login |

Supergirl: kezdett a 3. évad

2017. 10. 12. 22:00 - Írta: superpityu

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Kara Danvers was a mistake.

Szóval 3. szezonjába lépett a Supergirl, ami egy teljesen korrekt évadnyitóval indult idén útnak. Más kérdés, hogy a ‘korrekt’-et jelen esetben nem feltétlenül pozitív jelzőnek szántam, mert engem például nem győztek meg arról, hogy folytatnom kellene Supergirl kalandjait.

A tavalyi évadzáró után ugrottunk kicsit az időben és még mindig annak a következményeit dolgozzák fel a szereplők és maga National City is.

Az évadkezdés nem igazán újnéző barát, tele van visszautalásokkal az előző szezonra, viszont a behozott szálak teljesen újak, plusz ugye Reign már korábban fel lett vezetve, de így is érthető volt a premier. És aki követte a casting híreket az tudta, hogy Odette Annable nem bútordarabnak jött. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Valahol sajnálom azért a sorozatot, mert összességében tele van ígéretes dolgokkal: Kara teljesen jó, még akkor is ha ebben a részben kicsit túl sok volt a dráma. Tény, hogy a fináléban történtek miatt ezt nem lehet felróni neki, de akkor is sikerült túltolni. Az új dinamikára pedig rámondtam volna, hogy érdekes, ha nem látszott volna kilométerekről, hogy a 40. perc végére úgyis visszaáll a status quo.

A többiek eléggé parkolópályán voltak.

Alex és Maggie kapott egy civakodós bé-sztorit, amit mondjuk nagyon szépen futtattak ki a J’onn-os beszélgetéssel, de valahogy olyan idétlennek hatott számomra az egész. Lena véglegesen átvette Cat szerepét, aki pedig remekül állja meg a helyét az elnök oldalán. James pedig továbbra is semmilyen – nem volt zavaró ugyan, de mégis teljesen színtelen-szagtalan volt végig, ahogyan sajnos Winn-t is csak díszletnek használták.

Viszont a két beindított főszál ígéretesnek tűnik, talán azokért maradnék is, kár, hogy Reign összvissz talán 2 percet kapott, pedig baromira érdekelne, hogyan fog változni a karaktere. A másik szálon pedig Morgan Edge próbál kavarni, kicsit hasonló módszerekkel, mint az első évadban Maxwell Lord.

Egy szó, mint száz, engem most nem győztek meg arról, hogy ezt DC-sorozatot mindenképpen folytatni kellene, főleg nem hetiben. Pláne így, hogy még a Supergirl-re jellemző életvidám hangvétel sem jött át.

16 hozzászólás Ne habozz!

bobi64 - 2017. 10. 13. 08:50

Megy a kukába a többi ilyesfélével egyetemben…

Mate815 - 2017. 10. 13. 09:05

Én csak a másik 3 DC miatt nézem, hogy teljesen legyen a kép. Ez most tényleg gyenge volt, remélem javul majd ahogy halad az évad mert Melissa kisasszony habár nagyon bájos azért ez kevés lesz ahhoz, hogy megtartson a sorozat.

Mom - 2017. 10. 13. 09:07

Az életvidám kisugárzását én is hiányoltam a sorozatnak, viszont a végére már kicsit sajnáltam, hogy Kara ilyen hamar visszaállította az alapszitut, mert végre hasonló dinamika volt közte és Alex között, mint a sorozat elején. Ami nekem az előző évad második felében nagyon hiányzott. Annyira rámentek a párkapcsolatokra, pedig a kettőjük közötti testvéri interakciók már az elejétől kezdve a legjobb jeleneteket szállították számomra.

Aban viszont teljesen egyet tudok érteni a kritikával, hogy ha amúgy nem lennék elkötelezett a sorozat iránt, biztosan nem ezt a részt ajánlanám magamnak, hogy beleszeressek.

Ami viszont számomra még mindig elég hihetetlen, mikor egy széria sorozatminimummal nyit. Naivan azt gondolnám, ha az egyik rész nagyon rossz volt, akkor a következőt nézik kevesebben, de valahogy az amerikai statisztikák egyáltalán nem ezt tükrözik. De mondhatnám akár a Riverdale példátlan csúcsát is… Mi történik a nyár folyamán, ami ennyit változtat az emberek hozzáállásán? Vagy a reklámozáson múlik, vagy valami egészen máson? Tudom, hogy erről viselkedéskutatók és marketingesek tanulmányokat tudnának írni (vagy írtak is), de laikusként nagyon furának tűnik, hogy milyen ok-okozati összefüggések állnak a háttérben. És persze ezt nem csak adott sorozatra értem, hanem úgy általánosságban, csak most éppen a két említett példa ellentétes eredményei jártak a fejemben, mikor írtam :)

Succ - 2017. 10. 13. 10:08

@Mom: Szerintem a sorozatminimumos nyitásnak az lehet az oka, hogy sokan elfeledkeznek róla, hogy hoppá ez a sorozatom megint megy. Kell idő míg a daily routine-ját az ember visszaállítja, ha nézni akarja. Szerintem ez olyan 2-3. részig tart, hogy beálljon neki, hogy ez a sorozat ekkor és ekkor van.

Mom - 2017. 10. 13. 10:35

@Succ: Ebben igazad lehet :D Nem mindenki olyan addikt, hogy feljegyzést vezet róla mi-mikor megy :P (vagy megjelöli a TV újságban, ha éppen a régebbi időkre gondolok) :)

DarkEagle - 2017. 10. 13. 10:48

Egyet értek a kritikával bár Reign még sehol nincs azért az jegyezzük meg. Nagyon hasonlóan akarnak építkezni vele mint anno a Smallvilleben Doommal. Őszintén szólva nekem ez a darkos hangulat bejött volna de tudtam hogy nem tart sokáig. Eljátszották itt is hogy eltelt fél év mint a Flashben de ennyi idő után is a hátramaradt hős depis mint állat aztán hirtelen minden jó lesz. Tudod ki hiszi ezt el. Nagyon copy paste módszer megy CW szinten. Az egyetlen reményem Reign, de őt ki tudja mikor látjuk teljes formájában, talán fétávnál, előbb tuti nem, no meg ugye a 2. részben már szétcincálja majd Supergirlt Psy is. A 2. rész előzetes eléggé ígéretesnek tűnt szóval meglátjuk. Lesz pár érdekes új karakter pl a Légiós csaj is. Morgan Edge meg érdekes karakter lehet ha kezdenek is vele valamit és nem úgy lesz mint Lorddal mert azért nem semmi háttér sztorija van Edge-nek többek közt a kapcsolata Darkseiddal. Bár kétlem hogy azt elővennék.

Maggie és Alex továbbra is csak a kötelező pár semmi extra nincs bennük. J’onnt totál elfojtják és még lehetne folytatni. Maradok mert ha a Flasht kibírtam tavaly akkor ezt is ki fogom de azért jó lenne ha észbe kapnának már.

Silver-sama - 2017. 10. 13. 19:14

5/10. Ugyanaz a baromság, amit Eagle mondott nagyon lehúzta. A mocskok behozzák Psy-t (ráadásul olyan dögös cicával :S), ezért a folytatást még megnézem.

mSO - 2017. 10. 14. 18:43

Nem gondoltam volna, hogy a CW szuperhősös felhozatalában ez lesz a legjobb. Végre nem rinyált Kara (mondjuk rinyáltak a többiek eleget helyette is).

heidfeld - 2017. 10. 15. 21:15

Vannak lehetőségek, meglátjuk merre indulunk el.
Kellett már egy ilyen Edge a sorozatba, Természetesen az lenne az igazi, ha Lena is elkezdene a sötét oldalra állni.
Kezdésnek nem volt erős, de nem untam. The Flash, Arrow borzalmai után olyan volt, mint egy kellemes hétvége Bécsben.

Paladin - 2017. 10. 16. 18:37

Most lestem csak bele (hiába, nem a kedvencem), és csodálkozom, hogy senki nem említette meg itt global warmingos beszólást :)

LaCRossE - 2017. 10. 17. 11:07

Paladin: az ilyen kis odaszólásokat, ha megtartják, imádni fogom.

A második rész szerintem teljesen jó volt (nem kiemelkedő, de több, mint korrekt), Melissa most talán egy fokkal jobban játszott, mint szokott :)

Következő rész jónak ígérkezik :)

DarkEagle - 2017. 10. 17. 11:59

Igen a 2. rész sokkal jobb volt mint az 1. Melissának jól áll a dráma és a sötétebb tónus. Tetszik, hogy még mindig nem nyomja fullba a happy vagyokot. Yael Grobglas kisasszonyt pedig remélem látjuk még mert nagyon jó volt. Bár nagy kár érte, hogy nem a képregényes rucijában volt. :P

A Ruby féle botrány meg kicsit enyhén szólva is idegesítő volt. Értem én, hogy szerinte az anyja szuperhős de francért kell kirohannia oda ahol bontógolyók meg félelmet irányító nők mászkálnak. Komoly gondok vannak ezzel a kis csajjal. Az anyucija meg ahogy várható volt még nem tudja irányítani az erejét. Mekkora csavar lesz itt ha Ruby megtudja hogy az anyja igazából nem is a jókkal van. :D Bár az hogy adtak neki egy lányt nyilvánvalóvá tették hogy úgysem tér át a rossz oldalra legalábbis nem örökre. Az pedig hogy Lena őt is behozta a CatCo-ba hát no comment. Nem hiszem el, hogy mindenkinek ott lehet csak dolgozni legyen jó vagy rossz.

És ha már Lena. Nagyon menő volt ahogy beszambázott és rögtön mindent átvett. Imádtam nézni Olsen szenvedését. Ahogy a liftre reagált Lena az is pöpec volt. Kár hogy Cat nem hallotta. :D Abban viszont reménykedek hogy nem akarják Lenát és Olsent összehozni mert akkor tökön szúrom magamat. Ja és remélem nem húzzák sokáig hogy Lena megtudja ki is Kara mert kezd sok lenni a titok és ha Cat rájött akkor nehogy már Lena ne jöjjön rá.

A következő rész viszont NAGYON várós! Nem akarok spoilert írni de J’onn központú lesz mint az ki is derült a rész végéből.

LaCRossE - 2017. 10. 17. 12:24

Aligha hiszem, hogy megtörténne (ez nem az a sorozat), de akár meg is ölhetik Reign lányát, Rubyt (Supergirlnek nem sikerül megmentenie, mire a nő bekattan teljesen), bár ennek nem látom sok esélyét.

Valami motiváció kell, hogy a nő átvedledjen gonoszba, és nem akarom, hogy valami hülyeséggel traktáljanak minket, mint hogy “nem tudom irányítani az erőmet, nem is vagyok gonosz brühüühühü”.

DarkEagle - 2017. 10. 17. 12:40

Hát pedig az utóbbi esélyes CW fronton. :D De ne legyen igazam. A lánya meghal jó lenne bár tipikus klisé lenne de a jobb fajtából. De nem ilyen bátrak. Talán a másik az lehet hogy jön valaki aki majd irányítja őt és úgy hozza vissza az igazi énjét. De ha a lánya nem hal meg úgyis ő hozza vissza majd az mami énjét. :D

Mom - 2017. 10. 17. 18:49

Először gyorsan ahhoz, ami fölöttem a téma: én nem ismerem a képregényes karaktert, szóval ha nem mondjátok, hogy Reign gonosz karakter, akkor bizonyára nem is fogok gyanút, de még így is nehéz elképzelni, miféle motivációval lehet azzá tenni (kivéve gyerekgyilkosság) pár rész alatt… Mert gondolom nem az utolsó részben válik főgonosszá, bár mit tudhatok én :)

Ami viszont a 2. részt illeti, nekem rettenet csalódást keltő volt. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, ezt gyorsan leszögezem. De ilyen ötlettelen és unalmas része még nem volt, amibe többször is beletekertem, hogy lássam, meddig tart még az adott jelenet/részemről szenvedés… És itt szigorúan a forgatókönyvet okolom. A színészek hozták a szokásosat, de a lelki válságokat sem sikerült igazán megalapozni és a drámával sem tudtak jól sáfárkodni írás közben (és itt nem csak a pozitív irányra gondolok, mélysége sem volt).

Azt meg végképp nem értem, hogy Supergirl miért nem saslecsap módon kapta el a csajt ahelyett, hogy leszáll vele szemben és megvárja míg felkészül az ellentámadással…
Na mindegy, engen ezek általában nem szoktak megakasztani, de annyira semmi nem történt itt, hogy ezek a dolgok kezdtek nagyon zavarni. Vagy a rombológolyó körüli kritikán aluli CGI. Egyszerűen rémes volt, pedig, hangsúlyozom, soha nem figyelem a CGI-t! De most itt és a Flashben is kicsapták a biztosítékot a vizuális munkatársak…

Áhh, nem is tudom mit mondhatnék, mert nem igazán akarom bántani, de remélem, hogy a következő részektől vagy visszahozzák a könnyedséget, vagy ha drámázunk, azt alapozzuk meg becsületesen. Ez nekem túl felszínes és erőltett volt.

De semmiképpen sem szeretném pozitívum nélkül hagyni a véleményem, ezért kiemelem Lenát, akinek sikerült jó jeleneteket írni, de úgy mindenkivel! És munka közben barátságot tartani… ebben lehet potenciál, ha nem ragaszkodnak a legnagyobb klisékhez.

DarkEagle - 2017. 10. 17. 19:56

Igen, Mom, teljesen igazad van a CGI-t el is felejtettem említeni de a bontógolyós résznél a fejem fogtam kb. Félkész volt az egész.

Az hogy Kara vagy bármilyen hős miért nem nyomja le azonnal az ellenséget egyértelmű. Ha megtennék nem tartani 40 percig a rész csak 10 percig kb. Viszont ettől még meg lehetne oldani rendesen de nyilvánvaló hogy a Mon-El dráma miatt kellett ez bele. Egyébként Psi ennél sokkal erősebb a képregényekben itt nagyon le lett butítva. Lényegében egy átlagos metahumán lett aki imádja a lóvét. De hát ilyen ellenségek kellenek hogy Kara kitűnjön mellőlük ami szomorú.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz