login |

Homeland: kezdett a 7. évad

2018. 02. 12. 14:57 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

– The last time the military executed one of its own was in 1961.
– The last time they tried to overthrow the government was never.

A legutóbbi pár évadban nincs egyszerű dolga a Homeland készítőinek, hiszen szinte mindig meg kell alapozniuk az aktuális szezont, kvázi rebootként kezelik a dolgokat, legalábbis olyan szempontból, hogy Carrie-t folyton új élethelyzetekbe csöppentik, amikhez minket, nézőket is hozzá kell szoktatniuk. Szóval tippre a mostani kezdés még többször is irányt fog váltani az elkövetkező részekben.

Ez természetesen nem panasz, valahol örülök is, hogy nem állandó a családi “állapota”, hogy nem fix a munkahelye, hogy nem arról szól minden évad eleje, hogy felvezetnek egy éppen aktuális külföldi fenyegetést. Most is például (egyelőre) a belföldi eseményekre koncentrálnak, hiszen egy sokak szerint fasiszta elnök került hatalomra, aki látszólag merő dacból alapvető polgári jogokat tipor, újságírókat dobat börtönbe, az ellene vétkezőkre halálbüntetést akart kiszabatni. Sőt!

Az új status quo persze nem azzal járt, hogy Carrie (aki egyébként összeszedettebb és stabilabb, mint valaha) önmagát keresi, ő pontosan tudja, hogy mi a célja, még véletlenül sem légüres térben lebeg, nem viszi nap, mint nap Franny-t iskolába, inkább veszett módon rohangál ide-oda, paranoiásan nézelődik körbe és húz parókákat, mi pedig találgathatunk, hogy mi a franc is jelenleg a célja.

Szerencsére viszonylag hamar választ kapunk (választ kapunk?), a kérdés csak az, hogy a tavalyi fináléban érkező David Wellington milyen szerepet fog betölteni a párismeretlenes egyenletben, miközben Max már akcióba is lépett.

A Medve egyelőre ül, s bármennyire is keményen áll hozzá az alkukhoz, van egy olyan érzésem, hogy nemsokára ismét az események középpontjában fogja találni magát. (Hadd jegyezzem meg, hogy le vagyok nyűgözve Mandy Patinkin kitartását látva, hiszen miután mondjuk a Chicago Hope-ból és a Criminal Minds-ból két évad után dobbantott, itt már a hetedik szezonját nyüstöli.)

A lényeg, hogy ismét egy derűs Homeland-évadnyitón vagyunk túl, tetszett, amit láttam, feszült volt, végig lekötött, a figyelmemet felkeltették, csak azt nem tudom, hogy a.) akkor a tiniszál ugye ennyi volt (á, túl konkrétan beszéltek a nézeteiről és a pasijáról…), b.) Brett O’Keefe karakterét hogy leszek képes még egy teljes szezonon át elviselni? Vajon az a terv, hogy együtt fog dolgozni Carrie-vel a közös cél érdekében?

(Arról most direkt nem is írtam, hogy mennyire aktuális a Homeland, hiszen az elmúlt években beszéltünk róla eleget, és azt hiszem, hogy az idén sem kell félteni az írókat, ha a valósággal kapcsolatos áthallások kerülnek szóba.)

16 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2018. 02. 12. 16:13

Szokásos lassú, építkezős Homeland kezdés, de hangulatilag nagyon gyorsan visszajött a tipikus Homeland érzés. Tetszett. És úgy tűnik hogy ez az évad újra rámegy a kémkedős, megfigyelős szálra, főleg így Quinn nélkül.

Brett O’Keefe akcentusa viszont továbbra is borzalom. Bár egy mondaton belűl akár 3 féle akcentust is tud nyomni, ami azért eléggé impresszív :D

Kissur - 2018. 02. 12. 17:20

A megszokott erős alapozó évadnyitó részt kaptuk, és mint mindig, most sem tudom, hogy hová fog kifutni az évad. És talán pont ezért lehet, hogy darálva kéne néznem, de a tavalyi után, ahol az arcomba nyomta a twitter, hogy ki halt meg az évad utolsó részében, inkább nézem azonnal hétről-hétre.
Vicces, hogy T-Bag ebben a sorozatban is börtönbe került. Még ha rövid ideig is. :D

Mate815 - 2018. 02. 12. 18:11

T-Bag a Homelandben? Lehet fel kéne hoznom magam. S4 után jegeltem. Érdemes?

winnie - 2018. 02. 12. 18:14

ha a minosegre kerdezel, akkor javaslom a kritikakat es a kommenteket. ha tbagre, akkor miatta nem erdemes, csak par reszben szerepelt a hatodik evadban, es most.

Anthonz - 2018. 02. 12. 18:27

Ez most nem jött be annyira, kicsit túltolták szerintem a politikai eseményeket, bár ki tudja lehet nem is annyira valószerűtlenek, mint elsőre gondolná az ember.
Érdekes azért belegondolni, hogy honnan indult, és hova jutott a Homeland.

Shannen - 2018. 02. 12. 19:11

Korrekt volt a kezdés, olyan, amit a Homeland-től elvártam. Kíváncsian várom a folytatást. Az elnöknő továbbra is borzasztóan nem szimpatikus, bár inkább tűnik simán paranoiásnak, mint hogy egy nagyobb összeesküvés legyen a háttérben. Bár az is lehet, hogy mindkettő egyszerre igaz, csak az utóbbiról maga az elnöknő sem tud.

Jake Weber karaktere anno eleinte engem is idegesített, de most úgy érzem talán fognak tudni valami jó dolgot csinálni vele ha akár Carrie-vel is összefut.

Amikor megjelent Carrie tesójának a lánya már a reggelinél, ráadásul a rész végére már kb. rögtön mélyvízbe is dobták, csak fogtam a fejem. Hát nem tanultak a hibáikból a készítők (lásd Brody-família)? A Franny-szállal is nehezen tudnak évadról-évadra mit kezdeni, nem hogy még most megint jönnek a felesleges drámák a tinilánnyal meg a szüleivel…

Egyébként egy interjúban olvastam, hogy ez az évad az előző, 6.évaddal fog egy egészet alkotni, és az utolsó évad egy külön lezárás lesz. Bár ahogy kivettem, nem feltétlen ez volt az eredeti terv, csak aztán beütött a valóság, és most van mire reflektálniuk, és ezt ki is használják. Ami mondjuk nem feltétlen baj, addig amíg tényleg oda teszik magukat és ütős, Homeland-hez méltó utolsó 2 évadot kapunk.

Alain Prosztó - 2018. 02. 12. 21:08

Az a jó a Homeland-ben, hogy évadról évadra meg tud újulni, és nem volt ez máshogy most sem. Új helyzet, de változatlanul feszült, izgalmas, és félig-meddig aktuális is.

Nagyon tetszett az elmúlt évadban (és nyilván ebben a szezonban is ez lesz a helyzet), hogy Carrie-n nagyon látszik a CIA-s múltja. Hogy nem tudja levetkőzni azt a “baggage”-et, amit veterán hírszerzőként hurcol magával, folyamatosan ott él vele az elmúlt beosztások és megpróbáltatások minden kínja és mocska.

bvr - 2018. 02. 12. 23:25

Korrekt kezdés volt – ami nagy szó, mert az előző évadon jobbára csak fintorogtam. Ahogy fentebb @Shannen írja, érződik hogy ez szorosan összetartozik az első évaddal, így talán nem lesz rossz.
Meg most már annyira elszállt lett a dolog, hogy nemhogy zavar hanem kimondottan érdekel (ha valaki esetleg látta az Okkupertet, ami ugye közeljövő, Norvégiát az EU és az USA hallgatólagos beleegyezése mellett megszállják a oroszok, stb, stb, szóval arra a hasonlóságra akartam kilyukadni hogy egyrészt leginkább elképzelhetetlen – de azért érdekes! :)

* * * SPOILER
General T-bagnél én is arra gondoltam hogy nna, már megint börtönben :) De sokáig tényleg nem tartott :)
Bár azért ez megint kissé a fantasztikum oldala. Ennek az eltussolásában rengeteg embernek kellene benne lennie (a sok letartóztatás az nem annyira sci-fi, mert mondjuk egy puccs után annak tegyük fel hogy meg lehet teremteni legalább tessék-lássék a törvényi feltételeit. Na de itt egy gyilkosságba kellett részt venni, amit majd ki kell vizsgálni, azt el kell tussolni, és kb. 1 nap alatt hozták ezta z egészet össze. Mindegy, nagyon nem akadok ezen fent – de azért távol vagyunk már a 4. évados reboot-tól, ott emlékeim szerint egész korrekten végig voltak gondolva a dolgok)

Brynden Rivers - 2018. 02. 13. 00:06

Ha elengedi az ember, hogy politikai thillerként/kémfilmként nézze, akkor kissé elszált alternatív valóságos sci-fiként egész jó.

A vicc az hogy a Veep valószínűleg közelebb áll a valóság működéséhez mint a Homeland és a HoC együttvéve.

seven - 2018. 02. 13. 06:50

“A vicc az hogy a Veep valószínűleg közelebb áll a valóság működéséhez mint a Homeland és a HoC együttvéve.”

keresem a viccet de nem találom, egyik sorozat se állítja magáról hogy valósághű

winnie - 2018. 02. 13. 07:55

inkább az a vicc, hogy bárki átlagember azt hiszi, hogy van fogalma a valóság működéséről:) nyilván sokkal durvább dolgok is előfordulnak, mint ahogy kevésbé “durvák” is, értelemszerűen minden nevezett sorozatokban vannak momentumok, amik a valóságban is jelen vannak vagy voltak, mint ahogy vannak olyanok is, amik nem. na, nem mintha bárki is tudná, hogy mi van a valóságban, pláne nem itthonról.

Adam9456 - 2018. 02. 13. 16:13

Tetszett a kezdés, a tavalyi évadban is voltak jó pillanatok, de összességében annyira nem jött be. Ez most kicsit jobban tetszett. Nekem hiányzik az első 4 évad Homelandje, főleg az első két évad, utána megváltozott a sorozat, de továbbra is kitartok mellette, igazából magam se tudom miért, lehet Carrie és Saul karakterei vagy az aktualitása miatt talán.

Kissur - 2018. 02. 13. 16:48

Adam9456-tal egyetértek. Számomra a 4.évad a favorit (persze csak az 1.évad után), ahol az évad közepén jött egy nagy csavar, és az utolsó részig meg sem álltak az események, és volt benne igazán jó akció is. Tavaly is volt, de olcsóbb kivitelben.

_Peter - 2018. 02. 13. 19:31

Nem értem Carrie testvérét. A 7. évadban is még hitetlenkedik? Elintézi annyival szedje a gyógyszert? Ennyi Carrie által felgöngyölített ügy után rossz nézni még mindig a családja nem hisz neki. Olyan mint 24-ben amikor Jack Bauer sokadszor megmentette a világot, aztán mégse hisznek neki.

Nikolka - 2018. 02. 17. 03:32

Nekem nagyon tetszett. Szeretem amikor Carrie ilyen kémkedős.
Ez a Dante pasi volt korábban? Nemrémlik a karaktere(Nem emlékszem hogy amiről beszéltek az megtörtént a sorozatban, vagy csak nekünk mesélték)

Nikolka - 2018. 02. 17. 03:39

Nekem ezzel az elnöknővel az a bajom, hogy nem elég jó karakter. Oké, utáljuk és ennyi. Allison az 5.évadban legalább egy “szimpatikus gonosz” volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz