login |

Délelőtti videó 3.: Miss Sherlock

2018. 01. 15. 11:30 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, video,

Az HBO Asia és a Hulu Japan közös sorozatáról annyit tudunk, hogy a klasszikus Sherlock Holmes-történetek modern interpretációja lesz, a hőse egy magánnyomozónő, akinek karaktere bizarr és különleges esetekben nyomoz.

A főszerepekben Yuko Takeguchi és Shihori Kanjiya, az előzetes pedig a tovább mögött.

9 hozzászólás Ne habozz!

mrclichée - 2018. 01. 15. 11:47

Érdekes lenne, ha ezt nem csinálták volna már meg tökéletesen a britek :)

mSO - 2018. 01. 15. 11:48

Serokku Horomoszu

winnie - 2018. 01. 15. 11:58

“Érdekes lenne, ha ezt nem csinálták volna már meg tökéletesen a britek :)”

ha a Jeremy Brettes verzióra gondolsz, akkor egyetértek, mint ahogy sokan egyetértettek pár éve ezzel, és utána mégis jött még két remek sherlock holmes-sorozat. sőt, az orosz is elég jó lett, hiszen klasszikus. és mindegyik elég más stílusú.

ha a cumberbatch-esre, akkor…, azt nem is kommentálom, mert eddig 12 rész készült el belőle, ami sok sorozatnál csak egy évad, szóval az ember fél fogára sem elég:)

én egyébként úgy vagyok vele, hogy 4-5 sherlock holmes-os sorozatot is néznék szívesen, a magánnyomozós, nyomkeresős, következtetős, valóban gondolkodós krimikből sosem elég. a kérdés csak az, hogy mennyire operálnak saját sztorikkal, és mennyire klasszikusokkal, mert utóbbiak esetében bőven elég egy, esetleg két sorozat is, annyira nem eltérőek a karakterek, hogy ugyanazt a történetet az ember túl sokszor megnézze.

scholar - 2018. 01. 15. 12:02

A brit Sherlock utolsó két évadának nincs köze Sherlock Holmeshoz, azok csupán Moffat mániákus önkielégítésének gyatra végterméke.

wirth6 - 2018. 01. 15. 12:47

@winnie: Mivel modern interpretációról van szó, nem hiszem, hogy a Jeremy Brettes verzióra gondolt. Úgy emlékszem az igyekezett korhű lenni, hasonlóan a Matt Freweres filmekhez.

Shyllard - 2018. 01. 15. 15:42

Még jól is elsülhet, sajna ugye a Sherlock már nem igazán Sherlock Holmes, az Elementary meg hát olyan középszerű, amilyen… Úgyhogy örülnék valami normális Sherlock Holmes-oskodásnak.

DarkEagle - 2018. 01. 15. 16:10

Hát nem tudom, meglátjuk. Viszont még mindig rohadtul idegesít hogy megfordítják a neveket. Miért nem tudják kiírni rendesen? Lehet ezzel csak én vagyok így de én nem szeretem ha kimegyek külföldre és fordítva kell a nevemet mondani. És ugye a japók is úgy használják mint mi.

Serrin - 2018. 01. 15. 16:18

A “szerintem” szót nem írom bele minden mondatba, de tegyétek bele.

Jeremy Brett a tökéletes Sherlock Holmes. Nagyon hű az eredeti történetekhez, de már vannak különbségek a könyvekhez képest, ha kevés is. Lásd.: Watson házassága.

A Matt Freweres filmek nagyon “hallmarkosra” sikerültek és az cukormáz (túl “családias”) mindent el tud rontani. Meg ugye még jobban eltér, mint a JB féle sorozat.
A Sátán kutyája viszont nem lett rossz belőle, azt többször is megnéztem a hangulata miatt. A többit egyszer láttam, de újra nem nézem.

Elementary: Egész jól indult, persze nem JB szint, de kezdetben elment. Sajnos az utolsó évad nagyon rossz lett. Inkább ne folytassák.

Sherlock: Hmm, nézhető, de túl akciódús, de A.C.D. forog a sírjában…

Az újabb mozifilmeket meg jobb nem említeni.

winnie - 2018. 01. 15. 17:08

“A “szerintem” szót nem írom bele minden mondatba, de tegyétek bele.”

ez evidens:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz