login |

The Shannara Chronicles: kezdett a 2. évad

2017. 10. 18. 21:34 - Írta: superpityu

17 hozzászólás | kategória: kritika,

(Könyves spoilereket a könyves kibeszélőbe, ha lehet.)

Na, erre a folytatásra jó sokat kellett várnunk. Tavaly nem igazán tartottam meghatározó sorozatnak az MTV Terry Brooks-adaptációját, mely most csatornát váltott, és a premier alapján ez továbbra is állni fog. Ettől még jó, mert nem igazán akadnak hasonló próbálkozások mostanában, de azért ez közel sem teszi kötelezővé a The Shannara Chronicles-t.

Szóval posztapokaliptikus környezet pipa, érdekesnek tűnő karakterek pipa, egy rakás, tökéletes testű eyecandy, még több pipa, mágia pipa, belengetett főgonosz pipa és még sorolhatnám, hogy mi minden is van a sorozatban.

Az első szezon óta pár karakter gyökeres változáson ment át. Ha jól számoltam akkor legalább 5 szálon indultunk el, hogy a rész végére nagyjából semmivel se legyen tisztább képünk a folytatásról.

Kezdésnek megtudtuk, hogy kik kapták el Eretria-t, és azért elég béna feloldása volt ez a cliffhangernek. Sőt rögtön utána ugrunk is egy évet előre, hogy lássuk, ki miképp boldogul a háború után. Szinte mindenki új környezetben van, külön utakon járnak a hőseink, úgyhogy csak némi morzsát szórtak a nézők elé. Spoilerek nélkül folytatom a tovább után.

Viszont továbbra is Eretria a sorozat legjobb csaja karaktere, érdekes, badass, megvan minden benne, ami miatt kedvelni lehet.

Ami külön érdekesnek tűnik, hogy nagyon sokat szerepelt a premierben, amit nem bánok, csak valahol furcsa, hogy éppen a címszereplő Shannara kap kisebb szerepet és ismét más tűnik központi figurának helyette. Mert míg tavaly Amberle volt a ragasztó a karakterek között, addig idén úgy látom, hogy ezt a szerepet Eretria kapja. Ráadásul új társat is kapott maga mellé Lyria személyében, aki egyelőre szimpatikus.

Szóval Wil a világ elől elbújva próbálkozik gyógyítónak állni. Kisebb-nagyobb sikerrel, persze a premierben csúnyán belerondítanak az elképzeléseibe, hiszen először összefut egy Mareth nevű lánnyal, akinek láthatóan céljai vannak vele, majd az évad gonoszai is a sarkába szegődnek. Persze így kénytelen egyezséget kötni az elsőre furcsának tűnő illetővel, de már most érdekes a dinamika a két karakter között.

Allanon pedig Bandon sarkában van, hogy megpróbálja megállítani a srácot és a terveit. Persze nem megy ez sem simán, el is kezdődik valami, amit a druida sem tud meggátolni, hiába lett volna lehetősége. Mármint komolyan, külön kitérnek arra a beszélgetésben, hogy a srác észrevette, hogy régóta követi, de Allanon csak akkor lép akcióba, amikor az utolsó utána percben vagyunk. WTF? 

Ander immár az elfek vezetőjeként pedig elég nagy problémába ütközik, amikor General Riga elkezdi a mágiát használókat eltenni láb alól. Ezzel pedig a népet gerjeszti az új király ellen. Persze ez a mágia ellenes csoport Wil-t is célkeresztbe veszi és gondolom csak idő kérdése amíg a többiekre is elkezdenek vadászni.

Furcsának tartom, hogy nem nagyon érnek össze a szálak, hiszen lényegében mindenki csak éppen elindult a másik felé, de mindezt teljesen céltalanul teszik. Oké Eretria és Lyria konkrét céllal indultak el, csak hát szerintem ők sem tudják hová, míg Wil és Mareth inkább csak rohannak a semmibe.

Mint a fentiekből is kiderül, elég közepesen indult a Shannara 2. szezonja. Ahogy írtam, végülis hiánypótló a sorozat a fantasy aspektus miatt, de nem éreznék semmit ha nem látnék több részt. Így, hogy itt van előttünk, nyilván érdekel, hogy mire is akarják kifuttatni a rengeteg szálat, mi is lesz végül a fő konfliktus. Szóval egyelőre maradok, aztán lehet kipofásodik ez a szezon is. 

17 hozzászólás Ne habozz!

DaMan - 2017. 10. 18. 22:46

Hasonlóan vagyok én is, most esik csak le, hogy mennyire _nem rossz_ ez a sorozat. Mármint a színészek jól játszanak, a párbeszédek is rendben vannak és nem csinálták vissza az előző évad fő történéseit sem.
Viszont még ha a most különálló szálak úgy tűnik hamar találkozni fognak, amíg ennyi karakter osztja meg a képernyőt, nincs időnk megérteni őket.

Azért bármi lesz, maradok, egy jó kaland-sorozat sose rossz. Meg hát Ivana Baquero egyszerűen csodás. :)

sehrezad - 2017. 10. 18. 22:48

Először azt hittem, hogy tanulva az első évad hibáiból egy tök jó rebootba csöppenünk, de sajnos nem, mert legalább 3-4 dramaturgiailag elképesztő béna jelenet volt benne. Viszont valahogy pörgősebb, lendületesebb, kicsit talán vagányabb is lett (de legalábbis pörgősebb). Viszont az eyecandy faktor nélkül aligha nézném.

ayren - 2017. 10. 19. 07:54

Mivel a fantasy a kedvenc zsánerem, elnézem, de nem állítanám, hogy a képernyő elé ragasztott.

Alexejevic - 2017. 10. 19. 08:26

Nagyon kevés fantasy van mostanában. Drága mulatság… Ezért is nézem örülve a műfaj fanatikus rajongójaként:) Az első évad előtt azt hittem, hogy valami csöpögős gagyiság lesz. De tévedtem, szerencsére…Egyszer nézhető, a látvány sem ZS kategóriás. Tetszik:)

heidfeld - 2017. 10. 19. 10:40

Először nem tetszett, aztán annyit nézték mellettem, hogy itt ragadtam.
2. évad kezdése szerintem rendben volt. És igen, Eretria a legérdekesebb karakter.
Nálunk fix, heti program, bár magam nem vagyok a műfaj rajongója.

Puppa - 2017. 10. 19. 17:41

Hát. Én az első évadot szerettem a rengeteg hiba ellenére. Amberle nincs akit egyáltalán nem hiányolok de sajnos hiába bírom a karaktereket ha a sztori nem elég jó.

winnie - 2017. 10. 24. 15:03
Tamás - 2017. 10. 27. 22:48

Helló! Valaki nem tudja lesz-e szinkronosan és ,ha igen mikor és hol? Csak,mert az első évadhoz volt szinkron azért kérdezem.

winnie - 2017. 10. 28. 06:26

az ilyen kérdések elkerülése végett van az oldalsávban kiemelve a premiernaptárunk:)

http://www.sorozatjunkie.hu/2017/01/14/2017-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

Zora - 2017. 11. 04. 21:35

Nagyon tetszik ez az évad! Pörgősebb szerintem.

Enzo - 2017. 11. 09. 17:30

2×01 (tegnapról)

Nem volt rossz a kezdés. A CGI-jal egy-két helyen voltak gondok, viszont egy-két helyszín ettől függetlenül tetszett, főleg a hegyekben az a nagy koponyás titkos barlang. Bandon az új hajviseletével alig felismerhető, azt én se értem hogy Allanon miért az utolsó pillanatban próbált csak meg közbelépni, most így lettek ilyen power-punk-kígyó-warlock-füst-dementor-izék.

Amberle gondolom csak így látomásként lesz jelen az egész évadban – amennyire szívesen nézegetem Poppy Draytont, igazából Wil és Eretria elviszik a szálakat ketten is elegen, az eyecandy faktort meg Baquero kisasszony jobban hozza (leszbi vonal rulz!).

Most akkor az a szitu, hogy mindenki Wilt keresi: a repülő warlockék is, a szakadárok (eredetiben crimsons, wtf?) és Eretria is. Ő meg egyrészt úgy nézem, rá van függve az elfstone-ok használatára, másrészt megtalálta ezt a csajt, kinek szerintem a posztban többször hangzott el a neve, mint az epizódban [1 vs 0] és annyira kiszámítható volt, mielőtt válaszolt, hogy ő Allanon lánya…

Egynek elmegy, de továbbra is főleg a látvány miatt.

Aletha - 2017. 11. 09. 17:40

Az azért érdekes, hogy az első évad alapja a második könyv(A tündérkövek ), a másodiké meg az első könyv( A Kard). Kicsit megfordították a tartami dolgot a képernyős változatban. A családi kapcsolat milyenségéről az első évadban már nem is beszélve.

yuing - 2017. 11. 09. 22:36

Nekem tetszik eddig ez a második évad, egész jó. Nyilván semmiben sem kiemelkedő ez a sorozat, de fantasy kedvelőként jó szórakozás. Remélem lesz 3. is.

zzz'khorrah - 2017. 11. 17. 00:05

remek évad eddig(6 részt láttam)pörgős levetkőzte az első évad túlnyáladzását.Sajnálnáém aha kasz lenne.kb nulla fantasy van…

Succ - 2017. 11. 17. 08:36

Azt lehet tudni, hogy miért váltott hirtelen dupla részekre?

Tibi - 2017. 11. 18. 11:16

Engem ez a sorozat minden részével megvesz kilóra :) mondhattok rá bármit, értéket képvisel az alapkoncepció és a kivitelezés is.

Zora - 2017. 11. 18. 21:15

2×08

Nagyon jó, kíváncsi vagyok Mareth-ék hogy menekülnek meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz