login |

This Is Us: kezdett a 2. évad

2017. 09. 28. 19:04 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika,

She’s gonna call.

Jól van, megnyugodtam, a nagy csalódást keltő szezonzáró után egy nagyon This Is Us-os epizóddal tért vissza a This Is Us, amiben (látszólag?) választ adtak egy elég égető kérdésre, valamint elszórtak pár puzzle darabot a jövővel kapcsolatban.

Persze nem kell nagy rejtélyekre vagy WTF-okra gondolni, inkább csak apróságokat mutattak meg abból, ami az évad végén várhat minket. És ez jól is van így, mer bármennyire is képes a This Is Us meglepni a nézőt és csavarokat szállítani, nem lenne szabad, hogy csak a “rejtély” mozgassa a sorozatot, hogy annak segítségével tartsák fenn a néző érdeklődését.

Oké, ennek, mármint a meglepetések szállításának némiképp ellentmond az első jelenetmontázs, hiszen minden snitt második pillantásra új értelmet kapott, de ez a játékos nyitány elég hamar a megfelelő érzelmi állapotba hozott – legutóbb a The Killing esetében jutott eszembe rendszeresen az, hogy számomra elképzelhetetlen lenne egy epizódot 8 reklámszünettel végignézni, annyira fontos ugyanis az, hogy amit látok, az hangulatba ringat.

Egyébként, hogy hogy nem, születésnapokkal kezdtük a szezont, és pont ekkorra időzítették többen is nagy elhatározásukat, amik révén gyökeresen változtatni kívánnak addigi életmenetükön – majd kiderül, hogy sikerrel járnak-e, vagy ezek csak megállókat jelentenek az úton, ami egyébként teljesen másfelé tart.

Annyira jó látni, hogy a This Is Us tele van olyan nüanszokkal, amiknek egyesek számára semmi jelentőségük, mások számára viszont abszolút emlékezetesek maradnak – gondolok itt arra, amikor Randall elkérte Beth-től (Susan Kelechi Watson abszolút méltó partnere az Emmy-t nyert Sterling K. Brown-nak) a kamucigit, vagy Kate és Kevin mindig remek közös jeleneteinek apróságaira.

Annak ellenére, hogy Kevin és Kate szálaival nem szokott bajom lenne, ez a 2×01 arra volt jó, hogy nyomatékosítsa azt, hogy a sorozat szíve és lelke az Jack és Rebecca (valamint a kiscsaládjuk), valamint Randall-ék – pár esettől eltekintve az ikrek vagy C-sztorira, vagy vicces kísérőszálra lénytelen hagyatkozni, pedig hiszem, hogy több van bennük. Kérdés, hogy mi lesz akkor, ha megint külön fogják kezelni őket? (Félek, nagyon elaprózódnak, ha nem figyelnek rájuk.)

De nem hiszem, hogy kételkednem kéne az írókban, hiszen képesek voltak talpra állni, nagyon jó, élvezetes kezdést hozott a 2. évad.

7 hozzászólás Ne habozz!

wellwellwell - 2017. 09. 29. 15:06

Erdekes modon nekem nem jott be az evadkezdes. Voltak nagyon jo pillanatok, nem is egy, de osszessegeben csapongonak ereztem. Az jo h jack halalat mem huzzak a vegtelensegig, mert HIMYM-szindroma lenne belole.
Engem sajna zavar hogy a ket legjobb karakter halott es egy ido utan mar nem lesz eleg beloluk a flashback…
De egyelore meg nagyon varom a folytatast.

Shannen - 2017. 09. 30. 11:12

Nekem az évadzáróval sem volt problémám, de azzal egyetértek, hogy az évadkezdés (is) remek volt, Egyszerűen annyira eltaláltak a karakterek, hogy bármeddig elnézném a sztorijukat.
Viszont Jack halálának a túlhúzása megint idegesített. Teljesen feleslegesnek érzem, hogy ekkora rejtélyt csináljanak belőle az írók. Pedig enélkül is tudnak jó drámát írni ezt már azért bizonyították.

Jó sztoriszálak lettek felvezetve a jelenben, úgyhogy kíváncsian várom az évad további részeit.
A kezdés nekem 8/10 volt.

-T - 2017. 10. 03. 18:46

Végre meg tudtam nézni a részt, és szerintem is nagyon jó volt. Az egész jól volt felépítve. Jók voltak a dráma és a humor arányai is. Érdekel a folytatás.

Abban én is bízom, hogy hamarosan megkapjuk a teljes képet Jack haláláról, mert bár még fenntartják az érdeklődést ezzel kapcsolatban, szerintem nem kéne már sokáig húzni.

Nikolka - 2017. 10. 04. 15:42

Engem mondjuk már nem érdekel, hogy halt meg. Túlhúzták számomra. És a tényen nem változtat.
William nálam az egyik kedvenc volt, az ő hiánya nekem is rossz lesz.
Jacknek a halal kiderülése után sem hiszem, hogy kevesebb játékidő jut, mert nem arról volt szó, hogy a múltban ugrálni fognak? Én nagyon remélem, hogy visszatérnek oda, amikor a gyerekek kicsok voltak, és volt az első házassági válságuk. Szerintem az nem volt eléggé kibontva.
A résztől én nem voltam annyira elájulva, nekem pl. az évadzáró jobban tetszett.
Kevin és Kate dologgal én is így érzek.

rapguruz - 2017. 10. 05. 18:32

Hát eléggé elkezdtek boncolgatni hogy hogyan is ment tönkre az a házasság… Hihetetlen volt ez a második rész is… Engem mindig megkonnyeztet és ez most sem maradt el…

sofi - 2017. 10. 11. 07:25

Itt nem szokás jelezni a spoiler kommentet?
Kár, kösz

winnie - 2017. 10. 11. 08:48

nem kell jelezni, mivel spoilert eleve nem szabad írni kommentbe. csak olyasmit lehet a kibeszélőbe írni, ami már egy lement részben látható volt. mivel azonban ez egy kibeszélő, minden leírható, ami lement. értelemszerűen, aki nincs szinten, annak nem érdemes kommentet olvasnia.

(éppen ezért lenne félreérthető, ha valaki azt írja, hogy ‘SPOILER’, mert egyrészt, mint írtam, nem lehet spoilert írni, másrészt nem lenne értelme, hiszen senki sem tudná, hogy milyen a spoiler. valami 10. részes? vagy finálés pletyka?)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz