login |

Supergirl: kezdett a 3. évad

2017. 10. 12. 22:00 - Írta: superpityu

81 hozzászólás | kategória: kritika,

Kara Danvers was a mistake.

Szóval 3. szezonjába lépett a Supergirl, ami egy teljesen korrekt évadnyitóval indult idén útnak. Más kérdés, hogy a ‘korrekt’-et jelen esetben nem feltétlenül pozitív jelzőnek szántam, mert engem például nem győztek meg arról, hogy folytatnom kellene Supergirl kalandjait.

A tavalyi évadzáró után ugrottunk kicsit az időben és még mindig annak a következményeit dolgozzák fel a szereplők és maga National City is.

Az évadkezdés nem igazán újnéző barát, tele van visszautalásokkal az előző szezonra, viszont a behozott szálak teljesen újak, plusz ugye Reign már korábban fel lett vezetve, de így is érthető volt a premier. És aki követte a casting híreket az tudta, hogy Odette Annable nem bútordarabnak jött. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Valahol sajnálom azért a sorozatot, mert összességében tele van ígéretes dolgokkal: Kara teljesen jó, még akkor is ha ebben a részben kicsit túl sok volt a dráma. Tény, hogy a fináléban történtek miatt ezt nem lehet felróni neki, de akkor is sikerült túltolni. Az új dinamikára pedig rámondtam volna, hogy érdekes, ha nem látszott volna kilométerekről, hogy a 40. perc végére úgyis visszaáll a status quo.

A többiek eléggé parkolópályán voltak.

Alex és Maggie kapott egy civakodós bé-sztorit, amit mondjuk nagyon szépen futtattak ki a J’onn-os beszélgetéssel, de valahogy olyan idétlennek hatott számomra az egész. Lena véglegesen átvette Cat szerepét, aki pedig remekül állja meg a helyét az elnök oldalán. James pedig továbbra is semmilyen – nem volt zavaró ugyan, de mégis teljesen színtelen-szagtalan volt végig, ahogyan sajnos Winn-t is csak díszletnek használták.

Viszont a két beindított főszál ígéretesnek tűnik, talán azokért maradnék is, kár, hogy Reign összvissz talán 2 percet kapott, pedig baromira érdekelne, hogyan fog változni a karaktere. A másik szálon pedig Morgan Edge próbál kavarni, kicsit hasonló módszerekkel, mint az első évadban Maxwell Lord.

Egy szó, mint száz, engem most nem győztek meg arról, hogy ezt DC-sorozatot mindenképpen folytatni kellene, főleg nem hetiben. Pláne így, hogy még a Supergirl-re jellemző életvidám hangvétel sem jött át.

81 hozzászólás Ne habozz!

bobi64 - 2017. 10. 13. 08:50

Megy a kukába a többi ilyesfélével egyetemben…

Mate815 - 2017. 10. 13. 09:05

Én csak a másik 3 DC miatt nézem, hogy teljesen legyen a kép. Ez most tényleg gyenge volt, remélem javul majd ahogy halad az évad mert Melissa kisasszony habár nagyon bájos azért ez kevés lesz ahhoz, hogy megtartson a sorozat.

Mom - 2017. 10. 13. 09:07

Az életvidám kisugárzását én is hiányoltam a sorozatnak, viszont a végére már kicsit sajnáltam, hogy Kara ilyen hamar visszaállította az alapszitut, mert végre hasonló dinamika volt közte és Alex között, mint a sorozat elején. Ami nekem az előző évad második felében nagyon hiányzott. Annyira rámentek a párkapcsolatokra, pedig a kettőjük közötti testvéri interakciók már az elejétől kezdve a legjobb jeleneteket szállították számomra.

Aban viszont teljesen egyet tudok érteni a kritikával, hogy ha amúgy nem lennék elkötelezett a sorozat iránt, biztosan nem ezt a részt ajánlanám magamnak, hogy beleszeressek.

Ami viszont számomra még mindig elég hihetetlen, mikor egy széria sorozatminimummal nyit. Naivan azt gondolnám, ha az egyik rész nagyon rossz volt, akkor a következőt nézik kevesebben, de valahogy az amerikai statisztikák egyáltalán nem ezt tükrözik. De mondhatnám akár a Riverdale példátlan csúcsát is… Mi történik a nyár folyamán, ami ennyit változtat az emberek hozzáállásán? Vagy a reklámozáson múlik, vagy valami egészen máson? Tudom, hogy erről viselkedéskutatók és marketingesek tanulmányokat tudnának írni (vagy írtak is), de laikusként nagyon furának tűnik, hogy milyen ok-okozati összefüggések állnak a háttérben. És persze ezt nem csak adott sorozatra értem, hanem úgy általánosságban, csak most éppen a két említett példa ellentétes eredményei jártak a fejemben, mikor írtam :)

Succ - 2017. 10. 13. 10:08

@Mom: Szerintem a sorozatminimumos nyitásnak az lehet az oka, hogy sokan elfeledkeznek róla, hogy hoppá ez a sorozatom megint megy. Kell idő míg a daily routine-ját az ember visszaállítja, ha nézni akarja. Szerintem ez olyan 2-3. részig tart, hogy beálljon neki, hogy ez a sorozat ekkor és ekkor van.

Mom - 2017. 10. 13. 10:35

@Succ: Ebben igazad lehet :D Nem mindenki olyan addikt, hogy feljegyzést vezet róla mi-mikor megy :P (vagy megjelöli a TV újságban, ha éppen a régebbi időkre gondolok) :)

DarkEagle - 2017. 10. 13. 10:48

Egyet értek a kritikával bár Reign még sehol nincs azért az jegyezzük meg. Nagyon hasonlóan akarnak építkezni vele mint anno a Smallvilleben Doommal. Őszintén szólva nekem ez a darkos hangulat bejött volna de tudtam hogy nem tart sokáig. Eljátszották itt is hogy eltelt fél év mint a Flashben de ennyi idő után is a hátramaradt hős depis mint állat aztán hirtelen minden jó lesz. Tudod ki hiszi ezt el. Nagyon copy paste módszer megy CW szinten. Az egyetlen reményem Reign, de őt ki tudja mikor látjuk teljes formájában, talán fétávnál, előbb tuti nem, no meg ugye a 2. részben már szétcincálja majd Supergirlt Psy is. A 2. rész előzetes eléggé ígéretesnek tűnt szóval meglátjuk. Lesz pár érdekes új karakter pl a Légiós csaj is. Morgan Edge meg érdekes karakter lehet ha kezdenek is vele valamit és nem úgy lesz mint Lorddal mert azért nem semmi háttér sztorija van Edge-nek többek közt a kapcsolata Darkseiddal. Bár kétlem hogy azt elővennék.

Maggie és Alex továbbra is csak a kötelező pár semmi extra nincs bennük. J’onnt totál elfojtják és még lehetne folytatni. Maradok mert ha a Flasht kibírtam tavaly akkor ezt is ki fogom de azért jó lenne ha észbe kapnának már.

Silver-sama - 2017. 10. 13. 19:14

5/10. Ugyanaz a baromság, amit Eagle mondott nagyon lehúzta. A mocskok behozzák Psy-t (ráadásul olyan dögös cicával :S), ezért a folytatást még megnézem.

mSO - 2017. 10. 14. 18:43

Nem gondoltam volna, hogy a CW szuperhősös felhozatalában ez lesz a legjobb. Végre nem rinyált Kara (mondjuk rinyáltak a többiek eleget helyette is).

heidfeld - 2017. 10. 15. 21:15

Vannak lehetőségek, meglátjuk merre indulunk el.
Kellett már egy ilyen Edge a sorozatba, Természetesen az lenne az igazi, ha Lena is elkezdene a sötét oldalra állni.
Kezdésnek nem volt erős, de nem untam. The Flash, Arrow borzalmai után olyan volt, mint egy kellemes hétvége Bécsben.

Paladin - 2017. 10. 16. 18:37

Most lestem csak bele (hiába, nem a kedvencem), és csodálkozom, hogy senki nem említette meg itt global warmingos beszólást :)

LaCRossE - 2017. 10. 17. 11:07

Paladin: az ilyen kis odaszólásokat, ha megtartják, imádni fogom.

A második rész szerintem teljesen jó volt (nem kiemelkedő, de több, mint korrekt), Melissa most talán egy fokkal jobban játszott, mint szokott :)

Következő rész jónak ígérkezik :)

DarkEagle - 2017. 10. 17. 11:59

Igen a 2. rész sokkal jobb volt mint az 1. Melissának jól áll a dráma és a sötétebb tónus. Tetszik, hogy még mindig nem nyomja fullba a happy vagyokot. Yael Grobglas kisasszonyt pedig remélem látjuk még mert nagyon jó volt. Bár nagy kár érte, hogy nem a képregényes rucijában volt. :P

A Ruby féle botrány meg kicsit enyhén szólva is idegesítő volt. Értem én, hogy szerinte az anyja szuperhős de francért kell kirohannia oda ahol bontógolyók meg félelmet irányító nők mászkálnak. Komoly gondok vannak ezzel a kis csajjal. Az anyucija meg ahogy várható volt még nem tudja irányítani az erejét. Mekkora csavar lesz itt ha Ruby megtudja hogy az anyja igazából nem is a jókkal van. :D Bár az hogy adtak neki egy lányt nyilvánvalóvá tették hogy úgysem tér át a rossz oldalra legalábbis nem örökre. Az pedig hogy Lena őt is behozta a CatCo-ba hát no comment. Nem hiszem el, hogy mindenkinek ott lehet csak dolgozni legyen jó vagy rossz.

És ha már Lena. Nagyon menő volt ahogy beszambázott és rögtön mindent átvett. Imádtam nézni Olsen szenvedését. Ahogy a liftre reagált Lena az is pöpec volt. Kár hogy Cat nem hallotta. :D Abban viszont reménykedek hogy nem akarják Lenát és Olsent összehozni mert akkor tökön szúrom magamat. Ja és remélem nem húzzák sokáig hogy Lena megtudja ki is Kara mert kezd sok lenni a titok és ha Cat rájött akkor nehogy már Lena ne jöjjön rá.

A következő rész viszont NAGYON várós! Nem akarok spoilert írni de J’onn központú lesz mint az ki is derült a rész végéből.

LaCRossE - 2017. 10. 17. 12:24

Aligha hiszem, hogy megtörténne (ez nem az a sorozat), de akár meg is ölhetik Reign lányát, Rubyt (Supergirlnek nem sikerül megmentenie, mire a nő bekattan teljesen), bár ennek nem látom sok esélyét.

Valami motiváció kell, hogy a nő átvedledjen gonoszba, és nem akarom, hogy valami hülyeséggel traktáljanak minket, mint hogy “nem tudom irányítani az erőmet, nem is vagyok gonosz brühüühühü”.

DarkEagle - 2017. 10. 17. 12:40

Hát pedig az utóbbi esélyes CW fronton. :D De ne legyen igazam. A lánya meghal jó lenne bár tipikus klisé lenne de a jobb fajtából. De nem ilyen bátrak. Talán a másik az lehet hogy jön valaki aki majd irányítja őt és úgy hozza vissza az igazi énjét. De ha a lánya nem hal meg úgyis ő hozza vissza majd az mami énjét. :D

Mom - 2017. 10. 17. 18:49

Először gyorsan ahhoz, ami fölöttem a téma: én nem ismerem a képregényes karaktert, szóval ha nem mondjátok, hogy Reign gonosz karakter, akkor bizonyára nem is fogok gyanút, de még így is nehéz elképzelni, miféle motivációval lehet azzá tenni (kivéve gyerekgyilkosság) pár rész alatt… Mert gondolom nem az utolsó részben válik főgonosszá, bár mit tudhatok én :)

Ami viszont a 2. részt illeti, nekem rettenet csalódást keltő volt. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, ezt gyorsan leszögezem. De ilyen ötlettelen és unalmas része még nem volt, amibe többször is beletekertem, hogy lássam, meddig tart még az adott jelenet/részemről szenvedés… És itt szigorúan a forgatókönyvet okolom. A színészek hozták a szokásosat, de a lelki válságokat sem sikerült igazán megalapozni és a drámával sem tudtak jól sáfárkodni írás közben (és itt nem csak a pozitív irányra gondolok, mélysége sem volt).

Azt meg végképp nem értem, hogy Supergirl miért nem saslecsap módon kapta el a csajt ahelyett, hogy leszáll vele szemben és megvárja míg felkészül az ellentámadással…
Na mindegy, engen ezek általában nem szoktak megakasztani, de annyira semmi nem történt itt, hogy ezek a dolgok kezdtek nagyon zavarni. Vagy a rombológolyó körüli kritikán aluli CGI. Egyszerűen rémes volt, pedig, hangsúlyozom, soha nem figyelem a CGI-t! De most itt és a Flashben is kicsapták a biztosítékot a vizuális munkatársak…

Áhh, nem is tudom mit mondhatnék, mert nem igazán akarom bántani, de remélem, hogy a következő részektől vagy visszahozzák a könnyedséget, vagy ha drámázunk, azt alapozzuk meg becsületesen. Ez nekem túl felszínes és erőltett volt.

De semmiképpen sem szeretném pozitívum nélkül hagyni a véleményem, ezért kiemelem Lenát, akinek sikerült jó jeleneteket írni, de úgy mindenkivel! És munka közben barátságot tartani… ebben lehet potenciál, ha nem ragaszkodnak a legnagyobb klisékhez.

DarkEagle - 2017. 10. 17. 19:56

Igen, Mom, teljesen igazad van a CGI-t el is felejtettem említeni de a bontógolyós résznél a fejem fogtam kb. Félkész volt az egész.

Az hogy Kara vagy bármilyen hős miért nem nyomja le azonnal az ellenséget egyértelmű. Ha megtennék nem tartani 40 percig a rész csak 10 percig kb. Viszont ettől még meg lehetne oldani rendesen de nyilvánvaló hogy a Mon-El dráma miatt kellett ez bele. Egyébként Psi ennél sokkal erősebb a képregényekben itt nagyon le lett butítva. Lényegében egy átlagos metahumán lett aki imádja a lóvét. De hát ilyen ellenségek kellenek hogy Kara kitűnjön mellőlük ami szomorú.

mSO - 2017. 10. 18. 23:14

A CW sorozatok közül most ez a legnézhetőbb. Nem azért, mert kiemelkedő, hanem azért, mert a többiek minősége lefelé zuhan…

heidfeld - 2017. 10. 23. 16:58

Na, ilyen még nem volt. Elaludtam a részen, de nem azért, mert fáradt voltam….
Egy jó volt benne, a bankrabló-csaj. Viszont, ha Reign fele olyan gonosz lesz, mint a lánya idegesítő, akkor érdekes, izgalmas dolgok elé nézünk.

LaCRossE - 2017. 10. 24. 10:37

3X03

Ez is egészen jó rész volt. J’onn megérdemel egy kis boldogságot, szóval örülök, hogy az apja életben van, és a Földre jött. Remélem, hogy vele nincs valami hülye tervük az íróknak, csak hogy keresztülvágják azt a pici jót, amit J’onn most kapott.

A Maggie féle szál is okés volt, de remélem, hogy az apját még látjuk később.

Chiplecsap - 2017. 10. 24. 18:33

hamarosan Maggie -t sem fogod többé látni nem hogy az apját XD

LaCRossE - 2017. 10. 24. 19:25

A komment megírása után eszembe jutott ám a dolog :D

Mate815 - 2017. 11. 01. 09:30

Ez végre egy érdekes rész volt!

DarkEagle - 2017. 11. 01. 22:11

3-4. rész mivel kicsit lemaradtam.

A 3. rész félig jó volt nagyon és félig nagyon rossz. Régóta könyörgök már hogy fejezzék be a leszbi lányok sipákolását. Borzalom amit velük művelnek. Az egykori badass Alexből mára csak egy rinyagép lett és ez a legfőbb gondom nem a melegsége mert az alapból nem érdekelne ha nem csak kamukapcsolat lenne az egész. Hál Isten hamarosan megszabadulnak tőle. Nem is értem mit gondoltak. Jön a házasság pár hónap járás után úgy hogy meg sem beszélik előtte a jövőt, WTF?

Viszont a marson töltött jelenetek zseniálisak voltak. Ez történik kérem szépen ha olyanok is kapnak lehetőséget alakításra akik tudnak színészkedni is. Már régóta le akartam írni de mivel ez a rész tökéletes alkalom rá most teszem meg. Melissa remek színésznő és nem csak egy imádni való tündi bündi. És ez minden egyes alkalommal akkor kerül előtérbe ha komoly színész van mellette. J’onn karakterét annyira mellőzték hogy arra mentség nem lehet és megmondom őszintén az idejét se tudom mikor érzékenyültem el a Supergirlön talán az 1. évadban szintén J’onn részein vagy amikor Melissa komoly lehetőséget kapott. De most itt David Harewood és Carl Lumbly lenyomott arra nincsenek szavak. Csillagos ötös, könnyezős jelenetek voltak.

Nem mellesleg halkan jegyzem meg gyönyörű kikacsintás hisz Carl papa anno az Igazság Liga animációs soriban adta a hangját J’onnak. :D

4. rész.

Nagyon tetszett. Jó volt ez a szekta vonal és ahogy felépítették Reignt is. Látszik hogy előre el van tervezve a dolog és ha jól sejtem látunk pár World Killert Reign előtt majd. Mert tippre ők lehetnek a hajón. Vagy épp Ruby apja. Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak vele kezdeni egyébként mert azzal hogy van egy lánya még mindig nem békültem ki mert valahogy előre érzem hogy a happy endinget benne. Pedig nagyon jó volna már egy kőkemény gonosz aki nem válik jóvá vagy akit nem más irányít hanem szimplán csak gonosz.

Sire - 2017. 11. 02. 13:19

Hát nálam a 4. rész vége kiverte a biztosítékot. Jó ne keressünk értelmet egy szuperhősös filmben. De a végén Supergirl kriptonittól legyengülten nem tud repülni, de éget a padlóba egy legalább 1 méter átmérőjű legalább 50 méter mély lyukat!!! Hát mit mondjak ez elég gáz volt. Senki nem halt meg a hőtől? Ennyi hő gallyra vágta volna a fél stadiont! Nem fulladt meg a gázoktól? Nem olvad meg a padló vagy 10 m-s körben? Hova került az elégett több 100 tonna anyag? Ennyi energiával simán eldobhatta volna a bombát a holdig! Ha legyengülve ilyen erős a hőlátása, akkor nem használhatná városban, mert mindent átégetne. A hőlátásos balesetekben már összedűlt volna a fél város! Meg milliós lenne a halottak száma. Ez így nagyon gáz volt. A szektás dolog amúgy nem lett volna rossz.

heidfeld - 2017. 11. 02. 15:01

Igen, 3. rész kifejezetten jó volt. Különösen Maggie apja, aki szereti, félti a lányát, ha esetleg valakinek ez nem jött át. Más kérdés, hogy közben a világ alaposan más lett.
4. szektás része nem lett volna rossz, de igen: Logikátlan dolgok sokasága a jégcsarnokban.
Mondjuk sehogy nem értem, ha jegyben jársz, már jó fél éve, hogy nem lehet ilyen fontos témákat megbeszélni?
Reign érkezése viszont biztató.

hokuszpk - 2017. 11. 02. 15:49

nem kell minden aprosagon fennakadni.
azert voltak a jegcsarnokban, mert ott mindjart keznelvan a hutoberendezes, es mivel ment a meccs, eppen uzemelt is :)

a harmadik reszben azon senki nem akadt fent, hogy egy-ket marsit falhozvag, ra a jogarra, tovabbiakat holatassal rendezi, aztan az utolso meg szepen elkapja a kacsojat es moccani sem tud ?

DarkEagle - 2017. 11. 03. 11:19

Jogos, ilyenek ezek a sorozatok, ezt le kell nyelni. Az egész jelenet lényege az volt hogy valahogy lekerüljön a cucc a felszín alá hogy beindítsa a Reign sereget alant. Eddig gondolták ki az írók és nem tovább. Az ilyeneket már megszoktam ezek baromira nem zavaró dolgok. Ami zavar azt fentebb leírtam.

Egyébként nekem senki nem fogja bemagyarázni hogy Maggie apja szereti őt. Kislány korában kidobta mint egy használt rongyot most meg visszajön hogy a szemébe mondja hogy legszívesebben leköpni és letagadná. Ja, tényleg az év apja. És itt most nem arról van szó hogy milyen világban élünk. Lehetne ez a 40-es évek vagy akár 200 évvel később is. Egy apa nem teheti ezt egyik korban sem a gyerekével. Utálom ha bárki attól retteg hogy mit mondanak mások. Ne másokkal foglalkozzon hanem azzal hogy mi jó a gyerekének.

Silver-sama - 2017. 11. 05. 19:02

Pici érdekesség: A tavaly Kevin Smith által rendezett “Supergirl Lives” epizódban szerepelt a lánya (akit egyébként Harley Quinn Smith-nek hívnak :’D)

DarkEagle - 2017. 11. 07. 13:40

Hihetetlen, hogy Kevin Smith kell, ahhoz, hogy legyen egy jó rész idén, eddig, a Supergirlben. Igen, ez a rész végre jó volt. Igaz a leszbi szálat elpörgettem mert annyira cinkes volt, hogy szó nincs rá. Szakítani akarnak de azért egy utolsót kufircolnak. Majd jön a könnyes búcsú. :D

Viszont maga a rész ezen kívül bejött. Bár kicsit félek, hogy ez a jó kis trió, Kara, Lena és Sam idővel megbotlik egyértelmű okok miatt. Nagyon ki volt hangsúlyozva most is, hogy Sam nagyon szereti a jányokat de nem annyira mint a sajátját. Félek, hogy meg akarják ölni a kislányát és így lesz belőle ellenség. Bár tettek utalást arra is hogy Kara és Sam jó csapat szóval ki tudja. Mondjuk ez jó, hogy nem tudom előre mire számíthatok, legalábbis ezen a téren. Katie McGrathot remélem örökre bebetonozzák ebbe a sorozatba mert ma is zseniálisat alkotott. Ez a nő képtelen rosszul alakítani.

Amit viszont továbbra sem nyelek le hogy J’onn mi a francért nem ment segíteni Karának? Oké hogy elbír egy repcsit maga is de ha ő is ott lett volna nem lett volna ennyi dráma. Persze fain volt ahogy két kézzel fogta a szétkapott gépet de azért ne hanyagoljuk már J’onnt könyörgöm!

Sam/Reign szála is egyre közelebb, most már golyóálló nyilván a tetkók múlthéten nem véletlen jelentek meg, gondolom azok jelezték hogy nagyjából ereje tejében van.

A jövőheti részt nagyon várom. Rég volt már ilyen egyébként, hogy izgatottan vártam SG részt. Visszatérünk a múltba a tesók eredetét megvizsgálni. Enyhén elkapott a Smallville érzés az előzetes láttán. Szóval azt kell mondjam a gyatra start után azért reménykedek és eddig simán veri a SG a Flasht, az Arrowt nem annyira de megközelíti, bár a LOT-ot egyik se közelíti meg. De az más tónusú sorozat. :D

Shed - 2017. 11. 07. 13:49

Nézem a mostani részt és csak az jutott eszembe, hogy mennyivel jobb lett volna ha Maggie és a Denvers csaj között csak lebegtetik ezt a dolgot, és megmaradt volna a kapcsolatuk a kőkemény zsaru csaj és a kőkemény titkosügynök csaj forró-beszólogatós barátságának. Csak a pozitiv példák: Miért éppen Alaszka? sorozatban a doki és az ottani Maggie kapcsolata, vagy az X aktákban a két főhős, vagy a régi Bruce Willis sorozat, mikor magánnyomozók voltak már nem is tudom kivel.
A beteljesületlen, mindig a baráti-szerelmi határmezsgyén mozgó kapcsolatokra akár évadokon keresztül is lehet jó párbeszédeket, kapcsolati rendszert írni.

De itt kb. 4 rész alatt összejöttek, várható volt hogy nem tudnak mit kezdeni velük. Pedig Maggie nekem bejött nagyon. Még az is jó lett volna, ha kap egy haveri, be nem avatott rendőri mellékszerepet.

Kb. a Luthor csaj is csak addig lesz jó, amíg nem tudja ki Kara, amíg csak a civil életéhez kapcsolódik szervesen.

És az a legrosszabb hogy egy sikeres(?) leszbikus kapcsolat bemutatása miatt egy jó karaktert (lehet hogy kettőt) teljesen lekukáztak. Pedig ugyanazon leszbikus kapcsolat lehetőségének a folyamatos belengetésével ugyanazt elérték volna, lett volna a kapcsolatukban egy feszültség, egy várakozás, amit éreztek volna a nézők is.

Ez számomra egyértelműen írói hiba. Pedig a Supergirl nem áll annyira jó karakterekben, hogy csak így kukázzanak egy jót. Mert Maggie egy jó karakter volt, egy érdekes szereplő.

DarkEagle - 2017. 11. 07. 13:56

Ja amúgy új hír, hogy castingolták Jesse Rathot Sueprgirlbe mint Brainiac 5, ergo most már elkönyvelhető 100%-ra, hogy idén jön a Légió. Elvégre ő már a 2. casting a csapatból. :D

Amúgy nézzétek meg a kövi rész előzetesét. Egy pillanatra azt hittem, hogy Melissa van benne mikor repül Alex-szel de nem. Az a 16 éves csajszi van benne. Hihetetlen milyen telitalálat lett az ő castingja. Ráadásul badass is a csaj mivel Jason Stathammel is volt filmje. :D

Aa - 2017. 11. 11. 19:56

@Shed Régen simán tabu volt ezért nem volt, manapság pedig nem tehetik meg a készítők, hogy csak belebegtetnek egy LGBTQ kapcsolatot és évadokon át húzzák velük a “will they won’t they”-t, mert rögtön azonnal queerbait-et kiáltana a célközönség. Még akkor is ez történik, amikor a készítőknek egyáltalán nem céljuk két karaktert romantikusan összehozni, csak épp remek a kémia a színészek között(Supercorp). Nem lennék a készítők helyében mert sehogy sem nyerhetnek. Sok időnek el kell telnie, mire annyira mindennapossá válik az LGBTQ reprezentáció, h a készítők végre szabadon játszadozhatnak az LGBT karakterekkel.

majsz - 2017. 11. 14. 11:04

Nemá ez a Smallville utalás a mostani flashback részbe.. :D Chloe meg wall of wierd, pedig az elvileg tök más univerzum, mert a képregénybe ez nincs, így biztos onnan kell lennie. Remélem azért nem rángatják bele.

LaCRossE - 2017. 11. 14. 14:00

Jó rész volt, kellett már egy Kara és Alex centrikus rész, még ha a java része flashback volt.

Mate4182 - 2017. 11. 18. 07:20

az aktualis reszben (6) komolyan jarna egy fizu emeles a castingosoknak.
a ket kiscsaj akik Karat es Alexet alakitjak a flashbackben … bakker ezek telitalalatok.
olyan 100% casting munka hogy lepetezek …
nagyon nagyon ritkan latni ilyet sorozatokban …
a resz nem volt annyira jo mint az 5 de elismerem hogy kellett egy ilyen epizod is.

Sam pedig ne legyen mar rossz karakter mert abszolut a kedvencem az elso szereplesetol kezdve :D :D

heidfeld - 2017. 11. 18. 13:21

Castingosok megérdemelnék az emelést, nagyon jól dolgoztak.
Tartottam ettől a résztől, de egynek elment. Különösen az Alex-Kara versengés.
Előző rész jobb volt, főleg a gonosz kópé. Viszont ez a szakítunk, majd lefekszünk hülyeség volt. Ilyenkor még egy csóknak is más íze van.

Anni - 2017. 11. 19. 20:02

Számomra a 6. rész a sorozat egyik legjobb része volt. Izgalmas volt és “cuki” :D A fiatalok tényleg nagyon jó választások voltak.
Első évados szintet hozott, amikor Alex még badass volt Kara meg a pattogó hugica :D
Remélem jó részek jönnek és Alexet is visszahozzák valahogy a régi énjére.
Mon-El visszatérése elég hamarinak tűnik na de majd látjuk.

hokuszpk - 2017. 11. 21. 12:24

oke, csak kiderult, hogy Mon-Elnek megis jobb izlese van, mint eddig gondoltuk, johet a kepbe Brainiac 5

DarkEagle - 2017. 11. 21. 20:01

Jó kis rész volt megint. Először is Reign. Konkrétan fájt a szívem szegény Sam hogy örült, hogy olyan mint Kara aztán jól fejbe vágták az igazsággal. Az viszont meglepett, hogy nem szarakodtak és kavartak vele hanem csak szimplán kapott egy erődöt ahol átváltoztatta valami banya. Viszont innentől baromi egyszerű a képlet. Szó szerint kihangsúlyozták a rész elején hogy Ruby az ő szíve ergo miatta tér majd vissza a normál énjéhez. Nem tudom hogy ennek örüljek-e egyelőre. Meglátjuk hogyan oldják meg.

És akkor a visszatért szerető. Idáig hallom ahogy még most is kiabálnak és sírnak a Karamel fangirlök. És tetszik a vernyákolásuk. :D Konkrétan hadjáratot indítottak a CW ellen. Röhej hogy mit le tudnak művelni egyes agyhalott nézők. :D Bár őszintén szólva Imra meg sem közelíti Karát szépségben. Oké nem csúnya, szép meg minden de nem annyira mint Kara. Viszont így meg lehet a normálisabb nézők fognak szívni mert jön majd a dráma dögivel, Kara megint bedepizik stb. Ráadásul neki is jön egy újabb szerelmi szál ha követik picit is a képregényt hisz jön Brainiac 5, bár nem tudom vele mi lesz mert abban biztos vagyok hogy ha egy Supermant nem tudnak megcsinálni rendesen több részre akkor egy teljes Légiót sem fognak itt tartani, elvégre még J’onnt sem használják francra sem. Nyilván a 10. részben aminek a címe ugye ‘Legion of Superheroes’ ki fognak derülni a dolgok, hogy visszajöttek, hogy megmentsék Karát Reigntől és ha ez sikerül visszatérnek majd a 31. századba.

Egyébként ha ez lesz akkor egy az egyben lemásolták a készítők a Smallville-t. Mondjuk már így is megtették hisz ott Doomsday volt itt meg Reign, a Légió meg ugye ott is Doomsday miatt jött a múltba figyelmeztetni Clarkot itt meg Reign miatt (gondolom) Karát. Minden esetre egy jó dolog kisült ebből. Mégpedig hogy Mon-El úgy fest, végre az a Mon-El akit a képregényekben is ismerni és nem Kara kiskutyusa.

Végére pedig J’onn és a faterja. Voltak vicces pillanatok azt meg kell hagyni, több játékidőt érdemelnének. Az a WC-s jelenet Winnel hát sírva röhögtem. :D

És akkor jövőhéten jöhet a crossover! Utána meg Reign, majd pedig Januárig szünet!

Senki - 2017. 11. 28. 13:10

Ki lepődött meg Alex akcióján a próbavacsorán? :D

Kopasz - 2017. 11. 28. 19:53

A rész elején mikor bemutatták a várost, enyhén műanyagszagú volt…De nem volt rossz rész :D

DarkEagle - 2017. 11. 28. 20:15

Hát nem volt rossz ja de ez még mindig csak a CW sajnos. És itt nem a CGI minősége a lényeg hanem a shipper warra épített sztorinak nevezett valami. Minden jó jelenetre jutott legalább 3 szar és ezek közül mind vagy Felishitty vagy Irishitty szarakodása volt. Konkrétan olyan volt mintha ők lennének a főszereplők. És akkor a nyilvánvalót nem is mondom ami Alex és Sarah közt történt.

Egyszerűen röhej hogy Sarah aki egykor egy badass bérgyilkos ninja volt mostanra ledegradálták sima leszbi boszivá aki minden nőt lefektet kb akit meglát. Ugyan ez igaz Alexre is mármint ami a badasst illeti. Egyébként Sarahnál nekem ez a leszbi vonal mindig is baromság volt.

Pl ott van az Arrowban Curtis vagy a Flashben a Kapitány a rendőrségen. Nem szarakodtak egyből melegnek mutatták be őket és nem úgy mint Alexet és Saraht akik pasikkal is voltak aztán hirtelen nőket szeretik. Anno ugye Alex kavart némileg az 1. évadban Max Lorddal majd Supermanbe volt szerelmes kb most meg csajokat akar. Sarah meg konkrétan ugye Oliverrel kavart és látjuk mi lett belőle.

A rész fénypontja nálam mikor Kara énekelt. Az gyönyörű volt és maga Melissa is abban a kék ruhában IS. Bár kicsit már rosszul éreztem magam mert nem tudtam nem a dekoltázsát bámulni annyira ki volt emelve a ruha miatt. :D

Oliver eljegyzése meg szimplán szánalmas, Barry partiján eljegyezni a nődet? Ennél szánalmasabb és irreálisabb jelenet nincs a világon. Még a Kara-X és Oliver-X házasság/csók se volt ennyire kínos. :D

Marianna - 2017. 11. 28. 20:33

@DarkEagle
Sara biszexuális igazából, csak az utóbbi időben a csajokat jobban preferálja, de ő nem hirtelen lett a női nem rajongója. Anno még az Arrow 2. évadának 13. részében egyszerűen tisztázták, hogy mindkét nem érdekli, hisz kiderült, hogy Nyssa-val is jó darabig egy pár voltak.

Sancho Pansa - 2017. 11. 28. 23:10

DarkEagle még tanulja a nemi vonzalmak nembinárisságát – épp az a legjobb nekik, hogy nem kell lecövekelni csak egy nem mellett. Nem mintha bárkinek is a bemutatkozásakor kellene ezt nyilvánosságra hozni – szóval ilyen szempontból az sokkal nagyobb gáz, hogy szükségét érzik egy karakter bemutatásánál, hogy hozzátegyék azt is, hogy “Ja, amúgy meleg vagyok.” – de mint a példa mutatja, az íróknak van igaza, hogy ezt kell csinálni, mert vannak, akik ezt elvárják. Pedig ez épp olyan dolog, aminek szép lassan kéne kiderülnie (ha egyáltalán kiderül valamikor)

Tyberius06 - 2017. 11. 28. 23:11

Nem követem a Supergirlt, csak a crossover miatt néztem meg ezt a részt, szóval jó volt az a pár “ismétlésnek” bedobott infomorzsa, hogy épp ki-kivel-merre. Persze, hogy ezek köré építették a drámát, az már nem volt olyan jó…
Sarah biszex volt eddig, ahogy Marianna írta, vele semmi baj nincs, plusz mivel folyton úton vannak, nincs igazán lehetősége tartós kapcsolatra, miért ne használná ki a lehetőséget, simán belefért. Alex hisztije ezekután (bár asszem az már a pt. 2-ben volt) sokkal iritálóbb volt.
Eljegyzéssel semmi gond nem lett volna (nekem unokatesómék (nő) a leendő férj bátyjának az esküvőjén tudatták a családdal, hogy következő héten ugyanott ők is egybekelnek, addig nagyon senki nem tudta… – true story), de azzal már igen, hogy mind a pt1-ben mind a pt2-ben kimaxolták a nyáladzást és a pt2-ben ez a Felicity-Oliver-Barry-Iris négyes nyáladzás baromi idegesítő volt, illetve totál kibillentett a részből. Értem én, hogy kell valami konfliktus, amivel kitöltik a 2 akció közötti részt, de miért szerelmi nyáladzás, amihez csatlakozott persze Alex is…
Nemtom hol a tart a sztori a Supergirlben, de hol van Superman? És mi az esély arra, hogy ő a még nagyobb Fuhrer Earth-X-en, hiszen valahogy adná magát…
Egyébként frankón azt hittem, hogy azt a cseppet sem cool beállást végre elfelejtik Karanál, amikor csípőre tett “ököllel” pózol és néz komolyan/szigorúan… van olyan rossz, mint a fenti 4-es nyáladzása…

DarkEagle - 2017. 11. 28. 23:51

Igen Sarahnál nincs is gond de attól még uncsi hogy mindig kavar valami nővel.

Egyébként Kara beállásával szokás szerint a tipikus Superman beállást akarják utánozni de bármilyen cuki is Melissa tényleg cikis volt. :D

Ami zavaróbb ennél a sok plothole. Oliver honnan a francból szerzett pl kryptonitot? Tudtommal nincs Kara Föld1-en különben mi értelme lenne átcipelni állandóan a másikat? Szóval jó lenne ha kezdenének már ezzel valamit a készítők pláne olyan kijelentések után amit Wells nyomott hogy minden Földön van Kara ahogy mindenki más is. Ami megint hatalmas bullshit mert ez sem igaz. Barry anno mondta Kara földjén hogy van Star Labs de nincs Cisco se Caitlyn se Wells de még ő se. Szóval ezt megint nagyon nem gondolták át.

Arról nem is beszélve hogy Superman nyilvánvalóan nem lesz benne a náci birodalomban ami megint hatalmas baromság. És értem én hogy Karának kell a vezetőnek lenni náci korban is de ha nem akarják használni Supermant akkor minek vették elő egy rendes castinggal?

És akkor még lehetne sorolni a kérdéseket de hát minek is foglalkozzak vele hisz az írók se teszik.

winnie - 2017. 11. 29. 06:49

valaki leírná, hogy mi volt reign története az évadkezdéstől röviden, hogy miképp mutatták a karakter evolúcióját? k

Alexejevic - 2017. 11. 29. 07:22

Nekem a crossover első fele még tetszett is. Volt benne humor, akció, maga az elképzelés sem rossz. Pörögtek a részek. De valóban durva, hogy jön a világ nagy fenyegetése, erre Irisnak az a legnagyobb problémája, hogy Felicity miért nem mond igent:D Úgy, hogy még őt sem vették el:D Plusz Oliver újra Íjász lett, csak úgy:D Tudjuk, a CW drámasorozat, de tényleg “kiesünk” a részből, amikor egy brutál csata után a lányok és sajnos Oliverék is arról diskurálnak, hogy most kié lesz a következő lagzi:D:D
Remélem a 4. rész vége azzal csúcsosodik ki, hogy Felicity igent mond és végre lezárják ezt az “óriási” konfliktust:D Csak végre menjen már hozzá…
Engem Alex mindig is idegesített, unom, rühellem a szereplőt…
Hol van Superman, hol van Reign, hol vannak Palmerék? Vagy minden rész végén beugrik egy felmentősereg?:D
Ezek érdekes dolgok. De amúgy élvezhető. Jobb, mint tavaly…

Mate815 - 2017. 11. 29. 09:06

Nem volt rossz az első 2 rész, páran hiányoztak, gondolom majd ma lesz a nagy dara. Kicsit valóban sok volt a romantika de azért nem vészes. Sokakkal ellentétben én bírom Felicityt és Irist is, cukik voltak ahogy próbálták elkerülni a nácikat a Starlabsben. Reverse flasht azért remélem megmagyarázzák mert ugye tavaly a LOT-ban elvileg meghalt. Vagy ez egy korábbi énje lenne?

heidfeld - 2017. 11. 29. 10:39

Ezt a biszex-dolgot, Lisa Kudrow elénekelte a gyerekeknek..
Igen, Lot-ban nehéz a tartós kapcsolat. Sara esetében határozottan jó lenne. Dark unja ezeket a nőkkel kavarásokat. én nem. Camelot-ban volt a leghihetőbb.
Magában a részben idegesítettek a zenék, CW lelkizgetés. Ki más kiabálna ilyen ünnepségen, hogy nem kell papír? Igen. az egész Univerzum legfeleslegesebb/idegesítőbb karaktere…
Sajnos kiderült, hogy sok a csapnivaló színész. Magasan Oliver alakítója a leggyengébb, Történet maga közepes, viszont voltak jó dumák.
Regin egy balesetnél, lányát védve került a történetbe. Itt használta először az erejét, amitől megijedt. Lánya vette észre, de ő tagadott. Ezután került Lena cégéhez. Egyre többször ugrottak be képek, aztán elindult, valamit követve.

DarkEagle - 2017. 11. 29. 16:39

Hihetetlen egyébként mennyire mellőzve van Kara mindig a crossoverekben. Lényegében fontos szerepe nem is volt. Énekelt egy kicsit, nevetgélt mindenkivel, majd elrabolták fel akarták vágni a végén tolt egy harcot megmentett mindenkit azt csókolom. Ennyi.

Brutális mennyire lehúzza az Arrow és a Flash ezt a két másik sorozatot.

Mom - 2017. 11. 30. 11:59

@winnie: én így tudnám összefoglalni:
Lena helyét vette át a cég vezetésében, amíg Lena újságíráskodába merült. Egyébként van egy lánya, akivel megy az állandó hiszti, hogy túl sokat dolgozik, a gyerek meg rettenet idegesítően kotnyeles… na de mindegy is :D

Szóval összebarátkozott Karával, Lenával meg Alexékkel és közben szép lassan kezdett gyanús lenni neki, hogy rejtett képességei vannak. A crossover előtti részben meg kb átvette felette az uralmat.

Ebben semmi szakszerűség vagy pontos bemutatás nem volt, bocsi, de nekem, mint képregény-ismeretlennek ennyi jött le az ő jelenlétéből :) Majd a többiek kiegészítik a hiátusokat :)

LaCRossE - 2017. 12. 05. 11:53

Kiváló félévadzáró volt. Imádtam a Supergirl vs Reign harcot, látszott, hogy sok esélye nincs az előbbinek. És a következő rész trailere is további bizakodásra ad okot.

A 3. évadra egyelőre sok panaszom nincs, bár mondjuk a James/Lena minek kell, azt nem tudom, mert egy fadeszkában több élet van, mint James-ben.

DarkEagle - 2017. 12. 05. 13:41

Hát igen, ez valóban remek kis félvadzáró volt. Leszámítva a fentebb említett James/Lena szerelmi szálat. Nem is értem mit gondolnak a készítők. Elképzelem a beszélgetést: “Itt van nekünk James meg egy fölösleges színész srác, kéne kezdeni vele valamit mert lényegében a semmiért kapja a fizetését, tegyük hasznossá.” “Oké tegyük meg igazságosztóvá.” “Fenébe így sincs haszna, oké akkor kapjon egy romantikus szálat, mert arra a CW nézői ugranak mindig. Nem baj, hogy lehúzza majd Lena amúgy tökéletes karakterét és olyan lesz mintha Lena egy darab deszkát nyalogatna. Idióta szerelmi szál kell a nézők, addig is lehet elfelejtik az agyérgörcsöktől, hogy a Karamel már nem aktuális. :D” Hát én legalábbis így képzelem el a Supergirl író asztalánál a beszélgetést. De nyilván ők sokkal izgatottabbak a kapcsolat izé miatt. :D

Ezt leszámítva egyébként szép iparos munka volt. Bár az hogy Reign nem lett rögtön olyan mint a crossover előtti rész végén hanem visszavedlett anyuvá, hát nem igazán jött be. De ezek szerint akkor ez lesz idén a terv, hogy dupla személyisége van. Szóval 100%-ban lemásolták a Smallville féle Doomsdayt. Viszont Reign külsejével még mindig nem vagyok kibékülve, mint a Szürke 50 árnyalat filmnek nevezett valamiből szökött volna meg. :D Ettől eltekintve badass.

És még azt is megbocsájtom a készítőknek, hogy próbálták eljátszani a “The death of Superman” képregény ill. animációs filmet. Hisz Reign vs Kara lényegében ugyan az volt csak kevésbé romboló.

Viszont amit soha nem fogok megbocsájtani a készítőknek az az, hogy itt van nekik, Supergirl, Superman, J’onn, és most már a Légióból két igen erős harcos, de egyikkel se kezdenek semmit. Itt van J’onn, it van Superman. Egyiknek sincs tévéje hogy lássák Karát ronggyá verték és nem ártana neki egy kis segítség? Értem én hogy Kara a főhős de a kamu halálközeli élményt nem lenne ütősebb felváltani egy jó kis team-uppal? Na mindegy.

DarkEagle - 2017. 12. 05. 13:46

Ja még annyit, hogy életemben nem láttam szerintem ilyen ciki cliffhangert. :D Mennyivel királyabb lett volna ha az lett volna a rész vége, hogy Kara ott fekszik mindenki előtt, Alex bámul a kislányra aki megkérdi, hogy Supergirl meghalt-e és vége főcím. Ehelyett amit kaptunk, hát no comment. :D

Egyébként örülnék azért ha eljátszanák Supergirl halálát és visszatérését mondjuk egy új szebb ruciban és nyilván erősebben is.

DarkEagle - 2017. 12. 05. 14:18

Sorry a triplázásért de basszus út közben eszembe jutott a legnagyobb epic fail amit az írók elérhettek. Mon-Elék azt mondják hogy csak véletlen kerültek ide? WTF? Mármint akkor nem Kara védelme miatt jöttek Reign miatt és nem is más ok miatt? Légiónak nincs gyűrűje? Még Superman erődjében is ott van egy. Most ez vagy valami durván gáz kamu vagy nem tudom de ha ez az igazság hogy totál véletlen utaztak időt akkor tökön szúrom magam. :D

hokuszpk - 2017. 12. 05. 16:22

kicsit korai meg a legio, lehetne ket-harom ilyen “World without Supergirl” resz, szerintem egekbe szokne a nezettseg.

DarkEagle - 2017. 12. 05. 20:26

Ha az van hogy Mon-Elék hazudtak és nem akarják elmondani Karának miért jöttek vissza akkor végképp baromság az egész. Mert azt értem hogy nem akarnak változtatni a dolgokon na de nyilván azért jöttek vissza mert Reign átveszi a hatalmat. Eléggé nagy a kavarodás körülöttük. Remélem jövőre ez kiderül rendesen.

Egyébként megléphetnének egy The death of Supergirl dolgot pá részig nincs Kara és J’onn meg a Légió kénytelen aktivizálni magát. De nagyon nem akar összeállni a képlet a sorozatban. Superman tényleg csak dísznek van. A valóságban soha nem történhetne meg ilyen hogy Karát csak így lenyomják és ő meg sem jelenik. Pláne úgy hogy tudjuk hogy Clark tud a Légióról hisz megőrizte a gyűrűjüket.

John Doe - 2017. 12. 07. 15:09

Egész jó volt ez a félévadzáró.

A végén lévő pár pillanatért kár, ott kellett volna lezárni amikor megkérdi a kislány, hogy Supergirl halott? A több felesleges volt. Az utolsó jelenet meg… :D Hát komolyan, akkor már az is jobb lett volna, ha Mon EL nője gonosszá változik, vagy mit tudom én. :DD Amúgy, ha már Mon El, a csaj alég határozottan mondta, hogy fel fog épülni. Ami tudva hogy a jövőből jöttek, nem is lenne meglepő.

DarkEagle - 2017. 12. 07. 18:03

Nyilván felépül hisz ő a főszereplő, ez nem is volt kérdés. A hatás elérése ami zavaró az egészben és sajnos ez a CW sorozatra mind igaz.

heidfeld - 2017. 12. 07. 18:12

Egész jó lett volna ez a 9. rész…
Ezzel a Mon-El dologgal sehogy nem vagyok kibékülve. 400 évig tartott kifejleszteni egy oltást, Ólom-ellen? Akik hip-hopp itt vannak, pár galaxis távolságból? Az időutazás hülyeséget meg, áhh…
Ez a Lena-James meg. Oké. Én is jártam olyannal, amit senki nem értett. Volt, hogy magam sem:D Ám soha nem volt nálam pajzs, vagy biztos megkérdezték volna, hogy minek is ez?
Többi viszont rendben volt. Gonosz milliomos nagyon jó színész/Colony-ban is remek volt/, vallási fanatikus szintén. Gondolom Reign-hívei is jönnek majd.
Határozottan jobb eddig az évad, mint az előző második fele.

DarkEagle - 2017. 12. 08. 14:20

Ha jók rémlik csak annyit mondtak, hogy a 31. században már van ellenszer az ólommérgezés ellen. Azt nem hogy akkor találták fel. Egyébként ez sem túl meglepő tekintve, hogy előttük mármint a Légió előtt nem volt túl sok Idegen faj a Földön, mármint elismerve úgy, hogy segítsenek is rajtuk. Most ugye Superman és Supergirl szeretett és nagyjából elfogadott hősök senki se kérdőjelezi meg őket az emberek közül de ez nem volt mindig így és nem is lesz, sok évbe telik nekik elérni, hogy az idegeneket tárt karokkal fogadják, ezért is ennyire hálás Imra és a többi Légió tag. Igazából erre utalt mikor azt mondta Imra, hogy Kara volt a példaképük.

Bár ez megint baromság mert igazából Superman érte el ezeket és nem Kara de hát na, nem ez az első alkalom hogy a sorozat kifordít dolgokat mert Kara a főszereplő. :D

cooper13 - 2017. 12. 09. 01:26

hat… ez a resz.. inkabb nem mondok semmit :D James es Lena WTF????? annyira elcsesztek James karakteret hogy hihetetlen. Elso evadban meg kedveltem, de mar akkor se jott be a “legyen egy szerelmi szal a fohossel” szal. Hala a jo istennek el is vetettek. De ez tenyleg, hogy a masodik evadban csinalunk belole egy szuperhost, de az se jon be ezert a 3.ban osszehozzuk az egyik legjobb karakterre es szinesszel (nem lenezve a tobbieket, Melissa az egyik kedvencem es J’nn) REALLY? Ezzel lehuzzak Lenat. Nagyobb kemia van Lena es Kara kozott vagy ket egymas melletti fadeszkaban a keritesunkon mint “Lames”-ben. Vagy ki kene irni a sorozatbol a fenebe vagy visszaterni ahhoz amilyen volt az 1. evadban mert ez katasztrofa ahogy kinlodnak.

Amugy tetszett a resz, kiveve a fentebb leirtak. Nagyon idegesit mar James karaktere, teljesen visszafejlodik.

heidfeld - 2018. 01. 18. 17:31

Nagyon gyenge epizód volt, és a zenék még tovább rontottak rajta…
Regin segítőire még kíváncsi vagyok, és a szektás-csávó is érdekes lehet.

DarkEagle - 2018. 01. 19. 03:09

Ha ez így megy tovább ez is menni fog a pajtásai mellé és egyedül a LOT marad a tarsolyban. Egyszerűen röhej ahogy kezelik a karaktereket. Mon-El továbbra is haszontalan. És mi az a röhej hogy Ő tanította a Légió tagokat mindenre? Konkrétan 1 évet töltött a Földön mielőtt le kellett lépnie. :D És mit tanított nekik? Elmesélte amit amúgy is tudtak? Supergirl badass és igazi hős, és van egy Bon Jovi nevű zenész aki régen jó zenét csinált? Ennyire szánalmasak nem lehetnek az írók hogy szerintük ez vicces. A fekete bőr rucikon továbbra sem fogok és tudok továbblépni. Még akkor sem ha a CW bepromózta Mon-El új piros ruháját. Ami egyébként szinte 100%-ig Superman ruhájának másolata, ill. annak változata. De legalább végre van némi szín máson is nem csak Karán. A Légió nagyon gyér egyelőre. Brainiac 5 röhejes de még így ezzel az undormány külsővel is ő a legjobb a három közül.

James és Lena szót sem érdemel. Szerencsétlen Katie-t nagyon durván lehúzza magával ez a Brooks gyerek. De persze kell valami nyáladzás még ha totál irreális is.

Reign jó lehetne ha nem tennék őt is szánalmassá ezzel a “Segíteni akarok, de azért mindenkit még a zsarukat is megölök, mert így fair.” :D

Amire viszont kíváncsi vagyok, mit kezdenek a többi World Killerrel, mert eléggé előrevetítette az a boszi hogy jön a többi. Viszont nekik már nem adhatnak fekete bőr ruhákat mert egyik sem emberi lény. Bár igazából Reign sem az ha szigorúan vesszük, külsőre sem szóval majd nyilván castingolnak pár CP-hez illő szereplőt és odadobják rájuk a képregényes neveiket.
Megvárom mit tesznek velük és ha őket sem bírják rendesen megcsinálni akkor nálam itt ért véget a sorozat. Röhej hogy Superman és minden más pasi csak dísznek van. Na mindegy. Egyszer csak ráveszem magam, hogy dobjam. Inkább maradt volna a CBS-en.

Szula - 2018. 01. 19. 12:09

Kezdem azt gondolni hogy kár volt Supermant is behozni ebbe a soriba inkább lett volna ez olyan föld ahol nincs is Superman. Az hogy csak emlegetik de még akkor sem tűnik fel mikor Karát kómába jutatták és veszélyben a föld elég cinkes. Nem azt mondom hogy állandó legyen de pl. most elég indokolt lehetett volna a megjelenése.

J’ohnnal amit meg művelnek az inkább szánalmas már. Harcolni nem küldik de ilyen hülyeségre előveszik hogy legyen Kara míg Lena oda megy. Rendesen meglepett hogy a végén fightólt ő is 10 másodpercet.

Brainiac meg egy rész alatt nagyon nem fogott meg.

Halkan kérdezve így féltáv környékén vajon Mon El új csaját kinyíratják a végén hogy újra Karával lehessen? Mert a Brainiac Kara páros még roszzabúl néz ki számomra.

hokuszpk - 2018. 01. 19. 14:01

remeljuk Mon-El -t nyirjak ki, Kara meg osszejon miss Saturnnal, ha mar ugyis a csajtultenges van a sorozatban, akkor csinaljak rendesen, es inkabb o maradjon, mint a kolyokkepu Mon.

John Doe - 2018. 01. 20. 02:31

Szerintem, Melissa tökéletes Kara, de mint Supergirl, még javulhatna.

Brainiac: A ruha, meg a megvalósítás gagyi volt, de maga a karakter, és a színjáték, nekem tetszett.

A rész maga gyenge volt, alul múlta, egy közepes részt, így csak 3.5/10.

James továbbra is felejtős, Winn meg Johnz sokkal több időt kéne hogy kapjon. Ebben a szezonban, James most Lenat húzza le, komolyan mondom, nem emlékszem, ennyire rossz castingra, mint James Olsené lett ebben a sorozatban. Pedig tök jó karakter az S univerzumban, de itt…

heidfeld - 2018. 01. 20. 08:46

Hogy Melissa jó választás volt-e a szerepre? Kara esetében feltétlen. Supergirl? Már nehezebb eset. Kezdő szuperhősként még elment, de mára kétségeim vannak. Színészileg még itt is vannak erősebbek, de én a szexuális kisugárzást hiányolom belőle.
Oké. Supergirl-nek nem feltétlen fontos, de nekünk, nézőknek nem ártana.
Kedves, bájos, szép, de nincs meg benne az a bizonyos plusz. Ha valakinek van pár perc ideje, javaslom a Shameless-ből nézze meg: Perry Mattfeld/Mel/. Hasonló típus, de benne simán megvan az, amit hiányolok.

hokuszpk - 2018. 01. 20. 14:18

ja igen. el ne felejtsem, en mar az elso evadban reklamaltam, es azota is tartom, hogy a holgy kifejezetten BUNROSSZ valasztas Supergirl szerepere. tessen visszaolvasni.

hokuszpk - 2018. 01. 22. 13:17

@DarkEagle : ahogy nezem 1 kommentem valoszinuleg a linkek miatt nem ment at a moderacion, akkor marad a link nelkuli kulcsszokozles : Taylor Swift + nezd meg a korabeli kepeket a holgyrol. ( arc, haj )

DarkEagle - 2018. 01. 22. 19:17

Bocs de jól értem, hogy szerinted Taylor Swift jobb Supergirl lenne, ezt akarod mondani? :D Ismerem már jó pár éve nem véletlen nem megyek a közelébe sem. Anno mikor kezdett még jó kis Country nótákat nyomott, mostanra csak az barom aki a szakításairól rinyál állandóan. :D Ha már Supergirl akkor maradok Laura Vandervoortnál, nálam ő az etalon, senki nem nyomta még le tévés fronton, sőt filmekben sem mivel nincs is kinek. :D

Egyébként nálam MA ért véget a Supergirl. Ugyanis jött egy casting hír. Megígértem, hogy addig nem kaszálom a sorozatot amíg nem látom mit művelnek a Légióval és a World Killer bandával. Eddig tűrtem a Légió bénázását, és hogy Reign úgy néz ki mint egy szökött szereplő a ‘Szürke 50 árnyalata’ filmből. És bár imádom Odette Annable-t és nagyon badass. Akkor sem nyelem le ezt tőlük. Úgy meg pláne nem, hogy ismerem a WK-kat nagyon régóta és tudom, egyik sem emberi lény. A legközelebb az emberi külsőhöz Reign áll de az hogy most castingoltak egy teljesen új szereplőt, aki nem is létezik, ráadásul egy totál random piros pulcsis néger csajt, nálam betelt a pohár. Ha nincs elég lóvé hogy normálisa megcsinálják őket akkor nevezzék legalább másnak őket.

Így maradt 2 képregény sori a CW-n. A Legends és a Black Lighting. Bár nem tudom meddig húzzák. És ha ez a kettő kimegy, akkor konkrétan egy CW sorim sem lesz, ami egy évtized óta először fordul elő.

Itt a link a castinghoz ha valakit érdekel.

cbr.com/supergirl-tv-worldkiller-purity/?utm_source=CBR-FB-P&utm_medium=Social-Distribution&utm_campaign=CBR-FB-P&view=list

hokuszpk - 2018. 01. 22. 19:31

“Bocs de jól értem, hogy szerinted Taylor Swift jobb Supergirl lenne, ezt akarod mondani? :D”

nem ezt akarom mondani.
anno 2009-2010 korul voltak ilyen hirek, hogy lesz Supergirl film vagy sorozat, es Taylor Swift lesz a foszereplo. es ha atmentek volna a linkek, akkor latnad mennyire hasonlit Melissa az akkor Swift kisasszonyra.

DarkEagle - 2018. 01. 22. 20:04

Ja, hogy arra gondolsz. Oké, arra amúgy emlékszek. Már akkor is mondtam, hogy ha abból lett volna valami magam gyújtottam volna fel a mozit ahol csak adják a filmet. :D

hokuszpk - 2018. 01. 22. 20:21

ja es Lauraval kapcsolatban meg teljesen egy velemenyen vagyunk. de szerintem az elso evad vagy a pilot kibeszelojeben mar ezt is kifejtettem.
akkortajt nem, de a sorozatot nezve mostmar orulok, hogy eppen volt szerepe es ezert nem johetett szamitasba.

DarkEagle - 2018. 01. 23. 18:47

Oké, nálam itt ért véget a sorozat! Ez volt talán a legnehezebb kaszám a 4 közül mert ezt valóban szerettem is és sokáig erőlködtem vele. Flash sosem érdekelt annyira ahogy az Arrow sem. Super család mindig is a szívem csücske volt. De amit itt művelnek a készítők az nem, hogy kritikán aluli hanem egyenesen sértő. Nem akarom megbántani a nőket szóval, női olvasók ne vegyétek magatokra de a MeToo kampány lényege nem az hogy a nők ne váljanak olyanná mint azok a moslék férfiak akik ellen neki mennek?

Akkor kérdem én, mi a jó büdös francért kell kiherélni minden CW sorozatban minden pasast? Itt van Brainy, itt van J’onn, Mon-El. De nem, ők összehoznak egy női Öngyilkos Osztagot, csak mert a kicseszett Fort Rozz épp egy kék csillag mellett száll ami tök “véletlen” elveszi a férfiak erejét. WOW, micsoda kreativitás. De persze Kara erejét is elszívja vagy mi az isten, de ő nyugodtan mehet mert miért ne menne. Elvégre a beszéddel minden harcot meg lehet vívni. Ez most komoly? Nem azért de akkor ennyi erővel mehetett volna ugyan úgy Winn is akár. :D Vagy bármelyik közkatona. Leslienek nem volt haszna bár a részt ő vitte a hátán és meg is ölték csak hogy a CW felmutathassa hogy igen is képesek áldozatokat hozni. WoW micsoda áldozat. 3 évad alatt kapott 4 részt a sorozatban a csaj. A másik két csaj meg csak dísznek volt ott kb. Psy legalább belenézett Reign fejébe. Na de Imra? Ő csak szerelgetett ott valamit. Micsoda ultimate squad te jó isten.

Ha ez nem lenne elég, újra elővettük az Alex románcot, kösz nem kérek belőle még mindig. Majd elővettek még egy nagy baromságot a netes zaklatást. Ami még jó is lehetett volna ha Alex nem állít oda FBI jelvénnyel a kis csajhoz. Röhejes volt.

Azt meg kilométerekről látom hogy Psy ahogy bele látott Imra fejébe Kara miatti féltékenységet látott szóval tuti hogy előveszik még ezt is.

Ja és végre felírhatjuk valahova. Mon-El felnőtt, adott egy komoly tanácsot Karának, amit lényegében bármelyik 70-es IQ-val rendelkező ember meg tudott volna tenni. :D

Az i-re a pontot az új Világpusztító (World Killer) tette fel. Nem elég, hogy megváltoztatták a külsejüket, de még a nevüket is átírták teljesen. Oké hasonló az eredetihez de miért kell ez?

Hármat ugye említettek ebben a részben: Power vagyis Reign aka Erő, Pestilence vagyis Dögvész, ami lényegében Perrilus képessége, aztán itt van a rész végén bemutatott új csaj, Purity avagy Tisztaság, képregényes nevén Flower of Heaven, Mennyország virága. Ez utóbbit el kell ismernem a Purity jobb név. Bár szerintem a papnő csak körülírta a képességeiket. Arra leszek kíváncsi hogy ki fogja alakítani az 5. tagot, Világpusztító-1-et. Főleg mivel ő férfi.

Konkrétan nem tudok felsorolni a részből egy jó dolgot sem, leszámítva Livewire dumáit. És ha már róla van szó. Hogy a büdös francba lehetséges az hogy az 1. évadban Kara lézerétől erőre kapott, konkrétan elnyelte őket, míg itt Reign lézerétől meghalt. WTF? Legalább a saját sorozatukat néznék az írók.

Ja és az egyenesen bicskanyitogató, hogy egy majmot csináltak Brainiac 5-ből, aki konkrétan egy élő számítógép de még a Google-t sem tudja használni. Szóval nekem ennyi elég volt ebből a förmedvényből.

Winnie miatt a LOT-ot még nem dobom mert bár megijedtem hogy Kid-Flash állandó lesz a sorozatban de az jogos, hogy aki ide átjött az mind jobb lett itt. De azt sem fogom sokáig tűrni. És akkor így ennyi is a CW-ből, mert kétlem hogy a Black Lightning lenne a megváltóm. :D A SupNatot meg szerintem a büdös életben nem fogom beérni. XD

DarkEagle - 2018. 01. 24. 00:43

Thx hogy betettétek a kommentet.

Még annyival egészíteném ki mivel út közben eszembe jutott, főleg mivel elemezgettük itt hokuszpk-al, hogy ki a jó Supergirl vagy volt vagy lehetne. Na már most ebben az évadban nem rég volt egy flashback rész a tini Karával és Alex-szel. Tudom, Smallville szindróma de ezer milliószor inkább azt a két kislányt nézem 10 éven át mint a mostani szereplőket. Nem mellesleg szerintem a tini Karát alakító Izabela Vidovic SIMÁN lejátszotta Melissát. És sajnos ez nem Melissa hibája hiszen vele sem bánnak kesztyűs kézzel az írók.

heidfeld - 2018. 02. 05. 16:57

Nagyon komoly kétségeim vannak, kitartok-e, az évad végéig…
Komolyan, olyan érzésem volt, mintha egy 1960-as évek ben vetített sci-fi-szerű valamit néznék. Amikor jött Mon-El, azzal a valamivel a kezében.. Kínomban nevettem.
Logikátlan dolgokat, gyenge, érdektelen párbeszédeket meg sem próbálnám boncolgatni. Szomszéd kislány 12 éves, de nem kapna jó jegyet, ilyen irományra.
Színészi játékkal is egyre több a gondom. – Tisztelet a kivételnek.

Shed - 2018. 02. 08. 08:50

Nem néztem meg az utolsó két részt, mert elvesztettem az érdeklődést, sztem dobtam az egészet. De látható a kommentek mennyiségéből is, hogy eléggé leült sajnos ez a sorozat, pedig az első évad nekem nagyon bejött. Hozzá kell tenni, hogy a karakterek sokat vesztettek a vonzerejükből, nem gondoltam volna az első évad alapján hogy ilyen, nekem nem tetsző irányba visznek el dolgokat.

Szula - 2018. 02. 09. 14:02

Shed

Szerintem kifejezetten jó volt a legutóbbi rész 13. Alex volt kicsit zavaró de legalább kezdenek felpörögni az események. Csak ugye pont jön a több mint 2 hónapos szünet (ápr. 16-án tér vissza) aminek most nem örülök. Be is dobtak nekünk 2 cliffet így a szünetre.

heidfeld - 2018. 04. 18. 21:21

Lassan az lenne meglepő, ha jó, vagy érdekes lenne az aktuális rész..
Komolyan mondom: Ez nem Supergirl, hanem SuperCW. Ja, olyan nincs is….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz