login |

Agents of SHIELD: kezdett az 5. évad

2017. 12. 03. 21:03 - Írta: superpityu

286 hozzászólás | kategória: kritika,

Elkezdődött az Agents of SHIELD új szezonja, s bár a premier nem lett a legjobb, de legalább kimondottan újoncnéző-barátnak nevezhető – talán ez megmentheti a sorozatot az idei kaszától. Szóval, aki akar egy próbát tenni a sorozattal, annak itt van a premier első 17 perce.

This has to be the coolest we’ve ever looked.

Szóval itt hagytuk abba tavaly, most pedig láthattuk azt, hogy hőseink milyen új helyzetbe keveredtek idén. Egyelőre annyit tudok mondani, hogy rohadt érdekes irányt vett a sorozat ezzel a fordulattal, ráadásul még a filmes vonallal sem kell így foglalkozniuk, amit én annyira nem bánok.

De menjünk a spoilerekért a tovább után. 

Időutazás! Űr! Földönkívüliek! Darabjaira hullott Föld!

Van mit emészteni a dupla premier után, mert elég sok dolog történt és tetszik, hogy egy teljesen új világ nyílt meg a sorozatban. Annyi biztos, hogy aki szokott jegyzetelni, annak volt mit írni, mert annyi egysorost öntöttek ránk, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy volt olyan, ami felett elsiklottam.

Szóval a csapat, mínusz Fitz egy monolith segítségével az űrben találják magukat, és akkor itt jön egy csomó csavar, amire nem nagyon lehetett számítani. Szereplőink a jövőben járnak, a Föld elpusztulása után x évvel. Az emberiség egy kolóniája a Kree fennhatósága alatt szenved, és próbál fennmaradni. Itt kapcsolódik be a történetbe Coulson és csapata.

Viszont egy prófécia szól egy csapatról, akik majd a múltból érkezve megmentik az emberiséget. Persze a hívők nagy részét kinyírta a Kree, de páran még mindig hisznek az érkezésükben.

I’m a biologist, but sure, I can invent time travel, just give me a minute.

Annyi biztos, hogy előzetesben sokan nem erre számítottak. Meglátjuk mit hoznak ki ebből a helyzetből, de kimondottan érdekes az emberek helyzete. Ráadásul Jemma máris a szembekerült a főgonosszal. És gondolom a copfos Kree lány is addig golyózza ki az embereket, amíg valamelyik ügynökünk fájdalmas kínhalálban nem fogja részesíteni.

Az új emberi szereplők közül nem sokat ismertünk meg. De Deke érdekes karakter, aki biztosan a hőseink oldalán fog kikötni, hiába tűnik úgy, hogy csak a saját magával foglalkozik. Tess pedig kissé ugyan suta kislánynak tűnik elsőre, de tuti, több van benne, mint amit az első benyomás sugall.

De az igazi meglepetés talán az volt, amikor Deke szembesíti Daisy-t, hogy ő okozta a Föld pusztulását. Lesz még itt biztosan valami csavar, de egyelőre emésztgessük ezt kicsit. Mármint azt, hogy ezek szerint Quake olyan erős inhuman lenne, hogy képes egy egész bolygó szétszedésére.

Tetszett a nyitány, de azért volt hiányérzetem is bőven. Fitz hanyagolása mondjuk teljesen érthető, kellett ez a 80 perc a jövőben, hogy nagyjából be tudjuk lőni, mire is számítsunk.

286 hozzászólás Ne habozz!

Popeye - 2017. 12. 03. 21:17

A premier a legjobb lett az eddigiekhez képest.

Cardas - 2017. 12. 03. 21:26

Az egyetlen bajom az volt vele, hogy időutazós téma. szóval nem igazán építi az aktuális MCU-t, nem bővíti a világot, hanem egy másik korszakba röpít minket, amit úgyis megakadályoznak és nem fog létezni, szóval nulla előrelépés lesz (legalábbis ebből kiindulva).
A humor viszont nagyon adta, eddig ennyire nem rémlik. mintha mindenki olyan szövegeket kapott volna amin mosolyogni lehet. kicsit fura volt azért, néha karakteridegennek tartottam.

Balumedve - 2017. 12. 03. 21:29

Nekem kifejezetten tetszett a nyitány. Bár az új helyszínről valamivel többet is elárulhattak volna. Azt értettem, hogy az emberiség maradéka rossz körülmények között él, de egyelőre káosznak tűnik az egész rendszer, amiben vergődnek. Na, de van még idejük bővebben bemutatni a szép új világot.

Egyébként, Mack régen is ilyen vicces volt? Az előző évadban elég morcos volt, arra meg már nem emlékszem milyen volt a régebbi évadokban.

abba - 2017. 12. 03. 21:33

Szerintem elképesztő volt a nyitány. Mit nekem Infinity War, sokkal jobb a Shield világa.
Persze, vettek kölcsön rendesen, de mégis nagyon klassz, komplex világot sikerült létrehozni. Annyi lehegőséget tartalmaz!

Fitz hiányzott, de nélküle is isteni volt a rész – Iain de Caestecker amúgy filmet forgat, ezért is hiányzott a premierből.

Deke ígéretesnek tűnik, szerintem a színész is jól megoldotta a dolgokat. Chloe Bennetnek meg olyan kémiája van mindenkivel, hogy sosem lehet tudni, össze akarják-e hozni az illetővel, avagy sem. :)

Azt hittem, a Frameworköt már nem lehet fokozni, de ez nagyon ütött!

Mikkamakka - 2017. 12. 03. 21:39

Cardas: pont azért volt a tavalyi framework meg a mostani időutazás is hogy szabadon kielhessek a kreativitásukat, ne kössék a filmes univerzum korlátai.kulonben csak olyat csinálhatnanak ami nincs hatással a mozis univerzumra

Amúgy eddigi legjobb premier, elég egyértelmű h új nézőkre gyúrnak, simán bárki bekapcsolódhat

Silver-sama - 2017. 12. 03. 21:39

Baromira élveztem az egészet! Királyság, hogy egyből két részt is kiadtak, így kvázi egy filmélményt nyújtott. Több, mint elégedett voltam a CGI-al, a karakterek közül senki sem idegesített, és persze az új irányvonalak is nagyon tetszettek. Tényleg egyre jobb lesz ez a sorozat.

zolij - 2017. 12. 03. 21:49

de szép is lenne ha kiderülne, hogy Thanos vágta haza a Földet ezen az idővonalon. Persze úgy sem ez lesz a feloldás, de na.

Llew - 2017. 12. 03. 21:51

Nagyon tetszett. A tavalyi évad annyira nem jött be, de ez most visszaadta a hitem. A dumák óriásiak voltak.

bullseye - 2017. 12. 03. 22:11

Szerintem Jemma inventni tudja az időutazást nem eventni.

De azért kíváncsi leszek a magyarázatra, hogy hogyan okozhatta Quake a Föld pusztulását, ha ugye ott sem volt. Itt is jönnek a multiverzum Földek?

Wall-E - 2017. 12. 03. 22:26

Aggódtam az elején a rengeteg egysoros, quipping miatt, hogy felveszik az utóbbi 3 marvel film vígjáték vonalát, ami abszolút nem a SHIELD stílusa, ennek teljesen jól áll, hogy komoly, nagy a tét és a szeretett karakterek miatt működik is, de szerencsére olyan 20 perc után már visszavettek, de az elején nagyon feltűnő volt. Összességében nagyon érdekes volt az egész, továbbra is hőn szeretett sorozataim egyike.

Wall-E - 2017. 12. 03. 22:27

Még egy gondolat, elnézést, ez akár tudatos is lehetett, amit a stílussal kapcsolatban említek, ugye amit írtok, hogy új nézők szerzése, ez a fajta hangulat megteremtheti az asszociációt a népszerű filmek és eközött, hogy Marvel-Marvel.

LaCRossE - 2017. 12. 03. 22:29

“De az igazi meglepetés talán az volt, amikor Deke szembesíti Daisy-t, hogy ő okozta a Föld pusztulását.”

Na azért ez szerintem távolról sincs így, legalábbis alapos okom van ezzel nem egyetérteni.

És ezt amiatt gondolom így, amikor Tess azt a választ adja, a “miért pusztult el a Föld” kérdésre, hogy mindenki máshogy válaszolna. Deke valamiért Daisyt hibáztatja, de nem lepődnék meg, ha semmi köze sem lenne a történtekhez.

(zárójelesen, az sem lenne teljesen logikátlan lépés, ha összekötnék a sorozatot valahogy az Infinity War-ral, bár erre nagyon picike esélyt látok)

Egyébként a nyitány nagyon bejött, kíváncsi vagyok, milyen hamar tudják le ezt a szálat, mikor jutnak vissza a jelenbe. Úgy érzem, egy egész évadot erre áldozni talán sok lenne.

cato - 2017. 12. 03. 22:29

Ami nekem sántított az a darab Föld mutatása. Nem vagyok csillagászati szakértő, geológus meg főleg nem, de hogy a fenébe maradtak meg azon a karéjon a felhők meg a víz? AZ hogy Quake csinálta nem is olyan légből kapott. Teszem azt ha mondjuk a Szent András törésvonal fölött szórakozott – vagy valahol hasonló kritikus ponton előidézhetett egy ehhez hasonló kataklizmát. A többi amúgy egész klassz volt.

zolij - 2017. 12. 03. 22:41

cato: csak egy tipp, de szerintem meg van fagyva az egész (a maradék gravitáció meg nem elég erős ahhoz, hogy lerántsa).

Neoprimitiv - 2017. 12. 03. 22:42

Nem akarom rangsorolni, hogy melyik évadnyitónál volt jobb, de a tavalyinál pl. biztosan. Vicces volt látni, hogy a képregényesek ötletelése mennyire nem jött be, volt egy rakás scifi kult utalás az Alien-től a Logan futásán át az Emlékmásig, és futószalagon szállított egysorosok. Ráadásul ezzel sutba dobták a “valami naggggyyyyon gonosz rosszat akar” lerágott csontot, teljesen új vizekre eveztek. Kaptunk egy csomó megválaszolatlan kérdést is (ki volt az úszkálós ember, miért nem volt Fitz a listán, mi történt a Földdel, miért kellett Virgilnek a lezárt szinten találkoznia velük, stb.), szóval hajrá.

Cardas: a Netflixes sorozataik sem kapcsolódnak egy pár utaláson túl a filmekhez, és ez jól van így. Ez egy önálló műfaj. Ellent nem fog mondani a filmekben látottaknak, az biztos, de ha már univerzumról beszélünk, akkor miért kellene mindent ugyanarra a témára felépíteni? Ez az univerzum egy másik része.

majsz - 2017. 12. 04. 07:07

@Cardas A frameworkben eltöltött idő sem építi úgymond a világot, de a karaktereket igen (már ha az író meg a színész tudja ábrázolni), ez itt is érvényes.
Nem tudom meddig lesznek itt, a premier alapján nem csak 2 részig így egy nagyon kicsit olyan érzést kelt, mintha kerülnék az “aktuális” földet, hogy a frameworkből kvázi azonnal a jövőbe kerültek. Viszont eddig érdekes abból a szempontból, hogy olyan helyzetet teremtett ami jó sok kérdést vet fel, ami egy része még mindig megválaszolatlan.

Mate815 - 2017. 12. 04. 07:29

Nagyon gagyi volt. 80as évek zs filmjeit idézi ez az új helyszín,látszik, hogy csak azért vannak ide bezárva mert csökkent a budget. A gonoszok nevetségesen néznek ki, a főgenya konkrétan röhej, nem hittem el, hogy ezt komolyan gondolták. Kár ezért a sorozatért.

majsz - 2017. 12. 04. 11:22

@Mate815 ez azért erős leszólás, főleg ha csak a technikai oldaláról beszélsz. Szerintem a alienek ahhoz képest, hogy tv budget minimalistán de elég jól kivitelezettek. Ha meg már budget.. egy bottle epizód nagyon nem így néz ki. Az hogy a “bezártság” neked így jött le, attól még nem olcsó, sőt az alien maszkolás, az űrhajó/föld/kutyaszörny CGI illetve a spacerally kifejezetten költséges móka. Nem beszélve nem kis számú statisztát vonultatott fel a két rész, így ha “ZS”-nek is ítéled ne a lóvé miatt tedd :)

Gadam - 2017. 12. 04. 12:32

Egyeretrek Mate815-tel. Valoszinuleg a csatorna valamennyi kreativ beleszolast es csokkentett budgetet kert a folytatasert cserebe.

Eddig a sorozat tele volt kulteri jelenetekkel, amik ha jol tudom eleg koltsegesek, az evadnyito duplaresz meg talan 6-7 studioban felepitett diszlett elott zajlott. A CGI tenyleg koltseges, de az elozo evadhoz kepest sokkal kevesebb volt abbol is ebben a duplareszben.

Az elso 40 percben teljesen AOS-idegen szovegeket adtak a karakterek szajaba, ami nekem Mack eseteben volt a legfurabb. Az eroltett one-linerek es kiszolasok idonkent eroltettek voltak, latszik hogy ukazra szulettek (mondjuk, amikor Yo-Yo megkerdezte, hogy nincs-e a S.H.I.E.L.D.-nek valami urbeli divizioja, valami spear vagy ilyesmi, azon nevettem [ld. S.W.O.R.D.] ).

Ez nem jelenti azt, hogy osszessegeben ne tetszett volna a nyitany. Remelem, hogy a kompromisszumokkal egyutt is sikerul egy jo evadot kihoznia a keszitoknek, es a nezettseg is kicsit magahoz ter.

Neoprimitiv - 2017. 12. 04. 13:15

Gadam: a csatorna nem “kér beleszólást”, van neki, mivel a saját gyártó cégével készítteti saját maga számára, ráadásul a tulajdonos kreatív ötletéből.

Csökkenő nézettségű sorozatoknál mindig előjön a költség kérdése és utána a nézők mindig megpróbálnak mindent arra fogni. Ilyen tömény mennyiségű CGI messze nem volt jellemző eddig a sorozatra, bár a következő részekben valószínűleg visszavesznek majd belőle.

Én úgy látszik egy másik AoS-t néztem négy évig, ha a humor és az egysorosok “idegenek” a sorozattól – eddig is bőven volt benne, hál’istennek. Az meg teljesen a van rajta sapka vagy nincs kategória, hogy az egyik néző szerint erőltetett, hogy a sorozat utal a Marvel univerzum és eddig nem mutatott részére, a másik néző meg azt panaszolja, hogy miért nem kapcsolódik még jobban.

Azt nem igazán értem, mi az, hogy “ukázra született”? Az egész nyár azzal telt, hogy a képregény olvasók kvázi előre megírták az évadot “Coulson & Co. és a SWORD” témakörben. Ez a szöveg nem ukáz volt, hanem egy poén a készítőktől a sorozatot nem csak a képernyőn követőknek: bocs fiúk, tévedtetek.

Yamagato - 2017. 12. 05. 09:07

Nem tudtam, hogy oldják meg egyszerre az űrbe költözést és a költségcsökkentés, de meglett a megoldás: űr/jövő = régi gyártelep. Plusz ezt a be vagyunk zárva egy disztópokus helyen témát most járták körbe a frameworkkel. Nem lettem lelkes az új évad iránt, de a ghost riderből is elég izgalmas sztorit hoztak ki a gyenge kezdés után, remélem most is így lesz.

Neoprimitiv - 2017. 12. 05. 10:38

Yamagato: a Framework se disztópikus, se bezárt nem volt. Éppen ellenkezőleg, gyakorlatilag csak a képzelet és a vágyaik szabtak határt. Persze, az ellenállás bujkált, de az ő helyük sem volt disztópikusabb mint a sztenderd SHIELD bázis bármelyik évadban.

Neoprimitiv - 2017. 12. 05. 10:42

Ja, még annyit: egy csillogó, neonfényes űrállomás-belső díszlet felépítése költségszinten ugyanott van, mint egy rozsdásnak és lepusztultnak látszó űrállomásé, szóval ennek semmi köze a költségcsökkentéshez. A külső felvételek (várható) csökkenésének már inkább, díszletben forgatni egy sorozatot jellemzően olcsóbb.

Ayrons - 2017. 12. 05. 13:46

Csalódás nekem az egész egy kaotikus valami volt ezzel a bezártságérzéssel. Nagyon remélem ,hogy nem itt fogunk lenni végig , hanem bolygókra megyünk stb. Űrbe vagyunk de az egész egy földalatti bunkernek érződik. Ha már űr akkor a határ a végtelenség de várjunk csak ja nem mert nincs költségvetés. Mert alapból kényszerből lett berendelve ez. Lehetett volna SWORD is itt de nem megyünk a jövőbe de ott is egy kis szűk térben mozgunk vélhetőleg sokáig.

Malachi - 2017. 12. 05. 17:57

simán azt hittem, hogy Thanos verte szét a Földet, de fene tudja mit hoznak ki ebből. az is lehet, hogy párhuzamos univerzumban vannak, bár annak ellentmond, hogy elvileg tényleg csak az időben utaztak. de lesz itt valami csavaros megoldás a végére, mert gondolom nem mennének úgy tovább, a készítők, hogy “oké, akkor Daisy biztosan szétkapja a Földet ekkor és ekkor, addig meg lesz valami”.

amúgy hozta a szokott szintet, és bár nekem sem tetszik ez az egyforma rozsdás folyosókból és egy fehérre meszelt szobából álló világ, gondolom csak az évad feléig tart majd ez a fejezet, ahogy az elmúlt pár évben mindig. mondjuk az űrhajók odavertek, a második rész főcíménél borsódzott a hátam, az nagyon szép kép volt.

Neoprimitiv - 2017. 12. 05. 18:52

Malachi: Daisy szerepe ebben a koncepcióban egy “kicsit” kusza, de lehet, hogy ha elég sokat iszom, akkor megértem.

Ha ő (meg a többiek) elhoppanálnak a Földről 2017-ben és átugranak hetven évet, akkor onnantól kezdve, hogy bezsákolták őket nem csinálhatott itt semmit. Hacsak nem arra fut majd ki a sztori, hogy sikerül visszamenniük az időben és utána jön a Big Bang.

hummel - 2017. 12. 05. 20:18

A Daisy szétkapta a bolygót felvetésbe egyelőre nem képzelnék sokat bele. Még azt sem tudni ez a Framework mennyire hiteles adatokból lett felépítve, a történelmet ugye a győztesek írják – a hajón lévő emberek őseit még a bolygó szétesése előtt gyűjthette be a kree, vagyis biztosan volt valamilyen konfrontáció.

Nekem tetszett a rész. Némelyik jelenet kifejezetten humorosra sikerült. Fenn az első képhez szöveg sem kell.

Azért remélem idővel hőseink visszajutnak a saját idejükbe és ott is rendet tesznek, hiszen az LMD szál nem lett teljesen elvarrva.

e-batta - 2017. 12. 06. 12:18

Én arra lennék kíváncsi, hogy milyen lényekből állt a csapat, amelyik az időutazó kőoszlophoz vitte őket, és mi volt a céljuk ezzel. A vezetőjük “levetette” az emberi bőrét, és úgy tűnt a zuhanyzó tejüvegén keresztül, hogy nem kree, hanem valami más.

Enzo - 2017. 12. 07. 00:53

Macknek meg a többieknek nem voltak eddig vicces egysorosaik?? Ti milyen sorozatot néztetek akkor? -.-

(Részletesebb vélemény hamarosan)

Szles - 2017. 12. 07. 12:24

Azért Jemmával kapcsolatban deja vu-m van. 3. évad is így indult, egyedül, idegen helyen.

Nebojsa - 2017. 12. 07. 13:44

Az egysorosak mindent vittek! Több ilyet kérünk még.
Ekkora metapoénokat rég nem láttam sorozatban :D

Enzo - 2017. 12. 09. 13:09

5×01-02 (pótlás kedd-szerdáról)

Olyan cold opennel indítottunk, elgondolkoztam hogy vajon jó sorozatot nézek-e… :D
Elég WTF volt, ahogy Coulsonék elrablója egyszer csak levetette a bőrét :O

A főszál hatalmas helyszínváltása már kvázi rebootként fogható fel, és már most az elején ellőtték a trailer alapján általam nagyon várt szörnyvadászatot – új nézők behozása a cél, felteszem. Még a főcím is megújult! (Amúgy tiszta The Expanse ez az űrállomásos téma…)
Szegény Fitz, már komolyan nevetséges, hogy mindig elválasztják őket Simmons-szal. A csapatnak mintha fel se tűnt volna, hogy nincs ott, amíg nem mondta asszem Virgil. A képeslapos “Working on it.” üzenetén jót röhögtem :D

Darabkák:
– Na, Ghost Rider kiszállt, van ám pénz CGI rémisztő csótánylényekre meg lézerfegyveres lövésekre! Külön pluszpont, hogy Skye amolyan emlékeztetőként rákérdezett a Coulson-GR alkura, de egyelőre nem tudtunk meg semmit.
– Ez a Deke nevű arc első pár jelenetében (ruházata miatt is) tiszta Starlord utánérzés volt :D
– Micsoda új szavakat használnak itt az űrbázison, csak úgy röpködnek a furcsa kifejezések: enyészet, metrum…

Az első rész vége eléggé ott volt a szeren…pedig még eszembe is jutott vmikor előtte, hogy miért ne utazhattak volna nemcsak térben, időben is a maveth-i kő fehér tesójával…és tényleg! Ütős lett a felfedezés, a szétrobbantott Föld pedig nemtom hogy fizikailag mennyire valid, de a maga módján szép, látványos.

#hétidézetei:
“-Well, I don’t have many details, but I do know we’re in space.
-Yeah, that makes sense. That’s the one thing we haven’t done yet.” :D

“-So, wait, that one doesn’t have the blowtorch or the laser gun or anything?
-First of all, I’m not Inspector Gadget. And second of all, the authorities would’ve confiscated it. Prison’s bad enough without being down an appendage.
-First rule of Boy Scouts is always come prepared.” :DD

“This has to be the coolest we’ve ever looked.” :D

Ez meg mekkora S.W.O.R.D./Inhumans utalás már:
“-So, wait, S.H.I.E.L.D. doesn’t have a space division called S.P.E.A.R. or something? Really? I always thought you guys had people hiding on the moon.”

A második részről inkább csak ilyen darabka-jellegűeket írtam fel, szépen építkeztünk minden szálon, kezdenek látszódni a főbb irányvonalak. Remélem azért kapunk “jelent” és Fitzet is a későbbiekben…

Darabkák:
– A Sharknado-s beszélgetésen felsírtam, zseniális volt :D :D
– Már az előző részen jót mosolyogtam azon, ahogy a csapat lereagálta a framework-ös ötletet :D De Skye “kirándulása” alapján nem jártak olyan messze részben az igazságtól…
– Ez a megújulás(/renewal) “játék” kicsit Battle Royale utánérzés, hát feldobja az “unalmas hétköznapokat”, az biztos :O Nekem bejött ez a szál, remélem néha random bedobják, hogy megkavarja a történéseket.
– Hát Liz Henstridge-nek nem lesz vastag a szövegkönyve egy darabig, úgy érzem… :D
– A vége még nagyobbat ütött, mint az első részé. Még akkor is, ha Tess szerint mindenkinek megvan a saját sztorija a Föld elpusztulásáról, ez egy komoly gyomros lehetett Skye-nak, hogy ő a felelős a bolygó elpusztításáért…

#hétidézetei (Simmons sziporkázott):
“First rule of IT: Turn it off and turn it back on again.” :D
“Well, I’m a biologist, but sure, I can invent time travel. Just give me a minute.” :D

Neoprimitiv - 2017. 12. 09. 14:24

Chloe Bennet nagyon rákapott az akciójelenetek ízére :)
A látogatóba érkező Naccsasszony és a sleppje vajon kifélék-mifélék voltak? Ahhoz képest, hogy eddig a kreek tűntek a felsőbbrendű, galaxis urai fajnak, itt szemmel láthatóan alárendeltként viselkedtek a smurfök.

Neoprimitiv - 2017. 12. 09. 23:19

Azt azért hozzá kell tenni, hogy bár Daisy akciózása nagyon látványos, a plot bosszantóan buta. “Saving Agent Simmons” – oké, ez rendben van. De az, hogy egy elvileg okos, intelligens valaki egy tök ismeretlen környezetben, menekülési lehetőség nélkül elkezd rambózni, hogy majd ő megtalálja és kihozza, mert azzal majd minden megoldódik – ez elég sovány.

DarkEagle - 2017. 12. 10. 00:21

Igazából egyetlen egy szóval el is cseszték az évadot. Nincs semmi súlya innentől az egésznek. Multiverzum! Ergo, Daisy valóban felrobbantotta a bolygót csak, hogy nem ez a Daisy és a csapat nem csak szimplán a jövőbe utazott hanem egy másik univerzumba.

Az évad egyébként eddig nem rossz de hiányzik nagyon Fitz és az újak se túl szerethetőek. Ez a macsó csávó, Deke vagy mi a franc a neve, dobálózik itt hosszútávú tervvel de szerintem csak a saját bőrét menti mindig, a csaj akinek fogalmam sincs a nevéről meg annyira be van parázva hogy értelmeset nem látunk tőle. Ami szomorú, hogy a társaság rögtön benyomatta magába azokat a kütyüket ahelyett hogy harcolnának. Elvégre harcoltak ők már rosszabb ellenféllel is. Ha Daisy simán lenyomott két Kree katonát erő nélkül nagyjából akkor nehogy már ők ne tudják. Az emberekkel meg úgysem kell foglalkozniuk mert ha hazajutnak ez az egész úgysem történik meg az ő szemszögükből. Annyira utálom az ilyen mentsük meg a jövőt hogy legyen hova haza térni sztorikat mert rögtön az első mondatnál megbukik mind. Elvégre a jövő nincs hatással a múltra.

Ezek a piros szemű izék valószínűleg a felsőbbrendű Kreek mert van belőlük fehér bőrű is. Mondjuk azt nem tudom minek gyűjtenek Inhumaneket mert remélem nem csak annyi lesz hogy Inhuman viadalokat szeretnek szervezni.

Arra is kíváncsi leszek, hogy Dove Cameron kit fog alakítani mert nagyon felhypeolták a szerepét. No meg, hogy bemutatják-e vajon S.W.O.R.D.-öt.

mSO - 2017. 12. 10. 23:35

Baromira jó élmény volt ez az első három rész… viszont az ív arra utal, hogy ezt darálva érdemes nézni, nem egyenként.

Kiemelendő:

– zene: űrscifis, komor, néhol Aliens dallamokkal
– poénok, kikacsintások, utalások: rég nem nevettem ennyit
– az eddigiektől és a MCU-tól függetlenedés: végre saját teret kaphatott a sorozat
– epizodikusság helyet szorosan összefüggő történet
– az ellenség (Kree) kezelése, nem féltek bemutatni a kegyetlenségüket és az emberek kiszolgáltatottságát

Enzo - 2017. 12. 14. 00:34

5×03 (pótlás kedd estéről)

Főcsapat szál:
Miért nem figyelte 1 ember közülük Zevet a hajón? Eh… na de legalább May ügyesen kihasználta a metric mágnesességét. A rádió nagy fogás, azt hittem lesz még vmi trükk a hajóval a visszaérés előtt. Jojó terve ügyes volt a térkép ellopására, és a végén is megmentette a napot (de a fegyvert akkor lopta ki? ha igen, honnan, ha nem, akkor még a térképpel együtt?)

Simmons szál:
– Érdekes volt, ahogy Jemma szemszögéből láttuk (azaz nem hallottuk) a jeleneteket.
– Amikor megmutatták a kislányt, kicsit elfogott az Inhumans feeling a semmiből. Nem tudom miért, valahogy Crystalra asszociáltam.
– Azon néztem nagyot, hogy a kislánynak konkrétan harcolnia kell. Gyanúsan titkolták addig, hogy mit is takar a bemutató… amúgy kicsit ilyen ókori Róma feeling volt, vártam a hüvelykujj lefelé mutatást, meg hát ugye ~Cassius is van… :D Azt hittem, a győzelem után kiveszi a kislány a nagy muksó szívét, az mi erős lett volna :D

Egyéb darabkák:
– Lol, 616-os darabka a Földből, mekkora utalás :D
– Kik lehetnek ezek a piros szeműek?
– Deke mekkora szemét zsoldos…pedig már kezdtem megkedvelni.
– Na, most rakták be az előző évad cliffhanger jelenetét, már kezdtem hiányolni…de legalább volt pozitív fejlemény hozzácsatolva. Remélem lesz Föld-kirándulós-csótányok elől menekülős rész! :P

#hétidézetei:
“Can’t find the mute button…” :D /May/

“I really thought this would work.”
meg a
“So not as stealth as I hoped.” Skye-tól, szakadtam :D

kpeter - 2017. 12. 14. 01:17

mekkora esélye van, hogy Fitz ott lesz azok között, akiktől az üzenetet kapták?

Neoprimitiv - 2017. 12. 14. 06:56

kpeter: akkor mostanra elég rossza bőrben lehet, közel a százhoz…

superpityu - 2017. 12. 14. 21:28

“Deke mekkora szemét zsoldos”

szerintem onnan fúj a szél, hogy nem akarta, hogy daisy a halálába sétáljon és nem véletlenül emelte ki a hosszú távú tervet sem, hiszen gondolom nem csak a kislány volt Inhuman és ha Cassius több birtokában van, akkor jó eséllyel Daisyt is a trófeái (gladiátorai) közé szeretné majd rakni. Onnan pedig Daisy átveheti a vezetést ha felkelést robbantana ki velük. de ez csak tipp.

Neoprimitiv - 2017. 12. 14. 22:18

superpityu: Szerintem sem szimpla szemétségről van szó, inkább arról, hogy Daisyvel ellentétben ő a fejét használja és ismeri a kockázatokat.

Daisy akciózásában tényleg az bosszant, hogy a karakter teljesen idiótán viselkedik, ami eddig nem volt rá jellemző. meg lehet persze magyarázni (gondolom a készítők is erre próbálnak menni), hogy próbálja kompenzálni a “Daisy, the Destroyer” sokkját, csak ez nekem így sovány.

Enzo - 2017. 12. 16. 17:24

5×04

Oké, így utólag tényleg Deke-nek volt inkább igaza, és a megérdemelt ütéseit is megkapta, a sztorija a faterral meg nem semmi. Nagyon kíváncsi vagyok már a felszínre.
A gondolatolvasó inhuman srác meg így érthető, hogy segített Jemmáéknak, hogy megtudta, Kasius el akarja pusztítani az egész helyet.

A kisbabás szál mennyire erős lett, te jó ég, szegény Mack amilyen sértéseket vágtak a fejéhez (Gunner nem tudván a framework-ös dologról), hát rendesen gyomros lehetett neki…
May-jel mi lett vajon? 5.évadban egy ilyen alap karaktert kizárt, hogy kiírnának off-screen, de Sinara golyója jól láthatóan véres volt (LOL ez a mondat :D)…

És a végén jött a legjobb jelenet: Fitz iz bekk! yaaaaaassss

“Well, maybe the prophecy wouldn’t be such a mysteryif you didn’t kill everyone that knew anything about it.” :D /Deke/

“-Try to walk casual.
-If you can see me, that’s me walking casual.” :DDD /Mack & Jojó/

“And the vibe goes full-dystopian.” /Coulson/

“-Okay, well, this is probably the part where I should explain…
-No. This is the part where May breaks your face.” :D /Deke & Coulson/

Neoprimitiv - 2017. 12. 16. 17:42

Enzo: ami May-t illeti, sajnos ez a sorozatok átka, hogy úgy sem gondolja senki, hogy akkor most neki kaputt. Az viszont kérdés, hogy ha nem halt meg, akkor mi lett vele – eddig a golyók elég hatékonyak voltak.

Jesustomer - 2017. 12. 18. 10:08

Na végre! Mindig is úgy gondoltam, hogy a második évadtól kezdve pokoli jó ez a srác és nekem ő a kedvencem a framework óta és amikor megjelent.. az a fasza, hogy itt nem lesz szünet, és nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar behozzák. Más kérdés, hogy mit kezdenek vele.

DarkEagle - 2017. 12. 21. 19:36

Na végre, ez nagyon jó rész volt több tekintetben is.

Egy pillanatra le sem esett, hogy Jemma hogyan tudja ugyan úgy elmondani amit Daisy de aztán ja, nekem is leesett. Az új srác kedvelhető és normálisnak tűnik, nem úgy Deke, még ha érthetőek is az okai. Mack jelenetei nagyon durván ütöttek. Szerencsétlen embert nagyon megsajnáltam.

Amúgy én vagyok az egyetlen aki azt gondolja, hogy az íróknak megtetszett a Handmaind’s Tail? Aki látta gondolom érti mire célzok. :D

Viszont még mindig kicsit hülyének érzem magam mert valamiért az az érzésem, hogy Jemma, Fitz és Deke valahogy kapcsolódnak. Túlságosan hasonlítanak. Mármint Deke egyedül felépített egy Frameworköt, ráadásul a maszkja vagy minek nevezzem, az is tök hasonló mint Fitzé. Bár az elméletem talán aláássa az a tény hogy Deke találkozott Jemmával és nem igazán látszott rajta semmi hogy ismerné a jövőbeli énjét. Bár végül is 9 éves korában halt meg az anyja. Persze lehet csak túlgondolom ezt az egészet de szerintem túl sok a hasonlóság.

Ja és 5. részben visszatér a kedvenc. Éljen! És nem csak Fitzre célzok. :D

Nebojsa - 2017. 12. 21. 22:46

Dark Eagle +1 ez nekem is beugrott.Fitz és Jemma fia lesz ez a Deke gyerek.

schray - 2017. 12. 23. 10:59

Azért így öt rész után elmondhatjuk, hogy megint nagyon király évadot kaptunk! :)

Dani - 2017. 12. 23. 12:19

Valaki árulja el nekem miért ilyen alulértékelt ez a sorozat?? Teljesen felépített sorozat, van benne csomó high-tech cucc, szörnyek, robotok, minden :D Tele van nem várt fordulatokkal, igaz sok olyan is van amit tudni előre, de még azt is megcsavarják.. Szóval miért?:D

winnie - 2017. 12. 23. 17:18

nem alulértékelt, csak nem nézett. például azért, mert amikor még nem voltak ezek, sokan kiszálltak, és nem néztek vissza.

Senki - 2017. 12. 23. 19:58

A hét dumája megvan: ” I love you. I know.” :D

bad boomer - 2017. 12. 23. 22:11

Annyira jó volt ez a rész, hogy megnéztem még egyszer :)

Neoprimitiv - 2017. 12. 23. 22:38

Úgy tűnik, jót tett a sorozatnak a költségcsökkentés :) A látvány helyett kénytelenek az írókat megdolgoztatni, aminek eredményeként eddig nagyon jó az évad. Egy kicsit félek, hogy ebbe a múlt-jelen-jövő dologba egy kicsit még bele fognak kavarodni, de majd akkor panaszkodok, ha bekövetkezik.

Egyedül azt sajnálom, hogy ha jól értelmezem, akkor Hunter csak erre az egy részre bukkant fel.

hummel - 2017. 12. 24. 00:20

Az valóban érdekes lesz, hogyha hőseink rendbe teszik a jövőben a dolgokat és visszatérnek a saját idejükbe, attól még a bolygó pusztulásnak és a kree inváziónak meg kellene történnie. Persze hacsak nem a Deke által említett lehetőség áll fenn a párhuzamos univerzummal, de mivel ezt Enoch nem vetette fel a portál kapcsán, így erősnek érezném, ha a végén mégis azt játszanák meg.

Jó látni, hogy Hunter még a régi.
– I’ve been expecting you.
– What? Wait. No. We’re here to surprise you, so act surprised.

Pár gondolat:
– Plusszpont mind Hunter, mind Polly és Robin Hinton szerepléséért. Hunter és Bobby fogja védelmezni a családot, ennek vajon lesz jelentősége?
– Hale meglepett. Vajon Ivanov-nak dolgozik? Esetleg ő is LMD?
– Amikor Enoch kérdezte Fitz-t, hogy megvan-e benne is a könyörtelenség, mint az ellenben, akkor Fitz tekintetében a Doktor köszönt vissza.

DarkEagle - 2017. 12. 24. 01:43

Oké, ez baromi jó rész volt. Viszont még mindig nem vágom, hogyan fogja elpusztítani a jövőben majd a Földet, már ha igaz, Daisy és közben hogyan fogják a jelen-jövőben megmenteni a jövőt. Remélem érthető. :D Neo jól írta, már én is belezavarodtam a dolgokba kissé remélem az írók tudják mit csinálnak. Viszont azzal hogy Fitz-et így hozták át a jövőbe az meglepett. Ez az új katona góré nő is fura, simán kinyírta az embereket egy szemrebbenés nélkül csak mert hibáztak. Ennek nagyon durván LMD szaga van. Vagy csak szimplán ekkora suttyó.

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz itt Daisyvel mert oké hogy visszatérnek a jelenbe idővel de a jövőben ki tudja mikor a Föld el fog pusztulni. És hát nem igazán van senki aki tudná mikor és hol és hogyan. Na meg hogy ki.

Mondjuk Hunternek nagyon örültem de szomorú hogy csak egy részre jött. Ez a látnok kis csaj is érdekes de belőle is csak ennyit láttunk.

Neoprimitiv - 2017. 12. 25. 11:28

Senki: basszus, olyan régen láttam már a filmet, hogy nem esett le azonnal a poén – pedig a mostani StarWars hype közepette illett volna. :)

Senki - 2017. 12. 25. 18:18

Neo, ne aggódj, sztem nem te voltál az egyetlen :)

e-batta - 2017. 12. 27. 10:24

DarkEagle & Nebojsa: ha Deke Fitz és Jemma fia volna (és Deke felismerte az apja hangját), akkor Coulsonnak és Maynek is fel kellett volna ismernie Fitz hangját.

Neoprimitiv - 2017. 12. 27. 10:50

Deke nem igazán lehet a fia egyikőjüknek sem, a 70+ év miatt. Legfeljebb unoka és akkor már inkább egy Bobby-Hunter nagyszülő vonalon. Vagy esetleg Robiné – ez magyarázná azt is, hogy miért volt az anyja is a “vének” egyike.

mSO - 2017. 12. 29. 17:42

A hang nem Fitzé volt, legalábbis nem az általunk ismert színészé, hanem egy idősebb fickóé.

Enzo - 2017. 12. 29. 23:23

@DarkEagle: “Handmaid’s Tail” :DDD
ezen az elíráson most felröhögtem nagyon, Tale lesz az, mert különben “A szolgálólány farka” az nagyon furcsán fog hangzani :DDD

Enzo - 2017. 12. 29. 23:58

5×05 (pótlás tegnapról)

Jééézusmária, értem hogy most le kellett pörgetni mindent, ami Fitzcel történt addig, hogy eljutott a királynő színe elé Skye-vadászatra, de ez egy félévadnyi szál volt 1 (eléggé szürreális) részbe sűrítve. Minden marha hirtelen történt, rengeteg új információt kellett feldolgozni és befogadni (Enoch, a fura fejű gyíkember a mittoménmilyen bolygóról, mi van itt?), közben visszatérő karaktereket is kaptunk.

– Yay, Hunter is back! A Fitz által érte küldött titkos üzenetrendszer zseniális volt, nyilvánvaló volt hogy valami célja van az egész focinézéssel…a csapatválasztásért azért jár egy mínuszpont neki, Hunternek meg egy plusz.
– Polly nagyon kiesett az emlékezetemből, Robint is csak a faragott madár miatt ismertem fel, de szép, hogy visszautalnak másfél(?) évaddal korábbra.
– A “Distance is our savior.”-“Distance is our curse.” ellentét mennyire igaz a két párra, szép jelenet volt!

#hétidézetei:

“-Just his head set on fire? Nothing else?
-Um, no.
-That’s the strangest thing I’ve ever heard. Except for the sexy robot that you made that became human, and wanted you to stick the old…
– Please.
– …floppy into her love drive.
– Can we not talk about this, please?” :DD

“Release the ferrets!” :D

“-I love you.
-I know.” :D (micsoda Star Wars-utalás, egyből leesett!)

e-batta - 2017. 12. 31. 23:49

a SW szállóigét többen is idéztétek, nekem még vannak kedvenceim, jellemzően Huntertől:

“- My Earth name is Enoch. I am a sentient Chronicom from a planet which revolves around a star in the constellation you know as Cygnus.
– Yeah… We’ll just go with “Enoch”.”

“Look, there’s only so much crazy talk I can take before I start shooting holes in it.”

“You two are so perfect for each other, it makes everyone a little bit nauseous.”

“Bollocks. You want to know why you were left behind? Ask the one that kicked you off the guest list.”

“You break it, we fix it and charge you the military mark-up.”

“- Whoa, whoa, whoa, whoa. Careful. These are extremely volatile and unpredictable. Screw up once … you could lose a limb.
– Okay. Release the ferrets.”

“- They’re stuck 70-odd years in the future, and our world’s about to end. The odds, my friend, are not in your favor.
– Are they ever?”

“- Go upstairs, fire up the guidance system, and activate auto-takeoff. I’ll hold them off here and close the doors!
– Uh, shouldn’t you do the technical, and I’ll …
– Go!
– All right.”

“That is the most insane idea in our history of insane ideas.”

“Good morning, Fitz.
Rise and shine.”

“- Prepare me for what?
– For facing off against some of the most ruthless and brutal mobsters, monsters, and mercenaries in the galaxy. I hope you have it in you.
– I have it in me.”

Neoprimitiv - 2018. 01. 04. 14:27

Most nézem, hogy a holnapi epizód lesz Gregg első rendezése – kíváncsi vagyok, mit hoz ki belőle?

Dani - 2018. 01. 06. 18:04

Na jó, ez nagyon brutál volt…ezek nem százasokxD
Micsoda színészi munka hihetetlen :O

Neoprimitiv - 2018. 01. 06. 18:22

Caestecker már megint nagyon jó volt, remélem, ha ez a sorozat véget ér, akkor lecsapnak majd rá valami jó karakterszereppel.

Lehet, hogy az előző rész starwars utalása miatt, de nekem állandóan az volt az érzésem, hogy mindjárt átváltunk Jabba termeire. Szegény May, rendben, hogy jobb holnap állateledellé válni, mint ma meghalni, de mivel ő közben nem tud semmit a többiekről, nem irigylem.

Viszont ha jól értettem a végső fordulat felvezetését, akkor Kasius gyakorlatilag elvárta volna Sinarától, hogy áldozza fel magát a kedvéért? Ez általában a kapcsolat megromlásához szokott vezetni, ha az illető mégis életben marad…

Dani - 2018. 01. 06. 19:09

Igen, őrá gondoltam én is, nagyon durva, amit alakít, mint tavaly az Aida-t játszó színésznő.

Llew - 2018. 01. 09. 21:04

Hány részes lesz az évad? Most hogy így kiszórták az új szereplőket kicsit olyan érzésem van mint egy félévadzárónál.
Értem én hogy Fitz nem erre készült, de azért ez így nagyon lazának tűnik. Minden kree őrt lelövöldözgetnek majd sorban?

winnie - 2018. 01. 09. 21:43

22

Llew - 2018. 01. 09. 22:46

Köszi. Akkor megint esélyes egy másik történetszál a második félévben

Neoprimitiv - 2018. 01. 09. 22:51

Annyi Star Wars utalás volt már eddig is benne, ez a szökés is most elég hansolosra sikeredett…

DarkEagle - 2018. 01. 11. 21:27

Szóval ezt a részt (6.) rendezte Gregg papi? Hát minden elismerésem neki mert nagyon jó lett.

Konkrétan elkapott a borzongás mikor Fitz és Jemma újra találkoztak. Az ahogy ott előadta magát majd megkérte a kezét valami hihetetlen aranyos de mégis vicces votl mert tudtuk végig, hogy Jemma nem hall semmit. :D Szegény ember most már sosem vakarhatja le hogy hivatalosan Jemma kérte meg őt. Pedig milyen jól előadta, hogy 80 évet aludt miatta, senki se választhatja el őket stb. :D

Az külön tetszik hogy a telepata srácot kinyírták mert nem bírtam volna ki még egy románcot Daisynek. Egyedül sokkal menőbb és ahogy most is bejött a kis Jedi jelmezében. Jól eltángálta a kék ribit. Egyébként szerintem semmi haragtartás nem lesz közte meg Cassius közt. Tudta már az elején mit vállal.

Ami jobban érdekel hogy Fitznek mi a tartalék terve mert nyilván van. Elvégre a rész végi dolog tuti hogy annak a kezdése. Mert ha emlékeim nem csalnak ez az időlassító csóka nem Kree. Amúgy nem is értem miért nem használták át. Simán lelassíthatták volna vele az időt közben meg mindenki megszökhetne. Ja igen túl egyszerű. Mindenesetre eddig nagyon jó az évad.

És most már lassan bemutathatnák kit is alakít majd Dove Cameron mert nagyon érdekel mire fel ez a nagy hype körülötte.

Enzo - 2018. 01. 12. 01:12

5×06 (pótlás hétfőről)

Hát ez elég badass volt, na!
Fitz és Simmons megint fantasztikus jeleneteket hoztak össze, kezdve Fitz vallomásával és lánykérésével… körülbelül pár másodperc után esett le nekem, hogy nem hallja a lány, zseniálisan megírt, nagyon erős jelenet volt. Ennél már csak a végén levő akció volt királyabb, vissza is nézem megint mindjárt :D

Darabkák:
– Kasius olyan szavakat használ, hogy egy mondatából kb 3 szót kellett kiguglifordítóznom, pedig elvileg jó vagyok angolból… :D
– Erről a “18 évesen kötelező terrigenezis” nevű mókáról csak nekem jutott eszembe A beavatott (Divergent)?
– May-t érdekesen hozták vissza, és aztán rögtön ki is vitték. (de legalább tényleg nem jött össze a túl kiszámítható Ben vs Skye csata.) Lássuk már a bolygó felszínét, nagyon érdekelne egy ottani rész!
– Fitz remekül kivágta magát a vacsoránál minden beszélgetésből, Ben képessége meg hatványozottan hasznos volt a May elleni harcnál a jó végkifejlet érdekében.
– Az egyetlen negatívum talán Coulsonék szálán volt: komolyan ott a nyílt színen beszélik meg hogy Jojó hogy vált inhumanná, ráadásul Flint jelenlétében, akit nagyon nem kéne meglátnia senkinek? Ennél jobban fel se hívhatták volna Grill figyelmét magukra…
– Tetszett, ahogy megkavarta a szereplők közti dinamikát Kasius testvére.
– A felakasztott Tess elég nagy gyomros volt, nem számítottam erre a fordulatra.
– Enoch a végén, ahogy befestette magát kékre és eljátszotta, hogy kree, hatalmas… :DDD

#hétidézetei:
“-[…]And she’s not the only Inhuman with us.
-You mean this guy?
-No, he’s just cool.” :D /Jojó/

“-[…]I crusted over three weeks earlier, after eating fish soup and tacos.
-What are tacos?
-What the hell kind of future is this?” :DD /Mack/

“All right, you freaky blue bitch. Let’s do this.” :D /Skye/

hummel - 2018. 01. 13. 14:20

Gondolatok az 5.07 kapcsán:
– Az új inhuman srácot nézve, Lincoln álltal korábban mondottak jutnak eszembe a képességekről, a fajon belüli egyensúlyról. Daisy szét tud szedni dolgokat, Flint meg kődarabokból tud egységet formálni. Akár a bolygót is egybe tudná rakni.
– Csalódnék ha Sinara itt megállna. Akár ambicióból, akár haragból, de szerintem hamarosan Kasius ellen fordul.
– Az alapok szerint a kree az asgardiakhoz hasonló gyógyúlási képességekkel rendelkező faj volt. Itt ezzel nem operálnak, mindenki rögtön halálos sebet kap, vagy épp ellenkezőleg csak egy karcolást. Ha belegondolunk, akkor mikor Hive táborába befutott a két kree, akkor egy lőfegyver elég lett volna ellenük.
– Jó az évad, de szerintem a történetszálhoz tartozó váz nincs eléggé sűrűsítve, több epizódra is eloszthatták volna, ha jobban színezik az eseményeket.

hummel - 2018. 01. 14. 14:25

Még két gondolat:
– Vajon a gravitonium-mal más terveik is vannak a készítőknek, vagy csak egy kényelmes magyarázat volt a mesterséges gravitációra?
– Hol vannak a kornak megfelelő fegyverek? A jővőben lőfegyverrel szaladgáló kree harcos elég furán festett.

Cheese - 2018. 01. 14. 17:58

hummel: Szerintem a Fold osszerakasat inkabb gravitonummal tudjak majd megoldani mint az uj inhuman sraccal, de majd meglatjuk.

Ayrons - 2018. 01. 14. 18:12

hummel: arra már nincs pénz :D

Neoprimitiv - 2018. 01. 14. 18:36

hummel: Kasius bátyja az elején mondja, hogy az ő embere unfairnek tartja a primitív lényekre fejlettebb fegyverrel vadászni, mint amivel azok is rendelkeznek, ezért a földi fegyverek. (Ennek nincs igazán költségvonzata, a földi fegyverek is az ABC Studios prop raktárából vannak, garantáltan van ott “űrfegyver” is.)

hummel - 2018. 01. 14. 22:14

Neo: Jogos.

Enzo - 2018. 01. 16. 22:36

5×07 (pótlás tegnapról)

Már-már majdnem kree-központúnak is mondhatnám a részt: Kasiustól és a bátyjától kaptunk némi történelemórát, aztán Sinara tök faarccal hozott meglepetéseket Maston-Dar és Faulnak bátyó kinyírásával, nem semmi a csaj. Először amúgy megzavarodtam, azt hittem, hogy Kasius torkát elvágta Simmons…visszanéztem, és tényleg nem, odakapott a kékarcú a kezével. A faterja tuti lesz még a sztoriban, annyit emlegetik, akár a félévad főellensége is lehetne.

Főhőseinkről meg sejthettük, hogy nem lesz olyan egyszerű dolguk, hogy csak hipphopp elrepülnek a hajóval, ehhez képest kábé sikerült ezt a szituációt kihozniuk a végén ügyesen, annyi kitétellel, hogy Mack és Jojó ottmaradt, meg May-t még össze kéne gyűjteni a felszínről. (Mackékről nagyon az az érzésem, hogy itt lesznek hagyva, Flinttel hármasban egy boldog család lehetnének. Vagyishát egy üldözött boldog család. De legalább mennek a csótányos szintre, az izginek hangzik!) Deke-ről meg így konkrétan elfeledkeztem, hogy létezik :D

Enoch-ról is azt hittem, hogy meghalt, amikor felrobbant Fitz hajója, de szerencsére nem. May-jel fura párost alkotnak, és sokáig nem tért vissza az ő szálukhoz a rész… a végén meg voltam győződve, hogy Deke faterja gyűjtötte be őket, ehelyett nénivé öregedett madaras kislányt és SHIELD bázist kaptunk, aww jój :3

#hétidézetei:

“-By the way, “fight to the death”? Really?
-Yeah, well, I had to make a splashy entrance.
-Yeah, well, you could have jumped in the octagon yourself, then.
-Well, wouldn’t be fair. I do push-ups now. Double digits.” :DD /Fitz&Skye/

“Mr.and Mrs.Boba Fett will be here any minute.” :D /Skye/

“Come on. A room full of secret agents, scientists, and superheroes. Someone give me something.” :D /Coulson/

(meg amikor Fitz megemlíti, hogy a SHIELD fegyók a hármas szinten vannak:
“-Oh, you got to be kidding me. You mean the level infested with aliens that suck your blood?
-Well, how was I… *sigh*…I feel like I’m not getting enough credit here. I have traveled through time and space to find you. I think we’re moving past that bit a little bit too quickly.
-Turbo, Turbo, Turbo we wouldn’t expect anything less. Thank you.” :D /Fitz&Mack/

“-So, taking off is easy enough, docking is the hard part, and landing, that’s impossible on account of these ships weren’t built with landing gear.
-So, you have no idea what you’re doing.
-I got a flying car. How different can it be?” :D /Coulson&Skye/

“-But you’re just a coward who hides, then stabs his enemies in the back.
-And in the front. *stab*” :DD /Kasius/

chamichaze - 2018. 01. 17. 21:39

az első évadban a gravitóniumban eltűnt az őrült tudós, akinek nem emlékszem a nevére. azóta várom, hogy visszatérjen. most arra tippelek, hogy ő szedte szét a bolygót.
Ja és Fitz rulez!

pansz - 2018. 01. 19. 12:13

amúgy akkor a “mai” részből kiderül végre, hogy mi is történt? Robin csak tudja, elvégre ott volt, meg hát az epizód címe “The Last Day”, szóval… hátha végre ezt megválaszolják :D

Dani - 2018. 01. 19. 16:41

Nem hiszem, csak a címből kiindulva, úgy gondolom a Robin utolsó napja lesz.

DarkEagle - 2018. 01. 20. 22:37

Hát öcsém nem semmi volt ez a 8. rész. Viszont most már 100% hogy Fitz és Jemma fia Deke. Robin látomásaiból meg amit láttunk a jövőből részleteket, mikor visszatértek, kiderült hogy Jemma meg fog halni, ahogy elvileg Mack is. Flint meg valószínűleg az lesz aki szétrombolja a Földet elvégre a képessége pont az hogy köveket nyom össze vagy szed szét. Gondolom a jövőben még erősebb lesz. Szóval ja kezd összeállni a kép. Persze lehet hogy amiket láttunk csak félrevezető jelenetek voltak. De én kétlem.

Az azért szíven ütött ami Robinnal történt, szegény May, egyszerre tudta meg hogy ő nevelte fel őt erre a kezei közt hal meg.

Brutál jó ez az évad csak nehogy belekavarodjanak az időutazós dolgokba és remélem a vége sem valami tipikus Marvel happy ending lesz. Bár Jemmát ajánlom hogy ne írják ki.

hummel - 2018. 01. 21. 01:37

A visszaemlékezést alapul véve, az ott látott csapat nem esett át időutazáson, vagyis a meglévő idővonal alapjait változtatták meg mikor a csapatot a jövőbe küldték, így ennek az idővonalnak nem is kéne léteznie. Egyébként úgy tűnik, a történet afelé megy, hogy a bolygó megsemmisülését is törölni fogják. Számomra elég nagy írói vakvágánynak tűnik ez az egész.

e-batta - 2018. 01. 21. 08:23

Szerintem Deke nem Jemma és Fitz fia, hanem unokája. Említik is Deke apjának a nevét: Owen. Azért csak felismerte volna a szüleit, még ha fiatalabb változatban is jelentek meg. (meg nem stimmel a kor sem, 70 év telt el a két idősík között). Szerintem Fitz el kezdte megépíteni az időutazó gépet, és a fia fejezte be, aki később Deke apja lett. Voss beszél róla, hogy Owen rakta össze, magyarázta is neki, de még ő sem értett mindent, amiről beszélt, mert régi vázlatokból építette (amit gondolom a szülei hagytak rá).

Dani - 2018. 01. 21. 12:15

Igen, szerintem is az unokájuk Deke, valamint a time loop-os beszédnél úgy tűnt nekem, hogy mégis arra utal a Fritz,hogy mi lesz Daisy tettinek következménye és mégis… Aztán lehet a látomásokra gondolt.

abba - 2018. 01. 21. 13:02

Nagyon jó rész volt, annyi új utat nyitott meg ez a kvázi-flashbackes megoldás!
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy meg lehet-e menteni a világot, és hogy melyik idővonalon lehetséges ez.

Deke továbbra is szórakoztató, de nem vagyok odáig érte. Mintha össze akarnák hozni Daisy-vel, ami nagyon nem jönne be. Mondjuk nem lehet tudni, hogy így lesz-e, mert Chloe Bennetnek amúgy is mindenkivel szuper kémiája van, akár love interest az illető, akár nem.

Nagyon tetszett, hogy May ennyire a középpontban volt ezen a héten, Ming remekül játszott, Iainnel egyetemben.

Ja, és Jemmát csak nem írják ki – Fitzsimmons kábé a húzóereje a sorozatnak, a kritikusok és a nézők is imádják. Az írók nem hiszem, hogy ezt feladnák.

Viszont számomra érthetetlen, hogy valaki még mindig Skye-ként utal Daisy-re, 3 év után is… Bocsánat, de ezzel nem Daisy teljes karakterfejlődését tagadjuk meg? Tényleg meg szeretném érteni.

senki - 2018. 01. 21. 13:40

Szerintem Flint azért fontos, mert a monolith-ot ő fogja összerakni, amivel hazajuthat a csapat… amit furcsálltam, hogy a másik idősíkon Fitz beszélt Voss-ról is…milyen Voss-ról? arról a komáról, aki még itt sincs 70 éves és fiatalabb Robinnál? mit tehetett volna? Abban egyetértek, hogy Deke unokája lehet Jemmáéknak…

Jesustomer - 2018. 01. 21. 15:55

Eddig fel se tűnt de igazából Fitz-Simmons szerelmi szála éppenhogy tökéletesen van megírva. Eszméletlen jó ez az évad, még ha a tavalyit nem éri el, de basszus ez most nagyon jól össze van rakva.
Kíváncsi leszek, hogy hogy fogják megmagyarázni az idővel kapcsolatos dolgokat hiszen ez nem egy másik univerzum mert fitz is ugyanabban az időben kel fel amiben szétrobbant a föld, miközben ott sincsenek. Mindegy, annyira jó ez az évad, hogy a hibák nem is érdekelnek igazából.

DarkEagle - 2018. 01. 21. 17:16

@e-batta: Ja végül is lehet az unokájuk is. Viszont akkor nagyon durván necces az idővonal, mert Jemmának konkrétan már most terhesnek kéne lennie. Elvégre 30 évesek mindketten. Azt mondod 70 év telt el a jelen és a jövő közt. Nekem ez most nem rémlik de hiszek neked. :D Deke csávó meg tuti nem fiatalabb 25-nél, tehát a fiúknak vagy épp lányuknak, mert azt nem tudjuk, hogy Deke melyik szülője lehet a gyerekük, viszont tuti, hogy nagyon korán lett akkor gyereke. Bőven a 20-as évei elején, SŐT. Szóval nem tudom, lehet a végén csak kiderül, hogy valami barátjuk volt Deke apja ezért folytatta Fitz munkáját.

Nézőke - 2018. 01. 21. 19:02

..ezt most elég későn érettem meg,hogy mi történik,hirtelen azt hittem kihagytam egy részt. Vissza is kellett tekernem a vissza(előre)emlékezős részeknél,hogy helyrerakjam a dolgokat.

Még sok mindent meg kell majd magyarázniuk,pl Fitz befeküdt a kapszulába,és Enoch és a lány ott volt a toronyban vele.
Aztán a világ szétesésekor a lány már Maynél van, Enoch meg gondolom maradt a toronyban, 70 évig? Akkor szinte semmit nem tudott segédkezni a Föld pusztulásakor?
Látni,hogy nem Coulson diktál már a jövőben (meghalt?),mint ahogy utalás volt arra is,hogy Mack is eltűnt (nem halt meg?!)
+ némi előismeret már van a csótányokat és a kree fajt illetően a visszatért Shieldnek, pláne Yoyo képességeivel, sztem egy Kassius labdába se rúghatna, mire kétszer meghalna.

Mindent összevetve,ha ismerjük hogy mi fog történni velünk,akkor igyekeznénk nem úgy viselkedni,hogy megtörténjen, és nem történik meg. Vagy pont azért történik,mert előrementek a monolit segítségével,és Fitznek lesz igaza,hogy nem lehet változtatni úgysem.
Az időutazás mindig is bonyolult, számunkra fel nem fogható paradoxonok sora, ebben kár is hibát keresnem, az évad tetszik,de a Kree elég béna és hamar halnak,ahhoz képet,hogy leigázzák a világot.

hol is vannak a Bosszúállók ilyenkor?

DarkEagle - 2018. 01. 22. 02:39

A Bosszúállók épp a filmjük 4. részét forgatják ezért nem érnek rá a világot megmenteni. :D

Egyébként pont az ilyen esetek miatt nem értem minek vonták össze a tv-t a filmekkel. Ahogy a DC úgy a Marvel is elszarja a lehetőségeit ilyen téren.

hummel - 2018. 01. 22. 07:33

„Az időutazás mindig is bonyolult, számunkra fel nem fogható paradoxonok sora, ebben kár is hibát keresnem”
Volt időutazós sorozat, amely sikeresen abszolválta a feladatot, hogy ne legyen ellentmondás.

Nem tudom miért erőlteti mindenki, hogy Deke Fitz és Simmons unokája legyen. Számomra hihetőbb lenne, ha nem lenne kapcsolat.

wondorog - 2018. 01. 22. 13:52

Érdekes, én úgy értelmeztem, hogy a múltbeli események nem flashbackek, hanem flashforwardok voltak, és azután játszódtak, hogy visszamentek az időben.

abba - 2018. 01. 22. 17:26

@wondorog
Éppen ez az, hogy nem lehet tudni. Szerintem sokan csak azért utaltunk rá flashbackekként, mert a jövőhüz képest korábban játszódnak, de kábé senki nem tudja, mi történik.
Én például a legelső ilyennél nagyon össze voltam zavarodva, hogy akkor ez most mi is?
Az is benne van, hogy ez egy másik idővonal, az is, hogy ez azután van, hogy visszajöttek a jövőből.
Majd kiderül.

hummel - 2018. 01. 22. 19:08

abba: A ‘kitekintések’ biztosan a múlt darabkáit mutatták. A 2091-es történéseknél Fitz most szembesült az időgéppel, tudja, hogy megépíthető, ezzel szemben az egyik ‘kitekintésben’ Fitz még az időgép abszurditásán problémázik.

abba - 2018. 01. 22. 19:39

@hummel
Hát ez az. Hogyha Fitz 2017-ben lefagyasztotta magát, a kitekintés szerint viszont 2022-ben az időgépen problémázik, akkor valahogy nem áll össze az idővonal. Olyan, minthamég minden előttük állna, ezért mondtam, hogy ez már az időutazásuk utáni idő, vagyis úgymond a “jövő”.
Plusz számomra az is kérdéses, hogy onnan tudtak-e bizonyos dolgokat, mert Robin elmondta nekik, vagy mert már jártak a jövőben? Nyilván lehet gondolni vagy az egyikre, vagy a másikra, de biztos válaszunk még nincs szerintem. Mert egyes elszólásak hol az egyiket, hol a másikat sejtették.

wondorog - 2018. 01. 22. 19:49

Nekem May volt gyanús, amikor kislány Robinnal beszélgettek, hogy emlékszik idős Robin halálára, mert mondta, hogy el kell majd mondania neki, hogy jönnek vissza a múltba,

hummel - 2018. 01. 22. 19:49

“nem áll össze az idővonal”

Ezért mondtam korábban, hogy ennek az idővonalnak nem is kéne léteznie, mivel az alap megváltozott.

zolij - 2018. 01. 23. 00:54

Itt nem két idővonal van, hanem egy, mégpedig egy időhurok formájában. Culsonékat elrabolják az étteremből, Fitz utánuk megy hibernálva. A 90 évvel későbbi jövőben elindítják a lázadást, összerakják a monolitot, visszamennek a saját idejükbe hogy megakadályozzák a katasztrófát, azonban ez nem sikerül és a jelenlegi információk alapján Daisy szétszedi a Földet. Eközben Mack valamikor meghal. De mivel más lehetőségük nem nagyon van, megépítik az időgépet, amivel aztán majd később a fiatalabb énjüket áthozzák, hátha ezúttal jobban sikerül. Ezután az egész kezdődik elölről. Eközben pedig ott van Robin, aki nem lineárisan szemléli ezt az egészet.

Na de mivel kétlem hogy a történet a Föld pusztulásával végződne, így a történet egy pontján sikerül majd valahogy megszakítani a hurkot.

hummel - 2018. 01. 23. 07:10

zolij: Az időhuroknál a kiindulási állapot állandó. Itt ez nem áll fenn.

Enzo - 2018. 01. 23. 18:18

5×08 (pótlás tegnapról)

Tyű, ez nem volt egy könnyű rész, kicsit zsongott a fejem a megnézés után.
Volt némi “utolsó évad” feeling is benne, illetve Robin első feltűnésének környékére is emlékeztetett, amikor ugye a medálos látomással jelezték előre valakinek a halálát.
Az idősíkos bonyolítás nekem is úgy jött le, hogy a flashback-szerűségekben látott múlt az a jövő, amibe visszakerülnek. (Ezt a mondatot bammeg :DD) Tehát hogy most valahogy sikerül visszamenniük, és utána jön 2018, 2022, meg a Föld elpusztulása (vagy nem elpusztulása). Bár, ha jobban meggondolom, ez ellen is szólnak érvek. Áh, bonyolult, majd kiderül, én bízok a készítőkben. :)

Old Robin remekül játszott, megkapóak voltak Mayjel a közös jelenetei és a halála is (még ha utóbbi azért érezhető volt)… illetve tényleg érdekes volt ez a képesség, ahogy random eseményekre 70 évvel később/korábban reagált. RIP

Darabkák:
– Már akartam írni, hogy “nem tévedtem nagyot Deke apjával az előző rész végén”…de aztán mégsem fogjuk látni, úgy néz ki.
– Skye apjának a szála viszont mintha ezer éve lett volna, rettentő távolinak tűnik.
– Nem örültem, hogy Voss is valójában gonosz, habár imádom az olyan jeleneteket, amikor a szereplők rájönnek, hogy “it’s a trap!”… most meg ügyesen leverték a támadóikat.
– Yoyo csótányirtós jelenete mekkora menőség volt már, ahogy elmormogta, hogy “Bailar, cucarachas” (“táncoljunk, csótányok!”) és szupersebességgel felrobbantgatta őket! Adom! :D
– Mack-éknek szólni kéne, hogy marhára vigyázzanak Flintre ott lenn, ha ő a hazajutás kulcsa. (gondolom a kőmozgatós képessége miatt)

#hétidézetei:
“-Looks like, uh, you had a rough landing.
-Yeah, can’t recommend the airline. Inexperienced pilot, lot of turbulence, ran out of pretzels in coach.” :D /May&Coulson/

“I scouted the whole floor. I didn’t see a single Virlnex…Verel….Verlo…I’m not even trying.” :D /Yoyo/

“Shotgun axe. I get it now.” :D /Flint/

Wall-E - 2018. 01. 23. 22:29

Szerintem elég egyértelmű volt, hogy az idővonal, amit látunk, az az eredeti volt, tehát amelyikben nem mentek előre az időben, hanem normál mederben lejátszódtak az események. És emellé látjuk azt, amikor elvitték őket előre. Tehát az eredeti, amit mutattak a jelenlegi események mellé, meg sem történt, mert felülírta, hogy előrevitte őket a kopasz alien és tán csak Robin fejében volt meg, ő érzékelte egyedül.

NB - 2018. 01. 24. 08:16

Azt mondjátok meg nekem, ha Enoch elvitte őket arról az eredeti idővonalról, akkor hogyan robbant fel a föld azon a szálon, ha Daisy nem is volt ott?

Neoprimitiv - 2018. 01. 24. 08:44

Itt van egy leírás, hogy néznek ki ezek az idővonalak:

https://screenrant.com/agents-shield-season-5-time-travel-explained-monolith/

Nem mondom, hogy egyszerű, eléggé pingpong döntő hangulata van ennek az időben oda-vissza pattogásnak.

Angolul nem tudóknak:

1.) A társaságot a restiből 70 évvel későbbre teleportálja Enoch.
2.) Az Igazhívők az időgépet azért építették és hozták őket a saját idejükbe, hogy megöljék Daisyt és így megakadályozzák a Föld felrobbanását.
3.) Fitz hibernálva szintén megérkezik a jövőbe.
4.) Valamikor később megépítik a saját időgépüket, amivel vissza tudnak menni 2018-ba. Akikről tudjuk, hogy ez sikerül: Daisy, May, Fitz, Jemma, Yoyo
5.) Daisy elválik a visszatérőktől, a többiek a Zephyrrel megmenekülnek a Föld szétrobbanásából (2018-ban vagyunk)
6.) Négy évvel később (2022-ben) a kreek megjelennek és a túlélőket (a Zephyres csoportot is, plusz a kislány Robint) begyűjtik és innen kezdődik az Igazhívők történetszála. Az időgépet Fitz hátrahagyott anyagai alapján csinálta meg Deke apja.

Flint szerepe ebben a sztoriban teljes homály, lehet az eddig ismeretlen megmentő tényező, lehet a pusztulás egyik oka is.

Neoprimitiv - 2018. 01. 24. 09:05

NB: A Föld (a jelenlegi tudásunk szerint) az után robbant fel, hogy a 2088-ba teleportált csapat visszatért 2018-ba. Voss azt akarta megakadályozni, hogy Daisy is velük tarthasson.

NB - 2018. 01. 24. 09:49

Az azért nem patent, mert a teleportált csapat már a robbantott világba érkezett meg a kiindulási idősíkról, tehát minimum kétszer kell robbannia a Földnek.

Tuti nincs hiba a rendszerben, és a készítők ezt előre kisakkozták, de az átlag néző számára talán kicsit túl lett bonyolítva.

Neoprimitiv - 2018. 01. 24. 10:06

NB: Nincs benne hiba, csak az kell hozzá, hogy amikor visszamennek 2018-ba, ne sikerüljön megakadályozni a robbanást. Ha most van mondjuk T időpont, akkor amikor elmentek 2018-ban az volt T-70. Itt most eltelik még valamennyi idő, amíg megalkotják újra az időgépet és valamikor T+x időpontban visszamennek T-70-be, a kezdeti kiinduló időpont után, de még a robbanás előttre. Nem sikerül megakadályozni a robbanást, elindul a T-70-től mostanáig tartó idővonal.

Ami ebben trükkös, az az, hogy ennek alapján a robbanás éppen azért történhetett meg, előre vitték őket az időben. Ami egy masszív paradoxon – van egy jövő, ami bekövetkezett, de ez csak azért történhetett meg, mert ebben a jövőben valaki belenyúlt (kétszer is: egyszer az elrablásukkal, egyszer a visszatérésükkel) a múltba. Ennek alapján viszont ha eleve el sem hozzák őket 2018-ból, akkor a robbanás sem történt volna meg – feltéve persze, hogy Daisy-hez köthető és nem valami tőle függetlenül megtörténő eseményhez.

abba - 2018. 01. 24. 11:08

@Neoprimitiv
Ez az okfejtés nagyon tetszik. Azt hiszem, tátapintottál az időutazás ideológiájára.

Daisy kérdése egyébként nagyon foglalkoztat. A videófelvétel alapján egyszercsak eltűnik, és senki sem látta élve – aztán felrobbant a Föld, tehát kábé semmi konkrét bizonyíték nincs arra, hogy ő tette.
Ha mégis ő a bűnös, akkor nagyon kíváncsi lennék, mi vitte rá. Valószínűleg nem ezt fogják alkalmazni az írók, de ha valami olyan világfájdalom érné Daisy-t, ami ilyen hatással lenne rá, azt narratív szempontból nagyon szívesen nézném. Nyilván nem akarom, hogy Daisy meghalljon, de olyan jó karakter, hogy bármilyen irányban szívesen látnám. Sok mindent lehet vele kezdeni.

És vajon mi a helyzet a többiekkel? 2018-2022-ben hiányzik Coulson, Mack, egy idő után még Jemma is. Kíváncsi vagyok, meghaltak-e ebben a ‘változatban’, vagy pedig csak direkt rejtegették őket az írók, hogy izgujunk, lásd a ‘Mack is gone’, nem pedig: ‘dead’ megnyilvánulást.

Egyértelműnek tűnik viszont, hogy Flint összerakó ereje kulcsértékű – de mit jelent ez? Hogy ő fogja összerakni a Földet? Tehát a robbanásnak ehhez mégis meg kell történnie?

Neoprimitiv - 2018. 01. 24. 11:39

abba: a robbanással (nevezzük így) az az érdekes, hogy Voss a videó lejátszásakor azt mondja, miután Daisy elment a Zephyrtől a várost kiürítették és utána jött a 12.8-as rengés. Vagyis nem valami véletlen balesetről van szó, ezért én a világfájdalmas ötletet kizárnám.

hummel - 2018. 01. 24. 14:29

Neo: Hacsak nem törölték a csapat memóriáját a jövőből való visszatéréskor, akkor az okfejtésnek nincs értelme.
Ha Fitz 2091-ben szembesül vele, hogy lehet időgépet építeni, és ezután térnek vissza a múltba, akkor mégis miért problémázna később az időgép abszurditásán?

Neoprimitiv - 2018. 01. 24. 14:51

hummel: jogos. Lehet, hogy a jelenben (ami a jövő) van valami olyan komponens, ami a visszatéréskor elvész/megsemmisül, stb. Meg kell néznem még egyszer majd a részt, de nekem úgy tűnt, hogy inkább az idővonal megváltoztathatatlanságáról beszélt (Jemma mindenképp meghal, stb.), nem arról, hogy nem lehetséges a gép.

Mimi - 2018. 01. 24. 15:30

Szerintem sok minden függ attól, hogy Robin mikor mit lát, mert ha jól értettem gyerekkorában látta a saját halálát és azt is hogy akkor már tudni fogja hogyan jöjjenek vissza. De abban a pillanatban még nem látta azt amit akkor végül is elmondott Maynek. Lehet Robin mindig csak azt látja amire éppen szükség van, és ez alapján tudják irányítani a jövőt. Fitzet is csak azért vitte Enoch a jövőbe mert Robin épp látott valamit mikor Fitz megjelent.

Mindenesetre annak örülök, hogy May végre “anya” lett. Eddig mindig csak tragédia történt vele, már nagyon sajnáltam. Úgy érzem az ő életét ezzel picit helyrehozták.

hummel - 2018. 01. 25. 07:01

Neo: Újranézve, jogos a felvetés. Úgy tűnik Fitz nem magán az időgépen akadt ki, hanem az attól elvárt eredménytől. Ezzel Voss említése és az időhurok is a helyére kerül.

Dani - 2018. 01. 27. 12:09

Tippek ki lehet az “informátor”? :D

Enzo - 2018. 01. 30. 23:40

5×09
Ez a rész azért nem ütött annyira, habár a végére elég izgi lett.

Darabkák:
– Nem volt gyanús Mackéknak, hogy Tess csak úgy visszatér? (Mármint az első meglepődés után, úgy értem…) Persze végül is nem lett csapda, csak némileg óvatosabb hozzáállást vártam.
– A Kasius-ellenes terv eléggé gyönyörűen összejött ügyesen kitervelték :D Ilyenkor lehet igazán odavágós dumákat osztani (lásd lentebb) :)
– A The Expanse után Florence Faivre itt is antigravitációban mozog. Ééééés meg is hal.
– Az űrbéli jelenetek (főleg ahogy a Zefír kirepült) egész szépek lettek. :)
– Vajon ki lehet a besúgó? Deke lenne a nyilvánvaló tipp, vagy esetleg valaki a tudtán kívül… csak mert se az alapcsapatra, se Enoch-ra nem tudnék igazán tippelni.

#hétidézetei:
“We have a monolith shard that Simmons said has a unique crystalline structure that he can…*sigh* It’s a rock. Flint controls rocks. I don’t know.” :D /Coulson/

“-Is this your first time having a building dropped on you?
-No.” :D

“You’re no god, no devil! You’re just a cruel, sad, little blue man.” /Yoyo/

“-Over? Oh, no, no, no, no. Ass-kicking’s just begun.” :D /Mack/

“-May, can you pilot us through a gravity storm?
*May csúnyán visszanéz*
Daisy: -Another mom face.” :DDD

Neoprimitiv - 2018. 01. 31. 09:33

May, Coulson és Daisy most már lassanként tényleg kezdenek egy családként viselkedni :)

Arra én kíváncsi leszek, ki kasius forrása és főleg hol volt eddig? Hiszen Coulsonék szökéséig azt se tudta, létezik egy szervezett túlélő csoport a felszínen. Nem gondolnám, hogy Deke lenne, szerintem inkább a Lighthouse-on belülről jött az info, alkalmasint Tess-től. (Még ha ő nem is tud róla.) Kasius az után szerzett róla tudomást, hogy Daisy-ék bejelentkeztek.

rodosto13 - 2018. 01. 31. 16:14

Vagy a besúgó Yoyo, esetleg valamelyik csapattag. Gondolok arra, hogy visszamennek az időben. Ha a Kree érekezéskor elfogták valamelyik csapattagot (és Yoyo volt az, aki megindult ellenük egy jelenetben), akkor a “sad little blue man” a kree technológiával akár életben tudta tartani mostnáig, vagy csak kiszedett belőle minden infót, ami a jövőből származik.

Dani - 2018. 02. 03. 11:59

Na jó erről a 4 hét szünetről nem volt szó :O

Neoprimitiv - 2018. 02. 03. 13:28

Dani: téli olimpia. Ilyenkor a legtöbb sorozat szünetel.

Dani - 2018. 02. 03. 14:42

Igen, de több helyen olvastam, talán itt is, meg külföldi oldalakon is, hogy kivételesen nem lesz nagyobb szünet benne. Mondjuk azt nem értem, hogy lehet akkora nézettsége a téli olimpiának, hogy tényező lehet.

Nagyon kíváncsi leszek, hogyan lesz ebből happy end..

Neoprimitiv - 2018. 02. 03. 15:11

Dani: négy hét az nem számít “nagyobb szünetnek”, az pár hónap szokott lenni. A sorozat mai nézettségénél pedig sanszos, hogy egy sportközvetítés vagy összefoglaló jobban hoz. (sajnos)

senki - 2018. 02. 03. 16:48

jó nagy kötsögség így szünetre menni…

SPOILER!!

sanszos, hogy eredetileg (és lehet most is…) az utolsó jelenetben Yoyo gyorsabb volt és visszaért a többiekhez, míg Mack és Gemma nem…
Lehet butaság, de el tudom képzelni… a loopot meg nem lehetséges, hogy a jelenben szándékosan “kreálták” azzal a jövőbe küldéssel, és Enoch volt a végrehajtó?

Aredhel - 2018. 02. 03. 17:06

Kicsit untam ezt a mostani részt. Azt hiszem túlnyújtották ezt az egész jövő dolgot egy epizóddal. Kasaius valljuk be, nem volt túl meggyőző gonosz, most meg ráadásul nagyon sokszor volt a képernyőn. Mikozben monologizált, egyre jobban ásítoztam. Egy percig nem lehetett komolyan venni. Sinara legalább egy hangyányit izgalmas harcot vívott Daisyvel.

Neoprimitiv - 2018. 02. 03. 19:03

mivel rögtön a rész után leadták a négy hét múlva esedékes epizód előzetesét, így nagyon nem kell töprengeni azon, hogyan sikerült a visszatérés…

Neoprimitiv - 2018. 02. 03. 22:26

tényleg olyan érzés volt, mint ha elszámolták volna magukat és kellett volna még egy rész a nagy visszatérés elé. Borítsunk rá fátylat, ez egy teljesen fölösleges epizód volt, az előző két részben fel lehetett volna építeni a mostani finálét. Deke és Enoch is szerintem inkább azért haltak meg, hogy legyen valami plusz dráma, cselekmény, mert egyébként (ha mostantól visszatérünk a Földre) amúgy sem láttuk volna őket újra.

Coulson kree cracktől mérgeződött meg? az inhuman trainer fegyverén lehetett? Daisy-t is megvágta (legalább is úgy tűnt).

Neoprimitiv - 2018. 02. 03. 23:48

nem értettem, hogy miért ekkora szám, hogy dove cameron is szerepelni fog benne, ki a t*köm az a dove cameron? Erre most nézem, 16,5 millió követője van az instagramon? ez a világ tényleg meghülyült.

DarkEagle - 2018. 02. 04. 01:39

Mit vártál, Neo, ahogy a múltkori kommentem írtam, bár kitörölték pedig hasonlót írtam mint most te, ő csak egy újabb Disney hercegnő. Nyilvánvaló, hogy azért tették be mert a tinik most rátapadnak a képernyőre. Bár nem tudom én erősen kétlem, hogy akkorát ugrana miatta a nézettség. Igazából egyedül a Mentalistában láttam anno Jane lányaként, ott nem volt rossz de nem is kellett nagyon megerőltetnie magát. De valahogy nem tudom elhinni, hogy komoly ellenfél lehet, mert azt tudjuk már hogy ellenség lesz. Egyébként mindenki azt várta hogy ő lesz Spider Gwen, nem is értem mit gondolnak az emberek. Csak azért mert az animációban ő adja a hangját majd pont egy akkora karaktert csak úgy random bedobnak a Shieldbe is? :D Na mindegy.

Ami a részt illeti, nem volt rossz, Yo Yo résznél kicsit megugrott a szívverésem. Natalia Cordova brutálisan jó volt. Ami pedig Coulsont illeti, nem tudom elképzelni hogy kiírnák, lényegében ő a sorozat alapja. Bár jó pár éve minden Dasiyről szól, és C. is mondta hogy neki kell majd vezetnie, szóval ki tudja. De engem meglepne ha meg mernék lépni a halálát. Egyébként Daisyt is megvágták, igen viszont rá lehet nem lesz hatással annyira, majd kiderül. Bár szerintem ha ő is kapott volna a csokiból akkor tuti hogy mutatták volna. Túl egyszerű megoldás lenne ha attól a cucctól mentek volna el neki otthonról és azért rombolja le a földet.

Minden esetre kíváncsi vagyok mit hoznak ebből mert ami az időutazós dolgot illeti nyilván baromság, az egész alapötlet egy paradoxonon alapszik.

Egyébként jó volt látni ahogy Jemma beleborzongott hogy Fitz már nem az a nyafka gyerek, simán lefejezett 3 v 4 Kreet. :D

superpityu - 2018. 02. 04. 22:41

Mondjuk azon sem lepődnék meg ha Deke azzal kis darab monolith-tal időutazott volna.
Viszont szerintem inkább tahitinek van köze a coulson dologhoz. az előző részben mondta valaki, hogy minden azzal kezdődött, amikor a földönkívüliek megjelentek (amit akkor még a következő Avengers kötődésnek hittem). és most Tess és jövő YoYo miatt eléggé nyomták ezt a feltámasztásos szálat.

hummel - 2018. 02. 05. 15:36

Deke időutazását még én sem zárnám ki.

Daisy implantátuma komplexebb volt, mint ami Jemma-ba került. Esetleg ennek eltávolítása az erejére is hatással lesz. Persze így is nehéz elképzelni, hogy Daisy-nek köze lenne a bolygó széteséséhez, inkább a gravitoniumra tippelek.

Amerre a történet tart, úgy tűnik az elnyomás alóli felszabadítás itt is hasonlóan elveszti az értékét, mint a Framework-ben. Egyszerűen törölve lesz minden.

Ezzel az egész időutazás, időhurok történetben Robin igen erős kérdőjel. Ha megváltoznak a dolgok és az egész idővonal átírásra kerül, akkor a kiindulásnál megismert jövőtudása is elvész, teljesen mást kellene, kellett volna látnia, szóval … Nem is ragozom tovább.

hummel - 2018. 02. 05. 21:56

Egyébként Coulson miért vitt icert a kree elleni harcba? Nem mintha később rehabilitálni akarná bárki is a kree harcosokat.

Enzo - 2018. 02. 08. 14:00

5×10 (pótlás keddről)

1. Nafene, Yoyora nem számítottam, hogy ő lesz a kém, de legalább bejött, hogy nem a hagyományos értelemben véve kémkedett valaki. Először Tess egyik elejtett mondata miatt azt hittem, hogy May lesz a tégla…
2. A Fitz-féle kree-lefejezés elég badass volt, csak nehogy megint ezen összezörrenjenek Jemmával…
3. “Phil Coulson is dying.” Oó. Csak nekem jutott eszembe a Ghost Riderrel kötött alku, aminek még mindig nem tudjuk a Philre eső felét??
4. Future Yoyo kézlevágásán is eléggé meglepődtem. Mack igazán felismerhette volna a túszejtésnél, hogy Yoyonak nem gyógyulhatott be ilyen gyorsan a keze – na jó, persze így könnyű, hogy mi tudunk a kettősségről :D
5. Amikor Flint betörte az ablakot, hogy nem szippantotta ki a főhőseinket is a vákuum? Nem igazán látszott, hogy mi mögött vannak…
6. Enoch igazi formáját akkor most már nem is fogjuk látni? Eléggé kihagyott ziccer…
7. Izgi lett a vége, Simmons megmentő ötlete a fülbeimplantátummal, Enochból bomba lesz (WTF), de egészen happy endnek tűnt egy darabig…
8…viszont hogy lehet így abbahagyni?? Pláne 4 hét szünet előtt! És persze FitzSimmons megint külön volt a portálnyitáskor, ha újra egymástól távol rekednek, falnak megyek, komolyan…

#hétidézete:
“-Where has this been all my life, right?
-Level three, hidden in a wall cavity.” :D /Deke&Enoch/

Neoprimitiv - 2018. 02. 08. 14:27

enzo: Coulsonnál igazad lehet a Ghost Rider alkuval, mert ha a kree fegyverén lett volna valami, akkor nem rejtegetné azonnal a nyomait a hatásának.

Őszintén szólva nem lennék meglepve, ha ezzel valami könnyes nagy finálét készítenének elő a készítők – a mostani számok alapján benne van a kasza a levegőben. Az OUAT-ot hasonló számokkal most kaszálták el, az Inhumans számai sem voltak sokkal rosszabbak és kérdés, hogy a Marvel még egyszer aktívan beszáll-e a megmentésébe? Coulson nélkül nagyon más lenne a sorozat, viszont egy sorozatfináléba teljesen belepasszolna a halála. Ráadásul az évadzáró szinte egybe esik az Infinity War bemutatójával, tehát még ahhoz is kapcsolhatják valamilyen szinten. (nem cameóra gondolok, csak hivatkozásra.)

Ayrons - 2018. 02. 09. 16:58

Disney egyértelműen a Végtelen háború miatt mentette meg a sorozatot. Megmondták a 3. Bosszúállók lezárja az eddigi univerzumot.

Brigante - 2018. 02. 09. 18:54

Ha nem lett volna olyan rossz a 4. évad és a 3. és ezen a szinten mozogtak volna akkor akkor most is 5 milliós lenne a nézettsége!

Ez az évad eddig nekem 8/10-es

Enzo - 2018. 02. 10. 01:51

Már hogy lett volna rossz a 3.-4.évad??
Zseniális részek voltak bennük, végig izgalmas és fordulatos szálakat hozva. Max az első évad első fele, amire nagyon finnyáskodva azt lehet mondani, hogy rossz. Az s3-s4 úgy kb 8-9/10-es színvonalat hozott…

e-batta - 2018. 02. 15. 16:15

S05E10. Flint, mint Iron Man a 27. percben, csak nekem tűnt fel? Arra vártam, hogy meghalljam Jarvis hangját :)

Enzo - 2018. 02. 16. 19:14

@e-batta: tényleg, ez rémlik, hogy nekem is rögtön beugrott :D

papa - 2018. 02. 19. 19:25

Kérlek…. hol tudom megnézni az 5/9-10 részt???

Dani - 2018. 02. 20. 21:00

Sorozatb…t-on
(nem tudom szabad e írni :D)

Szula - 2018. 02. 26. 19:10

Deke végleges kiírása engem is meglepne, nagyon kezdtek összehangolódni Daisyvel. Most én is azt mondom hogy az a kis darab kő őt is visszarepítette az időben.

Ami Coulson állapotát illeti valószínűbb hogy a szellemlovassal kötött alku miatt haldoklik.

Neoprimitiv - 2018. 02. 28. 19:33

jaj… Kijött az előzetes az új csajjal… Fogalmazzunk úgy, hogy nem én vagyok a célközönség

https://www.youtube.com/watch?v=850iSmd5L2Y

Dani - 2018. 03. 03. 12:19

Na jó :D, mikor az ember már azt hinné tudja, hogy kb mi lesz, akkor csavarnak rajta páratxD meg azért eléggé szeretnek vagdalni is :D

Senki - 2018. 03. 03. 12:22

Azért hét idézete mostanra is jutott… :D
Amikor felsorolták, milyen veszélyekkel néztek szembe és a végén megszólalt May… :D

Dani - 2018. 03. 03. 12:24

xD jó end szagúra csinálják a dolgokat, de hátha..

Aredhel - 2018. 03. 03. 16:02

Kicsit unalmas volt ez ez a mostani rész. Többet vártam a visszatéréstől. Lényegében alig volt előrehaladás a történetben.

DarkEagle - 2018. 03. 03. 21:19

Oké, egyelőre nem találok szavakat. Rendesen lesokkolt ami YoYo-val történt és nyilván várható volt de azért nem gondoltam, hogy ilyen hamar.

Zekenek nem örülök mert nem értem mit tehet hozzá még a sztorihoz. Nagyon remélem hogy nem szerelmi szálnak jött.

És végre megtudtuk hogy kit is alakít a szőke Disney hercegnő. Hát nem ájultam el tőle. De ha jól értem ő is android. Ha mindig maszkban lesz harc közben akkor pöpec mert azt úgysem ő csinálja. :D Ezt az anya-lánya dolgot meg nem értem mert nyilván nem a lánya hisz minek zárná akkor be egy vasajtó mögé. Max azt tudom elképzelni amit a doki is csinált a feleségével, ugye Aida esetében.

Arra meg kíváncsi vagyok mégis milyen csapatot akar alakítani ez a nő. Ja és ha jól rémlik kaptunk egy új monolitot is mert arra a kék firkálmányosra nem emlékszek csak a feketére meg az időutazósra.

Jövőhéten 100. rész szóval azt nagyon várom. Gyufa-man is visszatér. :D

mSO - 2018. 03. 04. 13:38

Megölni nem lehet a karaktereket, de megcsonkítani, megnyomorítani, megalázni lehet… szép Disney elképzelés.

JB - 2018. 03. 04. 22:00

Yoyo keze elég korán történt, a visszamlékezések során ha jól emlékszem még megvoltak a kezei. Szóval már most nem úgy történnek a dolgok mint ahogy a kree jövőhöz vezetett.

NB - 2018. 03. 05. 06:49

Avagy kap csini műkezeket, lásd Phil mestert.

Jesustomer - 2018. 03. 05. 08:38

Jó lenne ha kapna robot kezet.
Tényleg el is felejtettem, hogy Coulson-nak robot keze van. Várom a következő részt mert úgy hírlik, hogy Ward is visszajön. Mondjuk jöhetne akkor a villám csávó is.

Neoprimitiv - 2018. 03. 05. 10:03

azért Coulson egy komplett Shield lab rakta össze, gyakorlatilag korlátlan forrásokkal. Ha most Fitz kapásból összedob kettőt a szerszámos ládában talált maradékokból, akkor az elég komoly cápaugrás lesz.

Neoprimitiv - 2018. 03. 05. 10:05

coulson kezét szerettem volna írni…

Ayrons - 2018. 03. 05. 13:50

Az egész ország meg kvázi az egész világ Coulsonékat keresi. Vasember ilyenkor hol van ?

Másik kiderült hol járunk kvázi a Thor 3 idején mivel mondták ,hogy asgardit láttak egy városban.

DarkEagle - 2018. 03. 05. 15:33

Vasember valószínűleg a szakállát fényezi a Végtelen háborúra. :D

Egyébként az évek alatt megszokhattuk volna már hogy bár gyakorlatilag egy univerzum a filmes és a sorozatos de igazából SEMMI közük nincs egymáshoz. Alapból nem kellett volna őket egybe vonni mert így csak még jobban aláássák a sorozatot.

Amúgy nyilván robi karja lesz YoYo-nak de azt én se értem hogy akarják megoldani mert jelenleg nagyon nullán állnak szóval lehet hogy egy jó időre most kiírják őt. Már ha van egy kis eszük és nem akarják elintézni egy tollvonással az egészet.

Ayrons - 2018. 03. 05. 15:42

Lehet van valami szupercucc a raktárba ami nem robbant fel :D

Amúgy nem tudom hova fut ki ez az egész. Minden esetre az pletykálják ,hogy a Shield szervezete visszatér mégpedig Tonynak köszönhetően aki visszautazik a múltba és a Shield elnöke lesz. De ez csak teória. Mindenesetre az szépen átírna mindent.

hummel - 2018. 03. 05. 19:12

Már az is elég meredek, hogy a két karját vesztett Yoyo-t életben tudták tartani. Remélem valami jó magyarázatot találnak ki a kezek pótlására, mert a sufniból összedobott robotkéz tényleg sok lenne.

Ami majd érdekelne, mire jó a másik két monolit az időutazós mellett. Plusz ha ezek itt vannak egy olyan építményben ami a jövőben is megvan, akkor a fehér monolit miként esik szét?

Érdekes, hogy a világ a bosszúállókkal, meg a különböző ügynékségekkel nem vetette rá magát egy az űrt célzó igen látványos jeladásra.

Egy mondatot elejthettek volna, hogy Enoch éppen hol van. Nyilván Fitz kapszuláját istápolja valahol, de egy memento jó lett volna, hogy ő itt még életben van.

DarkEagle - 2018. 03. 05. 20:43

Enoch halott szóval lényegében kieset az idővonalból is gondolom. Bár ki tudja mert Zeke is visszatért.

A fekete monolit az amivel Jemma utazott a másik bolygóra anno. A kék karikás monolitot nem tudom azt még nem láttuk. De ha tippelnem kéne azt mondanám hogy az lesz a megváltása a csapatnak. :D

Ayrons - 2018. 03. 05. 21:18

Nem lehet ,hogy a kék meg univerzumok között nyit kaput ? Vagy pedig a visszatérő gonoszokhoz lesz köze.

lacus - 2018. 03. 06. 09:50

én egyre jobban arra gondolok hogy az évad főszála kapcsolatban van az infinity warral, lehet hogy ezzel az jelzéssel Thanost hívták a földre

Ayrons - 2018. 03. 06. 10:03

Jel nem közvetített az idegeneknek ezt el is mondják.

Enzo - 2018. 03. 06. 15:34

5×11

Na, szerencsére mindenki visszaért épségben, pipa lettem volna, ha FitzSimmons megint elszakad egymástól. Tetszett, ahogy mindenki a maga módján kiélvezte a Földet: Coulsonék ahogy először kilépve percekig álltak beszívva a napsugarat és a friss levegőt, Deke-től meg a faölelgetés+kocsmázás zseniális volt :D (ez a Zima nevű ital nekem új BTW)
Piperen rendesen meglepődtem, egy-két válaszától bennem is felmerült a gyanú, hogy valami nem oké – de jó látni, hogy nem teljesen árulta el a csapatot, hanem őt is átverték.
Az első jelenetben rendesen elaltattak minket, mintha a szőke cicababa csak simán Hale nyafka tinilánya lenne, erre kiderül, hogy ő volt a maszkos pengés harcos (RIP Yoyo keze, bakker, szerencsétlen :O), és egy földalatti bunkerbe van bezárva, WTF :O

“Az Agents of SHIELD pénteki, 100. epizódja után semmi sem lesz olyan, mint korábban, szóval igazi game changer epizódra kell számítani. Hmm.” Nagyon durván hype-olják a következő részt, biztos hogy valami hatalmas arcbavágós 10/10-es epizódot kapunk…várós!

Darabkák:
– Én is kíváncsi vagyok, mit tud a harmadik monolit, az első kettőnek ugye láttuk a képességét.
– Enoch után még egy kronikom, Noah is remek karakter :D
– …volt. Durva volt a rész vége: bomba! Noah önfeláldozóan meghalt! Creel is back! Hale összerak valami anti-szupercsapatot! (A monolitok gondolom kibírták a robbanást – pontosabban a tárolóegységük bírta ki)

#hétidézetei:

“-Hey, could be worse.
-True. We could be enslaved by an alien sociopath in a dystopian future.
-Or we could be trapped inside a virtual-reality fascist state.
-Or stuck at the bottom of the ocean.
-Or stopping a crazy robot lady.
-Or falling out of a plane.
-Fighting Daisy’s mom.
-Or fighting Daisy’s dad.
-Or…dancing.” :D

“But first, I’m gonna need your clothes.” :D /Skye/ (és Noah feje utána :DDD)

“How do you show up in another time and, like, immediately get arrested?” :D /Skye/

hummel - 2018. 03. 06. 17:37

DarkEagle: A monolitot, amely a Földet és a Maveth-nek nevezett bolygót kötötte össze, azt Daisy elintézte. Kétlem, hogy itt vette volna valaki a fáradságot, hogy összerakja. Egyébként hiányoztak belőle hasábok, amik megkülönböztetik a kérdéses monolittól.

Enoch pedig itt még életben van. Ő nem utazott az időben mint a többiek, hanem Fitz-cel a hosszabb utat járta be és 2091-ben halt meg.

Ayrons: Szerintem csak azt hiszik, hogy nem közvetített, vagy inkább, hogy nem volt kinek közvetínie a készüléknek. A kree valamiért megjelent a Naprendszerben – más is lehet az ok, de egyelőre a jeladóra tippelnék.

Neoprimitiv - 2018. 03. 07. 07:20

Ez nem jó hír, de sajnos a számok tükrében várható volt.

http://ew.com/tv/2018/03/06/agents-of-shield-series-finale/

winnie - 2018. 03. 07. 08:34

írtam én is hírben: http://www.sorozatjunkie.hu/2018/03/06/hirkedd-black-mirror-5-evad/

de ez nem jelent semmit, hiszen lejjebb mondja is a készítő, hogy minden évadzárást így írtak meg, szóval ilyen tekintetben nincs változás. funkcionálhat sorozatzáróként, de ha megint lesz berendelés, akkor tudják innen folytatni is.

Neoprimitiv - 2018. 03. 07. 09:01

winnie: persze, amíg nem hivatalos, addig semmi nem végleges (ma meg néha még akkor sem), de a számok azért számok maradnak. Akárhogy nézem, mostanra a SHIELD még a hatalmas bukásnak tekintett Inhumans-nél is rosszabbul teljesít. Hiába volt az már a starttól ilyen rossz, ettől még ilyen számokkal nem jósolok neki sok esélyt.

DarkEagle - 2018. 03. 07. 16:11

Igazából én annyira nem sajnálnám a kaszát. Több oka is van ennek.

1. 6. évadot tuti megkapja lezárásként. De ha nem akkor is kap lezárást.

2. A szereplők végre valóban részesei lehetnének az MCU-nak. Mert valljuk be, jelenleg csak papíron van így. Bár kétlem hogy a Marvel góré felvenné az itteni szereplőket a filmekbe, pedig azért pl Fitz-Jemma párost és May-Daisy párost szívesen látnám filmekbe. Utóbbi erejét ott lehetne igazán kiaknázni.

Egyébként mostanában felreppent megint a hír, hogy előveszik újra a Carter ügynököt. Annak is tudnék örülni.

Dani - 2018. 03. 08. 14:08

Ajánlom a sneak peek-et..

Dani - 2018. 03. 10. 12:14

Hát ez nem volt valami nagy szám, mint ahogy ígérték. Jó volt egy két jó rész, meg azért a végén aggódtam, hogy nehogy ne sikerüljön valami csavar miatt az..

mikkamakka - 2018. 03. 10. 13:17

deke nekem már évad felénél egyértelmű volt, aztán kicsit meglepődtem h kinyírták anélkül hogy kiderült volna a titok, de persze megmentették
100. rész nem volt nagy durranás vagy inkább a hype volt túl sok

DarkEagle - 2018. 03. 10. 13:42

Lehet csak nem olvastam eleget a 100. részről így nem foglalkoztam a hype-al annyira de ez a rész tökéletes volt. Nyilván a Deke szál nem meglepő elvégre egyértelmű volt az első perctől kezdve. De attól még szépen építkeztek vele az írók az meg tényleg sokat ad hozzá hogy maga Deke sem tudja hogy kik a leszármazottjai. Mondjuk ha jól rémlik az anyja meghalt pár éves korában így nyilván nem mesélt Fitzékről neki az apja meg ki tudja milyen alak. Szóval innentől talán már biztosra mondhatjuk hogy Fitz és Jemma a nagyszülei mert azért saját anyját vagy apját megismerné szerintem az ember.

Egyébként a részt nem is a történet hanem az alakítások vitték el. Atya gatya mi volt már az a jelenet Coulsonnal meg a csapattal mikor kiderült minden. És a közös jelenetek Daisyvel és May-jel. Kíváncsi vagyok mi lesz vele, vajon tényleg meghal vagy megmentik. Vagy eléldegél még pár évig amíg felkészíti Daisyt a Shield vezetésére. :D

A cameók is fainok voltak és egy pillantra lesokkoltam hogy meglépik hogy Coulson csak álmodta az egészet. Az mekkora lett volna már? Simán kinéztem volna a sorozatból egy ilyet. :D

Jemma-Fitz esküvőt meg elspoilerezte nekem a YT hogy rohadjon meg aki kitalálta YT-on az Indexképet. De ettől még tetszett, szép volt, egyszerű és végig bennem motoszkált a szokásos mondat: “Légyszi csak ne rontson rájuk valki.” Ja és Deke meg a Robi pajtás jó kis páros voltak. :D

Szóval ja, minden volt ami kell, szokásos Shielded poénok, dráma, akció. Ilyen egy igazán jó Shield rész.

Ayrons - 2018. 03. 10. 14:02

Hatalmas csalódás mehet a hét csalódásaiba

DarkEagle - 2018. 03. 10. 15:55

Nem kötekedésképp kérdem de itt ti komolyan Game-changer részt vártatok? Nem szoktátok meg még ezt a kamu marketing dumát? :D Mondjuk ha szigorúan vesszünk volt game-changer hisz kiderült Coulson titka és az sok mindent megváltoztathat plusz még ez a dimenzió cucc sem zárult be végleg.

abba - 2018. 03. 10. 23:50

Abszolút a karakterek és az alakítások epizódja volt ez a 100., és egyáltalán nem okozott csalódást. Gyönyörűen építkeztek a jelenetek, és örülök, hogy Coulson középpontba került. Van még idő foglalkozni a világ végével meg a különböző idővonalakkal (?), jó volt, hogy megállt egy kicsit a történet.

Igazán megható volt a Coulson-Mike Peterson jelenet, még bennem is megállt az ütő, pedig tudtam, hogy az elmúlt 5 év valóság volt. Nagyon elszomorított, hogy Coulson legnagyobb félelme ez az egész :(

És a Fitzsimmons esküvő… Ezt megérdemeltük. Egy napfényes (!!!), kedves és romantikus jelenet kiváló színészi alakításokkal, ahol végre a csapat is boldog lehetett egy kis időre. Deke és Deathlock beszélgetése haláli comic relief volt, és még a “csavar” nélkül is simán működött volna, de így még teljesebb volt az egész. Nagyon viccesnek találom, hogy Fitz és Jemma unokája kvázi egy hülye… a karaktert nagyn szórakoztatónak találom egyébként, de pl. ahogy fényezte magát a liftben, meg amikor légfrissítőt fújt a szájába… Azon behaltam.

Wilissa - 2018. 03. 11. 02:18

Nem kötekedésképpen, de ezt a game-changer dolgot nem fogjuk megérteni, amíg nem látjuk a következő részeket, hogy miért is mondják game-changer epizódnak a 100.részt.
Ugyanez az eset volt az 1.évad 16. része után, amikor az 1.évad 17. rész előzetesében volt a “game-changing episode” bejelentése. Mi volt a 1.évad 17. részében? Ami az Amerika Kapitány: Tél Katonájában kiderült, hogy a S.H.I.E.L.D. szervezet egy pár személyét kivéve mindannyian a Hidra szervezet tagjai. Ezt a történetszálat pedig csak két évaddal később zárták le.

Visszatérve a 100. részre…. a készítők nem game-changer epizódot ígértek, hanem “a little bit of a game-changer… definitely an emotional game-changer” epizódot ígértek, amit szerintem maximálisan megkaptunk, így a készítők szokásukhőz hűen, betartották, amit ígértek.
https://screenrant.com/agents-shield-100-episodes-details-easter-eggs/

Szóval, DarkEagle….. ne haragudj, de abszolút nem értek egyet ezzel a “kamu marketing duma” szövegeddel, mert még a CW-féle képregényes moslékoknál elfogadható teljesen ez a kijelentésed, itt nem adtak rá okot, hogy ilyeneket irkálj.

Hogy értékeljem a részt is (,bár kicsit off, mert nemcsak képregénysorozat téma szerint rangsolom, hanem szórakozás – fordulatok – elvárás kombója alapján) :

Én maximálisan azt kaptam, amit vártam. Még mindig a POI az etalon nálam, ha 100. részek értékeléséről van szó, ezért egy hajszálnyival gyengébben teljesített POI-hoz képest. Viszont még mindig fényévekkel jobb, mint egy Arrow, Smallville (100. és 200.része egyaránt), illetve a Blacklist “mérföldköveihez” képest. Ezért én 9,9/10 pontot adnék a részre.

DarkEagle - 2018. 03. 11. 13:09

Ha nem tűnt volna fel, akkor elmondom, hogy pont a sorozatot védtem. Amit pedig mondtak az szimpla marketing akármit is mondasz. Pont ahogy fentebb is írtam és utána más is, hogy itt nem most lesz game-changer dolog. Csak sokan félreértették ahogy te a kommentemet. :D

e-batta - 2018. 03. 11. 22:59

Folytak találgatások Deke feltűnésekor, nos azért én is beletaláltam a százas körbe :)

“e-batta – 2018. 01. 21. 08:23
Szerintem Deke nem Jemma és Fitz fia, hanem unokája.”

‘abba’ hozzászólásán meg jót derültem, teljesen igazad van, Deke a nagyszüleihez képest tényleg hülye, és akkor még finoman fogalmaztál. Örülök, hogy nem írták ki a sorozatból, a jelenetei egyre szórakoztatóbbak.

Szerintem nagyon megható volt ez a rész, kellett egy szusszanásnyi szünet (persze most is volt izgalom bőven), Fitz-Gemma megérdemelték, hogy révbe érjenek.

Malachi - 2018. 03. 12. 13:48

Aranyos rész, de gyengusz volt. Azt hittem így a 100.-ra valami súlyos dolgot terveznek és a közepéig úgy is alakult – aztán pukk. Nagy semmi. Karakterek oké, Coluson nagyjelenete szép volt, aztán ennyi.

Közben muszáj hozzátennem, hogy ez az évad talán az első, ami gyengébb a korábbiaknál, az eddig felfelé ívelő minőség most legjobb esetben is stagnál de inkább csúszik vissza. Mi volt ez a fél évadnyi szenvedés a jövőben? Két részben lezavarhatták volna. Hátha a maradék pár részben javítanak mert ebből így tényleg sorozatzáró lesz a végére.

DarkEagle - 2018. 03. 12. 19:25

Azért az kissé túlzás hogy Deke hülye, inkább hülyén viselkedik. Mert azért egyedül megépítette a jövőben a frameworköt ha jól rémlik.

abba - 2018. 03. 13. 07:41

A ‘kvázi hülye’ szerintem ezt lefedte, meg hát csak viccelni akartam ezzel. :) egyébként igazad van, ezért is gondolták sokan, hogy biztos rokonok Fitzsimmons-szal

Enzo - 2018. 03. 13. 11:33

5×12 (pótlás vasárnapról)

Azért a hype elkapott engem is, úgyhogy én is jobban “game-changer” részre számítottam, mittomén, valaki meghal, vagy ilyesmi. Persze azért elég ütős volt így is, csak szerintem kicsit túl gyorsan történt a kezdeti WTF konfliktus feloldása: éppen hogy csak rácsodálkoztunk a visszatérő főgonoszokra, Fitz már ki is jelentette a fear dimensiont, és hipphopp megvolt az ellenszer is. Egy LMD Simmons-nak már nyilván nem dől be a néző ennyi évad után, Fake Mike Peterson viszont rendesen nyomta a red herring taktikát, már majdnem elkezdtem elhinni, hogy Coulson tényleg csak álmodja… mondom “csak nem meri ezt meghúzni a sorozat” :D
Deke szálán a szokásos hibába estem bele, amit csak Westworld-hatásnak hívok: elolvasom a teóriákat, majd emiatt nem vág falhoz, amikor kiderül, hogy igazak – jelen esetben ugye arról beszélünk, hogy FitzSimmons unokája Deke. Azért szép volt az infó átadása a 2 párhuzamos jelenettel, meg a gyűrűvel, meg a “bride’s side/groom’s side” kérdéssel :)
Összességében méltó 100.rész volt olyan szempontból, hogy az előtte kiadott 7 perces kis videóhoz hasonlóan visszatekintett korábbi évadaira a sorozat egyfajta “best of” válogatással is, és Coulson története is kvázi körbeért.

Darabkák:
1. Aww, FitzSimmons esküvő. Nagyon megérdemelték :) Úgy ültem le a rész elé, hogy “bármi történhet, csak őket hagyják békén”, ehhez képest pozitívan csalódtam :3
2. Vajon mi lehetett, amit Fitz megígért Coulsonnak? Most derült ki a GR deal, erre belengetnek egy újabbat :D
3. Deathlok-ékon amúgy meglepődtem, a többi arcot kb nem is vágom hogy kicsodák – Deke jó sok mindent elintézett: gyűrű meg ruha az esküvőhöz, meg a fél SHIELD csapat odahívása…
4. Vajon ez a 3 monolit felrobbanásának a hatása volt vagy csak az utsóé?
5. A Skye-Coulson beszélgetés kiválóra sikerült, rendkívül érzelmes lett :'(

#hétidézetei:
“-What about that forest on Level 27?
-You mean an overwhelming collection of branchy things with birds and bugs and the floor all covered in worms? Are you kidding? That’s…that’s a horror show.
-Okay, triple check.” :D /Deke & Skye/

“-You’re, uh…you’re real, right? Please tell me you’re real.
-Would that make this any less awkward?
-Yeah.
-Good.” :D /Coulson & Deathlok/

“Let’s have the rings. Quickly, please, before this forest collapses around us.” :D /Coulson/

abba - 2018. 03. 13. 19:46

@Enzo
Amit Fitz megígért Coulsonnak, az szerintem egyértelműen az esküvő volt. Volt szó arról, hogy csak szimbolikus az egész, meg hogy ettől semmi sem változik – ergo a házasság. Legalábbis nekem ez jött le egyből.

Enzo - 2018. 03. 13. 21:16

@abba: ja igen, közben ezt haverommal is megbeszéltem, hogy csak túlgondoltam a témát :D – utólag visszahallgatva valóban ráillik a házasságra.

Ayrons - 2018. 03. 17. 21:07

Megerősítették ,hogy Coulson visszatér a filmekbe és a hősök megtudják mi lett vele.
Ez a lépés kezdi megerősíteni azt a teóriát ,hogy Stark időt utazik és a Shield igazgatója lesz. Ezzel pedig 2. és a 3. fázist átírják plusz törlik az egész Inhumans szálat és vélhetőleg a mutánsokat hozzák be helyettük. Mondjuk így az egész Shield sorozat is kukázva lesz.

pansz - 2018. 03. 17. 21:46

jó volt az 5×13, főleg a Deke-Fitz jelenetek. amikor pedig Deke rájött, hogy mi is a helyzet Fitzsimmons-szal, hát kész voltam :D

@Ayrons igen? ezt hol olvastad/hallottad? mmint ezt nem bunkón kérdezem, csak rákerestem, de nem találtam semmi erről szóló infót.

Ayrons - 2018. 03. 17. 22:52

Marvel sorozatok feje a héten jelentette be hogy Coulson visszatér. (Marvel Magyarország hozta le cikket és a Dc és Marvel Magyarország is)

Spoiler:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
4.rész forgatásán az első Bosszúállók film jelenetei vannak ahol ott van a Harmadik részes Tony ebből következtetik a rajongók azt ,hogy Tony Ultron kora víziója megvalósul és ezért időt utaznak vélhetőleg Hangya segítségével.
Emellett a készítők elárulták ,hogy a 3.rész lezárja a komplett 3 fázist és teljesen átírja azt és a 4.rész pedig egy új kezdet lesz.
Tudom merész húzásnak tűnik de valahol egy logikus lépés.

Neoprimitiv - 2018. 03. 18. 00:46

Ahogy én láttam a hírekben, megerősítés nem volt.

“there’s still hope for this long-awaited reunion. “It’s certainly something that will get resolved, and it may get resolved in a very surprising way,” says head of Marvel Television and S.H.I.E.L.D. executive producer Jeph Loeb”

May get resolved – vagyis talán lesz rá megoldás. Ráadásul ezt Loeb, és nem Feige nyilatkozta, ami – sajnos – semmit sem jelent.

Az általam olvasott összes többi hír is kizárólag a tévés oldal (azon belül is főleg a szereplők) reményét tartalmazta, hogy az Avengers végre megtudhatják, hogy Coulson nem halt meg – semmi konkrétumot a filmes oldalról, hogy ez tényleg megtörténik-e?

Neoprimitiv - 2018. 03. 18. 00:50

Bocs, még annyit: a “resolved” mindössze annyit jelent, hogy az Avengers megtudják, Coulson akkor nem halt meg. Mivel ezt Fury is tudja, Maria Hill is tudja, Coulsonnak ehhez nem kell szerepelnie a filmben.

Nagyon örülnék, ha mégis megtörténne, Clark Gregg megérdemelné, de én nem láttam egyértelmű nyomát annak, hogy a karakter maga visszatérne.

hummel - 2018. 03. 18. 17:41

Még a 100-as epizódhoz visszatérve: nekem nem jött át a jubileumi epizód érzése. Lehet, hogy azért mert az előzetes beharangozások miatt túl nagy volt az elvárás, vagy csak mert ha egy mezei epizódra vissza tudták hozni Hunter-t, akkor az nálam magasra tette a lécet.

Érdekelne Hale honnan szedte ezt a sok robotot. Lehet, hogy ők is LMD-k, de nem igazán látom a kapcsolatot Ivanov és öközötte.
Mellesleg Ruby pár résszel ezelőtt kérdezte a ’mamát’, hogy biztos-e benne ki játsza a jó fiút és ki a rosszat. Most meg kiderül, hogy tábornok bejáratos volt a Hydra köreibe, amiről a kis pszicho is tud. Vajon a beszólás csak olyan szálka volt, esetleg maga a plakát is az, apró tüskék a ’mamának’, míg jön a végső dőfés?
Egyébként Ruby a chakram-ot miként tudta olyan sebességre felgyorsítani anno a dobáskor, hogy kárt tegyen YoYo-ban? YoYo sebességénél a dolgok mozdulatlannak tűnnek. Talán elsiklottam valami felett.

Creel esetében azt hinné az ember, hogy tanult valamit a korábbiakból, de nem. Valaki megjelenik a semmiből, némi hangzatos beszéd és már meg is vették kilóra.

Deke felismerése a mostani rész fénypontja volt. Ahogy összeállt a kép, szinte lehetett látni, ahogy a fejében szikra lobban.

Nyilván egy ponton elágazás lesz a korábban morzsákból megismert történetben, hogy az időhurok megtörjőn. YoYo szavaira alapozva, meg arra, hogy Daisy-nek előbb-utóbb előre kell lépnie, talán Coulson halála lesz ez a pont.

Arcfej - 2018. 03. 19. 15:56

@Ayrons, igazán rakhattál volna egy spoiler felkiáltást az Infinity War teóriához. Direkt nem néztem meg eddig egy trailert sem, hogy ne tudjak róla semmit. Az eddigi filmek élményén is rendesen rontottak a trailerek. Ha ez a teória igaz, akkor rohadtul nem lesz ütős majd a film, ha már tudok róla. Ilyet légyszi többet ne!

e-batta - 2018. 03. 19. 21:09

Engem egyre jobban irritál Dove Cameron jelenléte. Ahányszor veszi a kamera, mindig olyan érzésem van, hogy direkt úgy tartja a fejét, mint aki szelfit készít magáról, meg a kacsaszájáról. Eh!

DarkEagle - 2018. 03. 19. 21:09

Meg mondom őszintén ez jobban tetszett mint a 100. rész pedig az is nagyon jó volt.

Mackes poénok ütöttek rendesen. A “Hammer Time.” vagy a kedvencem: “You can’t touch this.” Tényleg ez a sorozat gyártja kb a legtöbb poénos egysorost. :D

Deke eszmélése valami zseniális volt, láttam a feje felett én is azt a felvillanó égőt mint a mesékben. XD
Viszont most már akkor tudjuk végre, hogy ők a nagyszülei. Mondjuk nyilvánvaló volt. Innen lesz csak érdekes majd ez a hármas. Pláne ha nem mondja el nekik.

Ez az új csapat amúgy nekem nagyon nem adja. Pláne ez a hülye csaj. Nagyon irritáló és tényleg LMD módra viselkedik, semmi emberi érzelmet nem látok benne. És ahogy játszik a felpumpált szájával elkap a görcs tőle. :D Nagyon nem jó casting és értelme sem volt mert nem pörgött fel a nézettség miatta. Konkrétan téptem az arcomról a bőrt kb mikor ezek ketten az agyassal beszélgettek. Nagyon kínos volt.

De még ez sem rontotta le a részt.

Enzo - 2018. 03. 21. 17:21

5×13

Korrekt kis rész volt, a főszál kvázi kerekre sikerült, a mellékszál meg még mindig kicsit titokzatos, építgetik szép lassan.
1. A nagyon régről visszarángatott nagyon mellékes szereplőkkel általában az a bajom, hogy nem igazán rémlik, hogy ki ő, és honnan kéne ismerni. Most is így voltam ezzel az Alex sráccal, aztán szép lassan beugrott (+mondták), hogy Werner von Struckerről beszélünk.
2. Ez a Tony Caine/Lewis Casalino marha ismerős volt, aztán megnéztem: a Csillagközi invázióban (Starship Troopers) játszott. Mondjuk az egy meglepő jelenet volt, mikor kiderült, hogy Mack is ismeri.
3. Hehe, tényleg, Fitz és Simmons a házas, összekötött nevükkel igazából ugyanúgy Fitz-Simmons marad ezután is :P
4. Ez a Hale-Ruby ügy még kicsit zavaros, de érdekes lesz, hogyha Ruby tényleg azt tervezi, hogy Alexszel (+Creel, stb?) közösen fellázadnak anyuka ellen…
5. Már vártam az epifánia jelenetet, amikor valaki rájön a megoldásra, hogy hol lehet a Principia…végülis, lebegő hajóban még úgyse jártak hőseink :D
6. Na, most végre vártak kicsit a kiszabaduló félelmekkel a nyílás említése után több jelenetet is…továbbá sikerült szépen belekötni, hogy elvezessen Deke felismeréséhez (várható volt, hogy az idézet lesz a végén és Deke így jön rá, hogy Jemma a nagyanyja, remekül sikerült a jelenet, simán hihető, hogy egy percig ott áll bamba fejjel és nem tud megszólalni :D)
7. Amúgy Dove Cameronnak amilyen jó teste van, a feje annyira nem az esetem. Valahogy tényleg olyan p!csás az egész arca. De nem? :D

#hétidézetei:

“-How are you gonna feel about dating someone with robo-parts?
-Those aren’t the parts that matter.
-Mack!
-What? Oh, no, come on. That’s not what I meant. What I meant was that the thing I hate about robots is that they have no heart, no soul – those are the parts that matter.
-Nice save. […] You can be annoying again.” :D /Yoyo, Mack, Simmons/

“He never stops. It’s like somebody let Scrappy-Doo in here.” :D /Fitz/

“-Holy moly! You guys see stuff like this all the time? -Mm-hmm.
-Pretty much.
-Yeah.
-Yep.” :D /Caine & mindenki/

“-Hey, Mack Hammer. Can’t touch this.
-Now is not the time.
-Sorry. Couldn’t resist.” :DDD /Coulson/

“-Guess what I got you.
-I don’t know. I’m stumped.” :D /Mack & Yoyo/

Mate815 - 2018. 03. 22. 08:13

Gary Busey fia adta, lehetne több részben is!

Jesustomer - 2018. 03. 24. 07:02

Hail Hydra!
Fitz azóta a kedvencem mióta az óceánba dobta őket ward. Ez a csávó egy zseni, imádom Clark Gregg-et, nagyon jó színész de Ian mindenkit leköröz és ehhez ugye az is kell, hogy jó története legyen de ez a csávó kimaxolta nálam az idei évadot és a tavalyit is.
A rész vége meg na.. lehet tippelni ki volt hale mögött. Nagyon elborult az agyam szóval nézzétek el de én a vörös koponyára gondolok.

senki - 2018. 03. 24. 08:48

Már látom, hogy a Harcosok klubja tényleg fontos mérföldkő volt a filmes világban :D

senki - 2018. 03. 24. 09:07

ELNÉZÉST! Az előző hsz-em valszeg spoileres, szóval óvatosan!!

senki - 2018. 03. 24. 09:14

bocsánat a tripláért, de ha ilyen évad után kukázzák a sorozatot, mérges leszek…

LaC - 2018. 03. 24. 15:11

Ismét remek rész, Jemma kitaccsolásán jót röhögtem :D
És a végén…. Oenomaus, woooo!

Senki - 2018. 03. 24. 15:31

Már utána olvastam, ki lehet a rejtélyes idegen, pontosabban kihez lehet köze… A hangját felismertem, Peter Mensah-nak durva hangja van alapból :D

zolij - 2018. 03. 24. 16:02

szóval akkor most Hale főnöke Kasius apja? Azért remélem nem hoznak be egy harmadik eredettörténetet a Hydrának (még ha valamennyire átfedésben is van a Hive félével) :)

LaCRossE - 2018. 03. 24. 20:00

Ez a rész félelmetesen jó volt, talán az eddigi kedvencem az évadból. A Fitz-re koncentráló epizódok mindig kiemelkedőek, Ian a legjobb színész szerintem a szereplők közül.
Durva ez az évad is.

torjack - 2018. 03. 24. 22:17

Megint milyet húztak…nem mondom, hogy nem volt előjele a Doktor ilyen módon való visszatérésének, de így, ebben a megvalósításban ütött, mint az ipari áram.

Remélem, hogy ha az ABC-n talán nem is, valahol máshol folytatódik majd a sorozat.

Toronymagasan a legjobb képregényes sori.

Ui.: Ha már megtestesült félelmek, fura, hogy Ward nem bukkant fel.

Enzo - 2018. 03. 24. 23:56

5×14

Te jó ég, mi volt ez a rész már megint…rohadt erős, mint kb minden Fitz-Simmons centrikus epizód, és Iain de Caestecker megint mit játszott! Rendes gyomros volt, amikor kiderült, hogy Leopold doktor nem a félelem-dimenzióból jött, és valójában Fitz “hallucinálása” által lett eltervezve a részben minden… hát nagy szerencse, hogy Simmons tűzön-vízen át vele van, mert keményen próbára van téve a kapcsolatuk. Reméljük, hogy tényleg ez volt a megoldás, akármennyire is traumatizálta Daisy-t, és nem most nyílt meg az út a Föld szétrezegtetése felé.

Ötletes volt Hale kocsijának az elfogása, ahogy felhajtott a láthatatlan Quinjetre :D Kicsit gyanús is volt, hogy ilyen könnyen elfogták, de azért kicsit meglepődtem, amikor kiderült, hogy csapda. (May hogy rájött már Creelre :D) A végén az extra jeleneten meg nagyon… mi van itt, Hydra??

Darabkák:
– Deke milyen cukin elkezdett aggódni Jemmáék épségéért, most hogy a léte függ tőlük :D
– Bírom, mikor a filmekben/sorozatokban félrevonulnak “titokban” megvitatni egy döntést, kb 2 és fél méterre, ahonnan simán hallaná a másik fél (most is May meg Coulson)…
– De szép volt a végén a jelenet, ahogy Simmons megtudja Deke-től az igazat…már majdnemhogy megkönnyezhető lett volna, erre odahány a csaj :D
(De durva lett volna, ha a nézők is itt tudják meg!)

#hétidézetei:

“Have faith. Or a…you know, Xanax.” :D /Skye/

“Soundproof walls. Low lighting. Sensory deprivation? Wow. What’s next, blasting death metal?” :D /Hale/

“You know, somehow, this is only the second-worst party invitation I’ve ever received.” :D /Coulson/

“-What happened, bro? Hale must have your balls in a vise.
-Actually it’s his head in a jar.” :D /Coulson, Hale/

Ja és mekkora volt Ivanovtól a “cool origin story, bro” visszautalás! :D (na jó, csak kicsit volt ismerős, és utánakerestem, hogy tényleg utalt-e valamire)

emese - 2018. 03. 25. 04:02

5X16 és spoileres!

Aztaaa…. szóval hogy Fitz. Voltak ennek előjelei, hogy a Framework óta zakkant, a börtönben is, a Lighthouse-ban is ahogy lefejezte hideg fejjel a 3 Kree-t. Itt a mi időnkbe visszatérve is ahogyan Deke-kel bánt. Nade azért ez ütött. És Ian all hands up a legjobb színész a stábban. A jelenetük Jemmával, amikor realizáljuk hogy mi is történik, az simán hét jelenete.

(Sidenote: nekem külön tetszik hogy evil Fitz a “The Doctor2 nevet kapta… ohh add Uram, hogy egyszer… :) )

Ja, más fontos és jelentőségteljes dolgok is történtek, de a Fitz-féle gyomroshoz képest nagyon mellékszálon.

emese - 2018. 03. 25. 04:07

(És jobban belegondolva, már a folyamatos The Doctor-ozás is nekem nagyon DW reference volt, de volt is pár éve egy The God Complex rész ott, ami a szereplőket a legnagyobb félelmeikkel szembesítette… erősen áthallásos.)

Enzo - 2018. 03. 25. 10:43

@emese: pláne mivel ennek a résznek a címe The Devil Complex volt :)

pansz - 2018. 03. 25. 11:21

leírtam már egyszer egy hét alakításához, hogy mennyire örülök, hogy a karakterekre nem csak 1-2 epizód erejéig hat, ami velük történik, mint néhány más sorozatban, hanem tényleg hosszútávú következmények vannak, és csak ismételni tudom magam. az évadban többször is érzékeltették az írók, hogy Fitz nem ugyanaz az ember, mint aki a Framework előtt volt, + a régi sérülését is megemlítették az 5×5-ben, de azért engem megleptek basszus ezzel a húzással.
Iain iszonyú jó volt, viszont Chloe Bennet is odatette magát.

kiro.O - 2018. 03. 25. 21:07

Nem kommenteltem még soha szerintem, csak mindig olvasom a kibeszélőt, de basszus tényleg DW reference volt a rész. A Doktorozásnál nyilván nekem is beugrott, de a God Complexnek való megfeleltetés magamtól nem esett le.

Nem mondom, hogy nem fájt nézni a részt, de Ian komolyan kapjon ezért egy Emmy-t minimum, zseniális.
Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz ezek után FitzSimmons-szal, valahogy éreztem, hogy az esküvő még nem lesz a boldog vég velejárója, különben meghagyták volna az évadzáróig.
És Jemma utolsó jelenetéből következtetve a kettőjük kapcsolata már semmiben nem szükséges Deke megszületéséhez, ami azért egy elég szomorú gondolat.

Oenomaus, tényleg! Erősen gondolkodtam, ki lehet a színész, legalább már nem kell megnéznem.

Neoprimitiv - 2018. 03. 25. 21:18

attól tartok nem kellett volna ezt mondanom dove Cameronra, elnyelte a blogmotor a kommentet.

emese - 2018. 03. 26. 02:24

@Enzo, igen feltűnt, hogy a The Devil Complex volt a rész címe, csak picit féltem megemlíteni, mert még mániákusnak tűnhetek itt. De akkor más is így látta, ez megnyugtat. :)

@kiro.O Hű erre nem gondoltam, hogy már Deke anyuka útban van és erre utalt, hogy Jemma rókázott… de ez nagyon szomorú gondolat.
Persze ha Ian most már őrülési jeleneteket kap majd végig, az színészileg tuti zseniális lesz, de FitzSimmons annyira megérdemelne némi boldogságot. Most elkezdtem félni. :(

Dove Cameron – én azt tudom rá mondani, hogy nagyon nem hiányzott, sem ő, sem a kis mellékszála.

Neoprimitiv - 2018. 03. 26. 04:07

tényleg nagyon erős rész volt, Ian pedig már többször bebizonyította, hogy baromi jó színész. Külön pozitívum, hogy Ms Pornószájtól megkíméltek ebben az epizódban.

Viszont mindezzel együtt is úgy érzem, hogy a számomra egyre jobban veszít a vonzerejéből a sorozat – valószínűleg éppen azért, amitől erős az évad. Mostanra túl sötét, túl depressziós lett, egyre többször van úgy, hogy rá kell vennem magam, hogy megnézzem. Ez persze adódik a történetből is, plusz hozzájön a spórolási kényszer is az állandóan sötét, csupasz helyiségekkel díszletként. Hülye dolog és nem hibának tartom, de mégis az eredménye az, hogy a nagyon odatett írói munka és a baromi jó alakítások dacára is éppen az veszett el menet közben a sorozatból, amiért szerettem.

hummel - 2018. 03. 26. 08:12

Iain De Caestecker valóban zseniális volt, de le a kalappal az írók előtt is. Vajon ha lehetőséget kapnának, akkor a többiek is elő tudnának húzni ilyen mélységű színészi játékot a tarsolyukból? Chloe Bennet valószínűleg igen, de a többiekben nem vagyok biztos.

Pár gondolat:
– Jemma pár percig elég sötéten láthatta a kapcsolatát Fitz-el, de hála Deke-nek kapott egy nagy adag lélekerősítőt.
– Coulson jóval több infót összeszedett mikor a rosszfiúk markában volt, mint amikor ő volt fölényben. Elég volt egy perc és mind Creel-t, mind Ivanov-ot kielemezte.
– Hive, mint az asztronauta a Maveth-ről, jobban ütött, mint a polipfej a 100 részben.
– Tekintve a két fél eredettörténetét, Hydra a kree háttérrel elég meglepő volt.
– A sorozat valóban egyre sötétebb, nyomasztó, főleg ha belegondolunk honnan indult.

Neoprimitiv - 2018. 03. 26. 08:39

hummel: Szerintem Henstridge is tehetséges, csak őt a hangja és a megjelenése nagyon predesztinálja a helyes lány szerepre. Bár pszichoként (ld. A kéz, ami a bölcsőt ringatja) szerintem meggyőző lenne. Én éppen Chloe Bennetben érzek kevesebbet, azzal együtt is, hogy a premierhez képest nagyságrendeket fejlődött színészileg.

DarkEagle - 2018. 03. 26. 18:38

Micsoda rész te jó Isten. Ian megint mit alkotott. Zseniális volt. Durva hova jutott ez a sorozatot onnan ahonnan elkezdődött. Fitz/Doctor-Jemma és Daisy/Deke négyes vitte a részt az tuti.

A rész végén az a jelenet Deke és Jemma közt te jó isten. Párás lenne a szemüvegem ha lenne. És a vége bazdki. Szinte láttam a feliratot a végén, hogy: “És íme, Deke, anyukád megérkezett.” :D A sorozat nagy erőssége Dasiy és Fitz-Simmons páros. A többiek már annyira nem erősek csak néha-néha de ők kb folyamatosan jók.

Az utolsó jelenet meg WTF. Megint Hydra? Legalábbis ez volt az első gondolatom. Aztán megnéztem a kövi rész előzetesét. Nem ajánlom amúgy senkinek mert spoielres. de azért durva fordulat még ha nem is nagy dolog. Egy pillanatra azt hittem amúgy hogy a nő mögötti csávó egy Kree de nem az. Ráadásul ha jól láttam Peter Mensah volt.

Nagyon remélem, hogy nem kaszálják a sorozatot vagy a Marvel megmenti mert az elmúlt 2 évadért mindenképp kijárna nekik.

DarkEagle - 2018. 03. 26. 18:38

Benn maradt a kommentem!

Jesustomer - 2018. 03. 26. 20:35

Mi az a dw és a God complex? Valaki elmagyarázná?

Neoprimitiv - 2018. 03. 26. 21:20

jesustomer: Doctor Who és volt egy ilyen című epizódja sok évvel ezelőtt. Mivel a DW meglehetősen kult státuszú a scifik között (1963 óta fut, most nyűvi a tizenharmadik doktort!) várható volt, hogy az easter egg másnak sokaknak le fog esni.

torjack - 2018. 03. 26. 22:12

Clark Gregg benne lesz a jövőre mozikba kerül Captain Marvel-ben.

kiro.O - 2018. 03. 26. 22:22

@emese ne is mondd, FitzSimmons kb az utolsó shipem amit még nem gyilkoltak meg képletesen vagy szó szerint értve az adott írók, és csak remélni tudom, hogy valahogy még helyrehozzák őket. Amit Deke mondott, hogy az édesanyja milyen szeretettel emlékezett vissza az apjára, az nem éppen azt sugallja, hogy innen már nincs visszaút.
Szegény Fitz amúgy brutálisan sok traumát kapott, valószínűleg az agykárosodásból felépülésének nem tett jót a Frameworkben eltöltött idő, meg a kettős személyiségének emléke, meg hogy gyakorlatilag egy perc nyugtuk nincs azóta sem.

Amikor visszaértek a mi időnkbe komolyan vártam egy jelenetet, hogy elmenjenek zuhanyozni vagy csak egyenek valamit, egy 10 mp-es jelenetet, de nem, rögtön elmentek beacont vadászni :D

Amúgy nekem is első gondolatom volt, hogy “baszki már megint Hydra”, de megnéztem a trailert és így már jobban érdekel a dolog.

Neoprimitiv - 2018. 03. 26. 23:56

torjack: de mivel az időben egy előzmény film lesz, sajnos semmi köze nem lesz a sorozathoz. (Ettől még persze örülök, hogy nem feledkeznek meg teljesen Greggről.)

DarkEagle - 2018. 03. 27. 02:56

@kiro.O: És akkor ne felejtsük el hogy több évtizedet lefagyasztva töltött csak hogy megmentsen mindenkit a jövőben. :D Szóval szerintem ha valakit ki kell emelni aki a legtöbbet szenvedett a bandában az tuti hogy Fitz lenne. Mellette szorosan Jemma. Nem szoktam én se shippelni mármint olyan amcsi stílusban nem de őket a kezdetek óta pártolom. Ők tipikusan pont az a két ember akiket meglátsz és rögtön tudod, hogy mi van ráadásul nem volt egy perc sem szerintem hogy ne lehetett volna őket kedvelni. Ami azért elég ritka a sorozatokban.

@Neo: Igen a Marvel Kapitány előzmény film de kétlem, hogy Coulson a múltban jelenne meg, bár most így hirtelen nem tudom melyik időben is játszódik. De én nem tenném tűzbe a kezem ha nem cameózna egyet a jelenben is mert elvileg a film vége már a jelenben fog játszódni mivel az vezeti fel a 4. Bosszúsok filmet. És azért valljuk be most már ideje lenne megmutatni hogy C. papa él, még ha nem is sokáig. Csórikám. :D Na meg ugye esélyes hogy a Kapitány szerepét majd a 4. filmtől Carol fogja majd átvenni. De majd meglátjuk. A filmes univerzumuk annyira nem hat meg.

Ayrons - 2018. 03. 27. 12:48

Coulson biztos,hogy a múltban lesz lévén Fury is visszatér két szemmel szóval a Shield még szépen éldegél.
Hősök meg vélhetőleg a 4.részben tudják a meg a sorosát.
Amúgy érdekes kis párhuzam ,hogy filmekben is jön az Alien invázió és itt is az fenyeget. Ütne ,hogy a Shield végén nem a Kree jönne el ami ellen küzdöttek hanem Thanos és úgy lenne vége.

Jesustomer - 2018. 03. 27. 18:04

Annyira bírnám ha pl az avengersben felbukkanna a shield, vagy a kisfilmben benne lenne coulson. Csak kerüljenek vissza a filmekbe pár percre, ennyi a kívánságom.

kiro.O - 2018. 03. 27. 22:32

@DarkEagle az “időutazását” már el is felejtettem, de igazad van. Amúgy az a színjáték is, amit előadott a Kreek előtt, nyilván inspirálódott a Frameworkbeli személyiségéből, ott mégis arra használta, hogy a társait mentse meg, szóval remélem, hogy azt hozzák ki belőle, hogy megtanulja kezelni a dolgot és a saját hasznára fordítja ahelyett, hogy hagyná magát legyőzni a saját elméje által.

Amúgy bakker nem hiszem el, hogy Deek megemlítette a szendvicset, tumblrön láttam egy teóriát ezzel kapcsolatban és meglépték.:D

Agent Coulson - 2018. 03. 28. 20:09

5×14 : Jó rész volt de a végéért azért kár nem értem miért kell állandóan visszahozni a Hydrát, ez egy kicsit kezd unalmas lenni.. :D

sdfasdf - 2018. 03. 29. 19:45

ne írjatok már ennyi spoilert a filmekről, plz

Arcfejm - 2018. 03. 30. 00:07

Most fogtam fel, hogy a Strucker fiát játszó színész a Gladiátorban szerepelt még gyerekként.

Dani - 2018. 03. 31. 11:59

Szokásos váó. Az a sok utalás, tényleg ebben az évadban mindent és mindenkit fel vagy visszahoznak.

_Ra_ - 2018. 03. 31. 16:42

Vajon az idegen hajó a valóban Kree lesz vagy Thanosék jönnek?

LaCRossE - 2018. 03. 31. 17:08

Fitz reakciója a Deke fejleményre még viccesebb volt, mint Simmons rókázása.

wondorog - 2018. 03. 31. 19:00

Több helyen is tippelgetik, hogy Thannos hajója jön, de nem hiszem, a sorozat nem szokott foreshadow-lni a filmekre, inkább a filmek után kapunk visszautalásokat, inkább Kasius apja lesz az.

Neoprimitiv - 2018. 03. 31. 23:37

be kell valljam, soha nem voltam nagy fitzsimmons rajongó (általában nem szeretem a “nekik MUSZÁJ egy párrá lenni” szálakat), de ahogy a vicces geek sidekick párosból a sorozat legérdekesebb, legsokoldalúbb duóját összehozták, azért le a kalappal a készítők előtt.

Valamint ezért is, hogy teljesen organikusan (jézusom, de gyűlöltem ezt a kifejezést egy másik sorozatnál) tudják áthelyezni a hangsúlyt egyik karakterről a másikra. Mostanra talán May az egyetlen, aki nem kapott igazi lehetőséget, ő minden változatban a megbízható első tiszt volt. Iain De Caestecker pedig nagyon remélem, hogy baromi jó ajánlatokat kap majd a sorozat után, megérdemli.

emese - 2018. 04. 01. 02:30

Rise and Shine: ez a rész lehetett volna unalmas is, de nem volt. Örültem a régi arcoknak és annak is, ahogyan elmélyítették Hale karakterét a Hydra School for Sociopathic Nazi Wannabes-ben.
“Hale is Hydra? Hale Hydra.” lol

Hogy Fitzből mi lesz arra nagyon kíváncsi leszek, és csatlakozom, remélem, hogy valami nagyon nagyon jó szerepet kap ezek után.

Viszont…ez a sok utalás arra, hogy mivel ismerik a jövőt ezért nem kell aggódni. Akár Yo-Yo esetében, aki tudja, hogy eljut a Lighthouse-ig, akár Fizték esetében, akik tudják, hogy lesz egy gyerekük. De ugye ha a jövőt akarjuk épp megváltoztatni, akkor mindez már nem olyan biztos… leszámítva hogy ha a jövőben Yo-Yo nem él addig, vagy Deke soha nem születik meg, akkor ez a jelenbei eseménysor sem játszódhatna, mert paradox. Nagyon kíváncsi vagyok, az írók hogyan oldják fel az időutazás paradoxont.

hummel - 2018. 04. 03. 08:02

Szép volt Jemma-tól, hogy Yo-yo hitét, mint gyógymód alkalmazta Fitz esetén.

Destroyer of Worlds – Oppenheimer után szabadon. Itt a sorozatban Deke-től hallottuk először ezt a kifejezést, a kree is alkalmazta, és most kiderült, hogy egy Hydra program neve. Most már csak a személy a kérdéses – Daisy, vagy Ruby. Persze lehet, hogy meglepnek és Dr. Hall előkerül.

Gravitonium és inhumans lenne az állítólagos konföderáció kérése? A kree ezzel operált a jövőben. Phil látta a jövőt, össze kéne raknia a darabokat.

pansz - 2018. 04. 03. 12:16

@hummel Coulson biztos, hogy összerakta, csak gondolom nem akarta az időutazással sokkolni Hale-t (akkor még). de amúgy mondta neki, hogy mi van, ha a Confederacy nem segítene, hanem uralni akarja az embereket. vagy vmi ilyesmi, nem emlékszem már pontosan, hogy volt.

hummel - 2018. 04. 05. 09:40

Az az érzésem valamennyire ismételni fogja magát a Daisy-Raina kree templomos szituáció, csak most Raina helyett Ruby lesz a kiváltó ok, ami miatt Daisy a nem kívánt változás felé közelít.

e-batta - 2018. 04. 05. 10:25

Ezen a kutyás dolgon elgondolkodtam. A beavatási szertartás (kvázi érettségi) egyik feladata, hogy feláldozod a saját kutyádat. Ez most hogy? Valami kimondatlan hülye szokás? Vagy csak “kölcsönvették” a dilit a Kingsmantól? Mert ott is volt egy ugyanilyen szitu…

hummel - 2018. 04. 05. 10:56

e-batta: Már Ward is feláldozta a kutyáját parancsra (1.21). Lehet, hogy koppintás, de a Kingsman nem elég régi forrásnak.

Dani - 2018. 04. 05. 18:15

Na vicces lesz megint, nem tudom szoktátok-e nézni a sneak peek-t , de úgy tudtam Yoyo ezt mondja majdxDD jó leszxD

DarkEagle - 2018. 04. 05. 22:20

Nem semmi rész volt megint csak. Fitz reakciója Deke-re te jó isten, aranyat ért. :D Egyébként ez az elbizakodottság nagyon a vesztüket is okozhatja. Értem én hogy jártak a jövőben de épp azt a jövőt akarják meggátolni. Jemma nyilván terhes már hiszen kihányta magát múltkori részben. Persze az lehet hogy csak valami stressz miatt volt de akkor is hamarosan teherbe kell esnie. Szóval lányuk tuti lesz de Deke sorsa eléggé kérdéses tekintve hogy ő a már félberobbantott bolygón született vagy a Kree Landen már nem emlékszek. Annyi biztos hogy a posztapok világban. Szóval ha a Föld megmenekül akkor Dekenek nem sok esélye marad mert gyakorlatilag más embernek kell lennie. Remélem ezt megoldják rendesen mert nyilván úgyis az lesz a végén hogy a Föld megmenekül.

Egyébkén a hajóval szerintem a Kree nép jön szerintem most jönnének leigázni a Földet csak Daisy miatt nem valósult meg a tervük és épp ezért élnek a menő Kree családok a föld élhető részén a jövőben.

Ez a Hidrás dolog is érdekes volt bár a kutyás dolog teljesen felesleges szerintem. Na meg ugye van Hale, van a Shield csapat ami szintén meg van most kicsit osztva hála Fitznek. És van ugye a mellék csapat az idegesítő Rubyval. Lassan vége az évadnak szóval kiszúrhatnák már a fölösleget. Dove Cameron csaj egyébként még mindig nagyon nem tudott felnőni a többiekhez.

Enzo - 2018. 04. 06. 00:20

5×15
Ez egy eléggé átvezető rész volt, cserébe rengeteg flashbackkel és visszahozott karakterrel: kis Sitwell/Hale/von Strucker, Whitehall megint… Elég erős csavar a történeten ez a Hydra-SHIELD szövetkezés felvázolása (várhatóan a kree-k ellen), szépen összekötötték Kasius-ék korábbi epizódjait a Hydrával és eddigi szereplőivel, meg az Avengers-ből hozott alien kommunikációval, most érezni igazán, hogy ez egy univerzum. Bárcsak fejből vágnám az említett történetszálakat, de annyira régen voltak…

Daisy és Fitz között hatázorottan eltört valami, nem tudom, mi lesz így a csapattal, ráadásul vezér nélkül is maradtak. Yoyo robotkeze mondjuk menő, de nehogy most Simmons is azt higgye, hogy golyóállóak Fitz-cel Deke miatt, kezdhetünk izgulni…

Darabkák:
-Kutyu megölése, mint beavatási szertartás, fúj…ugyanakkor nagyon ismerős, de amíg nem olvastam a kommenteket, csak az Iron Fistből rémlett vmi nyulas sztori (áhá, hogy ebben a sorozatban is volt már + a Kingsmanből ismerős!)
– Fisher lelövése után Hale-től a “now we’re the last two” mennyire jedis volt már :D “The Last Jedi”-“The Last Hydra” :D
– Nagyon szürreális amúgy ez a reggelizős-flegmaRubys “beavatás”, amin mindenki átesik, kisStrucker, Talbot és végül Coulson is…
– A részecskeinfúziós kamránál nekem csak simán Creel jutott eszembe, mert hát ugye a “an apparatus that can force human cells to take on the properties of a raw material” eléggé lefedi KeményCarl barátunk képességét.

#hétidézete:
Nekem a “Hale Hydra” poén már a rész legelején eszembe jutott, erre a vége felé Daisy is bemondja, lol :D Talbot meg sziporkázott:
“Cross-fit Tinker Bell is your daughter?” :DDDD /kész, ezen megpusztultam/
“You filthy calamari Mata Hari.” :DDD

“-That’s my daughter, Ruby.
-Seems like a major strike against homeschooling.” :D /Coulson/

“-You’re familiar with Dr.Whitehall?
-I buried him. […] Go, team!” :DD /Coulson/

“-Where is she?
-I can’t tell you. But I can recommend some medication, preferably at a high dosage.” :D /Daisy/

Dani - 2018. 04. 07. 12:31

Bakker ezek a poénok, rég élveztem sorozatot így. A komolyság mellett, nagyon jól tolják a hülyeséget.Yoyo reakciója Deke-re, Coulson “blond joke”, Talbot az őrült kész:DD Na meg jól is hülyítenek, egy percig elhittem, hogy Jemma off, de aztán leesett mi lesz.

Neoprimitiv - 2018. 04. 07. 13:42

Köszi Deke, nekem is kezd perec lenni az agyamban ettől az oda-vissza jövőképtől. Azt azért remélem valamelyik főtudós felismeri majd, hogy a “sérthetetlenek vagyunk, mert benne leszünk a jövőben” és a “meg tudjuk változtatni a jövőt” egy icipicit ütközik egymással – remélem előbb derül ki, hogy sikerült a változtatás, mint hogy valamelyikük beálljon golyófogónak.

Az előző résszel együtt a mostani (a plusz jelenetével) nagyon lezárás szagú nekem, bezárul a kör. Coulson ismételten bejelentett haláláról nem is beszélve.

A nézettség sajnos továbbra is vacak és ezzel most elég ambivalens érzéseim vannak. Egyrészt sajnálom, másrészt ha Dove Cameron behozatalával megugrott volna és most ő lenne a sorozat megmentője, akkor az baromi igazságtalan lenne. Ilyen tehetségtelen csajt nem is emlékszem, mikor láttam, egyszerűen fájdalmas. Elképzelni nem tudom, mit esznek rajta, ebben a korosztályban azért van olyan, aki játszani is tud.

Mimi - 2018. 04. 07. 13:42

Tegnap nèztem a galaxys örzőit ès abban Ronan kree volt! Akkor Thanos is kree vagy valamit nagyon fèlreèrtettem?
Mert ha igen akkor tènyleg mekkora lenne màr ha a shield arra menne ki hogy összehozzàk a vègtelen hàborúval?

Amúgy a 2. Bosszúàllókban nem von Strucker bàró kisèrletezett az ikrekkek?

Dani - 2018. 04. 07. 14:25

Ha jól rémlik, Ronan úgy volt fia Thanosnak, mint Nebula és Gamora a lányai. Szerintem bőven benne van, hogy lesz jelentős kapcsolódás, a 2. évadban is Raina látomásával, meg a Loki lándzsájával remekül felvezették a filmet.

Neoprimitiv - 2018. 04. 07. 15:28

Ronan nem volt Thanos rokona, Nebula is csak “partnership”-nek nevezte a viszonyukat. Ronan a Xandar elleni háborúhoz kérte Thanos segítségét, aminek az orb volt az ára.

kiro.O - 2018. 04. 07. 23:22

5×16

“Talbot: Maybe next time send us some place warm. White sandy beaches and the palm trees
Coulson: That’s not really my thing anymore”

Coulson’s not a fan of Tahiti :DDDD

Amúgy ez a “Coulson meg fog halni” dolog nem lehet, hogy ki lett lőve ebben a részben? Mert gyakorlatilag megállt a szíve, ergo meghalt, ha nem is maradt halott. Szóval a jóslat beteljesült. Nagyon más értelmét nem láttam a jelenetnek ezen kívül.

Vagy pont arra mennek ki, hogy ők is ezt higgyék, és aztán mégsem.

abba - 2018. 04. 08. 00:12

5×16

Hú, ez a rész nekem nagyon nem tetszett. Lehet nem is nagyon sajnálnám, ha ez lenne a befejező évad (már ha kap rendes lezárást), mert amit a karakterekkel művelnek, azt rossz nézni.

Úgy érzem, sehová sem tart egyik szál sem, mindenki úgy néz a traumatizált és kínzott Daisyre, mintha hülye lenne nem kiengedni Fitz-et a cellából! Most már az a módi az írószobában, hogy nem birkózunk meg a nagy érzelmi megrázkódtatásokkal, hanem viccelődünk meg sajnáljuk Fitzsimmonst, mert Deke az unokájuk? Ja, és Fitz “betegsége” csodával határos módon meggyógyult, vagy miért nem érdekel senkit?

És mi a helyzet azzal a résszel, amikor confusing flashbackeket mutattak arról, hogy szinte mindenki halott és hogy Fitzsimmons időgépet épít? Mert azóta kb. egyik felmerülő kérdésre se válaszoltak az írók.

Jemma OOC viselkedéséről ne is beszéljünk… nagyon feldühített.

Nagyon egyenetlen ez az évad sajnos, pedig kedvencem a sorozat.

DarkEagle - 2018. 04. 08. 00:46

Ez a rész most nálam is félresiklott kissé. Oké YoYo karjai nagyon menők de Jemma “érvelése” kicsit ijesztő volt és zavaró is. Pláne hogy kísérletnek vagy minek nevezte. Lényeg hogy tudományos cuccnak. És azért az orosz rulettet nem nevezném tudománynak. Szerintem neki is elgurult a bogyója kicsit ezzel hogy tudja a jövőt. Amúgy ez nagyon érdekes szál csak kissé karakter idegen ez a viselkedés tőle. Ráadásul máshogy is bebizonyíthatta volna. Ahogy YoYo-nak úgy elmondhatta volna Macknek is a Deke dolgot.

Jut eszembe. YoYo reakciójára találták ki a “Priceless” kifejezést. :D

A többi jelenet annyira nem érdekelt. Oké a kislány és May jelenetei aranyosak voltak nagyon.

Viszont fel nem fogom ha ennyire okosnak állítják be Hale-t ott van előtte egy teleportáló bizgetnjü, akkor miért nem hiszi el C-nek hogy utaztak az időben? Segghülye, akár csak a lánya.

És lehet hogy csak engem zavart, de mi a jó büdös franc volt már Hale hajával? Nagyon gáz volt. A lányát alakító Dove Cameront meg konkrétan beállítanám egy gyorsétterembe dolgozni. Oda való nem kamera elé.

DarkEagle - 2018. 04. 08. 00:47

Benn maradt a kommentem.

Ayrons - 2018. 04. 08. 08:36

Szenvedés az egész számomra. Legfőképpen a környezet miatt: sötét,szürke helyiségek vannak állandóan…újra felhasznált díszletekkel és szobákkal. Az egész környezettől elmegy az életkedvem. Kár volt már ez az évad.

Brynden Rivers - 2018. 04. 08. 14:01

Az előző 2-3 rész nekem nagyon bugyuta volt.
Átpörgettem, de lényegében kaszáltam a sorozatot, pont a vége előtt (mint a Dextert és a Sons of Anarchy-t)

Dob - 2018. 04. 08. 14:47

Ket resszel ezelott mar annyira fajt a sorozat, hogy veger vetettem az 5 evnyi szenvedesnek.
Korabban kaszalnom kelett volna.

Enzo - 2018. 04. 10. 18:17

5×16

Valamennyire érdekes volt a rész, főleg a Fitz kiszabadítására tett akció. Simmons mit lenyomott, te jó ég, még szerencse, hogy időben rájöttem, hogy csak alakítás (meg Fitz is)… Ijesztgetnek itt a lövéssel is, nagyon remélem, hogy nem végig ezt fogjuk játszani az évad során, hogy “na vajon tényleg halhatatlan-e Fitz és Jemma”…
A probléma inkább azzal volt, hogy minden szálat félbehagytak, és főleg a Yoyo-Simmons-Fitz trióét eléggé kurtán-furcsán (a Creel v Ruby csata nem volt rossz azért). Közben folytatódtak a visszaemlékezések + visszatérő régi szereplők (Raina! Quinn!) – arról meg sikerült megfeledkeznem az elmúlt pár rész alatt, hogy Coulson haldoklik :D

#hétidézetei:

“-Daisy’s taking a long shot to find where Hale is keeping Coulson, but we have something concrete – that can get us one step ahead of her.
-That sounds good.
-Hale may be after a weapon powered by Gravitonium, probably in a location that Malick turned over to SHIELD.
-That sounds bad. I’m in.” :D /Yoyo/

“-Glenn, I know we’re under a bit of strain here, but I’m gonna need you to use your inside voice.
-This is my inside voice!
-Okay. Then your softer inside voice.” :D /Coulson/

“You know, you die more than anybody I’ve ever met.” :D /Talbot/

Neoprimitiv - 2018. 04. 10. 18:43

lehet, hogy a végére tartogatnak majd még valami látványt, de azt kell mondjam, hogy ha a pénzből erre telik, akkor tényleg ideje lezárni ezt a sorozatot.

Én védtem az évad elején, hogy nem olyan vészes (ott még nem is volt), de mostanra tényleg olyan lett a látványvilága, mint ha egy káposztásmegyeri panel pincéjében vennék fel az egészet. A havas táj pedig a végén nagyjából a hetvenes évek színvonala volt.

jesustomer - 2018. 04. 11. 19:42

Nekem a látvánnyal nincsen gondom, sőt kb semmivel se, bujkálnak, persze h nem mehetnek ki sehova se. Viszont aki Talbot-t játsza az hatalmas.. pláne Coulson-al együtt verhetetlenek, azok az egysorosok áá végem volt :D
Elgondolkodtam, hogy most szünetre rakom a sorozatot és az Infinity war után vagy előtt kezdem el újra. Bár még van kb 7 rész nem?

Neoprimitiv - 2018. 04. 11. 23:20

jesustomer: “bujkálnak, persze h nem mehetnek ki sehova se” – ez fordítva van, mivel nincs pénz helyszínre, ezért írtak olyan sztorit, amiben megmagyarázható, hogy miért játszódik minden ugyanabban a csupasz díszletben.

Ami passzol a mostani történethez, de ugye te sem gondolod, hogy még egy-két évadnyi ilyen “bujkálásra” megmaradnának a nézők?

Mimi - 2018. 04. 12. 10:07

Engem sem zavar a látvány. A jó látvány önmagában nem elég. Ha rossz a sztori akkor hiába van látvány. Mivel itt a történet nagyrészt jó meg izgalmas, nekem ez pont megfelel. Szerintem még mindig a Shield az egyik legjobb sorozat a kategóriájában. Ennél vannak sokkal de sokkal rosszabbak.
Arról meg nem is beszélve, ha nem tudnátok hogy azért ilyen a látvány mert nincs pénz akkor nem fanyalognátok. Akkor simán mindenki bevenné, hogy direkt így tervezték az egészet. Annak idején a Buffynak is rettenetesen gagyi volt a látványa és nem csak a mai szemmel nézve, hanem egyébként is, mégis millióan nézték.

Egy valami van ami rettenetesen zavar. A Rubyt játszó színésznő. Teljesen irritáló és alkalmatlan. Mégis kinek és miért pattant ki a fejéből, hogy őt szerepeltetni kell?

Mimi - 2018. 04. 12. 10:22

Amúgy a magam részéről úgy gondolom, hogy ezek után nem Daisy az aki szétrobbantja a Földet. Szerintem Ruby és az anyja idiótasága fogja okozni a bolygó vesztét. Nagyon ráfeszültek erre a “világok pusztítója” dologra.

Neoprimitiv - 2018. 04. 12. 11:10

Mimi: engem akkor is zavarna, mert egyszerűen depressziós, rossz nézni. Szó szerint, nem szófordulatként. Másrészt igen, lehet, hogy ha nem tudnám, hogy a pénz miatt van, akkor könnyebben túltenném magam rajta, mert akkor benne lenne a változás lehetősége. Így viszont tudható, hogy ennyit tudnak kihozni az adott keretekből.

Egy sorozatnál a történet és a látvány (jó esetben) egységet alkot, egy régóta futónál pedig ez különösen igaz. Ne mondjuk már kényszeresen a sz-rra is azt, hogy mézeskalács, csak azért, mert egyébként szeretjük a sorozatot. Ez a látványvilág (nem a CGI trükkök, hanem az egész) meg se közelíti akár az előző évadét sem, ez tény. Nem a készítőket hibáztatom, nem kezdek el “fúj, de gagyi” flameket posztolni, de ettől még elég komolyan csökkenti a sorozat élvezeti értékét.

Ha ezt lehet az adott büdzséből kihozni, akkor inkább szavazok egy jó lezárásra, mint hogy elmenjen a kedvem az egésztől és bekerüljön a “valaha jó volt” lecsúszók közé.

Ayrons - 2018. 04. 14. 17:16

Buffyba sokkal színesebb volt a paletta. Vidámabb színek és változatosab volt az egész színvilág.
Itt ilyen nincs. Fullra szürke és sötét az egész és depresszív.

kpeter - 2018. 04. 14. 23:46

Neoprimitiv persze hogy depressziós. az egész évad alap hangulata az.

Függöny - 2018. 04. 15. 00:38

A látvánnyal kapcsolatba, azt ne felejtsétek el, h az évad elejében volt űrben röpködés, meg felrobbantott bolygó.

winnie - 2018. 04. 15. 00:43

kpeter: oké, de nem az vezérelte őket, hogy ilyen legyen szándékosan. megpróbálták kihozni a maximumot a lehetőségekből, és ennyire futotta. nyilván szebben is lehetne depressziós.

DarkEagle - 2018. 04. 15. 13:35

Könyörgöm valaki nyírja már ki ezt a Ruby pi*át. Rohadtul idegesítő. Ugyan azt a fejet vágja végig. Tipikus meg nem értett tinédzser csak neki van ereje is. Nem is értem miért gondolja azt hogy jó dolog félberobbantani a Földet, mikor ő is azon él. Nagyon utálom az ilyen ellenségeket. Innen már 100%, hogy nem Daisy a világok pusztítója. Mondjuk én eddig se hittem ezt.

A rész végi csavar eléggé tipikus volt de még az elnézhető kategóriából.

A Fitz-Simmons-YoYo hármas meg tényleg kész vicc. Ahelyett hogy berobbantották volna az egész kócerájt elkezdenek lövöldözni. Pedig ők lennének az észlények. Lényegében az ő segítségükkel születik most meg a Világok Pusztítója.

Deke műtétje is igen érdekes. Lényegében wikipediával műtötték meg. Ami azért többszörösen is epic fail. Amíg ott olvasgatnak addig simán meg kellett volna halnia. Egyébként is meg kell halnia mert a jövőbe nem mehet vissza mert nincs mivel. És ha az lesz az évad végén hogy helyreáll a világ akkor alapból nem élhet a jelenben. Mondjuk valószínű ezt is megoldják egy tollvonással és mágikus módon puff eltűnik majd magától mint egy szellem mert minden helyreállt. :D

hummel - 2018. 04. 15. 14:24

Ha Deke meghalt volna, mert szülei önállósították magukat, az jókora pofon lett volna Jemma és Fitz számára. Persze nem lépték meg.

DarkEagle - 2018. 04. 15. 15:00

Így van, végig ezt vártam, azt hittem meg merik lépni, aztán rájöttem, hogy ez még mindig csak Marvel. A DC még ha szarok is a sorozataik a CW-n legalább meg merik lépni a halált még akkor is ha a következő részek valamelyikében vissza hozzák a szereplőket. :D

Enzo - 2018. 04. 18. 21:49

5×17
Hja, azért volt már minőségibb is a sorozat. Most valahogy észrevehetően gagyi volt a CGI (ejtőernyős ugrás, havas jelenetek), meg az a szörnyen klisés jelenet se tetszett, hogy Daisy ponnnnnt jókor az utolsó pillanatban megérkezik megmenteni Coulsonékat, amikor pont az előtte levő jelenetben kezdték még csak el megtervezni Mayjel, hogy keressék meg őket a marhanagy havas-hegyes vidéken…ne már, tudtok ennél jobbat is.

Ruby azért szépen átverte Hale-t és eljátszotta a anyuci pici lányát, ez legalább ment a színésznőnek. Fitz-ékért aggódtam azért (a páros lövöldözésük elég menő lett), és úgy néz ki, hogy még kell is…

A benyugtatózott Deke nagyon vicces volt, de kicsit valahol öncélúnak is hatott a jelenet. Talbot hidrás aktiválása viszont meglepett, már épp akartam találgatni, hogy mi lehet Hale és a másik nőci vészterve, amit említett a rész közepe felé. Lesznek bajok…

#hétidézetei:

“-What about anesthesia?
-Well, he’s already unconscious, and I haven’t read that chapter yet, so we’ll just figure it out as we go.” :D /Mack&Piper/

“-You’re telling me that we got our asses handed to us by little green men.
-They were big and blue.” :D /Talbot&Coulson/

“You guys open one of the doors, whoosh, whoosh, I take their guns, we shoot the robots, we go home.” :D /Yoyo/

Bence - 2018. 04. 20. 13:10

Ilyen b-kategóriás jelenetet, mint Daisy megjelenése, FitzSimmons lövöldözése, a tönkretesszük a kamrát majd megjavítjuk, nem értem, nem szoktak megengedni maguknak.

Ayrons - 2018. 04. 21. 12:45

ÚÚÚÚÚ most mi lesz vajon a világ megmenekül vajon hőseink megmenekülnek ?
Senkit nem érdekel mivel jövőhéten jön Thanos és a serege. Sokkal jobb lett volna ha összeköti az egészet és a fenyegetettség végül Thanos lett volna.
Lehet mondani ,hogy vonatkoztassunk el de nem tudok mert egy univerzumban vannak.
A megvalósítás, a tét , a látvány egy vicc. Nagyon remélem ,hogy nem rendelik be a következő évadot a Bosszúállók 4 miatt. (ha mégis akkor a Disney adjon rá pénzt). Meggyalázása ennek a sorozatnak ami most megy.

wondorog - 2018. 04. 21. 16:50

Nem értek hozzá, ezért ha valaki felvilágosítana: az ABC ugye a Disney kezében van, akkor a sorozataik miért ilyen kis költséget kapnak csak? És nem csak a SHIELD, de ott van a OUAT is, ahol néha olyan undorító a CGI, miközben egy kiscsatornás CW sorozatok sokkal jobb látványt tudnak produkálni.

Ayrons - 2018. 04. 21. 17:22

Jó kérdés.
Arra tudok gondolni, hogy ezek részleg ugye : Lucasfilm, Marvel, Abc akik egy-egx döntésben, pénz ügyintézésben felelnek a,Disneynek de amúgy,önállóak.

Neoprimitiv - 2018. 04. 21. 17:29

wondorog: a Disney, az ABC csatorna és a sorozatot gyártó ABC Studios három külön dolog. Attól, hogy a Disneynek esetleg sok pénze van, azt nem fogja ész nélkül beletolni egy cégbe (ez esetben az ABC-be), ha az nem elég jövedelmező. Az ABC pedig a gyenge nézettségeket a szerződéses árak lefaragásával (vagy legalább is nem emelésével) igyekszik kompenzálni, ami a gyártó stúdió költségvetésében csapódik le.

Az országos nézettségek pedig annyira elolvadtak, hogy mostanra a CW, amelyik nagyjából stabilan hozza a négy-öt évvel ezelőtti számait, pariban van a nagy csatornákkal. Kedden pl. a Black Lightning azonos demót hozott a For the People-lel és a Flash 0.7-es demója sem rosszabb egy csomó más sorozaténál.

A CW most egy szerencsés szériában van, a meglévő sorozataik nagyobb része stabilan hozza a várt számokat, így az eleve kevesebb heti adásidő kitöltéséhez kevesebb elbukott próbálkozás kell.

Az ABC-nél a sorozatos betlizések irgalmatlan pénzeket emésztenek fel, ami persze visszahat a többi produkcióra is. Ilyenkor nyilván először a stabil húzódarabok költségigényeit próbálják először kielégíteni, a gyenge nézettségű, de még műsoron tartott sorozatoknak, mint az AoS is marad a büdzsé maradéka.

Neoprimitiv - 2018. 04. 21. 19:28

Nézzük a pozitív oldalát ennek a résznek: mind a nulla jelentőségű Strucker srác, mind a rettenetesen idegesítő párnaszájú elhalálozott, ez már jelentős javulás. Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de Hale egy Harry Potter crossover keretében tanult meg bárhonnan, csak úgy elhoppanálni?

Daisy mint capo di tutti capi sajnos nekem nem jön be (pedig nekem se a karakterrel, se a színésznővel nincs gondom), nem is igazán értettem, hogy ha már Coulson visszatért, akkor miért ő a vezér? Az pedig, hogy miután egy teljes évada kínlódunk ezzel a DoW-komplexussal, erre most “ne bántsuk ezt az édi kislányt, nem akar rosszat” szimplán idegesítő forgatókönyvi kínlódás.

Igazából az egész társaságból May az egyetlen, aki a saját lelkiismeretét feláldozva már képes volt megtenni azt, amit a helyzet megkövetelt, a többieket az írók megtartják a Disney-kompatibilis kategóriában. Ahol nyugodtan lehetnek személyükben grál lovagok, mert mielőtt ennek eredményeként pár millióan meghalnának, úgy is jön valami deus ex machina.

Az a gond, hogy borzasztóan érezni az elmúlt két részen, hogy igazából nincs ennyi tartalom, húzzák az időt. Más évadokban ez azért nem volt feltűnő, mert ha az átívelő sztori túl kevés volt, akkor beraktak töltelék ügyeket, amiket a látvány meg a szövegelés elvittek a hátukon. Most viszont látványra nem telik, a pár poén pedig önmagában kevés a negyven percre.

abba - 2018. 04. 21. 23:07

@Neoprimitiv
Egyetértek, csakhogy elképesztően nevetséges volt az a jelenet, amiben a srác a kamrában sipító csajnak sírt meg kiabált, hogy noooo Rubyyyy. Nagyon kínosan éreztem magam közben Iain meg Elizabeth helyett is, hogy jelen kellett lenniük ilyen C kategóriás színészkedés közben – nekik, akik sokszor a legjobb alakításokat hozzák.

Daisy győzködése Rubynak abszolút indokolatlan volt, és noha Yoyo jól tette, hogy lépett, mégis rettenetesen idegesít mostanában minden, amit csinál, és nem tudom eldönteni, hogy a színésznő vagy a karakter miatt van-e.

A gravitónium szétcsapódása pedig még következményekkel járhat…

kpeter - 2018. 04. 22. 14:45

Szerintem el lehet viselni egy egy gyengébb részt. Még így is az egyik legjobb képregényes sorozat.

Neoprimitiv - 2018. 04. 22. 21:12

kpeter: Egyrészt nem mindegy, miért gyengébb egy epizód? Időnként az íróknak is van rossz napjuk, ez természetes, ezt legfeljebb megjegyzi az ember, de nem befolyásolja érdemben a sorozatot. Itt viszont nem hullámzó alkotói minőségről van szó, hanem a körülmények kényszeréről, ami nem fog megváltozni. (Jobbra biztosan nem, ilyen nézettség mellett.)

Másrészt az “egyik legjobb képregényes sorozat” kb. a megyei szinten világhírű kategória. Nincs képregényes (vagy akár regényes) sorozat, jó vagy rossz sorozat van. Az, hogy az alapját egy képregény adja, az legfeljebb az első pár résznél érdekes, amíg a bemutatkozik a sorozat. Attól, hogy van egy nézői kör, akik minden képregény témájú sorozatot bepróbálnak, még egy sem maradt képernyőn, ez egyszerűen túl kicsi a túléléshez. Szerinted a sorozat nézői közül hány olyan van, aki azért nézi mert egy negyedrangú képregény figura az egyik szereplő?

Az embereknek napi X órájuk van tévézésre, általában 1-2 óra jut a sorozatokra, filmekre. Erre az időre van kb. hússzor annyi jelentkező. Ezek mindegyike versenytársa a másiknak, nem csak az azonos típusúak.

kpeter - 2018. 04. 22. 23:57

Neoprimitív igazán nem értelek. visszanézve a hozzászólásokat minden 3. a tiéd, és elég terjedelmesek. Ha ennyire nem jó, meg hússzor annyi jelentkező van miért pocsékolod az időd rá?

Neoprimitiv - 2018. 04. 23. 07:02

kpeter: ó jaj, egy megbántott ‘csak hódolat illeti meg a kedvencemet, nem bírálat’ rajongó…

Hát akkor lássuk:
– kicsit több hozzászólást is visszanézhettél volna, akkor láttad volna, hogy még a mostani, utolsó szakaszban is volt olyan, amiről elismerően írtam. Mea culpa, hogy a véleményemet általában igyekszem megindokolni, tudom, egyszerűbb lenne elintézni egy “fúj, de szar” vagy “ez az egyik legjobb” mondattal.
– ritkán engedek el egy sorozatot pár epizóddal az évad vége előtt, még akkor is, ha látványos a minőségromlás.
– kedvelem a szereplőgárdát és ilyen hülye vagyok, hogy nálam ez befolyásoló tényező abban, hogy mit nézek meg.
– ráadásul sajnálom is őket, mert az eddigi évadok alapján valószínűsíthető, hogy nem a készítők agya poshadt meg, hanem a körülmények kényszerítik őket arra, amit látunk. (Beleértve Dove Cameront is, akit sejthető, hogy kizárólag a követői száma miatt castingoltak.)
– mindezekkel együtt a sorozat mostani formájában messze elmarad még az évad első felétől is és mivel ez nem egy rajongói oldal, had lehessen ezt szóvá tenni. Éppen azért, mert húsz másik, akár sokkal jobb helyett is még mindig nézem őket az elmúlt évadok miatt.

kpeter - 2018. 04. 23. 11:53

Pls ne adj olyan szavakat a számba, amit nem mondtam. Miért bántódtam volna meg? Magadból indulsz ki? Ne röhögtess már. Szerinted hol érdekel, hogy másnak mi tetszik, meg mi nem? Egyszerűen feltűnő volt, mennyi időt töltesz itt, mikor nem is élvezed a sorozatot, meg húsz másik jelentkező van stb. Peace.

Neoprimitiv - 2018. 04. 23. 12:09

kpeter: tudod van olyan, hogy az ember szeret beszélgetni olyan dolgokról, amelyek érdeklik, olyanokkal, akiket szintén érdekel. Hobbi. Nem kell, hogy értsd, nem a te időd rovására megy.

DJackson - 2018. 04. 23. 18:18

Szerintem is látványosan esett idén a minőség. Nagyon érződik, hogy megnyírbálták a költségvetést, de az is, hogy a készítők ettől még mindent megpróbálnak kihozni a lehetőségeikből. Sajnos meg van kötve a kezük, el kell fogadnunk, ennyire telik csak. Pedig milyen fasza kis évad lehetne!

Imádom ezt a sorozatot, nagyon szeretném, ha minél tovább futna, de úgy látom a 4. évaddal elértek a csúcsra és azóta csak hanyatlik. Most úgy vagyok vele, hogy egyformán örülnék egy normális lezárásnak vagy egy 6. évados berendelésnek. Ha most befejeznék simán bekerülhetne az évtized legjobbjai közé, de annyira megszerettem már ezt a csapatot, hogy megnéznék velük még 5 évadnyi sötét folyosókon akciózást, vagy egy FitzSimmons rom-comot is :D. Kérdés, hogy mi a jobb, abbahagyni a csúcson, vagy lassan kifulladni? Legalább az alakításokat nem érinti a budget cut, kivétel Dove Cameron persze…

Ahogy látom ~25% az esélye egy 6. évadnak, minden a Marvelen múlik. Remélem berendelik azért utolsó évadként, normális költségvetéssel, vagy csökkentett epizód számmal és kaphatunk egy igazi lezárást. Vagy ha mást nem összespóroltak egyre a mostani részekből…

Neoprimitiv - 2018. 04. 23. 18:58

Djackson: azt majdnem biztosra veszem, hogy az évadzáróra félretettek valami extra pénzt – ha a folytatásban reménykednek akkor azért, hogy a nézőknek legyen kedve a következő évadhoz is, ha befejezésre számítanak, akkor azért, hogy szép legyen a búcsú. A forgatás egyébként már véget ért (ha jól rémlik, akkor a múlt héten), hivatalos döntés még nincs, tehát biztosan valamennyire nyílt befejezést írtak, nem zárták le a sztorit.

Én egy ilyen “legyen-e vége vagy kínlódjon tovább” kérdésnél mindig a befejezésre szavazok. Előbb-utóbb ugyanis okvetlenül vége lesz, ez a sorozatok sorsa. Akkor már inkább egy minél maradéktalanabbul szép emlék legyen, ne egy olyan, amelyiket az X. évadtól már inkább elfelejtene az ember – és úgy is csak azokat a részeket idézi fel, amelyek előtte születtek.

DarkEagle - 2018. 04. 24. 14:43

Citromok és két lényeges halál, ennyit tudok kiemelni a heti részből. :D Komolyan nem értem az írókat. Egyet kell értenem megint csak Neoval. Az baromira nem érdekel ha szar a CGI mert szerintem 30 fölötti emberek mint én néztek már sorozatot szar CGI-jal amit mai napig imádnak. De arra nincs semmilyen mentség ha a forgató könyv gagyi. Márpedig a heti rész forgatókönyvében sok dologba bele lehetne kötni.

Kezdve egészen Deke szerelmes pillantásatól (ami alapból hülyeség és fölösleges is elvégre közte és Daisy közt hány év különbség van, 80?) folytatva az egész Disney hercegnős szállal, bezárólag YoYo féle gyilkolással. Talbotot le tudják lőni egy bénító lövedékkel de Daisyék nem visznek ilyen fegyvert egy olyan harcba ahova úgy indulnak hogy nem akarják megölni a csajt? Gravitónium ide vagy oda bénítólövedékkel őt is le lehetett volna állítani. Ehelyett kaptunk egy fölösleges gyilkolást csak hogy YoYo átlépjen egy határt és azon is sírhassanak és hogy Hale megkapja a Hidrás bosszúját. Isten látja lelkem semmit nem kívántam jobban mint azt hogy vágják el a torkát ennek a Kipárnázott pornó színésznőnek de nem így. És akkor itt van még bezárólag Hale teleportálása is. Ha valami akkor az tipikus esete a Marvel baromságoknak.

Daisy mint góré amúgy tényleg nevetséges. Pedig az 1. résztől kezdve imádom őt.

Ja amúgy, így hogy Ruby meghalt, nem maradt más pusztító csak Daisy. Mert abban biztos vagyok, hogy ezzel nem maradt nagyobb biztonságban a Föld.

DarkEagle - 2018. 04. 24. 15:19

Benn ragadt a kommentem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz