login |

Akkor most kasza a Dragon Ball Super?

2018. 01. 22. 18:53 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: anime, az év híre, hírek,

Jelezném rögtön előre, hogy pár (angol nyelvű) forrás eltérő árnyalattal hozta le a hírt, kísérletet sem teszek arra, hogy megmondjam melyiknek van igaza, és az is lehet, hogy az elmúlt órákban vagy hétvégén már tisztázódott a helyzet, de mivel nem követem az anime világát, ezért nem veszek észre sok mindent. Szóval, ha helyesbítenem kell a posztot, szóltok és megteszem.

A lényeg, hogy a Fuji TV elkaszálta a Dragon Ball Super-t. Vagy szünetelteti. Vagy kaszálta és azt mondja, hogy szünetelteti, hogy ne legyen nagy felháborodás, hiszen mégiscsak az egyik legnépszerűbb szériájuk.

Az biztos, hogy a Dragon Ball Super-t a csatorna áprilistól leveszi műsoráról (a GeGeGe no Kitaro kerül a helyére) – hogy ez a sorozat végét jelenti-e vagy csak hosszabb szünetet, azt hivatalos infó híján (a csatorna csak annyit ír, hogy “a sorozat persze nem fejeződik be” – de azt nem konkretizálják, hogy a DB-re vagy a DBS-re gondolnak-e) mindenki úgy könyveli el magának a dolgot, ahogy számára megnyugtatóbb.

A lényeg, hogy már csak 7 rész kerül adásba. És év végén jön a film. A Dragon Ball Super kibeszélője pedig itt van.

14 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2018. 01. 22. 19:06

Ha szigorúan vesszük, akkor véget ért. De akik ismerősek az animék világában azok tudják, hogy ez nem jelenti a végét, elvégre még a nézettség király One Piece animét is szarrá alázta a DBS. :D

Rengeteg never ending shounen fihgt anime ért véget, Naruto, Fairy Tail, Nanatsu no Taizai etc, ebből mindhárom folytatódik vagy már régóta megy a folytatása, csak épp más alcímmel. Ennyi a történet. DBS-nek vége de ahogy @Winnie is jól beletrafált, a szériának nincs. Először jön év végén a mozi, majd jövőre valamikor tuti, hogy visszatérnek. Esetleg bevárják a Mangát, hogy legyen miből dolgozni. Meglátjuk.

Én továbbra is azt mondom, hogy nagyon helyes, álljanak csak le mert bármennyire is jó volt ez az ARC akkor is csak közepes volt 1-2 kiemelkedő résszel. Nem beszélve az előtte levő 60-70 vagy több átlag alatti részről. :D

spike0007 - 2018. 01. 22. 19:45

Egyértelmű hogy folytatják majd, most csak lepihen a sorozat!

A sorozat csúcsa történetben a Black/Zamasu saga volt!!!!

Látványban pedig az univerzumok közötti torna, s a legkirályabb új formák az ultra instict Goku, valamint Vegeta limit breaker formája!:)

Astre - 2018. 01. 22. 20:46

Én is hallottam hogy vmi mozi készül.

Szerintem csak annyi hogy supernek vége és lesz majd más néven tovább.

Állítólag elég tempós ütemben kell dolgozniuk a készítőknek.

winnie - 2018. 01. 22. 20:49

“Egyértelmű hogy folytatják majd, most csak lepihen a sorozat!”

sokan ilyesmit mondogatnak maguknak, hogy elhiggyék, de ha így lenne, akkor ezt kommunikálnák. és nem teszik.

krisz - 2018. 01. 22. 21:07

Ilyen hatalmas franchise, mind a DB, ami hatalmas pénzt hoz mind a csatornának, mind a készítőnek, biztosan nem ér véget. Én se mondanék le több milliárd forintról, meg szerintem senki sem. Volt már a Dragon Ball Z, GT, Kai, Super. Pár év múlva megint lesz más néven, ennyi. Minden széria között volt jó pár év kihagyás, valszeg most is lesz, mert a történet kifulladni látszik. Kreatív okok lehetnek a háttérben.

Silver-sama - 2018. 01. 22. 21:08

Az is benne van, hogy kell a pénz a mozifilmre. A Yugioh Arc-V is megszívta rendesen, amikor kiadtak egy mozifilmet, sőt, még az azt követő Yugioh sorozatra is kihatott a pénzhiány.
Mindenesetre a Dragon Ballt hogy ne folytatnák :D

LaCRossE - 2018. 01. 22. 21:25

“Az is benne van, hogy kell a pénz a mozifilmre. A Yugioh Arc-V is megszívta rendesen, amikor kiadtak egy mozifilmet, sőt, még az azt követő Yugioh sorozatra is kihatott a pénzhiány.”

Azért itt nem csak a pénzről van szó. Az animeipar hatalmas nagy szarban volt az elmúlt időszakban, talán most kezd kilábalni.
Az új szériánál inkább produkciós problémák lehetnek, látszik, hogy nagyon le vannak maradva a részek készítésével.

Igen, szerintem is folytatódni fog a Dragon Ball, és valószínű más néven, szóval végül is mondhatjuk, hogy a DBS-nek kampeca. De szerintem az új mozifilmig már biztos nem kapunk semmit, illetve az is lehet, hogy be akarják várni a mangát.

Szer - 2018. 01. 22. 21:39

Nem tudom mennyire hivatalos a dolog, de a legtöbb helyen arra hivatkoznak, hogy az főbb rajzolók/animátorok a mozifilmre fognak fókuszálni, így pedig nem vállalják a sorozat továbbvitelét jelenleg. Érthető is azután a botrány után, ami a Super elején volt a trágya rajzolás miatt.

spike0007:
Azért ilyen fasza ez a mostani saga rajzolás terén, mert a semmiben játszódik konkrétan, ahol nem kell túlzottan sok hátteret rajzolni a karakterek és közöttük lévő interakció mögé… :D

Iceman - 2018. 01. 22. 21:39

Az optimistábbak azzal érvelnek, hogy a decemberi film túlságosan is nagyvolumenű és a sorozat csak megsínylené az olcsóbb és kapkodósabb animációt(ugye ez nagyon ismerős a DBS számára). Illetve Goku elvileg kiemelt alakja lesz a 2020-as Olimpiának így logikus lenne addigra visszahozni a szériát valahogy.

Személy szerint én nagyon le vagyok törve, ez volt az egyetlen heti sorozatom és napi szinten pörögtem Redditen is ezen úgyhogy ez most nagy érvágás:D Rengeteg minden várna még felfedezésre a DBS világában, nem lenne egy olyan fix lezárása mint a Z-nek vagy a GT-nek. Kicsit arra emlékeztet engem, mint mikor gyerekkoromban egyszercsak az RTL nem adta tovább a Yugi-Oh-t én meg azóta se tudom(nem mintha érdekelne már) a folytatást:D

Mindegy remélem, hogy a Super fog folytatódni, mert a kezdeti nehézségek után azért nagyon szórakoztatóvá vált, sok jó karakterrel. Nehezen venné be a gyomrom, ha mondjuk a semmiből az EoZ után folytatódna a sztori az istenek nélkül de a GT-től elkülönülve.

DarkEagle - 2018. 01. 23. 00:00

Oké, akkor tisztázzunk valamit. @Winnie, ez nem sorozatos front. Ezek animék. Teljesen máshogy mennek itt a dolgok mint Amerikában. Mi sem bizonyítja jobban, mint a már említett animék fentebb. Fairy Tail pl messze nem akkor név mint a Dragon Ball, fele annyi nézettsége sem volt soha mégis jön a befejező évada.

Példaként mondom.

Fairy Tail S1: 2009-2013 (175 rész)
FT S2: 2014-2016 (102 rész)
FT S3 avagy az utolsó évad: 2018-ban jön valamikor.

Ezt azért teszem ide hogy lásd, nem úgy működik a rendszer, nagyon nem, ahogy Amerikában a sorozatokkal. Itt nincs minden évben új évad. Pláne Shounen, tehát fiatal fiúknak gáyrtott verekedős, akció anime. Főleg olyanoknál mint a Dragon Ball amik nem állnak meg 25-50 résznél hanem elmennek több 100 részig is. Ezeket nevezik úgymond Never Ending animéknek mivel lényegében nem tudni mikor érnek véget mivel a legtöbbnek az alapja, tehát a Manga vagy Light Novelje még mindig fut. Ezért van, hogy pl ha meg is állnak, akkor lepihennek több évre is amíg a Manga vagy a LN alapja eljut messzebbre.

Amíg pedig eljön az idő addig készítenek mozikat, Speciál részeket Ovákat. Ezen utóbbi kettő általában 20-30 perces extrák amiknek az alap szitukhoz nincs közük.

Egyébként nem azért áll le a sorozat mert jön az új Mozi. Két külön cég gyártja. Sőt, magát a sorozaton is elég sok ember dolgozik. Van pl egy animátor csapat aki az első 10 részt csinálja, majd a következő 10-et egy másik, így közben mindig folyamatos a munka és jöhetnek a részek. Ezrét is látszik meg a Shounen Animélnél pláne a hosszabbaknál, hogy a rajzolás más vagy egyenesen pocsék, amiket kizárólag a DVD megjelenésre javítanak csak ki.

Ugyan ez igaz a Szezonos animékre, amik pedig már ugyan úgy működnek mint az amerikai sorozatok. Kapnak egy 12-25 részes évadot, és ha sikeres akkor folytatják.

Remélem most már mindenkinek tiszta a dolog. Nem akartam okoskodni de szerintem jó ha az ember tudja, pláne, ha nincs túl sok ismerete ezen a téren, mint pl Winnienek is.

DarkEagle - 2018. 01. 23. 00:06

Ja, és azt azért tisztázzuk, hogy a Dragon Ball Super Manga az az anime alapján készül, tehát az anime nem azt fogja bevárni, mivel, legalábbis egyelőre az animét dolgozza fel, szóval fordított az eset. De nyilván ha megint várni akarnak 1-2 vagy 3 évet a folytatással akkor idővel dolgozhatnak a mangából is.

Egyébként a hosszabb animék folytatásait, meg úgy általában is, nem évekkel előbb jelentik hanem nagyjából fél évvel a start előtt. Nagyon ritka amikor 1 évvel előtte már tudni hogy lesz, legalábbis az ilyen DBS szintű animéknél.

Amúgy, @Winnie: Lenne igény egy Nanatsu no Taizai kritikára? Most indult a 2. évada és hasonló a DBS-hez csak jobb sokkal. Gondoltam írok valamit ide is, hátha addig akik a DBS-t várják tudnak mást is nézni.

norbi - 2018. 02. 17. 17:06

én azt halotam hogy a dragon ball super véget ér és teljesen új széria lesz! de ez még nem 100 százalék

mate - 2018. 09. 27. 21:45

Hali, itt Son Goku, a következő részben A szupercsillagparaszt nyomában! tartsatok velünk.

Sziasztok! viccet félre téve, én úgy tudom, hogy elvileg a super folytatódni fog 2019-ben, az új broly movie után. Most pedig a super után beígért super dragon ball heroes mini epizódokat adják, ma jött ki pl a 4.rész, és október 28.-án lesz az 5. amiben super saiyan 4 vegito lesz.

Amennyiben tényleg lesz a folytatás nagyon remélem, hogy minőségi változás lesz, mert a dragon ball super sajnos szerintem, és nemcsak szerintem, de sok rajongónak nem nyerte el a tetszését, ahogyan nekem sem.

A dragon ball super mint dragon ball, és mint anime nálam megbukott, persze mint fan végignéztem, az igazi rajongók úgyis végignézték még ha szar is volt.

Pozitívumot nem nagyon tudok mondani, már annak örültünk, ha egy jelenet vagy epizód normálisan nézett ki. Viszont nagyon sok a negatívum, sajnos mivel hetente v épp 2 hetente jöttek ki a részek nemvoltak normálisan összerakva, elvileg kezdő animátorok készítették, kevés volt az idő, és toriyama csupán a cselekmény vázlatot írta.

Aki a régi dragon ballt szerette volna visszakapni biztosan nagyot csalódott, viszont készült egy manga is, toyotaro illusztrálásában és toriyama történetleírásában, érdemes megnézni,jobb mint az anime. A super minden hibája ellenére a rajongók, köztük énis, kitartunk mellette és várjuk a folytatást ;)

Lovi - 2018. 10. 19. 12:06

Hali!

Én öreg motoros db fan vagyok, nekem spec elnyerte a tetszésem. Bele lehet kötni sok helyen, de a dragon ball életérzést nekem hozta, 23 évesen is ugyanúgy megdobogtatta a szívem mint 6 évesen. Tűkön ülök, hogy kijöjjön a mozi, utána meg hogy folytassák a supert, vagy a youtobe-on futó db heroesból csináljanak valamit, mindegy nekem, csak folytassák. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz