login |

Finálé előtt: Room 104

2017. 10. 10. 14:36 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: antológia, video,

Múltkor egymás után 5 részt is lenyomtam a Room 104-ból, és kifejezetten bejött az HBO antológia sorozata, bár nyilván nem egyenletes, de ahogy olvasom a véleményeiteket, ti is így látjátok, maximum más részek jönnek be mindenkinek. Már csak a finálé van hátra a héten, az előzetes a tovább mögött.

7 hozzászólás Ne habozz!

Sorozatgyilkos - 2017. 10. 10. 15:02

Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, számomra nagyon megnyugtatóak ezek az antológia sorozatok, amelyekben részről részre más a sztori, ld. pl. A kenderfutár, Dimension 404.

Ne ítéljetek az első rész láttán, szerintem olyan széles a paletta, hogy bármelyik 3 részt választjátok, abból az egyik bejön :)

winnie - 2017. 10. 10. 15:17

“hogy bármelyik 3 részt választjátok, abból az egyik bejön :)”

de éppen ez a baj. ha egy sorozatból csak minden harmadik jön be, akkor én azt nem akarom nézni:) az ember éppen azért néz sorozatot film helyett, mert előbbi kiszámíthatóbb olyan szempontból, hogy tetszeni fog neki, amit lát. a dimension 404 3 gyenge és közepes rész után nálam ment a kukába. és lehet, hogy a folytatás már bejött volna, de valószínűbb, hogy nem. a kenderfutárnak az első része marha jó volt, de a második annyira rossz, hogy már a harmadikat sem néztem meg. a guest bookból is elég volt három annak ellenére, hogy talán az 1×07 zseniális. ha az ember úgy áll hozzá, hogy “hátha jó valamelyik”, akkor ezek károsabbak, mint a normál sorozatok.

szóval az az ideális, ha bejön egy antológia, mert akkor nyilván nézi tovább az ember.

Sorozatgyilkos - 2017. 10. 10. 15:33

Különbözőek vagyunk, ez tény :)

A Dimension azért is tetszett, mert tökéletes Outer Limits vagy Twilight Zone pótlék, ezek pedig az egyik kedvenceim. Annyiból talán rossz példa a Dimension, hogy az 40-50 perces, és voltak elég fapados részek, így már érthető, hogy időpocsékolásnak fogod fel. Viszont a Kender és Room is 20-30 perces, annyit talán mindenkinek megér :)

Nem a sorozatra értettem, hogy bejön, hanem az adott rész. Nem kell hozzá semmi előtudás, minden néző a nulláról indul, és összesen 20 percről beszélünk. Ha csak egy jó ilyet nézel meg, szerintem az is megéri.

Engem speciel sokkal jobban idegesítenek _néha_ a filler epizódok, ha nem készülök fel előre rá (nem szoktam, bár az is tény, hogy kábelen nem szokás ilyet gyártani. Tudom, hogy néha ezek a legjobbak meg költséghatékonyak, de néha úgy lelomboz még így 13 év után is egy ilyen filler…

winnie - 2017. 10. 10. 16:58

itt nem az a kérdés, hogy tetszik vagy nem tetszik a sorozat, csak arra célzok, hogy egy epizodikus antológiát csak akkor érdemes nézni, ha konstansan jó sztorikat hoz. idővel az outer limits is kaszaszintre, hiába volt jó, és nyilván a kaszaszint után is hozott jobb részeket, de ha az átlagívó alacsony volt, akkor nem volt érdemes erőltetni. nyilván, aki a fenti sorozatokat erősnek találta, annak érdemes volt néznie, de én, ahogy visszanézem a kritikáim osztályzatát, mindkettőnél 4/10-es átlagot hoztam ki, pedig volt az egyiknél 6,5-es, a másiknál pedig 8-as rész. ez nálam az a szint volt, ahol inkonzisztenciát éreztem, ezért felejtős volt.

lehet, hogy ennél a műfajnál eleve magasabb átlagszint kell, hogy a gyengébb részek sem a közepesnél gyengébbek legyenek, hanem csak simán korrektek. a black mirror, de főleg az inside no. 9, szinte kivétel nélkül remek részeket hoz, a 10/10 sem ritka – a room 104 első 5 részéből négy jobb volt, mint közepes, csak egy lett gyengécske, szóval itt még nem merült fel nálam a kasza.

de ha csak 3-ból 1 lenne jó, akkor dobnám szerintem.

Oren - 2017. 10. 10. 17:33

Minden részben reménykedek, hogy majd ez végre jó lesz…de minden rész után csalódnom kell…a 10. rész után nagyon elgondolkoztam, hogy nem folytatom tovább. Jó lenne egy kibeszélő, mert egyszerűen olyan űrt hagynak a részek, nem tudom hova tenni, de lehet csak nekem túl magas a sorozat gondolatmenete, vagy lehet éppen ez a lényeg, hogy mindenki úgy zárja le magában ahogy akarja. De engem borzasztóan felidegesítenek ez a “döntsd el mire gondoltunk” dolog. A Inside No.9, a Dimension 404 és a Black Mirror ezerszer jobban bejönnek.

gatling - 2017. 10. 10. 18:02

Azért az a rész, amikor a fiatal indiai író-gyerek az informatikailag teljesen sík édesanyját instruálta telefonon keresztül az internet-korszak hajnalán, hogy az otthonfelejtett regényét küldje utána a laptopjáról Indiából Amerikába, rendesen epic volt…

peeeety - 2017. 10. 10. 20:54

Remek darabok voltak. Egy-egynél úgy érzem nem teljesedett ki a vég, ezeket nagyon sajnáltam, de a művészi, fordulatos részek nagyon tetszettek. Engem megvettek teljesen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz