login |

Délelőtti videó 4.: The Walking Dead 8. évad (folytatás)

2018. 01. 12. 11:55 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: video,

Még valamivel több, mint egy hónapot kell várni a The Walking Dead folytatására, de nem hiszem, hogy ez akkora körömrágást fog okozni a többségnek, bár biztos lesznek, akik elvonási tünetekkel küszködnek majd. A tovább mögött a szinkronos előzetes talán enyhít ezeken.

7 hozzászólás Ne habozz!

Pörgemörge - 2018. 01. 12. 13:09

Olyan lesz a TWD is mint a trónok harca.Negan és Rick csoportosításai majd szépen összefognak,mert felbukkan egy harmadik group,amely még náluk is rettentőbb.

Never - 2018. 01. 12. 19:59

tetszik ez a trailer…. de a kibeszelok alapjan tudom hogy a 8evad meg rosszabb mint a 7ik szoval nem, nem kezdem el! Kibirom…. remelem.

winnie - 2018. 01. 12. 20:01

jó kis pörgős, de az évad elejiek is jók voltak szerintem, azokkal tényleg nincs is gond:)

NatoLocator - 2018. 01. 12. 23:47

Sose néztem magyarul a TWD-t, most szíven ütöttek a magyar hangok! Tényleg Csankó Zoli lett Negan hangja? Abszolút nem illik hozzá…

winnie - 2018. 01. 13. 00:07

igazából szerintem itt van a szinkronok kapcsán az egyik nagy félreértés. oké, itt direkt keresték a hangot, akartak valaki nagy nevet, de egyébként _szerintem_ egy archoz nem lehet hangot párosítani. és nekik ez a dolguk, ha keresnek egy hangot, akkor az egy szereplő kapcsán “negyvenes férfi hang” leírást kap – nem hangra keresik. csak arra akarok célozni, hogy ha “hangilleszkedésről” van szó, akkor úgy tűnhet, mintha egyesek szerint egy vagy két megfelelő hang létezne, holott itthon több tucat, vagy akár 100+ színész is jó lenne a szerepre, elboldogulna azzal. mert színészekről van szó, ez a dolguk. megteremtik a karaktert, a magyar negant, mint ahogy van magyar rick is. példának felhozhatom a house-t, vagy a die hard. előbbinél két teljesen más színész volt hugh laurie hangja, sorozatközbeni váltással, egyik sem olyan karakter, mint ő, a hangjuk is más, mégis mindkettő jól hozta a feladatát, legalábbis általános vélemény szerint, hiszen remek színészekről volt szó. vagy ott a die hard és bruce willis, aki sokak szerint dörner györgy (aki egyébként michael douglas meg eddie murphy meg andy garcia – totál más figurák), de ugye a klasszikus és szeretett első die hard változatban vass gábor volt john mcclane, a másodikban szakácsi sándor, az utolsó cserkész vitathatatlanul klasszikus magyar változatában meg sörös sándor.

nyilván van színész és színész között különbség, nem mindenki akkora kaliber, mint némelyik, akit említettem, de ha csankót nem tartjuk bénának (ha ez a helyzet, akkor tekintsd a fentieket semmisnek), sőt, jó (szinkron)színésznek, akkor szerintem megoldja, illetve megoldotta a feladatot.

egyébként érdekes megnézni, hogy mennyi színész hangolta őt: http://iszdb.hu/?szemely=42061 – biztos lett volna jó vagy jobb választás közülük, de anno, ha jól rémlik, még reviczky gábor is szóba jött neganre. aki ugye arnold schwarzenegger mostani hangja, pedig nem sokan gondolnának rá:)

bkc - 2018. 01. 13. 07:34

Nekem bejönnek ezek a szinkronhangok.
Várom az évad folytatását.

Kvanar - 2018. 01. 14. 19:17

Egyébként régimotoros szinkronrendezők néha figyelembe veszik a hasonló kinézetet (orr, száj, arc stb…), mert emiatt lehet akár nagyon hasonló hangja is valakinek (hasonlíthat a hangképzése).
Máskor viszont szimplán a tehetség vagy tapasztalat dönt, és tényleg totál mindegy milyen hangot adnak mellé, csak az számít, hogy frankón eljátsza.

Pl.: Lux Ádám Gyilkos Elmés és Mentalistás szerepe.
Vagy Kálid Artúr, akit mindig feketék mellé rendelnek, Crespo Rodrigo, akit meg latinok mellé.
Rékasi Károly Tom Cruiseja és David Duchovnyja.

De Woody Allen Kern Andrása szinte csak karakterfüggő, néhol teljesen mást játszik, mint Woody Allen.

Amúgy kedvenc szinkronrendezésem, ami kiváló magyarszöveggel is párosult az Guy Ritchie Ravasz az agy…-ja.
Főleg Szőke András :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz