01. 30. 09:25

Cameron Monaghan karaktere bevan zárva az Arkhamba a tavalyi 3as róla készülő rész óta. Ő nem lett kiírva akkor a sztoriból,csak félre lett rakva,mert a Shamelessben már 8 éve az egyik főszereplő. Nyílván használnák az írók jóval többet,mert tényleg telitalálat lett,de a shameless az ő sorozata,amiből megint berendeltek egy új évadot,szóval az ideje legtöbb részét az veszi el, meg mellette próbálgatja magát filmekben is, szóval jaa…sajnos ő ennyire ér rá,mint amennyit szerepelt eddig a gothamban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz