login |

Pilot: Marvel’s Inhumans

2017. 10. 01. 22:54 - Írta: superpityu

32 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

Megérkezett az ABC újabb Marvel-sorozata, ami messze alulmúlta minden várakozásomat. Mit is beszélek, hiszen már akkor lankadt a lelkesedésem a sorozat iránt, amikor kiderült, hogy Scott Buck lesz az Inhumans fejese, akinek a Dexter utolsó, jogosan szapult szezonját és a tavasszal debütáló, szintén boxzsákként használható Iron Fist-et köszönhetjük.

Persze innen még lehetett volna nyerni, de már az első előzetesek is gagyit sugalltak, ami sajnos be is igazolódott a dupla pilot végére. Pedig próbálkoztak, hiszen még moziba is küldték az első két epizódot amelyeket IMAX-kamerákkaal vettek fel. A mozis premierről itt írtunk.

Na, de miről is szól az Inhumans? Hiszen az Agents of SHIELD második szezonja elég jól feldolgozta a témát. Sőt olyan, mintha innen vennék fel a fonalat Inhumans-ben is, de nem is nagyon kerül máshogyan képbe semmi az univerzumból. Olyannyira, hogy meglepő módon még a terrigenesis effektet sem vette át az Inhumans a SHIELD-től. Fura.

Szóval az Embertelenek egy csoportja elhagyta a Földet és a Holdon élnek látszólag békében. Persze egy növekvő populáció, egy megkérdőjelezhető döntéseket hozó király és egy áskálódó testvér szentháromságából simán összejön az egyik legegyszerűbb fordulat, amit fel is használ a sorozat. A királyi családot elárulják és egy részük a Földre kerül, természetesen nem egy helyre, hanem szerteszét szóródva Hawaii területén.

Konkrétan a másfél órás pilot ennyit fed le, és van benne pár kavarás még a múltban történt dolgokkal. Hiszen azért az első évad 8 epizódjába még egy szerelmi háromszög(szerűséget) is bele akarnak szőni, miközben a főszereplők ősei is szembe kellett, hogy nézzenek valami hasonló szituációval.

Alapjáraton ezzel a felütéssel nincs is sok gond, maga a megvalósítás és a rengeteg blőd párbeszéd az, ami egyszerűen megöli az egész pilotot. Annyira idétlenül oldják meg benne a dolgokat, hogy nehéz szemet hunyni felettük. De még az idétlenség sem lenne annyira rossz, ha legalább koherens lenne az epizód szerkezete. De még véletlenül sem az. Random dobálóznak a jelenetekkel, főleg akkor érződik amikor a tudósnő bukkan fel pár másodpercre, teljesen megtörve a rész nem is nagyon létező dinamikáját.

A logikai bukfencek, a teljesen egyértelmű megoldások túlhúzása szintén rontanak az élményen. Ráadásul az egészet átjárja valami butaság, amit nem is nagyon tudok hova tenni. És emellett egész nyitánynak olyan naiv a megközelítése.

Öröm az ürüben, hogy a színészek nem rosszak. Iwan Rheon hozza a formáját, remek antagonista itt is, Anson Mount megnyerő, karizmatikus főhős, és mindezt úgy teszi, hogy meg sem szólal, neki jár a keksz. De az igazi meglepetés számomra Serinda Swan, aki teljesen jól lehozta a karakterét. A többiek nem sok időt kaptak, de azért ennyi alapján sem nagyon tudnám egy lapon említeni a fenti nevekkel őket.

Szóval igazából nem mondanám nézhetetlennek az Inhumans kezdését, voltak benne jó, illetve biztató dolgok, de amikor valamit rosszul csinál, akkor azért rendesen belenyomja a hülyeséget a néző arcába. Részemről ez max 3/10, pedig lehetett volna valami jó is ebből.

De legalább Lockjaw baromi aranyos. 

32 hozzászólás Ne habozz!

Aredhel - 2017. 10. 01. 23:24

Pont most néztem meg. Kritikán aluli.

sleepwalker77 - 2017. 10. 01. 23:46

Én sokkal gagyibbat vártam, eddig simán nézős. :)

Sorq - 2017. 10. 01. 23:54

Szegény Serinda Swant megnyírták, mert érezték, hogy nem lesz pénz haj CGI-re…

DarkEagle - 2017. 10. 02. 00:00

Borzalmasan gyenge. Ez még a 90-es években is gyenge és gagyi lett volna. Hiába a szép táj a CGI maximum egy Youtube-on látható fanmade cuccra lenne elég, pedig én nem vagyok egy CGI szapuló mert magasról teszek rá de azért nálam is van egy határ pláne így a 21. században. De mi ennél is rosszabb, a megvalósítás. Van pár igen jó színész a gárdában de mindenki alulmúlta magát és ez nyilvánvaló, hogy a rendező miatt van. Nálam az Iron Fistnél annyira nem ütközött ki hogy béna rendező de itt nagyon. Nem is értem hogyan gondolták hogy jót tesz majd a harcoknak ha slow motionben nyomatják és ha ez nem lenne elég akkor még a koreográfiájuk is irtó szarok voltak. Azt tényleg nem tudom mihez méltatni mert ennyire szar harcokat még szerintem sehol se láttam. Ahhoz nagyon mélyre kell süllyednem a netben. Tök jó, hogy ehhez már elég az ABC és a Marvel is. :D

Igazából a karakterek szerethetőek lettek volna de 2 rész alatt sem bontották ki őket rendesen, ráadásul az egész úgy ugrált ide-oda mintha nem is tudnák mit akarnak. Azt meg nekem senki nem fogja bemesélni, hogy Black Bolt megijed egy mobiltól mikor ők SOKKAL fejlettebb cuccokhoz szoktak hozzá. Egyébként is fura hogy Medusa lényegében mindent tud a Földi életről Bolt meg konkrétan semmit.

Tényleg az egyetlen pozitívum Lockjaw aki irtó cuki de csak ezért nem maradok. Ha cuki állatokat akarok látni felmegyek valami videós oldalra. Szerintem egyébként is instant kasza lesz elnézve a nézettségét, max a Marvel rápirít megint csak az ABC fejére hogy ne kaszálják mint a SHIELD-nél tette vagy átkerül a Disney saját Streamjére majd.

Jut eszembe, a másik dolog ami zavar hogy a SHIELD-hez köze sem lesz elvileg. Azt megértem valamennyire hogy a Marvel a filmeket nem akarja keverni a sorozattal de a két sorozatot egymással, úgy, hogy mindkettőben vannak Inhumanek? Na hagyjanak már békén. Szánalmas. 2/10 és még aranyos voltam.

Tyberius06 - 2017. 10. 02. 00:09

Hát ez bűn rossz volt. Unalmas érdektelen, logikátlan, kapkodós, megalapozatlan… És igen, az a hajvágás úgy összességében is gáz volt, kb mint anno Scofield azért volt mindig hosszú cuccba, hogy a sminkeseknek ne kelljen órákat tölteni a kipingálásával… Itt gondolom, ahogy a kritikai is írta inkább a “haj-effekt” kilövése volt a cél… gáz…
Még a 3-dik részt asszem megkapja, de nem hiszem, hogy tovább húzom…

Tomi - 2017. 10. 02. 00:20

Fogadok, hogy Maximusról ki fog derülni, hogy van valami rejtett képessége, nem tudom, hogy a képregényben van e neki, de simán kinézem belőle itt, hogy megjátszotta anno, hogy ő nem kapott képességet.

polovcev - 2017. 10. 02. 01:00

Elég gyenge lett. Ugyanakkor be kell valjam, hogy amikor először mutatták Attilant komolyan elgondolkoztam azon, hogy Albert Speer is Inhuman lehetett :)

kiskiraly - 2017. 10. 02. 01:13

Elöljáróban annyit, hogy nem mozgok képregényes vonalon.

Nem tudom, hogy nemzetközik oldalak miért fikázzák ezt a sorozatot. Azt tudom, hogy eredetileg egy mozis projekt lett volna, csak (talán a GotG sikere után) inkább lett belőle egy sima tévés projekt.
A CGI-os haj tényleg kicsit gáz volt, de legalább megszabadultak tőle :)

Egynek elment, bár sok volt a szappanopera benne. Az előző mozifilmes kritikába benne volt az, hogy hiányzott a lázadás motivációja: Menjünk majd le a Földre mert ott jobb lesz. Ennyi? Ezt tényleg jobban kibonthatták volna. Ez zavart leginkább.

Castingal nincs bajom. A tudós csajszi a másfél óra alatt kapott vagy 3 jelenetet? Kevés. Ugyanez vonatkozik a harcosra, aki összehaverkodott a hawaii emberekkel a parton.

6/10
Nem várok sokat a sorozattól.

Az viszont meglepett, hogy a sorozat pilot rendezőnek egy B-filmekben mozgó embert kértek fel. Inkább akkor hívták volna Nimródot, neki már úgy is ismerős lett volna a hawaii környezet :)

korum - 2017. 10. 02. 02:06

Nagyjából a Shield minőségét hozta. Akinek az tetszik, ez megér egy próbát.

spyblat - 2017. 10. 02. 08:28

Hát én megmondtam :(

Malachi - 2017. 10. 02. 08:51

ha tényleg ekkora gagyi, és ezért halasztják a Shieldet novemberre… hát elég csalódott vagyok. talán ránézek valamikor.

ja, ha a Shield mostani minőségét hozná, akkor fordított lenne a fika/áradozás arány.

bauxit - 2017. 10. 02. 09:03

Hat ez nagyon limonade volt, aki az univerzumot szereti, az valoszinuleg ad neki meg egy eselyt.

Balumedve - 2017. 10. 02. 09:05

Rosszul időzítettem a pilot megtekintését, kissé fáradt voltam, szóval a legkevésbé sem voltam toleráns a sok-sok apró hülyeséggel szemben. Már a legelején, az “erdőben menekülök a golyók elől, és behúzom a nyakam” jelenetnél elvesztettek. Sokakkal ellentétben, nekem mindegyik fontosabb színész alakítása kritikán aluli volt, de ezt be lehet tudni a fáradtságnak.
A harmadik részre már nem maradok, nem hiányzik ez nekem.

shadowhawk - 2017. 10. 02. 16:49

Az első jelző ami eszembe jutott miután megnéztem, a “buta”. A SHIELD-nek egyelőre a cipőfűzőjét sem kötheti meg. Nagy akart lenni, de ez nagyon nem jött össze, csak a hatásvadászatig jutott. Az Iron Fist-tel van egy szinten, ahogy sajnos várható volt. :(

Enzo - 2017. 10. 02. 20:07

“a Shield minőségét hozta”
:DDDD ezt te se gondoltad komolyan

én nem hordom el mindennek az Inhumans-t, de a “SHIELD-nek egyelőre a cipőfűzőjét sem kötheti meg” kijelentés azért jóval közelebb áll a valósághoz.

Irgum76 - 2017. 10. 02. 20:51

én anno bepróbáltam a SHIELD-et az első két résszel
és heves Xena déjà vum volt tőle, passzoltam is
lehet az évek során javult a minősége vagy csak a rajongók hájpolják nem tudom
de ez egy tűrhető kezdet volt
nem lesz kedvenc valószínűleg nem is nézem tovább
de ha ez 3/10 hova kerül az éjjel-nappal Budapest?

DaMan - 2017. 10. 02. 22:16

Én már évekkel ezelőtt feladtam, hogy valaha normális Marvel-sorozatot készítsen bárki – aztán a Jessica Jones volt a kivétel -, így abszolút nulla elvárással nem volt rossz ez a dupla rész. Igaz, annyira sablonos, hogy egy óra alatt megvoltam, de őszintén rosszabbat vártam. Az eleje az is volt, nyakig betonozzák a Holdat, csoda, hogy eddig titokban maradtak.
Szóval nem rossz, de közel sem jó. Egyedül a király földi kalandozása kötne le, de van egy olyan sejtésem, hogy nem fog sokáig tartani, főleg nem humorosan. Az, hogy már most látni a szezonzáró eseményeit nem tudom, hogy szándékos-e, mert az átlagnézőt ezzel kötik le, vagy béna írás. Én behúzom utóbbinak. Több volt ebben a potenciál.

Bár a Gotham óta nem merek biztosra mondani egy ellaposodást sem. Hátha csak altatnak.

Dean6 - 2017. 10. 02. 23:40

Már a casting is borzalmas,a trailerek meg csak alátámasztották…és az a durva Magyarországon 800 ember fizetett ezért a moziban 😅 vicc.

Amithyel - 2017. 10. 03. 02:16

Nalam Iwan Rheon tette be a kiskaput. Ugy ruhellem a pasit, hogy talan nem is nezem tovabb. De remenykedem…mert itt is van egy kutya legalabb….talan felzabaltatjak vele…
De most mondjatok meg, hogy ki az az eletemult aki egy kepessegek nelkuli fostalicska allandoan szarkeverot segit tronra kerulni? Egyaltalan miert nem tettek ki a szuret? En csak a hulyeseget utalom, ami ha korbevesz meg szemet is hunynak felette. Pedig nagyon jo kis sorozat lehetne. Ez az amitol szamomra egy sorozat es karakterei szerethetoek lesznek: hogy hasznaljak az eszuket (persze az irok de akkor is)Es milyen kiraly az akinek a hata mogott igy lehet kavarni….Es meg sorolhatnam.

majsz - 2017. 10. 03. 07:50

@Amithyel jobb megtanulni elvonatkoztatni a szerepektől, mert ugyan a pilot gyengécske volt, mégis elég rossz példát emeltél ki. Ha nagyon utálod az jót jelent, mert jól csinálta a munkáját és itt is ő az aki egyik legjobban hozta azt amit kellett. A Boltot játszó színész sokkal jobban zavart, teljesen amatőrnek tűnt ahogy hozta ezt a kussba kell lenni dolgot, totál erőltetettnek hatott az egész. Ráadásul pont a hatalomátvétel része a plotnak még elfogadható, a többi karakter szanaszét szórása meg szerencsétlenkedése már sokkal gázabb volt.

spyblat - 2017. 10. 03. 10:43

Na áttekertem én is, kíváncsi voltam, hogy az a plusz 10 perc ad-e hozzá valamit. Nos ad, de a végeredményen nem változtat.

Konkrétan kivágták azt a jelenetet, amikor Maximus először beszél az árulásról és megölik a Genetikai tanács vezetőjét. Itt pl nagyon hiányérzetem volt a moziban, mert a semmiből jött az árulás.

A másik kivágott jelenetsor az volt, amikor nyomoznak az emberek, mi van a Holdon, meg a szemüveges szőke jelenetei.

sfefe - 2017. 10. 05. 22:51

Hat ez marha gyenge… dedos..

dzsoker76 - 2017. 10. 07. 07:55

A fene!Ha tudom,hogy Anson Mount játsza benne a néma leventét,akkor tuti,hogy még ennyi esélyt sem adtam volna neki.Írtó rossz választás volt a szerepre,de amúgy a sorozat eddig simán hozza a gagyi abc-s Marvel sorozat szintet.

LaCRossE - 2017. 10. 07. 11:03

Lockjaw még mindig aranyos.

De a részt kínos volt nézni.

polovcev - 2017. 10. 07. 21:56

Meh. Még szídni sem érdemes. Egyszerűen nem találok benne sem értékelhetőt. Ennyi gyenge karaktert, szituációt, logikai bukfencet.
Bár ami végleg felidegesített azok az “akció” jelenetek. Nem várok el egy Jackie Chan féle koreográfiát, de azért 3-4 ütéses kombinációt begyakorolhattak volna, mert az, hogy minden mozdulatot vágás követ, rohadtul bosszantó.

Tyberius06 - 2017. 10. 07. 21:57

3-dik rész után ez kasza biza… Nem húzom tovább, gagyi, unalmas, érdektelen, egyszerűen nincs megalapozva, hogy a pékbe lehet Maximus király, hogy fogadhatja el bárki, hiszen eleve az alaptörvényükbe ütközik, hogy egy nem Inhuman legyen a királyuk. Azt mégis mindenki hajbókol előtte meg beáll mellé. Ugyan mibe kerülne az egyik madárnak kinyírnia a picsába, azt meg lenne oldva a krízis.

rodosto13 - 2017. 10. 08. 00:17

A történet végkimenetele érdekel egyedül, de az is csak annyira, hogyha egyszer szombat este nem érek rá megnézni, akkor lemaradok valószínűleg örökre.

A Pókemberes utalás tetszett, Henry Ian Cusick feltűnése pedig kellemes meglepetés volt, plusz volt még két érdekesebb pillanat, de mindez kb. eltörpül amellett, hogy többnyire mennyire butának tűnik a sorozat. Nem csak az itt-ott megjelenő gagyi megoldások (random szörfözők nekiállnak katonai akciózni egy random inhumansszel, kliséhalmaz rendőrörs), hanem valahogy a vágások, jelenetek, színészi játék is nagyon-nagyon furcsának hat, rossz értelemben.

Succ - 2017. 10. 09. 11:40

Én még pár részig próbálok kitartani, hátha jobb lesz, de csak Ivan Rheon és Henry Ian Cusick miatt döntöttem így.

Alexander - 2017. 10. 10. 22:34

Első részt megnéztem: ez nem volt rossz. Na persze olyan jó sem volt, hol van ez a Legion-hoz képest például? Baromira elmarad, de ínségesebb időkben jó ez.

Legalábbis, nekem jobban tetszik mint holmi Legens of Tomorroe időutazó csipet-csapat unalmas mókái.
Vagy Flash és supergirl amiket nagyon meguntam. Annyira gagyik voltak.

Szóval a Leghinhoz képest tényleg nem jó, de erős túlzásnak érzem ezt a fene nagy hisztit, pláne, hogy Legends of izé még mindig megy? Az jó? Most tényleg? Ne már.

winnie - 2017. 10. 11. 05:08

Alexander: miért lenne túlzás, hogy mások, akik mást szeretnek mást várnak el és másképp gondolkodnak, másképp vélekednek valamiről, mint te?

vagy miért nem az a túlzás, hogy ez “nem rossz”. ha XY beírná, hogy túlzás, hogy ilyen pozitívan írsz róla, akkor nem mondanád azt, hogy honnan van neki fogalma arról?

ld. én meg a legiont kaszáltam 3 rész után. most akkor én se értsem körülötte a hisztit? túlzás, hogy szinte mindenki imádja? dehogy. (egyébként is értem, mert pazar, ahogy el van készítve, kár, hogy egy pillanatig sem kötött le a zseniális pilot után.)

Alexander - 2017. 10. 11. 11:26

Azért túlzás, mert ez a véleményem :)

winnie - 2017. 10. 13. 20:32

az meg az ő véleményük. számora vadidegen emberek véleményei. vagy az a véleményed, hogy szerintem vagy XY szerint nem volt olyan rossz, mint ahogy írtam vagy írtuk, ergó valamilyen rejtélyes okból hazudunk?

ennek így nincs értelme. és mivel nem hiszem, hogy ne tudnád, mit jelent a vélemény, így szerintem arra gondolhatsz, hogy te másképp látod, mint némelyik kommentelő. ami… mem meglepő. de attól, hogy van húsz eltérő vélemény, meg egyiknek sem kell túlzásnak lenni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz