login |

Pilot: Here and Now

2018. 02. 12. 21:31 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ez meg mi volt? És most negatívan értem a kérdést. Az HBO új sorozata látszólag dráma, gyakorlatilag meg ki tudja, mi, mivel már a pilot is olyasmivel kezd, hogy egy nő megkarmolja a saját arcát és közben rejtelmes dolgokat kiabál.

Ez itt a történet helye lenne, de nem sokat tudok mondani róla. Ahogy előre nem adták ki, hogy merre tart az évad, úgy ezt a pilotból is kihagyták. Bár lehet, nem is fontos a végeredmény, csak a címbéli most számít, a pillanat amiben vagyunk. Mindannyian.

Azt azért el lehet mondani, hogy egy hatalmas család van a Here and Now középpontjában. Egy sok éve házas pár, akiknek van 3 örökbefogadott gyereke, meg egy igazi lánya. Bár mindez részben csak azért alakult így, mert az anyuka multikultinak akart tűnni. Csak hát közben életre szóló sebeket okozott a gyerekeknek.

A pilot a családfő 60. születésnapjáról szól, arról ahogy mindenki odaszédeleg a családi házban tartott buliba, és eközben előkerülnek a sérelmek. És még véletlenül sem mondanám a kezdésre, hogy szarul van megírva, konkrétan csak egy jelenet volt, aminél kicsit húztam volna a számat az információöntés miatt, pedig hány szereplőt mozgattak.

Viszont a Here and Now-ra tökéletesen illik a vesszőparipám, hogy igenis kell hook, egy horog, amire rá lehet harapni, valami ami berántja a nézőt. Iszonyat profin van összerakva az egész első rész, a sorozat elszállt módján minden karakter kapott mélységet, és szórakoztató volt nézni, de szinte semmi sem súgta azt, hogy folytatnom kéne.

Ennyi alapján sokgyerekes, családos drámának kicsit semmilyen volt, sőt, inkább az illik rá, hogy pár évvel le van maradva. Természetfeletti szempontból pedig egyelőre semmit sem kapunk, csak 1-2 hallucináció volt benne. De hogy miért? Mert vesztettünk, nincs értelme az életnek?

Nyilván a készítő, Alan Ball miatt kap még esélyt, hiszem a Six Feet Under zseniális volt tőle a True Blood pedig egy ideig tényleg szórakoztatott. Más kérdés, hogy ha jól emlékszem, akkor a Here and Now-ból több részt kapó kritikusok sem lettek sokkal okosabbak. Pontozásnak meg… fogalmam sincs.

19 hozzászólás Ne habozz!

A. - 2018. 02. 12. 21:52

Engem nagyon berántott, remek volt. A rejtély egyelőre nem érdekel, de a katakterekre nagyon kíváncsi vagyok, legszívesebben darálnám is a folytatást.
A cliffhanger igazán True bloodos volt:) pont így szokta azt is félbehagyni, egy jelenet kellős közepén.

Lemoni - 2018. 02. 12. 23:38

Annyira ritkán vannak ilyen pörgős, jól megírt dialógusok, hogy már ennek nagyon örültem és akkor itt van még ez a f***ed-up család….. a lófej hugi a legjobb :D
Ja, hogy a hallucináció, az nem az? :O Semmit nem tudtam erről a sorozatról, csak szembe jött velem az HBO GO-n. Tényleg, gondolhattam volna, hogy ha Alan Ball, akkor lesz itt még huncutság……

cherockee - 2018. 02. 13. 00:02

Az írás azért több mint eröltetett néhol. Anyuka a lányával a boltban, igen, tudjuk, minden huszonévesnek mondogassuk, hogy még ki se fejlődött az agya, igen, a motivációs tréner üres képeslapdumákat mond, igen, az öregek tönkretették a bolygót és nem tudják használni az okostelefont, … 15. percnél már várom, hogy mit rejt még.

antares69 - 2018. 02. 13. 07:27

Utoljára a This is us pilotja tetszett ennyire, nagyon várom a folytatást. Holly Hunter nagyot alakít, Tim Robbins -t is jó látni! Hangulatában emlékeztet kicsit a Sense8-re, de itt a multikulti, szivárványos liberalizmus, másság nem annyira van az arcunkba tolva, nekik jobban áll, inkább egy izgalmas, érdekes családot látok.

Nimand - 2018. 02. 13. 08:33

Nagyon tetszett, nagyon érdekesek a karakterek, jók a színészek.

Számomra (meg szerintem Alan Ball szándéka is volt egy kicsit) Greg Boatwright kb. Nate Fisher Jr. 60 évesen. Nem tudja, mit keres ott, kinek az életét éli éppen.

antares1969 - 2018. 02. 13. 09:05

Off:
Erről a “másság”-ról jut eszembe, szerelem röviden: kéz a kézben, más a kézben, kéz a másban, más a másban :)

Shannen - 2018. 02. 13. 21:11

Fú, azt hiszem, akkor én most kisebbségben leszek itt, de szerintem ez a pilot borzalmas volt. Alig bírtam ki a végéig.
Egyik szereplő jobban taszított mint a másik. A dialógusok is szörnyen mesterkéltek voltak, az egészből áradt, hogy itt most egyrészt nagyon rejtélyesek, másrészt nagyon lazák akarnak lenni. Tényleg nem tudom máshogy megfogalmazni, mint hogy taszított az egész. Szóval ez így rögtön kasza.

Maga a kivitelezés, mármint a zene és a képi világ tetszett. Ja, és igen, a 17 éves tesót játszó lány tényleg jó volt, sőt kifejezetten jó volt, benne legalább volt élet.

peeeety - 2018. 02. 18. 00:06

Én erre borzasztóan kíváncsi leszek.
Könyörgök már egy rendes ívet és lezárást kapó HBO-s sorozatért, amin nem a Trónok Harca.
Különösen, ha ez a téma, mint amik itt is pörögtek.
Szóval lécci-lécci!

Lemoni - 2018. 02. 19. 22:19

2. rész után még jobban szeretem, úgy tűnik, csupa lökött, de szerethető családból áll a sorozat. Ami legjobban tetszik, az a nyíltság, ahogy hozzáállnak a legkínosabb dologhoz is, vagy akár a halmozott problémákhoz. Kristen viselkedése a rendőrségen, komolyan, nekem annyira feelgood volt, az ilyen hangulati nüanszok nagyon fel tudnak dobni, ahogy Ramon és a barátja kiruccanása is a természetbe. Az még mindig nem világos, mi a fene a 1111, de azt már biztos jelenti, hogy nem csak Ramon agybaja. Legvárósabb heti sorozatommá lépett elő.

LaCRossE - 2018. 02. 19. 23:03

Valamiért nagyon elkapott engem ez a sorozat, talán a karakterek miatt, akik szinte egytől-egyig szerethetőek. A cselekmény nem haladt túlságosan, inkább a karaktereket mélyítették tovább, ami jó döntés volt.
Szóval egyelőre jó döntés volt elkezdeni.

linuxxx - 2018. 02. 22. 21:53

Úgy látom én is a kisebbséghez tartozom a véleményemmel ,de ez fájdalmasan rossz volt! Érezhetően a Sense8 “inspirálta” az alkotókat, a színészek annyira borzasztóak, hogy fáj nézni. Még Tim Robbins is siralmas, ami különösen fájdalmas (btw mikor öregedett meg ennyire?! Még nincs 60 éves és teljesen össze van esve…)A párbeszédek laposak és életszerűtlenek. Értem én, hogy óriási a túlkínálat nincs idő finomítgatni és a Netflix is nagyon jön fel de lehet, hogy tényleg el kellene engedni ezt az HBO-nak.

Lemoni - 2018. 02. 26. 23:11

1×03
Szívet melengető volt, ahogy tudatosan vagy véletlenül oldottak fel berögzült szorongásokat egymásban a szereplők. A legérdekesebb szituáció a doki-Ramon terápiás beszélgetés volt, ahogy a fiú lazán megemlítette, mennyire segít neki a fű a félelem ellen, amit aztán meg is tapasztalt a doki, aki láthatóan rosszabb mentális állapotban van, mint a páciense. Aranyos volt Greg és Audrey egymásra izgulása és a Duc-Carmen összebarátkozás.
A természetfeletti lengetéssel úgy vagyok, hogy az a bónusz nekem, mert a karakterek édes-bús-mókás történetei már önmagukban is megfogtak.

kisanna - 2018. 02. 27. 09:43

1 X 03 után még mindig fogalmam sincs, hogy mit is nézek, csak azt tudom, hogy nagyon tetszik.

A. - 2018. 02. 28. 08:45

Még mindig tetszik, de nem tudom, mennyire befogadható másoknak ez a szivárványos liberális multikulti értelmiségi világnézete a sorozatnak, mert szerintem ez a fő csapásirány, nem a rejtély (illetve ha tippelhetek, a rejtély is ezzel, ill. valamiféle elfogadással lesz összefüggésben)
Jó nézni, jók a karakterek, van az egésznek valami dinamikája, de kicsit olyan, mintha egy sci-fit v egy fantasyt néznék egy alternatív univerzumról, annyira távoli ez az egész lifestyle.

kisanna - 2018. 02. 28. 14:02

@A. én azon gondolkoztam, hogy ez a nagy “rejtély” ez mi, hogy ki fog-e derülni és ha igen akkor fontos lesz-e, vagy csak egy háttere a történéseknek és nem is lesz semmi jelentősége?

A. - 2018. 03. 01. 15:12

kisanna: én valami olyasmire gondolok, ami összekapcsolja majd valahogy a szereplőket.

peeeety - 2018. 03. 03. 18:47

Én nagyon kíváncsi vagyok ennek az egésznek a kifutására. Nagyon bejön a sorozat, a karakterek és az egész irány, ami össze van rakva. Abszolút tényleg várós minden epizód.
A világról az emberek azt gondolják egyébként, hogy nem ilyen, meg nem ennyire színes stb., pedig pontosan ilyen ez az egész, csak külső szemlélőként a felét nem látjuk.

antares1969 - 2018. 03. 14. 11:03

5 rész után még mindig odavagyok a sorozatért, izgalmas, érdekes személyiségek mindannyian, kicsit a vietnámi fiú sótlan, de mióta tudjuk mi történt vele kisgyermek korában, azóta őt is jobban meg lehet érteni (bár ennyi jó nőt visszautasítani kegyetlenség!). Jövőre tervezzük, hogy rokonlátogatóba megyünk Los Angelesbe, szétcsapok az amcsik közt, ha a kis nézettség okán kaszálják (sok Marveles xarság helyett…)!

peeeety - 2018. 03. 15. 15:12

Nekem is nagyon bejön és valóban Duc karaktere egyelőre eléggé elhanyagolt, de ez egy nagyon rendben lévő sorozat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz