login |

Lethal Weapon: kezdett a 2. évad

2017. 10. 10. 18:15 - Írta: Desmond Wallace

7 hozzászólás | kategória: kritika,

(Már két részt is láthattatok az új évadból, de ez az írás csak az elsőre reflektál.)

A 2016/17-es évad egyik nagy meglepetése volt a Halálos fegyver a Chuck és a Forever egykori showrunnerje által jegyzett tévés verziója, amely nem csak engem győzött meg, hanem a junkie-k nagyobb része is jól szórakozott az első évad során. A fináléban kaptunk ugyan egy cliffhangert, de ennek a feloldásánál sokkal fontosabb volt az, hogy marad-e az az őrült könnyedség, ami miatt olyan kedvelhető sorozat lett az LW.

Nyilván a premierből nem lehet hosszútávú következtetést levonni, de úgy tűnik, hogy nem lesz gond idén sem a minőséggel. Persze Murtaugh már nem lenne ennyire magabiztos, hiszen szeretett társa nem bánt vele túlságosan kesztyűs kézzel a mexikói kiruccanás során.

Túlságosan nagy fordulatokat nem hozott ez az epizód, de azért történt itt egy-két olyan dolog, ami hatással lehet a folytatásra, így spoilerekkel már csak a tovább mögött merek foglalkozni. Jobb az óvatosság, hiszen Martin Riggs-szel nem érdemes ujjat húzni.

Várható volt, hogy a nagy leszámolást nem fogják sokáig húzni, így pedig sima heti ügyet kreáltak Riggs bosszújából. Persze ebben a sorozatban egyik heti ügy se sima, hiszen őrültséggel vannak megspékelve a jelenetek. Murtaugh számára persze nem újdonság, hogy Riggs nem bánik finoman az emberekkel, de most a saját bőrén is megtapasztalhatta ezt.

Tito Flores a föld alá került, Riggs lezárta a múltját, szóval innentől talán kevésbé lesz önpusztító karakter, de az fix, hogy még egy jó darabig nem is ő lesz a kaliforniai mintanyomozó. Az epizód első fele túlságosan sablonosan indult, de aztán rendesen felpörögtek az események. Az utolsó 15 perc már azt a szintet hozta, amiért annyira szerettem az első évadot.

Összességében azt mondhatom, hogy jól szórakoztam, de nem fogok annyira elérzékenyülni, mint Murtaugh, szóval “csak” 6,5/10-re tudom belőni ezt a visszatérést. Természetesen továbbra is nézem ezt a halálosan szórakoztató akciókrimit, mindig jó látni, hogy az adott hétre milyen őrültséget találnak ki.

7 hozzászólás Ne habozz!

Roxi - 2017. 10. 10. 19:50

El is felejtettem,hogy már kezdett a sorozat így gyorsan bepótoltam. Én már azt hittem,hogy az évad végén lezárják Riggs bosszúját,így nem örültem annak,hogy átment a 2. évadra is. De így,hogy csak egy részt építettek köré teljesen rendben volt.

Nikki - 2017. 10. 10. 21:59

Szerettem úgy ahogy volt, már az elején is jól szórakoztam és a második részen is!

Ambriel - 2017. 10. 11. 07:56

Még mindig röhögök, ha eszembe jut Murtaugh érzelmi kitörése Mexikóban. Az évadnyitó szórakoztató volt, ha pedig hozzák ezt a szintet, akkor nem lesz probléma. NCIS: L.A-vel párban kitűnő esti szórakozás.
Azt azért remélem, hogy most, hogy elintézték a bosszút, kevesebb lesz Riggs magánéleti drámája, mert azt már tavaly is kezdtem unni.

Tudor - 2017. 10. 11. 14:59

Tudja valaki mikor lesz szinkronos kezdés?

winnie - 2017. 10. 11. 15:37

itt van minden ismert magyar premieridőpont: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/01/14/2017-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

állandó jelleggel az oldalsávban. ami nincs benne, arról még nem tudni.

bobi64 - 2017. 10. 13. 09:00

“Azt azért remélem, hogy most, hogy elintézték a bosszút, kevesebb lesz Riggs magánéleti drámája, mert azt már tavaly is kezdtem unni.” Elvileg erről szóltak a filmek eredetileg. Egy bekkattant zsaru, aki a felesége elvesztése miatt nem igazán érdekelt az életben maradásban. Bevállal minden őrültséget, csakhogy találkozik egy új szerelemmel, és ettől megváltozik. A másik rendőr, aki viszont erős családi háttérrel rendelkezik, a teljes ellentéte az előzőnek. Természetesen társak lesznek és a magán élet meghatározza mindkettejük munkáját, életét, cselekedeteit. Az más kérdés, hogy ezt milyen módon valósítják meg ebben a sorozatban.

winnie - 2017. 10. 13. 09:47

“Elvileg erről szóltak a filmek eredetileg. ”

ezzel nem mondasz újat, csak a különbség, hogy a film 90 perc, ez pedig most tart nemsokára az ezredik percnél. a pilotot meghatározta az alapszitu, a teljes évadra hatással volt, de nyilván valamikor valamilyen szinten tovább fognak lépni, ha azt akarják, hogy fejlődjenek a karakterek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz