login |

The Walking Dead és a crossover

2017. 10. 24. 16:45 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, ,

Pár hete Robert Kirkman elejtette, hogy lesz valamilyen The Walking Dead – Fear The Walking Dead-crossover, a vasárnapi Talking Dead-ben pedig azt is elárulta, hogy erre 2018-ban fog sor kerülni, tehát vagy az Fear 4. évadjába néz be egy TWD-s, vagy pedig a TWD S8B-be vagy S9A-ba egy Fear-es karakter pár évvel idősebb énje.

Ti milyen The Walking Dead-crossovert néznétek legszívesebben?

Részemről már a Fear-pilot után is Tobias-t kértem a 3-4. évadra, de persze hihetőbb lenne, ha a TWD-ben tűnne fel – nyilván mindez hiú remény, de hátha.

Arról nem volt szó, hogy ez hosszabb vagy rövidebb crossover lenne-e, de adná magát, hogy csak egy részes, viszont így belegondolva, egy TWD-s arccal lehet, hogy meg tudnák lódítani a készítők a Fear nagyon lecsökkent nézettségét, nem?

Ugyebár pletykálják a Fear-es Texas-említés miatt, hogy Abraham ugorhatna be a Fear-be, ahol beszédes, hogy az új showrunner mellé a TWD showrunner-je is érkezik executive producernek, de a távozó készítő azt mondta, hogy amikor írta a zárást, akkor nem tudott efféle tervekről.

22 hozzászólás Ne habozz!

Quantumleap - 2017. 10. 24. 16:59

Kérdés, hogy teljes vagy részleges crossover lesz? Mert ugye az a teljes, amikor egyik sorozatban elindul egy történetszál, a másikban pedig lezáródik. Ha csak szimplán felbukkan egyikben egy a másikból ismert karakter, az csak részleges, inkább csak átlátogatásnak nevezhető.
Én Moralest tartanám ésszerűnek. Időben már elvileg túl vagyunk a TWD első évada végén. Tehát felbukkanhatna (a családjával, vagy anélkül, ha velük, a gyerekeit másoknak kellene ugye játszani), találkozhatna Madisonékkal, és estleg megemlítené, hogy eredetileg egy két exrendőr vezette branccsal volt Georgiában, akik végül elindultak a járványügyi központba, de ő inkább délnek indult felkutatni még esetlegesen élő rokonokat.

juhaszvik - 2017. 10. 24. 17:15

logikusan nekem az következne, hogy egy TWD-s karakter tűnik fel a FTWD-ben (valamiféle eredettörténetben), hiszen fordítva nem igazán lenne szép dolog. ha egy karakterről tudjuk, hogy x év múlva is élni fog, akkor nem lenne értelme szerepeltetni egy ilyen sorozatban, mert kábé halhatatlanná válna ezáltal. persze olyan karakter is lehet, aki csak a TWD elején szerepelt, de az meg senkit nem érdekelne.

mondjuk egy még kisstílű Negant el tudnék képzelni, bár a színész biztosan nem menne át egy kisebb nézettségű sorozatba.

erről a Tobias gyerekről teljesen elfeledkeztem, köszi az említést :)

Quantumleap - 2017. 10. 24. 17:39

juhaszvik: De az is lehetne, hogy egy karakter a FTWD-ben kikerül a képből (tehát ott nem szerepel többet), és a TWD-ben felbukkan.

Im91 - 2017. 10. 24. 17:50

Úgy hallottam a Fear-ből megy át valaki a TWD-be.

Quantumleap - 2017. 10. 24. 17:50

No, de bárhogy is nézzük, a legtöbben szerintem arra vágynánk, hogy a FTWD főszereplői közül valaki találkozzon Rickékkel.

Enzo - 2017. 10. 24. 17:53

Moralest és Tobiast is adnám, nagy pluszpont lenne, ha visszautalnának rájuk végre.

winnie - 2017. 10. 24. 18:00

Im91: ez nem hiszem, hogy úgy működne, hogy valaki hallja. ha olvastad, akkor kell lennie forrásnak, de ha a készítők is hangsúlyozzák, hogy nem árulják el, akkor nem lehet hivatalos, találgatás meg sokféle van. viszont, ha fear-es, akkor infó csakis forgatásról származhatna, a 8B-ből, ami pedig talán most zajlik, így kell nyoma lennie a neten

juhaszvik - 2017. 10. 24. 18:02

Quantumleap: igaz, ez végül is lehet, de az FTWD-re jobban ráfér a hype és az ilyen megmozdulások.

Im91: gondolom a készítőktől hallottad. :)

juhaszvik - 2017. 10. 24. 18:12

Mondjuk az tévétörténetileg nagy szám lenne, ha végérvényesen egyesítenék a két sorozatot. Hihezeztetlenül hangzik, de lehet x év múlva már esik annyit a nézettség, hogy mondjuk ahelyett, hogy kaszálnák, átviszik a ftwd karakteteit. Úgyis elszáll már addigra a sztori, hogy ennyi beleférjen.

István - 2017. 10. 24. 18:33

a the-walking-dead világában lehet tudni mi van Európában ? ott is van járvány ?
Szóval az érdekelne ha meg csinálnák , nem bízok benne de jó lenne :

winnie - 2017. 10. 24. 19:27

István: persze, gondolom. anno volt is olyan terv, hogy csinálnának sok globális verziót országonként.

stark - 2017. 10. 24. 20:19

Nálink az lenne a címe, hogy Született élőhalottak.

DaveR - 2017. 10. 24. 20:41

hát én nem tudok semmilyet sem elképzelni…egyáltalán a FTWD létezése is számomra egy nagy kérdőjel a minőséget tekintve…

Cushingstein - 2017. 10. 24. 21:10

Amikor először hallottam erről, én is a Morales családra gondoltam, de náluk csak érdekesebb karakterben gondolkodnak.

Úgy látom, hogy senki sem írta még, hogy az FTWD záróepizódja alapján 2 karakter is északra tart…

Aldo - 2017. 10. 24. 21:27

“a the-walking-dead világában lehet tudni mi van Európában”

Még az első évad végén mondta a járványügyis doki, hogy rövid idő alatt világjárványt tört ki. A kutatók ugyan keresték a megoldást, de nem találták meg és, hogy a franciák tartottak ki a legtovább.
De mintha valami olyasmit mondtak volna anno, hogy csak a csapat szempontjából lényeges földrajzi területekkel foglalkoznak és annyira nem fognak kitérni, hogy mi lett a világ többi részével. Lehet, hogy az oroszok vagy a kínaiak már rég megtalálták az ellenszert csak nem osztják meg.

Quantumleap - 2017. 10. 24. 22:31

További spinoffötlet:

Gondolom, mindenkiben felmerült már, hogy mi történhetett a vezető politikusokkal. Megpurcantak vagy elpucoltak valami titkos óvóhelyre? Erről megnéznék akárcsak egy egyévados minisorozatot is.

Ayrons - 2017. 10. 25. 08:08

Ne várjuk azt, hogy majd a világ többi része terítékre kerüljön vagy maga a járvány elleni dologról lesz majd valami. Ezt a képregényíró mondta, hogy erre nem fog kitérni. Helyette barátok közt kapunk. Pont ezért hagytam abba.

winnie - 2017. 10. 25. 08:28

Ayrons: ha nem nézed, akkor nem hiszem, hogy tudod, hogy barátok közt vagy nem – nagyon nem. ott van karakterizáció meg efféle, a twd nagyon más irányba megy.

de nem is ezért írok, hanem azért, mert a képregényíró évek óta nem dolgozik a sorozaton, ő nem dönt semmiben, de ha itt lenne, akkor sem lenne sok szava. persze további spinoffok ettől még nem lesznek valószínűleg, nem volt sosem konkrét terc, hiszen elég kemény logisztika lenne, a járvány elleni dolog pedig hál istennek nem lesz, ezt az ordas klisét szerencsére elkerülik a sorozatban. ha valami a jó a twd-ban, hogy nem a főszereplők mentik meg a világot, és hogy csak egy szeletét ismerjük a világnak, és gőzünk sincs arról, hogy mi van máshol. mindenki elképzeli magának, nem hiszem, hogy azzal bármit is nyernénk, hogy valaki random kitalál valamit, és megmondják, hogy “ez van”.

Quantumleap - 2017. 10. 25. 08:59

winnie: Nem kell válasz, de attól még lehetne világ más részén játszódó spinoff. Európa, esetleg azon belül Magyarország? :)

Im91 - 2017. 10. 25. 11:33

Biztosat én sem tudok, az Abrahamos is csak pletyka.

Gatts - 2017. 10. 26. 12:33

Nem volt említve, hogy szabad-e képregényes dolgot írni, úgyhogy aki nem olvasta, annak talán SPOILER lehet.

Egy Alicia mint Alpha húzásnak tudnék örülni. FTWD 3. évad vége felé voltak erre utaló beszólások. De lehet, hogy ez pont félrevezetés volt. Nekem többször eszembe jutott már korábban is, de amennyire olvastam neten, mások is gondolkodtak ezen a megoldáson.
TWD 8. évad végén, 9. első felében talán már aktuális lenne.

Pista - 2018. 03. 24. 21:46

Ne keverjük! Két külön sorazat és ez így van jól.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz