login |

The Flash: kezdett a 4. évad

2017. 10. 17. 17:10 - Írta: superpityu

176 hozzászólás | kategória: kritika,

This house is bitchin’.

Én nagyon szerettem volna adni a The Flash-nek egy utolsó esélyt, de egyszerűen képtelen volt élni a lehetőségével. Annyi minden lehetne ebben a sorozatban, amiért képes lennék szeretni, de sajnos egyre kevésbé hasonlít az első évadjára. 

Tavaly egyszer már elkaszáltam a sorozatot, de engedve a kíváncsiságomnak, csak feccöltem időt a felzárkózásba. De igazából arra akarok kilyukadni, hogy az évek során mennyire keveset fejlődtek a karakterek.

Gondolok itt a sorozat hősnőjére Iris West-re, aki még az első szezonokban tök átlagos volt, addig már tavaly is egyre többször volt irritáló, míg itt vagyok a 4. évad kezdésénél és nem nagyon találok rá szavakat. Nem számoltam már egy idő után hányszor kívántam neki fájdalmas kínhalált, de szerintem förtelmes amit ebben az epizódban leműveltek vele.

De nem, nem csak Iris nem fejlődik (vagyis inkább fejlődik, csak visszafelé), a többiek sem nagyon brillíroznak. Wally futkorászik, örül magának, benyögi párszor, hogy Team Kid Flash és ennyi. Joe hiába kapott maga mellé egy nőt, így sem tud több lenni, mint eddig.

Akit igazából kedveltem a premierben az Cisco, aki még mindig egy szerethető karakter, és Caitlin, akinek viszont a sztoriját megint sikerült visszaléptetni oda, ahol egy éve jártunk. De csak ennyi nem fogja nálam megmenteni a sorozatot, a népes gárdából két pozitív előjelú szereplő édeskevés. Mert hát Barry, a főhősünk sem teheti ki az ablakba, amit sokszor csinál. 

Ugrottunk hat hónapot előre az időben, elég sok dolog változott azóta, főleg a csapat dinamikájában. Iris főnököt játszik, Wally, Cisco és Joe pedig mintha csak sima gyalogosok lennének egy unalmas sakkjátszmában, Caitlin pedig megy a saját feje után, amíg nem kell a segítsége, hogy valami eszméletlenül gyorsan és nevetségesen feloldják a tavalyi cliffhangert

Adja magát a kérdés, hogy érdemes-e még aggódni a karakterek sorsáért, mert tudjuk már tudjuk, hogy a többi Arrowverse sorozat is milyen áldozatokat hozott a premierekben.

Igazából a 4×01 előrevetítette, hogy kivel kell idén szembenéznie a csapatnak, elismerem, hogy ez még abszolút érdekes is lehet a későbbiekben, hiszen végre nem egy újabb speedster lesz a főellenség, hanem The Thinker, akit nem lefutnia kell Barry-nek, hanem az eszén kell túljárnia. Legalábbis jelenleg így gondolom.

Elhihetitek, én akartam szeretni ezt a kezdést, de egyszerűen képtelen vagyok pozitív hangnemben nyilatkozni róla. Ha esetleg az évad kikupálódik, akkor visszanézek rá, de így, ebben a formában, nem vagyok kíváncsi a The Flash-re. 

176 hozzászólás Ne habozz!

- 2017. 10. 17. 17:31

Örültem, hogy kaszáltam a 2. évad fele tájékán. Többek között az ilyenek miatt is :D

Necridus - 2017. 10. 17. 17:34

Szanalmasan bena megoldast talaltak ki Barry elmejenek helyrerazasara. Ismet a nyalas szerelmes megoldast leptek meg, ami nagyon gyenge volt. A fejlodes hianyaval teljesen egyetertek. Szamomra viszont Cisco mar kimondottan idegesito. Az ilyen vicceskedo karakterek egy ido utan kiegnek, s inkabb lesznek irritaloak, mint mokasak.
Caitlin szamomra az egyetlen minositheto karakter ebben a sorozatban, illetve ha visszahozzak, akkor Harry Wells. A tobbiek nagyon elcsepeltek mar.
Inditvanyozhatok egy “The Caitlin Snow” musort a The Flash helyett? Szorakoztatobbnak talalnam

_Peter - 2017. 10. 17. 17:43

Hasonlóan látom mint superpityu, folyton megígérem magamnak nem nézem tovább a Flash-t, aztán csak megnéztem ezt is. Becsaltak azzal, hogy végre nem speedster ellenség lesz. Captain Cold is jobb volt régen Zoomnál, Savitarnál.

Pozitívumnak elkönyveltem Caitlin dögösre öltözött, és Cisco-t talán még a CW sem tudja elrontani.

Iris, Barry, Wally és Joe mind rémesek. Patty Spivot miatt még mindig tart nekem a gyász :) és Jesse Quick is hiányzik, de nem úgy Wally-val szenvedjenek.

Azt hiszem alapvető gondom mindig nagyot akarnak drámázni, az első évados könnyedebb humoros hangulatot jobban szerettem.

Alexforever - 2017. 10. 17. 17:47

Nekem továbbra is maradt a kedvenc sorozatom, messze az egyik legjobb a mai kínálatból.Bár tény, hogy azt hogy Barry megőrült túl hamar oldották meg, de attól még úgy szeretem, ahogy van, minden percét élvezem teljesen kikapcsol, beleélem magam, mintha én is ott lennék a szereplőkkel :)

Agent Coulson - 2017. 10. 17. 17:58

Nem értem ezt a sok negatív kommentet a The Flash-hez, a CW/DC-s sorozatok közül ennek volt a legjobb az évadnyitója a többin majdnem elaludtam. :D

winnie - 2017. 10. 17. 17:59

Agent Coulson: mindenki mást vár el, nyilván volt, aki megkapta, más pedig nem.

LaCRossE - 2017. 10. 17. 17:59

Thinker jól nézett ki.

Ezenkívül EHHHH.

Aredhel - 2017. 10. 17. 18:04

Abszolút egyetértek a kritikával. Már az előző évad is szenvedés volt. Most reménykedtem, hátha kezdenek vele valamit. Végülis az Arrow is felállt a sírjából. De nem.
:-(

Szaby59 - 2017. 10. 17. 18:10

Megkéne már ritkítani a szereplőgárdát és újakat behozni, mert Ciscon meg Caitlinen kívül egy értelmes/NEM idegesítő karakter sincs.

jesustomer - 2017. 10. 17. 18:30

What’s the next step?
I thinkin’
Nem mondod? Mivel te vagy a thinker bakker!
Röhej az egész sorozat..

vbalazs91 - 2017. 10. 17. 18:31

Sajnos egyet kell értenem a leírtakkal. Iris már az előző évadban is idegesített, és szurkoltam, hogy meghaljon, még ha tudtam, hogy úgysem fog bekövetkezni, de amit itt leművelt… az kritikán aluli. Legalább kétszer megállítottam a videót a rész nézése közben, annyira felbaszott.

Illetve ahogy feloldották a tavalyi évad zárását… botrány. Megint egy rész alatt lezavarták az egészet, semmit nem tudtak kezdeni azzal, amit az évadzáróban feldobtak, pedig az nem is volt rossz. És ez a megoldás is mi volt?

SPOILER
Azt mondja neki Joe, hogy Iris bajban van, és akkor egyből magához tér? Ez mekkora faszság már, hihetetlen.
SPOILER

Caitlin szereplése számomra viszont abszolút pozitív volt, és ez igaz Ciscóra is (nem mintha nála változott volna bármi), és Joe-val sincs gondom.
Velük szemben viszont Wally tényleg szar. Nulla karakterfejlődés, még mindig síkhülye. Ritka idegesítő és fölösleges szereplő.

Most Juliant eltüntették, pedig legalább új színt hozott a sorozatba, valakit most is be kéne hozniuk, nem ártana valami vérfrissítés. Gondolom, Wells valahogy visszatér, de remélem, valami értelmes megoldást találnak ki rá.

Egyedüli bizadalmam az új villainben van, mert a design fasza volt, és végre tényleg nem speedster lesz a főellenség. Csak hát Zoom is jól indult, aztán a végére rendesen elbaszarintották, és Szavitarból is jóval többet ki lehetett volna hozni.

noodles - 2017. 10. 17. 18:36

3.evad feleig birtam. megneztem az evadnyitot es sajnos nem javult a sorozat. cisco es caitlin jok bar jobb lenne ha nem kaptak volna kepesseget azota ok is csak a romlottak. a tobbiek meg hat mehhhh..iris a legrosszabb

Silver-sama - 2017. 10. 17. 18:44

Ezután a premier után csak egy kérdésem volt: Senki sem nézi meg, mit adnak ki a kezükből??!

Olyan buta, mint a… {találjatok ki valamit}

Volt a villain-nak egy jó húzása (aki egyébként mint mindig, sz*rul volt megírva), erre máris mindenki kétségbeesett, “jaj, úristen, vége a városnak”…
Oké, hogy kevés a játékidő, de azért ne legyünk már ilyen valószínűtlenül ostobák…

Nem bírunk az ellennel, oké, hozzuk vissza bolond Barryt… Kajak, Cickó frankón tudta, hogyan lehet kiszedni BA-t, de neeem, csak akkor kell, majd ha veszélyben vagyunk… Mert amúgy sz*rt se érdekli, mi van vele…
Ez egyszerűen olyan kegyetlen és embertelen volt, szinte meghasadt a szívem szerencsétlenen.

És akkor ugye a banális megoldást BA megkergülésére nekem is ki kell emelnem.

BA elméletileg “soha nem futott még ilyen gyorsan”, vagyis “soha senki”, de mégis 5 percbe telt neki utolérni egy repülő hulladékot {akit egy fémhulladék cipelt a hátán}.
Persze a kiütés megint szánalmas volt.

Caitlin nem hiszem el, UGYANAZT a marhára ÉRDEKTELEN, UNALMAS szálat kapja, mint tavaly… *facepalm*

Az egyetlen pozitívum tényleg csak a nem-speedster főgonosz.

Évről évre ugyanazt a sémát játsszák el.
Jönnek a random heti ellenek – a big bad küldi őket-alibivel. Van egy v két új karakter – egyik közülük tuti gonosz v áruló. Van új Harrison Wells. Van 3-4 boss fight, majd a fináléban a végső. Caitlinnek új pasija van. És a töménytelen párkapcsolati drámázások. Stb.

Az 1.évadban remekül működött. 5* (Y) Másodikban is ellőtték, éreztük, erőltetett volt, ám jól indult. Vége felé már kevésbé, de még mindig nem vészes. Módosítsanak a recepten, és jó lesz az. De nem! Copy&paste megint! K*rvára ráfáztak. Az egykor durván erős nézettség már a 3 millát is ritkán súrolta. A plot holeok és az arckapartató retardáltságok egyre orbitálisabb méreteket öltöttek.
Nem látják ezek a problémákat??! Nem is tudom, mit mondjak… nem igaz, hogy nem veszik észre, ha nem változtatnak, a vesztükbe rohannak…

DarkEagle - 2017. 10. 17. 18:44

Teljesen egyetértek veled, megint. Borzalom amit a Flash-sel műveltek a készítők az évek alatt. A vicc az egészben, hogy Barry abban a pár percben amíg elmeroggyant volt, több volt benne a potenciál mint speedster vagy átlag karakterként. És persze megint lehet megkövezni, hogy szappanoperának hívom a sorozatot de ilyen fordulatok lényegében csak ott vannak vagy a nagyon gáz országos tévékben, hogy egyértelműen valami PTSD-je van a szereplőnek majd valami hülye módon feloldják ezt és mindent elfelejt. Nyilván elő lesz még szedve ez a “This house is bitchin’.” dolog is, hisz nem tudom lehet csak én vagyok ezzel így de a jelek nagyon hasonlítottak a kryptoni íráshoz. Szóval tuti, hogy valami olyan eredetű és nem valami görög vagy hasonló ősrégi dolog lesz. Aztán persze lehet letudják annyival hogy Barry lényegében minden idővonalat megtapasztalt a SF-ban ezért hablatyolt itt pelenkáról meg a múltról.

Caitlin nagy kedvencem volt de mára ledegradálták egy semmitmondó mellékszereplővé. Pedig ebben a KF létben is mennyi potenciál lenne. Bár akivel lepaktált az nem olyan rossz karakter szóval meglátjuk mi lesz vele.

Cisco továbbra is csak az ügyeletes mindent megoldó.

Irist és a családját meg sem említem mert évadok óta azért imádkozok hogy beköszöntsön a házukban a jégkorszak. Nagyon felhúz ha belegondolok hogy Iris West a képregényben egy badass nyomozóriporter itt meg egy plázapics@ kb. A Kémiát inkább már nem is említem ami nincs közte meg meg Barry közt mert arról már kb mindenki tud csak az elvakult WastAllen fangirlök nem.

Tinkerer az egyetlen reményem igazából, hátha hoz valami új fényt a sorozatba. Bár a holnapi rész előzetes is eléggé jónak tűnik de meglátjuk mi sül ki belőle. Azt ígérték hogy visszatérnek az 1. évad szintjére. Meglátjuk.

Csabi - 2017. 10. 17. 18:44

Sziasztok! Hát vegyesek voltak az érzéseim a kezdéssel. Iris viselkedése nálam kiverte a biztosítékot amiért nem Ő tehet hanem a szerep. Ciscóval nincs bajom de Cait viszi nálam a pálmát egyrészt a karakter változás miatt és hát adtak neki egy kis nőiesebb öltözködést :)

Boci - 2017. 10. 17. 18:47

Eddig sok baromságát elviseltem a Flash-nek, még a tavalyi nyálaszást is. Bár ez szerintem az első évad óta a gyengepontja a sorozatnak, csak akkor még minimális volt. Reméltem, hogy az új évadra tanulnak belőle, hogy Iris és a nyál nem működik. Erre az egész első rész arról szólt. Nem vagyok egy kaszával fenyegetőző típus, de afelé tart a sorozat. Egyetlen mentőöv most, hogy nem speedster a főgonosz, emiatt még maradok, de nagyon dühös vagyok…

Mom - 2017. 10. 17. 18:57

A nyitás érdemi részéhez nem tudnék újat hozzáfűzni, de azért megemlítem a külsős jeleneteket a kamionnal, ami ugye a nosztalgiára apellált… Azt nálam nem élte meg, de legalább olyan csúnya green screen bedolgozást láttam, mint még soha életemben. Nem hogy ilyen költségvetés mellett, de szerintem talán még amatőr szinten sem. Egyszerűen estek le a szereplők a képernyőről. Nem tudom túl szakértően megfogalmazni,de rettenetes volt :D És a technológia az amit nagyjából utolsóként szoktam értékelni a sorozatoknál. Itt meg becsúszott első helyre. Ez mondjuk a részről is sokat elmond…

Puppa - 2017. 10. 17. 19:21

Ez borzalmas volt. Barry uncsi ráadásul évadzáróban elmegy most visszajön megőrül de egy perc alatt helyrejön… Én Iris mindig utáltam most máe annyira idegesített h az nemigaz. Ráadásul nem értem ő újságíró aki sose dolgozik az előző évadba is csak állt es nézett. Ja és amikor arról beszélnek hozzuk vissza életed szerelmét aaa nem hagyjuk ott. Pff

Joe meg 4 évadon keresztül néz nagy szemekkel es bölcselkedik uncsi.

Wally karakterének semmi értelme.

heidfeld - 2017. 10. 17. 19:32

Komolyan nem értem, egy nyitányon mit kell spórolni?
Pár nosztalgikus próbálkozás, utalás volt. Cisco beszólásai jók. Caitlin szála lenne érdekes, ám vélhetően hamar lerendezik.
Nagyon valószínű, hogy már nélkülem, mert a többi borzalom volt. Megy a levesbe a még tragikusabb Arrow társaságában.

mSO - 2017. 10. 17. 20:11

A Thinker az nem Metron – legalábbis eléggé úgy nézett ki?

Kitana - 2017. 10. 17. 20:49

Egyetértek a kritikával. Szerettem volna újra megszeretni a Flasht, de ezen a részen csak felhúztam magam.

Nekem a többséggel ellentétben eddig semmi bajom nem volt Iris karakterével (mondjuk nem is kedveltem), de ebben a részben kritikán aluli volt, amit művelt. Eleve nem értem, miért ő lett a főnök? Van a csapatban tapasztalt zsaru, tudós, szuperhős, erre ki lesz a góré? Az újságíró, akit eddig mindig csak meg kellett menteni…aha, logikus. Utána leordítja Ciscot, amiért meg akarja próbálni visszahozni Barryt, pedig miért is kéne ehhez az ő engedélye? Végül úgy dönt, elraboltatja magát, amit az egész rendőrség bambán álldogálva végignéz, élükön a saját apjával…

Az utolsó 10 perc pedig olyan kínos volt, hogy el se hiszem, hogy ezt komolyan gondolták.

Caitlin és Cisco viszont jók voltak, az ő jeleneteik tetszettek. Miattuk, meg Harry Wells várható visszatérése miatt megnézek még egy-két részt, de ha marad a színvonal, részemről vége, pedig nagyon nehezen kaszálok.

Mate815 - 2017. 10. 18. 08:11

Gagyi volt, botrány gagyi. A leggyengébb premier a 4 CW DC közül messze. Caitlin és Cisco az egyedüli értékelhető páros az amúgy förtelmes részben.

jesustomer - 2017. 10. 18. 08:39

Na ez most valamivel eredetibb volt, azt nem értem, hogy Kid Flash miért van ennyire mellőzve.. röhej.
De ez a thinker annyira gagyi, hogy hihetetlen.

LaCRossE - 2017. 10. 18. 13:06

Uhh, ez a rész kritikán aluli volt.

Emlékeztessen valaki, hogy miért nem kaszáltam még mindig? :P

DarkEagle - 2017. 10. 18. 15:46

Szerintem azért LaCRossE mert te is olyan mazó vagy mint én. :D

Egyébként néha felröhögtem volt pár vicces jelenet, aztán megtoldották a fölös drámázással meg látható jelével annak hogy Iris nem örül Barrynek mert már nem ő a vezír. :D Hiába mondja hogy ők egyek, baromira nem látszott rajta hogy hiányzott volna neki a csávója most meg hogy itt van elkezd blablázni arról hogy hogy képzelte Barry hogy csak úgy lelép? Mintha nem tudná miért kellett lelépnie. Komolyan ennyire ellenszenves női karaktert rég láttam már tévében. És még ki mer olyat ejteni a száján hogy ŐK a Flash. Mi van? Team Flash esetleg de a Flash az csak Barry. Annyira unom már ezt a házasok egyek. Nem baromira nem egyek, két külön személy ugyan úgy. Az hogy valakivel összekötöd az életed nem jelenti azt hogy azonnal eggyé kell válnotok és nem lehet saját életed, véleményed vagy bármid. Nagyon rossz ez a “kapcsolat” ami köztük van. A párkapcsolati tanácsadás dolog eleinte még poénos is lett volna de azt is elcseszték. Hiába nem megy nekik a poénkodás meg a lazaság már, túlságosan erőltetett. Egyébként @jesustomer, teljesen jó, hogy Wally mellőzve van mert kb annyi értelme van mint a többi családtagjának. Komoly érv nem szól mellette.

Caitlin és Cisco továbbra is totál átlagos. Gipsy nagyon dögös de ez a hirtelen jött romantikázás nem jött be még ekkora dekoltázzsal sem. :D Talán majd Danny Trejo visz némi életet ebbe a kapcsolatba.

Egyébként ez a tech Flash ruha nem lenne rossz de totál értelmetlen, mintha az új Pókember filmet láttam volna kb. Nyilván azt figurázták ki.

Thinker nem rossz karakter de remélem több szerepe lesz ennél idővel. Mert egyelőre olyan mint valami rossz robotzsaru.

Sajnos eddig nem túl meggyőző az évad.

Kiss53 - 2017. 10. 18. 17:49

Fuuu, ez a 2. rész ez valami borzasztó volt….
Iris minden képernyőn töltött perce nagybetűs BŰN. Se riporternek, se elérhetetlen szerelemnek, se mennyasszonynak nem volt jó, most pedig kiderült team leadernek se jó. Következő évadtól tuti hogy belőle is valami metahumánt csinálnak.
Sajnos legalább annyira túltolják a magánéletet mint anno az Arrow-ban. Csak itt Iris & Friends lesz a cím. :D

motch - 2017. 10. 19. 07:45

A rész nézése közben csak az jutott eszembe hogy ez teljesen úgyan az mint az előző évad kezdése. Van egy tök jó alapszituáció, amit akár részeken át lehetett volna folytatni, de neeeehogymár azonnal meg is oldották a problémát pont mint az előző évadban. A szereplők Catlin kivételével mind borzasztóan irritálóak még Cisco is mert valamilyen csoda folytán mindig van egy kütyüje ami segít és ezek a szóviccek, hányok. Ja és az az effekt… a szélerőműves üldözésnél hát én azt hittem hogy ez valami vicc, egyes zs kategóriás sorozatnak különb a látványa. Ez a kezdés szégyen volt a féltávba belenézek de már nem várok semmit.

Alexejevic - 2017. 10. 19. 07:46

Hát… Nem tudom menthető-e még ez a sorozat…Annyira nevetséges az, hogy görcsösen vissza akarnak térni a laza stílushoz, ami bénábbnál bénább szitukhoz vezet. Barry olyan, mint egy kezdő 5 éves idióta… Iris milyen alapon osztogat tanácsokat és milyen alapon főnök az újságírói végzettségével…?
Tudom CW… Kellenek a randik, kellenek a romantikus szálak. Engem ez az Arrow-ban sem zavart… De ez a párterápiás dolog, kifigurázva az eddigi szereplők halálát…Nagggyon gagyi. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni ezzel az egésszel. Caitlin is csak lóg a levegőben. Cisco hozza azt, amit eddig. West papa teljesen felesleges. És az a bosszantó, hogy valszeg még legalább 7 részig megy ez a drámázás Iris-szal, mert akkor jön a crossover és az a bizonyos esemény, amit már mindenki tud.
Thinker lehet érdekes…De az, hogy minden rész végén megmutatják fél percre, és minden részben ő uszít rá valakit Barry-re, kicsit uncsi…Remélem nem ez lesz a felállás…

VvD - 2017. 10. 19. 07:54

Egyszerűen borzalmas és kritikán aluli a preimer. Már nem is volt kedvem megnézni a tegnapi részt. Annyi logikátlanság, szappanopera és baromság volt benne, hogy percenként felröhögtem. Egyszerűen fájdalmas, hogy a kedvenc sorozatomból csináltak egy szappanoperás szenvedést.

Nem is tudom miért is nem kaszáltam ezt már. Nagyon nehéz megtennem, mert tényleg a number1 volt ez a sorozat két évvel ezelőtt, de nagyon nagyon közel kerültem most az éles fűvágóhoz..

Mate815 - 2017. 10. 19. 08:24

Nevetséges volt a második rész is. Adott két speedster jófiú akik olyan gyorsak, hogy az időben is tudnak utazni. Gyakorlatilag nem kéne legyen olyan probléma vagy gonosz akit ne nyomnának le 5 másodperc alatt erre jön egy ilyen random meta és simán kiüti Kid Flasht? Hogyan? Ha nem tudnak értelmes kihívásokat írni nekik akkor talán nem kellett volna behozni még egy szupergyors csávót. Kettejüknek kb 2 másodperc alatt kellett volna lerendezniük a meta arcot.

bobi64 - 2017. 10. 19. 10:14

Tök vicces lett. Izé…

Szentiványi Beatrix - 2017. 10. 19. 11:56

Nagyon jó alig várom a lányommal mindig a köv.részt😊😊😊😊szeretem

krigin - 2017. 10. 19. 15:07

Irist nem lehetne megmurdeltetni? Megjelenik a képernyőn és tuti, hogy a sorozat színvonala (ami eddig se volt magas) a béka segge alá esik….még egy rész és az ő hülyeségei, asszem kaszálom is a francba.
Nyírták volna ki a p@csába előző szezonban, máris jobb lenne a sorozat.

Silver-sama - 2017. 10. 19. 18:40

Az új rész szinte már jó volt XD De az biztos, hogy az egész 3.évadnál többet ért :D

Bálint - 2017. 10. 19. 19:45

Tökéletseen egyetértek superpityu kritikájával, viszont én adtam még egy esélyt, és milyen jól tettem, teljesen jó volt ez a második rész, szinte első évados. Irist még mindig utálom, mint a szart, de ebben a részben legalább megmagyarázták, miért volt olyan morci, és azt kell mondjam, érthető valamennyire. Remélem a szezonnyitón valami értelmes tesztközönség mondta, hogy elég lesz a hülyeségből és depresszióból, és végre visszatérnek az eredeti vonalra. Még ha az egy rész- egy metahuman lesz is a formátum, azt is elnézem már az eddigiek után..

Wall-E - 2017. 10. 19. 21:04

A 4×02 eseményeivel példázva szeretném megfogalmazni a problémát: A rész elején látjuk, hogy Barry feldobja a palacsintát, utána megcsinál egy csomó dolgot, és még kávéért is elmegy és visszajön és a leglazább higgadsággal simán elkapja a palacsintát.

Ezután pedig azt látjuk, hogy küszködnek egy részen át ezzel a sráccal. Gyakorlatilag úgy el kellett volna kapniuk, hogy a srác nem is tud róla, hogy kiütötték, odafut, leüti, vége. Vagy tegyük fel, hogy hihető (nem), de tegyük fel, hogy a kütyü elkészítéséig nem volt igazi esélyük, váratlanul érték őket az események, de amikor megvan az a kütyü, akkor Barry nem megáll előtte és elkezd vele beszélgetni, hanem megérkezik hátulról és aktiválja a kütyüt, vége, mielőtt a srác tudná mi történik. Vagy amikor Wally befut a házba és a srác már kereket oldott, nem megy utána, hogy megkeresse, pedig valószínűtlen, hogy pár száz méternél messzebb juthatott bármelyik irányba, ezt pedig elvileg pár másodperc alatt át tudná fésülni.

Ha nem Speedster az ellenfél (ez egyébként, amit taglalok, nem egy rossz érv arra, hogy nagyrészt miért ők voltak a főbb ellenfelek), akkor átgondolt írásra lenne szükség, valódi, hihető komplikációkkal, aminek köszönhetően csak nagy nehézségekkel oldható meg a probléma/veszély/ellenfél legyőzése. Például Captain Cold-nál még az első évadban nem volt rossz, hogy ártatlanokat sodort veszélybe és Barrynek arra kellett figyelnie (ez se állt meg sokszor a lábán feltétlen, de mindjárt egész más)…

Egészen hihetetlen lejtmenetet produkált a sorozat… a második évad első két harmadáig fantasztikus volt, csúnyán megtört az össze nem álló ‘kicsoda Zoom’ fordulatnál és onnan valami hihetetlen sebességel ívelt lefelé… és érthető, azért nem kaszálják sokan, köztük én sem, mert annyi pozitív érzést halmoztunk fel az addig tartó időszakban, hogy nagyon szeretnénk tovább szórakozni a sorozaton, és egyébként elnézegetem én még így is, de nem is tudom láttam e olyan sorozatot, ahol ennyire félrementek a dolgok.

És valóban, ez a rész tele volt humorral, de nem hozta azt a könnyed természetességet, amire korábban képes volt, a Silicon Valley-s poénkodásnál is azt lehetett érezni, hogy igen, írjunk bele poént, legyen vicces, volt tán Handmaid’s Tale szöveg is, abszolút nem érződött autentikusnak. Nehéz megérteni, miért alakult így az egész.

bobi64 - 2017. 10. 19. 21:26

Megnéztem mégegyszer. Régen röhögtem már ennyit egy képregény sorozaton. Az egészet ilyenre kellett volna csinálni az elejétől fogva. Nem azt a sok szenvedős, haldoklós, nyivákolós részt. Amikor erőltetik a komolysságot, tragédiát, drámát a történetben, akkor jobban kijönnek a hülyeségek is. Most nem figyeltem fel semmi olyasmire amiket itt jónéhányan felróttak a sorozat ezen részének.

kpeter - 2017. 10. 20. 00:30

remélem Irist felnyársalják a következő részben. Amolyan deadpoolosan kebabosan…

Vérnarancs - 2017. 10. 20. 06:11

Igen, a legnagyobb poén viszont az volt, hogy Cisco egy full tech ruhával készült, amivel Flash odamegy a biteket szabadon irányító figurához, mert biztosan nem veszi át felette az uralmat. Úgy voltam, mint Tony Soprano, mikor leeresztette a kedves felesége a medencéjét..mi a lóf..sz? Ez most komoly? A Flash a 2. évadtól lejtmenetben van, mindig adok esélyt, de minek?

idioty - 2017. 10. 20. 07:43

Köszi a kritikát. Már nem néztem tavaly sem, bár elvileg nem kaszáltam, csak nem volt rá időm. Az Arrowt sem néztem bár arról sok jó olvastam. Szóval köszi, így nem pocsék ólom az időm, ha a 3. évad után a 4. is … kezdődik…

Silver-sama - 2017. 10. 20. 13:33

Kivi vagyok egyébként, hogy ha így nézné valaki újra az 1.szezont, akkor vajon olyan “tökéletesnek” látná, mint anno?

_Peter - 2017. 10. 22. 21:54

Első évadra lehet érvényes az idő megszépíti effekt. :)
Én akkor is gyakran húztam a szám az Iris-Joe lelkizésre és egyebekre, mégis azért tetszett az évad mint Caitlin rajongó. Pl. amikor Barry-vel bulizni mentek. (Linda hova tűnt?) És érdekesebb ellenfelek.

A későbbi évadokban aztán unalomig fokozták a nyált és lelkizést, drámázást. Majdnem mindenkinek lett képessége. Az ismétlődő elemek többször: új tag a csapatban akkor gonosz, megint speedster ellenség aki tízszer megjelenik elmondja a monológot és eltűnik. Egyre gagyibb hetimeták. Wells mindig más karaktere, Patty, Jesse hiába tetszettek, eltűntek a semmibe. Iris-Barry szenvedés mellé behozták Wally egyedül is irritáló és akkor összehozzák Jessevel? Joe-nak, Harry-nek is valaki nőt, kit érdekel. Szappanopera lett belőle, ugyanazokat a kliséket újrahasznosítják más-más karakterrel a folyosói kiszaladás “majd beszélek vele” formátumban. Semmiből előhúzott megoldások az évadzárók feloldására. A mostani speedforce börtön feloldás, korábban a Flashpoint összecsapva…

Ezekhez képest visszasírom az első évadot, akkor is ha most előkeresném archívumból az első évad kibeszélőt, biztosan találnék olyan kommentet magamtól amiben panaszkodtam akkor is.

sunny97 - 2017. 10. 24. 00:06

Annyira jó lenne, ha Iris valahogy kikerülne a képből. Tőle idegesítőbb női karakter nincs.
Az utóbbi részben is letolja Barry-t, hogy a világ megmentését választotta helyetette. Plusz az 1. részben is Barry visszahozatala ellen volt…
Mindemellett játsza a főnököt holott ö egy újságíró. A fegyverrel a kezében is nagyon gázosan nézett ki. Anno H.R. is úgy volt ott, hogy nem igazán értett semmihez, de ő legalább bevallotta.
Nélküle sokkal jobb lenne a sorozat…nem lenne szappanopera beütése.
Ha nem sikerül javítani a helyzeten akkor kasza nálam. 😕

LaCRossE - 2017. 10. 25. 11:55

Ehh, tudjátok mit? A 4×03 egy ritka szórakoztató rész volt. :D

És még Kid Flash is eltakarodik a képből egy ideig. Amúgy sem volt sok haszna.

Chiplecsap - 2017. 10. 25. 17:41

Eggyet értek LaCRossE-al. De hozzá teszem hogy szerintem az első 3 rész után eddig nem roszs az véad, mintha fokozatosan térnének maguhoz.

Premier-t anno kissé középszerünek éreztem. Iris-tol ott a falat kapargattam, de Caitlin, és Kid Flash és Vibe, kifejzetetten szorakoztatott.

aztán 2 rész, Wally kb vissza került a szintjére, ami végül a 3. részben telejsedett ki.
Iris már kevésbé irritátl, de persze a végén a miért hagytál el, dumával, nah meg a “MI” vagyunk a Flash szöveggel azért csak csak elásta magát, és ujfent zat kivántam hogy valami Brazzer logoval elátod filmben jobban mutatna

De a 3. részben már elvislehető volt, helyenként vicces, hozzá teszem ez még a 2 rész párterápiás jelentei közt is voltak jo momemtumai , bár továbbra is azt álítom hogy nem igen van wesallen közt oylan egetrengető kémia, de elvislehető, pl msot a Templom jelnet megitn vicces volt.

Wally pedig, ahogy mondta, fel se tütn senkinek hogy nem voltma itt, alapon tényleg nem fér bele a csapatba, két dudás egy csárdában nem fér el, igy megy a gyerek, de nem is baj .

Föld 2 Wells pedig visszatért a legjob Wells szerintem, és az iylen gyönygszemek mitn a végén az a jelenet közte és cisco közt

Wells: Tartozom egy bocsánat kéréssel
Cisco : oké?
Wells : ez volt az
Cisco : Jah, oké.

XD imádom. Szoval összességében vissza tértek kicsit a Fellgood-osab sorozathoz, és ez jobban is áll nekik , a heti gonosz is kifejeztten érdekes volt, ráadásul ötletes hogy ezutal tényleg tökre nem számítot hogy barry gyors, mert sokra nem ment vele , a fö gonosz csajszi is elég vicces volt, a hanjga kicsit irritáló, de mégis uyg az ember szorakozott rajta, szoval eddig szorakoztató az évad.

gebe2001 - 2017. 10. 25. 19:38

4×03: Ez most bejött. Az elején kicsit soknak éreztem a poénokat, néhány erőltetettre is sikerült, de a rész második része nagyon tetszett. Izgalmas volt. Hazard meg bejött, az ő kis előzmény story-ja is tetszett. A végén meg imádkoztam, hogy Wally-t nehogy marasztalja valaki…ééésss NEM! Elment!!! Hála a jó égnek. Engem még Irisnál is jobban idegesített.

wondorog - 2017. 10. 25. 20:52

Tényleg szórakoztató rész volt most, egyedül Iris temetéses jelenete nem kellett volna, nem is tudom mikor irritált utoljára ennyire sorozatos női krakter, mint ő.

BalinT55 - 2017. 10. 25. 23:08

Rég volt ilyen szórakoztató rész mint a mostani :D Hazard nagyon cuki gonosz volt, de annál veszélyesebb, én konkrétan féltem hogy a csávó ne kapjon a szemébe egyet a szögbelövőbél a Jittersben :D Earth-2 Harrison is visszatért, végre megint nevethetünk rajta sokat :D Így tovább írók, még több ilyet kérünk :D

(Vajon 12 külön részes lesz ez az arc vagy lesz hogy egy részben több metát is felfedeznek? Csak mert ha részenkénti egy akkor elég lassan fogunk haladni, bár van idő rá)

_Peter - 2017. 10. 26. 13:40

2-3. rész végre szórakoztatott, végre nevettem! Amikor nem veszik magukat komolyan mennyivel jobb: Flash kész burleszk eltaknyolt az üveggolyókon, felfújódott a ruhája, megbilincselte magát, kiütötte magát. Azért tényleg jobb lenne magától is megoldana helyzeteket, mindig csak várja öten mit mondanak a fülére mit csináljon.

Caitlin és Gypsy eye candy
visszatért Earth2 Wells
elment Wally hurrá

Tele volt jó dumákkal, Wells breakup cube magyarázatán és a bocsánatkérésén borultam!

Silver-sama - 2017. 10. 28. 12:30

Na, elfelejtettem írni. Végülis mindent elmondtatok.
Wells visszatért, a feka srác lekopott (ki tudja, hogy hívták…), és Iris sem volt (számomra) olyan kibírhatatlan. Tudnék negatívumot kiemelni, de annyira nem szeretnék:)

senki - 2017. 11. 01. 11:27

nah ismét felfelé ívelőnek tűnik a színvonal, ez a mostani is jó volt :D
a vendégszereplő ütött :D

jesustomer - 2017. 11. 01. 11:49

Érdekes, hogy a 3. évad topicja is mennyire pörgött még az elején is, itt meg kb semmo pedig mindjárt 12 óra van.
Hihetetlen mennyire leromlott minőségileg a sorozat. Oké, nem biztos, hogy van összefüggés a két dolog között de azért na.
A TVD is ezt a színvonalat követte sajnos és a 5. évadtól csak szenvedés volt.
A mai rész egyébként fasza volt, nem tekertem bele. Végre van monológ az elején, az mindig vonzott valamiért.
Ez az új ellenség-nem ellenség is tetszik, kíváncsi leszek mi lesz Thinker-nek a terve vele.

Chiplecsap - 2017. 11. 01. 11:56

Ez a 4. rész is igen igen Fun volt, jo az évad eddig

Claire8310 - 2017. 11. 01. 12:17

Na ez a 4. rész remek volt. Az első ami igazából teljes egészében tetszett az évadból. Ez így jöhet és remélem Dibny is marad hosszútávra.

winnie - 2017. 11. 01. 12:24

jesustomer: szerintem elég sokan kiszálltak, ez is közrejátszik.

_Peter - 2017. 11. 01. 13:13

Jókat röhögtem megint ezen a gumiemberes részen is. 2-3 rész alatt magára talált a sorozat, visszanyúltak az első évados több poén és kevesebb szenvedés recepthez.

Are you the Flash? I like the Flash! Now I have to hate the Flash! :D

Panabakert imádom amilyen fejeket tud vágni.

flydomi - 2017. 11. 01. 14:30

Az 1 évad egy fenomenális alkotás.A 2-ik évad még tartotta magát,habár már az előjelek megvoltak,hogy valszeg rossz irányba mennek-fognak menni a dolgok.Ez a 3.-ik évadban be is bizonyosodott.
Érthetetlen,hogy miért kell ezt csinálni.Ez a sorozat többet érdemelne.
R.I.P Flash.

LaCRossE - 2017. 11. 01. 18:11

Újabb jó rész, kezdek reménykedni, hogy ez az évad nem lesz rossz. Elongated Man jónak tűnik eddig, Joe-ék “hülyéskedése” kellően idióta volt :D

DarkEagle - 2017. 11. 01. 22:20

Mivel itt is lemaradtam akkor szép sorban.

3. rész.

Borzalom volt. Nem tudok jó momentumot felsorolni, talán csak Joe beszólásán röhögtem fel a “This House Is Bitchin” amikor Cecille-el meg a szerelővel dumált.
Ja meg hogy Kid Flash lelép. Vicces mert pont azon agyaltam amíg ezek a majmok szenvedtek hogy miért nem szólnak Wallynak is hogy ugyan már fiam segíts már te is. Erre csak úgy lelép F2-re és erről senki se tud? WTF? Ez valami nagyon gáz volt. De hál’ Isten lelépett. Arról nem beszélve hogy ovisok írnak ilyen történeteket. És itt most Harryre célzok. Komolyan így hozzák vissza Wellset hogy a lánya nem kér belőle erre ő ideköltözik? Szerintem ha ilyen forgatókönyvet tenne le valaki a forgatókönyv író suliban a tanárja elé instant megbuktatná a francba.

Az egész egyébként olyan volt mint a világ legrosszabb és legerőltetettebb vígjátéka, kb mint egy Benny Hill komédia. :D

4. rész.

Ez sem volt sokkal jobb de messze jobb volt mint az eddigi részek. Nyúlánka nem volt rossz de Barry egy pontos kaphatott volna már egy pofont az egoista beszólásai miatt. Mégis milyen jogon dönti el ő hogy ki a hős és ki a gonosz? 3 éven keresztül b@szta el mindenki életét a saját önös érdekei miatt. Örültem hogy Caitlin kiosztotta a francba!

Gypsy faterja bejött de az is enyhén erőltetett volt. Bár a nevükön szakadtam annyira röhejes volt. :D

És így nagyjából ennyi, többet nem tudok hozzáfűzni a részekhez. Eddig nagyon gyenge évad.

jessm - 2017. 11. 02. 08:21

Nekem nem tetszett ez a hangulat, túl voltjátszva , értem ,hogy z volt a cél, de valahogy nem illett hozzá. Vagy a színészek nem tudták eladni. A supernaturalnak simán megy az ilyen váltás , itt meg csak kínosam érzem magam nézés közben.

Chiplecsap - 2017. 11. 02. 14:44

_Peter
Panabakert imádom amilyen fejeket tud vágni.

Shed - 2017. 11. 03. 09:37

Ez legalább vicces rész volt. Ha maradna ilyennek, akkor nem is lenne baj. Nekem tetszett hogy könnyedebb volt, mint az elmúlt 20 rész bármelyike.

flydomi - 2017. 11. 04. 13:57

Lehet,hogy a végén kiderül,hogy egy time remant Barry,mig az igazi bent van a speedforce-ban. :)
Nemhiába volt alzheimerkóros. :)
De aztán lehet,hogy megint egy szimpla logika bukfenc,ami már a sorozat részévé vált.
(hiába alkották meg a flash világ szabályait,azt simán felrúgják,ha érdekük úgy kívánja)

piszkosfred - 2017. 11. 08. 20:34

Ez az évad eddig lényegesen jobb, mint az előző volt, sokkal inkább benne van az első évados hangulat.
Nem hittem, hogy ezt fogom mondani, de idén a Flash nekem jobban bejön, mint az Arrow szenvedése.

texameter - 2017. 11. 08. 23:30

Sajnos két jó rész után egy kritikán aluli jött megint. Sosem szoktam kritikus szemmel nézni egy sorozatot, inkább élvezni próbálom, de az ilyen részeket, mint a mai, nem lehet.

winnie - 2017. 11. 09. 05:18

” Sosem szoktam kritikus szemmel nézni egy sorozatot, inkább élvezni próbálom”

ööö, wow:) ez nem úgy működik, hogy valaki kétféle szemmel nézhet sorozatot.

ez most komolyan ledöbbent: mindenki élvezni próbálja a sorozatokat (nem hirtelen más szemmel kezdi nézni, hátha kommentelhet róla valahova a neten). aztán, amikor megnézte és esetleg nem tetszett neki, leírja, hogy miért nem tetszett (hogy legyen alapja a véleményének), mert általában az ember tudja. ezt lehet nevezni kritikának. ami lehet pozitív is.

Mate815 - 2017. 11. 09. 08:16

Poén volt ez a rész szerintem. A csajok csinik voltak! :D

Wall-E - 2017. 11. 09. 18:52

Miért engedték el a mágneses metát? Tudnék még feltenni kérdéseket, de ez az egy is elegendő. (A rendszeres elképesztően ütődött dolgok mögött itt rejtőzik egy nagyon nagyon szórakoztató sorozat, ezért is bosszantó a dolog.)

Mate815 - 2017. 11. 09. 18:56

Wall-E: Adom, rendszeresen szemforgatós hülyeségeket hoznak de valahogy mégse tudom elengedni.

_Peter - 2017. 11. 09. 19:24

Rémesen bugyuta volt ez a rész. Girl power témában Jesse és Gypsy jobb lett volna Cecile és Felicity helyett.

Chiplecsap - 2017. 11. 09. 21:17

“Miért engedték el a mágneses metát? ”

Egyértelmüen azért mert vissza fog még jönni. Ha bezárták volna egy cellába akkor annak annyi, tul sok energia és törekvés kéen ahoz hogy jaj megszököt mikor nem figyeltünk stb. Igy Frost továbbra sem Killer , és van neki egy Nemezise aki vissza fog még térni a 9 , 12-13 és lehetséges
14 részben fog ujra megjelenni, ha hinni lehet Starbuck-nak XD Katee Sackhoff.

BalinT55 - 2017. 11. 10. 01:50

Most tényleg nem beszélünk arról hogy a DC Flash sorozata most konkrétan felfedte hogy nem csak Bruce Wayne, HBO és GoT van az univerzumukba hanem Hihetetlen Hulk azaz AZ EGÉSZ MARVEL UNIVERZUM IS? Mind=blown :D

handras - 2017. 11. 10. 13:37

Ennek a sorozatnak az évadokra vetített minőségi görbéjével kiválóan lehetne szemléltetni a szigorúan monoton módon csökkenő függvényeket matek órán.

texameter - 2017. 11. 11. 01:26

winnie: Lehet kicsit későn reagálok és már nem is fogod olvasni, de amire gondoltam (nem fogalmaztam ezek szerint jól meg, aláírom, késő volt) az szimplán az, hogy általában átsiklok mindenféle logikai, írói, színészi hülyeség felett, ha egy ilyesféle popcorn sorozatról van szó. Ezt is úgy kezdtem, de egyre többször érzem magam kínosan a részek közben, veszek észre olyan hibákat, amik régebben nem zavartak (vagy nem voltak, ami szintén a magasabb minőség jele lehet), mert egyszerűen már olyan szinten kirívóak, hogy a saját tűréshatáromat is átlépik és elkezdek elemzőként viselkedni egy sorozattal szemben. Hogy alapot is adjak, Iris egész karaktere borzasztóra sikerült ebben az évadban, számomra komolyan vehetetlen, a csapatdinamikába rohadtul nem illik bele az új szerepe. A másik a “tudom, hogy van benne jóság” féle mantrák, amik szintén jelen voltak a részben, ide vehető Barry kijózanodása is az őrületből, amely szituáció (elraboltatom magam, hátha a pasim nem lesz hirtelen őrült és megment) szintén jelen volt korábbi részekben. A harmadik és negyedik rész végre nélkülözte ezeket a dolgokat, ezért is volt dühítő, hogy visszahoztak megint ilyen marhaságokat és ezért írtam indulatból ezt a korábbi rövidebb kommentet ide, bármiféle indoklás nélkül.

winnie - 2017. 11. 11. 07:55

texameter: érthető, tiszta sor, köszi.

mondjuk szerintem ez olyan dolog, mint sportokban, a “nem szoktam a bíróval foglalkozni”, ami után vagy az jön, hogy “de”, vagy már eleve a mondattal utal arra, hogy gondok voltak. én legalábbis úgy vélem, hogy senki sem olyan, hogy nem törődik ilyesmivel, mindössze a küszöbünk van máshol. van, akinek hamarabb, van, akinek később üti meg azt a bizonyos szintet a “negatívum”, amit lát. én is úgy vagyok vele, hogy sokszor nem is izgat ilyesmi, máskor viszont valamiért az első perctől az utolsóig más sem tud foglalkoztatni. vannak ilyen triggerekek vagy nem tudom, amik nem azt jelentik, hogy immúnis vagyok a “logikai, írói, egyéb” hülyeségekre, mindössze máshol van a forráspontom, vagy lehet, hogy nincs is semmilyen skála, egyszerűen mindenki mindenre másképp rezonál.

Szula - 2017. 11. 12. 08:29

Lehet azt mondani hogy a jó 3-4. rész után beraktak egy kritikán aluli részt. Egy pozitív dolog volt a részben az hogy Caitlin rohadt jól néz ki Killer Frostként.
Azt meg komolyan kérdezem hogy mit is akartak ezzel a résszel kigúnyolni a feminizmust? Mert az hogy hogy van 3 okos nő és Iris elmennek akciózni azok után is hogy a nőci simán leverte Killer Frostot, úgy jött le hogy milyen ostobák ezek a nők, nem említve hogy még el is engedik a gonosz csajszit hadd folytassa a rossz dolgait. Ha faszik csinálták volna ezt ugyan ez lenne a véleményem csak ugye egész részben a feminizmuson volt a hangsúly amit a szereplők is többször szóba hoztak. Finoman fogalmazva is teljesen idióták lettek a döntéseik sorozata miatt a rész végére.

röviden-tömören - 2017. 11. 12. 20:05

Ez rémisztően gyenge rész volt.

A második évadtól még szerintem gond is volt, hogy futószalagon szállították a metákat – mostanra viszont semmi nem maradt. Csak érdektelen, egy rész harmada alatt lerendezhető azonnal elfelejtett senkik. A fennmaradó időben meg musical, monológként előadva..

Azon a feminizmust éltető(?) szövegen végképp fennakadtam. Annyira hülyeség volt, hogy az már valóságos.. És azért lenne ám feminista, mert meg akarta mutatni(!), hogy egy erős :-D független :-DD nő megteheti, hogy egy sztriptízbárban rúdtáncol! :-DDD

A befüvezett hiénaszerű nevetéssel felhagyott Joe nevű karakter helyében rögtön elküldtem volna asszony-pajtást Down-szűrésre, mert félő, hogy majd a közös gyerek is annyira fogyatékos lesz, mint a nagyobbik (sőt: a nagyobbak).

Malfoy ugye eltűnt, pedig jól játszott a sok tingli-tangli műmájer, bájgúnár mellett. Jessieért is kár. (Ahogyan korábban Willa Hollandért is). Killer Frost lenne még nagyon jó – és marha jól is néz ki; de mindig visszateszik a földszintre..

Nem tudom miért erőltetik Joe B-kategóriás famíliáját ZS-kategóriás faarcú színészekkel(?). Egyszerűen borzalmasak. Örültem, hogy a buta Kid-Flash eltűnt – erre behozzák a még butábbnak írt csajt.

Egyes fölé – a fölé Killer Frostért, meg Katee Sackhoff jó alakításáért.

DarkEagle - 2017. 11. 14. 20:47

Na jó, nekem most lett elegem. Valahogy kiszenvedem a crossoverig aztán szüneteltetem mert a tavalyi évad is szánalom volt de az ideit azt a “Hogyan ne írj történetet.” tanórákra kellene bevinni az ifjú író palántáknak.

Tényleg az egyetlen pozitívum Caity és Frost, annyira lepacsiztam volna vele mikor beoltotta Irist hogy nem vagyunk barátok. Erre az a majom megkéri hogy legyen a tanúja mert ugye lényegében nincs más nő ismerőse Irisnak. Ez ám az igazi BFF státusz. :D

Azt meg már nem is említem, hogy a poénoknak szánt dolgok mennyire erőltetett szarok voltak, nem is bánom, hogy elcsúsztam egy hetet, bár igazából azért hanyagoltam mert az ismerősöm mondta, hogy úgy érezte mintha fél év alatt nézett volna meg egy 40 perces részt és milyen igaza volt.

Végül pedig, az, hogy nincs egy badass női szereplő a sorozatban Caityn kívül mást nem bizonyít jobban, minthogy egy A4-es oldal megtelt volna vele annyiszor mondták hogy #Feminism. Muszáj ezt szájba rágni, ráadásul ennyire? Ez az írás legalja, ilyen írást a 99Ft-os filmben láttam annak idején amiket FreddyD mutatott be. :D

Egy szó mint száz, crossover után nekem határozatlan ideig kasza a Flash. A Nagy négyesből egyértelműen a LOT a legjobb, az Arrow idén közepes de jó, a Supergirl pedig kezd végre megint magára találni. Pedig ott is voltak feminista dolgok pl a heti részben.

DarkEagle - 2017. 11. 14. 21:11

Ja, amúgy ha megint ellövik a bitchingelő házat akkor nyílt levelet írok nekik az tuti. Egyszer poén volt sokadszorra már baromira nem.

nish - 2017. 11. 15. 18:50

Ez nagyon jó rész volt :D
és 2 hét a crossoverig

VvD - 2017. 11. 15. 20:26

Hmm. Én kaszáltam most ebben az évadban az első rész után. A hozzászólásokból úgy látom, hogy jól tettem :)

Chiplecsap - 2017. 11. 16. 07:20

Caitlin = 34-25-34 lol jo tudni XD

jo rész volt. A Flash ideén szorakoztato, egy-két félre lépés van, mikor nincs?! De eddig élvezem az évadot. Council of Wells – az sem volt semmi. XD.

Mate815 - 2017. 11. 16. 10:53

Nagyon jó rész volt! Council of Wells óriási volt, tiszta Rick and Morty :D Elongated Man is jópofa, Caitlin pedig gyönyörű mint mindig!

_Peter - 2017. 11. 16. 13:02

Council of Wells XD
Gumiember szuperhős ruhája :D
Caitlin _szívecske smiley_

heidfeld - 2017. 11. 16. 20:24

Gumiember ruhája:D Filmes dumák:D:D
6-ből 3 jó rész, nem rossz. A könnyed hangulat, érdekes meták, pár jó trükk, és jó poénok, utalások. Nem olyan bonyolult ez. Csak az Észak-koreai menekültek ötleteit, írásait kell a kukába dobni, Főleg az első, meg az előző rész forgatókönyvét.
7/10. Csak Wells volt túl sok..

Owerwild - 2017. 11. 19. 20:46

Hát srácok…
alakul, lesz valami íze, de hogy Iris-től egészen konkrétan ráz a hideg…
Kedvelhetőnek tartottam, míg volt egy élete, újságíró, fejlődik, stb…
de mikor is lett belőle vezető? Miért ő fogja össze a a nálánál hetvenszer okosabbakat? A baj az, hogy ezt a megkülönböztetett szerepet a színésznő se tudja érteni/eljátszani…

DarkEagle - 2017. 11. 20. 20:23

Legyünk őszinték, az egész rész azért volt egyedül jobb mint az előtte levő 5 mert Iris talán két mondatot nyögött ki összesen. Nem is kell neki ennél több mert egyből jobb a sorozat.

Egyébként kikerült egy 2 perces előzetes a crossoverhez, nagyon jónak tűnik de nagyon nem kéne bele Iris és Felicity. Pláne utóbbi a hülye menősködő dumájával.

Chiplecsap - 2017. 11. 21. 11:12

DarkEagle
ép azt fejtettem ki a crossower pormos hír alat, hogy nem tudom m ia fenét képzel magáro laz a szöke liba, hogy álandoan csak ugy bepofázik mindenkinek, ő nyomja a nagy dumát, mintha a ő szarta volna a spanyolviaszt. Tipikusan az a beszolok a bárban mindenkinek fenhordom az orrom, majd szolok a pasimnak hogy védjen meg, hu de utálo mezt a csajt XD

_Peter - 2017. 11. 22. 15:52

Barry megtalálja a kamerát, kimondja folyamatos megfigyelés alatt vannak, egy pillanat alatt átnézhetné a lakást. Mégis azzal van vége a Thinker nézi őket mint a moziban.
Pozitív: nem húzták tovább a senki nem hisz Barry-nek témát.
Negatív: Wally máris visszajött.

Silver-sama - 2017. 11. 22. 20:02

4×07 Mindig csalódás, amikor ilyen hamar leleplezi magát a big bad. Másrészt nagy pacsi, hogy hozzákapcsolták a részecskegyorsítós balesethez.

Conner Kent - 2017. 11. 22. 22:39

A Thinker-Barry párbeszédek jók voltak.Az első évados Barry – Eobard/Wells-es feelinget hozta számomra.
A We Are The Flash-nek semmi értelme… Iris a Flash sorozat Lana Lang-je (Kristin Kreuk -smallville)

_Peter - 2017. 11. 22. 23:32

“csalódás, amikor ilyen hamar leleplezi magát a big bad”

Barry vihetett volna kamerát titokban felvenni a vallomást. :) Savitarnál is utáltam részenként megjelent elmondani mennyire Barry előtt jár mindig egy lépéssel. Thinkernek is az egója lesz a veszte.

DarkByte - 2017. 11. 23. 01:14

Én úgy indultam neki az évadnak hogy kaszálni fogom, ha megint elkezdik a picsogást. Ehhez képest egy tök vicces és szórakoztató 4. évadot kaptam eddig, ami emlékeztet az első lazaságára. Eddig nekem kellemes csalódás.

A Thinker pedig talán az összesnél jobb villan-nek tűnik, mint amit a korábbi három évadban elő tudtak rántani. Eleve a színész és a karakter sztorija jobb.

Nem kell egyetérteni természetesen, hiszen mindenkinek más a véleménye. Én örülök hogy ilyen irányt vett a sorozat, és van mit várni hétről-hétre.

Mate815 - 2017. 11. 23. 08:38

Nagyon jó rész volt! Három évad után végre valami újat látunk!

katyvaszlipp - 2017. 11. 23. 11:38

Ez jó rész volt, viszont kb elég kiiktatni a székét DeVoenak, aztán annyi neki.
persze nem egyszerű ha tudja, hogy ez fog történni, kitalálhat rá valamit.

viszont hogy miért célja Flash szivatása, az kiderült? vagy az én figyelmemet elkerülte?

JcGross - 2017. 11. 23. 12:30

Szerintem is egész jó rész volt, de azért voltak hibái. Nem értem miért nem képes a sorozat elkötelezni magát egy hosszabb drámai konfliktus mellett. Ebből, hogy Barry DeVoe megszállottja lesz sokkal többet ki lehetett volna hozni, de megint csak egy részben lezárták. Na meg logikai hibák is voltak. “Megyek betörni egy olyan emberhez akiről tudom, hogy felkészült és szeret kamerákat használni, és megannyi módon el tudom takarni az arcom, például egy maszkkal, vagy akár gyorsan rezgetem az arcom, mint korábban a sorozatban, de nem, miért is lenne a saját otthona bekamerázva, végül is nem mintha átlag embereknek lenne home security-je, akkor egy gyanús szupergonosznak miért is lenne?”

Mindazonáltal kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a szupergonoszból. A koncepció sokkal érdekesebb mint a már megfáradt szupergyors ellenségek.

Joco1114 - 2017. 11. 23. 14:28

“Sometimes… you’re a wizard, Harry.” – azt a kikacsintást! :D

szotyi - 2017. 11. 23. 18:44

egész jól néz ki most a helyzet, de továbbra is a legfőbb probléma Iris. a készítők annyira nem érzik hogy mennyire nincs kémia. és akkor még rátesznek egy lapáttal hogy főnököt csinálnak belőle. komolyan mondom már engem is kiráz a hideg tőle.

dani154 - 2017. 11. 23. 20:45

Istenem miért erőltetik ezt az Iris szálat ?? Irják már ki vagy bármi….Semmi kémia nincs,most meg ez a fönökös szál..a hideg kiráz…

DarkEagle - 2017. 11. 23. 21:44

Mi történt, karácsony van? Kaptunk egy jó részt. El se hiszem. Mondjuk ez főleg Thinkert alakító Neil Sandilandsnek köszönhető. Remek színész.

Ami poén, hogy végig azon agyaltam, hogy akkor most hogyan oldották ezt meg de a vége választ adott, lekapható a skalpja a csávónak. Kicsit sem creepy. :D

DarkEagle - 2017. 11. 29. 05:26

Mocskos szar volt ez a crossover, Flash és Arrow ment a kukába nem vagytok hajlandó tovább szenvedni a sok élvezkedő shipper fanbázissal. Nem történik semmi lényegi még egy kicseszett crossoverben sem csak két esküvő két totál össze nem illő párral meg megölték kvázi az egyetlen normális szereplőt. Csak mert Garber papa le akart lépni. Meg is értem ilyen shit showkban én se bohóckodnék. De azért röhej hogy nem tudtak neki adni egy happy endinget.

Na mindegy, nagy csodának kell történnie hogy visszatérjek ide. Napokig tudnám sorolni mennyi baromság volt mennyi hiba ebben a 4 részben. A legszebb hogy elővettek egy idegen csajt az esküvőre de nem kezdtek vele semmit. Csaptak köré egy jó kis kamu reklámot de még hintés se volt rá hogy ki is ő, lényegében csak belemagyarázás volt az egész.

Végezetül itt is csak annyit tudok mondani hogy amíg Iris van addig nincs Flash.

Supergirl és a LOT marad mert kapnak még egy esélyt ráadásul nem az ő hibájuk hogy a másik kettő lehúzta őket és idén ezek tényleg jók nem úgy a társaik de ha Supergirlben se bírnak leállni a szerelmi drámával az is megy a kukába. LOT meg marad feelgood bűnös élvezetnek.

jesustomer - 2017. 11. 29. 11:57

Nekem tetszett, örülök, hogy most már teljes volt a gárda, majdnem mindenki kivette a részét és egybefüggő volt a 4 rész teljesen. Az elején volt egy kis nyál de hát esküvő volt, később se vitték túlzásba csak sajnos a ronnie-t váltó srác nem tud sírni. Nagyon fura volt :D
Mindenesetre epic volt szerintem.

Tyberius06 - 2017. 11. 29. 15:01

A vége baromi szar lett azzal az 5 perc nyállal, plusz Grey kiírása is baromi foss lett így. Akkor már inkább Jefferson halt volna meg, Grey meg visszatér a családjához. Így önmagában totál fölöslegesnek érzem Jeffersont, mégis mit kezdenek vele?
Nem értettem azt se, hogy Flash elengedte Eobardot. Nyilván volt köze ahhoz a szar kavaráshoz, hogy az Earth-X-en a nácik kerültek hatalomra végül. Ha igaz amit mondott, hogy Supermant is lefutotta, akkor a náci Karával se lett volna nehezebb dolga.
Az összes epiknek szánt harc rémesen gyenge lett. Ott van tucatnyi állig felfegyverzett katona, velük szemben jobbára lőfegyver nélküli emberek, azt ahelyett, hogy szisztematikusan elkezdenék lőni őket, helyette nekik rohannak… WTF???
Snart visszahozatala tetszett, az poén volt.
Összességében összeszedettebb volt, mint az előző Crossover, de gyengébb attól a háttérsztorikban. Az esküvő jó volt az összetereléshez, bár jobb lett volna egy közös mozidélután… Az utolsó 5 perc az kuka, az utolsó csata kuka ugyanúgy, Stein halála szintén… Most majd akkor részeken keresztül nézhetjük Jefferson szenvedését? Izé… sokkal jobb lett volna fordítva…

bobi64 - 2017. 11. 29. 18:35

Gyakorlatilag értékelhetetlen…

_Peter - 2017. 11. 29. 22:24

Én próbáltam végig szenvedni, ám teljesen nézhetetlen ez a crossover. Egy nagy zsúfolt összevissza katyvasz tucatnyi hőssel, hányinger zenével és leöntve tíz vödör nyállal amit ezt mind együtt pár tényleg jó egysoros beszólás se ment meg. Pedig jó ötletnek tűnt az SSupermädchen és Führoww szál Xfölde lakóival, náluk Adolf 105 évig élt? :D Mintha azt mondták volna 1994-ben halt meg.

Szóljatok ha csak Flash és Supergirl crossover lesz… talán a Supergirlre felkeltette az érdeklődésem ez a crossover, az Arrow ki van zárva a Legendákat abbahagytam az elején amikor a szárnyasok repkedtek.
Szólhatok ha nem tucatnyi jelmezes bohóc ugrabugrál összevissza követhetetlenül fejfájós zenére.
Felicity és Iris együtt kommandózik, összerakták a két legutáltabb csajt bravo! A fekete gyerek amikor állandóan “sírni” kezdett úristen micsoda színészi alakítás. :D

Avengers filmekkel is ez a bajom, egy zsúfolt káosz értelmes sztori nélkül és a Justice League is másolja ezt a receptet. Sokkal jobb lenne csak Iron Man, csak Batman, csak Superman. És összetenném a két kezem egy önálló Black Widow filmért!

dani154 - 2017. 11. 30. 00:16

Kiváncsi vagyok ,hogy a supergirl részben mikor az esküvőt megzavarják a nácik…Ki az a nő ( pincér) aki barryhez odalép,hogy nagyon izgatott hogy itt lehet az esküvön…Nyilván nem véletlen hogy beletették azt a párbeszédet….ötletek??
Irist miért nem irják már kiii ??? áhhhh

dani154 - 2017. 11. 30. 00:36

Akivel barry beszél a Crossover első részében az esküvőjén az kilehet ? a pincér csaj aki mondja mennyire örül,hogy itt lehet ezen az esküvön stb?

LaCRossE - 2017. 11. 30. 01:40

dani154: szerintem a lánya.

LaCRossE - 2017. 11. 30. 01:41

Mivel a Flash-es esküvővel indult be minden, ezért ide írom a rövid véleményemet, majd a kibeszélőbe bővebben.

Csalódott vagyok. Nagyon.

Chiplecsap - 2017. 11. 30. 03:37

Szerintem szorakoztato volt, legalűbb 70%-ban szorakoztato volt, voltak nagyon jo ütős jelenetek , párosok, 3-asok, jol müködik a dinamika a karakterek közt , tv-hez képest ügyes volt.

én megkönyeztem a porf halálánál egy picit.
az hogy Iris és Fefe menthetetlen nem ujdonság, szerenmcsére van tekerő gomb, szal ezért mondom hogy legalább 70 %-ban szorakoztató volt.

Ettöl független SG és Arrow marad a kasza szinten.
Melissa, megfilmesített magánéletére nem vagyok kiváncsi, delena 2.0 és
Alex baba drámájára nem vagyok kiváncsi, Vinnék inkább át a legend-sbe, Sara-val el nézném még öket egy darabig, nah ök is a kellemes meglepetésbe tartoztak, mármitn tudtma hogy lessz, de jobbna müködtek mitn vártam.

Arrow meg hát ot van fefe szal, értitek.

Danielel panbaker meg kötelezően csak börnadrágot viselhet msotantol XD , oylan szép a csaj ebben az egész évadban is, de most is mikro a fekete felső volt rajta a fekete börnadrággal, :)

Alexejevic - 2017. 11. 30. 07:25

Na, csak sikerült mindenkinek elvenni mindenkit…Teljesült mindenki vágya:D Mostmár lehetne foglalkozni a történetekkel…

Mate815 - 2017. 11. 30. 08:23

Barry mi a faszért hagyta elmenni Eobardot? WTF?

DarkEagle - 2017. 11. 30. 12:17

A csaj az esküvőn egy senki amíg az írók nem írnak neki történetet maradjunk ennyiben. Engem egyébként ez cseszett kb fel a legjobban. Agyon reklámozzák, hogy hát feltűnik majd egy idegen csaj és figyeljünk rá mert hasonlít nagyon egy illetőre, lásd Iris, erre kap két mondatot és csók.

De ha maradunk annál amit mond akkor tuti hogy nem a lányuk hanem az egyik unokájuk. Azért gondolom ezt mert amit mondott az nagyon távolinak tűnt. Mármint úgy beszélt Barrynek az esküvőről mintha csak meséből ismerné őket.

DarkEagle - 2017. 11. 30. 12:19

Egyébként Barry azért hagyta elmenni Eobardot mert szereti basztatni az idővonalat de mivel ő már nem teheti ezért ráhagyja a sárga ruhás barátjára. :D Nyilván nem azért mert nem akar ölni, hisz bedobhatták volna egy kicseszett cellába is. De hát az íróknak ez nem lényeg ők csak crossover shipper esküvőt akartak írni.

Mate815 - 2017. 11. 30. 12:53

Én arra gondoltam, hogy talán Barry tud valamit a jövőről ami miatt el kellett engednie de azért ez így ebben a formában nagyon gyenge volt. Get out of here…WTF:D És Eobard simán el is kullogott mint egy rossz gyerek akit a tantónéni megszidott.

Mate815 - 2017. 11. 30. 12:54

Amúgy meg egyáltalán, hogyan van Eobard életben? LOT S2 finale elég végleges halálnak tűnt nekem. Ezt illett volna megmagyarázniuk.

DarkEagle - 2017. 11. 30. 12:58

Mást se magyaráznak meg akkor ezt miért tennék. Egyébként kaptunk magyarázatot. “Ez időutazás Barry, még mindig nem érted.” Vagy valami ilyesmit nyögött oda neki Eobard. :D

heidfeld - 2017. 11. 30. 14:12

Pont azon elmélkedtem, mennyit adjak rá adjak rá. No, jott Mick: “Vele nyomtad:?” Mutatott Alex-felé.. Csak a sör hiányzott a kezéből.
Elfogult vagyok, mert a Lot-banda a kedvencem. Tán az egészet az ő stílusukban kellett volna előadni.
Ötletből többet is ki lehetett volna hozni. Színészi korlátok nagyon kijöttek. Franz Drmeth, Stephen Amell bántóan rossz, de Melissa Beonist sem túl jó színészileg. Cuki, kedves, helyes, csinos, de nem szexi. Nincs kisugárzása.
Felicity: Se nem szép, se nem tehetséges, de roppant idegesítő karakter. És nem a származása miatt./Ki lepődött meg ezen?/
Hol volt Katie Cassidy, meg a Gumiember? Velük talán egy 6/10 lehetett volna. Jó dumák, pár, jó jelenet, látvány trükk nem tudja megmenteni a közepes történetet, néhány borzalmas színészt. És a teljesen hihetetlent, hogy csak egy ember hal meg, ennyi ellenség ellen.
5/10 Csalódott vagyok.

JKJ - 2017. 12. 06. 09:45

Nézem a kilencedik részt, de Katee Sackhoff annyira rossz színész, hogy kín szenvedés minden mondat ami elhangzik a szájából.

DarkEagle - 2017. 12. 06. 14:03

Oké, én tényleg lemondtam a sorozatról. Megint elővettek egy komoly képregény szálat, ami ráadásul a crisis szálat vezeti fel. Röhej amit az írók művelnek.

Ja és van egy új ivós játékunk idén úgy látszik. Eddig ugye az “I’ll go talk to her/him.” mondat volt, most pedig a “This house is bitchin.”

És a legszebb, kiírták az egyetlen színészt aki ért valamit, csak hogy Barryt lecsukhassák. Nem is értem mit az istent gondoltak. Ja várj nem is gondolkodtak. Iris gondolkodik helyettük is. Hisz nehéz döntéseket kell hoznia. :D

LaCRossE - 2017. 12. 06. 14:48

Én egész korrektnek tartottam a félévadzárót, vagy minek nevezzük. Kicsit csalódott vagyok, amiért Thinker mostani színészét eltávolították, de ez amúgy is nyilvánvaló volt, hogy új testet akart szerezni magának, mert az övé már a végét járja.

Úgy döntöttem, adok Irisnak (és Felicitynek is, de ezt majd az Arrow félévadzárónál) egy esélyt. Kiírni úgysem fogják, és bár még mindig érthetetlen, hogy miért ő a főnök, ha részről-részre emiatt panaszkodom, azzal semmit sem fogok elérni, csak idegesíteni magam. És azért, ha túllépek a saját negatív véleményemen iránta, akkor talán még egy semleges, “az sem érdekel, ha él vagy hal” karakter lehet belőle a szememben. :D Azt hiszem, ennél többet nem is tudok egyelőre kinézni belőle.

Szóval jön a The Trial of Flash. Háát… látva, hogy kezelték a Flashpointot (borzalmasan), nem vagyok optimista ezzel kapcsolatban, de legalább szépen visszautaltak az első évados jelenetre, amikor (talán az évadzáróban, amikor Barry visszafutott megmenteni az anyját) Barryt a börtönben mutatták.

Mit is mondhatnék még? Digbyvel még mindig nincs problémém, bár legalább egy kis karakterfejlődést mutat, amit ráfér. Killer Frost milyen népszerű lett hirtelen :D Amunetet nem értem, miért engedik el mindig. Gypsy karácsonyi ajándéka pazar volt

LaCRossE - 2017. 12. 06. 20:04

https://www.youtube.com/watch?v=cpfywFOD1C0

Nem értem, ezt a jelenetet miért törölték. :D Iris (ritka) jó pillanata.

_Peter - 2017. 12. 06. 21:59

Csak Caitlin jelenetei tetszettek. Ha Barry látta a Thinker háza be van kamerázva és tudja rászállt mindenhol figyeli őket, az ő lakásukat meddig tart bekamerázni? Csak Caitlin jelenetei tetszettek. Miért nem vette fel Barry a prof vallomását az egyetemen? Miért nem sprintelt el Iris-t felkapva az ország másik végére és azt mondja a zsaruknak ő nászúton volt messze tanúi vannak, nem tudja hogy került a hulla hozzájuk. Csak Caitlin jelenetei tetszettek. A fél világ tudja már Barry a Flash, miért nem lehet a rendőrkapitányt beavatni? Biztos hülyeségeket kérdezek, mert követni kell a képregényt mégis látványos amikor fele problémát maguknak csinálják. Csak Caitlin jelenetei tetszettek. This house is bitchin szöveget már túl sokszor használják. A nem szakítódoboz poén jó volt. Leginkább csak Caitlin jele… :)

heidfeld - 2017. 12. 07. 12:51

Sajnos ez a 8-9. rész is igen gyenge volt, különösen utóbbi. Caitlin jelenetei tényleg jók lettek volna, csak ugye Kate Sackhoff nem jó, még a nem túl erős mezőnyben sem.
Kár Thinker színészéért. Az új fickó már most többet mutatott, mint James a Supergir-ben.
Nem elég bátrak a készítők a változtatásokra. Valamilyen rejtélyes okból nem ölték meg Iris-t, de még főnök is. Az apja itt teljesen felesleges.
Próbáltam már kaszálni a sorozatot, de a Gumiember, és párszor a régi hangulat feltámadásai itt tartanak még.
Mehet is heti csalódásnak, bár inkább magamat nem értem: Mit kínlódok még vele?

DarkEagle - 2017. 12. 07. 18:05

Rejtélyes okok miatt? Ugyan kérlek az nem rejtély, Iris azért nem halt meg mert akkor nem lenne shipper háború hanem csak jó sorozat. :D

mSO - 2017. 12. 07. 18:56

Ralph Dibny szerepére szerintem tökéletes választás volt Harley Sawyer… elég Jim Carrey-s a stílusa! :)

DarkEagle - 2017. 12. 08. 14:22

Na igen, és most már a gumi arca is megvan hozzá. :D

piszkosfred - 2017. 12. 11. 14:17

A sok negatív véleménnyel szemben én bevallom rég élveztem így a Flasht. Örülök, hogy a gyenge előző évad után sikerült egy határozottan élvezhetőt csinálniuk.

Darkages - 2017. 12. 13. 11:09

Szerintem kifejezetten gyenge ez az évad, Iris karaktere iszonyat idegesítő , a Flash teljesítménye meg szánalmas , végignézem az évadot , de abba kellene ezt már hagyni , ami nem megy azt el kell engedni … nem a fő gonosszal van a baj , egyszerűen nevetséges lépések vannak benne … ill a forgatókönyv olyan mintha csak összedobáltak volna ötleteket aztán lesz ami lesz …. szomorú pedig szerettem ezt a sorozatot

mogyorozuzó - 2017. 12. 14. 11:44

Én nem tudom pár ember mit szeretne még, hogy mit csináljanak.. Tavaly túl komor volt, az volt a baj, most poénosra vették a figurát, az a baj.

Szerintem végre elég jó a főgonosz, végre nem speedster, bár nekem azokkal sem volt probléma..

JcGross - 2017. 12. 16. 12:23

mSO: Egyet értek. Bennem nem fogalmazódott meg, de ahogy mondod, tényleg tiszta Carrey! :D

Fura, de jobban tetszett ez a rész mint a Walking Dead félévadzárója. Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni, hogy DeVoe-nak tudnia kellett volna, hogy Barry láthatatlan (amit lehet, hogy tudott is, de nem értem akkor miért engedte ki, vagy egyáltalán miért nem ölte meg ott helyben, de ezeknek még lehet oka). Szintén tudnia kellett volna, hogy át fog “fázisolni” (ezt magyarul hogy mondjuk? Phase through) azokon a karokon. De egyébként nagyon jó volt látni, hogy VÉGRE az írók előre gondolkodtak és a gonosz eddigi akciói értelmet nyertek, összeadódtak. Szerintem sorozatcsúcson van a Flash minőséget tekintve.

flydomi - 2017. 12. 16. 23:26

mogyorozuzó

Én nem tudom pár ember mit szeretne még, hogy mit csináljanak.. Tavaly túl komor volt, az volt a baj, most poénosra vették a figurát, az a baj.

Talán az első évadot is meg kellene nézned…..és akkor rájönnél,hogy miért is “sipákolnak” egyesek….

mogyorozuzó - 2017. 12. 18. 15:01

Láttam az első évadot, nem is egyszer, de köszönöm, hogy ajánlod :)

Mint a sorozatok 90%-ban, első évadokat nagyon nehéz überelni, főleg a DC háza táján, bár a tavalyi Arrow évad szerintem az egész sorozat legjobb részeit mutatta fel.

Én nem azt mondom, hogy a Flash-en nem lehetne javítani, de ha visszanézed a tavalyi kommenteket, sőt az azelőttieket, Te is rájössz, hogy néhány embernek semmi sem jó.

Összességében pedig szerintem elég jó lett ez az évad, lényegesen jobban élvezhető, mint a tavalyi, ezért nem értem..

Desmond Wallace - 2017. 12. 18. 16:22

“Összességében pedig szerintem elég jó lett ez az évad, lényegesen jobban élvezhető, mint a tavalyi”

Egyetértek. Egy-két részt leszámítva, egész jó eddig az évad.

Jesustomer - 2018. 01. 17. 23:21

Na ma senki se írt semmit? :D mi történt?
Én most ezt az évadot nem nagyon élem, a tavalyi jobb volt. Mit fogok most kapni :D
Nagyon lemorzsolódtunk :(

Mate815 - 2018. 01. 18. 08:14

Szerintem király volt a visszatérés és sokkal jobb ez az évad mint a tavalyi szörnyedelem. Kiváncsi vagyok meddig lesz börtönben Barry.

LaCRossE - 2018. 01. 18. 11:54

Szerintem meg ritka szánalmas volt a visszatérés.

Szula - 2018. 01. 19. 13:19

A visszatérő rész úgy mehet a kukába ahogy van. Minden benne van hogy jelenleg miért is ez a legszarabb CW képregényes sorozat.

szotyi - 2018. 01. 19. 21:59

amúgy számított valaki is jó részre?

Szula - 2018. 01. 21. 07:57

Idén azért volt 2-3 kifejezetten jó rész ezért én azt gondoltam hátha jól fog visszatérni de nem így lett.

Mate4182 - 2018. 01. 21. 10:30

Szerintem elvezheto volt a visszatero resz.
nekem legalabbis tetszett.
mostmar cask abban remenykedek hogy Barry legalabb evad vegeig ott lesz ahova most kerult

heidfeld - 2018. 01. 21. 10:46

Pedig megvolt a remény, hogy visszatár az első évad hangulata, de nem.
Mivel kedvelem Jessica Parker Kennedy-t, még megvárom, ki ő, mit terveznek vele.

piszkosfred - 2018. 01. 22. 23:50

Ez az evad nagysagrendekkel jobb, mint a tavalyi. Es sokkal jobb, mint az idei Arrow, azon csak szenvedtem.

heidfeld - 2018. 01. 25. 16:28

Nagyon jó volt a casting, Gumiember szerepére. Szívesebben nézném az ő kalandjait! És végre, normális ruhát kapott.

wondorog - 2018. 01. 25. 20:33

Kicsit olyan volt, mintha az animációs Batman-beli Joker és Harley harcolt volna a Maszk ellen, mindemellett élveztem, Elongated Man nagyon feldobja ezt az évadot, remélem nem csak 1 évadra hozták be.

Mate4182 - 2018. 01. 26. 14:10

A Gumiember egyre jobb :D

Az elejen (foleg a borzalmas kosztum miatt) aggodtam a karakter miatt, de kifejezetten jo iranyba halad a karakter, mind jellemileg, mind kepessegileg.

Remelem hosszu tavu karakter marad

Anyci - 2018. 01. 26. 19:35

Lehet lemaradtam valahol, de a csaj ki volt a kávézóban?

DarkEagle - 2018. 01. 26. 20:21

Ő dumált az esküvőn is Barrynek. Egyébként ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy az álompár unokája. Mivel azt nem tudom elképzelni, hogy a lányuk. De igazából engem is csak ez az egy dolog érdekel a sorozatban. De majd elolvasom ha már kiderült. :D

Amit furcsálltam, hogy láttam egy cikkben, hogy ugyan azon a “nyelven” írt a naplójába mint Barry anno a falra mikor visszatért. Szóval lehet hogy Barry kifejlesztett egy új nyelvet amit csak a speedsterek ismernek. :D

Anyci - 2018. 01. 26. 20:45

Ja, én azt hittem már kiderült. Az utóbbi pár részt nem nagyon néztem. :) Mondjuk a crossover óta. :)

Titan - 2018. 01. 26. 23:34

Jessica Parker Kennedy-t fura volt ruhában látni, a black sailsben nem ezt szoktam meg:DD

DarkEagle - 2018. 01. 27. 00:21

Jogos. :D Egyébként abban a kemény 2 részben amiben szerepelt eddig és mindössze talán 5 percben, simán lenyomott mindenkit színészileg a csaj. Nagyon durván kitűnik közülük, hogy nem a CW-ra való. Na látjátok ha ő lenne Iris azt napestig nézném. :D

Egyébként megnéztem a jelenetét Ciscóval meg Gumimacival. Csak engem csesz fel hogy egyik se nyögött ki neki egy “Köszi hogy fizetted a kávénkat.”? Milyen világban élünk amúgy, hogy két pasinál nincs kávé erre odatipeg valami jó csaj és kifizeti nekik és még egy köszit se nyomnak el neki. Inkább zaklatják hogy mit keres ott meg hogy milyen fura. Nagyon durván undorító volt mindkét majom. Ciscótól meg pláne nem ezt szoktam meg. Mióta van nője nagyon nagy lett a képe.

Tomi - 2018. 01. 27. 14:46

Ha lehet egy tippem, akkor a következő évadban a gumi ember már a legendákat erősiti majd :D mindenkit oda passzolnak le, szegény Wally :D

Jesustomer - 2018. 01. 28. 21:48

Tényleg hol van Wally? Oké tudjuk hova megy de most nem volt semmi bejelentés, hogy hova ment?

JKJ - 2018. 01. 29. 17:05

DarkEagle! Olyan dolgokat látsz bele a jelenetekbe, amik nincsnek is ott. Annyira nem lehetsz önbizalomhiányos, hogy itt keresel megerősítést a “politikailag korrekt” elméleteidre.

DarkEagle - 2018. 01. 29. 17:21

Már bocs de mi a francról beszélsz? Hogy jön ide a politikailag korrektség? Annyit írtam, hogy a két majom meg se köszönte a totál idegen csajnak hogy kipengette nekik a kávét. Ennek semmi köze ahhoz amit te regélsz. Ez szimpla illem. Ha veled jót tesz valaki, megköszönöd, ennyi.

Mate815 - 2018. 01. 30. 13:18

DarkEagle: Nem úgy volt, hogy már végleg kaszáltad a CW DC-ket? :D

DarkEagle - 2018. 01. 30. 16:19

Kaszáltam is őket, mármint leszámítva a LOT-ot meg egyelőre még pár részig maradok a Black Lightningnál. De ettől még nem tudom irányítani a netet és minden nap húszasával jönnek velem szembe a hírek ezekről. :D

Na meg egy-két jelenetet meg szoktam nézni ami érdekel.

Mate815 - 2018. 01. 30. 17:48

Csak nem ereszt :D

DarkEagle - 2018. 01. 30. 18:44

Egyébként nehéz volt kaszálni őket mert eléggé nagy hardcore comic geek vagyok de épp ezért nem tudom elviselni amit a szereplőkkel művelnek. És itt most nem azon van a hangsúly hogy nem copy paste karakterek hanem hogy magában a sorozatnak az univerzumában sem állják meg a helyüket. Vegyük csak a Flasht. Nincs egy hasznos karakter a sorozatban, mindig csak a dráma. Amikor meg viccesek akarnak lenni akkor vagy eltolnak egy totál fölös filmes utalást vagy valami fingós vicc szintű baromságot. Mondjuk Ralph tényleg jó de érted mi lesz vele jövőre? Mind tudjuk mi lett a hozzá hasonló szereplők sorsa. Lásd Cisco, Caitlin, vagy Wells. Mindhárman a saját paródiájuk lettek.

Senki - 2018. 01. 31. 19:13

Emlékszik vki a Freddy és Nessie kalandjaira? (F.R.O.7)

Jesustomer - 2018. 02. 02. 23:05

Darkeagle: ugyanaz lesz mint tavaly Tom Felton-nal. Tényleg vele mi lett? Nem volt semmi sem megmagyarázva pedig jó figura lett.
Ez a rész legalább nem volt nyálas, Harry is király volt. Több Harry-t, kevesebb Iris-t.

DarkEagle - 2018. 02. 03. 03:24

Hát ja, nem lepne ha vele is ezt csinálnák. Egyébként ha jól rémlik az évad elején kinyögtek egy fél mondatot hogy lelépett valami meló miatt vagy tudom is én. Már nem emlékszek mert mert elveszett a sok fölös blabla közt. :D

winnie - 2018. 02. 03. 06:38

felton csak a 3. évadban volt állandó, most nem. elengedték, gondolom, nem akartak sokat foglalkozni vele.

Szula - 2018. 02. 03. 07:39

Ha azt nézzük mit csináltak az írók eddig a jó karakterekkel ( Patty, Julian) akkor van félnivalója a Gumiembernek is évad végén. Mondjuk ő tényleg bele illene a Legendák közé. Ami megmentheti a kiírását a soriból és lehet meg is lépnek az ha összemelegítik Caitlinnel. Mivel a Flashről van szó simán kinézem hogy meglépik ezt.

Jesustomer - 2018. 02. 03. 15:15

Winnie: ja lehet pedig egész jó színész, jó volt a karakter is..
Ma megnéztem azt a részt amiben kiderül h savitar future barry és hát bakker az az évad kicsit mintha jobb lett volna a mostaninál.
Az arrow ugyanez volt. 3. évadban néztem, hogy mi ez a sz@r, a 4. évad közepén meg rájöttem, hogy nem is volt olyan rossz.
Ras al ghul is jó volt, az egész évad jobb volt a 4.-hez képest. Savitar is jobb gonosz volt mint most a thinker.

Janka - 2018. 02. 04. 08:04

Remélem Amunet karakterét nem írják ki, hiába rosszfiú én nagyon bírom, remélem a következő részben lesz egy kis KF is. Ellenben Ralph irritáló, de még mindig többet csinál mint Iris. Ő egyáltalán mit is csinál tulajdonképpen? Nem nyavalyog már hála égnek, de biodíszletnek meg felesleges.
Ez az évad sokkal komplexebb, mint az előző. Külön tetszik a metahuman alvilág, csak lássunk belőle már többet.

Jesustomer - 2018. 02. 06. 16:48

Szépen megcsappattunk azért a 2. évad óta basszus.. kb csak darkeagle írogat ide :D

LaCRossE - 2018. 02. 06. 17:06

Háh, hát én kórházban voltam, és még mindig pótlom a dolgokat. Hihetetlen, hogy 9 nap alatt mennyi minden fel tud gyűlni.

A mostani résszel nekem sok problémám nem volt, humorban hozott nagyon jó pillanatokat. Amunet visszatérésének örülök, én bírom a nőt. Az, hogy így eltűnt DeVoe mondjuk nem a legjobb, de szerintem visszajön a jövő heti részben.

Barry jó nagy balf*sz volt, hogy így lebuktatta magát. Azzal meg már nem is fárasztom magam, mennyire csapongóan kezelik Barry gyorsaságát.

Marianna - 2018. 02. 07. 19:08

A téli szünet alatt felhoztam magam a Flash-sel. Egész pozitívat csalódtam, ami a 3. évad közbeni kiszállásom után meglepő. Jókat mosolyogtam eddig és a sztori is látszólag átgondoltabb, mint az előző etap.

A mostani rész szerint Barrynek van agya, amit amúgy kb. mindig elfelejtenek. Nagyon zavar, hogy a karakter ennyire le van hülyítve. Sajnos Grant alakítása ellenére így sem bírom a főhőst, de a börtönös részekben egész jól működött.
Felesleges béna drámázás még mindig van. Fogtam a fejemet, hogy megint lefutjuk ugyanazokat a köröket Ralph-nál, mint két résszel ezelőtt. Killer Frost/Caitlin még mindig a sorozat lelke nálam. Kár, hogy megint háttérben tartják. A végén az meg kiszámítható volt.
A Prison Break egész jó volt, főként Jinxet (?) csíptem, bár így utólag már nyilvánvaló, hogy mért beszélt sokat, mint egy The Walking Dead részben. Annyira attól a csavartól nem vagyok oda, hogy Devoe most belé költözött. Valahogy az első fickó volt a legjobb. Így komolyan vehetetlen számomra.
A poénok jók voltak, főként Oprah Frost tetszett. Sokkal jobban szeretem ebben a szerepkörben Caitlint, mint Irist. Iris is tök elviselhető.
Várom vissza a 11. rész végén lévő csajt. Kíváncsi vagyok, hogy ő kicsoda.

Jesustomer - 2018. 02. 07. 21:57

Lehetne, hogy a sorozatról beszélünk nem Darkeagle dolgairól? Szóljon hozzá nyugodtan, max nem olvassátok el és kész.
Bár azt tényleg nem értem, hogy miért ír egy olyan sorozatot amit nem néz de ámen, azt tesz amit akar. Csak légyszi lépjünk már túl ezen mert rohadtul unalmas. Köszi.
A mai rész jó volt, Ralph az egyik legjobb karakter Harry mellett. Most éppenséggel Barry is jó volt de hogy miért epp a csajt választotta az azért rejtély

terminadmin - 2018. 02. 08. 18:18

Nekem egyébként eddig a leggyengébb a 2. évad 2. fele volt. Viszont a 3. jobb lett és az idei évad ismét jó irányba halad. DeVoe-ban van még potenciál. Egyáltalán nem sorolnám a rosszabb sorozatok közé. Egyedül Irist nem érzem túl szükségesnek ebbe a sztoriba. Tényleg jobban járna a karakter, ha saját szálat (riporteres nyomozást) kapna. A Star Labs sokszor emlékeztet a Star Trekre, mindenki egy helyen tömörül :D De minek? Megnyugodhatunk, Ralph is egy évados karakter lesz, DeVoe-nak tuti sikerül majd belébújni – valószínűleg utolsóként meghagyva a végső összecsapáshoz. Kíváncsi vagyok a végére.

heidfeld - 2018. 02. 08. 21:40

Vajon meddig csinálják ezt, szegény Ralph karakterével? Hányszor ismétlik még ezt “kevés vagyok, nem segíthetek”, majd mégis dolgot? Killer Frost, mint lelki tanácsadó??
Ezeket leszámítva, rendkívül jó rész volt. Én bírom a csajt, akivel az történt, ami. Kíváncsi leszek, hogy adja elő az új helyzetet.
Egyébként Dark-nak is vannak jó meglátásai. De nem mindenki ismeri az eredeti képregényt, nem olvas fan- oldalakat. És csak a CW-n vagyunk…
Mondjuk, ha én írnám a forgatókönyvet, a koreai csajt vette volna el/akit egy kínai játszott:D/, és csak metákat üldöznének.
Múlt heti 3/10 után, ez 7.5/10.
És sokkal jobb ez az évad, mint az előző.

GetRektMike - 2018. 02. 09. 11:39

Bennem csak egy kérdés fogalmazódott meg. Az addig oké, hogy a gumiember besétál Devoe-ként és mondja hogy mégse halt meg, de a bíróságnak nem kéne mondjuk bebizonyítani hogy tényleg ő az? DNS vizsgálat, exhumálás nem létezik? Az szép és jó hogy Barry-t kiengedik, de pont meg is említik hogy ez egy furcsa város, nem pont emiatt lenne fontos hogy tényleg bebizonyítsa bíróság hogy valóban az tért-e vissza akinek kell?

DarkEagle - 2018. 02. 09. 12:37

Ez egy CW sorozat, logikát kár keresni benne, pláne a Flashben. :D Barry bezárása is kb 5 perc volt. Lófing nyomozás nem volt DeVoe halálát illetően, egyszerűen csak lecsukták és kész.

Nem mellesleg nem fura hogy senkinek nem tűnt fel a börtönben hogy Barry nem volt benn ki tudja meddig a cellájában, elvégre a nigró csávó elzárta őket. Utána meg simán visszafutott az alap cellájába. :D

Egyébként DeVoe-t már most leírhatjuk. Ahogy elnéztem Emergency Awesome videóját egyértelmű hogy a felesége lesz a kulcs a legyőzésére. Hihetetlen számomra hogy ezért az írók kaphatnak fizetést.

_Peter - 2018. 02. 09. 19:28

Örök CW hiba: nyálazásokat és unalmas pep-talkot áttekerve negyedórában letudni a lényeget, maradék öt percben az a pár poén és Caitlin nézései.

mSO - 2018. 02. 10. 18:35

Amunet olyan, mintha Power Rangers Ritája lenne. Nyivákolva gonoszkodik :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz