login |

Dark: vége az 1. évadnak

2017. 12. 05. 21:36 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

What a paradox.

Na, ez tipikusan az a sorozat volt, amiről tényleg csak annyit tudok mondani, hogy nagyon beszippantott és iszonyatosan bejött a hangulata (mázli, hogy nem hogyvoltot kell írnom róla), miközben oldalakon át sorolhatnám a hiányosságait. Azonban mivel nálam az előbbiek simán felülírták az utóbbiakat, így nem nagyot hatott meg a dolog. Viszont mindenképp le akartam írni, mert másoknál simán válóok lehet sok minden.

A pilot kapcsán (ott írtam a történetről is) említettem az ugyancsak Netflix-es Stranger Things-et. Na, ezt az összehasonlítást a folytatásban nagyjából el is lehet felejteni, mert bár az első részben (ami tényleg junkiemágnes) nagyon sok motívum ismerős lehetett (mármint nem másolat szintjén, hiszen egyszerre készültek), addig a folytatás teljesen más hangulatú lett. És nem csak a műfaj miatt, amire ugyan utaltam halványan és nagyon hamar kiderül, de talán spoileres lehet. A kulcsszó, ami felkeltheti egyesek érdeklődését (kifehérítem): időutazás.

A Dark (nomen est omen) egy sötét hangulatú, grim sorozat (a HANGULAT erősen nagybetűs, engem leginkább az atmoszférája vett meg, a hangulat, a képek, a zene, a dizájn), nélkülöz mindenfajta humort és bájt. És… a karaktereket is. Abszolút történet-, illetve mitológiavezérelt, s utóbbi, illetve a sok összefüggés miatt elég komplex is. Nem követhetetlen, gondot inkább a sok karakter és (német) név jelenthet.

I have that same feeling again. That everything’s repeating. That this has all happened before. Like a massive déja vu.

És igen, ezek fényében elég érdekes, hogy azt írom, hogy a Dark-ban nincsenek karakterek. Szereplők vannak, de nem nagyon fejtik ki őket, és mivel több, mint két tucat fontos figura van, ezért törvényszerű, hogy idő sem jut ilyesmire – vannak, akik több részre eltűnnek, bár nem felejtjük el, hogy léteznek, mert… És ez olyan szempontból nem baj, hogy nem zsúfolt a sorozat, de az érzelmi kötődést és a szimpátiákat megette a fene, pedig érezhető, hogy a sorozat ezt elvárná.

Alapvetően a fenti műfaji kulcsszó mellett klasszikus mystery box sorozatként lehet leírni a Dark-ot, egy nagy központi, “Mi a f*** van?”-rejtéllyel, amit pár karakter megpróbál megfejteni, miközben titokzatos idegenek járkálnak jobbra-balra, hogy idővel kiderüljön a kilétük és nagyokat nézzünk, összefüggéseket fedezzünk fel, na meg jelentőségteljesen dünnyögött, filozofikus, és közel sem azonnal értelmezhető narrációkat hallgassunk.

Why do we decide for one thing and against another? But does it matter whether the decision is based upon the consequence of a series of causal links? Or whether it stems from an undefined feeling inside me? That perhaps everything in my life boils down to this one moment. That I’m part of a puzzle.

A sorozat tempója lassú, mégis rengeteg minden történik benne, és van annyira hipnotikus, hogy ha részévé válik a néző a világnak, akkor nem fogja zavarni az sem, ami első blikkre inkább csak fontoskodásnak tűnhet, meg rejtélyeskedésnek a rejtély kedvéért.

Hamar elröppent ez a 10 rész, ami alatt bőven kapunk válaszokat (nagyokat is), de persze kérdéseket is feldobnak vagy ezret, de nagyon csak a felszínt kapargattuk meg, mind a mitológia szintjén, mind pedig a karakterek kapcsán még bőven lehet mesélnivaló.

A zárás pedig… ÁÁÁ! Pont olyan, amit akartam és vártam, ilyen cliffhanger után azonnal folytattam volna a következő szezonnal. Az utolsó mondat ütött, hatásos zárójelenetet kaptunk (lezárást nemigen), megannyi érdekes irány lehetőségét felveti, de persze az eddigiek mellett még bonyolultabb szerkezetet és még több szereplőt ígér. Szóval felköthetik a készítők.

– What happens after today?
– After today… everything will be new.

ui: Tudjuk, hogy miért a bekötött szemű zsaru? Lemaradtam valamiről, vagy csak jelentéktelen jellemző és direkt trollkodtak velem?

26 hozzászólás Ne habozz!

Fragmented - 2017. 12. 02. 09:54

Fúúú, tegnap éjjel kezdtem nézni és most fejeztem be mind a 10 részt. :D Nem tudtam félbehagyni egyszerűen..
Marhára imádtam az atmoszféráját az első résztől az utolsóig.
Két problémám volt vele: az egyik az, hogy a kisebb-nagyobb csavarokat már vagy részekkel előre kitaláltam, vagy a sorozat végignézése után sem. :D
A másik pedig az, hogy rengetegszer belezavarodtam és meg kellett állnom, hogy átgondoljam ki kicsoda, mert annyi szereplőnk van, mint az állat és az az állat mennyiségű szereplő x3 ugyebár az idősíkok miatt. Az sem könnyítette meg a dolgom, hogy német nevekről volt szó (illetve bepróbálkoztam az angol szinkronnal is, de az eredeti hang sokkkkkkal jobb volt, ezért annak ellenére, hogy egy szót sem értettem belőle németül néztem, tehát abszolút az angol feliratra kellett támaszkodnom).
Rengeteg kérdésem maradt, szerintem legalább még 1x végig kéne néznem, hogy tisztán átlássam a dolgokat, de lehet még az sem lenne elég.

arsebulls - 2017. 12. 02. 15:51

Most fejeztem be az évadot.

9/10 számomra minimum, szóról szóra egyetértek Fragmented kommentjével.

Nálam nagyon simán ott van az év újoncai közt, sőt…

Zuzu - 2017. 12. 05. 22:13

Általában teljesen más véleményen szoktam lenni mint ein ír, de most 99%-bán egyetértek ezzel a kritikával! GoT ide, Stranger Things oda, ez nàlam az év sorozata. Egy dolgot had javítsak ki, túlnyomórészt skandináv (dán) nevek vannak: Gunnar, Tronte, Mikkel stb.

pezo - 2017. 12. 05. 22:15

@winnie

A bekötött szemű zsaruról végig vártam én is, hogy kiderül miért történt, vagyy van e köze a dolgokhoz. Kifejezetten bosszantó volt.

Az irással teljesen egyetértek. Nekem picit pozitív is volt, hogy nincs ennyire erős kötődés, és tényleg csak a rejtély visz előre.

A második évadra szerintem jobban megnyomják a karaktereket főleg akikről kevesebb derült kicsit ki
pl erőmű igazgató, a rendőrfőnök lánya, Noah

Zuzu - 2017. 12. 05. 22:15

ui: a bekötött szemű zsaru már úgy volt… nem emlékszem rá hogy említették volna mi történt

schray - 2017. 12. 05. 23:31

Csak én álltam neki jegyzetelni és családfát rajzolni az ötödik rész környékén, hogy tudjam követni, hogy ki kicsoda és mikor? :D

Shannen - 2017. 12. 05. 23:33

Abszolút egyetértek a kritikával, engem olyan szinten beszippantott, hogy egy pár órás alvást közbeiktatva egyben ledaráltam a 10 részt. Egyszerűen nem lehetett nem abbahagyni. Az egyetlen nagyobb gondom az volt, hogy a végén koppantam egy nagyot, amikor világossá vált, hogy itt bizony lesz folytatás, miközben én valamilyen fura ok miatt teljesen abban a hitben voltam, hogy egy 10 részes lezárt sorozatot fogunk kapni (ne kérdezzétek miért volt ez benne, én sem értem). Ettől függetlenül tetszett a cliff a végén, bár ez onnantól már várható volt, amikor kiderült, hogy ki is a fekete ruhás, szakállas csávó (ja, és lehet én vagyok a béna, de nekem is csak az utolsó rész elején esett le, hogy ki is ő).

Nagyon bírom az ilyen rejtélyközpontú sorozatokat, főleg ha minőségiek, márpedig ez abszolút az volt. Öröm volt nézni, ahogy részről részre kezdenek összeérni a szálak és kezdjük (félig-meddig) megérteni, hogy miről is van szó. De azért az epizódok közben eléggé forogtak az agytekervényeim, miközben próbáltam összerakni a kirakóst, na meg számolgatni az éveket ide-oda, hogy akkor ki mikor hány éves.

Én angol szinkronnal néztem, és biztos nem volt olyan jó, mintha eredetiben néztem volna, de így legalább nem kellett a feliratra koncentrálni és hamarabb megtanultam a neveket. És amúgy a szinkron is egész jó volt.

Alapvetően nálam 8-9/10-es az évad. Amit sajnáltam az az, hogy néhány szereplőt jobban is castingolhattak volna, bár azért annyira vészes senki nem volt.

És igen, amúgy sok kisebb-nagyobb sztoriszál, történés volt, ami miatt megkérdőjelezhető a komolyanvehetősége (pl. Hannah komolyan nem rakta össze, hogy a férje gyerekként ugyanúgy nézett ki, mint az eltűnt kissrác, akit ismert is plusz tele volt plakátolva vele a város? Ez végig ott motoszkált a fejemben és kicsit bosszantott is).
De alapvetően jó volt az írás és a hangulat is (piros pont a zenékért és a folyamatos háttérzajokért, azokat kifejezetten imádtam).

Várom a folytatást, bár kicsit nagy falatnak ígérkezik, hogy még jobban kitágítsák a sorozat univerzumát, de hajrá, én kíváncsi vagyok.

Ja, és a bekötött szemű zsaru engem is idegesített, hogy nem kapott még csak említést sem. Szerintem vagy kivágtak egy jelenetet, ami ez meg van magyarázva, vagy valami nagyobb sztori van mögötte, amit majd lehet a következő évadban mesélnek el.

Lemoni - 2017. 12. 05. 23:42

Na, szóval, először is egy nagy dicséret a németeknek, hogy nekiugrottak ennek a sorozatnak és mindjárt a lecseszés is, hogy miért nem mertek tökösebben európaiak lenni, miért kellett ez a biztonsági játék, hogy annyira az amerikai stílusra hajazzanak, hiába Nena és a Raider csoki, ettől nem lett echt német. Igaz, a hangulata megvolt így is, csak hiányzott belőle az egyediség esszenciája. Ha a franciák csinálják meg ezt a történetet, valószínűleg egy Les Revenants-féle finomság lehetett volna belőle, de pont ez a finomság nem illik hozzá. A skandináv stílushoz meg a karakterek boncolgatása hiányzik, a szürke tónus és a pocsék időjárás még nem csinál skandináv hangulatot. Ami még kicsit haloványra sikerült szerintem, azok a dialógusok, főleg a tinik párbeszédei és néhány jelenetük hatottak sületlenül. A Magnust játszó srác iszonyat gyenge volt, a többi szereplővel semmi gond nincs. Az idegesítő esőgépet már említettem máshol, nagyjából ennyi a negatívum.
Hogy mindezek ellenére mégis működött nálam az egész, az az érdekes történetnek és néhány váratlan csavarnak köszönhető, valamint annak, hogy a felnőttek jelleme teljesen koherens a gyerekkori énjükkel, így a mélyebb karakteranalízis hiányában is érdekesek voltak.
Nagyon úgy tűnik, hogy belekalkulálták a folytatást, aminek nagyon örülnék.
8/10

Wisp - 2017. 12. 06. 01:25

Legnagyobb részt érdekelne, de a “semmi humor, semmi báj” kicsit elvette a kedvem. A The Man in the High Castle-el jártam úgy, hogy bár nagyon érdekelt a sztori és a világ, két rész után kaszáltam, mert túl nyomasztó volt. Egy kétórás filmnél nem zavar, ha végigkomorkodják, de egy hosszabb sztoriba kell valamennyi könnyedség, hogy emészthető legyen számomra.

Alterego9 - 2017. 12. 06. 01:38

Egyáltalán nem értek egyet a dicséretekkel.

Először én is csak jópofa érdekességként vettem észre hogy az első részeit kicst cinikusan Stranger Things koppintásnak is lehetne beállítani. (sötétben biciklizős jelenet, gyerek eltűnik az erdőben és a város torz tükörképében találja magát, megtalálják a testét de mégsem ő az, 80-as évek, áramingadozás, stb.)

Aztán a közepe táján vettem észre hogy a rejtély felállása nevetségesen sok apró részletben hasonlít a Broadchurch 1. évadjára. (gyanús a creepy tiszteletes, gyanús a nyomozónő saját férje aki titokban meleg, közben az eltűnt gyerek apja csalja a feleségét, stb).

Aztán rájöttem hogy persze egyiket sem szándékosan koppintja, de egyszerűen az egész sorozatból olyan fájdalmasan hiányzik az eredetiség, hogy nem lehet nem úgy érezni mintha más sorozatokból lenne összehegesztve.

Talán ez az ami a dialógusok is esetlenül hatnak. Egyszerűen elkezdenek a szereplők egy szöveget, és már tudja az ember hogy hogy fogják befejezni, mert szinte kivétel nélkül hallottuk már mindet százszor, még az ezotérikusnak szántakat is.

Ez leginkább az időutazós kliséknél vált észrevehetővé, amiknek a kétharmada egyenesen a Vissza a Jövőbe-ből lett átemelve, a többi meg hasonló kaliberű klasszikusokból, mint amiknek pár hete röhögtünk a Future Man féle paródiáján. A teljesség igénye nélkül:

– én vagyok a badass jövőbeli éned, és egyszer már átéltem ezt a beszélgetést.

– jaj, mi lesz ha megakadályozom hogy a szüleim egymásba szeressenek?

– időutazással kitekert családfa, vérfertőzés.

– papírlapra rajzolt idővonal összehajtogatása.

– ingaóra és időgép szerelő műhely.

– múltban otthagyott mobiltelefon.

– posztapokaliptikus alternatív jövő cliffhanger.

Esküszöm, az utolsó jelenetben, amikor a srác még a pincében volt, de már hallani lehetett valami zúgást, a legelső gondolatom az volt hogy “mindjárt kilép az ajtón, és elszáll a feje fölött egy futurisztikus heli-drón-rovar-gép”. És tíz másodpercre rá, PONTOSAN ez történt.

Általában nem én vagyok az első aki eredetiségért sipákol, tudom értékelni ha egy sorozat érdekesen rak össze már ismerős toposzokat. De itt nem ez történt, a nagyon hangulatos Netflix preztízssorozatos hangulat mellé kaptunk egy olyan cselekményt, amihez képest még a gagyi amerikai országos csatornás időutazós sorozatok is próbálnak egy kicsit többet kezdeni a műfajjal.

winnie - 2017. 12. 06. 06:14

schray: én is talán az 5. résznél untam meg és rajzoltam le:) vagy legalábbis még az 50-es évek behozása előtt.

winnie - 2017. 12. 06. 06:15

zuzu: igen, persze, jogos. ld. nielsenék-

winnie - 2017. 12. 06. 06:17

“(pl. Hannah komolyan nem rakta össze, hogy a férje gyerekként ugyanúgy nézett ki, mint az eltűnt kissrác”

azt én is vártam, hogy vajon valakinek felrémlik-e a múltjából, hogy valaki hasonlóval találkozott, bár gőzöm sincs, hogy az efféle emlékek mennyire maradandóak, de többeknek lehetett volna ismerős egy arc, vagy rákérdezhettek volna történésre, hogy emlékszik-e, hogy ez vagy az történt vele (például a srác az esőben).

clegane - 2017. 12. 06. 07:43

winnie: miért pont angolul írtad ki az idézeteket? XD

m.anna - 2017. 12. 06. 12:21

Hol van 86-ból Helge fia? Csak én vagyok figyelmetlen? Engem ez zavart a vége felé egyre jobban. Kéne lennie egy anyjának is, kb tinédzser korú, együtt kéne lógjon a többiekkel, ehhez képest Helge úgy tűnik, mintha egyedül élne a faházban.

Alterego9 - 2017. 12. 06. 12:58

Még a hangulatáról annyit a negatív kritikám végére, hogy… hát igen, volt neki. De ez a legtöbb amit el tudok mondani róla.

Ebből az egy szempontból igaz, hogy nem egy USA országos csatornás kivitelezésű iparosmunkáról beszélünk.

De sajnos még erre is az igaz, hogy ugyan volt neki hangulata, de az sem volt különösképpen érdekes vagy eredeti. Címszavakban leírható, sötét, esős, skandináv, grim. Jelenetről jelenetre menve halványan emlékeztet nagyobb elődökre.

Végignézve a Netflix drámák listáját, el tudom képzelni, ahogy pár év múlva egy új sorozatra majd azt mondom “Jé, ez egészen olyan volt mint anno a Sense8 volt” vagy hogy “Na, ez egészen az OA-ra emlékeztetett”, vagy hogy “Ez kicsit a Series of Unfortunate Events-re hasonlít”.

Ugyanezt a Dark esetében nem tudom elképzelni, inkább csak az ilyen hasonlatoknak a fogadó végén van már most is, de semmi sajátot nem tett hozzájuk.

Ha két-három múlva azt találom mondani egy sorozatra hogy “olyan dark-os hangulata van”, akkor sem konkrétan erre a műre fogok gondolni. ;)

winnie - 2017. 12. 06. 13:27

m.anna: igen, ez kérdés, hacsak nem volt valami utalás rá az első részekben, amikor még nem tűnt fel. talán már az elején sem volt a képe a falon.

winnie - 2017. 12. 06. 13:32

Alterego9: igen, nem is nagyon tudok vitába szállni. annak ellenére, hogy nekem még az egyik visszatérő zenei téma is, a BVÁÁÁÁ-zás (vagy hogy írjam le, majdnem olyan, mint az inceptionös ködkürtözés) is frankón bejött, tuti, hogy az is azok közé a jellemzők közé tartozna, amit sokan kipécézhetnének, hogy lám, ez is afféle mesterséges dolog. (mondjuk én már azon is csodálkoztam, hogy maga az erdő is bírt számomra hozzáadott értékkel, pedig folyton azt állapítottam meg magamban, hogy a fák közötti jeleneteket akár nálunk a mátrában is forgathatták volna, ami minden, csak nem plusz:)

igazából nem is tudom meghatározni, de valahogy az egész nekem több volt, mint pusztán a részek összessége.

@Guybrush - 2017. 12. 06. 21:33

a szállodás nő férje miért volt meglőve 86-ban mikor találkoztak?

winnie - 2017. 12. 06. 23:36

szerintem az a 2. évad zenéje lesz.

Santito - 2017. 12. 07. 16:57

Nem tudom masnak is feltunt-e, de legalabb egy sarkalatos es egy kevesbe fontos plothole van a sorozatban:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

1. Amikor Mikkel eltunik, a barlangtol elfele futnak, befele az erdobe. A kissrac megis beteved valahogy a barlangba, kinyitja az alagutat es atjut a multba, holott a barlangbol jovo remiszto hangtol menekult…

2. A kutya hogyan jut at az alaguton, amikor ehhez egy viszonylag bonyolult kilinccsel ellatott, meg felnott altal is huzattal szemben nehezen kinyithato ajton kell atmennie?

dinnyemano - 2017. 12. 07. 22:21

Na.
Két nap alatt ledaráltam én is.
Fél nap pihenő után a véleményem:

Nagyon szeretem az időutazós sorikat,
sosem szoktam fennakadni a logikai hibákon,
itt egyedül Mikkel és Michael egy városban élése
sokáig, az volt nekem nehezen beemelhető.

A casting nagyon tetszett. Vajon hogy találtak ilyen színészeket, akik ennyire félelmetesen hasonlítanak
egymásra??? Erről tudtok valami cikket?

Darába nézve sok volt a kürt hang,
azaz állandóan, s az eső is túl volt húzva valóban.

A fényképezés gyönyörű volt.
Egy kép különösen beégett nekem: Amikor a hotelben a nő háttal áll a kamerának, a kulcsos polc előtt, az ingje pont passzol mindenhez… Nagyon szép volt!

Jonasnak hogy nem esett le hogy az ő maga,
az fura nekem. Amúgy nagyon helyes srác.

Hiányzott nekem valami, AKÁRMI feelgoodság.
Minden és mindenki nyomi volt, senkit nem lehetett megszeretni.

Olyan furi, hogy a kicsi Mikkel, amilyen talpraesett volt 2019-ben hogy megkukult 86ban. Miért nem próbált visszamenni a barlanghoz? Vagy mindenkinek elmondani ki ő és találni segítőt?

A Hannah nevű görényt egy kanál vízben meg tudtam volna folytani, mikor a végén még jól beletiport Ulrich feleségébe a hazugságával.

Azért nézni fogom a második évadot,
mert mindig kel valami dara a heti nézősök hamar elfogynak… :)

Hellhound - 2017. 12. 07. 22:59

Kellemes meglepetés volt. A hangulata nem olyan profi mint a Stranger Thingsé, de a történet bőven kárpótol. Szerintem legalábbis nagyon érdekes. A végefőcím szintén fenomeális ahhoz képest, hogy milyen egyszerű, a táj pedig egyértelműen gyönyörű. A felnőtt karakterektől így a vége felé nagyon megundorodtam. Főleg az egyik férfitől. Csal, hazudik, zaklat , használ másokat, és még neki áll feljebb. Ha én megnézhetném a szüleimet fiatal korukban, és így viselkednének, nagyon kiábrándulnék. De ez is csak azt jelzi, hogy jó a sorozat, különben nem ébresztene érzelmeket az emberben. :)

mixy - 2017. 12. 08. 10:09

Úgy ugrottam neki ennek a sorozatnak, hogy majd ahogy jön ki hozzá magyar felirat szépen nézegetem, közben átgondolom a történéseket. Ehhez képest megnéztem az első rész magyar felirattal, majd nem bírtam várni és ledaráltam az egészet angol felirattal(hozzá tenném, hogy szerintem nem olyan bonyolult a nyelvezete, az én angol tudásom hagy kívánni valót maga után, mégis mindent megértettem, amit meg nem az kikövetkeztettem.)

Alapvetően az egészet úgy megvett engem, mint a malac indító tápot Mariska néni március idusán. Az első rész után nem arra indult el a sorozat mint amerre vártam(nem is bánom), az úgy mond félelmetes, rémisztő vonalat hanyagolták, a par zenéből is visszavettek. Számomra a történet sosem vált vontatottá, mindig adagoltak valami új információt.

SPOILEResen folytatnám tovább

Viszont volt jó pár olyan dolog amit kitaláltam több résszel azelőtt, mint hogy a sorozatban kimondták volna,(pl Jonasnak az apja Mikkel). Nem tudom, hogy ez az én “képességeimet” dicséri, vagy a készítőkét rontja. A német zenékből szerintem adagolhattak volna többet is, elviselte volna a sorozat.

Viszont van egy két dolog amit nem értek, és hátha csak számomra nem világos, így ha valaki tudja ezekre a választ, annak nagyon örülnék.

– A harmadik részben Ulrich hogy hallhatta meg Mikkel segítségkérését a barlangban, mikor nem egy idősíkban voltak, és egyikük sem volt az idősíkok közti folyosóban?
-Jonas apja miért nyakig sárosan jelent meg, egyáltalán képzelte csak vagy tényleg ott volt(1. részben mikor elesett a barlangtól jövet, utolsóban mikor robbntja az iősebb énje az átjárót.)?
-Mikkelt gondolom ugyan úgy a 86-os Helge rabolta el, de hogy bírta úgy elvinni, hogy Jonas ne vegye észre?
-A kutya hogy jutott át 53-ból 86-ba?
-Claudia Tiedemann honnan tud ennyi mindent az egészről, illetve mit keres nála ugyan az a könyv mint Noah-nál?
-Szintén Claudia Tiedemann, az utolsó részben, a vágó képek alatt mikor épp robbantják az átjárót, olyan mintha ő pont olyan szálló pernyék között állna, mint Jonas a jövőben, illetve van Claudiát többször láthattuk a bunker jövő beli formájában, ahol a falra ki van rakva mindenféle kapcsolat a szereplők között.
Namármost akkor ezek Claudia valahogy tudott időutazni az átjáró nélkül, ergo Noah-ék sikerrel jártak a kísérlettel? Vagy rosszul gondolom?
-Noah nem lehet Bartosz? (Jonas sem ismerte fel az idősebb énjét)Akkor ez valamennyire megmagyarázná az előző kérdésem egy részét.

winnie - 2017. 12. 08. 11:09

“-Noah nem lehet Bartosz? ”

kizárásos alapon én is erre jutottam, meglepett, hogy nem tértek ki noah-ra.

Stefan - 2017. 12. 08. 20:03

Nah ez nekem is az év egyik kedvence lett.
Remélem tényleg lesz 2. évad sok potenciál van benne.

Bennem is felmerültek ezek a kérdések amiket fentebb írtatok, hogy pl hogy nem vette észre Hanna vagy bárki más hogy a férje kicsin teljesen Mikkel volt.. na meg azon az osztályképen is ott virít 86ban Mikkel letargiás szomorú fejjel (érhető okok miatt).
Illetve még egy példa: a rendőrfőnök Charlotte felnőttként nem emlékszik hogy találkozott a sárga esőkabátos Jonassal 86ban? Ezek kicsit fura dolgok de nem lett tőle negatív a sorozat. Ulrichhal is teljesen kíváncsi vagyok mi lesz.

Na igen szerintem is Bartosz az Noah, az utolsó jelenetben nagyon utaltak rá na meg hasonlítanak is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz