login |

Vikings: kezdett az 5. évad

2017. 12. 06. 21:23 - Írta: Qedrák

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Ötödik évadjához érkezett a manapság egyik leghájpoltabbnak számító sorozat a History Channelről. Mindenki maradt, aki az elejétől fogva nézte?

Idén megint csak húsz részt fogunk kapni, szokás szerint két tíz részes blokkba vágva az évadot. Ám első alkalommal rögtön dupla résszel nyitotta a sorozat, s ez a látottak alapján indokoltnak tűnt, bár egy feszesebb cselekményvezetés esetén azért a látottak belefértek volna egyetlen epizódba is.

Ha röviden akarnám jellemezni a Vikings helyzetét, akkor két dolog tűnik fel. Az egyik, hogy csaknem teljessé vált a generációváltás az összes lehetséges oldalon. A lassú, építkező jellegű epizód kibeszélését a tovább mögött kevés spoilerrel folytatom.

A főhős Ragnar halott, Rollo nincs képben, Flokit messzire hajóztatták, a túloldalon pedig az angolszász királyok is halottak. Az egyik oldalon Ragnar fiai gyülekeznek, kiegészítve Haralddal és a sorozat kezdete óta jelenlévő Lagerthával, míg az angolszászoknál új kompetens vezető tűnik fel Heahmund püspök (Jonathan Rhys Meyers) személyében.

Az új szereplők értelemszerűen nagyobb felvezetést kívánnak meg, hiszen cselekedeteiket immár nem a Ragnarhoz való viszonyulásuk irányítja, hanem az, hogy miként képzelik el a rájuk váró jövőt és milyen szerepet szánnak ebben a többieknek.

Éppen ezért lett az epizód másik feltűnő jelensége az állandó búcsúzkodás. Mivel a bosszúhadjárat közepette a karakterek nagy része egymás közelében zárta le az elmúlt évadot, ezért a mostani két rész eleje arról szólt, hogy az eltérő szándékok miatt szétrebbentek a világ négy égtája felé, az indulásnál pedig mindenki elbúcsúzott mindenkitől.

Láttunk egy közös végső búcsút Sigurdtól, majd Björn és Halfdan köszönt el a testvéreitől, hogy után Floki távozzon egy sajátos diadalmenetben Angliából. Az első fél óra nagyjából el is ment ezekkel a ceremóniákkal.

A vikingek nagyjából az utazás-felfedezés, az új földekért való harc, vagy az egymás közötti rivalizálás hármasságából válogathattak, már ami az ő szálaikat illeti. A negyedik évad, amely talán valamivel gyengébb volt, mint a megelőzőek, tulajdonképpen jól alapozta meg a most látottakat, ugyanakkor az arányokat nem biztos, hogy eltalálták. Emlékezzünk vissza rá, hogy Björn igazi vezetővé válására mennyi időt áldoztak, ehhez képest az első két epizódban alig szerepelt, bár az ő szálán azt azért láthattuk, hogy a családjától el kíván szakadni.

Az új viking csillag értelemszerűen Ivar lett, aki egy kis ejnyebejnyével megúszta a testvérgyilkosságot, majd szép lassan rákényszerítette az akaratát a két vele maradó testvérére. Valljuk meg, hogy az ő karakterét eljátszani igazán hálás feladat Alex Høgh Andersen számára. Ubbe és Hvitserk közül még előbbinek volt néhány momentuma, de nem lennék meglepve, ha ezen a vonalon ismét csökkenne egy fővel az életben lévő Ragnarfiak száma.

A vikingek egymás közötti rivalizálása az otthon maradt földön játszódik, és a dupla epizód második felében kapott komolyabb hangsúlyt. Lagertha és az egyesített királyságra pályázó Széphajú Harald párharcának újabb felvonásában mintha utóbbinak állna egy kicsit a zászló, de a pontos erőviszonyokat nem ismertük meg.

Bár nem tagadom, hogy Katheryn Winnicket bármeddig elnézem a képernyőn, a szájbarágós jelenetei után mintha kissé kifulladt volna a karaktere. Azt hiszem, Lagertha éppen elégszer bizonyította már a sorozatban, hogy rátermett és olykor ravasz vezető is, szükségtelennek tűnt ezt újra megismételni a Haralddal közös jeleneteiben.

Floki számára pedig maradt a hajózás az ismeretlenbe, amelyet számos közeli képpel, valamint a végén némi CGI segítségével tettek misztikusabbá. Hogy mi a szándékuk az ő kikapcsolásával a történetből, és miért hangsúlyozzák annyiszor, hogy Izland szigetére érkezett meg, az egyelőre nem világos.

A szászok körében kissé hasonló a helyzet, mint a Ragnart immár nélkülöző északiak között. A karizmatikus és jól felépített Ecbert halála után időt kellett szánni arra, hogy az új vezetőt, Heahmundot megismerjük. Talán ezért is tűnt kissé időhúzás jellegűnek az, ahogy újabb és újabb jeleneteket kapott, a winchesteri templom újjáépítésétől kezdve egészen a penitenciaként való tövises bokrok közé szaladásig.

Jonathan Rhys Meyers-en látszik, hogy csuklóból kirázza magából a karakter legfontosabb tulajdonságait, egyelőre komolyabb meglepetés nélkül. (Talán az én benyomásom, de kicsit mintha unta volna eljátszani a harcias püspököt, pedig nem tűnik hálátlan feladatnak).

Arra azért kíváncsi leszek, hogy Judith-nak vagy még inkább Alfrédnak milyen szerepet szánnak a történetben. Ha valamennyire is következetesek a történelmi szereplőkkel kapcsolatban (eddig nem voltak azok), akkor értelemszerűen Alfrédra előbb-utóbb komoly feladat fog hárulni.

Az az igazság, hogy számomra ez a dupla rész hozta el a Vikings történetének talán leggyengébb csatajelenetét is, mégpedig York ostromát. Bár tisztában vagyok vele, hogy sok munka van egy-egy ilyen jelenetsor mögött, nekem mégis az tűnt fel, hogy egyetlen kis terecskét látunk papírmasénak tűnő fallal, amelyet gyorsan elfoglalnak.

A Vikings mindig is az epikus ütközeteire volt büszke, még akkor is, amikor Ragnarék tucatnyi emberrel portyáztak. Ezt a csatát azonban még az olcsósággal vádolt, és ugyanabban a korszakban játszódó The Last Kingdom is letagadná.

A hiányzó hadmozdulatokat a belső terekben vívott küzdelemmel és a túlélőkön elkövetett kegyetlenséggel pótolták, de elég rossz ütemben és tálalásban. Az ostromot még a részen belül is kifejezetten gyenge kivitelezésű képekkel ábrázolták, pedig a dupla epizód tele volt szebbnél-szebb közeliekkel és képileg jól összerakott távozásokkal.

Összességében azt mondhatjuk, hogy mind a kritikusabb nézők, mind pedig a rajongók bőven találhattak az első két epizódban olyasmit, ami megerősíthette őket a véleményükben. Azt hiszem, hogy Ragnar és Ecbert hiánya mellett is tele van a sorozat érdekesebbnél érdekesebb karakterekkel, és könnyen felvázolható konfliktushelyzetekkel.

Mindezt persze nem garancia egy jó évadra, de ha sikerül a fenti összetevőkkel jól bánni, akkor azt hiszem, nézésre érdemesek lesznek a Vikings legújabb epizódjai is.

36 hozzászólás Ne habozz!

_Peter - 2017. 12. 06. 21:45

Nem kezdetektől vagyok itt, mert csak tavaly daráltam. Szépséges Katheryn Winnick résszel egyetértek, Odinra mondom még összehozzák JRM lovag-püspök úrral is. Akit a Tudor sorozat után jó látni megint harcolni. Sajnos a Ragnar gyerekek vetélkedése nem köt le, Floki izlandi (?) kirándulását túlművészkedték kicsit. York ostromával kapcsolatban is egyetértek.

Edrick - 2017. 12. 06. 21:56

Bizonytalan voltam a negyedik évad után, de meggyőztek, hogy maradjak. Viszont a 2*10 résztől előre félek, a múltkor enyhén szólva sem működött nálam ez a beosztás, egyszerűen nem tudták úgy és annyi tartalommal megtölteni a már 20 részt, mint az első három, egyenként 10 részes évadot. Persze a régi karaktereket szépen vezetik ki, és hozzák jobban és jobban előbbre a fiatalokat és az újabbakat. De tavaly ezen nagyon érződött az átmenet-jelleg, e két rész alapján viszont azt mondom, hogy talán ennek most vége (mondjuk meggyőződésem, hogy Lagertha nem éri meg az évad végét, tehát lesz még olyan karakter a sorozat hajnaláról, akit elér a végzete), és bár nem nagy lendülettel, de elkezdtek erősebben rámenni mindarra, amit tavaly belengettek. És szerintem ez volt az, amivel maradásra bírtak, ez a valamennyire tiszta lapnak mondható helyzet ígérete. Aztán majd meglátjuk, jól döntöttem-e. (Csak a 20 résztől ne félnék annyira!)

cw - 2017. 12. 06. 22:07

Elejétől vagyok, volt egy mélypont ugyan, de nem gondoltam soha, hogy kiszállok. Oké, TWD-nél is ezt mondtam…

sehrezad - 2017. 12. 06. 22:07

Én az elejétől vagyok, és bár a varázsa kopott némileg, azért továbbra is érdekes tud lenni. A vége felé előbb különösen Haraldnak, de aztán Flokinak is eléggé Ragnar-feje volt az ápolatlanabb fajtából, Haraldnál még néhány grimasz is stimmelt :)

polovcev - 2017. 12. 06. 22:08

Izlandot első pillantásra felismertem. Gyönyörű sziget, de hogy mit akarnak Flokival kezdeni arra elképzelésem sincs. Bár bevallom engem az se zavarna ha egy részen keresztül csak sétálna fel-alá a szigeten.

Azért azt furcsállom, hogy a két idősebb Ragnar kölök nem tart a pszichopata tesótól. Annyira azért már ismerhetnék, hogy ne becsüljék alá.

Harald vallatása közben pedig azon gondolkodtam, hogy vannak ennél rosszabb kínzási módszerek is :)

S hogy megválaszoljam a kérdést is. Én az első résztől követem s addig maradok amíg véget nem ér. Hacsak nem következik be egy radikális romlás, de abban nem hiszek.

Kplesz - 2017. 12. 06. 22:25

A vikingek eljutottak észak amerikába is bár nem tudtak végleg megtelepedni, de elképzelhetőnek tartom, jogy a sorozatban még azt is bemutatják. Főleg h most volt arról szól, hogy csak a készítőtöl függ a befejezése, a History akár fojtatná 6 évadon fölül is. Sőt esteleges franchise-osításról is beszélnek, h esetleg nem a vikingekről szóló, de ebben az univerzumban lévő sorozatot is forgatnának, de ez is michael hirstön múlik aki jelenleg még inkább a vikingsel foglalkozik, főleg mert a kövi évad is 20 részes.

elmebaj - 2017. 12. 06. 22:44

@polovcev
“Harald vallatása közben pedig azon gondolkodtam, hogy vannak ennél rosszabb kínzási módszerek is :)”

szerintem az elso nehany mondat utan az mar nem vallatas, hanem a dominancia bizonyitasarol szolo pocsmeregetes volt. :)

Floki kapcsan:
A sorozat eddig, ha kicsit lazan is, de probalta kovetni az adott nevu tortenelmi/mitologiai szereploknek tulajdonitott fontosabb torteneteket (pl. Bjorn mediterraneumi portyazasai, vagy Ragnar kalandozasai, de akar Jorvik/York elfoglalasa is, mint a tovabbi portyazasok bazisa a mostani duplaban).

Floki Izlandra kerulese szerintem egy ugyanilyen “kotelezo kor”, abban az ertelemben, hogy Ragnar halalaig a nem Ragnart erinto kalandozasok leginkabb csak arra futottak ki, hogy egy-egy karakter miert *nincs* Ragnar mellett, nem arra, hogy ahol ahelyett van, az megis miert erdekes.

En kb itt is legfeljebb azt varom, mint Bjorn kalandozasatol: picit tulhuzott intermezzo egy fobb karakter fosodortol valo tavoltartasarol (pl. hogy Ivarek kozott fektelenul elmergesedhessen a helyzet).

Szerintem ennyi utan meg nem irjak ki, csak nem akarjak, hogy a foszalnal jelen legyen, ezert addig letudja a kotelezo koroket (Izland felfedezesere asszem eredetileg sem ismert konkret datum, ezert teljes iroi szabadsággal tehettek oda, ahol szamukra a legelonyosebb).

heidfeld - 2017. 12. 06. 22:44

Elejétől a sorozattal vagyok. Amíg Jennie Jascues, ilyen hihetetlen jól néz ki, feltétlen maradok…
Igen, lehetne feszesebbre írni a történetet. Már rég nem lepődöm meg, ha eltérünk a történelmi tényektől, időtől, de Ivar elsősorban Írországban tevékenykedett.
Tehát bőven lenne mit elmesélni, nem kéne mocsárban bóklászni.
Astrid-Harald száll külön érdekes lesz. Nem egyszerű eset Astrid, még egy királynak sem. Kiváló mestere volt, tartogathat meglepetéseket.
Simán lehet még 3-4 évad. Én maradok a végéig.

baggio - 2017. 12. 07. 00:00

Egyre inkább szappan a sorozat (a 20 részes évadok okán), de megszerettem annyira az évek folyamán a vikingeket, hogy képtelen lennék abbahagyni. Még úgy is, hogy Ivar és a többi gyerek Ragnar-pótló története eddig messze nem hozza az elvárásaimat (Björn háttérbe vonulása és Rollo eltűnése csak ront helyzeten), Lagertha mellett se maradt más erős női karakter, szóval a kilátások erre a szezonra szerintem egyelőre rosszabbak, mint amit a cikk zárása sugall.

Turbo - 2017. 12. 07. 01:20

Én elejétől vagyok, de kizárólag azért, mert érdekel alapból a vikingek története, viszont az egyértelmű számomra, hogy az első évadtól folyamatosan zuhan a színvonal.

Mordekai - 2017. 12. 07. 05:34

@Turbo:

Tény, hogy az első volt a legjobb, de nem igaz, hogy zuhan, inkább beállt egy stabil szintre a 3. évad óta.

Már régóta mondom, de ez a 40 perces formátum már kevés a Vikingeknek. Túl sok szereplőnek jut pár mondat, a jelenetek mindig kicsit túl hamar vannak “elharapva”, főleg ha még helyszínek között is ugrálunk. Ez a hangulat rovására megy, de most szerencsére Flokira és a szigetre több időt szántak, hogy valamit visszaadjanak a régi spirituális hangulatból.

Kíváncsi leszek, mekkora lesz az átfedés a Last Kingdommal, mert az gyakorlatilag onnan kezdődik, ahol a Vikings most tart.

“Katheryn Winnicket bármeddig elnézem a képernyőn” +++++
Pont ugyanezt a képet mentettem ki háttérképnek. :)

Alexejevic - 2017. 12. 07. 07:38

Ejj, nagyon megnéztem volna Ragnart és a Püspököt egymás ellen. TV-s fronton nem akármilyen két karakter lett volna…
Ragnar halála óta nem az igazi a sorozat, plusz ez a 20 rész is sok szerintem. 13-15 részben pörgősebb lenne.

a_n_d_r_e_w - 2017. 12. 07. 08:12

Az előző évadot is kicsit nyögvenyelősen fejeztem be, ezt egyelőre el sem kezdem. Azzal, hogy Ivart tették központba és ezért le is építettek pár korábban jól összerakott karaktert, nálam egy időre elásták magukat, majd a kritikákat olvasgatom, aztán döntök.
Floki véletlenül nem Amerikába tart? Megnéznék akár egy spinoffot is a vikingek grönlandi, kanadai és újabb feltételezések szerint még délebbi viszontagságairól észak és középamerikai indiánokkal, titokzatos vörös hajú és szakállú indián istenekkel.

Rich Zed - 2017. 12. 07. 14:42

Én, mint angol nyelvtanár, és a sötét középkor rajongója, csak annyit várok el, hogy nagyjából minden főbb eseményt megjelenítsenek a vikingkorról – főleg a Brit-szigetekről.
De legfőképpen, hogy visszaállítsák kedvenc angol városomról, Yorkról, és Jórvik királyságáról az évszázadok alatt elfeledett legendákat, hogy magyar honfitársaim is halljanak e csodás régióról újra.
Ivart akarom látni, ahogy a northumbriaiakkal hadakozik, Véresbalta Eriket, a York Minstert, a Shamblest, mindent, ami Yorkot anno az egyik legfontosabb angol várossá tette.
Aki teheti, üljön fel egy gépre, ami Leedsbe tart, majd üljön fel egy buszra, és menjen el Yorkba. Csodát fog látni, és a legigazibb, és egyik legszebb, archaikus angol dialektust fogja hallani.

wellwellwell - 2017. 12. 07. 15:23

én valamikor a 3. évad elején kiszálltam, aztán mikor felnőttek a gyerekek, a 4. évad második felét ledaráltam egyben, és mivel az ivart játszó srác iszonyúan intenzív, maradtam is.
ez a két rész nálam a hét csalódása rovatba került, vontatott volt és lassú, a 3. rész viszont beindult, úgy néz ki, jó lesz ez.

Crystal - 2017. 12. 07. 16:16

Nekem az előző évad végén pont ugyanaz volt a bajom, mint amit a_n_d_r_e_w írt: mivel Ivart _kellett_ a középpontba állítani, mint Ragnar méltó utódját, ezért szinte mindenki mást leépítettek – úgy, hogy előtte pedig csomót foglalkoztak az ő karakterfejlődésükkel *khm Björn*.
Szóval örülök, hogy Björn elindult a saját útján és kibontakozhat :) Csak akkor foglalkozzanak is vele.

Shed - 2017. 12. 07. 19:00

Crystal:
Nekem is ez a bajom. Björnt egy nagyon kompetens, értelmes harcos vezérnek rakták össze az első évadokban, ráadásul ő a valóságban is nagy dolgokat vitt végbe. És Ivar miatt elég rendesen lebutították. Gondolom itt nem tudták hogy a későbbi évadokban nem ő lesz a főhős, azért kapott annyi játékidőt és karakterfejlődést. A 3ik részben sem tetszett ahogy Ivart helyzetbe hozták. Egy teljesen hiteltelen, ostoba húzást adtak a testvéreknek, melyet nem hiszem hogy megcsináltak volna ebben a formában. ÉS ráadásul az angolok tette is teljesen karakteridegen volt, miért nem nyírták ki őket? Ha már háború és a kiséretüket megölték gondolkodás nélkül, akkor pont őket miért nem?

Azt hiszem kénytelen leszek elfogadni, hogy Ivar került a fókuszba és mellette mindenkinek kicsit hülyének kell lennie, hogy ő kitudjon tűnni.

Csak hát az merül feledésbe, hogy pl. Björn már több raidet is ment korábban, a testvérei is idősebbek. Ivarnak ez az első raidje, ő most még 20 alatt van a sorozatban is, és ő lett a fővezér, mert úgy alakították hogy minden más viking vezért eltakarítottak. Harald hazament, Björn másfele ment, Ubbe haza, a másik meg a pincsikutya lett.

perszepolisz - 2017. 12. 07. 20:58

Lagertha miért kuffantott Széphajúval? Mi volt ott a burkolt mondanivaló? Mert én sajnos nem jöttem rá, nem értettem.
Lagertha meg Torvi kezd már idegesíteni – mivel kb 50-60 évesek, de még belefér, simán jó volt ez az évadkezdés, sőt nagyon jó.
Ki fogad még arra, hogy Heahmund püspök levarrja az új királynőt is? Mert én igen.

perszepolisz - 2017. 12. 07. 20:59

*új királynét.

Pierre75 - 2017. 12. 07. 21:10

Már untam a Ragnar halála utáni átmenetet is a színtelen szagtalan ifjakkal. Előre félek milyen félistent fabrikálnak a szászok Alfrédból.
Ha viking kalandokba bocsátkoznék, csakis Röde Orm-mal. Majd a smolandiak kifürkészik, megéri-e…

elmebaj - 2017. 12. 07. 21:41

@perszepolisz:

“Lagertha miért kuffantott Széphajúval? Mi volt ott a burkolt mondanivaló? ”

Harmadik részt még nem láttam, ha ez a dupla nyitóra vonatkozik, ott egyszerűen érzékeltetni akarta, hogy amit Harald ajánl, azt akkor veszi el magától is, amikor akarja. Ehhez nem kell sem elfogadnia Harald ajánlatát, sem a beleegyezését kérnie.

(erre utaltam eredetileg azzal, hogy az egesz beszelgetes egy “diplomaciai” dominancia jatek volt, Harald feljebb probalta pozicionalni magat, Lagertha meg, ize, ujra es ujra emlekeztette a jelen helyzetbol eredo eroviszonyokra)

elmebaj - 2017. 12. 07. 21:45

az “uj kiralyne” (Judith) kapcsan nekem az elso gondolatom inkabb az volt, hogy vajon mennyire fogja a puspok toleralni az emancipalt nezeteit. Annyira meg nincs kifejtve JRM karaktere, hogy tudni lehessen, mi lesz a reakcioja.

Dávid - 2017. 12. 08. 15:04

Sziasztok!

Mikor lesz szinkronosan az 5. évad?

Aleysa - 2017. 12. 09. 23:56

Ilyen unalmas évadkezdőt rég láttam, kín volt. Lehet, hogy Ragnar elvesztése olyan űrt hagyott, amit nem tudnak pótolni nálam. Lagertha sztem kuka lesz, mert nem fenntartható a királynősége, pedig nagyon szeretem. Ivar szuper, a maradék 2 tesó totál érdektelen, Björtnt meg sajnos mellékvágányra tették. Mondjuk az nekem is eszembe jutott, hogy Judith vajon elkapja e a fanatikus csinos püspököt :-) na mindegy, még kitartok, de eddig szinte csak csalódás ez az évad

egypuputeve - 2017. 12. 10. 00:40

Szomorú vagyok. A Vikings az első három kedvencben volt benne, most pedig… az ötben sem. Ez az évad egyenlőre nem nyújt többet, mint a 4/2. Kicsit szappanoperás már nekem.

Miféle átvezetés ez? Hol vannak azok a viking hősök, akiket tátott szájjal néztem? Ficsurok mind. Ez nem átvezetés, hanem leépítés.
Ivar? Egyedül az akcentusa tetszik. De legalább már függőlegesbe tette magát :)
A két tesó pedig annyira viking az első három évad harcosaihoz képest, mint a Nagy Ho HO Horgász jó pecás. Azaz sehogy. Semmi tökösség. Ho ho hó, legalább vicces volt :)
Ők lennének Ragnar fiai? Björn igen, benne van az apjából karizma.

Na de ez a püspök! E má’ valami. És sokkal komolyabbak a katonái, mint az eddigi angoloknak. Átálltam az angolok oldalára. LONG LIVE THE KING :D

4/1-ig annyi agyalnivaló volt a soriban, mint égen a csillag. Most meg csak néztem, és ásítok. Sose gondoltam volna, hogy ilyeneket fogok érezni, és írni a Vikingsről.

Ami nagyon bosszant, a zene. Alig van benne viking music remix. Vagy csak nekem romlott a hallásom. Ami naggyá tette ezt a sorit, az részben a zenéje volt.

Persze, végig nézem, ez nem kérdés. Annyira azért nem rossz.

egypuputeve - 2017. 12. 10. 03:40

Megnéztem a harmadik részt. Nem vagyok már szomorú. Nem azért, mert volt benne egy jó csatajelenet, hanem mert az egész rész odatapasztott a monitor elé, és gondolkodásra késztetett.

Először is, volt egy elméletem, miszerint Floki=Loki. Ezt a látónál tett vizitjéből gondolom. Ha valaki nem emlékszik: Floki kezét megnyalta a látó, és mondta neki, hogy már régóta vár a találkozásra. Neki kéne elmenni Flokihoz, nem fordítva.
A szigeten egy kérdés van a fejében. “Minek hozták el ide az istenek?” Úgy érzi, hogy haldoklik, amit alá is támaszt a tenyerén a súlyos sebe. Aztán erős víziói vannak. Végül pedig csoda történik.
Nem tudom, mi lesz ebből, de már ennyi elég volt, hogy izgalmassá tegye a történetet.
A látós rész óta várok már erre a részre.

Ok, Ivar eszét eddig is kidomborították. Most pedig úgy ült a toronyban, mint egy sötét jedi lovag.
Így már könnyen érthető, hogy az angolok, miért tojtak be tőle.
Úgy látszik Ivarnak jót tett a pszichológus nő, mármint a rabszolga csaj. Igazi vezér lett belőle. Átlépett a korlátain. Persze, mindig is tele volt tervekkel, álmokkal – apja is biztatta – de ott volt “a nyomorék vagyok effektus”.
Jó volt az alakítása, de ettől függetlenül nem tetszik a karaktere, ami változhat.

Azt hittem, püspökék visszavágnak. Mondjuk furcsa lett volna, ha igen, de én kicsit bíztam benne. Nagyon tetszett a tekintetpárbaj.

Haraldék jelenete ütős volt. Vajon beadja-e Astrid a derekát? Kénytelen lesz, bármi legyen is a terve. Még lehet királyné is Harald nélkül, mint Lagertha earl Ingstad.

És rendben volt a zene is.

Szurkolok a Vikingsnek :)

Árpád - 2017. 12. 10. 07:06

Ha figyelembe veszik egy kicsit a történelmet,

SPOILER

akkor Széphajú Haraldra fényes jövő vár, ugyanis ő volt Norvégia első királya és abban a korban szokatlanul hosszú ideig 81 évig élt. Az orvostudomány akkori szintjén szinte alig-alig érték meg ezt a kort. Remélem itt nem találnak ki valami marhaságot, hogy mondjuk megöli Lagertha, mert elrabolta Astridot. Nagyon elegem van már Lagerthából, mert amellett, hogy kegyetlen, provokátor mindig kegyesnek láttatja magát pedig hatalommániákus.

Crystal - 2017. 12. 10. 11:51

Nem, nem, nekem Ivar egyre kevésbé jön be.
De azzal egyetértek, egypuputeve, hogy a jó kis viking remixekből már túl keveset használnak :(
Egyébként Lagerthából már nekem is kicsit elegem van.
Na de hogy ne legyek annyira negatív, a bemutatott négy szálból kettő (Björn + Harald – végülis tényleg királlyá kell válnia egyszer) kifejezetten érdekel, és Flokiéra is nyitott vagyok egyelőre.

egypuputeve - 2017. 12. 10. 12:05

polovcev írta fentebb: “Bár bevallom engem az se zavarna ha egy részen keresztül (Floki) csak sétálna fel-alá a szigeten.”

Ez eddig bejött :)

Most tetszett meg Harald karaktere, ahogy becsajozott :)
És végre Astrid is kibontakozhat.
Lagertha nekem eléggé leépült, mióta a trónra ült. Na ja, az 1-2-ből láthattuk, hogy szeret ülni :)

Lanie - 2017. 12. 10. 16:25

Érdekes, mindenkivel ellentétben nekem Björn karaktere többek között azért nem jött be mert maga a színész nem túl jó. Persze fejlődött az évek alatt, de számomra nincs meg benne semmiféle általatok írt karizma ami pl az apjában nagyon erősen megvolt. Egyszerűen választottak egy magas izmos színészt. Az Ivart alakító színészben pl sokkal többet látok, látom benne azt a csúszómászó kígyót ami valójában a karakter.
A másik; a fiú aki Ubbét alakítja olyan nagyon hasonlít Travis Fimmel Ragnarjára, hogy alig várom, hogy kezdjenek vele valami komolyabbat, nagyon szeretem a képernyőn látni az arcát.

Yooha - 2017. 12. 10. 20:25

Azt honnan lehet tudni, hogy Floki Izlandra jutott el? És ott tényleg nincsenek fák?

perszepolisz - 2017. 12. 10. 20:28

Onnan, hogy Floki irl Izlandra jutott el. :D

Manul - 2017. 12. 10. 22:24

Yooha:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Hrafna-Flóki_Vilgerðarson
Nekem egyėrtelmű,hogy Floki karaktere az elejétől fogva ez a Floki. Az ősi hit őre.

Manul - 2017. 12. 10. 22:29

Mondjuk,gyanûs hogy egyedül nem fogja kolonizálni a szigetet. Hajót építeni se tud. Bár most nem emlékszem megvan-e még a hajó. Egyėbként ållat volt a kígyôs orrdīsze. In memorian Ragnar Lothbrok.

Manul - 2017. 12. 10. 22:30

Remėlem nem így írták ki a karakterét,mert akkor nálam kasza.

egypuputeve - 2017. 12. 11. 00:22

Hiányoznak Floki kuncogásai…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz