login |

Inhumans: 3 rész után

2017. 10. 11. 19:15 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika,

Egy dupla és egy szimpla rész után a héten már a szezon feléig fogunk elérni az Inhumans-ben, ami, csak hogy beálljak a sorban, szerintem is elég gyengécske sorozat, de még így is előfordulhat, hogy maradok az 1×04-re. Még akkor is, ha a “kíváncsi vagyok a sztorira”-kifogás itt nem nagyon valid, hiszen nem nagyon van sztori, de ha lenne, akkor sem lehetne sokat kihozni belőle a maradék pár epizód alatt.

Még ha látnánk valami főszálat az Inhumans-ben, akkor azt mondanám, hogy kisülhet belőle valami, ami nem felületes, de így, hogy az egyik szereplő börtönben van, a másik hobóként ténfereg, a harmadik marihuána-ültetvényesnek áll, a negyedik akciózik, az ötödik lázad és indulni tervez, a hatodik pedig királykodik, nem sok minden fajsúllyal bírót lehet csinálni. (Sőt, a pilot végén egy hetedik szálat is életben tartottak, de minek? Plusz flashback-ek is vannak, meg egy, sőt, két civil karakter is – ennyit ez nem bír el.)

Ez a teljesen szétszakadó szerkezet a pár perces minisztorikkal (ehh, tudom, hogy ezt már sokszor leírtam, de ennél jellemzőbben még nem csinálta sorozat) akkor működne, ha erősek és megalapozottak lennének a karakterek, de itt egy-kettő zsengébb felütésen kívül a többség kvázi csak egy képesség, ráadásul azokat is út közben kezdik el megmagyarázni. (A karakterek motivációi végképp kérdésesek nulla alappal.)

Szóval mire összeállna a kép (és a csapat), addig vége lesz a szezonnak, és onnantól kezdve már lehet normális történetet is mesélni, de addig amit nyújtanak, az nem túl érdekes, sem történet, sem vizuális megjelenítés szintjén. Hawaii persze hozza magát, nagyon szép, de minden másból hiányzik a Wow!-faktor, főleg ebből az akcióstílusból, amire szavazott az Inhumans, lelombozóak a verekedések, mintha nem futotta volna jó csapatra. (Pedig nyilván profik dolgoztak rajta, de…)

Azt viszont elismerem, hogy olykor a humor működött, és többször is elértek valamiféle érzelmi hatást, de hadd ne legyen mérce az, ha valami elégséges.

Az eddigi részeket nagyjából 3-4/10-re lőném be, és nem nagyon látom, hogy mi volt a sorozattal a szándék a Marvel Studios részéről, illetve, hogy mit láttak ebben a koncepcióban, ami miatt muszájnak érezték a berendelést. Konkurenciát akartak csinálni az X-Men-sorozatoknak? De akkor miért csak 8 rész? Bár aláírom, hogy 22 epizódos évad esetében végképp kizárt lenne, hogy maradjak.

8 hozzászólás Ne habozz!

blade78 - 2017. 10. 11. 19:32

A Viasat ma is ismétli? Vagy folytatja? De egymás után 2x is lead valamit… rögtön ismétel a tegnapi bemutató ellenére? A port.hu-n nézem és… ehhh.

winnie - 2017. 10. 11. 19:48

23:00-kor lesz. előtte kilenctől film van, hibás a port.hu

Silver-sama - 2017. 10. 11. 20:11

Desmond *-*

(vajon gondolta volna Henry Ian Cusick, hogy egyszer még újra Hawaii-ra kell mennie sorozat miatt? :D)

Aredhel - 2017. 10. 11. 20:34

Én nem gondoltam, a többséggel ellentétben, hogy az előzetesek alapján rossz lesz. Igykeztem előítéletek nélkül nézni, de nagyon rossznak találtam. A pilot után nem látszott, hogy bármi miatt maradnék, de adtam még egy esélyt. A következő is gagyi volt, szóval azt hiszem ez az első Marveles kaszám…

Geza Kovacs - 2017. 10. 11. 21:26

Nekem ez a rendes világ ütközése a fura figurákkal majdnem mindig tetszik. Ebben a soriban van valami gagyiszerű, főleg az idióta Atilla vagy Atlantisz vagy milyen királyság meg a rikító ruhák miatt, de egész nézhető eddig.

Thomas - 2017. 10. 11. 23:54

Eh, hát az elején én is bosszankodtam, olyan unalmasak kezdődött a kavarós szállal, aztán mire végre beindult volna, az a hülye kutya nem külön-külön helyekre vitt mindenkit?:) Na, mondom, ennyit a dupla évadnyitóról, elmegy vele a plusz játékidő, mire egymásra találnak, és elkezdődhet az igazi sztori. De aztán rá kellett döbbennem, hogy ez a koncepció, hogy külön-külön bóklászik mindenki, és különböző kalandokba keverednek, őő:)

Aztán leültem újra az 1×03 elég ebben a tudatban, és azt kell mondanom, hogy tetszett, amit láttam, élvezetes volt, indítottam volna azonnal a következő részt. Végre Crystal is lekerült a Földre, amiért nagyon szorítottam (milyen cuki ez a csaj, ahogy néz, már ezen a képen is:), bár az nem volt benne semmi, hogy egy erdő közepén pont egy quados elé:) Az egyetlen bajom nekem is, hogy teljesen széttöredezik a sztori, pár perc alatt alig történt valami a legtöbb szálon. Ha ezt a 6-7-8 szálat összerántanák maximum 3-ba, vagy nem akarnák minden részbe az összeset belenyomni, még akár jó kis sorozat is lehetne ebből. Persze nem 8 részben, mert így mire összeérnének a szálak, vége is lesz, és akkor tényleg, mi értelme volt?

kalapkabát - 2017. 10. 31. 21:14

Jó pár részt végignéztem és kasza lett.
A képességek még érdekesek is lehetnének. Az se lenne rossz összehasonlítás hogy a Holdon rabszolgaként tartják az embereket így az átváltozottak végül is rosszabbak mint a földiek valaha.
Viszont így pont az veszett el hogy szurkoljak nekik. Sőt! A puccsot végrehajtónak szurkolni milyen már? Értem hogy igyekeznek kegyetlennek és gonosznak bemutatni csak ez iszonyatosan erőltetett lett.
Így meg a sorozat hibájának érzem az egészet.
A Viasat helyében keresnék valami jobbat. Nagyon pocsék az első évad…

Parafa - 2017. 11. 05. 19:29

Mazochizmusból maradok, és végig szenvedem, mert tényleg elég borzasztó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz