login |

Scandal: kezdett a 7. évad – írta inifnity

2017. 10. 19. 18:10 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

– How does it feel to be the most powerful person in the world?
– Right. It feels right.

Megkezdte 7., egyben utolsó évadját a Botrány. Ha a szezonok számát nézzük, szép kort megélt a sorozat, bár kicsit sem lepődtem meg, amikor a csatorna elkaszálta végül. Természetesen kedveltem, viszont az utóbbi időben nem sikerült meggyőzniük és gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Lehet, hogy nem veszítettek sokat azok, akik már korábban letették a lantot.

Ha visszagondolok az előző szezonra, egy valami biztos eszembe jut: a sorozat hű maradt nevéhez, és ezt nem feltétlenül lehet jó pontnak tekinteni. A központi téma az elnökválasztás volt, ami önmagában is érdekesnek bizonyult az aktualitása miatt, és ezt egy merénylettel spékelték meg. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Maga a merénylet, illetve annak kidolgozása nagyon tetszett, viszont ezenkívül az évadra leginkább a túlbonyolítás volt jellemző, hullámzó teljesítményben lehetett részünk.

A korábbi szezonoknál szerettem ha csavaros volt a sztori, viszont itt valami miatt nem működött rendesen. Biztos mindenki tudná sorolni a példákat, így a magam részéről ezt át is ugrom.

A merénylet esetében azonban jár az elismerés, mert fokozatosan derültek ki az infók amivel elvezettek minket/kiderült ki áll a háttérben. Végül elértük ahhoz a történelmi eseményhez, amikor beiktatták az első női elnököt az USA-ban. Az utolsó évad tehát ott veszi fel a fonalat ahol abbahagyták a sztorit.

A poszt elejére kiemelt párbeszéd vége Liv és Cyrus között hangzott el, ami egyben az előző szezon záróképsora is volt egyben. Ennek alapján viszont nem ért miket meglepetésként, ahogy az évadnyitóban Olivia jött, látott és győzött (megint).

Ezt az egy dolgot már tudhatjuk róla, hiszen alapvetően ez a sorozat alapja. Az nyilván nagyon szép és jó, ahogyan most is mindenkit kijátszott, megmutatta, ki a főnök, és nyilván karrierje szempontjából sem lehetne boldogabb, hiszen kábé ő a „világ ura”.

– Then you have to stop thinking of me as an employee and start thinking of me as what I am.
– And what is that?
– The boss.

Azonban itt több kérdés felvetődhet: az egyik, hogy vajon Liv mindenhatósága érdekli-e a nézőt? A másik, hogy van-e ellenszere valakinek Olivia ténykedése ellen? Ebből rögtön következhet a harmadik, vajon meddig mehet ez így tovább?

Egyébként most kifejezetten meg voltam elégedve Kerry Washington alakításával, jó párbeszédeket kapott, a karaktere a lehető legprofibban tesz helyre másokat. (#badassliv) A sorozat elején bevallom, nem kedveltem, viszont azóta szimpatikussá vált ő és Liv is egyaránt, szóval az egyik kedvencem.

Viszont a pasijai egyenesen siralmasak, és itt most Fitz-re és Jake-re gondolok elsősorban. Amikor már azt hittem vége van ennek a fura háromszögnek, akkor… újra előhúzzák ezt a kártyát. Remélem, jól megoldják, feloldják valahogy ezt a gordiuszi csomót, tekintve, hogy ez az utolsó szezon.

Mellie elnök lett. Hurrá. Neki szurkoltam, de sokáig nem is lehetett tudni, hogy a készítők mennyire adnak valóságalapot a sztorinak. Remélem, a karakter nem szorul nagyon Liv hátterébe, mert alapvetően megérdemli az elnökséget és kíváncsi lennék, mit terveznek számára az évad során.

Cyrus, sosem volt szimpatikus. Az előző évadban megjárta a poklot is, és most kiderült, hogy kvázi ő állt a merénylet mögött. Igazából nem tudom, mit szánnak neki a folytatásban, úgy tűnik, elég lehet az alelnöki poszt is erre az évadra. Vagy ez is egy szokásos trükk? Ki tudja.

A többi karaktert szerintem hagyjuk, nem alkottak maradandót, mindenki hozta a szokásos formáját, ami néhol unalmas volt. Gondolok most Liv apjára, és ide lehetne még venni jó pár karaktert, akik már kikoptak az évadok során.

Összegezve tehát az első két részből kiindulva, nyilván lesznek még heti esetek, de eddig nem volt annyira izgalmas a kezdés, láttunk már jobbat is. Persze ettől még mindkét részben voltak jó pillanatok, főleg az elsőben, így az összehasonlításnál mindenképp a nyitány nyert.

Kérdés, hogy pár jó pillanat mire elég, hogy alkalmas-e megtartani a fogyatkozó nézőtábor tagjait, illetve persze az is érdekel, hogy tartogatnak-e még valamit a tarsolyukban a készítők, hogy mernek-e, hogy tudnak-e valamit nagyot húzni így a végére.

Azt nem mondom, hogy tűkön ülve várom a folytatást, ha úgy alakulnak a dolgok, az is lehet, hogy csak az utolsó epizódra térek vissza. De biztos van, akit sokkal jobban megérintett ez a start, kíváncsian várom őket.

Ja, és újra van B613!

6 hozzászólás Ne habozz!

mgitta - 2017. 10. 19. 19:21

Hú, én pont fordítva vagyok Olivia megítélésével. Az elején kedveltem, a mostani két részben viszont kifejezetten irritált és rühelltem a főnökösködését és azt, hogy lényegében mindenkinél jobbnak tartja magát és szerintem lenéz mindenkit.
Félek, hogy Mellie karakterének pont az elnökség lesz a veszte. Őt is mindig kedveltem és nagyon remélem, hogy elnökként is szerepet kap, nem csak egy puszta báb lesz Liv kezében.
Valljuk be, kifulladt ez a sorozat, éppen ideje lesz lezárni.

szepi06 - 2017. 10. 19. 19:40

Köszönjük a kritikát. Én kaszáltam S6-ban, kb. a harmadik résznél. De lehet, hogy Mellie miatt ráveszem magam és befejezem. Ebből nyilván látszik, hogy mgitta véleményén vagyok, az elején kedveltem Livet, később viszont végtelenül idegesített.

Dalmayr - 2017. 10. 19. 19:49

Egyre jobban idegesít Olivia. Már lassan az apjával kerül egy szintre ezzel a rengeteg prédikálással. Jake papucs, QPA szóra sem érdemes, Mellie miatt fogom csak befejezni.

Shannen - 2017. 10. 19. 22:43

Én már az előző évadban eljutottam odáig, hogy szinte mindenki idegesített. Talán Fitz a legkevésbé.
A 6.évad utolsó percei után, amikor Olivia minden szemrebbenés nélkül tulajdonképpen megöli Vargas feleségét, én véglegesen csalódtam a készítőkben. Hol van már a fehér kalap és társai?

Csak azért kezdtem neki a 7.évadnak mert tudom, hogy ez lesz az utolsó, és a teljességre való törekvésem felülkerekedett a csalódottságomon.

Bírnám ha úgy lenne vége a sorozatnak, hogy Olivia koppanna egy nagyot. A szomorú az, hogy már tényleg senki nincs kb. aki kicsit is szimpatikus lenne.
Mellie-t én is szerettem, de azt azért kicsit erős kijelentésnek érzem, hogy “megérdemelte az elnökséget”.

Eleinte nagyon szurkoltam a Fitz&Olivia párosnak, a sok huzavona ellenére is, amit sokan nehezen viseltek, de mostanra már az sem fog meghatni, ha tényleg Vermont-ban kötnek ki és boldogságban élik életüket.

infinity - 2017. 10. 19. 23:11

Igen, szerintem is túlzás volt az a Luna ügy. Hiába kedvelem Liv-et, azért megfogalmazódott bennem hogy ez csak nem mehet végig és valahogy csak helyre teszik/megállítják Oliviát. Bár a készítőket elnézve…

szepi06 - 2017. 10. 30. 21:22

Shanen: “Én már az előző évadban eljutottam odáig, hogy szinte mindenki idegesített. Talán Fitz a legkevésbé.”

Hűha, akkor tényleg nagy lehet a baj…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz