login |

Emlékeztető: Elfeledve

2017. 09. 26. 19:15 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, video,

Ma. 21:55. AXN. Absentia – 1×01 (pilotkritika + magyar előzetesek: itt és itt és itt + szinkronhangok + az első 10 perc magyarul)

Jöhetnek a vélemények!

Az AXN esetében nem először és nem is másodjára fordul elő, hogy egy sorozatot hamarabb láthatunk az amerikai sugárzásnál – nyilván az Absentia protekcióval bír, mert saját gyártás, mint legutóbb a Crossing Lines. (A következő ilyen majd a Jerry O’Connell-es vicces krimi lesz, gondolom, a Carter.)

Bevallom, direkt nem jártam utána jobban a sorozatnak, szóval csak az unalomig ismételt alapsztorival szolgálhatok, miszerint egy FBI-ügynök eltűnik, majd 6 évvel később előkerül, de nem emlékszik semmire, a családja pedig már tovább lépett. A fenti linkeken, meg a címkén bőven lehet találni más infókat is, például szereplőnévsort.

13 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2017. 09. 26. 19:42

Már megint egy Elfeledve-poszt. Tesztek róla, hogy ne legyen a sorozat hű a címéhez..:)

winnie - 2017. 09. 26. 19:49

kvázi világpremier, szóval megérdemli, de az az igazság, hogy nem így terveztem, mert azt hittem, hogy az angol premier arrébb van, és kirakhatom később a hosszú trailert, de láttam, hogy kijött reggel, szóval az OUAT ment holnapra, én meg túltöltöttem a videókat a sorozattal.

egyébként az tipikus, hogy szinkronos előzetes és emlékeztető kikerül egy nap, de az axn rutinosan kiadta a szinkronos első 10 percet, szóval “nem tehettem” mást:)

sankovari - 2017. 09. 26. 22:14

eddig az első 15 perc unalmas. még pár perc és elkapcsolok

DarkEagle - 2017. 09. 26. 23:21

Szerintem jó kezdés volt. Ez tipikusan az a sorozat lesz így a pilot alapján ami lassan folyik le, mint a Netflix sorik nagyjából, nem véletlen lesz ez csak 10 részes. Néha fel sem ismertem Stanát ami azért durva. Ez tényleg inkább dráma lesz mint nyomozós. Hál’ Isten.

winnie - 2017. 09. 27. 05:05

DarkEagle: ez a nyomozós elég hülye szó, amit a heti krimikre szoktak ráaggatni, de az absentia esetében erről nem volt szó. krimi, thriller lehet, de nem úgy nyomozós, mint a castle.

a sorozat azért tíz részes, mert az axn 10 részes első évadokkal operál, ld. crossing lines és carter. általában rövid évadokkal lehet jó nevek castingolni, meg egyébként is tűnik sztenderdnek. szóval nem azzal van összefüggésben, hogy milyen a lefolyása, hiszen a végén lehet, hogy 70 rész lesz, ha kitart 7 évadon át.

DarkEagle - 2017. 09. 27. 08:42

Jó de épp erre céloztam Netflix alatt hogy itt már kész sztori van és nincsenek filler részek úgymond az évadok alatt ami azért enyhén szólva is jobbá teszi a sorozatokat. Ez a Castlenél hatványozottan igaz volt pláne az 5. évad környéke óta. Amúgy én se szeretem a nyomozós kifejezést mert szinte minden sorozat az, de mit lehet rá mondani? Ha annyit mondok, krimi az nem írja körül rendesen hogy a fő alkotó eleme a heti ügyek megoldása. És igazából arra céloztam, hogy szerintem, a pilot alapján ez a sori nem ilyen lesz. És a te elmondásod szerint, már ha jól értem akkor az évadonkénti 10 rész maradni fog nagyjából, több nem valószínű, hogy lesz. Tehát nem vált át 22 részre pl. Így nálam máris előnnyel indul.

winnie - 2017. 09. 27. 08:50

ez igaz, csak ki tudja, hogy milyen szerkezete lesz. az átívelős sztori miatt nyilván a részekre el lesznek osztva a dolgok, de azért már láttunk olyat, hogy egy hosszabb sztorit is telenyomnak üresjáratokkal. az lesz a legegyszerűbb, ha megnézem végre, mert akkor jobban képben leszek:)

DarkEagle - 2017. 09. 27. 09:09

Ez is igaz de a remény hal meg utoljára. A Pilot szerintem olyan átlagos 7/10 a 2. részt megnézném de még angol felirat sincs. Amerikában mikor kezd mert addig nyilván nem lesz felirat sem. Pedig úgy rémlik a magyar AXN is dupla hanggal és felirattal szokta adni a dolgokat de lehet tévedek és csak kevés sorozatnál van feliratuk.

DarkEagle - 2017. 09. 27. 09:16

Ráadásul amcsiban dupla részes starot írnak már ha hihetek a Trakt.tv oldalnak. Bár általában nem szoktak tévedni.

winnie - 2017. 09. 27. 10:16

csekkolva a sorozat oldalát abban biztos, hogy tévednek, hogy amerikainak írják a sorozatot, mert izraeli a sorozat:)

de ha amerikai startról írnak, akkor az sem stimmel, mert arról elvileg még nem tudni, hogy mikor lesz, de például a spanyoloknál dupla volt a premier, máshol szimpla.

Lalolib - 2017. 09. 27. 11:32

Nekem egy kissé “langyosan” indult, tele unalmas klisékkel. Olyan lapátoljunk össze mindent egybe, hátha lesz belőle valami élvezhető.
Talán még lesz is, az első rész után még nem mondok le róla, de többet vártam.

Neoprimitiv - 2017. 09. 27. 13:36

DarkEagle: Biztosan tévednek, mert az USA-ban be sem mutatták. A spanyoloknál, portugáloknál két részt vetítettek, a románoknál és a lengyeleknél hozzánk hasonlóan csak egyet.

Parafa - 2017. 12. 24. 17:24

Most daráltam le a sorozatot. Az első néhány rész, kimondottan tetszett. Végig nem lehetett tudni mire is megy ki az egész. De aztán …, hát mit mondjak, ennél logikátlanabb, elképzelhetetlenebb, idétlenebb magyarázatot nehéz lett volna kitalálni. (hasonlót jó pár sorozatban láttunk, de ott kidolgozottabb volt)Legalább egy icipicit hihető lett volna ! Ettől függetlenül a színészek jól játszottak és bár nem tudom lesz-e folytatás, az utolsó kép alapján – talán majd mégis belenézek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz