login |

Strike Back: kezdett a 6. évad

2017. 11. 02. 15:10 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

És ez pilotkritikának is tekinthető, hiszen a Sky és a Cinemax koprodukciója reboot, amiben új csapattal élesztik fel ezt az akciósorozatot. Értelemszerűen tehát a korhatáros tartalom és a meztelenség is marad – cold shower?

A történet amúgy folytatódik, bár új karakterekkel. Azzal kezdik, hogy elvileg megszűntek a Section-ök, aztán kiderül, hogy mégsem. Ha valaki most kapcsolódna be: a Strike Back olyan különleges egységekről, vagyis egységről szól, mely tagjait a legnehezebb, legletagadhatóbb küldetésekre vetnek be.

Mivel akciósorozatról van szó, így gondolom nem meglepő, hogy a klisékönyvet is felcsapják. Avagy szinte az összes katonai séma előkerült már ebben a “pilotban” is: csapattársak elvesztése, információszerző küldetés, fogolyszabadítás és még valami, ami nem ugrik be. A kérdés persze ismét csak a kidolgozás lehet.

Az sem meglepő gondolom, hogy az új csapat összeszedése miatt, valamint a 4-5 akciójelenetnek köszönhetően eléggé zsúfolt lett ez a premier. Ugyanis nem csak a két főszereplőt kellett összehozniuk, de igazából a köréjük szervezett emberek, és a főnökük (akit viccesen Captain Reynolds-nak hívnak) is bemutatásra került sajnos.

Azért szomorkodom kicsit, mivel a Strike Back az első évad kivételével a főszereplők közötti kémiára épült, amiből itt most alig kaptunk. Persze a recept maradt, egy laza amerikai és egy komolyabb brit fogja egymást ugratni, miközben a főszálon szállított terroristát elkapják. Ez utóbbi persze csak feltételezés a részemről, de ez a papírforma.

Igazából az őszi katonás sorozatok közül még talán ez a legjobb. Vagyis azokat már fel sem tudom idézni… ja megvan, Valor, The Brave és SEAL Team. Az biztos, hogy valamennyire jobban szórakoztam ezen, szóval aki csak egyet néz meg ebből a négyből, az erre vetődjön rá. És utána bízzon abban, hogy a kezdés után tudnak még szintet lépni.

15 hozzászólás Ne habozz!

Skirm - 2017. 11. 02. 15:33

Kíváncsi leszek, az eredeti sorozat nagy kedvenc volt, mondjuk úgy eredeti, hogy az is reboot volt a 2. évadtól :)
https://www.youtube.com/watch?v=HoVt6sNKq28

Josh - 2017. 11. 02. 17:14

Szvsz a 2. évadtól egy komoly minőségbeli szintlépés is volt. Szórakoztató volt az a 4 évad. Ennek a rebootnak még ki kell forrnia, de egész jól hozta a régi Strike Back hangulatot.

Láttam a fent említett 3 akciósorozat (szánalmas) pilotját, maradok az új Strike Back-nél

Neoprimitiv - 2017. 11. 02. 20:45

hááát.. attól, hogy az idei kínálatban volt három szar katonás sorozat, ez még nem jó. Az akciójelenetek (főleg Madame Reynoldsé) szerintem borzasztóak, a második nagy kergetőzésnél konkrétan olyan érzésem volt, mint ha a VGHS-t nézném – csak az ugye egy indie paródia volt…

Eddig egyedül a felnyírt hajú csaj működik és ez azért kevés egy 4+2 tagú csapatból. A másik, hogy értem én, hogy reboot meg remake, de muszáj volt CtrlC + CtrlV módon megírni a két főszereplőt, ha már egyszer sem a színészek, sem a karaktereik nem azonosak? Kemény, kicsit tiszteletlen, viszont megtört szívű angol és lepedőhuszár amerikai valami komolyabb folttal a szolgálati lapján? Nem volt semmi egyedi új ötlet?

_Peter - 2017. 11. 02. 21:00

Klisékből egy fájt amikor nyílt terepen cammog a behemót terrorista fekete ruhában a golyózáporban.

“és még valami, ami nem ugrik be”

LOL ez az a klisé lesz amikor a bárban az amerikai összenézett a csajjal, vágás és már szobán is voltak. Classic Scott manőver! :D

Sajnos kliséknél ami nagyobb baj, hogy nem tudtam elvonatkoztatni attól mennyire semmilyen a kémia a két új katona között a Scott-Stonebridge pároshoz képest. De az első évadot is mondhatnám Richard Armitage-hoz képest zéró karizmája van ennek a Luther, Liar színésznek. És a főnök is nulla Grant, Dalton és Locke után! A support karakterek (a vagány csaj és a computer guy) is Sinclair és Richmond után, hát… nem vagyok elájulva a castingtól. Van egy klassz eyecandy Reynolds a csapatban és ennyi.

human - 2017. 11. 02. 21:55

“. Az akciójelenetek (főleg Madame Reynoldsé) szerintem borzasztóa” egyetértek, a csajt remélem nem erőltették közelharcban a későbbiekben.

Geza Kovacs - 2017. 11. 02. 23:55

Ezért igazán kár volt a régi szereplöket elküldeni. Ez jellegében tényleg pont olyan, mint a korábbi évadok. Remélem olyan jó is lesz.

lz - 2017. 11. 03. 00:40

Szegény ember Tesco-s Strike Back-je. Semmi kémia a főszereplők között, a kapitánycsaj bugyuta testtartása, fegyvertartása. Értem én, hogy eyecandy, de abból elég lenne az Aldis Scott csajozásai is. Az előző reboot azért jött be nagyon, mert amellett, hogy body cop volt, a két tesztoszterontól majdhogynem szétrobbanó csávót annyira kiképezték (gondolom), hogy elhittem, hogy ezek tényleg tudnának ölni, ha akarnának. Ebből a bandából ezt nem tudom kinézni, max a felnyírt hajú csaj tudta hozni az elvárt minimumot. A Spar-os Stonebridge is próbált párszor faarccal meghalni a képernyőn, bemutatni a vívódását, de nem lehetett komolyan venni.

Dodge - 2017. 11. 04. 19:52

Az előző évadok emléke miatt nézni fogom, de ha ezt a részt láttam volna először, akkor nem lennék túlságosan elájulva.

Ahogy a többiek is említették, kémia egyáltalán nincs a szereplők között, a karakterekben semmi izgalmas nincs.

Ezen felül a sorozat elveszítette a “realizmusát” is. Persze eddig is sérthetetlen volt Scott és Stonebridge, de ebben a részben a kocsikról csak pattog lefelé a lőszer, a gonosz melák csípőből tüzelve végigmegy a semmi közepén, mintha éppen a CoD-t tolná alacsony nehézségi fokozaton.
Ami viszont tényleg kiakasztott, hogy amikor bejutnak a terroristák közé és a vagány csaj épp lelőni készül a főnököt, akkor miért lopakodik mögötte a terrorista, miért nem kezd el kiabálni vagy valami?! Ő van hazai terepen…

_Peter - 2017. 11. 09. 20:57

2. rész

Picit megint kizökkentett ahogy akciózás közben mozogtak az épületekben.

Nehéz volt elhinni a terroristanő a kocsiban megkötözve két kiképzett kommandósnőt is lenyom.

Talán egyedül vagyok vele, a félpercenkénti ma’am-ozás idegesítő kissé.

A végén a bunker romboló látványos volt.

Magyar jelenlét: “Mágyár Ultra” :D
Jön Budapest ezek szerint a sivatag után.

Geza Kovacs - 2017. 11. 16. 00:08

Hát ez a budapesti rész elég elképesztő volt. Elvesztettem a még igazából meg sem szerzett bizalmam a sorozatban. A korábbi sorozatban ennek a töredékére nem vetemedtek volna soha, mint ahogy nem is tették.

Amikor Budapesten jártak hivatalosan, akkor is a Várban ért véget a sztori a TEK megérkezésével, valamilyen öngyi merénylő lepuffantásával, Magyarország csak díszlet volt, szerencsére felérve ésszel, hogy itt reálisan nem hihető, hogy valami nagy terrorszervezettel kapcsolatban lépjen fel a Section 20. Most meg ez…Mehet a magyar jelenlét rovatba, de nagyon nem pozitív példaként.

Mellesleg a szívkivágós meg a hasbaszúrós dolog nekem kilóg a sorozatból, illetve az eddigiek alapján kilógna, de lehet, hogy itt ilyen lesz most már folyton, csak akkor nekem nem kellenek.

Kissur - 2017. 11. 16. 12:48

A szereplők közötti kémiát azért nem hozom fel kémiaként, mert épphogy összeállt a csapat, nem is bíznak egymásban, míg a Scott-Stonebridge páros a téglát kutatva csak egymásra számíthatott. De tényleg valami hiányzik. Ettől függetlenül nekem bejött ez a 3.rész. Az előző kettő viszont tényleg semmilyen volt.

napocskin - 2017. 11. 18. 18:55

Á, a harmadik részt már nem bírtam végignézni, belekezdeni is csak a magyar vonatkozás miatt voltam hajlandó, de szerintem ez valami borzasztó. Az előző gárdával is voltak totál hihetetlen sztorik, de az legalább szórakoztatott, különösen a két főszereplő. Az újakból teljes mértékben hiányzik a vonzerő (és tényleg, a kémia is), pedig Warren Brown-t kedvelem, őmiatta néztem bele egyáltalán. Még szemrágóguminak is nagyon kevés. Kár volt előszedni és újraindítani.

Arthuro_Adam - 2017. 11. 19. 12:42

Engem az zavar a legjobban, amikor a nem angol anyanyelvűek egymas között angolul beszélnek, mint a harmadik részben a magyarok :)

Ambriel - 2017. 11. 19. 18:32

2 rész után elmegy, de ez a Strike Back már nem az, ami volt. Az új csapat Scott-Stonebridge párosához képest gyenge. Hiányzik a kémia, és nem tudom elképzelni, hogy ez változna a szereplők között.

Anthonz - 2017. 11. 20. 19:10

Lehet el kellene menniük kémia órára (ouch)!

Kb. mindent leírtatok, ez olyan mintha valami amatőrök másolnák az eredeti sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz