login |

Episodes: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 10. 31. 21:10 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A sorozat, amit szinte a csatornája, a Showtime is elfelejtett? Legalább leadták az utolsó évadot (az angoloknál eddig még ez sem sikerült), de olyan hosszú várakozás után, hogy a régi karakterek szinte újként hatottak benne.

Azt mondjuk kijelenthetem, hogy aki szereti a lezárt sorozatokat, az most kapott újabb alapanyagot darára, hiszen itt már a részek készítése közben tudták, hogy vége lesz, eszerint írták őket. Mondjuk a főbb szálakban volt egy pici puskapor, mintha 13 részre dolgoztak volna, de azért értelmesen állt össze minden a végére.

Az Episodes legnagyobb előnye az volt, hogy kicsit beleláthattunk a sorozatkészítés rejtelmeibe. Matt LeBlanc valamennyire magát figurázta ki, miközben a történetben két Angliából Amerikába érkező író elmerült Los Angeles “mocskába”. Amúgy külön vicces, hogy korábban sem kímélte Hollywoodot a sorozat, de itt a végén kicsurrant a cinizmus rendesen.

A gondom inkább az, hogy az Episodes sosem lesz örök klasszikus. Aki a témában akar valamit nézni, az inkább az Action-höz kell, hogy visszanyúljon. Persze voltak jó pillanatai, nyilván éltettem is a régebbi kritikákban, de ez az évad, talán a hosszabb várakozás miatt, csak úgy lebegett a semmiben.

Arra alapoztak, hogy érdekel a szereplők sorsa, miközben jóformán már nem is emlékeztünk eddigi történeteikre, amik miatt esetleg érzelmileg hathatott volna a sorozat. Kicsit hátrébb lépve, és gondolom, az előző évad után darálva más a helyzet, és még így is volt egy olyan mocskos poénjuk, amin majdnem egy percen át nevettem.

A lényeg, hogy többnyire mosolyogva, kicsit sajnálva a sorsát búcsúztattam a Episodes-t. Ki az, aki velem együtt végignézte?

14 hozzászólás Ne habozz!

Lantaar - 2017. 10. 31. 21:16

Én néztem, nem bántam meg, de nem is igazán tudnám ajánlani senkinek. Valahogy nagyon off-beat volt végig. Az egyik pillanatban hagyományosabb sitcomosabb poéokat próbáltak írni, főleg LeBlanc szálaira, Sean és Beverly fele viszont sokkal cinikusabb volt, amivel nem lenne baj, sőt, viszont a kettőt valahogy soha nem tudták jól keverni.

Tyberius06 - 2017. 10. 31. 21:39

Nekem még hátra van az utolsó évad, vártam a darára, lehet holnap meg is történik.
Az első évad utáni kasza után fogalmam sincs hogy de újfent elém került (talán a “fuck the contract… the contract is unfuckable, like a Disney caracter” kapcsán) és nem bántam meg, abszolút kedvenccé vált.
Elég limitáltan nézek bármit ami az 1 órás (40-45 perces) formátumnál rövidebb, izé, csak kábelesekből nézek ilyet és azokat se sűrűn. Amikor utazok vhova akkor előkerülnek a telón. De az Episodest nem hagyom a Californication sorsára jutni, ami évek óta várja a 7-dik évadját, hogy megnézzem.

Balumedve - 2017. 10. 31. 22:05

Én is végignéztem, de nekem nem kellett sokat várnom az utolsó évadra, mert az Episodes volt az egyik nyári darám, szóval megszakítás nélkül végig tudtam nézni.

Ajánlani én sem tudom senkinek a sorozatot, de én piszkosul élveztem, még az utolsó évadot is. Nem is annyira a történet miatt szerettem, inkább a folyamatos sorscsapások miatt. Van abban valami megfoghatatlan lazaság, amikor a szerencsétleneket sorra érik a “csapások”, és mégis ugyanazok az emberek maradnak, azaz semmit sem tanulnak a hibáikból. Bev cinikusan kezdett, és az is maradt. Ugyanez elmondható Sean naivitásáról, Matt felelőtlenségéről vagy Merc erkölcstelenségéről. Az egyetlen, aki valamilyen szintű karakterfejlődésen ment át, az Carol.

Nem egyszer hallottam erről a sorozatról, hogy nem vicces, amivel én nem értek egyet. Volt benne pár drámainak szánt pillanat, de mind annyira abszurd volt, hogy a legtöbbször röhögőgörcsöt kaptam ezektől. pl. Merc apjának a temetése, a vaddisznó esete, vagy Matt elszegényedése. Természetesen, volt több olyan poén is, ami túl lett húzva, vagy egyáltalán nem volt vicces, de a túlnyomó többsége tetszett.

Az egyetlen dolog, amit igazán utáltam, az a meta befejezés.

bélabá - 2017. 10. 31. 22:08

Nekem is tetszett, főleg Matt LeBlanc volt jó benne, kicsit feelgoodos, de nem térdcsapkodós poénok vannak benne.

Újra nem nézném azért, de élveztem.

clegane - 2017. 10. 31. 22:35

én végignéztem, nagyon kedveltem végig.

heidfeld - 2017. 10. 31. 23:07

Sitcom 5 rész esélyt kap nálam. Már kaszáltam volna, de pont az 5.-től indult be.
Felesége, zaklatója külön tetszettek kár, hogy keveset voltak
5. évadban is volt nekem olyan rész, amit 7-8 alkalommal tekertem vissza, mert lemaradtam a nevetéstől.
Úgy gondolom nem tökéletes, többet is kihozhattak volna belőle, de ha valaki egyedi hangulatú, kellemes sorozatot keres, akkor nyugodtan nézheti – Első évad, 5. részétől.

mogsta - 2017. 11. 01. 01:06

Néztem az első évadtól, végig nagyon tetszett, például ennek a sorozatnak köszönhetem, hogy megismertem a Péntek esti vacsorát vagy az angol Dirk Gently-t (a főszereplők korábbi munkái), még az is előfordult, hogy a Joey-ből is megnéztem pár részt Matt miatt.
Hiányozni fog, valószínűleg újra fogom még nézni az első pár évadot.

majsz - 2017. 11. 01. 08:57

Évadból még 3 részt láttam, maradék dara. Amúgy néztem hetibe az elejétől, bírtam is nagyon a Joeynál bőven jobb volt.

Brynden Rivers - 2017. 11. 01. 12:30

Elment én főleg az angol főszereplő színészek miatt néztem. Összeségében lehetett volna egy sokkal jobb sorozat, ha történik is benne valami.

topofthemorning - 2017. 11. 01. 20:51

Az első két évad nekem klasszikus lett. Utána már nem hozta ugyanazt a színvonalat, de még így is szerettem.

goodjohnwin - 2017. 11. 02. 09:49

Lesz ez még klasszikus… a hollywood-i jelenetek, a stúdióvezetőkkel (főleg a hümmőgő-bólogató-köpönyegforgató beosztottakkal) zseniálisak voltak, mint ahogy LeBlanc és Merc erkölcsi mélyrepülései is.

Morty - 2017. 11. 02. 10:59

Jelentem végignéztem, örülök h kapott egy rendes lezárást. Kiváncsi vagyok miként látjuk viszont Mattet a képernyőn.

zoli - 2017. 11. 03. 15:07

jó volt, kár, hogy az utolsó évadot ennyire sokára adták le. az első két évad kiemelkedett. külön érdekessége volt a lezárásnak, hogy találkoztam tamsin greiggel a hétvégén.

slaj - 2017. 11. 17. 14:32

Én is imádtam, de tényleg kár, hogy ilyen sokára fejezték be. A britek és amcsik közti különbségek bemutatása mindig jó alap.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz