login |

Mr. Robot: kezdett a 3. évad

2017. 10. 18. 16:30 - Írta: BotondB

79 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy a USA csatorna zászlóshajója volt a 2015-ös év egyik, ha nem a legnépszerűbb újonca a hazai és nemzetközi junkie közösség körében.

Tavaly aztán jött a visszaesés, a többség szerint kicsit túltolták a high conceptet, de ennek ellenére korrekt évadot kaptunk, rengeteg érdekes és jól kibeszélhető eseménnyel. (Egyébként is alapból jellemző a Mr. Robotra, hogy kiválóan lehet róla elmélkedni, összeesküvés elméleteket gyártani, illetve társadalomkritikát megfogalmazni rajta keresztül. Ha másért nem, hát ezért értékes sorozat.)

Az idei évadot a fentiek ellenére is izgatottan vártam, és bár az első epizód nem hozott igazán kiemelkedő momentumokat, mégis jó volt újra találkozni a karakterekkel, valamint elmélyedni a sorozat bonyolult világában. És azért a most felvezetett konfliktusok számtalan ígéretes eseménnyel kecsegtetnek a továbbiakra nézve. A tovább után spoileresen folytatom.

Az új évad rögtön ott veszi fel a fonalat, ahol tavaly abbahagytuk.

A várakozáson alul teljesítő finálé tetőpontján Tyrell meglőtte Elliotot mielőtt még utóbbi megakadályozta volna a Stage 2 kivitelezését, az EvilCorp gyakorlatilag végleges elpusztítását. Ezt a cliffhangert mondjuk végtelenül olcsó megoldásnak, inkább alibizésnek nevezném, az ember többet várna ettől a sorozattól. Természetesen a golyó célt tévesztett, így Elliot közel egy hetes kómázás után Angela apartmanjában ébred, de máris elszántan készül a már említett művelet megakadályozására.

A mozgalom által előidézett válság közepette az egész várost érintő áramszünet miatt Darlene-nal tett kitérőjük a titkos interneteléréssel rendelkező bunkerbe kifejezetten jól sikerült, abszolút hozta az első évad kiváló atmoszféráját, a némító gomb pedig zseniális „találmány”, elkélne egy nekem is néha.

Érdekes egyébként, hogy eddig mindig az adta a sorozat egyik központi kérdését, vajon mennyire bízik meg bennünk Elliot, mi az, amit esetleg elhallgat előlünk. Tavaly ez a dilemma eredményezte tulajdonképpen az évad legerősebb csavarját is, de úgy tűnik a szerepek felcserélődni látszanak. Ezúttal ugyanis saját környezete manipulálja főhősünket, ideértve Mr. Robotot (mondjuk ez pont eddig is így volt), Tyrellt, sőt Angelát is, s ebbe végre minket is beavattak.

Egyedül Darlene tűnik stabil pontnak Elliot számára, bár a WC-s pánikrohama őt is kiszámíthatatlanná teheti, és véleményem szerint vastagon benne van a pakliban, hogy a mozgalom háta mögött összedolgozik az FBI-jal. Ez nagyjából meg is teremtené a lehetőséget, Dom karakterének előtérbe helyezéséhez, aki tavaly rendkívül ígéretes kezdés után, elég komoly klisékbe fulladt, de érzésem szerint tartogat még ő is egy-két csavart.

Angela végre megtalálni látszik a helyét saját életében, ami mindenképpen pozitívum az elmúlt két évad után, még ha kicsit erőltetettnek is érzem ezt a nagy eltökéltséget a bosszú iránt, amit a Whiterose-zal való találkozás váltott ki belőle hirtelen. Ettől függetlenül érdekes konfliktusokra számítok Elliot-tal kettejük között ebben a szezonban, de ehhez az is kéne, hogy a nem teljesen elvetendő, de mindenképp óvatosan kezelendő romantikus szállal ne rontsák el az egészet.

Ha már Whiterose, akkor meg kell említenünk az évadnyitó egyik legfontosabb új karakterét, a neki dolgozó Irvinget is, akit Bobby Cannavale már rögtön első feltűnésekor is elég meggyőzően alakított, tőle sokat várok a továbbiakban is.

További bizakodásra adhat okot, hogy Christian Slater Mr. Robotja, aki eddig is talán a legérdekesebb „karakter” volt a sorozatban, idén végre több dialógust kaphat a többi fontos karakterrel Elliot mellett, ami újabb réteget adhat a szereplőnek, sőt talán kicsit megfoghatóbbá is teheti, és eddigi teljesítménye alapján Slater alakítása vélhetően csak tovább erősíti majd ezt az effektust.

Kíváncsian várom tehát, hogy az EvilCorp megsemmisítésére, és a forradalom kisiklásának visszafordítására tett kísérletek a fontosabb szereplők által, hogyan alakulnak majd, illetve a karakterek közti dinamika terén is előrelépésben reménykedem az eddig látottak alapján. Mindeközben bízom benne, hogy lesz több Whiterose és Tyrell (de inkább az első évados arca), sőt én még Joey Badass Leon-járól sem mondtam le teljesen.

A valóban energiatakarékos üzemmódban lévő első epizód nálam most egy 7,5/10-et ér elsőre, de a folytatást illetően még jobbak az előérzeteim. Nagyon remélem, hogy ezúttal nem tévedek.

79 hozzászólás Ne habozz!

ace05 - 2017. 10. 18. 16:56

Darlene-t miért engedték el az FBI-osok?

Geza Kovacs - 2017. 10. 18. 18:30

Remélem maradnak földközelben az évadban. Bár az első évad formabontó, de mégis azért követhető szintjét nehéz lesz hozni.

Callahan - 2017. 10. 18. 18:39

“Bobby Cannavale már rögtön első feltűnésekor is elég meggyőzően alakított”

Engem ő pont kizökkentett, nagyon azt éreztem, hogy ez most egy színész, aki szerepet játszik (erről nagyban tehet a szemüveg és a bajusz).

ubul - 2017. 10. 18. 19:07

vajon az előző évad végén mi lett Trentonnal és Mobley-jal. Remélem nem haltak meg…

blade78 - 2017. 10. 18. 20:47

Angela és Mr. Robot mennyire játszanak össze Elliotot manipulálva? Agyrobbanás.
Én minden részt kétszer nézek meg :D

Irgum76 - 2017. 10. 18. 22:05

engem az nem hagy nyugodni amit Angela mondot, hogy mi lenne ha mindent visszatudnának csinálni nem csak az összeomlást de a szüleik halálát is
pláne, hogy másodszorra már feltűnt az elején a párhuzamos valóságokról beszélnek
illetve ha jól látom akkor egy hadronütköztetőbe megy bele a kamera

remélem nem ebbe az irányba fordul a sztori
(vagy ha mégis azt a skizóval oldják meg)

mikroman - 2017. 10. 18. 22:26

ace05: gyanús volt, de nem nagyon boldogultak vele. Vagy mégis beszervezték a táblás jelenet után, vagy simán kiengedték csalinak. A “problémamegoldó” ember mondta is hogy követik őket. Elég hoosszú jelenet volt, hogy azért megmaradjon. :)

Irgum76: volt pár utalgatás erre a párhuzamos világ dologra, vagy hogy nem véletlen és céltalan a szüleik halála és megváltoztak a kölkök. Lehet hogy az enyhén űzött-őrült monológ néhol a valóságot írta le. Mármint hogy ez a világ egyáltalán valódi? Merész ötletként az is lehet, hogy ugan valódi, de ezek a “speciális” új emberek képesek a valóságot befolyásolni. Az egy dolog, hogy zsenik valamilyen szinten, de gyanusan “könnyen” mentek a dolgok. Néha nagyon is számukra kedvezően alakultak az események. Angelánál: végül talál valakit aki nem hátrál ki a per elől, aztán meg sikerül győznie a tuskó lebukott vállalati fejest, majd beszervezik a “Gonosz” céghez és ráadásul elég kiemelt figyelmet is fordítanak rá. Minimális ismerettel is könnyedén sikerül a backdoor hardwerének telepítése, meg a “mobil hack” a pendriveról.
Eliotnál ott van az, hogy nem bukik le amikor bemegy az adatközpontba, Tyler se buktatja le és ráadásul könnyedén csatlakozik MR Robot tervéhez később. Aztán a korábban szinte lehetetlennek gondolt mentés megsemmisítés mégis összejön, mert teljesen retardáltak a legnagyobb vállalat technológiai csapatai. Aztán most meg egy helyre gyűjtenek minden fizikális adatot és ráadásul elég könnyen találtak fogást rajtuk hogy megsemmisítsék az egészet Mr Roboték. Ja, meg a hacker versenyt megnyeri két perc alatt lazán.
Picit úgy is tűnhet hogy úgy alakulnak a dolgok ahogy akarják, bár ennek nem nagyon vannak tudatában. Eliotnál a skizó kettős személyiség teljes önállósága is lehet ilyesmi. Erre volt szüksége és létrejött a két “személy”. Csak így meg picit zűrzavaros az egész mert eléggé egymás ellen dolgoznak néha.

Na jó, ez csak vad ötletelés. Lehet csak “sima” párhuzamos világos agymenés lesz belőle, vagy ez kis csapda volt hogy félrevezessék a rajongókat. :)

Atter - 2017. 10. 19. 09:36

@ubul nézd meg jól az évadzáró végét! Van egy post-credits scene! Az is mindfuck!

Morty - 2017. 10. 19. 10:01

@Callahan

Bobby Cannavale tényleg fura volt ilyen külsővel és beszédstílussal de sztem valahol üditő is h levetkőzte a boardwalk empire, Vinyl óta rajta lévő klasszikus rosszfiú imaget és egy kicsit másik oldalát mutathatja meg.

polarbee11 - 2017. 10. 19. 10:23

Jó volt az első rész, és örülök, hogy Orbán is szerepet kapott… ;)

ubul - 2017. 10. 19. 12:44

@Atter: igen, tudom, pont azért.

_Peter - 2017. 10. 19. 14:37

2. rész: De jó volt!

Elliot monológ
Párbeszéd Darlene-nel
Mr. Robot és a pszichológus
Price és a kínai
Joanna OMG!

Az elején picit zavaró, hogy 10 perccel a kezdés után is még mindig dobálják a készítők nevét.

szepi06 - 2017. 10. 19. 19:45

Hahaha, hogy felnyerítettem mikor megláttam OV-t. És milyen illusztris társaságban :)

Geza Kovacs - 2017. 10. 20. 02:34

Látom ez a politikusi csoportkép nagyon felvillanyozott mindenkit. Én meg akkor azt mondom, hogy szerintem pont ebben a sorozatban tökéletes ostobaság volt így szerepeltetni őket, sőt lehet véletlen volt az egész, Trump számított csak.

A mi vezetésünk jelenleg egy elég erős garancia arra, hogy a Mr. Robot fő történetében szereplő hackertámadás nem döntene ilyen szinten romba, köszönhetően annak, hogy a sokak által imádott elektronizálás, informatizálás messze nem jutott olyan messzire, mint más, akár környező országokban. Pl. az agyon imádott Észtországban, amit már majdnem egy évtizede félig romba döntött Oroszország, hála az észtek óriási technikai “fejlettségének”. Naponta kb. ezerszer elismétlik nálunk, hogy minden erőt az infó oktatás, képzés, szolgáltatási szektor, közigazgatási elektronizálás fejlesztésére kellene fordítani, ami olyan fokú sebezhetőséget adhat az országnak, ami után még gazdag pénzügyi spekulánsok se kellenek egy jól irányzott lőfegyver nélküli támadáshoz, elég pár hacker akár országokkal arrébb egy szobában, lásd még: zsarolóvírusok és a brit egészségügy története.

seven - 2017. 10. 20. 09:53

OV egyértelműen azért szerepelt mert tökéletes ellentéte annak amit a sorozat képvisel. Sokan diktatórikusnak mondják, Mr Robot meg az anarchiát nyomja.

DanX - 2017. 10. 20. 13:59

PrimeVideo-n nézte most valaki a MR Robot-ot? :)
Érdekelne ott vajon mikor érhető majd el. Illetve a Magyar verzió majd. Akár Felirattal is.

winnie - 2017. 10. 20. 14:08

DanX: ott nincs, szerintem csak évad vége után kerül fel valamikor, de közel sem azonnal.

lostfanka - 2017. 10. 22. 14:52

OV resznel nem is az a fontos hogy o ott van, hanem a monolog ami alatta megy. Ketszer neztem meg mert annyira megint eltalaltak. En leginkabb ezert szeretem ezt a sorozatot.

Masodik resz utan: Ez a sorozat megint hatalmas lett, nekem a masodik evad kicsit leult de ez most megint nagyon jo.

Uff - 2017. 10. 22. 19:38

Úgy érzem ez az évad a WhiteRoseal/Dark Army és Elliot küzdelme lesz, ahol kiderül, milyen cél érdekében használta őt ki a Dark Army . . .

egypuputeve - 2017. 10. 23. 14:18

Eddig abban a tudatban néztem Robotot, hogy Elliot skizo. Ezek is voltak a tünetei, a sorozat így ábrázolta. Követték őt a fekete ruhások, és a fekete terepjárók, erőteljes vizuális hallucinációk, függőségek, magány. Kérdés formájában az S01 elején megfogalmazza, hogy skizó, és az első évad végére leesik neki, hogy ő Mr. Robot. De két évadon keresztül Mr. Robot csupán egy agyi kivetítése volt Elliotnak. Értem ezalatt, hogy Mr. Robot mindig Elliottal együtt tűnt fel, azaz hallucináció volt.

Most meg kiderül, hogy nem is skizó, hanem disszocatív elmebajjal kínlódik=többszemélyiségű ember. Amikor Mr. Robot előjön, a fő jellem kiesik, és nem emlékszik semmire, mit csinál a másik. Az S01-02-ben is sokszor nem emlékezett dolgokra, de a Mr. Robotos jelenetekre mindig emlékezett. Pl, amikor Mr. Robot fejbe lőtte.

A skizofréniát és a disszociatív személyiséget rendre összekeverik a skizofrénia javára, pedig nem szabad. Kevert fázisról nem olvastam még, de ebben a sorozatban láttam.
A készítők itt szerintem saját maguk ásta verembe estek bele.

Mindenesetre ez a baki piszkosul nagyot ütött, amikor Angelánál, és a pszichológusnál átváltozik Elliot az apjává. Megtévesztő, de nekem bejön :)

Irgum76 - 2017. 10. 24. 10:03

de Angelának nem kellett volna elmondania Mr. Robotnak, hogy hogy tudja megkülönböztetni őket
lehet ezt még felhasználja ellene Mr. Robot
(megjátssza Elliotot)

bab1lon - 2017. 10. 24. 10:07

egypuputeve:

Engem is ezért kezd elveszíteni a sorozat, mert úgy érzem, hogy nincs valódi koncepciójuk, csak Elliot kattanásaiból egyszercsak születik egy magyarázat, hogy valójában ez és ez történt, és hozzá igazítják a többi szálat is. Tulajdonképpen bármit oda képzelhetnek a készítők, amolyan Rorschach szerűen. Ez érződik is a sorozaton, mert eddig nincs egy masszív íve egyetlen szálnak sem. Én még maradok Elliot barátja néhány részig, de ha megint áccseszve érzem magam, akkor elvállnak útjaink.

egypuputeve - 2017. 10. 24. 19:46

@bab1lon

Nálam ilyen jellegű probléma nem ütötte fel a fejét, élvezem minden percét. Felépítettnek érzem a sorozatot, amely jól megdolgoztatja az agyat.
Szerintem, mind az Ecorpos szálat, mind Elliot személyiségét jól építik. Végül is, ha megint egy Mr. Robot hallucinációval operálnak, akkor mi lett volna benne az ütős? Én ezt annak tudom be, hogy a készítők egyre több infót adnak Elliot jelleméről. Lehet még látunk sárkányokat is :)

Kotorásztam a neten, hátha találok valami kevert fázisú beteget, de eddig semmi.

off=Egy vicces dologra akadtam. Egy srácnak +2 énje van, amiből az egyik nő. Azt hiszem, ezt hívják két férfi, egy esetnek :D

Ezt a Wellicket nem tudom hova tenni. Miért hagyta el a családját szó nélkül? Védje őket? Nem sikerült..
Csepegtethetnének már többet belőle.

mikroman - 2017. 10. 25. 13:32

egypuputeve:
Azért eleinte se volt “mindig együtt” Eliot és Mr. Robot. A visszatekintős jelenetek is jók voltak erre nézve. Meg újranézve az első évad elei részeket egész másnak tűnik az egész miután tudod hogy mindig is csak Eliot volt jelen a találkozókon és nem ketten külön személyként MR Robottal. :)

Wellick mindig is perverz állat volt. Jó nagy adag hatalomvágy és megalománia. Miután összeomlott a korábbi élete és jó eséllyel gyilkosság miatt is körözni kezdik ebben az időben, így az új lehetőség épp jól jött neki. Istenek leszünk, vazze! Megváltoztatjuk az egész világot!
Nem mondanám, hogy távol áll a jellemétől ez e némiképp túlzott önkép. :D

Toma - 2017. 10. 25. 19:18

Tavaj elrontottam sokak mókáját a teóriámmal az s2 re a börtönnel :D

most itt az új

SPOILER WORLD

ez a szezon egy elözmény az első höz. -)

Geza Kovacs - 2017. 10. 26. 16:56

Az egész évad? Hát nem az volt az előző évad vége, hogy lelövik Elliotot? Most meg magához tért, aztán a 3. rész volt még csak.

Amúgy rohadtul bosszantott, amikor rájöttem, hogy legalábbis ez a rész korábban játszódik. Ez gyerekes, béna, hogy ezzel trükköznek meg meglepiznek. Mégse olyan használható ez az évad, mint hittem.

fm! - 2017. 10. 26. 19:43

A a második évad egy kalap sz*r volt, nincs mit szépíteni rajta, nézhetetlen. :\

_Peter - 2017. 10. 27. 15:25

Visszatekintő 3. rész is remek volt, összeértek korábban sejtett szálak. (pl. FBI-os fickó is benne van)

egypuputeve - 2017. 10. 29. 16:40

@mikroman

Perpillanat arra emlékszem, hogy az S01-02-ben mindig együtt volt Mr. Robottal. Pl, amikor elviszi a bázisra Elliotot. Ott a tesója értetlenkedik, hol volt Mr. Elliot. De utána is jelen van Mr. Robot. Az viszont igaz, hogy a többiek nem érteik, hova néz, kihez magyaráz. De ez még az eleje, és utólag nézve jó megtévesztő.

Ja, igen! Pl. kávéházas/menzás jelenet, amikor saját magát fojtogatja a “börtönben”. Először neki megy Mr. Robot, majd egy másik kockában elkapja saját maga gigáját. De az egy hallucináció. Ha kilépsz a tudatodból egy másikéba, akkor arra nem emlékszel. És Elliot sok mindenre nem emlékszik, mit tett Mr. Robot, és sok mindenre igen.

Igen, Wellick megöli a főnöke nőjét (ha jól emlékszem, hogy ő volt). Ez egy jó magyarázat, miért tűnt el. Erre nem is gondoltam.

Enzo - 2017. 10. 30. 23:24

3×01
Hú. Komoly s2 recap kellett, hogy képbe kerüljek, jobb lenne ezt darálva nézni. Na mindegy, frankó volt a szezonindítás.

– Nem is sejtettem volna, hogy ez a “red wheelbarrow” ez ekkora foreshadowing volt az előző évadból :O
– A mute gomb-os jelenet zseniális volt valóban :D
– Fura ez a nyomozó faszi, valahogy annyira kirívóan retró módon néz ki, tök szürreális az egész. Az őket üldöző autó lelassítása az mi volt már :O
– Elliot aktuálpolitikára kikacsintós “f*ck me” monológja megint nagyon el lett találva – Esmailék többek közt ehhez nagyon értenek.
– Romantikus szál Angelával, mi a fene? :O
– Apropó Angela, a csaj is ugyanezt a visszaállítós dumát nyomatja, mint Trentonék az előző évad végi after creditsben… miért érzem úgy, hogy nagyon sci-fi irányba (vagy nagyon elvont irányba) viheti ez a sorozatot?
– Fura körítést adott az egész áramnélküliség a sorozatnak, kinézetileg-hangulatilag. De nem tartott sokáig…

lostfanka - 2017. 11. 01. 05:54

Trumpot jol leoltottak :D

Norbi - 2017. 11. 02. 14:00

A 3. részben újabb magyar jelenlént van, 25:50 környékén megemlíti egy srác Budapestet.

winnie - 2017. 11. 02. 15:38

valakinek van videója?

egypuputeve - 2017. 11. 02. 15:43

Elliot és Mr Robot között már örök hari van.

Az jó kérdés, hogyan akarja kiiktatni Mr Robot Elliotot. Szerez magának egy másik dokit, akinek beadja, hogy ő a fő jellem, és Elliot a pióca, majd kér anti-Elliot tablettát?

Nagy jelent volt, a visszaváltozás, és Angela szurija.

Darlene Budapestre akar lelécelni? Végül is állást kaphat, mint angoltanár :)

egypuputeve - 2017. 11. 02. 15:44

Mire gondolsz winnie?

winnie - 2017. 11. 02. 16:47

a budapest említésre. kiraknám.

egypuputeve - 2017. 11. 02. 17:24

Sajnos nincs. De a negyedik epizódból ki tudsz posztolni képeket. Darlene egy utazási iroda honlapját nézi (26:13-tól), ahol szépen látszik a parlament és a lánchíd, meg még valami félig-meddig. $699-tól lehet jönni az USA-ból. Még olvasható leírás is van Budapestről!

Geza Kovacs - 2017. 11. 03. 00:10

Nekem ez az écad túl lélektani, ha nem is olyan posztmodern, mint az elözö. A lelkizés mellett hiányzik a cselekmény, de az meg fura kínaiak formájában jelenik meg, akik furcsa dolgokat tesznek fura helyeken. Vagy az FBIosok nyöszörögnek valamit. A brilliáns, pörgös elliotos monológos jelenetek hiányoznak, amikor még nem önmagával harcolt, és még poénok is voltak, nem csak a nyomott hangulat.

_Peter - 2017. 11. 03. 13:30

Elképesztően telitalálat nekem most a részek hangulata. Darlene jelenetek szuperek voltak. És sokat lehet agyalni. Whiterose időgépet épít? Vagy halottakat visszahozni? Darlene meg akarja rendezni a halálát? Nagyon jó.

Enzo - 2017. 11. 03. 14:51

3×02 (pótlás hétfőről)

Kettő dolog miatt tetszett igazán ez a rész:
1. A kezdő napi rutinos 10 perces jelenetsor egyszerűen zseniális, minden részletével, az ismétlődésekkel, az emojikkal a metrón, ahogy Elliot módszeresen “megtisztítja” a céget, és törekszik felfelé…wow.
2. Teljesen érthető rész volt, minden egyes szálon a történések és magyarázatok világosak voltak, nem igazán volt benn túlzásba vitt mindfuck meg hasonló nehezen értelmezhető dolgok.

Darabkák:
– Haha, a károsanyag-kibocsátásos Volkswagen-fricskát figyeltétek a részben? :D
– Mintha teljesen elszakadt volna a 2 személyisége Elliotnak, valszeg ez lesz az évad egyik központi szála. Nagyon érdekfeszítő nézni, és Mr.Robot egyre ijesztőbben viselkedik.
– Szóval Darlene tényleg beépített FBI… felröhögtem, amikor kiderült, hogy Elliot monitorkimenetét figyelik, miközben ő valami komolyabb kártevőt keresett, de aztán meg mégis átverte őket, hatalmas volt a rész vége :D
– Nooooo Joanna :( hát ez a gyilkosság eléggé lesokkolt… pedig Corneliussen kisasszonyt elnéztem volna még sokáig. Nem lehetne leszerződtetni a Westworld s2-be androidnak? Szerintem marha creepy módon tudná hozni…
– A WhiteRose vs Price csatározások mindig érdekesek, most is így volt.

#hétidézetei:
“You know when you f*ck something up and you wish you had the power to hit ‘undo’? Like when you say the dumbest thing in front of your biggest crush.
Or when you talk shit about your boss in an email, then hit ‘reply all’ to everyone at work. Or when you crash the entire world economy and kick-start the inevitable downfall of human civilization? We all have those days.” :D

“Scan my QR code and I’ll suck your dick.” :DD

Dév - 2017. 11. 04. 15:06

Van egy olyan érzésem, hogy lesz itt még magyar jelenlét bőséggel…

evergreen976 - 2017. 11. 05. 18:41

Bezony….ha más nem , legalább fotók a parlamentről…
(…és végre legalább a HELYÜNKÖN vagyunk kezelve, és nem úgy mutatnak minket mint Bécs , Moszkva ,stb.)

s91 - 2017. 11. 06. 12:58

Nagyon komolyra sikerült a forgatókönyv gyerekek, gyönyörűen adagolják az idővonal homályos részleteit, végre megtudtuk mi történt a hekkelés éjszakáján. Nekem a 3. évad 4. részéig bezárólag eddig minden telitalálat, szerintem ez a későbbiekben sem fog változni, max még pozitívabb irányba. A rendezés csak simán Mr. Robot szint, szerintem minden eleme nagyon egyedi a sorozatkészítés történelmében.

Kiváncsi vagyok mit akarnak kihozni Budapestből, így már nem tűnhet akkora véletlennek Orbán feltűnése sem. Az ötletet Cisco dobta fel Darlenennek a múltban, Dark Armysként talán nem véletlenül esett épp Pestre a választása. Persze ez már erős feltételezés, de valamilyen szerepe biztos lesz a magyar vonal nyomatásának.

seven - 2017. 11. 09. 06:15

Az 5. rész technikai masterpiece volt. Elképesztő, de komolyan. Ezt mindenkinek látnia kell. Esmail egy zseni.

Ripehy - 2017. 11. 09. 11:06

seven: ahogy mondod… elképesztő!

Enzo - 2017. 11. 09. 16:22

3×03 (pótlás vasárnapról)
Nagyon kellett ez a flashback, kajáltam a részt… hiánypótló volt Tyrell szemszögéből látni az egészet + a Bobby Cannavale által alakított figura szerepébe egy nagyobb betekintést kapni. Szépen hozzákapcsolódtunk egyes kulcsfontosságú pontokhoz, érthető volt a dolog, és kilyukadtunk a taxis találkozásnál. Jár a keksz.

Darabkák:
– WhiteRose Trump videót néz, sőt, támogatja is, lol :D az a jelenet hatalmas volt :D
“One last thing…I may have a potential candidate for president I want you to back.”
“But you can’t be serious.” :D
– Ja hogy a Frank Cody nevű műsorvezető fickót is ő befolyásolja, jó tudni…
– Ez a Mr.Williams olyan ismerős volt, kiderítettem, hogy az Eurekából (Warren Hughes).
– Aha, szóval a művelet neve Red Wheelbarrow.
– Új magyar említés Darlene és Cisco flashback jelenetében (Budapest) :)
– Tyrell menekülése alatt a Cypress Hill betétdalért pluszpont!

#hétidézete:
“By the way, get him laid when he gets out, man. Homeboy is wound tighter than a chinchilla’s asshole.” :D /Leon/

Tiger27 - 2017. 11. 09. 16:44

Magasan az eddigi legjobb évad! Örülök, hogy a gyengébb második évad után így magára talált a sorozat. Újra a kedvencek között van!

WillTraveler - 2017. 11. 09. 20:31

3×05: Megvan nemcsak a hét, hanem az év sorozatepizódja!

Vincent Vega - 2017. 11. 09. 21:08

3×05 a legjobb eddig. Durva színvonal. Valaki megszámolta hány vágás volt?

seven - 2017. 11. 09. 21:22

0 :), persze tudjuk hogy azért volt trükközés, remélem lesz erről egy jó hosszú behind the scenes, nagyon kiváncsi vagyok a kivitelezésre.

20 éve nézek sorozatokat, de még sose láttam egy ennyire jól megcsinált epizódot. Már újra is néztem a nap folyamán, pedig hajnalba láttam.

_Peter - 2017. 11. 10. 00:10

5. rész: most néztem és azonnal ki kell kommentelnem magamból és elaludni se tudok szerintem. Úristen micsoda epizód! Szinte levegőt se vettem, szinte nem is pislogtam! A feszültség, a megvalósítás, a mozgások, a kamera mintha benne lennék a sorozatban olyan hatása volt. Elliot és Angela akciózása közben, az a jelenet amikor Darlene benyögi az FBI-t, hihetetlen zseniális szavak nincsenek rá hogyan játszottak a néző érzékszerveivel. Ilyen elképzelés és ilyen megvalósítás, eldobom az agyam. Runtime error, lefagytam. :)

Aki 2. évad miatt abbahagyta miből marad ki, már az eddigi részek is nagyon tetszettek ez az 5. még rátett egy lapáttal.

És milyen jó a hét elején kibosszankodom magam a Walking Dead béna íróin, gagyi rendezésén és akkor a hét végére jön egy ilyen masterpiece történetben, fényképezésben, alakításban, zenében, mindenben szuper. Remélem díjakat is kapnak a készítők, nagyon ott van a Mr. Robot!

Snoopyzit30 - 2017. 11. 10. 12:47

Én még csak most láttam a 3. részt, szóval kommenteket nem is merek olvasni, de baromi jó volt ez a rész! Mint egy puzzle utolsó darabkája ami még a 2. évadhoz tartozott.

Geza Kovacs - 2017. 11. 10. 20:39

Na ez azért egy nagyon komoly rész volt. Minden szempontból. 1. évados színvonal. Elliot is, utána meg ugye főleg. Érthető volt, volt történet, eleje-közepe-vége, semmi ostoba filozofálás, hangulat a topon, csúcs kategória. Az 1. évad óta várok valami ilyet. Visszatért a sorozatba vetett hitem :-)

H1N1 - 2017. 11. 10. 21:45

Én még csak a 4. résznél tartok mert ahhoz van felirat, de szerintetek mi lehet ez az utalgatás, hogy minden olyan lehet mint régen, meg technológia így-úgy. Mintha valami virtuális valóságról lenne szó nem? Vagy ők vannak abban, vagy oda kerülhetnek. Bennem ez merült fel.

lostfanka - 2017. 11. 11. 18:04

Uristen milyen resz, azt hittem hogy a true detective egykameras uncut scenenel nincs jobb es de. Egy kameras porgos, majdnem uncut, iszonyat durva rendezes es operatori munka. Siman emmyt kellene kapnia. Ev sorozat epizodja!!!!!!

Mardred - 2017. 11. 11. 19:11

Fuh, állam az asztal alatt, a mozik bezárhatnak, mostantól aki tehetséges és alkotni akar, az sorozatot készítsen.

Az utóbbi évek egyik legjobb epizódja volt ez számomra, az előttem szóló jól mondja, a True Detective első évadának ötödik részének vége jutott először eszembe, azt hittem, hogy csak a rájövetelig húzzák ki, de ahogy folytatódott a rész egyre csak nyúlt az a bizonyos jelenet, persze “láthatatlan” vágásokkal, az egyik kedvencem mégis az lesz, amikor a kamera félig kilendül a mélység fölé, miközben a szobák fölött követi Angelát.

Nagyon nehéz lesz ezek után új dolgot találnom, mert az vágás nélküli jelenetet ezzel maximálisan kimaxolták, mellette pedig a színészek se voltak restek a lelküket is kijátszani, maga a koreográfia se volt utolsó… fuh. Jó, A Mr. Robot eddig se volt hátul a sorban, de most már az első ötben szerepel, mint sorozat.

Utoljára a GOT Battle of the Bastards része hengerelt le ennyire, ha csak látványt nézzük. És itt nem a nézettsége miatt (jó persze azért is) kapunk ilyeneket. Annyira szépen kinőtte magát a sorozat mint műfaj.

Wall-E - 2017. 11. 12. 19:46

Fantasztikus volt a 3×05, de szerencsére az egész évad nagyon király, már a nyitányt is nagyon élveztem és folyamatosan hozza magát, nagyon különleges az atmoszféra, minden a helyén van.

wondorog - 2017. 11. 12. 22:56

H1N1: én időgépre tippelek, legalábbis Whiterose nagyon megvan áldva az órákkal + az első részben mutatták is a szerkezetet, nálam az simán lehet időgép.

lostfanka - 2017. 11. 13. 08:46

Az mekkora durvan megvan csinalva mikor Eliott reszenek vege, ugye leer az utcara, aztan onnan korbe megyunk, tudositas, majd be a tomegbe, onnan a tuntetok betornek, vegig kovetjuk a rombolast es innen valtunk Angela tortenetere. Majd a vegen megjelenik Eliott.

Tuti hogy a vagasok csak a liftben voltak a monitornal.

Ritkan nezek egy sorozat reszt ujre de ezt ujra kell, es nem a tortenet miatt hanem maga a megoldasok miatt.

Enzo - 2017. 11. 13. 21:42

3×04 (pótlás tegnapról)
Elég építkezős volt a rész első fele, konkrétan nem írtam fel semmit. Kíváncsian várom, hogy az elkapott fickós (Nouri) szálból mi lesz. Volt megint Budapest említés (gyanús), bebizonyosodott hogy Tyrell nem tud Joanna haláláról (úgy érzem, egy fontos pillanat lesz, amikor megtudja), és most már talán képes leszek megjegyezni Bobby Cannavale karakterének a nevét: Irving.
Érdekes párhuzam/ellentét, ahogy néha rossz, hogy Elliot és Mr.Robot nem emlékeznek egymás emlékeire, de most jól is jött, hogy Mr.Robot nem tudott az őt követő Darlene-ról. (Mondjuk nem is kellett a visszaváltozás miatt.) Mi lesz még itt…

Dave - 2017. 11. 14. 12:37

Mondtam már hogy imádom ha egy film vágásmentes? :)

lostfanka - 2017. 11. 15. 07:54

Redditrol:

https://i.redditmedia.com/oGUrdxMLNaNEXFomQ4DYUKG81iGomFIm4V-LDY-LUZ0.jpg?w=960&s=e28298b0118c8efc5d5ef31311c6f55c

En nem vettem eszre hogy az ott Eliott, de ugy tunik hogy o is ugykodott valamit a szerver korul mikozben Angelat neztuk:)

seven - 2017. 11. 16. 08:56

és igen. Így kell finálét csinálni! Bravo Esmail.

…ja, hogy még van 4 rész?

aztakurva!

WillTraveler - 2017. 11. 16. 11:49

3×06: Atyavilág, micsoda rész volt!! Ilyet én még nem éltem, hogy 45 percet libabőrrel üljek végig.
Ez az évad a televíziózás csúcsa jelenleg. Az ilyenekért éri meg sorozatokat készíteni!

Bond - 2017. 11. 16. 12:58

3×06: Én már nem értek semmit. Basszus. Nagyon komoly.

Ripehy - 2017. 11. 16. 19:28

bumm

Rammsch31n - 2017. 11. 16. 21:22

azta…. hát a 2. évad után ez…. szavak nincsenek erre a 6. részre, de az évadra sem nagyon… ilyen mindf*ck-ot is rég éreztem már… holy sh*t.

Remélem Elliott meg MR. Robot összefognak White Rose ellen… Angelanak meg szép álmai lesznek… azt hittem clifhangerrel operálnak a rész végén megint, de ez a sorozat tele van meglepetéssel, pont nem kell neki. :O

Áll leesős.

Ripehy - 2017. 11. 16. 21:39

s az a durva, hogy se túl sok idejük nem volt rá, se nem olyan nagyon sokan nem csinálják (kb Esmail irta és rendezte az egészet) és mégis filmes minőséget állit elő a csapat… és ebben az évedban is nagyon magas a minőség (most egyenletesebb az egész iv is mint a második). ha mondjuk még az időbe és a budgetbe a digitális fiatalitás is beleférne (a sima smink helyett) meg nem teljesen máshogy kinéző Angela kislány, akkor nem sok mindenbe tudnék belekötni.

Dév - 2017. 11. 16. 22:38

A végén: president Obama…

_Peter - 2017. 11. 16. 23:24

És rátett Esmail még egy lapáttal az 5. rész után. Legnagyobb sorozatok egyike. Finálénak tűnt akkorát szólt, aztán még van hátra több rész. Minden díjat nekik, hihetetlen jó. Két ilyen feszült epizód egymás után! Zsong a fejem mi van, Angela flashbackben az anyja kezelésére a névtelen adományozó amire az apja puffogva kiment, az talán Mr. Price? Azért vette fel kisfőnöknek az E corphoz és kedvence? Akár Price Angela igazi apja??? Whiterose terve mi lehet, bábuként mozgatja az FBI-t, Elliotot, Tyrellt, Angelát, Mr. Robotot is és Kongó meg minden, hát ezt le kell darálni majd egyben a három évadot. Őrület mi folyik nagyon komoly! Mr. Robot remélem Elliot oldalán folytatja a Dark Army ellen.

Milyen dumák voltak Darlene-től:
– Nem komállak
– Én se téged
– Hány éves vagy, hat?

– Angela látom a bazi nagy szemeid, nyisd ki!

Geza Kovacs - 2017. 11. 17. 00:23

Bevallom, nekem az előző rész után annyira nem volt nagy szám. Fél évada pörögnek ennek a szerencsétlen épületnek a felrobbantásán/megmentésén, kissé már túlzás volt, amit lenyomtak. Elliot verekedése magával pedig koppintás a Harcosok klubjából, sajnos nem eredeti eléggé. Inkább vicces túlzás volt. Nagyon hiányzik a számítógépes kocka Elliot a beszólásaival, a számára fura, általában hétköznapi életszituációkban való megnyilvánulása.

_Peter - 2017. 11. 17. 08:54

Én többször felröhögtem Elliot dumáján is:
“Yeah I know f*cking confusing”
“I guess he (Mr. Robot) didn’t like the note.” És nézi a szétvert számítógépet, a másik srác csak néz WTF?

És a múltkori részben amikor számítógépet keresett hova üljön le, az idős néni visszadumálta neki a zsargont? “Asszem rossz célpontot választottam”
Néha megszólalniuk se kell már felröhögök a fejüktől: Elliot és Angela meresztik egymásra a bazi nagy szemeiket hogy mi a franc történik ki van kivel.

Cheese - 2017. 11. 18. 02:50

Van olyan streaming szolgaltato ahol lehet nézni? A letöltés nekem sajnos nem opció :/

winnie - 2017. 11. 18. 10:26

cheese: evad vegen valamikor elvileg lesz az amazonon.

Draco44 - 2017. 11. 19. 22:28

Hűha.. le voltam maradva így egymás után néztem meg az 5. és 6. részt, így még nagyobbat ütöttek. Eszméletlen milyen hangulata volt ennek a 2 résznek. Egy ilyen csúcspont után kíváncsi vagyok, mi fog következni.

gio - 2017. 11. 20. 00:29

kicsit sok volt két részt felhúzni az épület megmentésére, de a csavar végül is ütött akkorát, hogy talán megérte.

az évad beszólása eddig a “Don’t mistake my generosity with… generosity.”

hangulatra 10/10, ezt meg az viszi a hátán. nagyon várom a folytatást!

Enzo - 2017. 11. 20. 01:02

3×05
Mire oda jutottam, hogy megnézzem ezt a részt, a várakozási faktor az egekben volt, mindenhonnan azt hallottam/olvastam, hogy mekkora királyság volt ez az egysnittezés. És ez így is van!
Le a kalappal a készítők előtt, ezt így megtervezni és végrehajtani, a karakterváltásokkal, a tüntetés berobbanásával, a fantasztikus mélység fölé kilendülésekkel…meg lehet nézni az epizód pontszámát az IMDb-n, beszédes. :)
Az eleje amúgy Neo Elliot menekülésével nekem nagyon Mátrix hatást keltett, utána a belső monológok (a dugós sztorizós kollégára meg a meglepően hozzáértő nénire való reakciók) zseniálisak voltak. Szép mozzanat volt, ahogy Angelának szimbolikusan fel kellett vennie az fsoc álarcot, hogy kijusson. A Darlene-nal való beszélgetés is remekre sikerült, ilyen különleges szögből, a képi- és hanghatások, a “runtime error” motívum végigvitele…áh, nem lehet eleget dicsérni a részt. És közben még bele tudták zsúfolni az ENSZ-es ülés eredményét is a liftmonitoron keresztül, ügyes húzás! (Frank Cody WhiteRose-nak tett ígéretére is visszautaltak – lámlám, valóban támogatja Trumpot.)

loipesmas - 2017. 11. 21. 22:27

Nem tudom, feltűnt-e nektek, de a 3×01 elején Whiterose a falon lévő embléma szerint a Washington Township atomerőműben beszélget az emberével, majd utána elfordul a kamera és egy irgalmatlan méretű építményt látunk, aminek viszont köze nincs semmihez ami egy atomerőműre hasonlítna, sokkal inkább úgy néz ki mint valami gigantikus részecskegyorsító, csak épp sokszor nagyobb mint az LHC. Tehát az erőmű valószínűleg a fedőobjektum, ami egyúttal az energiaellátást biztosítja az egyelőre ismeretlen célú, titkos létesítménynek, amin Elliot apja mérnökként dolgozott és ahol megbetegedett.

Ugyanennek a jelenetknek az elején látogatók haladnak el Whiterose-ék mellett, ahol az őket körbevezető tudós/mérnök a párhuzamos univerzumokról beszél nekik. Ugyanerről beszélgetett Whiterose és Dom amikor az FBI ügynökök kínába utaztak és Angelát is valami hasonló sztorival szédítette Whiterose.

Nem egyértelmű, hogy pontosan mi fog ebből kisülni, de szerintem nagyon más lesz itt a lényeg, mint ami a felszínen látszik.

Irgum76 - 2017. 11. 21. 23:02

Loipesmas:

igén én ettől tartok
de az már két hete cseszi az agyamat mi lehet Angela zacsijában
talán egy mini fluxuskondenzátor?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz